iudex 04.06.24 08:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Facelifty 3er a 911
Tom: to by ma zaujímalo, či tieto snobské poršácke akcie sú platené, alebo je to aktivita importéra. Sám som zvedavý, či Audi bude organizovať aspoň nejaké predvádzačky, od BMW zo začiatku niečo prišlo, potom už na mňa kašlali. >:D -
pradeda777 02.06.24 20:27
Ok....vypadá to zatím na to poledne....oběd? Hahaha.... >:D >:D >:D
Edit. Ok...nenechám vás umřít hlady...budou grillované kyjovské klobásky jako posledně... >:D -
Thomasino 02.06.24 19:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Facelifty 3er a 911
Za mě je sobota poledne asi v pohodě :yes: :yes: Odpoledne v 16 nebo 17 hod budeme mít asi nějakou rodinnou oslavu..
Jinak včera jsme byli na pěkném srazu na zámku Liblice, severně od Prahy, který dělá Porsche Club Praha (oficiální Porsche Club v ČR). Bylo to sice většinou deštivé, ale odpoledne se pak už vyčasilo a cestou zpátky kolem 19-té už bylo zase suchu. Cestou tam pršelo až když jsme na D1 přejeli do Čech >:-[]
Tady nějaké moje fotky. Jo a byla tam 911 GT3 (991) v barvě Ruby Star, je ten odstín trošku jiný proti naší Ruby Star Neo :-) [odkaz]
A tady je video z loňska: [odkaz] -
pradeda777 01.06.24 17:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Facelifty 3er a 911
Posledně to fungovalo....proto minikošt..... :-! Ale nikoho nenutím. Když bude většina jen pro grillovačku a pokec tak fajn...pro mě jednodušší.....můžeme sraz posunout na 12 hod. -
white label 31.05.24 14:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Facelifty 3er a 911
iu
Ale musíš dojet tam a zpátky, takže záleží kde to bude...
Já příští neděli 9. 6. nemůžu.
Nebo můžeme dědovi poslat adresy na které nám pošle víno a klobásky, ať se s tím se soudružkou nemusí zbytečně trápit... >:D >:-[] -
Thomasino 30.05.24 18:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Facelifty 3er a 911
Souhlas. Přístrojovka plně digitální u 911 za mě dost bída, nemá tam co dělat. Stejně jako těch 50 kg navíc za hybrid :-(
Přišly nám fotky od fotografů z Porsche Driving Experience před 10 dny, přidal jsem do alba, některé jsou hodně povedené :-) :yes: Na konci i dvě videa.
Odsud zase dále doprava: [odkaz]
iudex - co nějaký ten srazík? Ty jsi tady "vytížený" o víkendu svými výlety, navrhni termín. Teda já mohu jen za týden 8.6. a 9.6., pak jsem do 25.6. na výletě zase já, tentokrát Rakousko a Itálie (Nockalmstrasse, Dolomity, Lago Di Garda atd.) :-) Takže pak až 29.6. a 30.6. -
white label 30.05.24 14:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Facelifty 3er a 911
Leg
Jj, ta komplet digi přístrojovka je u 911ky naprostá tragédie!
Ten analogový otáčkoměr byl ještě akceptovatelný kompromis a říkal jsem si, jestli (snad) přežije pro další generaci a oni ho zaříznou už při faceliftu! 8-s
All in one světla taky souhlas, ty "žaluzie" tam taky vypadají nepatřičně.
Ad hmotnost, 50 kilo sem, 50 kilo tam, jenže proti minulé g. (911GTS/991.2) už je tam nárůst hmotnosti +125 kg! -
Leg 29.05.24 18:10
« Re: Re: Re: Re: Facelifty 3er a 911
No ja som na Portimao a jej fialový nádych trochu alergický a tanzanite je dosť drahá (naživo som neskúmal, ale mohla by byť podobná mojej LeMans Blue), takže oživenie na poli modrých trojok je fajn.
Som zvedavý na hybridnú 911, podľa špecifikácie (elektrické turbo + slabý elektromotor v prevodovke) by to mohlo vyhladzovať prejavy turba a priniesť "atmosférickejší" charakter (torque filler). Navyše, u GTS ide zväčša Porsche z pohľadu driving experience na istotu. 50 kg navyše nie je dealbreaker, na druhej strane kilečko ku kilečku a o chvíľu bude mať aj základná Carrera dve tony. ;-\
Čo ma trápi (hypoteticky, ja si ju nekúpim :-) ) je absencia analógového otáčkomera. V performance aute je analógový otáčkomer s číselným rýchlomerom v strede ideál a má to svoj štýl. Ak sa človek chce reprezentovať, tiež si na ruku nedá digitálky. Neviem, či to automobilkám stále nedochádza alebo to ľudia ozaj tak veľmi chcú..
A posledná vec - all in one svetlá vpredu. Už to raz skúsili a vieme ako to dopadlo... -
iudex 29.05.24 16:39
« Re: Re: Re: Facelifty 3er a 911
Dá sa očakávať, že tá modrá bude v tieni o dosť fádnejšia, ale stále lepšia, než všetky šedé a fajn alternatíva k Portimao.
Každopádne tu by som jednoznačne išiel do Fire red, už 5ke hodne pomáha (dá sa povedať zachraňuje jej škaredé tvary) a pri pekných tvaroch 3er bude sýta červená super. Len ako som pozeral v konfigurátore pribudli ďalšie obmedzenia výbavy, skoro všetko je viazané na iné nanútené doplnky, napr. doteraz sa dala priplatiť čierna maska samostatne (tuším za 230 eur), teraz si musím kúpiť celý M Sportpaket Pro za bratru 2600 eur. -
iudex 29.05.24 09:02
« Facelifty 3er a 911
BMW osviežilo rad 3, síce technicky tam nevidím žiadne zmeny, len drobnosti vo výbave a nové farby. Ale obe nové farby sú fajn, Fire red je krajšia než doterajšie Melbourne red a aj Artcic Race blue je zaujímavá: [odkaz]
Konfigurátor tu: [odkaz]
To 911ka zaznamenala podstatnejšie zmeny v rámci faceliftu, GTS sa stáva hybridom 8-s
síce má 541 koní, ale aj hodne pribrala (ako každý hybrid) a samozrejme zdražila:
iudex 27.05.24 18:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S3
Pradeda: nič nejedz, prídeme. :-) Len som doletel včera večer.
Inak vo Švédsku som spravil viac kilometrov (vyše 800 km), ako mám aktuálne na svojej RS3, akurát na trošku menej zaujímavom aute: Opel Astra GS 1,2T. Klasické bezpohlavné euroauto, samí upípaní asistenti. Trojvalec, 8° automat, klepotalo to ako dízel, ale zase aj žralo ako dízel (k čomu prispeli extrémne nízke a všetkými dodržiavané rýchlostné limity), keď som po 800 km tankoval, ukazovalo mi priemerku 4,6 l na sto a dojazd ešte 250 km.
pradeda777 23.05.24 20:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S3
wl.....já to nepořádal jen kvůli iudexovi...nechápeš...? Na druhé straně se o tom datu vědělo hodně s předstihem. Nemůžu za to že si iudex zorganizoval jinou akci. -
pradeda777 21.05.24 11:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S3
tms...tož baterka je dobitá a chystal jsem se, že udělám velký okruh včetně Násedlovic a pár fotek, ale zase z toho nebude nic, protože je mokrá silnice..... >:-[] >:-[] >:-[] -
iudex 19.05.24 21:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S3
Tom: pekné, človek má pocit, že sa Poršáci každý víkend stretávajú, minimálne Ty na zrazy chodíš oveľa častejšie, než s BMW. To už musíš poznať väčšinu majiteľov Porsche. A hlavne si poriadne zajazdíš, Cayman rozhodne neodpočíva v garáži. :yes: -
Thomasino 19.05.24 20:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S3
Včera jsme byli na Porsche Driving Experience ve Vysokém Mýtě, které pořádalo Porsche ČR pro dvoudvéřové sportovní Porsche. Ráno byl sraz v Olomouci pro zákazníky z Brna a Ostravy, po snídani následovala pěkná projížďka po okreskách do Vysokého Mýta. Tam už byli pražáci, kteří nám mezitím to nejlepší snědli ;-) Po obědě 4 aktivity na polygonu včetně závodní motokárové dráhy, nebo svezení v Taycanu a Cayenne, ale jen na místě spolujezdce. Akci skvěle moderoval Jakub Urban z rádia Impuls, dříve v Garáž,cz. Moc pěkná akce !! Možná by mohly být příště k vyžkoušení nějaké 911, mě by třeba zajímala Carrera T (která tam stejně byla jako předváděčka z Ostravy), o které jsem také přemýšlel, ale nakonec jsem se rozhodl pro atmosféru v Caymanu GTS (plus menší velikost Caymana). Nějaké fotky kdyžtak zde: [odkaz]
Plus na konci pár fotek z dnešního srazu na Ecce Homo nad Šternberkem. -
iudex 19.05.24 14:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S3
Tak som kúpil podložku pod ŠPZ, takú uplne minimalistickú, nemá žiadny rámik. A natvrdo som ju priskrutkoval do masky. Za mňa dobré: [odkaz]
Inak skratkou AA sa v rímskom práve označoval žalobca (Aulus Agerius). Mne to ale na prvú evokuje Anonymných alkoholikov. :-) -
Leg 17.05.24 14:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S3
iudex: tak to je zaujímavé, myslel som, že audiny to majú ako môj lexus: maska cez celý predok bez držiaku ak sa vpredu značka nevyžaduje. Ak áno, priddáva sa vhodný držiak, ktorý je presne na dané auto a danú značku (US, EÚ, malé švajčiarske apod). Na tú sieťku si neviem predstaviť, ako by si to prichitil. Ale asi majú nejaký fígel, tak sa tam možno zastav ak im povezieš tie prevozky.
Čo sa týka nálepiek a emblémov, ja preferujem, ak výrobca svoje logo na svoje výrobky nedáva, ak sa dá, snažím sa dohodnúť jeho absenciu (pri zakázkach okolo domu vyslovene neznášam, keď si výrobca hrdo šupne svoje logo na nejaké svoje dielo, často napriek tomu, že ho vyslovenie požiadam o opak), oblečenie kupujem cielene bez loga (nie vždy sa to dá) a kde sa nedá inak, ticho to akceptujem. Aby som si dobrovoľne oblepil svoju vec logami iných firiem? Nato majú marketingové oddelenie, nebudem za nich robiť prácu zadarmo.
Tetovačky sú iný šport, napriek tomu, že to nie je nič pre mňa, dokážem oceniť podarenú umelecky prevedenú kerku. :-) Ale to aj pekný wrap auta s nápadom a citlivým prevedením. Nebavíme sa ale o oblepení samolepkami, to je ako keby som si nechal na ruku vytetovať LV, Adidas a ohryzené jablko, lebo nosím takú kabelku, ténisky a telefón. ;-\ -
white label 17.05.24 14:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S3
Princip tetování a polepovaní samolepkami je v principu velmi podobný, akorát samolepky jdou snáze odstranit.
Za komančů, to byl samolepkový ráj, jak si neměl něco vy stylu "Jezdím na Castrol", byl si "divný"... -
pradeda777 17.05.24 12:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S3
Freddie....ne už si mimo stáda....ale zatím si.... >:D
Jen tak pro informaci....kerky vymysleli lidojedi na Nového Zealandu, od nich "to chytili" námořníci a piráti, následně se "tím nakazili" vězni a cigáni. Je mi záhadou proč si těmi kerkami nechávají "kurvit tělo" docela normální lidi...? -
pradeda777 17.05.24 10:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S3
iu....na nějaké lepící pásky bych nespoléhal i když jsou od 3M. Jak píšeš, pokud není na masce na přilepení solidní podklad, tak tu vždy bude velké riziko ztráty RZ.
Reklama prodejcovi? Nechápu, proč by si prodejce nějakou malou reklamu nezasloužil? Jo, kdyby se prodejce nechoval k zákazníkovi korektně, tak prosím ano, reklamu si nezaslouží žádnou. Ale jinak mě to připadá dětinské.... :-! -
pradeda777 17.05.24 10:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S3
tms.....nemám nic proti konzervativním lidem, kteří nechtějí vybočit ze stáda, ale rád se podívám na ty, kteří se vybočit nebojí a nějakou tu vkusnou samolepku na voze mají. Je to podobné jak s tetováním, ale v tomto případě se to pomalu otáčí. Dnes ze stáda vybočují ti, kteří tetování nemají.... >:-[] :-! Avšak si nemyslím, že by se to mohlo stát i se samolepkama.... ;-) >:D -
iudex 17.05.24 10:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S3
Leg: presne ako píšeš. Na tú sieťku prednej masky s veľkými dierami sa nedá nič nalepiť. Predajca mi dal pásiky 3M lepiacej pásky, že si to mám len nalepiť, ale akosi nemám na čo, na sieťke to držať nebude.
Tom: vnímam to rovnako, teda že vlastne robíš zadarmo predajcovi reklamu (mne dokonca BMW v Trnave bez môjho súhlasu zmenilo podložku z predajcu na seba). Dal by som ten minimalistický tenký rámik, príp. tú lepiacu pásku, keby tam bol trochu rovný podklad, ale nie je. Cez víkend to demontujem a nejak vyriešim.
Inak pribudli tu nejaké nové moto. ;-) -
Leg 17.05.24 07:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: S3
Problém asi je, že iudexovi nechýba držiak na EČV ale držiak na držiak na EČV. To je to, čo sa nasadí na “holú sieťku” masky a spraví to peknú rovinu, aby sa na to naskrutkoval regulérvy držiak s reklamou predajcu. Alebo hociaký iný, tiež nie som fanúšik popiskov, hlavne tie, ktoré naschvál používajú čo najväčší a najhrubší a najfarebnejší font a tým zabijú dizajn vozidla. Hlavne že ich je vidieť. To mi pripadá trochu ako neúcta k zákazníkovi. Ale my vo všeobecnosti máme dosť vysokú toleranciu k vizuálnemu smogu, tak čo.
iudex: podľa mňa ti to dá predajca