Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 10.01.23 14:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
wl....sleduju.....tyto slevy jedou už několik roků.....ale na prodejně už ani ťuk..... ;-) >:D >:-[] Podle toho, co vidím teď v akčním ceníku, tak bych ušetřil víc jedině kdybych měl vůz na protiúčet. Ale už tenkrát mě sám prodejce řekl, že na tom budu o hodně lepší, když náš Yaris prodám sám....takže asi tak.... :-! -
Dany 10.01.23 10:59
« Re: Re: Re: Re: Re: CtR
Chlapi, všetko dobré v novom roku ;-)
Thom, veľká gratulácia. Plníš si sen mnohých z nás :yes:
iudex, ja sa na žiadnu blízku investíciu do povozu nechystám. Minulý rok som vrazil jedno malé auto do kuchyne... Vlastne som stále dosť spokojný na to, aby som v tejto divnej dobe nad niečím rozmýšľal. Ale jeden krok som spravil. Žene sa páči vozenie na kosoštvorci, tak mám dvere otvorené. Už len niekde vyhrať >:D -
iudex 10.01.23 08:41
« Re: Re: Re: Re: CtR
Inak sa rozmáhajú videá automobilových redaktorov a youtuberov o tom, kto si objednal type R. Mám pocit, že aktuálne polovica youtube petrolheadov si objednala buď GR86, alebo type R. Asi preto sú vypredané. >:-[] (a ešte viac videí je, ako sa objednať nedajú).
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Inak aj woodyho odysea by už asi bola na jedno dobre nasr_té video. >:-[] -
Thomasino 09.01.23 17:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGR
A což teprve, když to bude COUPE GTS 4.0 s pevnou střechou !! ;-) >:-[]
"Boxster GTS za 70 700 liber vypadá jako překvapivě dobrá hodnota vzhledem k tomu, že sdílí stejný motor s dražším 718 Spyder. Audi R8 Spyder stojí více než dvojnásobek, ale jízda již není poutavá. Totéž platí pro nový Mercedes-AMG SL . A pokud si myslíte, že o něco levnější BMW Z4 je skoro stejná liga jako šestiválcový Boxster GTS 4.0, zamyslete se znovu. Pravda je, že za tyto peníze nemá GTS žádné vážné soupeře." -
pradeda777 09.01.23 12:05
« Re: CtR
iu...ok. Toto mě nepřekvapuje. Type R byly v Austrálii vždy populární. Hlavně mezi Asiaty, Vietnamci, kterých tam bylo už i za mých časů, habaděj. Já jsem moji ITR koupil od Vietnamce a taky Vietnamci nakonec i prodal. I úpravy, které jsem na ni dělal, prováděli Vietnamci. ALE. Jak už jsem několikrát zmínil, tato poslední CTR není u mě žádný Hot hatchback, ale je to Hot liftback. Na hatchback je to mooooc dlouhé. Zrovna tak jako moje M140i není hatchback, ale kombi. Mám to napsané i v techničáku. A právě proto, že je nová CTR tak dlouhá, nedělá na mě ten správný dojem. Takže, i kdybych byl potenciální kupec, tak by mě jeho "praktická nedostupnost" moc nemrzela. Už předešlá "divoká" CTR byla zbytečně natáhnutá a byla spíš liftback než hatchback. U mě je typickým příkladem hatchbacku VW Golf nebo Suzuki Swift. [odkaz] -
iudex 09.01.23 09:32
« CtR
Tak Civic type R je vypredaný nielen v Eu, ale aj v Austrálii. Aussies píšu, že kvóty na prvý rok sa vypredali za necelých 24 hodín a nové objednávky majú dodaciu lehotu 18 mesiacov až 2 roky. 8-s A to majú pomerne štedré počty: 600 ks ročne, napr. Kanada vraj má 546 ks na tri roky.
[odkaz] -
Thomasino 04.01.23 13:21
« Re: Re: Re: Re: TYGR
Jooo, Ondra Š. z Corners řídit umí, to se ví. Nakonec měl jsem s ním tu čest jet 2 kola na Nordschleife, kde mě z místa spolujezdce lehce koučoval a vylepšovali jsme stopu a trochu zrychlili, jelikož v řadě míst jsem byl prý opatrný až moc >:-[] No a druhý den mi to pak uklouzlo na oleji v zatáčce a byl jsem v háji... Nicméně video z té nehody viděl i on a taky mi psal, že s tím nešlo nic dělat, že jsem to v první chvíli pochytal dobře a pěkně držel po čumáku, než přišla ta hrozná rána do odstaveného auta :-O -
Market 04.01.23 13:09
« Re: Re: Re: TYGR
No chlapec to auto nesetri ani troska, asi ho ma pozicane... :-!
Do tych vracakov tam vraza jednotku a skoro stale toci az do obmedzovaca..
Auto po nom by som nechcel kupovat >:D
Co sa spetaku tyka, tak mal som tam ten adapter na zvysenie (plastovy z 3D tlaciarne vytlaceny), ale potom mi spetak tak vibroval, ze ma to viac sralo ako to, ze mi zavadzia. Tak som to vratil do povodneho stavu a rozmyslam o hlinikovom... -
pradeda777 03.01.23 22:23
« Re: Na prodej nová TOYOTA YARIS 1,5i automat (CVT) 125 PS
tms....tož 110k bych nedal, ale jen proto, jak už jsem psal dole, na F20 by se taková křiklavá barva nehodila. Ale nejen nové 1er, ale i C-HR by ta žlutá náramně slušela
[odkaz]
Nového Yariska bych bral, líbí se mě, je roztomilejší než ten předešlý, ale protože je u něj N/V ještě horší než u toho starého a dokonce i horší než u M140i, tak z toho nebude nic. Ono, kdyby totiž to N/V bylo alespoň na úrovní našeho starého Yariska, tak bych objednal nového Yariska a ne C-HR. Ano, byl tam také Yaris X, který má vyšší posed, ale jízdně to bylo zklamání a kastle také nic moc. -
Thomasino 03.01.23 19:46
« Na prodej nová TOYOTA YARIS 1,5i automat (CVT) 125 PS
Na prodej nová TOYOTA YARIS 1,5i automat (CVT) 125 PS, ve druhé nejvyšší výbavě Executive, za 499 tisíc (ceníková aktuálně 543 tisíc). Měli jsme pro přítelkyni od srpna objednaného nového Yarise 1,5i benzín v automatu (bez hybridu), v pěkné vínové metalíze Carmin Red (bez černé střechy, šedý interiér, trochu jiné kola než na první fotce). Byla domluva, že když si ho nebudeme chtít vzít, protože měl dojít až v dubnu, tak ho dají normálně do prodeje a nám vrátí zálohu. Nám bude stačit starší Yarísek 1,33i, kterého jsme na konci léta koupili na rozježdění a nakonec nebudeme ten nový brát. Tak jen kdyby někdo hledal nějaké druhé menší auto do rodiny, jezdí to velmi pěkně. Tento malý krasavec přišel k prodejci v Brně o 3 měsíce dříve a bude během pár dní k dispozici :-) Případně předám kontakt na prodejce. Popis konfigurace zde (+další foto): [odkaz]
P.S.: Pradědo - na 1er a 2er v Evropě nešly objednávat individual barvy, v americe ano. A stejně by jsi za tu barvu 110 tisíc nedal! :-) -
pradeda777 03.01.23 17:22
« Re: Re: Re: PF 2023
iu....ta žlutá je super. Škoda, že jsem o ni nevěděl, když jsem objednával 1er. A prodejce mě individuální barvy vlastně ani nenabízel. Na druhé straně F20 1er kastle není zrovna vhodná na tak výraznou barvu. Aktuální 1er je fajn. Té ta žlutá "sekne".... [odkaz] -
-
woody-alien 01.01.23 20:04
« Re: Re: Re: PF 2023
Přidávám se a přeji všem zdejším všechno dobré do nového roku. Pokud právě vybíráte nějaký povoz, tak šťastnou ruku a jinak si opečovávejte to, co máte. Lepší už to asi nebude. A mohli bychom se zase po nějaké době sejít na kus řeči... ;-)
-
pradeda777 30.12.22 18:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vánoce a skvělý dáreček, aneb co si člověk neudělá, to nemá !!
-
pradeda777 26.12.22 18:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vánoce a skvělý dáreček, aneb co si člověk neudělá, to nemá !!
Mě naložil Ježíšek v sobotu chřipku. Soudružka ji měla už od úterý a já vzdoroval jen do soboty. Ok....dnes ji má kde kdo.....mě ale štve, že jsme se nechali proti sezónní chřipce očkovat a stejně ji máme. No, utěšuju se tím, že se asi mezi tím objevil nový strain..... swiňa... >:-[] >:-[] >:-[] -
iudex 25.12.22 21:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vánoce a skvělý dáreček, aneb co si člověk neudělá, to nemá !!
Ako to tak rátam, woody, pradeda a Tom majú objednané. Fred si kúpil tento rok auto i moto (woody tiež moto). Takže na rok 2023 zostáva white label, dany a ja. :-) Whitovo GTI už má svoje roky, nejakú R5ku pod kapotou by to chcelo. Uvidíme, ako dopadnem ja, nesmelý plán je takto na rok objednať, aby to v r. 24 prišlo. Dany?
P.S. V teste Toyoty GR86 zaznela zaujímavá informácia, že kvóty pre náš trh (vraj 100 ks) nie sú vyčerpané, len sú rozdelené na roky a len za rok 22 sú vypredané. Teda na jar 23 sa majú uvoľniť nové kvóty a bude sa dať objednať. Tak uvidíme, ako to bude. -
pradeda777 24.12.22 17:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vánoce a skvělý dáreček, aneb co si člověk neudělá, to nemá !!
Freddie.....hmmm...já myslím, že C-HR není na "pajšl" z TYGR vhodná. Chtělo by to ten 2.0 l s turbem. Ale musím znovu opakovat, že těch 183 k, co 2.0 C-HR GR má, je na to, co by mělo auto dělat, bohatě postačující. C-HR bylo primárně koncipováno jako menší městské SUV (odpověď na Nissan Juke) a výsledek tomu také odpovídal. Proto také originálně přišlo jen s malým 1.2 benzinem plus turbo (které se moc neprodávalo) a s 1.8 hybridem. Ten 2.0 litr přišel později až bylo třeba "popohnat" trochu prodeje.... -
woody-alien 23.12.22 22:49
« Re: Re: Vánoce a skvělý dáreček, aneb co si člověk neudělá, to nemá !!
Thom: Za prvé objednat si vysněný Porsche a nakonec ho nedostat by bolelo asi o dost víc než u té mojí Toyoty ;-) a za druhé na všem zlým se dá najít i něco dobrýho. Sice teď denně jezdím něčím, o čem by Arnie nejspíš řekl "my shoe is bigger than this car" >:D , na sněhu i ledu na letních, co maj to nejlepší za sebou.....ale aspoň ta motorka je sichr. ;-) -
-
woody-alien 23.12.22 19:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vánoce a skvělý dáreček, aneb co si člověk neudělá, to nemá !!
pd77: Heh, to já měl takovýhle termíny dodání do centrálního skladu Toyoty už dva... ;-) Ale jo, třeba budeš mít kliku a cesta z Turecka není tak ucpaná jako ta z Francie. -
pradeda777 23.12.22 16:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vánoce a skvělý dáreček, aneb co si člověk neudělá, to nemá !!
Freddie.....čekat na poriadný motor v C-HR je jako čekat na Gogota, který nikdy nepřijde. Ten 2.0 litr v GR 184k je nejsilnější co je a bude. Jo, příští rok má být nějaký lehce vylepšený motor, ale tady jde opravdu jen o pár kW. Nic takového jako 221 kW Toyota nechystá a ani nemůže, protože takový motor nemá. Tož mohli by si pomoc silnějším elektromotorem, ale to by ovlivnilo dojezd na elektriku. Nová C-HR...[odkaz]
Stávající C-HR [odkaz]
Tady je možná cesta, ale myslím, že víc power bez 4x4 není třeba C-HR is powered by a 2.0-liter 4-cylinder engine and takes on most terrains with ease. A turbocharger or a supercharger could be used on the 2022 model, setting you on a stable, quick, and safe ride.18. 2. 2022
-
pradeda777 23.12.22 15:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vánoce a skvělý dáreček, aneb co si člověk neudělá, to nemá !!
C-HR GR bude v Kolíně v Toyota centrálním skladě 25.01.23. Dnešní update.... :-! V ten den má soudružka manželka narozeniny. Tož jako dárek k narozkám...."not bad"..... ;-)
Kolín...Toyota centrální sklad [odkaz] -
pradeda777 23.12.22 11:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vánoce a skvělý dáreček, aneb co si člověk neudělá, to nemá !!
Dobrá zpráva z Toyoty. Do skladu přistály zimní kola na moji C-HR. Mělo by to prý znamenat, že dodání vozu je "za rohem"...Škoda, že nepasují na 1er hned bych je použil. Ty zimní pneu na 1er jsem ale vzdal. Nedávalo by to na tu chvíli smysl. Zkrátka než dostanu C-HR, tak to budu muset holt nějak vydržet.... :-!
[odkaz] -
pradeda777 22.12.22 22:28
« Re: Re: Re: Vánoce a skvělý dáreček, aneb co si člověk neudělá, to nemá !!
tms....ne ta ETA voe....;-) ETA (short for Expected Time Arrival....termín dodání) a manuál já doufám.....jo, a nejlepší vysavače jsou od Miele....[odkaz]
Aha...je to manual...až teď sem se mrkl na tu konfiguraci....
Barva bude modrá........ -
Thomasino 22.12.22 19:36
« Vánoce a skvělý dáreček, aneb co si člověk neudělá, to nemá !!
Tak jsem si dnes udělal radost a byl objednat toho Caymana >:-[] Za poslední týden byly ještě nějaké změny, probíral jsem to ze všech stran. Nakonec jsem přece jen přidal LED světla, protože už jdou zase objednat, ikdyž přišly o automatické přepínání mezi dálkovými a potkávacími. Volant jsem nechal v kůži, ikdyž alcantara byla bez příplatku. Interiér jsem nakonec nechal základní a raději dal lehčí a hezčí kovaná kola. Cenu jsem chtěl udržet někde kolem 2,5 mega, neboli 100 tisíc EUR. Barvu jsme taky změnili. Tu si nechám ještě pro sebe, to nechám jako překvapení až to dojede ;-) Zbytek konfigurace je tady: [odkaz] -
speedfred 20.12.22 07:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis
No je pravda že v tomto segmente moc výber není. Teraz ešte pribudla pre odvážlivcov alternatíva a to Staria len tá všetkým dizajnovo moc nešmakuje.
Na jeseň minulého roka (2021) som sa bol opýtať na Ducato (valník, dvojkabina) tak mi bolo povedané že až na rok 2024 by som niečo mohol dostať ale otázna je cena a výbava aká bude. -
woody-alien 19.12.22 22:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis
sf: Ono kdyby mi někdo při objednávce řekl, že to bude trvat ne 9 měsíců (což už je pro mě i tak šílený) ale 15, tak bych o tom ani neuvažoval. Takhle je to klasickej syndrom vařený žáby...říkáš si, že to ještě měsíc dva vydržíš a pak zase.....a pak už je to všechno v háji. Alternativy za ten rok vymizely (PSA, Fiat, Opel) a nebo to stojí nesmysl (Multivan). -
pradeda777 19.12.22 20:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis
iu....Ök. Ano, Cooper S už není ten opravdový HOTHATCH jak býval, ale i se 178k/280Nm se "odlepí" z 0-100 za 6.6, což je pořád solidní akcelerace. 3 vál. Cooper 1.5 manuál pokoří 0-100km za 8.1, což je na "rohlíkový express" pořád dobrý. Mám ale obavy, že bych toho manuála u 1.5 Cooper asi plně nevyužil. Na druhé straně se ale bojím, aby se s Cooper S zase nestal všestranný "working horse" a C-HR nestálo v garáži jako 6 roků většinou stála M140i. Velký otazník ale stále visí nad tím podvozkem. :-! Pak je tu ještě to Aygo X. To by mě asi nutilo používat C-HR častěji, což by bylo dobře... :-! Ale tím pádem bych definitivně skončil s hothatchi..... :-! -
white label 19.12.22 12:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis
iu
S MINI Cooperem to jde jízdně z kopce už delší dobu, tam bych už dnes taky nelovil. -
iudex 19.12.22 12:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis
pradeda: ja som si tiež dakedy v rámci hothečov konfiguroval Cooper S, ale vtedy to bol jednak manuál, jednak mal motor s vyšším výkonom (tuším 192k). Teraz už Cooper S ako hotheč nevnímam, s výkonom len 178k a automatom pre mňa nie je hotheč. -
pradeda777 19.12.22 12:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis
iu....1.5 Cooper manuál ve výbavě podle mě, je jen o "pár" korun levnější než Cooper S automatic.
Cooper 975.945.- oproti Cooper S 1.004.586.- ve stejné výbavě.
Při tom je Cooper S 2.0 4 vál. a o dost silnější. 156k/220Nm pro 1.5 3 vál a 178k/280Nm pro 4 vál.
Myslím, že to bude bye....bye....manuál..... ;-\
-
woody-alien 19.12.22 11:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis
sf: Tak to je ještě dobrý. Já prvního Avatara viděl a v září jsem se nechal normálně nachytat, když ho znovu nasadili do kin. Jen tak povšechně jsem prolítl program Cinema City, hele Avatar, tak super a vyrazili jsme do kina. >:-[] -
pradeda777 19.12.22 10:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis
iu...ok. Mini tvrdé. Oni si to také uvědomují a proto je nyní v nabídce elektronické nastavení tuhosti podvozku. Nevím jak efektivní ale je. Třeba vyzkoušet.....
S C-HR můžeš mít pravdu, ale mě se MINI líbí moc. Bylo to také moje první auto v Austrálii a vůbec..... [odkaz] -
iudex 19.12.22 08:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis
pradeda: Coopera som nejazdil, ale čo som čítal, je to pomerne tvrdé auto, zrejme podvozkovo ešte tvrdšie, ako Tvoja 140i (čo má aj logiku, malé auto s krátkym rázvorom a jednoduchším podvozkom ako 1er). Takže ako rohlíkový expres do mesta to nebude práve ideálne. Počkaj na CHR a zrejme zistíš, že to bude ideálny rohlíkový expres, ktorý ale zvládne cestu do Varov oveľa lepšie ako Yarísek. Teda fakticky allrounder.
P.S. Včera som videl Avatara (v Imaxe), odporúčam (ak teda niekto nečaká Shakespeara). -
pradeda777 18.12.22 17:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis
Hahaha.... >:D ......Kúpra eS můžem kupovat až prodám M140i nebo ho dám na protiúčet Renocaru. Cooper S už také nelze objednat s manuálem a to je škoda.....3válec Cooper má zatím manuál v nabídce. Motor 1.5 je ok. Mám vyzkoušeno v 2AT. Tož nevím.... :-(
Několik roků možná, ale tohle je teď aktuálně od 9.1. 2023.