iudex 14.02.23  10:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

Jj, v našich podkarpatských končinách je srniek požehnane, muflónov som dokonca nafotil kúsok za Trnavou, takže človek to nikdy nemôže pustiť naplno, lebo nevie, kedy spoza stromu vyskočí nejaký samovražedný párnokopytník. A vysoká zver cez kapotu a okno, to vždy zaváňa totálkou. Ale aj pri drobnej škode treba vždy ohlásiť políciu a tí zase ohlasujú poľovníkov... no radosť.
    Btw. z jednej diskusie: chlapík chcel kúpiť Golf R, ale čakačka vraj 18 mesiacov (!), plus balík performance sa nedal objednať k bežnému Rku, iba tá limitka R20 za 57t eur (tak sa na Golf vykašľal a objednal M240i).

speedfred 14.02.23  08:47

>:D >:D >:D >:D hotovo, koniec.Normálne si ma rozstrelil.
    Poďľa popisu to ale vypadá na Danyho úlovok. To sa ti podarilo autom alebo s moto. >:-[]

Dany 14.02.23  08:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

woody: >:D Aj by to bolo vtipné, keby to tak nevyzeralo v reále...
    Ja mám cestou na 10km dva koridory kadiaľ sa špacíruje zver. Pred dedinou máme tak 50ks stádo trvalo. Už som tam videl aj stádo muflónov.

Na Benzine u nás som si všimol, že majú aj Vervu 100 označenú ako e10. Ako je to u vás?

woody-alien 14.02.23  08:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

Dany: Tohle má speedfred za minulý týden [odkaz]

A tohle je z loňského listopadu (v pozadí zděšení sousedé)

>:D

Dany 14.02.23  06:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

fred: to máš "tú" srnu, alebo to je ďalšia? Tiež som jednej lízal *

niečo málo o palive, odmerané na emiske

speedfred 13.02.23  16:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

Už asi len pod plachtu bo sa bojím s ňou jazdiť pretože keď sa zveziem tak sa niečo prihodí. Naposledy srna.

Dany 13.02.23  15:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

Fred: ju berieš zo servisu len na pekné víkendy? >:D

speedfred 13.02.23  13:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

Niekde na alfistoch som čítal že kedysi boli zľavy u nových aút aj 25%, ako to majú teraz fakt netuším. Čoskoro tam pôjdem po krásavicu tak sa môžem opýtať.

Dany 13.02.23  12:53

Ja sa priznám, nerozumiem tomu. To je rozdiel na malé auto.
    Možno si hovoria: Nemáme poriadny servis, osol im to tam na východe. Čo by sme s tým robili, keby to kupovali a začali by chodiť do servisu...
    U nás možno tou "prívetivou" cenou kompenzujú registračný >:-[]

woody-alien 13.02.23  12:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

Dany, Iudex: To u nás by se teda prodejci museli snažit ještě víc, protože 2.0T 280k Q4 začíná v provedení Ti na 1.598.000 Kč = cca 67.000 euro podle aktuálního kursu. 8-s

Dany 13.02.23  12:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

Giulia je slušná alternatíva k dotykovej 330tke. Možno sú predajcovia u nás prichystaní dávať slušné zľavy.

speedfred 13.02.23  12:00

« : Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

Ja už začínam veriť v konšpirácie že to je všetko riadené, ovplyvňované a financované zhora aby sme sa mi bedač zbavili povozov. Naša generácia to snaď ešte doklepe a tým dalším to uz vadiť nebude.
    Ako píše WA ev sú fajn ale nie pre každého.

iudex 13.02.23  11:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

Len zo zaujímavosti som pozrel faceliftovanú Giuliu a s prekvapením som zistil, že v Nemecku je o 9000 eur lacnejšia, ako u nás (2,0T 280k Q4 za 52t vs. 61t v SK). Asi Nemci platia nižšie emisné pokuty ako my. ;-)

Dany 13.02.23  10:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

Woody, mám to presne tak.

Keď som sa vracal na moto, tak teploty klesali k 1°. Cesty boli suché, gumy teplé. Držalo to slušne. Len bolo treba dávať pozor na miesta kde bol vyvláčený posyp a nejaké vlhkosti v tieňoch. Inak som si celkom užil.

Priznám sa, že diskusie nemám úplne čas sledovať. Ak náhodou, tak ma úplne odrádza snaha jednotlivcov pod všetko "kopírovať" to svoje. Passat, EV, Škoda, daňové zvýhodnenie - je to úplne jedno. Civika asi viem.

woody-alien 13.02.23  09:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

Dany: Jasně, tak to je. S dostatečným budgetem se ještě dá něco vykouzlit. Ale pro mě už je to za hranicí toho, co jsem ochotný dát (a musím si to přiznat) za své vlastní potěšení....protože zbytku rodiny je to upřímně úplně jedno, v čem se odvezou tam, kam je potřeba. Nebo úplně přesně řečeno, není jim to jedno....demokratické volby typu Proace vs. TYGR by u nás dopadli docela jednoznačně. Takže vždy to bylo o kompromisu mezi mým "chtíčem" >:D a akceptovatelností pro rodinu. No a za něco čistě pro sebe prostě takový peníze buď dát nemůžu nebo nechci.

Já teda moto ještě nevytáhl, v lednu kdy bylo pár slunečných dnů, jsem jí ještě neměl doma a teď se sice oteplilo nad nulu, ale zase je mokro a slizko. Jednak bych z toho měl víc sevřenou * než dobrý pocit a druhak se mi nechce jí hned takhle zprasit.

A ještě k tomu dobrákovi na homepage, co mu EV úplně vyžraly zbytky soudnosti.

Me auto EU7 plni. Kdo z vas to ma? >:-[] >:-[] >:-[]

Tenhle bývalý milovník atmosférických Civiců to má v hlavě tak vyštrachaný, že se ho asi budu muset zeptat, co vlastně udělal s tím svým starým smradlavým fosilem ? Protože pokud ho nenechal sešrotovat, tak ať raději mlčí. Výsledkem jeho mesiášské mise zakoupení EV totiž není to, že by na světě ubyl jeden starej spalovák. Ten tu pořád je, jenom jezdí jinde. Výsledkem je to, že na světě přibylo jedno další auto, jehož výroba určitě ke zlepšení životního prostředí nijak nepřispěla.

Ale aby to nevyznělo, že jsem na stejné vlně s Aresem. Střízlivá rozhodnutí (která prezentuje třeba Leg nebo teď jsem narazil na uživatele alien5 s Hyundaiem Kona Electric) naprosto respektuji. A dokonce věřím, že EV má i své nadšence a vůbec jim to neberu.

Jenom jsem vždycky byl odpůrcem hlásání jediné pravdy, jediné možné cesty k cíli, protože to prostě smrdí fanatismem a popíráním opodstatněných námitek. EV uznávám jako možnou alternativu a někde by se vyloženě hodilo, typicky ty klasický rozvážkový služby co brousej po městě sem a tam, taxiky nebo jako druhý auto do rodiny pro kratší dojížďky do práce a po nákupech. To myslím, že je rozumné. Ale rvát to hlava nehlava do všeho a zařezávat kvůli tomu nosný modely a vyrábět praštěný crossovery (aby to bylo jako Fiesta a taky jako Focus a taky jako S-Max...) jen kvůli nějaký vymyšlený hranici emisí...to je na palici. A samozřejmě jako vrchol absurdity, malá a lehká auta, která nejmíň žerou, to maj koeficientem nastavený tak nevýhodně, že se kvůli pokutám nevyplatí je vyrábět a budeme teda dělat ty, co žerou o dost víc. Ať žije logika. 8-s

A už vůbec je zbytečný urychleně (teď nemluvím o drahém vývoji nových generací) ukončovat všechny trochu sportovně laděné modely, kterých se v rámci modelové řady prodá jistě ne tolik, aby to dramaticky ovlivnilo emisní průměr. Jenže to by se muselo uvažovat rozumně a ne se lepit k podlahám v muzeu nebo kydat omáčku na obrazy v galeriích.

Dany 13.02.23  09:15

Iudex, u nás to ešte dokonáva emisno/registračný poplatok. :no:

cca 200 koní tisícka
    od 254 kW - 3900 €

Zo starších výkonnejších áut spravia nepredajný artikel.

Ja som vyrážal až po štvrtej poobede a vracal som sa až po západe. Motorkárov už nebolo žiadnych

iudex 13.02.23  08:43

Dany, woody: presne ako píšete, z doteraz bežných športovo ladených áut sa stáva nedostupný (finančne i vyrobenými počtami) luxus. Smeruje to k tomu, že pre bohatých tu bude Porsche a pre chudobnejších záujemcov o rýchle a zábavné zvezenie zostane akurát moto. Asi si budem na staré kolená musieť spraviť vodičák na veľkú motorku. >:-[]
    Btw. včera som cestou z Karpát (u nás bolo cez 10°C a slnečno) videl kopec motorkárov a mal som pocit, že som zazrel aj zelenú Kawu.
    Inak v piatok som vybehol na lyže (skialp) a opäť som si pripomenul, aký užitočný je xdrive, neviem, či by som sa po tej zasneženej ceste vydriapal so zadokolkou.

Dany 13.02.23  08:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

Je to mizéria. Toyota sa nám snaží hrať na limitky. Subaru ani nehovorím. Ostatní si veselo zarezávajú 8-s
    V B segmente by sa dalo N-ko, aj keď vzhľad je "iný". Robí sa vlastne ešte Polo GTI?
    Ford už nerobí ani Pumu ST?
    V C-čku pomerovo zas vedie HYU. Focus s mrknutím cez 40t. Honda ani nehovorím. Dotykový group by som po ohlasoch z okolia ani neuvažoval.
    Stinger, čo sa tu spomínal mi je celkom sympatický. Je to taký závan starých dobrých časov, ktoré sú v nenávratne. Aj keď je trochu žravejší ako 40i.
    Povedzme si to rovno. Mať dosť penez, nie je to neriešiteľný problém. Do roboty by som zvládol chodiť aj na Macane, prípadne Panamere >:D
    Včera som vytiahol Kawu. Treba predsa premazať motor. Nebolo to ideálne, zodratá predná guma, posyp. Je to ale určitá záplata na skepsu pre nás chudobných. ;-)
    Keď som sa vracal, už na mňa blikali nejaké vločky z displeja...

Thomasino 12.02.23  20:44

Ten šestiválec vpředu nevadí, pokud má širší pneu a slušné brzdy. Viz.M2, nebo když jsem tam dal na M240i širší pneu (235/255) a lepší desky (ale zase to asi moc nedávaly kotouče. Pokud bys chtěl auto zrychlovat, dal bych ty lepší kotouče a desky z M Performance příslušenství. Navíc tím nesnížíš cenu auta jako když sáhneš na výkon. A zrychlíš na brzdách, což se může hodit taky u nějaké krizovky. Ty pneu 225mm na předku než zabrzdí tu váhu chvilku trvá :-( Nová M240i už má o 20mm širší přední pneu!!

pradeda777 12.02.23  20:19

tms....no jo kupátko....ale já ty extra dveře opravdu chtěl..... :-! Kupátek jsem měl v Austrálii několik a až tady (na stará kolena), jsem ocenil ty zadní dveře..... :-!
    Ano, u 1er 6 vál. váha určitě bude na okreskách na limitu problém. Já to zkoušel jen jednou na Slováckém kopci a předek byl dost nedotáčivý. Ten kvicht 6 válce vpředu je dozajista cítit.... >:-[] >:-[] >:-[]

Thomasino 12.02.23  15:48

No když nemá ty extra dveře, vypadá o dost lépe, navíc už s karbon difuzorem ;-) >:-[] Ale díky váze a malým brzdám to jezdilo na okreskách pomaleji jak Golfík GTI Clubsport 300... To auto má podle mě hlavní problém v brzdách, ne ve výkonu motoru...

pradeda777 12.02.23  12:28

Freddie....myslím, že i s těmi "extra" dveřmi vypadá pořád dobře.....[odkaz]

speedfred 12.02.23  12:19

Ja viem, len si potrebujem trošku rýpnuť. Dnes mám takú náladu >:-[]

pradeda777 12.02.23  12:16

Freddie....v dobu, kdy jsem 1er kupoval ten extra pár dveří jsem opravdu potřeboval (proto jsem měl originálně objednanou M3) a o kupé vůbec neuvažoval. Ale řeknu Ti, že přístup na zadní sedadla je s extra dveřmi daleko snadnější a to i při odkládání různých věcí a oblečení, čehož využíváme prakticky při každé jízdě. Kdybych chtěl v tu dobu 2 dveřáka, tak jsem určitě koupil F22 kupátko jako Ty. :-!

speedfred 12.02.23  12:03

Tak ten druhý difuzor je uz o mnoho lepší, len máš na 140i stále jeden pár dverí naviac >:D Potom by to už bolo perfettttooooo.

pradeda777 12.02.23  12:02

wa....hmmm....já někde psal, že se mě "tak" líbí předešlá CTR? Kdyby se mě "tak" líbila, tak už ji mám kamaráde v garáži. Maximálně jsem někde "vlevo dole" napsal, že předešlá se mě líbila víc, než ta současná, což je pravda.
    Já byl vždy do customising...a elegance? You must be kidding..... :-! :-!

woody-alien 12.02.23  11:40

praděda: Už chápu, proč se ti tak líbí předchozí C-TR. Je to asi tak stejná míra elegance... >:D >:D

pradeda777 12.02.23  11:39

Freddie....tito borci vyrábí pouze z ABS. Já bych raději z carbonu. Rád si připlatím. Tady jsem objevil koncovky výfuku...[odkaz]
    Difuzor...[odkaz]

speedfred 12.02.23  10:50

pradeda777 12.02.23  10:32

Freddie....ano, difuzor od tohoto výrobce je moc radikální. Viděl jsem i jiné, ale nepodařilo se mě najít v rychlosti potřebnou fotku..... ;-) >:D >:-[]

speedfred 12.02.23  09:56

Ten difúzor to je des, vypadá to ešte horšie ako nová M2.
    Sanie super vec, to môze byť.
    Myslíš že na 402 PS báwe bude viac pokút ako na 340PS? Omyl, ja ich najviac mám v Ďuble 1.6d >:D

510 koníkov pod zadkom je príjemná vec, nič strašidelné, takže hurá do toho.
    Daj si najprv zmerať koľko máš vobec teraz kobýl pretože ja som bol so sériovou 235i na brzde po 15.000km a namerali 360PS. Seria.mala mať myslím 326.

pradeda777 11.02.23  21:08

Tož abych pravdu řekl, na okruhu kontrolovaný smyk na výjezdu ze zatáčky jsem zvládal v Austrálii "lehce patkou" a to i s fwd. Ale driftování mě opravdu nic neříká a proto ani neláká. Ale těch 402 koníků pod zadkem, bych rád vyzkoušel. A bacha....není problém to vše vrátit zpět do základu, kdyby mě to přestalo bavit nebo mě ruinovaly pokuty...... >:D >:D >:D Taky bych rád přidal zadní difuzor, 102mm koncovky výfuku a karbonový CAI, teď, když padlo to rozhodnutí........... ;-) >:D >:-[] [odkaz]

Thomasino 11.02.23  18:24

Stačilo by vzít na jaře tu M140i na Polygon do Hradce nebo Brna a naučit se ji vodit trochu bokem >:-[] >:-[] Pak bys zjistil, že stačí i těch 340 koníků ;-) Oproti Iudexovi s M340i xDrive to budeš mít jednodušší!

pradeda777 11.02.23  13:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

tms....kdyby M2 vypadalo tak dobře jako M240i, tak bych manuála určitě koupil. M240i nelze v manuálu, tak tím je to vyřešeno, protože chci mít v garáži alespoň 1 manuála. A jak už jsem dřív psal, na 1er jsem si teď zvykl a asi si ji nechám. Pohrávám si s myšlenkou ji načipovat na [odkaz] abych se mohl chvástat, že mám 402 koňové bavo.... ;-) >:D >:-[]
    I když na "zabití" těch 340 k v tak malém autě pohodlně stačí, jak kdysi zjistil iudex.... >:D

pradeda777 11.02.23  12:29

Yeah...... :yes: [odkaz]

speedfred 10.02.23  15:53

Tiež to vidim podobne, nakúpené už mám a teraz sa bude asi už len ladiť.
    Ceny áut vyleteli do šialených výšin a pritom ovládanim (infotaiment) to šlo do pr.dele. O čakacích dobách ani nehovoriac.
    Dalšie auto bude asi fakt už len ten elektrovehikeľ.
    My to doklepeme a mladým to evidentne nevadí.

woody-alien 10.02.23  15:24

sf: Však jo, z tý mám radost velikou. :yes: Ale prostě si musím přiznat, že to byl úhybnej manévr. Kdyby se situace s GR86 vyvíjela o něco příznivěji, možná by na moto vůbec nedošlo. A teď už mám v sobě (aspoň zatím) takovej pocit, že na auta kašlu. Začal jsem se učit hrát na piano. Jako fakt.... >:D >:D >:D

Mimochodem mi volal dealer z Budějovic, co jsem u něj koupil SSS, že je na to svolávačka. Nic vážnýho a netýká se to konkrétně jenom SSS, stačí při prvním dalším servisu. Hned na začátku se představil a ptal se: Máte ho ještě, neprodal jste ho ? A ze mě vyhrklo: Blázníte ? A co bych si za to jako dneska koupil ?

Thomasino 10.02.23  14:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

Souhlasím. Proto bylo potřeba si na poslední chvilku splnit sny a ještě než se to úplně pose.., tak si objednat dávný sen :-! (ikdyž to jsem si před 2,5 lety při objednání M2c myslel taky, že tím už končím). Nicméně teď už tím opravdu končím, maximálně si můžeme měnit zajímavá sportovní auta mezi sebou, protože nová zajímavá se budou vyrábět max. 1 nebo 2 roky. Situace je vážná, slušný auta jako GR86/BRZ jsou okamžitě vyprodaná (o slevách nemluvě!), kdo má o trochu vyšší budget kolem 2 mega, může jít do M240i, nebo M2, případně Alpinky A110S, či Caymanu T (2,0T 300ps), nebo teda ještě přihodit 400-500 litrů a pořídit taky Cayman GTS 4.0 (400ps) s atmosférou a šestiválcem (za mě ten správný motor co patří do Poršky, žádný Turba jako dneska u základní 911, nebo nedávno představené 911T. Kdybych chtěl náhodou upgradovat, musela by to být už 911 GT3, nic menšího by nedávalo smysl >:-[] Ale ta stojí 2x tolik co Krokouš GTS 4.0 :-(

speedfred 10.02.23  14:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

Pobavil si ale cez krutú realitu.
    Buď optimista, máš predsa novú moto.

woody-alien 10.02.23  14:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

Thom: To ti přeju, aspoň někdo může mít opravdovou radost. Jinak je to (a to jsem životním založením střízlivý optimista) úplně všechno na pí..u. Z obyčejných aut se staly bezmála luxusní záležitosti, z těch neobyčejných už jen předmět vášnivých debat v anarchistických kroužcích >:-[] a prodejci si užívají situaci obrácenou o 180° a hodlaj auta prodávat ne za ceníkovou cenu, ale za vylicitovanou.

Auta nejen že prudce zdražují a navíc nejsou, ale ještě ke všemu z nich po osekání motorů a verzí zbývá jen torzo. A nebo taky vůbec nic, když dlouholetej model zaříznou jako by se nechumelilo.

A do toho ti všude vřískaj užiteční idioti elektromobility, pro něž zřejmě byla životním zážitkem jízda tramvají z Pavláku na Karlák, a za zpěvu budovatelských písní ti s mávátkem v ruce vysvětlují, že tohle elektroauto není úplně k ho.vnu, jen má velmi specifickou klientelu, a navíc už v příští generaci to bude něco, to uvidíte, a taky za jiný ceny. Teď to totiž stojí jen sto tisíc přes mega, co bys za ty peníze chtěl...

To má člověk co dělat, aby se nenechal úplně otrávit. Prostě únik z týhle magořiny je dneska o hodně složitější (a taky dražší) než dřív.

Thomasino 10.02.23  13:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

Já objednal před vánocemi a nyní to vypadá, že by to mohlo dojít v dubnu, protože kvótu jsem dostal už na březen >:-[] Ale kdyby to byla verze GT4, tak by to čekání nebylo 5 měsíců, ale min. 2x tolik. Nemluvě o Spyderu, na to mají málo kvót a nyní jsou naplněné a vypadá to dle včerejších zpráv, že objednat již nejdou (nebo spíše je nedodají). Dva známý řešili Spydera 4.0 (konzultovali jsme trochu výbavy), jeden to stihl, druhý ne 8-s

pradeda777 09.02.23  20:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

iu....to víš....Toyoty se líp prodávají....nestačí vyrábět..... ;-) >:D >:-[]

iudex 09.02.23  10:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

woody: takže čakanie na Godota sa predsalen skončí? Neuveriteľné. Keby si objednal limitku Ferrari s individual lakom, ani tak na neho nečakáš tak dlho.
    Btw. kolega z ACZ objednal M340i v septembri a práve mu prišla. To je slušných 5 mesiacov a oproti Toyote bleskovka. >:D

pradeda777 09.02.23  08:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

wa....já teď řeším s prodejcem fólii na předek a toyoťácký křemík na zbytek auta. Tak předání se o něco oddálí. Na prodejně ale ještě není.
    Já objednával někdy v srpnu, tak to čekání nebylo až tak dlouhé. Ale kdybych býval bral 1.8 GR Sport, tak ten sem mohl mít bez čekání.....ale ne v mojí barvě. Měli jich tam zaparkovaných ve Zlíně alespoň 10.

speedfred 09.02.23  06:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

Ber to optimisticky, teraz budeš mať stále nové voňavé auto a keby si ju dostal pred rokom tak by to bola teraz už stará vydojená hujda. >:-[]

woody-alien 08.02.23  22:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

pd77: Dostal jsem před chvílí zprávu. C-HR je už v Kolíně a do týdne bude ve Zlíně k předání.....

Zajímavé. Mně volali z Toyoty dneska , že je Proace v centrálním skladu v ČR. Po 15 měsících a jednom týdnu od objednávky. Říct mi něco podobného na začátku, tak se jim vysměju....

pradeda777 07.02.23  17:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

tms....ta M240i je sice plná výbavy na přání, ale je přes rok stará a má už najeto cca 16 000 (asi "nelehkých") km a oni za ni chtějí cca 1.7 mil....to je síla. :-! [odkaz]

Thomasino 06.02.23  17:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

iudex - když jsem koukal na novou M2, tak má vzadu více místa než moje, takže to samé platí o M240i. Moje drahá vzadu jela celou cestu na Nordschleife a zpátky a měří 173cm. Takže pro děti úúúúplně v pohodě. Jinak ta M240ix není za mě špatná volba a bral bych ji taky v té fialové. Dneska jsem ji zrovna ráno předjížděl (v Tigi-R), byla to předváděčka od Renocaru v Brně :-)

pradeda777 06.02.23  14:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

1er ....kapesní raketa....[odkaz]

foto white-label

white label 06.02.23  13:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

pd7
    Ty si taky dobře "nablískaný"... ;-)

To ta fialová M240i je proti tomu krasavice! :yes:

pradeda777 06.02.23  09:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

Nablískaná 1er v iudex Orange...... [odkaz]

iudex 05.02.23  18:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

wl: jo, aj fialovú by som zvažoval, modrá Portimao je osvedčená istota, Thundernight fialová je nová a zaujímavá, aj keď trošku tmavá, mám to tak 50:50.
    A áno, asi by som prijal aj dvojdverák, chodím väčšinou sám, resp. s 1 pasažierom; ale použiteľné zadné sedadlá chcem, predsalen ich raz za čas treba. Samozrejme ak prvým autom zostane kombi, resp. niečo rodinné.

foto white-label

white label 05.02.23  14:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

iu
    Ty by si mal gule na dvoudveřové auto? :yes:
    A na ten fialový "noční hrom" by si gule nemal? ;-)
    Taková fialová by u Porsche stále majlant, a to bych řekl, že ten odstín je u BMW trefený ještě o poznání lépe. :yes:

pradeda777 05.02.23  12:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

iu....čisté M240i zadokolky bych se po mých "limitovaných" zkušenostech s M140i určitě nebál, ale musela by být v manuálu. Jinak bych bral raději čtyřkolku.
    Tvoje konfigurace je ok. Chyběl by mi pouze vyhřívaný volant, kdybych ji mě používat i v zimě. Do toho bych po letošních zimních zkušenostech určitě šel. Pak tam máš věci, které já nevybral, protože nevím o co jde. Třeba...vnitní obložení interiéru Aluminium Rhombicle Anthrazit
    4 056 Kč To bych musel napřed vidět. Lesklé lišty mě též nesedí, protože jsou stále "poťapkané".... ;-)
    No a teď ta barva. Fialově modrá. Já bych nebyl proti. Protože jde o tmavou barvu, tak s koly v základní výbavě to pasuje a ještě se ušetří peníze. Avšak moje soudružka jakýkoliv odstín modré nemusí. Pravdou je, že modrá není zrovna populární barva. Vidím, že teď "letí" všechny odstíny šedé, ale tu taky nemusí.... ;-)
    Co se týče Toyobaru. Nedávno jsem četl nějaký test a borec si stěžoval, že je moc nízká a s NV měl proto problémy. Pro mě byl nízký i nový Yaris. A určitě i pro mnoho dalších seniorů. Proto Toyota velmi rychle zareagovala a přišla s tím vyšším Yarisem Cross. Zrovna proto vzniklo i Aygo X. Yaris Cross jsem jel, ale moc dobrý dojem na mě (jízdně) nezanechal. Už jsem o tom kdysi psal. Normální Yaris je jízdně ok.

iudex 05.02.23  09:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

M240i je jeden z reálnych kandidátov. M2 už nie, jednak cena, jednak neprekúsnem ten dizajn (kým v minulej generácii bola M2 rozhodne krajšia ako M240i, teraz je to naopak). Ale najmä je tam problémom RWD, proste stále nemám gule na tak silnú zadokolku. Ak zadokolku, tak Toyobaru, tam ten výkon (a krútiak) z R4 atmosféry nie je taký nebezpečný (234k, 250 Nm) ako pri trojlitrovom turbe (460k, 550 Nm) a myslím, že by to bola ideálna škola RWD. Mimochodom keby som chcel zadokolku, M240i sa robí aj ako RWD (to by bola taká M2 pre chudobných).
    M240i mám nakonfigurovanú spredu zozadu, ako obvykle by som bol výbavovo skromný a stačilo by mi toto: [odkaz]
    Len musím zistiť, do akej miery sú použiteľné zadné sedadlá, lebo ich stále občas potrebujem.
    P.S. Celkom fajn cena: [odkaz]

pradeda777 04.02.23  12:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

M240i xDrive je určitě lepší kauf než M2. Zaprvé vypadá daleko líp zepředu i zezadu (zezadu se M2 opravdu nepovedla) [odkaz] ) a ten předek taky škaredě znásilnili ([odkaz] ),
    240i je taky podstatně levnější a je to 4x4. Že nemá M2 loga, 4 výfuky a o pár koní víc.....na to sere "bílý tesák"..... ;-) Len ten manuál u 240i k.u.r.w.a chýba.... :-(
    Moje konfigurace: [odkaz]
    Ano, stále to není z "levného kraje", ale já tam mám vybrané, pro někoho určitě zbytečnosti.... ;-)

Thomasino 03.02.23  17:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

iudex - pak ti ještě zbývá nová M2 ;-) Vzadu nyní o kousek více místa, má to konečně i adaptivní podvozek a nebude tak tvrdá, ale je to jen RWD. Na druhou stranu, kdo chce 4x4, mohla by mu stačit i ta M240i xDrive, ona ve finále nebude o moc pomalejší, a už má ty blatníky aspoň trochu vystouplé proti minulé generaci. Ale M2 je má ještě větší.

pradeda777 03.02.23  14:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Toyobaru

iu....pro mě by to zklamání určitě bylo, protože už v roce 2008 moje MPS akcelerovala z 0-100 za 6.1 sec. GGTi Clubsport to "udělá" za 5.5 sec, což už patří do HH ligy. Cokoliv od 6 sec. "na Východ" se (v dnešní době) už nedá považovat za HH.

iudex 03.02.23  10:43

« Re: Re: Re: Re: Toyobaru

Ja si nemyslím, že stovka za 6,3s je sklamanie, veď to je presne na úrovni Golfu GTI, takže hothečom sa to z tohto pohľadu vyrovná. Väčší problém je tá praktická stránka, v reále je to len dvojmiestne autíčko, takže tu už to hothečom konkurovať nemôže, je to až druhé/tretie auto, doplnok k niečomu praktickejšiemu, kdežto hotheč môže fungovať samostatne ako jediné auto.
    Ale zbytočné úvahy, ani to Subaru nebude a keby aj bolo, licitovať o neho nemienim, to jednak nie je zberateľská limitka od Ferrari a hlavne to potom stráca pointu lacného dostupného kupé.
    Predpokladám že woody ako záujemca, ktorý by Toyobaru kúpil najpravdepodobnejšie z nás, to bude vidieť rovnako.

pradeda777 02.02.23  15:02

« Re: Re: Re: Toyobaru

GR86/BRZ....opravdu moc záleží na tom, co majitel plánuje s tím vozem dělat. Pokud si ho kupuje jako hot hatch, tak udávaná akcelerace 0-100 za 6.3 sec. bude opět zklamáním, tak jako tomu bylo u GT86. Na druhé straně, když si s ní plánuje užívat na okreskách a sem tam na okruhu, tak by měl být spokojen. :-!

iudex 02.02.23  14:40

« Re: Re: Toyobaru

Aktuálna info zo Slovenska: BRZ sa na Slovensko dovezie, ale nie oficiálne na predaj, ale iba pre predajcov, každý si vraj mohol objednať (aj objednal) jeden kus. Čo s ním spravia, je na nich, či si ho nechá majiteľ, alebo ho dajú na predaj, ale informácia zatiaľ od troch predajcov (Z 11 na Slovensku) je taká, že každé objednané auto je už dávno rezervované. A jeden predajca otvorene povedal, že zrejme budú licitovať a predajú to tomu, kto ponúkne najvyššiu sumu. Teda ak by sa aj náhodou stalo, že kupujúci rezerváciu zruší a teda auto bude voľne na predaj, za 36t (ako je cenník GR86) to určite nebude. 8-s

speedfred 02.02.23  11:12

« Re: Toyobaru

Wúdy už rozkladá stan pred dílerstvom. >:D

iudex 02.02.23  08:43

« Toyobaru

Woody: zaregistroval si správu, že v Čechách sa predáva Subaru BRZ? Potenciálne pre Teba druhá možnosť, ako sa dostať k Toyobaru, keď už je GR86 vypredaná.

speedfred 01.02.23  17:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS

Ouuuuu, dedo sa nejako rozšupol a namotáva kilometre. To je len dobre, 140i pôjde s cenou dolu. >:-[]

pradeda777 01.02.23  11:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS

iu....ohledně nedostupnosti RS3 na našem trhu. Toho jsem si nedávno také všiml. V Německu, ale zatím žádný problém......ale......."clock is ticking"..... ;-\ ;-\ ;-\
    V Kyjově jsou stále k dispozici 2 zelené. Jedna předváděčka a originál předváděčka, která je teď vedena jako ojetina......

pradeda777 01.02.23  10:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS

tms...tož už sem o tom psal dříve...jak teď už delší dobu jezdím jen s M140i, tak se to řazení "ošúpalo" a funguje vcelku dobře. A pak hodně pomáhá ten 500Nm krouťák, takže nějaké časté řazení po městě nehrozí. 2-3 docela postačí a většinou jen za 2, která je dostatečně dlouhá.
    Ale. Když jsem objednával RS3 plán byl, že následně prodám i Yariska a koupím "malého manuála" na popojíždění. Ideálně Cooper S. To už je ale v p.r.d.e.l.i, protože se s manuálem dnes už nevyrábí.
    Ta červená RS3 vypadá dobře. Takovou jsem měl jednu chvíli objednanou.....bohužel i kdybych dnes dostal za moji M140i 900 000 Kč, tak ten extra milion, co bych za ni musel ještě "vysolit", se nedá ospravedlnit. Ta hodnota při srovnání s mojí M140i (s najetými 11500 km), tam opravdu není..... ;-\ :-!

iudex 01.02.23  08:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS

Tom: áno, R20 je "limitka" (počet v skutočnosti nie je limitovaný), ale v reále je to len Golf R, ktorý má plus 10 kW a sériovo výbavu, ktorú si do Rka môžeš dokúpiť. A v teste na Evo ho celkom skritizovali, od turbodiery po nekonzistentné správanie štvorkolky v zákrutách a celkovo píšu, že to nie je zrovna najzábavnejší HH na trhu: [odkaz] No nekúp to za 75t eur. 8-s
    Inak premýšľať premýšľam furt, čo o to, ale akosi nie som ochotný kupovať v atmosfére: "nevyjednávajte, lebo za vami stojí ďalších 10 záujemcov, čo chcú hneď kúpiť tie jediné tri kusy, čo došli na náš trh". Ono aj byty len posledné roky len zdražovali a predávajúci si mohli vyberať a aká je situácia teraz: predaje sa totálne zastavili, na trhu sú tisíce nepredaných bytov a nikto nekupuje, takže ceny napriek všetkým predpovediam idú dole. Ja myslím, že táto situácia dostihne aj automotive; ľudia sa boja zdražovania, majú paniku z rastu energií (aj mne zvýšili v kancli energie o 140%) a veľké investície si rozmyslia a dopyt zase bude prevyšovať ponuku.
    P.S. Mimochodom RS3 je tiež asi vypredané, podľa webu Audi: Audi RS3 v současné době nelze konfigurovat a není k dispozici pro objednání.

Thomasino 31.01.23  23:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS

Ty furt děláš, jako bys každý druhý víkend jezdil na celodenní výlety s M140i, aby sis užil tu chlapáckou kvedlačku (která teda mezi námi děvčaty zase moc přesná u BMW není, a třeba MX5, CTR nebo BRZ ji strčí do kapsy) >:-[] >:-[] >:D
    U Audi RS3, který nemá moc komunikativní řízení, ani koncern neumí moc manuální převodovky, je tam to DSG úplně v pořádku. Nikdy to nebude auto na pořádnou zábavu, je to HotHatch na daily ;-) Na zábavu si kup raději GR86.

pradeda777 31.01.23  23:20

tms.....kdyby to RS3 bylo v manuálu..... ;-) >:D >:-[]

Thomasino 31.01.23  19:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS

iudex - ale to je ta limitka 20 Years Edition, nebo jak se to jmenuje a má 333 koní >:D >:-[]
    Ale stejně je to moc. To už mi ten Cayman GTS 4.0 co se dá pořídit za 2,4 - 2,6 mega, nepřipadá tak draze ;-) [odkaz]
    Ve finále si myslím, že kdo si někde koupí s pěknou slevou (kolem 10-15% by mělo jít) nějakou skladovku RS3, tak ta cena moc klesat nebude. Třeba tato: [odkaz]
    IUDEX - jestli o výměně fakt přemýšlíš, moc bych neotálel, zatím se poslední 2 roky díváme, jak ceny aut postupně neustále rostou!! Ale zvážil bych i BRZ/GR86 :-)

pradeda777 31.01.23  14:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS

iu....ten Stinger vypadá sakra dobře....i ta barva "Ocean Green" je moc povedená. Měl jsem jednu chvíli v Austrálii podnikové V6 Camry v této barvě a všem se moc líbila....jo a cena toho Stingera taky dobrá..... :-!
    Ale no tož....Golf R není přece mainstream.... ;-) :-! >:-[]
    RS3 SB. Popravdě řečeno, kdyby vypadalo líp, tak už ho mám v garáži. Ale protože to není v porovnání s 1er taky žádný krasavec, tak mě to ani nemrzí. RS3 sedan už vypadá líp....o hodně líp...ale je to "zase" sedan a ty nemusím...

iudex 31.01.23  08:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS

Svet sa asi úplne zbláznil, Golf R sa predáva za 1790800 Kč: [odkaz] 75t eur za štvorvalcový mainstream, choré. 8-s
    To už sa RS3 za 1736000 javí ako super kauf: [odkaz]
    Prípadne najlacnejší šesťvalec: [odkaz]

pradeda777 29.01.23  07:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS

Zajímavé, co všechno dnes umí (alespoň tvrdí)....[odkaz]

pradeda777 29.01.23  07:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS

tms....volby....dle výsledku se zdá, že tento národ se začíná obrozovat.... :-!

Thomasino 28.01.23  23:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS

Taky jsem měl GGTI mk6 a M2, měl bych asi zkusit za 5 let kandidovat >:-[] >:D

foto Ronault-

Ronault. 28.01.23  22:36

« Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS

Thomasino: neměli bychom tu tahat politiku, ale s auty BMW M2 a Golf GTI 6G by tady do našeho klubu zapadl.
    Naproti tomu, co měl dnes fenomenální úspěch, tedy prohru >:-[] ta S classe v matné černé mafiánské přímo sedla... 8-s

speedfred 28.01.23  16:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS

Koncepcia "motor namiesto zadných sedačiek" je jazdne celkom fajn. Môžem potvrdiť. >:D

Thomasino 28.01.23  15:28

Sláva, volby vyhrál Petr Pavel !! :yes: :yes:

pradeda777 28.01.23  14:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS

tms......... """ ....hlavně že bude zase manuál. "Eště k.u.r.w.a chvílu" a vypadl bys ze cviku...... ;-) >:D >:-[] Já zjišťuju, že s přibývajícími km se řazení na M140i pocitově vylepšuje. Hlavně přeřazení z 1na 2 je znatelně lepší....asi to chtělo ty kolečka trochu víc ošústat..... >:D >:D >:D

Thomasino 28.01.23  14:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hmotnost CGTS

Tak včera jsem se rozloučil s REBELem, nový majitel si ho odvezl do středočeského kraje, značka na autě zůstala :-) Odvezl si také dalších 6 kol, původní vyfuck, tak se mi hezky uvolnil sklep >:-[] >:-[] Rozloučili jsme se po 2 letech, 4 měsících a 15.500 km. Bude se mi stýskat, zvláště poslední rok s občasnými výlety na Polygon do Hradce mě hodně bavil. A po necelých 6 letech s emkama (obě M2 dohromady 4,5 roku, mezitím chvilku M240i a nějaké měsíce čekání na nové káry), je čas na vyzkoušení nové koncepce, tedy s motorem uprostřed a místo zadních sedaček >:-[] :-)