Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.04.23  08:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

pradeda: tak moje auto neslúži ako rodinné v zmysle: nabalíme kufre po strechu a ideme na víkend, na to slúži Mazda, ale vozím deti ráno do školy, takže tie zadné sedadlá sú potrebné.
    Inak už som to tu spomínal, ale nejak sa v Trnave rozmnožili Formentory a to auto sa mi začína celkom páčiť, osobitne s tým päťvalcom, R5ku by som bral rovnako rád, ako R6ku. Keby sa na Slovensku dalo kúpiť za tú cenu ako v Reichu, tak som v pokušení: [odkaz]
    Inak Thomasino mi práve narušil moju teóriu, ako budú autá v tomto roku zlacňovať, u Porsche to zjavne je naopak. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.04.23  20:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

iu....sorry, ale já nevěděl, že už také hledáš univerzála.... ;-) >:D >:-[] Já měl zato, že chceš udělat radost sobě a né rodině. Na co další praktičnost, když už jednu máš? >:-[]
    Tož potom už jen ta 2er, ale to bude znamenat bye bye manuál...... ;-\ Ještě by sis mohl koupit moji M140i, ale já si ji cením hóóódně VYSOKO......... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 25.04.23  16:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

Keď ja som ti bol celý život taký. Deti boli odchované zväčša na kupéčkach a 3dv HB takže asi tak.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.04.23  15:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

CtR je plnohodnotný hotheč, ten by spĺňal všetky moje požiadavky (zábava+praktickosť), to je úplne iná liga ako malé, nepraktické (fakticky dvojmiestne) kupé. Ale okrem toho, že je vypredaný, tak je šialene drahý (na rozdiel od tej Toyoty, kde cena je práve super). Takže obe autá sú mimo hry.
    Ale ja tu o praktickosti a Tom s Fredom idú obaja do maximálne nepraktických dvojmiestnych kupé/roadsterov. A ešte aj prudko farebných. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.04.23  14:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

iu.....já byl "under impression", že si chceš nechat Mazdu jako rodinný vůz, a pro sebe že se díváš po něčem menším na zábavu.... :-( A pamatuju, že jsi GR86 měl "na mušce" spolu s CTR.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.04.23  14:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

Which is a better buy? M2 or M240i ??? [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.04.23  14:31

To bude skôr pre woodyho. Hoci som sa nechal strhnúť všeobecným nadšením z Toyobaru, pri reálnom pohľade také auto vlastne nechcem. Pre mňa je to príliš nepraktické malé autíčko; ak by som zvažoval kupé, tak 2er, ktoré je o level praktickejšie (použiteľné zadné sedadlá aj kufor), plus možnosť xdrive. Ale mojím ideálom zostáva auto so zadnými dverami (sedan, hatch, lift). [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.04.23  09:34

iu....get your cash ready....Prodej Toyota GR86 2.4 [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.04.23  12:07

Tu barvu vybral podle nejoblíbenější rtěnky jeho soudružky...... ;-) >:D >:-[] Co by chlap pro milovanou ženu neudělal..... :yes: :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 24.04.23  11:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

To si vážne objednal ružový Cayman? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.04.23  09:36

iu.....tož ta maska na 1er je velikostně ještě přijatelná. Horší je to s M3/M4. Ale jinak máš pravdu. Tmavší barva tu velikost zamaskuje. To především platí u M3/M4.
    Zelená barva (BRG) byla jediná ze zelených, která se mě kdy líbila a to jen na Mini.
    [odkaz]
    Takto ju pamatuju já...... [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.04.23  21:52

pradeda: tá červená nie je zlá. Na 1er by som ale skôr dal tmavšiu farbu, nech sa schová tá veľká predná maska, napr. Isle of Man green: [odkaz] alebo Angelesey green: [odkaz]
    Každopádne M135i ma neláka, ten dizajn je proste nevydarený, plus dať 50t a viac za štvorvalec v kompakte nie som ochotný. To už za tie prachy radšej poloprémiu, ale s päťvalcom: [odkaz] Prípadne ak už štvorvalec, tak za podstatne nižšiu cenu: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.04.23  16:45

Vzpomínka na loňský závod do vrchu v Nové Bystrici, který se nakonec přece jen jel.... [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.04.23  16:22

iu....tak mě by se na M140i líbila tato červená....měl jsem takovou hodně podobnou na první MPS....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.04.23  15:42

« Re: Re: Re: Re: Farbičky

SpyderFred - je potřeba kupovat zelená EKO auta ;-) >:-[] :yes:
    Ta kombinace je ale super, za mě TOP. Kdyby taková zelená byla v běžných barvách (za 65 tisíc CZK), tak jdu do ní taky. Sice ta moje růžovo-fialová Ruby Star Neo bude taky hodně jedinečná a neokoukaná, ale bude spousta lidí, co budou koukat na růžové auto skrze prsty >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.04.23  13:20

« Re: Re: Re: Re: Farbičky

Ešte k tým bavoráckym individual farbám: sú samozrejme drahé, ale je tam aj veľký rozptyl cien v jednotlivých krajinách, napr. v Grécku na 3er stojí individual farba 4220 eur, ale v pobaltských krajinách až 8030 eur. V Čechách je to 133t Kč: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 21.04.23  12:20

« Re: Re: Re: Farbičky

Vieš čo je najhoršie? Zelená farba je jedna z mála čo nemusím, teraz už ale budem musieť. >:D
    No dobre, kúpil som si zelené auto.:-) Sám ale neviem prečo keď zvyknem mať vždy biele.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.04.23  11:35

« Re: Re: Farbičky

Môžeš premostiť tému k nejakej peknej tmavozelenej. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 21.04.23  11:00

« Re: Farbičky

No a už sme doma. (farbičky) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.04.23  09:09

« Farbičky

Kto sa chce pohrať, nový vizualizér BMW: [odkaz]
    Sú tam nové individual farby, plus pekná 3D animácia. Je piatok, trochu prokrastinácie nezaškodí. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.04.23  22:34

« Re: Re: QV 100

M4 manual [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 20.04.23  18:25

« Re: Re: QV 100

Hezká fotka ze závodu do vrchu....synovec Standa Firtl....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 19.04.23  07:05

« Re: QV 100

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.04.23  11:59

« Re: QV 100

M340i : S4 : C43 [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.04.23  19:43

« QV 100

Tohle vypadá dost dobře:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.04.23  10:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: manual: Supra vs M2

iu.....souhlas. Bohužel xDrive M140i s manuálem nebylo v nabídce. Jinak bych ji bral, to je jasné. Ale těch 400 koníků, které jsem si již vyzkoušel v RS3 mě láká a cena v PowerTech je velmi dobrá... ;-) Plus je tam možnost se vždy vrátit na originální výkon. Na druhé straně extra 60 koní není zase až tak moc. Horší to bude s krouťákem.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.04.23  22:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: manual: Supra vs M2

400-500 koní na jedné nápravě, zvláště při váze kolem 1600-1700 kg (bez řidiče), není až takový problém, pokud je plynule dávkovatelný! >:-[] >:D Pak je s tím kopec zábavy !! [odkaz]
    Jinak ta GT86 co tam taky jezdí je přeplňovaná ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 14.04.23  22:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: manual: Supra vs M2

QV by si zaslúžilo aj lepši FL ale je fajn že stále je. 520PS je pekné číslo.
    Ja sa chystám na brzdu odmerať výkon, sám som zvedavý pretože prebehli nejaké drobné úpravy.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.04.23  22:14

« Re: Re: Re: Re: Re: manual: Supra vs M2

pradeda: motor to iste zvládne, o to pokoj. Ale poznáš môj názor, že pre kompakt s pohonom jednej nápravy je 340k akurát dosť, na viac by bolo už dobré mať v 1er xdrive. Ale viem, že s týmto názorom som menšina a speedfred povie, že aj 510k na zadokolku je v pohode. >:D
    Mimochodom Alfa predstavila facelift Quadrifoglia, má 520k: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 14.04.23  15:48

« Re: Re: Re: Re: manual: Supra vs M2

iu....podle nejnovějších zpráv v USA už také "přituhuje". Nebude trvat dlouho a budou na tom jako my v EU, ne-li hůř..... :-( :-( :-(
    Lákavé.....[odkaz]
    Myslím, že u B58 motoru jde jen o konzervativní navýšení výkonu a jízdní vlastnosti by neměly být nějak radikálně ovlivněny.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 13.04.23  10:30

« Re: Re: Re: manual: Supra vs M2

Sedí mi to na tú novšiu verziu motora z americkej M240i, pretože tá má v USA rovnakých 285 kW (EU verzia s filtrom má 275 kW).
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 13.04.23  08:46

« Re: Re: manual: Supra vs M2

Tiez som si to vsimol.
    Je ten motor rovnaky a rozdiel je iba v GPF?
    Alebo do tej americkej davaju aktualny motor z M240i?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 13.04.23  08:24

« Re: manual: Supra vs M2

Len drobná poznámka k Supre: americká verzia má výkon 387 koní, kým u nás je to "len" 340k a tých 47 koní už asi bude cítiť. Takže hodnotenie americkej verzie z hľadiska dynamiky nie je úplne prenosné na EU verziu.
  • 00 Reagovat !

foto Market

Market 12.04.23  12:42

« manual: Supra vs M2

Tak je tu video s ich porovnaním:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.04.23  12:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Dany......odkaz video.....super! Přivedlo mě 20 let zpět, když jsem tenkrát byl "a Honda man"..... ;-) a upravovali pro mě DC2 motor. Tak jako ve videu jsem ho viděl rozložený v dílně na ponku. Měnili jsme tenkrát vačkové hřídele (ostřejší vačky a lepší ventilové pružiny a také instalovali Hondata ECU, abych mohl motor točit do 9500 ot/min. Cut off bylo 9700. Those were the days.... ;-) >:D >:-[] :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 12.04.23  07:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Alebo, jak od CtR (lebo je drahá) preskočiť ku GT3 RS >:D

Trochu technikálií k CtR

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 11.04.23  23:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Ja som skromnejši, mne by stačila jazdená GT3 RS >:D , pick up a nejaká moto. No ten X Blow ale tiež není zlý.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.04.23  21:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Pak bych si vystačil na okresky s Caymanem GTS 4.0 a na okruh X-Box :-) Tigouše R na daily taky mohu nechat. To by byl slušný setup. Jasně, ještě lepší by byl na okruh Cayman GT4 RS !!
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 11.04.23  21:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Tak ideál by bolo mať na každu okresku nejaké iné auto + okruh nejakú špecialitku. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.04.23  18:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

WL - částečně má Muldix ohledně tvrdosti a poskakování M2c pravdu, chce to hladké okresky, nebo jet rychle (částečně jsem to vyřešil o 10mm širšími pneu, tím pádem mírně vyšší profil, hlavně ty PS 4s mají měkčí bočnice než PS-SS specifikace pro BMW). Ale nesouhlasím s tím, že je původní M2 lepší auto. Možná lépe funguje na nerovném povrchu, ale ten pevnější předek u M2c dodává více jistoty a můžeš se lépe přiblížit hraně. Dost jsem zvažoval, jestli nezkusit M2c mírně zjemnit pomocí podvozku KW v3, ale naštěstí jsem se na to vykašlal a vyřešil to výměnou za Cyamna GTS 4.0. S Muldixem jsem se o něm před týdnem na srazu Porsche v Mostě bavíl, hodně ho chválil, prej posun proti M2 hodně velký, což vidím stejně. A právě to jemnější a měkčí naladění na okresky vidím pro sebe taky jako velké plus. M2c je naladěná i na okruh, kdežto Porsche na to má ještě jeden ostřejší model GT4 a pak si člověk může vybrat. Ikdyž i GTS má adaptivní tlumiče a dá se přitvrdit :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 11.04.23  16:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Auta ako bola moja CUPRA a teraz TYGeR posobia na niektorych soferov ako cervene sukno na byka :-(
    Ked niekoho v lepsom aute dobehnem a predbehnem, tak sa mi lepi na kufor a nedokaze prekusnut, ze ho predbehla "nakupna taska"...
    A uplne komicke je, ked je to nejaka vysoka krabica ako X3, X5 a podobne "sportovo uzitkove vozidla".
    Mozno M2, M240i ci Supra by vzbudzovala nejaky respekt, neviem...
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 11.04.23  15:51

Tiež podobná skúsenosť. QV-Cupra-CTR a povedzme z 80 do cca 180 +/- sme šli nejako tak podobne, potom QV už začínalo mať prevahu ale aj tak tie HH idú ako divé. A to bolo na dialnici, na okreske je toho výkonu už celkom dosť, až cez hlavu.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.04.23  15:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Market: jo, aj z prvých testov M2 vyplýva, že ten manuál je taký... bavorácky, proste žiaden zázrak a Toyota ho bude mať iste lepší. Ale či len za lepší manuál v 340k aute zaplatiť viac ako za 460k M2ku, to asi nie.
    Mimochodom aj tá M240i je ako zadokolka a zjavne deficitom výkonu netrpí, na tomto videu vidno, ako RWD bojuje s trakciou: [odkaz] Asi v BMW vedia, prečo M2ke obuli 275/285 mm gumy.
    Ad reálne cesty: jasné, že na ne je aj TYGR dosť, furt je to malé ľahké autíčko s výkonom vyšším, ako väčšina dvojtonových SUV. A bežné cesty nie sú okruh, kde rozhodujú desatiny, tam treba fakt veľký výkonový rozdiel, aby Ťa niekto predbehol. Predvčerom ma predbehla Mazda 3 s nabudeným šoférom, tak som ho trošku ponaháňal, ale reálne som ho nevedel predbehnúť, lebo do 200 kmh zrýchlil prekvapivo svižne; vo vyššej rýchlosti by sa už výkonový rozdiel prejavil, ale ísť rýchlejšie mi už popravde na bežnej ceste prišlo nebezpečné, nebol dostatočne dlhý úsek, aby som to využil. A to bol bežný kompakt so 185k motorom (Skyaktiv X), teda žiaden športovec.
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 11.04.23  13:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

iudex:
    Aj mne sa zda z pohladu ceny, pouzitelnosti a image M2 lepsi kauf..
    Manual ma ale Supra lepsi, lebo bol "vyladeny" Toyotou. Ale ak by Supra bola do 60.000, tak by bola mojim favoritom.
    M240i je z pohladu pomeru ceny vs. "muziky" urcite tiez dobra volba. Ale nema manual a ak by som o nej uvazoval, tak by to bola verzia s xdrive...
    Zatial neplanujem nic nove kupovat, ale minule som sa v Toyote v KE zastavil a tu manualnu Supru som si troska poobzeral :-) Vraj zlavy sa nedavaju, ale mozno majitel by nieco malo vedel spustit :-)
    Ale hypoteticky, ak by som predal TYGRa a mal moznost odpoctu DPH, tak pri sucasnych cenach idem do M2...
    A teraz realne: TYGeR mi na moje vikendove okreskove jazdenie uplne postacuje. Jeho vaha cca 1300 kg a rozmery su idealne. Rovnako jeho vykon je na okresky v mojom okoli tak dostatocny, ze ani 400+ konova tazsia zadokolka, by mi provdepodobne nedokazala v troska zatocenejsich pasazach ujst...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.04.23  10:22

iu....souhlas. Co se týče pohledu na image Supra vs M2. Tady hodně záleží na trhu. V Evropě je to tak jak píšeš, ale v Asii a třeba i Austrálii má jméno Supra lepší image než M2. Jinak, já to vidím tak, že M2 a Supra si vlastně ani moc nekonkurují, protože Supra je 2 seater sports car a M2 je 4 seater sports coupé. A já, kdybych se měl rozhodnout, tak bych asi také šel do M240i nebo i 230i. Musel bych si je napřed obě dobře projet, abych posoudil, jestli je 6 válec opravdu až tak nutný..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 11.04.23  09:49

Len mimochodom ani ma nenapadá nejaké pekné nové/zánovné kupé za prijateľné peniaze v súčasnosti okrem BRZ/GR 86 a ľahko ojazdenej F87 M2.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.04.23  08:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Market: tak ja by som mal pri výbere Supra vs M2 jasno: M2. A nie je to preto, že som fanúšik BMW, ale má to aj racionálne argumenty. Predovšetkým ako spomínal fred Supra má "len" B58 motor rovnako ako M240i, teda technicky/výkonovo je Supra na úrovni M light, dokonca M240i má motor naladený na vyšší výkon ako v Supre (275 vs. 250 kW). M2 je plnotučné Mko, s motorom S58 a podvozkom M4ky. Takže ja by som uprednostnil pred Suprou aj M240ku (ak by nebol manuál podmienkou), nieto ešte M2ku, ktorá je o triedu vyššie (+88kW/120 k).
    Čo sa týka dizajnu, aj Supra, aj M2ka sú pre mňa pomerne škaredé autá, za ktorými by som sa moc so záľubou neotáčal, čo je pri dvojdverovom kupé dosť umenie. Tu ako najkrajšie vnímam jednoznačne M240i. Medzi Suprou a M2 je to dizajnovo remíza.
    Potom je tu aspekt imidžu, Supra sa nemôže rovnať s M2kou, tá má o dve triedy vyšší image medzi petrolheadmi aj laikmi, Supru berie len úzka skupina JDM nadšencov (a paradoxne tí majú najväčší problém s tým, že je to technicky BMW).
    No a keby stále nebolo jasno, tak cena to vyrieši: Supra je drahšia ako M2, čo mi príde absurdné nielen z pohľadu značky (mainstream vs prémia), ale najmä z vyššie spomínaného pohľadu, že Supra je "len" obdobou M240i, teda o triedu nižšia liga, ako M2.
    Osobne by som kúpil M240i, motor/technika Supry za 2/3 ceny a ako bonus najkrajší dizajn.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.04.23  15:13

Market....díky....tak to nezní vůbec špatně. Já měl obavy, že jako rallye speciál tam budou maximálně jen nějaké nouzovky. ;-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 10.04.23  14:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

pd:
    Skusil som si to teraz, lebo som vzadu este nikdy nesedel.
    ja mam 182 cm a sam za seba si sadnem tak, ze kolenami sa zlahka dotykam sedadla pred sebou a hlava sa mi dotyka stropu... Na dlhu cestu to nie je, ale odviest sa da... Deti by to zvladli v pohode.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.04.23  12:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Market.....chci se jen zeptat....zadní sedadla v TYGRU. Může v nich člověk/dítě i sedět anebo jsou jen tak na odložení nějakých věcí???
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.04.23  20:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Aktuální CTR "diskvalifikuje" primárně cena, která je i na dnešní poměry mimo kategorii fwd hh.

M2C u Muldixe ve finále docela zklamání, takže to Thomasina moc mrzet nemusí... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.04.23  17:31

QV tak isto točí na 6 celkom vysoké otáčky a pritom nižšie qualty 2-3-4 mi prídu tiež celkom dlhé.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.04.23  15:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

iu....re test nového Type R G11 na SR. Jsem rád, že Maroš má stejný názor na design jako já a on dokonce označil toto poslední CTR ne jako HB, ale jako sedan nebo fastback. (Já ho označil "jen" za liftback). Překvapivě byl CTR G9 v akceleraci rychlejší než nová G11. A Maroš si stěžoval na příliš dlouhé kvalty. To by mohlo hrát podstatnou roli. Plus řazení už prý není to, co bývalo. Dlouhé kvalty? Na 6tku při 130km/hod CTR točí 3000 o/min. S přihlédnutím k tomu, že vůz označil jako hlučný, nechtěl bych, aby motor točil víc. Moje M140i točí 2950 a hlučná skutečně není, ale stejně bych o něco delší 6tku přivítal... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.04.23  15:05

To som čakal že bude M2 drahšia keďže má S motor a Supra len B motor. M2 som na živo ešte nevidel ale povedzme že ako sa mi páčila M240 tak teraz už moc nie, kdežto Supra sa mi páči viac a viac.
    Iba môj pohľad na vec.
    Pár riadkov dolu sme riešili základného Caymana (síce bez motora) ale ten je cenovo ešte nižšie.
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 09.04.23  14:12

Cennikove ceny manualnych su:
    Supra 74 290 EUR
    M2 od 72.800 EUR
    A neviem, ake su potencialne zlavy.
    Cize, plus minus rovnako....
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.04.23  14:03

Asi budem v menšine ale za mňa Supra.
    Nechce sa mi to hľadat ale ako to vychádza cenovo S vs M2 ?
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 09.04.23  13:39

iudex: Ano, videl som to a bol som dost prekvapeny, aky maly rozdiel je v zrychleni tych dvoch aut.. Cakal som podstatne vacsi...

Inak, co by ste tu pritomni jazdci uprednostnili?
    Supru s manualom, alebo novu M2? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.04.23  12:42

….alebo, šofér bez Rumu nemá rozumu. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.04.23  12:24

Freddie....re odkaz....pamatuj si toto: "Vypij synku mléka sklínku....nikdy nedal rum sílu junákům".. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.04.23  10:44

Aha, to som ani netušil že sa na SK menili značky. Na Porsche sa asi bude vynímať každá značka. >:D [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.04.23  10:08

To sú tie naše nové od začiatku roka. Tiež im neviem prísť na chuť.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.04.23  09:40

Ten CTR mal čo za ŠPZ? Už som to na pár autách videl. To sú nejaké prevozné či čwô?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.04.23  21:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Test nového type R na Slovakiaringu: [odkaz]
    A ukazuje sa, že ten hype z predstavenia sa zmierňuje a je tu aj kritika na pár vecí.
    A toto poteší Marketa: v dragrace ho vyprášil GR Yaris: [odkaz]
    A pre Thomasina na rozlúčku s M2C: fantastický test od Muldixa: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.04.23  20:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Freddie....Cayman S by byl fajn. Ale jak už jsem psal před nedávnem......byl by pouze na ozdobu v garáži....tak jako je už sedmým rokem M140i.... ;-) >:D >:-[] Mě to (bohužel) už na nějaké projížďky neláká.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 06.04.23  19:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

1/18 :-! písal som ti.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.04.23  16:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Tak kterého Spydera bereš, Speedfred??
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 06.04.23  15:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Kašli na BoMoWo, Pórš sa už teší niekde na teba. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.04.23  15:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

iu.....this guy is a "manual man"....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.04.23  13:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

No a pak si stejně řekneš, že raději vynecháš nějaké zbytečnosti a koupíš rovnou šestiválec atmosféru GTS 4.0 kde se dá slušný konfig za 2.4 mega >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.04.23  12:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

tms.....vyhřívání sedadel je v základu u Style....ale ventilace je v kůži nutná, to je pravda....smutné zkušenosti. Základní Cayman má škaredý výfuk, ale lze "přikoupit dvoitý .... ;-) A pak je tu Style. Je i s polepy... :yes: Ale taky o 200k dražší.... :no: ;-\ Co je tam navíc za těch 200k? 20" kola (v základu jsou pouze 18", ale pěkná.... ;-) ) vyhřívání sedadel, posilovač řízení, tempomat a pak ty 2 koncovky výfuku a polepy...200 litrů??? Problém je, že když chceš v základu ventilovaná sedadla, tak si musíš připlatit za ty lepší sedadla 51,459.00 Kč a i za vyhřívání. Mě konf. 718 v základu vyšla s nutnými příplatky na 1.868.122 Kč.
    Style v základu.1.820.256 Kč a s nutnými příplatky na 1.953.602 Kč. Tedy nějakých 85 000 Kč extra. Asi bych šel do Style...... >:D >:D >:D
    No a pak je tu ještě hned vedle Cayman S s 2.5 l čtyřválcem.....ten startuje na 1,955,002.00 Kč >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 06.04.23  10:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

iudex: Ta stranka funguje uz minimalne 5 rokov a mam pocit, ze som ju tu uz davno spominal v suvislosti s M2, ked som o nej uvazoval...
    Momentalne nukaju na novu M2 zlavu 14%, co by bolo super...

Stale som vsak toho nazoru, ze keby som si kupil auto drahsie ako 40.000 Eur bez moznosti odpoctu DPH, tak by som ho uz nikdy za rozumne peniaze nevedel predat...

Inak, vcera som bol po okreskach prevetrat TYGRA a bolo to take fajn, ze mam pocit, ze mat auto s 400 koni a viac je uz uplne nevyuzitelne...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.04.23  10:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

wl: natrafil, narazil na, našiel, postretol...
    Ale čo si myslíš o tej stránke? Asi kameň úrazu bude ten "reimport", či? Lebo v dnešnej dobe 23% zľava je neuveriteľná, to má človek chuť sadnúť do auta smer Deutschland.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.04.23  09:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Naďabil?
    Ten výraz ještě neznám.
    ..
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.04.23  08:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Naďabil som na stránku, kde ponúkajú BMW s výraznými zľavami, od 19 až do 24%. Napr. na M340i je to 23,6% a na M3C 22,3%: [odkaz]
    Vyzerá to príliš dobre, aby to bola pravda, resp. to asi bude mať nejaké "ale".
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.04.23  16:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Nikdy by som si netrúfal tvrdiť že raz bude Porše aj ekonomická kúpa. >:-[] Áno je tam drobné ale, 2 vs 5 miest.
    Teraz sa zdá moja nadácia "Porsche do každej rodiny" už aj celkom ako racionálna a rozumná.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.04.23  16:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Iudex a Speedfred uhodili hřebíček na hlavičku!! Raději už základní Cayman 2.0T 300 PS, lehce vybavený za 80 tisic EUR, než FWD CTR za 70T EUR.
    Zkusil jsem to schválně rychle nakonfigurovat, jen středně nutné věci, jako větší kola 19", LED světla, střední sedačky Plus (základní je dost bída), akorát že jdou asi jen v kůži, takže jsem dal nejen vyhřívání, ale také ventilaci :-) Pak samosvor a adaptivní podvozek.. Ještě by se dalo ušetřit za tu metalízu (dát základní bílou, červenou nebo žlutou), ale zase tyto kola vypadají k té modré dobře. Tady konfigurace a na dalších pak fotky:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.04.23  15:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Čo potom základný Cayman, ten je snáď lacnejší ako CTR. A pritom oba majú fúkaný 2L Turbo.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 05.04.23  14:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Svet sa v kravskú (renault) obracia 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.04.23  14:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Malý fun fact: na mobile.de je na predaj 6 ks nového type R. Všetky stoja oveľa viac, ako je cenníková cena (55t eur), väčšina z nich stojí 70t eur: [odkaz] 8-s
    To sa už fakt začína javiť Cayman GTS za 100t ako dobrý kauf.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.04.23  08:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

>:D >:D >:D keby bolo ešte aj to k tomu. :yes:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…