Leg 10.01.18 23:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A propos
Na Morave máte tuším nástupcu Felicie ako dôchodcovského auta: Macan GTS. tiež slušný oddiel. >:D
Iudex: včera som asi videl v TT auto čo sa ťa pokúsilo zavraždiť - čierna faceliftová 3D jednotka s rovnakými kolesami. Išla po tme oproti, takže som ju moc neštudoval, ale mala strieborné zrkadlá, takže asi M140i, ak sa nemýlim. Že ty si niekoho navnadil? :-)
Alpinka sa mi totálne páči a aj podľa prvých ohlasov to bude špica. Podľa mňa aj cena je primeraná - netreba sa na to pozerať ako na Renault, ale ako na malosériovku ktorej náklady na vývoj sa musia rozpustiť medzi pomerne malý počet áut. 4C oproti nej má karbónový monokok, čo je záležitosť prevažne áut typu McLaren a vyššie, no a k tomu pár prevažne ergonomických nedostatkov. Ale keď ju miluješ (a zmestíš sa dnu), nie je čo riešiť.
Inak tá alpina vyzerá famózne - dizajnovo pre mňa pred 4C i Caymanom. -
Thomasino 10.01.18 17:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A propos
O víkendu se chystám na Autosalon do Vídně, bude tam ALPINKA A110, Megane R.S., Audi RS4 Avant, Bugatti Chiron apod :-) Hlavně doufám, že mě nechají do Alpiny sednout, abych věděl zda se tam vůbec vejdu (ideálně i s helmou, protože v Audi R8 V10 na okruhu jsem měl helmu naraženou na stropě a zadek jsem musel mít sesunutý dopředu, vůbec to nebylo v pohodě). -
white label 09.01.18 17:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Sportovní podvozek (-15mm) se dá připlatit i u NESportline verzí, ale už se pak nedá kombinovat s DCC, podobně jako nelze (u běžných verzí) kombinovat DCC s progresivním řízením.
Ale Sportline má sport. podvozek v základu a k němu můžeš mít jak DCC, tak i progresivní řízení... a právě v této konfiguraci jsem ho zkoušel a podle mě to fungovalo velmi dobře. -
Emel 09.01.18 16:58
« Re: Re: Re: A propos
Já vím, já vím, pokud by tam byl rozdíl třeba čtvrt mega tak ani nepípnu. Tohle jsme na ceně 4C, která je se stejnou technikou (1.75TBi+DSG, 0-100 4,5s) ještě o něco lehčí (snad 900kg suchá hmotnost). No nic, auto je hezké, jezdí zřejmě parádně, relevantní konkurence má leda tak prd... akorát si ho holt za tuhle cenu nekoupím. -
Thomasino 09.01.18 16:55
« Re: Re: A propos
Tak hlavně Megane R.S. je předokolka, ALPINE je zadokolka, speciální model (co není odvozený z běžného hatchbacku) s lehkou hliníkovou konstrukcí a motorem před zadní nápravou !! MRS váží asi 1400 kg, ale ALPINE A110 váží 1100 kg !! >:-[] >:-[] Nicméně o chlup lěvnější by to mohlo být ;-) -
Emel 09.01.18 14:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Ne, já proti Superbu taky nic nemám...
Sportline je teda kontroverzní. Černá mřížka nejde ke všemu a ten zadek s černým křidýlkem a jakoževejfukama je za mě dost děs. [odkaz] Ale v interiéru to zase vypadá dobře.
Insi stojí na proporcích... dlouhá, široká, placatá. Čumák se mi líbí, zadek liftu je trošku fádní, ale spolu s hezkou grafikou světel to docela funguje.
Nejhezčí je stejně Mazda ;-)
PS: podvozek u Supu 2.0TSI 280 tu hodnotil z pohledu dlouhodobého uživatele kesumb a moc servítky si nebral... -
white label 09.01.18 14:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Zní to zbytečně složitě, ale tak snad to půjde aspoň tak, já ho zkoušel probudit přes tlačítko sport (pro adaptivní podvozek) a nic moc se nedělo.
Třeba v Macanu taky není režim S přímo na voliči PDK (což mi taky trochu chybí, prostě zvyk), ale po aktivaci režimu sport (případně sport+) se to hned jasně projeví i na reakcích a režimu převodovky. -
white label 09.01.18 14:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Ten "můj" Superb (Sportline) byl awd/dsg s nejsilnějším benzínem, takže asi trochu jiný svět, než ten "tvůj" s dieselovým fwd.
Pro mě je Superb v obou verzích designem exteriéru na špici středního mainstreamu, zvlášť dobře teď vypadá v nové metalické červené Velvet (ale i v dřívější Dragon Skin) ... a ve verzi Sportline vypadá dobře i v interiéru.
U nás má ale samozřejmě nevýhodu, že je ho "všude" plno, ale i přesto mi vůbec nevadí potkávat ho častěji.
Emel 09.01.18 14:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Automatu chybí režim S, nicméně vliv na řazení má nastavení Sport u FlexRide
In Sport mode, FlexRide provides a spirited driving experience. With the push of a button, the dampers stiffen and the accelerator offers a swifter pedal response. Moreover, it increases Variable Effort Steering (VES), raises the shift-points of the automatic transmission to a higher rpm and adjusts the Adaptive 4X4 system for more rear-wheel drive. In sport mode, the AFL system reacts more quickly. -
white label 09.01.18 13:50
Sf
Ano 6st. (ZF) už byl jinde, mám ho už hodně dlouho i v allroadu, a to co bylo v té nové Insi, se na něj celkové nechytalo (i když má o dva stupně víc) ani v režimu D, nehledě na to, že automatu v Insi chybí režim S. -
white label 09.01.18 13:40
Leg
Právě proto (o čem píšeš v úvodu) se mi ta jeho kritika zdála přehnaná, podezíral jsem ho, že to hodnotí optikou mladého "závodníka", ale minimálně u toho automatu jsem mu musel dát nakonec z pravdu. Je tady i možnost problému daného kusu, viz i to mírné "skučení" při akceleraci při popojíždění.
Ano, 18 roků je dlouhá doba, ale před 18 lety jsem s tím automatem jel poprvé, nikoli naposledy. Naposledy jsem s ním jel minulý rok, to měl mladý pár měsíců 530d/e39 v automatu (psal jsem o tom jednou i tady v diskusi). :-) -
Emel 09.01.18 13:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
To je v pohodě, já to auto kritizuju taky, vč. automatu, to jsi asi v diskusích zaznamenal :-)
Já jsem jezdil Superba s DCC na 18", FWD a nafta... a bylo to spíš pohodlné než agilní, taková loď. Řekl bych, že i obyč Insignia na 18" bez FlexRide jezdila srovnatelně.
Sedačky u Superbu mi nevadí, jsou pohodlné a příjemné (ty komfortní s Alcantarou), ale na mě hoodně široké (což pro změnu zase asi nevadí tobě ;-) ).
Světla... jo, dobré xenony jsou naprosto bez problému. Co čekám od Insi navíc je jednak ještě pár metrů dosvitu, ale hlavně jsem zvědavý na to vykrývání segmentů.
Převodovka uvidíme. Kdyby byl za stejnou cenu manuál, tak bych objednal manuál a neřešil to... no ale není (a u konkurence taky ne), tak uvidíme, jak moc mě ten slavný Aisin bude štvát. Ono je tam ještě jedna věc... třeba proti ORS ta Insignia hodně maskuje rychlost, takže jak jsem si původně myslel, že by Insi o 40k slabší Octu nestíhala, tak po důslednějším sledování tachometru už si nejsem tak jistý.
Jo, ještě design... Insi kombi fakt ne, u Superbu bych docela váhal mezi liftem a kombi. Bez nutnosti kočárku a s příplatkem za kombi bych asi skončil u liftu, ale kombík se mi líbí taky. -
white label 09.01.18 13:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
iudex má pravdu, napsal jsem to netaktně, nechal jsem se příliš unést rozčarováním z toho automatu, takže se omlouvám.
Ale ta moje úvodní otázka nebyla řečnická, naopak jsem očekával konkrétní argumenty.
Takže např. u těch sedaček s tebou můžu určitě souhlasit, 4x4 taky bez výhrad (viz i Ondra).
U srovnání agility podvozku se Superbem mám problém, protože aktuální Superb jsem jel pouze v nejvyšší konfiguraci (Sportline) s adaptivním podvozkem, a tam
to srovnání vidím opačně, přičemž ani s komfortem (v režimu komfort) neměl s 19" koly problém. Sedačky byly pocitově taky bez výhrad, akorát ten design s integrovanou opěrkou je zbytečně rádoby "motorsport" (viz i Leg v diskusi dříve). Jenže tady určitě narazím na problém srovnatelnosti cen, protože cenově srovnatelná verze Superbu může podvozkově jezdit naopak hůř, což nemohu posoudit. A s Passatem jsem zase jel jen s BiTDI v Highlinu, takže taky cenově jinde.
Co se designu týče, tak tam je logicky hlavní, aby se to líbilo tobě, o tom nemá cenu moc diskutovat. Třeba pro mě je u Insi designově přijatelnější liftback, pro Ondru zase naopak verze kombi.
Světla jsem měl možnost vyzkoušet (za tmy), intenzita bez výhrad, ale obecně jsem zatím nenarazil na LEDky, kde bych si řekl, že už jsou (povedené) xenony nějak zřetelně překonané. Systém automatických dálkových (taky obecně) většinou nefunguje zdaleka optimálně, např. jsem jel kolem pouliční lampy, v protisměru nikdo a pár metrů za lampou tma jako v pytli, přijedu k lampě a dálkové najednou zhasnou...
Takže, může to být celkově (za ty prachy/svým způsobem) dobrá koupě, ale jízdně to (podle mě) ten automat zásadně kazí, což si někdo, kdo jezdí běžně jen s manuálem, nemusí hned dostatečně uvědomit. -
woody-alien 09.01.18 12:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
speedfred: Aisina 6st jsem měl v Mondeu 2011. Zajímavostí toho tria se stejným motorem a automatem (Mondeo 2.2 TDCI, 508 GT 2.2 HDI a C5 2.2 HDI) bylo, že zatímco v Mondeu a 508 se v manuálním režimu řadily nižší kvalty dopředu a vyšší dozadu (tedy podle mého gusta), Citrón se zřejmě snažil přiblížit VW i v tomto a udělal to obráceně. Jinak na ten Aisin jsem si nestěžoval, ale bylo to ve spojení s naftou, i to může hrát svojí roli. -
speedfred 09.01.18 12:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
no asi sa pôjdem niekde aj ja previezť na Insg ,pretože ako WL píše že je to niekde na úrovni e39 tak potom musí byť niekde chyba. 5HP vs 6HP (e61) od ZF bol už rozdiel.
Aisina 6st som mal v Pežote 508 a teraz po čase zisťujem že to nebolo až tak zlé ako som si vtedy myslel. Takže to bude asi iba naladenim SW čo by sa priebežne aktualizáciami dalo poriešiť. -
Leg 09.01.18 11:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Label: ak Ondrom myslíš Chamillu, tak vzhľadom na štýl ich testov na garáži by som sa veľmi divil, ak by ho Insignia nejako ohúrila. Takisto som si schválne dvakrát prečítal tvoju kritiku a pri požiadavke na rodinný dostavník tam nič moc relevantné nenachádzam, snáď okrem spotreby a toho, že výkon je subjektívne nižší. To ale Emel v rámci výhodnej cenovky akceptuje, to deklaroval už skôr.
Viac k tomu nemám čo, keďže v Insignii som sedel asi dve minúty. Snáď len, že porovnávať dojmy zo včera s dojmami spred osemnástich rokov... možno by si bol prekvapený, keby si ten automat skúsil dnes. ;-) -
woody-alien 09.01.18 11:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Sám jsem na to zvědav, půjčení Insi 2.0T mám domluvený na příští týden. Že to třeba pocitově nejede na 260k, to by tak nevadilo. Ona ta 200k Astra taky nejezdí jako 200k Clio RS nebo (abychom zůstali ve třídě) 200k GTI5 - ani omylem. Spíš by mě štval ten "línej" automat. Uvidíme. Jinak se shoduju s iudexovým (a Emelovým) výčtem předností - Insi není žádnej outsider. -
Emel 09.01.18 09:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
iudex: ale klidně, já si rád přečtu názory a vždycky mě zajímá kritika... nakonec jsem si o to řekl :-)
Myslím, že jako řidič bych byl asi víc happy v té Cupře... na úkor ostatních cestujících, kteří budou jistě víc happy v Insignii. -
iudex 09.01.18 09:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
wl: takto kaziť Emelovi radosť, to sa nerobí, hlavne ak už má objednané.
Inak ja sa s jeho výberom stotožňujem, ako pohodlný rodinný dostavník je to dobrá voľba, aj podľa mňa Insi silne boduje nesmierne kultivovaným a komfortným podvozkom, na ktorý sa v tomto ohľade Passat ani Superb nechytajú, konkuruje mu jedine Mondeo a oproti nemu sa mi javila Insi o niečo agilnejšia (aj keď beriem, že ja som jazdil 1,5ku FWD manuál, ktorá asi bude ľahšia a agilnejšia, ako 2,0T 4x4 A/T). Priestorovo je na tom Insi tiež veľmi dobre, vpredu super AGR sedačky, vzadu tiež dosť miesta. Ani technicky nie je Insi žiadna druhá liga, špičkové matrix LED, pokrokový pohon 4x4 atp. A aj dizajnovo sa mi páči, je stále neopozeraná a nová (problém je akurát s výberom farieb, tie bežné sú nič moc, chcelo by to niečo z tých drahých Exclusive farieb).
A celkovo napriek výhradám k danej verzii v porovnaní s konkurenciou je to stále silný turbobenzín so štvorkolkou, takže niečo z tej radosti z dynamickej jazdy tam iste bude.
A voľba stredná vs. nižšia stredná: ak je tá top verzia strednej triedy za rovnakú cenu, ako top nižšia stredná a súčasne cieľom nie je mať ostrý hotheč (hotkombi), ale len rýchle rodinné auto, nie je o čom, tiež by som volil strednú, predsalen je to oveľa reprezentatívnejšie auto ako kompaktné kombi (plus ako Emel písal, je tu aj faktor zmeny a posunu od doterajšej nižšej strednej). -
Emel 09.01.18 08:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Podvozek za mě jednoznačně, nemám najeté Mondeo, ale proti Superbu vidím jako lepší i tu agilitu. Design se Superbem (v liftu) +- remis, ale proti Passatu za mě o level lepší. Superb má lepší barvy.
Brzdy jsou super. Sedačky jsou super, za mě třeba o hodně proti Superbu, které na moji postavu nejsou dělané. Světla pravděpodobně, to jsem zatím nezkoušel, ale těším se.
Mohl jsem o třídu níž, ale nějak jsem se nedokázal pro nic nadchnout... asi s výjimkou Cupry ST. Ve finále to bylo na ostří nože, při stejné ceně je Cupra zábavnější a Insignia pohodlnější... no, tentokrát jsem zvolil tu druhou variantu, vyzkoušet se má všechno a tak nějak mi bylo líto dát za tu Cupru stejné peníze jako za střední ve 4x4. -
white label 09.01.18 00:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Ad Ondra viz SZ.
Ty přednosti mají být (teda kromě té ceny a pro někoho i vzhledu) kde?
Nechtěl jsem mu tu míru kritiky věřit, takže jsem nakonec (včera) skončil i za volantem a přednost (co se samotné jízdy týče) jsem (zatím) našel hlavně jednu, tou je komfortní podvozek, co se tlumení rázů (ovšem nikoli hluku, v tom je jen průměrný) od nerovností týče, a to bylo auto na 20" kolech..., jenže je to (na můj vkus) až příliš na úkor agility podvozku/auta (v žádném případě nesrovnávám s hh apod.) a to bylo (jak už jsme psal) na těch největších 20" kolech. Právě na těch velkých kolech bych čekal klidně o něco méně komfortu tlumení a více agility, jak to pak bude jezdit na těch 18" kolech? Ani režim Sport v tomto ohledu nic moc neřeší, tlumiče malinko ztuhnou, ale nic zásadnějšího se nestane (nejen ohledně podvozku), nejhorší je, že ten režim sport nepohne ani s tím extra lenivým automatem, jehož reakce a rychlost řazení jsou někde na úrovni prémiových 5st. hdm automatů z doby před 15-20 lety. Vzpomněl jsem si na rok 1999, kdy jsme u Bychla konfigurovali E39ku a já se tehdy svezl s tehdy novým 530d s 5st. StepTronicem. A ten teda celkově pomalejší nebyl, měl sice jen 5 st., ale při rychlosti řazení hdm v Insignii je těch jeho 8st. spíš nevýhoda, protože pak řadí logicky častěji. Vůbec ten automat je jasně největší slabina toho auta, a těžko říct, do jak moc velké míry se projevuje na dojmu z motoru (ale určitě velké). Ten nepůsobí na svůj papírový výkon (kromě toho, že si rád trochu víc přihne, viz statistiky Ondry na trase Praha - Valachy), má takový turbodieselový projev, nemyslím dieselový hluk/vibrace, ale spíš sílu/tah ve středních otáčkách a (na 2L benzín s papírově velmi slušným stádem koní) menší "výbušnost".
Prostě pokud byste (s iudexem) soudili současné automaty optikou toho, co je v Insignii, pak bych se vám vůbec nedivil, že chcete zůstat u manuálu, to bych totiž viděl stejně jako vy. Kdyby ten automat měl aspoň S(portovní) režim (např. u koncernu běžné), nebo se přepnul do S režimu po přepnutí podvozku na sport, ale prostě nepomůže nic. Zbývá pak už jen manuální volba, ale ani na tu nereaguje rychle..., za to zdlouhavé klouzání na měniči zvládá se železnou pravidelností.
A při pomalejším popojíždění to mělo při zrychlování nepříjemný zvuk, až takové slabší CVTéčkové skučení, na kterém jsme se shodli všichni tři (Ondra já i syn). A při brzdění z menších rychlostí něco mírně hučelo od předních kol, možná pneu, byly tam zimní 20" Nokian WR4.
P.S. Ceny nastudované nemám, akorát vím, že nejvyšší stupeň výbavy je u Insignie výrazně jinde (níž), než ten nejvyšší u Superbu/Passatu.
A musel si jít do střední třídy, nižší střední by nestačila/nemohla být? -
Emel 08.01.18 22:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Jaký Ondra? Můžeš to trošku rozvést?
Že automat a motor není nic extra vím taky, nakonec se to píše skoro v každém testu. Žere a nijak zázračně nejede. Nicméně... cena je pod Superbem 2.0TSI 162kW FWD a tou optikou je potřeba se na to dívat. Přednosti toho auta jsou jinde než motor + převodovka, aspoň v případě toho 2.0T. -
speedfred 08.01.18 16:14
« Re: Re: Re: Re: RS3
len tak som sa pýtal na 4GC - to sa mi fakt páči,ale zistil som že k motoru 40i sa nedá manuál.....to by jedného porazilo.
Tie ceny ako si písal tak sú všetko bez DPH na BMW stránkach. Ja som dal myslím za Rámus koncový diel cca 12.000Kč a potom som dokupoval komplet potrubie od katu až dozadu (M Performance už nemá) asi za 16.000Kč ?? Ceny tiež bez DPH,ale bez záruky bo to ťahám iba z hlavy narýchlo.Je to hlavne aj niečo ľahšie ako origo a aj s certifikátom. -
iudex 08.01.18 15:34
« Re: Re: Re: RS3
Koľko si dal za Tvoj Remus? A čo si vlastne menil, zadný tlmič, alebo celé potrubie? V katalógu M Performance parts pre 2er stojí tlmič 895 eur plus 224 koncovky (450 v prípade karbónových).
4er som neskúšal, vieš, ako to bolo, pôvodne som chcel 1er a 3er bola len náhrada, keďže nemali 1er ako predvádzačku. Inak si zabysomárim: ak BY som uvažoval o 4er Grand Coupé, to by už bola náhrada za Mondeo (4GC je predsalen väčšie a s 5. dverami praktickejšie auto, ako 3er). A to je auto na dlhé trasy s rodinou, tam by motor 40i bol zbytočný, stačil by 20i, ale zase s automatom. Ergo bolo by to úúúúplne iné auto a vlastne by BMW bolo zbytočné. >:D -
speedfred 08.01.18 09:06
« Re: Re: RS3
ono je brutálnejší zvuk keď je studený motor,po chvíľke je úplný kľud. MP výfuk je celkom fajn ale ja som išiel aj tak do Remusu bo mi prišiel ako troška lepší s možnostou dokúpiť dalšie časti keby som nebol spokojný s koncovým dielom. Remus bol nakoniec aj lacnejší ako MP výfuk.
4GC si neskúšal alebo to tam nemali ? -
iudex 08.01.18 08:52
« Re: RS3
wl: určite že ten test potešil, teda osobitne konštatovanie, že aktuálne naladenie xdrive nijakým (citeľným) spôsobom nekazí charakter a jazdný prejav 3er/4er. Popravde ani neviem, ako sa správa zadokolková 3er, mimo predvádzačky som jazdil iba na Dinarovej 335d (LCI) a to bol tiež xdrive. Je preto hlavným kladom tohto testu, že testér mal možnosť presadnúť do xdrive bezprostredne po zadokolke, asi iba tak je možné povedať nejaký rozdiel a aj to si myslím, že amatér ako ja by to zrejme ani tak nerozlíšil. A ak profík po tomto presadnutí povie, že xdrive je v pohode, tak som spokojný. :-)
Inak nie som si istý, že by som chcel práve tento M performance výfuk, na môj vkus je už asi príliš výstredný (a to mám rád ostrejší zvuk): [odkaz] Aj keď čo si spomínam na tú predvádzačku, tak tá mala zvuk výfuku až príliš skromný a utlmený, takže by to chcelo asi nejaký zlatý stred medzi týmito dvomi.
Thomasino 07.01.18 18:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Aby si ji zkusil a objednal ji pak s Power Kitem a samosvorem.. Napsal jsem to trochu zmatečně, omluva.. Objednal jen RS3..
Tu RS3 měl teď na test Honza Červenka a byl překvapený jak dobře funguje. Ale je uvnitř asi menší než 340i, ale on je malý (175), takže tam je za ním místa dost. Navíc sedan má o 3cm delší rozvor než Hatchback. -
white label 07.01.18 17:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Th
To jsem nějak nepochopil...
Takže si objednal "340i xDrive (objednal ji s Power Kitem na 360 hp, lepším zvukem a samosvorem)" a k tomu ještě "včera podepsal objednávku na modrou RS3 sedan, po slevě za 1,5 mega"???
Pokud postupně došel od M3 až k RS3 (sedan), tak to si celkově moc nepomohl, spíš naopak. RS3 to je taky takový příklad briliantu zasazený v pouze pozlaceném stříbře.
P.S. Ten odkaz na test 440i x-D se bude iudexovi líbit... -
iudex 07.01.18 13:57
« Re: Zajímavé srovnání 340i RWD s manuálem a 440i xDrive s automatem
Tom: neviem, ja osobne nepovažujem RS3 za dobrú kúpu. Aby som sa vyjadril presne, ten motor je neskutočný, 400 koní je úroveň čistokrvných športiakov a ten zvuk R5 je podľa mňa lepší, ako bavorský R6 a celkovo radím RS3 o niečo vyššie, ako M140i (zase S3 je o pol levelu nižšie). Ale z hľadiska value for money je to strašne drahé; stále je to totiž len nižšia stredná a základná cena sedanu na úrovni tesne pod 60t eur je proste šialená. Samozrejme všetko môže zmeniť zľava, ale nemám vedomosť o tom, že Audi dáva také zľavy ako BMW. To potvrdzuje aj ten Tvoj známy, keď mal konečnú cenu 1,5M (t.j. takmer 59t eur).
Ad M performance doplnky: ako písal Speedfred, tie M performance parts sú čierna diera na peniaze a s doplnkami môžeš bávo dostať takmer na úroveň čistokrvného M modelu. Ako písal Leg, ak by som chcel meniť výfuk, dám ho spraviť tam, kde výfuk pre GTI a aj s diaľkovo ovládanou klapkou budem pri komplet cat-backu pod 1000 eurami. Uvidíme, ako runflaty, dlho sa vnímali ako prvá vec, čo sa má na bavorákoch po kúpe vymeniť, poslednú dobu ale Dinar ako najväčší znalec BMW (mal F30 pred LCI aj verziu po facelifte) píše, že sa to dosť zlepšilo a už nie sú problémom. Tlmiče/pružiny by som teoreticky zvažoval, ak by som nedal tie adaptívne a auto sa mi javilo vysoké, teraz s adaptívnymi špekulovať určite nebudem. A hlavne prvotné investície po kúpe auta bude ešte vysoké, len poplatok za prihlásenie bude drakonických 2700 eur (!), plus poistky a pod., to sa vyhádžem na dlho dopredu. -
Thomasino 07.01.18 13:12
« Zajímavé srovnání 340i RWD s manuálem a 440i xDrive s automatem
Zajímavý test 440i xDrive s automatem a malé srovnání s dříve testovanou 340i RWD s manuálem. Oboje s M Performance Power Kitem, hlučným výfukem a samosvorem :-) Také s xDrive je to zábavné auto a je to hlavně zadokolka (podobně se chovala i M240i xDrive co jsem měl před rokem na víkend půjčenou). A díky tomu výfuku je to hlučný REBEL >:D [odkaz]
- aspoň má IUDEX v budoucnu možnost zase upravit zvuk a rovnou továrním tuningem ;-) -
Thomasino 06.01.18 19:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Tak nakonec je tam i ten lepší výfuk :-) A kola odpovídají těm v testu, tedy ty základní 19" s pneu 235/35... Tvrdší v režimu Dynamic to asi bude, ale důležitější je jak to funguje v Comfort režimu. Tady je to ale vždy na každém co snese a po jakých silnicích převážně jezdí. A borec chtěl M3 s adaptivním podvozkem, ta taky není zrovna moc komfortní :-) Moje M2 je taky poměrně tvrdá, ale jezdím z 90% po pěkných okreskách (tím, že to není dailycar), takže mi to nijak moc nevadí. -
Thomasino 06.01.18 16:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Jinak jsem během posledního týdne pomohl jednomu známému s výběrem a objednáním nového auta. Původně chtěl novou M3 s automatem, jen s drobnou výbavou, po slevě kolem 2,0 mega. Nakonec po pár dnech psaní jsem mu doporučil aby zkusil civilnější a univerzálnější 340i xDrive (objednal ji s Power Kitem na 360 hp, lepším zvukem a samosvorem), protože není až takový blázen jako třeba já, na okruh se nepodívá, že by se jel sám od sebe jen tak projet po okreskách také ne. Jen občas nějaké jízdy s rodinou (má malé děti). On sám přišel s tím, že se mu ještě líbí RS3 sedan. Tak jsem ho nakontaktoval s jiným známým co prodává Audi v Brně, domluvili jsme zajímavou slevu a nakonec včera podepsal objednávku na modrou RS3 sedan, po slevě za 1,5 mega :-) :yes: Trochu výbavy tam má, např. LED Matrix světla, lepší sedadla RS, menší NAVI, adaptivní podvozek, park.čidla, vyhřívané přední sedačky.. Ale za jeden a půl míče asi taky zajímavá kára s pěkným zvukem a 400 koní. Jsem na to zvědavý >:-[]
STejná barva a stejný sedadla jako v tomto testu: [odkaz] -
Thomasino 06.01.18 16:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
IUDEX - velká gratulace a myslím si, že dobrá volba, které nebudeš litovat !! Já bych tady asi taky hodně zvažoval automat, ale není to zadarmo, to souhlas. A taky mě v M2 to kvedlání baví! Automat dám možná příště do dailycaru, ale uvidíme.. Osobně bych ale u 340i xDrive bral ten adaptivní podvozek. Jak přiznali i lidi u BMW, dávají se tam kvalitnější tlumiče, které prostě mnohem lépe pohlcují nerovnosti (taky mají delší životnost) a další velký plus je samozřejmě možnost přepínání tuhosti podvozku. Ty 18" kola jsi bral ty šedé? Nebo základní stříbrné? Ale nevím jestli se tady v této kombinaci dají doplatit. Nicméně je pak můžeš nechat na zimu a pořídit jiné kola, např. nějaké VMR (kam pasují krytky BMW), nebo BBS či OZ atd. :-)
WL: dneska jsi byl v ohrožení, málem jsem se stavil v poledne cestou z Ostravy, kde jsme měli včera velký firemní novoroční večírek. Ale jsem unaven, tak jsem to vzal zbaběle po dálnici rovnou domů (Golfem). -
white label 05.01.18 19:03
« Re: Re: Re: Re: curva
Leg
Nebo košíkovou, což zní spíš jako shopping. >:D
Naštěstí se tyhle vlastenecké "čechotvary" používají čím dál méně a přednost dostávají ty internacionálnější - puk, fotbal, basket(bal)...
Ale vy máte taky svůj "kotúč", akorát ho nepoužíváte jako synonymum pro puk...
Cenová politika BMW je taky zajímavá, např. v M3 je sice ta lepší navi (Prof.) už v základu, ale za adaptivní podvozek člověk musí vypláznout dalších 2 tis. éček, kdežto iudex za něj dal jen jednu čtvrtinu toho, co stojí na M3. ;-) -
Leg 05.01.18 18:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****
Taká naša východoeurópska klasika, kopec marketingových žvástov ale čo to reálne je sa nedozvieš. Každopádne, dobre že si to zaškrtol, ak má auto plniť nástupcu hothatchu je to pravdepodobne dobrá voľba.
U BMW je toto veľký problém, široký výber podvozkov a nie všetko ide so všetkým. Ťažko to medzi sebou porovnať, lebo ako predvádzačka je väčšinou 320d x-drive v automate a čokoľvek iné je nadštandart. Predajcovia zväčša nie sú moc nápomocní a čo je najhoršie, drahšie nie je vždy lepšie. Človeku potom neostáva než surfovať po nete a hľadať referencie často na základe "jedna baba povedala" a dúfať že sa trafil správne.
Dobre, podvozok by sme mali, čo ďalšie prihodíme iudexovi do konfigurácie? Automat, navi, HUD ani čítanie značiek neprešlo, kolesá mu vyberieme keď runflaty odhodí za psom a na sériové disky navlečie zimáky, výfuk si dá spraviť na mieru u svojich kamošov v Modre... nejaké návrhy? >:D
Boost: už máte/máš 340 doma?
Speedfred: akú máš špéru? Ja sa s myšlienkou na nejaký lepší diferák do mojej 130i pohrávam už dlhšie... ak sa smiem spýtať (aj do SS) kto to robil a za koľko? -
boost. 05.01.18 17:36
« Re: curva
No vidis, jak jsou si evropske jazyky podobne. Pokud me moje znalost spanelstiny neklame, la puta je taky kurwa, el puto je... kurewnik? >:D
A zajimavy, ze my Cesi nemuzeme mit nazvy mesicu podobne jako rada jinych jazyku, to uz aj Slovaci jsou na tom lip. Nemuzeme mit variaci na October, my musime mit nejakej rijen. -
white label 05.01.18 15:55
« 340i
iudex
Volal jsem teď přímo na import BMW, kde mi zjišťovali jak to skutečně je a nakonec potvrdili, že se to snížení podvozku opravdu netýká x-Drivu (ani u M-paketu), tak jsem jim říkal, že na konfigurátoru v tom mají hokej, ať si to tam opraví..., a nedám jim pokoj, dokud to tam neuvidím opravené... 8-s :-|
P.S. Aspoň tě může těšit, žes využil tu slevu (cca 400 euro) na adaptivní M podvozek, která plyne z přítomnosti (ne zrovna levného) M-paketu.
To psal osud... a začalo to (a taky to tím končí) tím tvým:
"Briti píšu, že absolútne must have sú adaptívne tlmiče...".
Kur.va a zase měli pravdu... :-O >:-[] -
iudex 05.01.18 15:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****
Hm, takže mám vlastne len adaptívne tlmiče, ale nie nižší podvozok, o čo mi šlo primárne. Mohol som si ušetriť námahu, ale neva, je to tam. -
white label 05.01.18 15:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****
boost
Všimni si jak zdejší filtr vyhodnotil německé slůvko "Kur.ve" jako nevhodné a šoupl tam hvězdičku...
"Leichthändig in die * einlenken..."
>:D -
white label 05.01.18 14:58
Slovenský konfigurátor tvrdí nemlich to samé, co český:
"Adaptívny M podvozok
734 EUR alebo 8,84 EUR /mesiac
Adaptívny M podvozok je znížený o 10 mm, pre ďalšie zvýraznenie dynamického potenciálu vozidla. Zároveň má vodič k dispozícii možnosť meniť charakter podvozka pomocou Ovládača jazdného zážitku, s preferenciou na komfortnú alebo športovú jazdu s výrazne agilnejším handlingom. Bez ohľadu na to, aký jazdný režim je zvolený, elektronicky riadené tlmiče Adaptívneho M podvozka sa v priebehu milisekúnd dokážu prispôsobiť podmienkam na ceste. Systém využíva množstvo senzorov, napríklad na meranie vibrácií kolies alebo rýchlosti ich otáčania, s cieľom dosiahnuť optimálny účinok tlmičov a vyššiu bezpečnosť jazdy. Režim COMFORT ponúka výnimočne pohodlnú jazdu s takmer úplnou elimináciou nárazov kolies na nerovnosti vozovky. Režim SPORT aktivuje fantasticky dynamické nastavenie, s citeľne tvrdším účinkom tlmičov. Výnimočná jazdná dynamika so spontánnejšími reakciami riadenia aj pohonu sú charakteristické pre režim SPORT+. V tomto móde sa zároveň aktivuje Dynamická kontrola trakcie (DTC), ktorá povolí kontrolovaný preklz hnacích kolies pre náročné jazdné podmienky alebo pri snahe o nekompromisne športovú jazdu. Ani v tomto prípade sa však Dynamická kontrola stability (DSC) úplne nevypne - akurát sa citeľne posunie tolerančné pásmo jej zásahov a vozidlo stabilizuje až pri atakovaní fyzikálnych limitov."
A také píše o adaptivním M podvozku, nikoli pouze o adaptivním podvozku, jako ten německý.
Že by byl ten slovenský jen stejně špatně opsaný od českého?
edit -
Polský k. tvrdí to samé, co český/slovenský.
Rakouský k. sice také píše o M adaptivním podvozku, ale v závorce přidává poznámku stejnou jako ten německý. -
white label 05.01.18 14:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****
Tak s politováním musím přiznat, že německý konfigurátor dává naopak za pravdu boostovi:
"Leichthändig in die * einlenken und zielgenau die Ideallinie nehmen: Mit dem Adaptiven Fahrwerk erreicht der BMW 3er eine neue Dimension der Fahrdynamik - verzichtet dabei aber nie auf Komfort. Zehn Millimeter Tieferlegung senken den Schwerpunkt für höhere Kurvengeschwindigkeiten (keine Tieferlegung bei xDrive Modellen). Sensoren messen alle relevanten Beschleunigungen und verstellen auf Wunsch des Fahrers die Dämpfung in Hundertstelsekunden mit betont sportlicher oder komfortabler Ausrichtung. Die Grundabstimmung zwischen Comfort, Sport und Sport+ wird mit dem Fahrerlebnisschalter gewählt."
Kdo má problém s němčinou, tak se tam (v závorce) píše, že snížení o 10mm se netýká x-Drivu. Navíc tam ten adaptivní podvozek nenazývají adaptivním M podvozkem, ale jen adaptivním podvozkem, a to i u zadokolky.
Takže se tímto omlouvám, že jsem zřejmě naletěl na dezinformaci českého konfigurátoru, protože pravděpodobnost, že je to špatně v tom německém je velmi malá.
8-s :no:
P.S. Přesto si ale myslím, že je ten adaptivní podvozek (se vším, co s tím souvisí!) za ty prachy velmi dobrá volba, kterou by jsem osobně každopádně zaškrtl. -
iudex 05.01.18 14:36
Tak tam mám pridaný aj M adaptívny podvozok (za 500, takže celková cena je rovných 41000). Podľa predajcu by to malo byť tak, ako píše wl. -
boost. 05.01.18 14:31
Z nemeckeho konfiguratoru 340xi:
V nemeckem ceniku se pise taktez to same.
Prodejci takove detaily vetsinou nevi. -
white label 05.01.18 14:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****
boost
Ale když si dáš do konfigurátoru 340i x-D/manual a u příplatkové položky M adptivní podvozek klikneš na "detail", objeví se tohle:
"Adaptivní M podvozek je o deset milimetrů snížený, takže dále zvyšuje dynamický potenciál vozu. Řidič může pomocí voliče Driving Experience Control aktivovat jízdní režim, který je pro danou situaci nejvhodnější – od komfortního až po extrémně sportovní. Bez ohledu na zvolené nastavení se elektricky ovládané tlumiče Adaptivního M podvozku ve zlomku sekundy přizpůsobí stavu vozovky. Systém využívá řadu snímačů sledujících pohyby kol a rychlost vozu a podle nich nastavuje optimální tlumení pro potřebnou míru bezpečnosti. Režim COMFORT zajišťuje mimořádně pohodlnou jízdu – vůz se plavně přenáší přes nerovnosti. Režim SPORT nabízí znatelně tužší nastavení tlumičů a sportovní vyladění podvozku. Režim SPORT+ charakterizuje mimořádná jízdní dynamika se spontánnější odezvou na řízení a povely plynového pedálu. V tomto režimu se aktivuje také Dynamická kontrola trakce (DTC), která pro zajištění mimořádně sportovní jízdy v náročných jízdních podmínkách umožňuje větší prokluz kol hnané nápravy. Stabilizační systém DSC není zcela deaktivován, zasahuje však mnohem později, tak, aby v rámci fyzikálních zákonů zajistil potřebnou míru stability."
iudex
A ten prodejce ti není schopen to co se tvrdí v konfigurátoru potvrdit/vyvrátit? -
iudex 05.01.18 14:00
Boost: z čoho vychádzaš? Mne príde opodstatnená a v súlade s konfigurátorom labelova argumentácia, že xDrive = +5mm a M podvozok = -10mm. -
boost. 05.01.18 13:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****
xDrive zvysi svetlou vysku o 5 mm oproti standardu, ale ani adaptivni u xDrive modelu NEMA kratsi pruziny, takze mas smulu; budes muset koupit aftermarket pruziny. AC Schnitzer je popularni volba.
Congrats k novemu autu! Nam mezitim prisla nabidka na M Perf diff a power kit. Za ty prachy by mely snad prijit v Louis Vuitton x Supreme kartonu. 8-s -
iudex 05.01.18 08:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****
Tak wl ma zjavne dobre pozná a má pravdu ako s automatom,tak s tým podvozkom. ;-)
Lámať ma na automat nemá zmysel; aj keby mal 20 stupňov a preraďoval v nanosekunde, ja si chcem skrátka radiť sám (v aute pre zábavu; v budúcom rodinnom aute, ktoré zväčša riadi polovička, bude už na jej želanie automat). Ale podvozok je iná vec, na tom mi záleží a naozaj by som nerád mal vysokú kozu, xdrive nemám na prejazdnosť v teréne, ale na zlepšenie trakcie, takže ten M podvozok tam ešte skúsim dodať (práve som písal predajcovi, či to ide). EDIT: pôjde to.
Vranis: díky, práve Auto Palace zvádzal najväčšiu cenovú bitku s Dunautom z Dunajskej Stredy, ktoré napokon dalo najnižšiu cenu (ostatní predajcovia odpadli dávno predtým. Dodaciu lehotu mám do 3.4.
white label 04.01.18 23:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****
Myslím, že iudex už nic, kromě případného adaptivního eMpodvozku, řešit nebude.
Uvidíme zítra, jak to nakonec dopadne... -
speedfred 04.01.18 21:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****
keď bude čítať tie naše mudrovania,ešte nakoniec stornuje objednávku >:D >:D
jasné,všetky tieto veci sú na každého uvážení a peniazoch. -
Vranis 04.01.18 21:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****
speedfreed: Dilemu automat vs. manual asi nerozluskneme. Verim vsak, ze v 340i xDrive bude manual zaujimava a ojedinela volba. Ono velka navi + HUD za spolu cca 3000 euro (neviem presne cislo ale navi 2300 plus HUD za 500 euro?) je uz celkom dost za nieco, co nebudes prakticky vyuzivat a mas to len na to, aby to vyzeralo lepsie. Ja osobne by som bez Navi tiez prezil uplne v klude, obzvlast v dnesnej dobe, v ktorej mas lepsie alternativy. To, ci by sa tie tri tisicky vratili pri neskorsom predaji neviem, ale skor by som povedal ze nie. Bez navi by auto malo mat rovnaky display, ako s malou navi. -
speedfred 04.01.18 20:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****
no ja ten genialny automat mám a nejaký piatok už automaty jazdím ale čím viac mi pri tej R6 chýba manuál, preto iudexovi fandím (s x drive už menej :-) ale chápem)
Tú navi profesional by som ale zvažoval aj s HUD. Nejde tak ani o navi (ja to nejak ani nepoužívam) ale vypadá to dobre,bude sa to lepšie predávať niekedy a bude to mať x dalších funkcíí. Mal som požičanú GT 320xd holobyt ,ale na to sa miestami nedalo pozerať a hlavne to auto mi zhnusil ten motor.
Výbava bez navi má ten tablet,alebo je úplne bez ?
white label 04.01.18 20:25
Vranis
Mě bys na ten automat přemlouvat nemusel, já bych ho bral určitě, ale tady (jak sám píšeš) logicky záleží na preferencích budoucího majitele.
Já si naopak dovolím tvrdit, že těch 15mm vidět bude, a nejvíc to bude vidět na rozdílu/mezeře mezi koly a karoserií.
Ale keď ho bude pradeda o 1-2 roky predávať, tak to bude jediné ojazdené auto, kde popis "po dôchodcovi, málo jazdené, udržiavané" bude sedieť na 100%. >:D Akurát že pradeda nie je blbý a aj si za to zapýta skoro toľko, čo za nové (viď jeho predávaná jazdenka M140i za cenu vyššiu, ako som ja dostal na novú).
Ad Alpina: neviem, ale mňa tieto "obliekacie" puristické minišportiaky nikdy nebrali (4C, Elise a pod.), jednak sa tam ľudia ako ja či wl nezmestia a celkovo sú to tak jednoúčelové a obmedzujúce autá, že by museli byť až ako tretie v rodine a to dá málokto.