iudex 16.10.23  08:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Tom: počkaj, toto mi nejak uniklo, Ty vážne uvažuješ o kúpe C-HR? Načo preboha? Veď máš Tigiho. Alebo sa Ti ten javí príliš priestranný, praktický a výkonný a usúdil si, že škaredý, nepraktický a slabučký hybrid od Toyoty je to pravé orechové namiesto Tigiho? >:-[] [odkaz]

pradeda777 16.10.23  08:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Tms...el. nastavení sedadel....ano vím, ale o paměti ani ťuk. Obvykle se tím výrobce rád pochlubí. Tož to se budeš muset do toho víc "zavrtat"... ;-) U mě to nehraje roli, protože soudružka už řídit nechce. B220 nevypadá nic moc. To 223i AT už vypadá líp. Ovšem obě jsou jen taková "obyčejná" auta... ;-)
    No, nevím nevím....já bych se jen k vůli té paměti C-HR nevzdal...ale chápu, že to může být pro fajnšmekry jako Ty "bod zlomu"... ;-)

Thomasino 15.10.23  22:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Bez elektrických sedaček s pamětí by mi C-HR bylo k ničemu :-( A podle videí to asi fakt nemá :-(
    Pak nastupuje do úvah především BMW 223i Acitve Tourer, tady je test od Hrubiše (video uvnitř textu) a ke všemu ve stejné barevné vnější kombinaci (vč.kol): [odkaz]

Leg 15.10.23  22:26

Lexus má tri druhy nastavovania sedadiel (u Toyoty to asi bude podobne): socky majú mechanické, v stredná výbava je elektrické bez pamäti a šľachta má pamäť. Elektrické nastavenie bez pamäti je asi najhoršie z oboch svetov: nemám výhodu, keď po druhom účastníkovi nasadnem do auta a stlačením tlačidla (alebo použitím správneho kľúča) mám behom pár sekúnd nastavené sedadlo na milimeter presne. - to je to, čo chce thomasino. A zároveň strácam rýchlosť mechanického nastavenia, keď pomocou pár páčok viem behom pár sekúnd nastaviť sedačku aspoň zhruba. Namiesto toho držím gombík a čakám a čakám, kým sa sedačka doplazí do želanej polohy. Zrkadlá by snáď mali byť súčasťou pamäťového balíka.

U môjho plukovníka som práve kvôli očakávanému striedaniu vodičov chcel sedačky s pamäťou, ale super japonská politika výbav v spojení so špecifickou akciou znamenali, že auto by muselo byť o 20000 drahšie. Tak som to oželel netušiac, že polovička si časom aj tak uzurpuje pre seba električku a plukovník ostane len pre mňa. Ale elektrický volant mám, tam je výhoda, že po vypnutí zapaľovania sa volant maximálne zasunie a zdvihne. Osobne v tom význam nevidím, možno dlhí/širokí to ocenia.

Thomasino 15.10.23  21:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Koukni na ceník C-HR. Je to u výbavy Executive a GR Sport je nad ní, takže má vše co Executive ;-) Ale je tam jen že má elektrické nastavení sedadel, nic o paměti. Tak možná si to neumí zapamatovar, to bych musel vybrat jiné auto :-( Třeba BMW 223i Active Tourer nebo Mercedes B220i

speedfred 15.10.23  20:50

....no čierny zadok nechce asi nikto z nás >:D >:D

pradeda777 15.10.23  20:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Hmmm...to je zajímavé....je to info ohledně sedadel nikde na konf. C-HR nenašel.... 8-s

pradeda777 15.10.23  20:18

Tms....Active Tourer el. sedadlo řidiče s pamětí má v nabídce.....18434 Kč.....

Thomasino 15.10.23  20:14

Ten černý zadek u C-HR je jen u dvou nejvyšších verzí GT Sport Premiere Edition a Executive Premiere Edition. A zároveň je tam prosklená střecha a také HUD, ani jedno z toho nechci. Naštěstí nechci ani černý zadek. A součástí aktuálně druhé nejvyšší výbavy GR Sport a Executive (liší se hlavně sedačkami, kdy Executive má kožené a GR Sport má kůži jen na kraji a uprostřed alcantaru) jsou elektricky stavitelné sedačky se 2 pamětmi. Ale nevím jestli si to pamatuje i zrcátka (to té mojí taky trvá).

woody-alien 15.10.23  18:34

Leg: Jo, přesně tu GR-86. ;-) Je sice pravda, že v té době jsem se utěšoval, že si to vzhledem k tomu obrovskému promotion objednají i lidé, kteří o to vlastně vůbec nestojí a prostě jenom mají tu možnost. A pak zjistí, že se do toho neleze jako do X5, že z toho neviděj na semafor a že z přetáčivého smyku jim je šoufl....ale moc jsem tomu nevěřil. No, zdá se, že někteří takoví asi přece jen byli.

pradeda777 15.10.23  17:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Leg....na keramiku se špína nechytá....zkušenost z mojí současné C-HR... ;-)

pradeda777 15.10.23  17:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Tms....223 Active Tourer...??? No nekeke....kdysi jsem ho tu vychvaloval...je to už pár roků, byl také na mém Schidlerově listě a sklidil jsem od zdejších "kolegů" velký posměch..... ;-) >:D >:-[] Ale u mě pořád ok... :yes: Ale ta zelená na BMW ok... "plukovnická zelená"....na C-HR jako Ocean Blue... s tou by šly nějaké zlaté polepy... >:D Já už je na C-HR mám... >:D
    C-HR stříbrná s černým zadkem je můj favorit. Jestli půjdete do C-HR, tak jedině s černým zadkem, protože by Vás to později (až je budete na silnici potkávat), určitě mrzelo že jste do toho nešli. Budete si pak připadat jako "chudí příbuzní"... ;-) >:D >:-[]
    El. sedačky ano...ale s pamětí? Ani nevím, jestli je C-HR vůbec má v nabídce? Snad v nějakém paketu....no nikde to nevidím .... ;-\ Tož bacha na to.... :-! Bordel je, že HUD nelze objednat bez panoramy. A ta se nedá otevřít, takže pro mě "no use"...

Leg 15.10.23  15:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Dědo, ten čierny zadok je možno fajn, ale najnepraktickejšia farba je na najexponovanejších miestach- strecha, prahy, zadok. Avšak, ak sa ti to páči, prečo nie. A v garáži sa ti aj tak nezablatí. >:D (sorry musel som)

Leg 15.10.23  15:28

woody: myslíš tú GR86, čo ich mali na prídel tak málo, že si ich rozobrali influenceri a youtuberi pretože už nikdy nič podobné nevznikne? >:D

Tom: ja som tu čítal, ako si sa dopracoval k myšlienke nahradiť Tiguan Toyoutou Chr a aj mi to dáva racionálny zmysel. Napriek tomu neverím, že by si do troch mesiacov od prevzatia neobjednal niečo nové. Síce som ani na jednom konkrétnom kúsku nejazdil, ale podľa všeobecného jazdného prejavu hybridných Toyot a hot Volkswagenov som presvedčený, že práve pre teba to bude downgrade jaxviňa. Niečo ako GTI -> i30.

Thomasino 15.10.23  14:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Praděda- uvidíš na živo. Ale mě se ten černý zadek nelíbí. Té černé je tam už hrozně moc :-( Ta stříbrno-zlatá barva OK, ale bez černého zadku. A to podle všeho ani nejde v této barvě. Nám se líbí Carmin Red v GR Sport, stačí FWD. Ještě ale připadá do úvahy BMW 223i Active Tourer v M Sport paketu v zelené s černýma ledvinkama, nebo Mercedes B220 (B250) s AMG paketem v modré nebo vínové, případně Rose Gold ala Čína >:-[] Ale hlavně tam musí být elektrický sedačky s pamětí, to u Tigouše hodně chybí a moje drahá si vždy 10 minut hledá správnou polohu a není s tím v pohodě :-) Tady je bez černého zadku v modro-zelené od 0:27 a 2:38 min: [odkaz]

pradeda777 14.10.23  11:43

Freddie...ok uvidime kolik mě nabidnou na protiučet a pak dam vědět. :-!
    Mě se na nové C-HR líbí tato barevná kombinace

speedfred 14.10.23  10:14

....jedine že by dedo kúpil novú a stávajúcu mi predal za polovicu :-)

pradeda777 14.10.23  09:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Tms....to jo...za 223k si připlatíš....ale musím potvrdit, že i těch 183k v mojí C-HR bohatě stačí (jen pro předjíždění by se pár poníků navíc sešlo... ;-) a v nové + 15k bude určitě znát a bude víc než stačit.

pradeda777 14.10.23  09:14

C-HR......[odkaz]

Thomasino 13.10.23  23:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Koupíš! Bude mít černou střechu, ale ne černý zadek. Po slevě v akčním ceníku pod milion, bez bonusu za protiúčet. Ale i tak je to dost, na to že to má jen necelých 200 koní :-(

speedfred 13.10.23  23:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Nový Prius je hodne dobrý až na cenu, tá je ale teraz desná všade.
    Ešte že nemám nutkanie už nič kupovať a keby náhodou tak Tesla 3.

white label 13.10.23  22:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

iu
    Na designu nového Prius je zajímavé, že něčím připomíná někdejší Mazdu 323F (BA):

white label 13.10.23  22:42

Th
    Takže GR bez černé prd.ele nekoupíš...

woody-alien 13.10.23  22:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

dědo: Už maj na novou C-HR akční ceník se slevou 125t (plus případně dalších 35t za výkup), ale v mých očích se to moc nezlepšilo. Zvlášť když už jsem viděl novou nejetou GR-86 v oficiální síti pod 900t. ;-)

iudex 13.10.23  22:19

Tak ak aj nové CHR v reáli vyzerá lepšie ako na tom videu, tak... je stále veľmi škaredé. >:-[] Ako tento dizajn skvele funguje na Priuse, tak na CHR je to chaotická prekombinovaná zmes línií a prvkov. Za mňa dizajnovo jedno z najhorších áut roku. Sorry, musel som. >:-[]

speedfred 13.10.23  20:24

Za také autíčko chcú "jedničku" ? No ani náhodou.

pradeda777 13.10.23  16:01

Tms....tak to je prima....kupte tu moji C-HR a ušetříte milión.... ;-) Ok. Tož nová C-HR GR Sport pod milion asi horko těžko. Mě se líbí i ten černý zadek. Ale nejsu si jistý, možná je tam té černé až moc. Uvidím až na živo. Karmin ale už asi brát nebudu. Spíš to bude bílá perleťová nebo stříbrná a plug in (223k). S tou ten černý zadek víc vynikne. Křída by tu sedla... ;-) ;-) Modrozelenou petrolejovou jsem měl kdysi Camry. Ano, to je hezká tmavá barva. A ano ty černé 19ctky na GR Sport ani s těmi leštěnými ploškami nejsou nic úchvatného, to je pravda. Ty různá pípátka, co je třeba při nastartování vypnout jdou prý přepólovat, bylo mě řečeno....
    Prodej Tigouše R.....obávám se, že dobrá doba na prodej těchto vozů už byla....lidé, co dříve takové vozy kupovali se teď dívají (ať se nám to líbí či nelíbí) po EVčkách 8-s

GR SPORT
    Vybrané prvky standardní výbavy (navíc ke stupni výbavy Executive)
    – Asistent změny jízdního pruhu (LCA)
    – Přisvěcování do zatáček
    – 19" GR SPORT kola z lehké slitiny,
    pneumatiky 225/50 R19
    – Dynamické vodicí čáry na displeji
    parkovací kamery
    – Automatické nastavení výšky světlometů
    – Projektové Bi-LED přední světlomety
    – Adaptivní dálková světla (AHS)
    – Systém monitorování pozornosti řidiče
    (DMC)
    – Panoramatický monitor s kamerou 360°
    (PVM)
    – Upozornění na dopravu před vozem
    (FCTA)
    – Pokročilý parkovací asistent Toyota
    Teammate
    Dostupné pakety:
    VIP
    CENA OD
    1 119900 Kč

Thomasino 13.10.23  15:51

Ano. Ten černý zadek je jen u nejvyššího modelu, jako že zaváděcího. U dvou prostředních výbav je černá střecha plus přední sloupek, a u dvou základních je to celé jednobarevné

white label 13.10.23  12:55

TH
    A ten černý zadek si lze odpustit?

Thomasino 13.10.23  12:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Pradědo, tak jsem dneska a také včera seděl a okukoval novou Tyoku C-HR :-) Plus Prius. C-HR vypadá fakt dobře (ale černý zadek bych si odpustil), velikostně by to doma místo Tiguana a Yarise asi stačilo, ikdyž nastupování je pro mě více dozadu za B sloupek, takže horší (proti Tigoušovi). Pozice za volantem dobrá, elektrické nastavení sedaček v několika různých směrech je bezva, taky by se hodila paměť pro 2 řidiče. Ale pípání na překročení rychlosti, nebo snímání obličeje řidiče a když se koukáš 2 vteřiny jinam, kdy to taky pípá, to je mazec. Dá se to čtení značek a pípání sice vypnout, hned po startu, ale musíš po každém startu. Samozřejmě je to příště aktivní zase. Akorát že co jsem koukal na ceny jetých Tigoušů R, tak není moc vhodná doba na prodej (kolem 1,2M), tady bych kupodivu prodělal, ikdyž jsem dobře koupil. Samozřejmě na jaře to můře být jinak :-! Jinak bychom brali předokolku s dvoulitrem a 190 ps s cenou nyní kousek pod milion (není potřeba připlácet za druhý elektromotor vzadu), samozřejmě výbava GR Sport s pěknýma sedačkama a zřejmě vínová barva. Ještě se mi líbila ta zeleno-modrá, ale na živo na jiném autě vypadá hodně tmavá. Ikdyž ty černý kola u GR výbavy teda nic moc. Asi by skončily na zimu. [odkaz]

pradeda777 12.10.23  22:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Jsou to k.u.r.w.y...... ;-) >:D >:-[]

speedfred 12.10.23  21:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Čo si chcel kúpit Tatrovku Phoenix ako nový rohlíkový expres? Nastupovanie fajn a aj do kufra by si čo-to naložil. A oni ti takto rozj€babrali plány.

pradeda777 12.10.23  18:47

Automobilka Tatra Trucks přestane vyrábět auta s manuálními převodovkami

Tak a my kvedlaři jsme už definitivně v p.r.d.e.l.i....... :-(

Leg 11.10.23  16:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Iudex, tvoja metafora trochu kríva v tom, že niekomu sa občas stane, že ešte ani neporodil a už je tehotný s ďalším. >:D

Ale inak súhlasím, bez vetra sa ani lístok nepohne. Teraz je ale u mňa konštelácia na podobné akcie mimoriadne nepriaznivá, povedal by som, že je to začiatok dlhšieho procesu, na konci ktorého by niečo ako mojitov f-type mohlo byť v garáži. Vajce na presun z bodu A do bodu B už ale bude len elektrické, to platí. ;-)

Edit: a aha čo je na hlavnej stránke: [odkaz] ten modrý roadster by sa mi hodil.

iudex 10.10.23  10:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Leg: no ale špekulovanie je tehotenské štádium kúpy. Takže predsalen to s električkami nevydržíš až do truhly a chceš niečo poriadne spaľovacie. ;-)

Leg 09.10.23  08:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

To je skôr taká teoretická možnosť. Ako sa hovorí, špekulujem. :-)

pradeda777 08.10.23  17:08

Srovnání B58 a S58 BMW motorů a možné úpravy. [odkaz]

white label 08.10.23  16:43

sf
    Mně z toho čouhal kousek hlavy...

speedfred 08.10.23  09:24

Ideš pod stan (cabrio) ?

Leg 08.10.23  07:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Tome, díky, to nevyzerá vôbec zle. :yes:

white label 06.10.23  20:47

:yes:

woody-alien 06.10.23  20:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

wl: Přesně tak.... pro mě by F-Type mohl klidně být druhé auto. Většinu věcí stejně odvezu na motorce. >:D >:D >:D Ne, vážně, F-Type by uplně v pohodě zastal to, na co dnes po nákupu dodávky používám SSS. Řidič sám nebo s jedním spolujezdcem.

iudex 06.10.23  14:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Jazdený luxusný kabriolet je ako štvorposchodová vila, môže sa predávať za všeobecnú cenu, ale holt trh pre takéto veci je veľmi malý. ;-\

white label 06.10.23  14:33

To jo...

Thomasino 06.10.23  14:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Za mě to chce trochu jiné fotky a lepší podrobnější popis !!

white label 06.10.23  14:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Pro někoho čtvrté, pro někoho klidně i druhé, to je těžko takto paušalizovat...

white label 06.10.23  14:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Jo, za mega, navíc s možností odpočtu, je to už fakt slušná cena, co "velkého" za to lze dnes koupit, dobře víme...

iudex 06.10.23  13:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Cena jeden mega (cca. 41t jeur) je asi primeraná tomu po čom idú F-type, ale stále ako píšeš je to tak štvrté auto do rodiny a je asi veľmi málo ľudí, ktorí sú ochotní kúpiť jazdený roadster ako štvrté auto do rodiny za milión. To ostatne potvrdzuje aj fakt, že to Mojito nevie predať už niekoľko mesiacov a ja myslím, že to ani (notabene teraz na jeseň) tak ľahko nepredá, tých speedfredov tu veľa nie je :-) To je holt nevýhoda takýchto okrajových typov áut.

Thomasino 06.10.23  11:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Je to ten lepší V6S s pěkným zvukem a ještě hydraulickým upovídaným řízením. Jezdí to pěkně, je to pohodlné, krásný interiér v tmavší hnědé kůži, ten zvuk s otevřenou střechou je pecka! Jako čtvrté auto na výlety za pěkného počasí proč ne, navíc milion je už zajímavá cena >:-[] >:-[]

Thomasino 06.10.23  11:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Sice je Prius v konfigurátoru, možná ti ho i objednají, ale minimálně rok si počkáš, prý spíše 1,5 až 2 roky. Ptal jsem se před 2 týdny u prodejce. A na novou C-HR (statická prezentace) se taky pojedeme příští týden podívat, páč nás dost zajímá ;-) >:-[]

white label 06.10.23  00:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Leg
    Ne, Mojito má šestihrnek.

pradeda777 05.10.23  22:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Tms....no, jak to tak vypadá, jestli dělá ten Prius "kolečko" s novou C-HR po Toyota dealerech v Česku, tak by to mělo jít objednat. Na konfigurátoru Toyota nový Prius už je.
    Zjistím ve Zlíně. A ano, ta Toyota žlutá na C-HR i Prius není zrovna ten nejlepší odstín. Až příliš moc hořčicový..... ;-) "Shell žlutá" na Porsche je lepší. :-! Honda ji kdysi také používala....

speedfred 05.10.23  21:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Na to aká je malosériovka GT4 RS tak som bol prekvapený na SK Ringu že tam nejaké boli aj s ŠPZ demokratického Slovenska. :-!

Thomasino 05.10.23  19:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

iudex - a ke všemu min. rok nejde ten Prius objednat, trhy jako je CZ a SKPR (Slovensko-ProRuské ;-) ) jsou pro ně nezajímavé a je o ně velký zájem. Taky jsem ji viděl na živo v té žluté, je to hodně povedené. Jen to mohlo být o něco vyšší >:-[] Ale ten odstín žluté se mi moc nelíbí, takový studený. Proti základní žluté u Porsche, která je pěkný teplý odstín (ale stejně bych ji nechtěl).
    edit: tady je pěkná sešlost barevných Caymanů GT4 RS vč. žluté (plus další 2 fotky): [odkaz]

pradeda777 05.10.23  14:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

iu...nový Prius vypadá parádně. To je fakt. Má být též ve Zlíně toho 18 října, tož uvidím naživo. Bohužel pro mě přišel už pozdě. Já i moje soudružka už potřebujeme něco vyššího. C-HR je pro nás tak akorát.
    Prius a cena? Myslím, že v dnešní době tak akorát. Možná ve verzi Executive je trošku vyšší, ale výbava je prémiová. Ventilovaná sedadla a fotovoltaické panely ve střeše.... :-!
    0-100 6.8 sec. Dojezd na EV 77 km.

iudex 05.10.23  11:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Keď sa už spomínajú Toyoty, práve som videl nový Prius a to auto vyzerá fakt výborne, ten ultranízky predok a sklonené čelo má až taký závan Lamba (notabene v tej žltej): [odkaz]
    V kontexte toho, že predošlý Prius bol jedným z najškaredších áut na trhu, je to zlepšenie dizajnu až šokujúce.
    Moje nadšenie ale schladil pohľad do cenníka, cena od 45t vyššie je za kompakt brutálna.

speedfred 05.10.23  10:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Ja už radšej neprokrastinujem pretože by som zase kúpil nejakú blbosť. Radšej asi začnem predávať.

pradeda777 05.10.23  09:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

tms....tož objednanou sem měl nakonec bílou....ano, červená tam jednu chvíli také byla...ale to už je dávno a byla jiná doba..... ;-) >:D >:-[] Bílou mám také v merku, ale je v Praze a u Audi dealera. Ten by asi na protiúčet nic moc nenabídl. Jo kdyby moje auto bylo z koncernové stáje, to by byla jiná. Tady bych musel 1er prodat soukromě...
    O novém Yarise a nebo AYGO X také uvažuju. Jenom mě serou ty tříhrnky. Yaris Cross jsem testoval v manuálu, když jsem kupova C-HR a byl jsem zklamaný. 18 října bude ve Zlíně nová C-HR k čum čum. Rád bych to spojil s vyzvednutím druhého klíče k mé C-HR. Novou zatím objednávat nebudu. Napřed se chci svést. A už jsem se rozhodl pro PHEV. Na moji potřebu to bude nejvhodnější. Je také silnější. Ale kdybych koupil i AYGO X nebo Yarise na rohlíkovou službu, tak by pak stačil normální HEV, protože jak jsem nedávno zjistil, spotřeba mimo město je hodně dobrá, zatímco po městě se mě nedaří dostat moc pod 6 l/100.
    Freddie......ano, RS3 je na papíře silnější, ale je řidičsky daleko přívětivější, jak píše iu.. Už sem kdysi psal, že mě připomíná moji ex ITR FWD a to byla paráda.

iudex 05.10.23  08:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Tá RS3 v červenej vyzerá dobre, asi najlepšia farba pre RS3. Pritom ju ale prestali robiť, v konfigurátore už nie je, takže ja by som mal potom výber veľmi jednoduchý: python yellow: [odkaz]
    Fred: áno, RS3 je o niečo výkonnejšia ako M140i, ale z môjho pohľadu ako štvorkolka s automatom aj podstatne užívateľsky prívetivejšia a menej záludná ako silná zadokolka s manuálom.
    A inak dedove špekulovanie chápem, tiež rád prokrastinujem teoretickým vyberaním áut, v garáži na carvago mám zaparkované autá od I30N cez M240i až po CLA45AMG: [odkaz]
    Tom: Tebe už by to malo každú chvíľu doraziť, či?

speedfred 05.10.23  07:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Dedo sa má už tak dobre a hlavne oplýva asi hodne voľnym časom. >:D >:D
    140i je už hodne silná ale idem ešte do silnejšieho pre istotu.

Thomasino 04.10.23  22:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Jako že by sis koupil červený RS3, auto který sis objednal, 5x změnil konfiguraci a nakonec zrušil!?? >:-[] >:-[] Hmmm, tak proti tomu je i mé roční až dvouleté testování aut slabý odvar!! :-! >:D Prodám ti zpátky Yarise, nechceš?? ;-)

pradeda777 04.10.23  20:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

tms....ano vím, sleduju to, prodává se už hodně dlouho....snad dýl než 1/2 roku.... :-! Zajímá mě to, protože by vzali i moji 1er na protiúčet. Záleží na tom, kolik by nabídli.... :-!

Leg 04.10.23  20:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Mojito? Ten sem kedysi chodil, nie? Nevieš sem hodiť inzerát, trochu ma to zaujíma, hlavne ak by to bola V8. :-)

iudex: Singer nevyrába, ale renovuje. Porsche v článku samo spomína, že dosť fičia Taycany. A ako hovorí label, budú výnimky.

Thomasino 04.10.23  18:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Tato červená RS3 v OL se prodává už půl roku. Trh s podobnými auty dost stagnuje a ceny jdou pomalu dolů... Mojito prodává F Type kabrio už taky od začátku léta...

pradeda777 04.10.23  17:48

« Re: Re: Re: Re: Porsche

V roce 2035 mě bude 88 (jestli tady ještě budu...
    ;-) ), takže mě spalováky už nebudou zajímat......jedině ten "spalovák" v krematoriu.... ;-) . Zatím mě ale ještě zajímá tento spalovák... ;-) [odkaz]

white label 04.10.23  16:40

« Re: Re: Re: Re: Porsche

Budou výjimky... ;-)

iudex 04.10.23  13:42

« Re: Re: Re: Porsche

Som zvedavý, ako sa s tým záväzkom dodať auto vyporiada Singer či Porsche v r. 2035, keď sa už spaľováky nebudú môcť predávať. >:-[]

white label 04.10.23  12:25

« Re: Re: Porsche

V 5 letech objednáš klukovi a v 18 ho má jak na zavolanou... ;-)

Leg 03.10.23  21:38

« Re: Porsche

Tak na Singera (nie šijací stroj) sa vraj čaká 13 rokov, tak toto je ešte pohoda.

white label 03.10.23  15:56

« Porsche

Th
    Kdyby se ti zdálo, že čekáš moc dlouho a že je to drahé:
    ;-)

speedfred 02.10.23  13:13

« Re: Re: Re: Re: Re: RS3

Áno, videli a čítali ale moje srdce tiahne k Ducáááti.

iudex 02.10.23  10:42

« Re: Re: Re: Re: RS3

Fred: nejaká M2 Ťa už nemôže zaujímať, to je konfekcia, navyše škaredá. Keď BMW pre Teba, tak skôr nové moto R1300GS: [odkaz]

speedfred 01.10.23  21:18

« Re: Re: Re: RS3

M2 čo už možno trochu vypadá k svetu aj keď nie na daily.[odkaz]

pradeda777 30.09.23  09:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3

AUTO.CZ...Američan slepě věřil navigaci. Skončil v rybníce, přišel o řidičák......kurňa to sem minulou neděli měl ještě kliku.... ;-) >:D >:-[]

woody-alien 29.09.23  11:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3

iudex: Splašený mixér... >:D >:D >:D :yes: Ale zase zvuk to není špatnej....každopádně s tím krouťákem to tak prostě je, žádný jednoduchý otočení plynem mi k předjetí kolony nestačí a musím se hezky snažit. Což je ovšem na druhou stranu součást celý tý zábavy.

Leg 29.09.23  10:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3

iudex: no čo by robil, zavesí inzerát a objedná ďalšie. >:D Sorry Thome. :-! ;-)

Tome - nejde mi otvoriť galéria, resp nie je tam ani jedna fotka. edit-Tak už to ide, paráda, tam by som si asi vybral.

ad prevodové stupne: toto je snáď jedna z mála výhrad voči šesťvalcovým 718 s manuálom: že síce máš manuál, ale na bežnej okreske si v pohode vystačíš s dvojkou (asi neplatí pre speedfreda, ktorý to evidentne rád potiahne výrazne vyššie)

Thomasino 29.09.23  09:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3

Nejdříve jezdit, za špatného počasí sedět dole ve společných garážích s kafem nebo čajem a kochat se >:-[] >:-[]
    Jedeme k příbuzným a Lipsko bylo po cestě přesně v polovině, bylo by škoda se tady nestavit!

iudex 29.09.23  08:39

« Re: Re: Re: Re: Re: RS3

Fred: tak necelých 9000 je na moto fakt nízkootáčkové, to Tvoje Porsche je na tom podobne. Na druhej strane pri tom objeme 1250 cm3 a krútiaku nepotrebuje točiť ako splašený mixér, aj sprevodovanie to s prehľadom utiahne oveľa ťažšie, viď tie namerané rýchlosti na jednotlivých stupňoch.
    Tom: Ty si už najväčší fanúšik Porsche a to auto ešte ani nemáš. Nechcem vedieť, čo budeš robiť po tom, ako Ti Porsche konečne príde. >:D

pradeda777 28.09.23  22:37

« Re: Re: Re: Re: Re: RS3

Freddie...a car for you mate......[odkaz]

speedfred 28.09.23  20:48

« Re: Re: Re: Re: RS3

Tak som dnes bol trocha pretiahnúť toho môjho nízkootáčkového dízla samozrejme na Nemeckej autobahn.
    Obmedzovač ma ťípol pri 8958rpm (vytiahnuté z moto cez mobil)
    2 - 124
    3 - 162