pradeda777 12.05.23 15:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Póórš
pájo....v NX sem nejel....takže nemůžu posoudit. Škoda, že 2.5 l motor do C-HR nevlezl. Tož, oni měli už dost problémů s dvoulitrem a proto taky musela malá baterka skončit v kufru. S 2.5 l by to bylo jistě ještě zajímavější svezení. Pak by ale k tomu bylo potřeba 4x4 a to by už byl jiný koncept. Ale i ten dvoulitr "hýbe" s C-HR dostatečně. Zvuk vytočeného C-HR je opravdu působivý. Ok, možná je to z repráků a nedá se to srovnávat s B58 v M140i, ale nicméně působivý. CVT zvuky nehodnotím. Na ty jsem si zvykl již dávno v Yarise a tady v C-HR jsou hóóó´dně potlačeny. ;-) >:D >:-[] -
iudex 12.05.23 10:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Póórš
Asi som chytil trochu speedfredovho syndrómu a keď mi volal predajca Subaru, že dostanú o jedno BRZ navyše (rozumej 3 namiesto plánovaných 2), tak som povedal, nech si ma zapíše. >:D Je to len taký zbrklý a hlavne nezáväzný krok, na 99% to nespravím, ale tá myšlienka... -
iudex 12.05.23 08:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Póórš
fred: jojo, tiež ma pobavilo. Všeličo znie dobre, ale atmosféra v hybridnej Toyote medzi to nepatrí. >:D
Tým nekritizujem CHR, v poslednom Autosalóne ju testoval Muldix a mal v podstate len dve hlavné výhrady: motor 1,8 hodnotil ako absolútne nedostatočný a priestor vovnútri ako veľmi stiesnený; inak chválil. A tie dva nedostatky pradeda vyriešil, slabučkú 1,8čku našťastie vymenil za dvojliter a nedostatok priestoru riešia dedove skromnejšie telesné rozmery. :-)
Inak včera som mal auto v servise a mal som náhradný VW Up s motorom 1,0MPi a ešte len to je pošušňáníčko. Proste sme rozmaznaní našimi viacvalcami. Aj mi to dali v servise jemne najavo; keď som zdvihol obočie nad výškou faktúry, tak skonštatovali: čo sa divíte, máte šesťvalec, to je viac sviečok, viac roboty, vyššia cena. -
pradeda777 11.05.23 16:25
« Re: Re: Póórš
tož.....aby GTS dosáhlo na 9000 ot/min, tak by se musely otáčky posunout o 1 200. Ale už při těch 8 300 by měl být zvuk víc než solidní.
Já včera konečně trochu prohnal C-HR po okresce a průměrná spotřeba hned vyletěla z 6.2 na 8.3 (za 8.3 jezdím i s M140i, když "netlačím na pilu"...) ......tož tak... ;-) >:D >:-[]
Ale C-HR jede i zní sakra dobře....všechna čest.... :yes: -
Thomasino 11.05.23 11:37
« Re: Póórš
Upřímně kdybych objednával GT3, tam bych už zvažoval spíše automat, přece jen se ty motory taky snadno přetočí a 500 koní je už docela dost. Ale myslím že lehčí auto a 400 koní mi bude na dlouho stačit. Je teda pravda, že ten Cayman GTS 4.0 co jsem řídil měl upravenou řídící jednotku a posunutý omezovač o těch 500 otáček dle GT4, plus navýšení výkonu asi o 5% a měl někde kolem 440 koní, takže to jelo a točilo taky mooooc pěkně !! -
pradeda777 11.05.23 09:46
« Re: Póórš
GT4 RS "looks great", jak už jsem zmínil jinde....ALE.....nelze s manuálem. GT3 hej, ale ta už je v základě přes 5 melounů a nevypadá tak dobře jako RS......proto si myslím, že Tom zůstane u GTS 4.0 hóóóóódně dlouho....... ;-) >:D >:-[]
Ale bacha. GT3 má o 100 koní víc a točí do 9000 ot/min , což musí být s nějakým solidním výfukem hotový "sluchový orgasmus".... ;-) >:D >:-[]
(GTS 4.0 točí pouze do 7800) -
woody-alien 10.05.23 21:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
>:-[] No dobře, termín vizionář si už zabral Musk, tak jsi tedy trend-setter. >:D ;-) -
Thomasino 10.05.23 20:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Hele ten polep i30 byl hlavně kvůli reklamě na taneční studio drahé polovičky a přitahovalo to očí celkem dost. Ve finále jestli sis všiml, tak postupně ty tmavé nebo jinak barevné střechy dělá už jde kdo. Vlastně se opičí!! >:-[] >:-[] -
woody-alien 10.05.23 19:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Thom: V pohodě...já jsem ten poslední, co bych někomu do něčeho kecal. No, možná, druhdy (to je krásný slovo >:-[] ) to polepování i30,to mě ještě dnes budí ze sna. >:D ;-)
speedfred 10.05.23 18:10
Ja sa hlásim k GT3 Touring s manuálom. Taký malinký sen.
Teraz som pozrel aj nejaké video tak Spyder GT4 RS vypadá kua dobre. -
Thomasino 10.05.23 12:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
To byla odměna za to, že jsem za 2,5 dne po Krakowě nachodil přes 30 km >:-[] :-)
Já vím, proti tvým a White Labelovým tůrám to je prd, na mě ale celkem výkon >:D
Jinak já bych raději Caymana GT4 RS, když už ;-) Ale ten má dost tvrdé nastavení podvozku, co jsem mluvil se známým co ho chtěl koupit a zkousšel ho (ke svému Spyderovi), ale pak si to rozmyslel a objednal mnohem větší šílenost >:D Takže u mě zůstává jako Dream Car 911 GT3 :-)
Jinak na konci května je akce Porsche na malém okruhu u Balatonu, na den vyzkoušení různých aut vč. GT4 RS a 911 GT3 RS, cena vč. 2 nocí na jednoho je skromných 29 tisíc bez dph :-) Asi si nechám tentokrát ujít.. -
pradeda777 10.05.23 12:07
iu.....pokud jsi zkontroloval nabití baterky, tak ok. To jsi ale v předešlém příspěvku zapomněl zmínit. U C-HR se stav baterie na základní obrazovce nezobrazuje, tak jsem usoudil, že to mohlo být podobně i na Compasse a ty jsi jen reagoval na původní chování vozu. Tož sorry......... :-! -
iudex 10.05.23 10:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
woody: jo, tiež som sa na tom pobavil. >:D
deda: tak ak baterka ukazuje nabitie na 1% tak asi sa dá hovoriť o vybitej baterke. ;-) Maximálne som ju brzdením dobil na 3%, čo sa vzápätí minulo po najbližšom rozjazde z križovatky. A podľa spotreby posudzovať nemôžeš, nízka bola preto, že som jazdil samé mimomesto rýchlosťami od 70 po 110 kmh; to by som jazdil za 7 aj so 40i.
Tom: tak tá Tvoja turistika po salónoch Porsche už javí znaky posadnutosti. >:D
Momochodom pre Teba a Spyderfreda: práve predstavili Boxster Spyder RS, sesterská verzia Caymanu GT4 RS, 500 koníkov len za skromných 151t eur: [odkaz] -
Thomasino 09.05.23 20:41
« Návštěva Porsche Katowice a Krakow
Zajeli jsme si už v pátek dopoledne na 4 dny do Krakowa na prodloužený víkend. Mimochodem moc pěkné město !! No a cestou jsme se stavili kouknout v Porsche Katowice, což jsme udělali dobře, protože jsem konečně na živo viděl novou 911 GT3 RS a to hned 3x na showroomu ! A při odjezdu jsem si všiml ještě čtvrté zabalené venku a vedle ní stála rozbalená 911 Dakar. A necelou hodinku později jsme se stavili v Porsche Krakow, kde zase měli na salónu Caymana GT4 RS a další pak venku. A ještě venku stála zase 911 GT3 RS a taky Boxster STYLE Edition v Ruby Star Neo :-) Ještě zabalený v bílé přepravní fólii a vyrobený dle štítku v dubnu. Bohužel zase s bílými koly, které mi k tomu nesedí. Konečně tu barvu viděla taky drahá polovička. Při odjezdu v pondělí jsme se tam stavili znovu a viděli to pro změnu když bylo pod mrakem. Tady jsou fotky: [odkaz]
Thomasino 09.05.23 20:36
Woody - však u M2 mi to vydrželo 2 roky. Teda až na ten tlumič výfuku aby to mělo zvuk, ale to bylo jasné od začátku. No a pak teda karbon spoilery a kola :-) U Tiguana mi to vydrželo 3/4 roku, než jsem tam dal nižší pružiny, ale ty byly taky v plánu >:-[]
Každopádně tady se tak vycinkám z peněz a na 2 roky zadlužím, že mi kromě druhé sady kole na zimu nebo blbiny na polygonu na nic jiného stejně nezbyde !! >:-[] >:D >:D -
woody-alien 09.05.23 20:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Thom: " Já na to rozhodně min. rok nebudu sahat."
Tak ten je fakt dobrej... >:D >:D Ten si musím zapsat. ;-) -
pradeda777 09.05.23 18:36
« Re: (Ne)skúsenosť s pluginom
iu......ok PHEV startovaní a vyšlahaná baterka. Podle čeho usuzuješ, že byla vybitá? Podle té spotřeby 6.4l já bych řekl, že baterka byla ok. Moje C-HR se při startu také pohne jen pár metrů na baterku a pak naskočí motor, i když je baterka nabitá. A pak si auto dělá vše podle potřeby. Dnes jsem byl na výletě za kamarádem kousek za Brnem, najel jsem cca 150 km většinu na okreskách, něco na dálnici, něco v koloně a něco v zácpách přes Brno. Spotřebu jsem měl 6.2l. Z toho usuzuji, že baterka v Compasse mohla být ok...... :-! Nevěřil bych, že se tu MY budeme jednou bavit o spotřebě... M -
Thomasino 09.05.23 16:52
No jooo, SPYDER a KAJEL >:-[] >:-[]
Uvidíš jak budeš se zvukem spokojený. Známej tam dal Akrapa a myslím že nechal OPF a je spoko :-) Já na to rozhodně min. rok nebudu sahat. -
iudex 09.05.23 11:26
« (Ne)skúsenosť s pluginom
Tento predĺžený víkend som strávil za volantom Jeepu Compass 4Xe: [odkaz]
Bola to moja prvá skúsenosť s plugin hybridom. Teda, skúsenosť... V požičovni mi povedali, že je to benzín. Že je to hybrid som zistil podľa toho, že pri naštartovaní sa nič nedialo, motor som sa pokúšal štartovať niekoľkokrát kým som zistil, že auto je vlastne naštartované a rozbieha sa na baterky. Ale keďže baterka bola vyšľahaná, tak na elektrinu som dal prvých pár metrov na parkovisku a potom už len benzín. Bolo mi trochu divné, že baterka sa mohla až takto vybiť a že vôbec nedobíja pri jazde (ako to robia HEV od Toyoty), ale až keď som v kufri našiel nabíjací kábel, zistil som, že je to plug-in. Samozrejme nemal som čas ani chuť riešiť nabíjanie (kde? za koľko?), takže som mal vlastne len benzín s mŕtvou váhou baterky. Ako som si vygúglil, auto malo mať 240 koní, ale bez baterky len 180 (1,3 turbo). A pri hmotnosti vyše 1800 kg to subjektívne išlo asi ako 130-150k, zjavne sa ráta s tým, že baterka bude nabitá a bude výrazne vypomáhať, čo u mňa nešlo. Ale nedostatok dynamiky vlastne nevadil, na švédskych okreskách je limit 70, resp. 80 kmh a na diaľniciach 100, resp. 110 kmh. [odkaz] Je to pri dlhých cestách na nervy, ale všetci to poctivo dodržiavajú, takže človek nemal chuť na mastný pozdrav od polície (ako spomínal Thomasino). To malo pozitívny vplyv na spotrebu, celkovo som spravil priemer 6,4l, čo je na 1,8t SUV so štvorkolkou a automatom super hodnota. Vyjazdil som dve nádrže, spravil cca 800 km (nádrž pluginu je veľmi malá, len 36 l).
Odmysliac od stránky dynamiky nie je Compass zlé auto, technika je na úrovni, výbava kompletná, ovládanie v interiéri zdvojené, jednak cez dotykáč, ale všetko má aj fyzické ovládače, takže si človek môže vybrať a ovládanie je príjemné a logické. Spracovanie interiéru celkom slušné, materiály kvalitné, po tejto stránke veľmi fajn. A keďže je to Jeep, pohon 4x4 mal rôzne režimy, od automatického cez stály 4x4 až po uzamknutie uzávierky (zrejme elektronické), rôzne režimy pre štrk, sneh a pod. Priestor vnútri aj v kufri dostatočný. Vzhľadovo sa mi vcelku páčil, vyzerá presne tak, ako Jeep má (príbuznosť s Fiatom je úspešne maskovaná). Škoda, že som nemohol skúsiť, ako funguje nabitý a teda do akej miery tie baterky pomáhajú dynamike (a spotrebe).
pradeda777 08.05.23 13:30
Freddie.....podle videa problém je s cestami "na divoko" a těžkou technikou na polích. Když se staví normální silnice, tak mají hydrologii (většinou) ošetřenou. -
pradeda777 07.05.23 12:46
Ano, video nemá nic společného s automobily, přesto si myslím, že stojí zato si ho pustit a dodívat se až do konce, jako jsem to udělal já, i když jsem to napřed neplánoval..... [odkaz] -
pradeda777 05.05.23 11:41
Kluci, je tu nabídka od prasynovce na nové pneumatiky Yokohama ideálně ve velikosti ráfku 19" a 20". Kdyby měl někdo zájem, tak dejte vědět......
Bohumír Čambálik
5 d
Musím ešte napísať jednu milú (už teraz môžem napísať milú) zmenu ktorú sme museli riešiť našom teame, od kedy pretekám používam pneumatiky Michelin, ale tento rok sa nedali zohnať tak sme museli zmeniť značku, čím som moc nebol nadšený keď som vlastne inú nevyskúšal, lebo mi Michelin vyhovoval. Tak sme sa museli obzrieť po inej alternatíve a bola to značka YOKOHAMA. Netušil som čo ma čaká, ako sa bude pneumatika správať a či mi bude vyhovovať, ale hneď po prvej jazde som bol nadšený ako funguje. Môžem všetkým doporučiť YOKOHAMA A005 N3003 je fakt skvelá. Ďakujem Standa Firtl.
pradeda777 04.05.23 08:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Tož já si jednou projel Boxera na Beach Roadu kolem moře v Melbourne.[odkaz] Byla to paráda. Ale počasí bylo tenkrát taky paráda. A to tu jde. Kdo si může dovolit mít takové kabrio jen pro takové příležitosti a nebo je otužilý....fajn...ale jinak to nedává smysl. Proto jich jezdí tak málo....i v Melbourne :-!
Ještě se patří dodat, že kámoš si toho boxera moc neužil, protože po tom, co celý život coby stavitel makal na stavbách, ho to v 65 "kleplo" a na půl těla ochrnul. Tož tak... -
Thomasino 03.05.23 23:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
A kde máš Spydera vyzvednout? Klidně ti ho dovezu, aspoň si zkusím jednou auto bez střechy :-) Teda před 4 lety jsem v jednom seděl, když bylo bez střechy, ale jen krátce a pak mě hned shipovali do vrtulníku >:-[] >:-[] -
iudex 03.05.23 13:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Tak 320-koňový Tiguan R práve nevnímam ako bežné daily auto, to je z môjho pohľadu práve ten univerzál, ako sa hovorilo za socíku "do tanca aj na počúvanie", brutálne rýchly a pritom praktický. Ty si proste koncept daily+víkendovka posunul na vyššiu úroveň. ;-) -
Thomasino 03.05.23 12:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Proto potřebuji mít i v dailyně dostatečný výkon, právě kvůli těm občasným služebkám nebo jiným cestám, kdy je škoda brát víkendovku :-) Samozřejmě na poskakování po Brně by stačila i 8 let stará Octavia 1.4 TSI, nebo jak jsem měl Golf Sportsvan 1.4 TSI 150 ps. Toho má po mě stále kamarádka a je s ním moc spokojena. -
iudex 03.05.23 07:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Univerzál vs. daily + víkendovka je večná téma, ja sa ale stále prikláňam k univerzálovi. V rámci toho pracovného týždňa a dlhších ciest by ma asi štvalo, že neviem povedzme predbehnúť kamión; myšlienka, že doma mám nadupané auto, ktorým by som preskočil celú kolónu kamiónov by ma v danej chvíli neutešila.
Teraz na Morave sme boli 6kou a hoci to nie je až také slabé auto, keď som ten istý úsek horskej okresky prešiel s Mazdou a následne s 540i, práve tam vyniklo, že "dostatočný" a "suverénny" je dosť veľký rozdiel.
Ale pochopiteľne kto cez týždeň poskakuje len medzi semaformi v Brne či jazdí pre rožky a cez víkend sa vyblbne v Buchlovských kopcoch, tak daily+víkendovka je lepšia voľba. ;-) -
Thomasino 02.05.23 22:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
My jsme se SpeedFredem v pohodě, my jsme saturováni :-! Atmosféra šestiválec a manuál s celkem nízkou váhou je z mého pohledu na víkendovku ideální. Na daily jsem ochoten časem jezdit i hybridem :-) -
pradeda777 01.05.23 12:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Freddie.....ono si to řada lidí myslí už teď, když nás vidí "vypadávat" z normální C-HR ;-) >:D >:-[]
Ale ta "vytúzená" C-HR looks very mean. Eště by to chtělo pořádný motor nebo dva.... :-! :-! :-! -
pradeda777 01.05.23 12:07
Chlapi, vím, že Vás to taky s.e.r.e, [odkaz] ale asi nás to nemine. Mě možná, Vás určitě ne. Je smutné, že se automobilky daly od EU takto ukecat. Podle mě je to dáno tím, že do vedení automobilek i EU se dostávaly a dostávají mladší ročníky, které už byly školami indoktrinovány ekofašistickou ideologií. Že za tou ideologií jsou lidé, kteří chtěli jen zbohatnout a ochrana životního prostředí jim posloužila jen jako zastírací manévr, o tom nemůže být pochyb. [odkaz] -
Thomasino 28.04.23 17:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
GT4 a Spyder se nedá reálně objednat od ledna, to že byli donedávna v konfigurátoru vůbec nic neznamená. Na GT4 RS seženeš kvótu taky jen přes známé!! >:-[] >:D
A nakonec zrušili spoustu objednávek na GT4 a Spyder i lidem co si objednali na podzim.. Nyní na konci dubna ruší další.. SpyderFred toho zeleného koupil na poslední chvilku, myslím že dalsí týden váhání, tak je teď pryč. -
pradeda777 28.04.23 17:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Hmm...GT4 už není v Česku nabídce. Pouze GT4 RS a to už je jen s automatem. (GT4 s manuálem je stále v nabídce v DE i US) Ale GT4 vypadá sakra dobře.... ;-) >:D >:-[] [odkaz] -
Thomasino 28.04.23 14:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Pokud s tím jezdíš po okresce a oželíš trošku rychlosti, nepoznáš skoro rozdíl mezi GT4 a GTS 4.0 :-) Aspoň moje zkušenost. GT4 je o něco ostřejší, má lepší aerodynamiku, je ale tvrdší a na rozbitější silnici spíše odskakuje, než že by pohlcovala nerovnosti. Zpětná vazba od řízení a auta je ale stejná (což nejde říct o M Preformce modelech u BMW, pro srovnání). GT4 je dělaná na hladší okresky a okruhy. Spydera jsem neřídil, ten je prý nastavený o něco měkčeji než GT4.
SPYDERFRED - naprosto souhlasím: "Mne by sa páčilo GTS s aero paketom od GT4/Spyder, to by bola značka ideál." -
iudex 28.04.23 09:15
Inak len pre zaujímavosť: volali mi zo Subaru, že sa dá objednať BRZ, cena je 40490 eur (samozrejme fixná, bez zľavy). O dosť viac, ako sesterská GR86 (od 33990 eur), ale zrejme výbava bude vyššia. -
iudex 28.04.23 07:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Tom: Ja síce viem prd, ale ľudia, čo skúsili vravia, že GT4/Spyder sú jazdne/pocitovo o ligu ďalej ako GTS. Vraj vzťah medzi nimi je asi ako medzi bavoráckym čistokrvným ///M a M-Performance. Takže ak Ty presedlávaš z ostrého Mka, nemusel by si sa báť tvrdosti GT4.
Na druhej strane ak nechceš Caymana drať na okruhu (a tak nejak mám pocit, že takto drahé auto už nebudeš chcieť humplovať na okruhoch) a ide Ti o okreskovú zábavu a výlety do Álp, tak GTS bude určite vhodnejšie. Sám by som išiel práve do GTS, príde mi to ako ideálny kompromis použiteľnosti základu s motorom GT4.
Thomasino 27.04.23 18:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
To tvrdím také, že GTS je skvěle vyladěné na okresky! Ale ještě lepší je novější verze se šestiválcem 4.0 :-) Jinak jsme se o tom zrovna s Muldixem bavili před 4 týdny v Mostě na srazu Porsche. Říkal právě, že by si to taky vybral spíše než GT4, která je už celkem tvrdá. Spyder 4.0 je pak prý někde mezi. -
iudex 27.04.23 08:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Bazároví kovboji možno, ale niektoré jazdenky sú drahšie, ako voňavky (rovnakej značky) do výroby. ;-)
Ja sa držím svojej naivnej ekonomickej teórie, že výroba sa v priebehu roka zvýši, dopyt uspokojí, takže koncom roka to bude s objednaním lepšie (haha).
Inak jeden chalan z ACZ kúpil M340i z Maďarska a ušetril takmer 20% oproti slovenskému cenníku. Tiež možnosť. -
speedfred 26.04.23 22:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Čo si to za frajera objednalo ten Spyder >:D
Tie Porsche zdraželi asi fakt všetky. Písal to aj spoločný známy že mu to tiež pekne zdvihli u objednaného auta.
My (ja) bazárový kowboji aspoň na tom nebudeme tak tratiť. -
Thomasino 26.04.23 21:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Souhlasím !! Není to fér. Včera mi volali, že Porsche zdražuje o 5-8%, včetně aut objednaných do výroby a že u mého je to 5% :-( Tak jak jsem s napětím sledoval vývoj kurzu EUR/CZK a doufal, že když to vydrží, tak ušetřím asi 5-6% ceny, tak najednou je jasné, že neušetřím! 8-s 8-s A dneska v Praze jsem na živo na denním světle viděl tu Ruby Star Neo, na jejich předváděcím Caymanu Style Edition (2,0T) a vypadá dobře (taková Borůvka), teda až na ty bílá kola a pruhy, je tam ten jasný nádech do fialové, jak to na oficiálních fotkách vypadalo, ale pod zářivkama na salonu v Katowicích to tak moc nevypadalo. Tady 2x foto, plus pěkný oranžový Spyder a žlutý GT4 RS: [odkaz] -
pradeda777 26.04.23 15:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
iu....M240i to jo.....ale má jen 2 dveře a ty chceš přece 4/5 dveří, ne? No a ještě je to k tomu u.s.r.a.n.ý automatik.... >:-[] >:-[] >:-[] No a cena za "legendu", která tímto modelem končí, je přiměřená....poslední šance v Tvém životě....když ji miluješ...není co řešit... :-! :-! :-! Go for it! :yes: -
iudex 26.04.23 12:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Zrejme sranduješ s tou prijateľnou cenou, je to ešte viac, ako cenníková cena Hondy (55t) a už tá je absolútne prestrelená. Proste 60t eur za predokolkový mainstream by som dal jedine po úplnej lobotómii mozgu.
Pre porovnanie: [odkaz]
ale jinak R3 nahoře má hezčí zvuk, melodičtější zvuk.