Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 25.10.23 15:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: X2
Ja tiež stále po tej kupé 2er pokukujem, aj sa mi páči, aj cena sa dá (vo verzii M240i je o cca. 12t lacnejšia, ako M340i). Ale rozum hovorí nie, proste pri viac ako dvojčlennej domácnosti to nejde. Ja furt robím mamacar a súkať deti dozadu dvojdveráku cez predné dvere je opruz (naviac kupé je v tomto oveľa horšie ako bol povedzme 3dv. Golf), to proste neprichádza do úvahy (a už vôbec nie také, že pribrzdím pred školou a dieťa vyskočí zozadu, zdržím kolónu 3 sekundy, to pri sklápaní predného sedadla nejde).
A kým budem v životnej fáze, že chodím len sám, to už spaľováky nebudú existovať. 8-s
Takže mi zostávajú tie štvor/päťdveráky. -
pradeda777 25.10.23 11:41
« Re: Re: Re: Re: X2
Škoda, že to kupátko není dostupné v manuálu. To by mě (i v pokročilém věku ;-) ) stále lákalo....když jsem kupoval v 2016 moji 1er, tak jsem zvažoval i kupátko, bohužel tenkrát byly potřeba 4 dveře....dnes už ne....jo a dnes vypadá 2er kupátko o moc líp díky nižšímu pontonu a ano, tenkrát bylo dostupné i v manuálu.... :-!
Edit, Včera jsme byli s C-HR v Brně. Spotřeba 4.6 l/100km najeto celkem 3000 km. -
pradeda777 24.10.23 18:16
« Re: X2
wl.....komentář odjinud....BMW v posledních letech fanoušky doslova šokuje polarizujícím designem. V tomto duchu mnichovská automobilka přivedla na svět také elektrické SUV iX, které se prakticky ihned stalo terčem kritiky. Tu hlavně marketingové oddělení neuneslo a svým způsobem začalo zákaznické obci nadávat, že nezvládá jít s dobou a staví se proti udržitelné mobilitě. Jenže zrovna pohon byl tím posledním, co bylo lidem trnem v oku. Palec dolů dostával hlavně onen design, který je skutečně odpudivý..... ;-\ -
iudex 24.10.23 14:30
« Re: X2
Jj. Aj keď stále tvrdím, že X2 je najlepšie z trojice bavoráckych "SUVkupé", všetky párne Xká sú o rád horšie ako ich klasickí SUV súrodenci X1/X3/X5.
Ono celý ten koncept SUV-kupé je taký mačkopes, čo spája ťažko spojiteľné. Asi najlepšie sa s tým popasovalo Audi Q8: [odkaz] (asi preto, že ten zadok tak moc nepadá a stále je bližšie klasickému SUV). -
speedfred 23.10.23 18:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW 223i Active Tourer a hraní s barvičkami
Ja len objasním situáciu.
Byť v stave ako si ty (1+1 a nemáš čo na prácu) tak o nejakých MPV a SUV ani neuvažujem.
Ja mám ale 3 deti (vtedy ešte malé) a v tom období sme sedlali Scénárika ktorý som rozmýšlal vymeniť za niečo 7 miestne. 2AT som si vypýtal keď išla 235i do servisu takže som to chcel zľahka porovnať so Scénicom a zistiť nejaké +/-. Toť asi všetko.
Byť v tvojej koži tak mi doma parkujú len kupé a kabria. >:D -
iudex 23.10.23 14:20
« Re: Re: Re: Re: Re: BMW 223i Active Tourer a hraní s barvičkami
Ja by som to nehrotil, proste deda uvažoval o 2AT, čo samé osebe nikto nekritizoval, akurát v kontexte úvah o 5- a 6-valcových hothečoch a hotSUV (Macan GTS, Audi RS3) bol spolukandidát v podobe rodinného MPV vtipný, čo si trochu podpichnutia zaslúžilo.
Btw. keď spomínam RS3, v blízkej dobe by mal prísť facelift: [odkaz] čo je vždy možnosť kúpy končiaceho modelu so zľavou. A už aj Audi sa rozhýbava so zľavami, na bežnú A3 som už videl 25%, tak uvidíme. -
pradeda777 23.10.23 08:11
« Re: Re: Re: BMW 223i Active Tourer a hraní s barvičkami
Freddie.....souhlas. Když jsem před léty měl 2AT půjčenou na víkend, tak jsem ji také chválil a dokonce ji později zařadil na svůj Schidlerův list jako jednoho z adeptů na univerzál...... a byl za to patřičně kritizován..... ;-\ -
Thomasino 22.10.23 13:12
« Re: BMW 223i Active Tourer a hraní s barvičkami
Budu Waltera od tebe pozdravovat, názory má správné! ;-) Za týden jedu s kamarádem a KSA na 3 dny do Stuttgartu kouknout do továrny Porsche (nebo Weissachu kde je vývoj GT modelů), možná bude zase potkání se s Walterem R., pak továrna a testovací okruh v Lipsku :-) -
pradeda777 22.10.23 12:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: BME 223i Active Tourer a hraní s barvičkami
Walter Rohl na autoforum....V posledních dekádách byl nicméně Röhrl spojen se značkou Porsche, za kterou nejen závodil, ale u které rovněž působil jako testovací jezdec. Právě za volantem kultovní devětsetjedenáctky letos již šestasedmdesátiletá legenda poskytla rozhovor šéfovi německého autoklubu Mobil in Deutschland Michaelu Haberlandovi. Pokud máte půl hodiny volného času a němčina pro vás nepředstavuje problém, rozhodně se na něj podívejte na videu níže - Röhrl se vyjádřil ke všem ožehavým automobilovým tématům současnosti včetně elektromobility. A jako obvykle zůstal sám sebou, tedy člověkem se zdravým rozumem v hrsti.
V prvé řadě se dvojice zaměřila na stále četnější návrhy, dle kterých by na německých dálnicích měl být zaveden plošný rychlostní limit jako v jiných zemích. S tím ale bývalý závodník ani v nejmenším nesouhlasí, u moderních aut pro něco takového dle jeho názoru není jediný důvod. Spíše než ke zlepšení místo toho totiž dojde na zhoršení, neboť při rychlostech okolo 130 km/h se dnešní vozy v podstatě řídí samy. Kvůli tomu ovšem řidiči nemají co na práci a přestávají se soustředit, což jen zvyšuje riziko havárie. „To je flákání se a ne řízení. Lidé pak akorát dostávají hloupé nápady,” říká.
Pokud jde o ony emise, jsou podle bývalého závodníka syntetická paliva tím nejlepším způsobem, jak lze bojovat s klimatickými změnami. Proč? Jednoduše proto, že začít pomáhat mohou okamžitě, nikoli až za několik let, jako tomu má být u elektromobilů. „Politici tak musí být otevřeni vůči všem technologiím. Poté se mohou během velmi krátkého času přesvědčit, že existují i jiné alternativy než jen cesta, kterou sami naplánovali,“ říká k vnucování elektromobilů všem. Röhrl dodává, že řada jeho známých již elektromobily vyzkoušela, jen málokdo u nich ovšem setrval. Smysl podle něj dávají ve městě, jenže k něčemu takovému je 1 000 či 1 500 koní naprostou zbytečností. Mimo něj pak lidé v podstatě jen tráví svůj čas hledáním funkčních či volných dobíjecích stanic. „Já nehodlám mrhat svým životem. Ostatně pro mě každá cesta není o tom dostat se do cíle. Pro mne je každá jízda potěšením,“ uzavírá Röhrl. -
pradeda777 22.10.23 09:57
« Re: Re: Re: Re: BME 223i Active Tourer a hraní s barvičkami
Vidím chlapci, že dospíváte. Když jsem tu před pár lety zvažoval a obhajoval 2AT jako solidní univerzál, stal jsem se terčem posměchu. Ale čas šel dál a naráz jsou tu 2 borci, kteří by do 2AT i šli a docela mě to těší...... ;-)
Piemont červená je hezká a myslím, že bude velice blízko té hnědočervené, která je na mém ex-Yariskovi....líbila by se mě i na C-HR, ale podobná nebyla v nabídce. Nejblíže jí byla karmín....[odkaz]
Myslím, že to bude docela blízko mé ex-VTiR [odkaz] -
Thomasino 22.10.23 09:50
« Re: BMW 223i Active Tourer a hraní s barvičkami
Ta červená není v nabídce v M Sport verzi a tu chci kvůli sedačkám a kombinaci kůže a alcantara :-) Navíc nechci mít doma dvě podobné barvy. Ale je pěkná.. Jinak X1 se jim skvěle prodává a slevy na ni nedávají (nemusí), při tom 2AT na stejném podvozku jezdí lépe (jak jsme se s prodejcem shodli) a sedíš o kousek níže. Takový celkem nedoceněný model se špatnou reputací díky předchozí generaci. Není to žádný krasavec, ale na to mám jiné auto (teda za 2 týdny budu mít). -
iudex 22.10.23 09:31
« Re: Re: Re: BME 223i Active Tourer a hraní s barvičkami
Tom: s tým 2er Active Tourerom si mi dal tip na premýšľanie. Na jar totiž bude polovička meniť auto a nové bude musieť riešiť nedostatky Mazdy 6. Hlavnou výčitkou voči nej bola nízka a neprehľadná karoséria so zlým výhľadom. Logicky teda nástupcom bude SUV. Badžet ale nepustí a predbežne to vyzerá na autá typu CX-5, Kuga či Sportage. Ale ako si priniesol do debaty 2AT tak som si uvedomil, že to vlastne tiež spĺňa požiadavky vyššieho auta s dobrým výhľadom. Plus by to bola tá kontinuita značky, ako si aj Ty písal. Samozrejme museli by sme byť výrazne skromnejší, vydalo by to na verziu 220i s veľmi skromnou výbavou, ale zase 125 kW a stovka za 8,1s na rodinné auto postačí.
Keď som to ale nadhodil manželke, že by mohla mať aj BMW, tak to radikálne zmietla zo stola, že ona BMW nikdy, to radšej Kiu. >:D >:D
P.S. k tej farbe: u mňa by to jednoznačne bola Piemont červená, tú si nezvažoval? [odkaz]
[odkaz] -
Leg 21.10.23 22:09
« Re: BME 223i Active Tourer a hraní s barvičkami
Za mňa... sivá je sivá myš a Mpaketová modrá je na 2AT moc premotivovaná. Takže je to jasné, plukovnícka zelená, asi so striebornými obličkami a čiernym zbytkom, podľa chuti ho*nová kožka dovnútra. V tejto triede by som ale asi ostal u Msport klasiky, čo aj tebe evidentne vyhovuje.
A nie som si istý tým Mpaketom, v luxury mi pripadá spredu trochu uhladenejšie a viac mu to ako MPV sedí, ale musí mať kož(enk)u. Inak sedadlá vyzerajú rovnako, za čierne lišty okolo okien, mvolant a čierny strop sa dá priplatiť. Adaptívny Mpodvozok ale nejde, takže to asi moc zmysel nemá. -
pradeda777 21.10.23 19:41
« Re: BME 223i Active Tourer a hraní s barvičkami
Tož já bych šel do té šedivé....Skyscraper Grey.... [odkaz]
Klasika a na lítání po městě vděčná barva....
Ale BMW oblečení do 2AT??????? 8-s
Porsche ještě nemáš a BMW Ti už chybí.... :-O :-O :-O
Kdyby Tvoje soudružka uměla s manuálem, tak byste si mohli koupit moji M140i...velikostně jako 2AT ...udělal bych Vám cenu...a měli byste komplet moji původní garáž.... ;-) >:D >:-[] -
Thomasino 21.10.23 17:16
« BME 223i Active Tourer a hraní s barvičkami
Sepsal jsem něco z testíku s BMW 223i AT, dost mi leží v hlavě: Pár postřehů z pondělního svezení s jedním lehce splašeným modrým přerostlým Hatchbackem, nebo spíše menším MPV, který mě příjemně překvapil. Jedná se o BMW 223i Active Tourer s motorem 2,0T a výkonem 220 koní, v M paketu. Dvoulitru dopomáhá malý elektromotor u převodovky (k tomu rekuperace a malá baterka), který znatelně přidává krouťáku a snižuje spotřebu. Délka je 439cm, takže kompaktní velikost. Díky jen lehce vyšší stavbě je ale uvnitř docela dost místa, srovnatelné s mým Tigoušem, ale sedí se o něco níže. A také není tak vysoké jako jsou SUV střední třídy. Výkonově a naladění podvozku je docela sportovní a tužší, nelišilo se to moc od mého eRkového Tigauna s 320 koníky. Hodně tomu pomáhá ten elektromotor a hezky to jde za plynem. Jen ty kola to mohlo mít 18" 225/50 a ne 19" 225/45, protože na nerovnostech to odskakovalo možná až moc, ikdyž to mělo adaptivní podvozek. Řízení přesné, ale zbytečně přeposilované, podobně jako u koncernu. Interiér velmi pěkně a kvalitně zpracovaný, jen nejsem příznivcem dotykového infotaimentu s velkým displejem, chybělo mi staré dobré kolečko iDrive, na které jsem byl ze dvou emdvojek zvyklý. Celkově auto příjemně překvapilo svojí dynamikou, dokonce by se tomu hodil na předku samosvor! Naprosto famózní jsou sedačky u M paketové výbavy v kombinaci kůže na krajích a alcantara uprostřed. Dá se připlatit za elektricky stavitelné s pamětí a také za masážní funkci. Takže kdo hledá rodinné auto, aby se mu tam vešli dozadu děti, nebo klidně i dospělejší osoby, tady nemusí dělat proti HotHatchům tolik kompromisů nejen z hlediska místa, nakonec zrychlení na stovku za 7 vteřin mluví samo o sobě (to měl můj šestkový Golf GTI v roce 2012) a když k tomu bude mít na víkendy nějaké zábavné kupátko (GR86?), s tímhle to nebude přes týden takové trápení. Design je trošku diskutabilní, v některých barvách a kombinacích s černými nebo stříbrnými ledvinkami se to dá ale přežít, je to taková lehce kontroverzní klasika co BMW posledních pár let předvádí!
Před 2 lety jsme tu měli přes zimu PLODNOU diskuzi ohledně konfigurace RS3 od Pradědy, kdy jsme řešili jaké barvy lištičku tuhle a táhle. Tuhle zimu si můžeme hrát s barvičkama a lištičkama u 223i Active Tourer >:-[] >:D U M paketu v základu jsou stříbrné ledvinky, stříbrné prvky dole v rozích nárazníku a také kolem bočních oken. Pak se dají paketem změnit lišty kolem oken a v nárazníku po stranách na lesklou černou a nechat stříbrné ledvinky (bez příplatku). Na a pak se dá za příplatek nechat dát i ty ledvinky do černé barvy :-) V každé kombinaci barev to vypadá jinak, někdy lépe, někdy hůře. Zatím mám favorita zelenou metalízu San Remo v M paketu, 18" kola, černé lišty kolem oken (protože stříbrné to auto opticky dělají vyšší) a k tomu jsou i černé lišty (účka) v nárazníku na kraji dole. A nechat stříbrné ledvinky. Nebo možná to samé v modré metalíze. Taky to nevypadá špatně ve stříbrno-šedé Skyscraper Gray, ale pak je z toho sice nejméně ošklivé, ale za to nenápadná šedá myš co neprovokuje :-) Viz. pár variant v galerii [odkaz]
nebo tady na videích: [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz]
P.S.: ve čtvrtek jsme byli na tradiční večerní podzimní párty CarTec Brno (probíhalo to přímo v servise), kde byli stand-up komici Adéla Elbel a Miloš Knor. Ten Knor byl docela dobrý! Jo a taky představili novou pětku, ale tu jsme už viděli v létě za Bratislavou v Danubiana Galery.. Nějak mi to BMW a lidi chybí, ta 223i AT by byla možnost, jak nadále využít spoustu BMW oblečení ;-) >:D -
pradeda777 21.10.23 10:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka
Freddie....tož vypadá to tak. Ale jak už jsem psal dříve.....napřed jízda a pak nabídka od dealera. A Ty potom budeš první komu dám šanci dealera přeplatit.... ;-) :-! >:-[] , což by nemělo být složité ;-) Předváděčka by měla dorazit nejdříve v prosinci, ale spíš až v lednu. Pak se definitivně rozhodnu. Samozřejmě s prodejem "staré" nemusím čekat až nová C-HR bude doma, protože do té doby můžu používat 1er.... ;-) -
pradeda777 19.10.23 14:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka
iu....ok. Ta novější X1 vypadá o kapku líp, ale pořád je to jen takové "old fashion" menší SUV od BMW... ;-) [odkaz]
Nicméně, jak jsem psal už před tím....tyto 2 auta jsou pro různé zákazníky a zůstaneme u toho..... :-! -
iudex 19.10.23 13:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka
Pradeda: to si dal minulú generáciu X1, tá aktuálna je toto: [odkaz]
Ak ustrnutie v minulom storočí znamená normálny pozerateľný dizajn, tak áno, som priaznivcom ustrnutia v minulom storočí. Ale chápem, že dizajn je silne individuálny, mne sa páči X1 ako dizajnovo vydarené a nadčasové SUV a expresívnosť a tvarová prekombinovanosť CH-R je pre mňa neprijateľná. Samozrejme hodnotím čisto dizajn, je mi jasné, že mestský crossover a rodinné kompaktné SUV sú iné kategórie, ktoré sa trhovým zacielením míňajú, tú X1 som dal hlavne pre kontext, že za cenu toho 2+2 miestneho mainstreamového crossoveru je o triedu väčšie auto, plnohodnotné SUV prémiovej značky. -
pradeda777 19.10.23 11:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka
X1 nelze s novou C-HR vůbec srovnávat . Úplně rozdílná auta a pro úplně jiné zákazníky.
Právě ten čelní pohled na C-HR je to, co mě, moji soudružku a řadu dalších čumilů zaujalo nejvíc. Zkrátka městské SUV pro 21 století.... [odkaz] [odkaz]
Naživo ten předek je opravdu super. Bude ale potřeba zafoliovat....
Naproti tomu BMW X1 "dezajnový jazyk" bohužel ustrnul v minulém století. Ale pro někoho, kdo potřebuje prostor a výkon bude X1 25e dobrá volba.
[odkaz] -
iudex 19.10.23 08:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka
Tak tá promo fotka z nadhľadu a s ideálnym nasvietením ešte vyzerá OK, ale ten čelný pohľad na CH-R je des: [odkaz]
A ako som pozeral cenník, tak tie ceny sú dosť nadsadené, najmä plugin z môjho pohľadu nemá cenovo zmysel, GR Sport za 47t to je hodne silná káva. Za 48t je už BMW X1 25e, o triedu väčšie (4,50 vs 4,36m), výkonnejšie (245 vs 223k) a s dlhším dojazdom (90 vs 66 km) a pohonom 4WD (vs FWD u CHR).
P.S. Ako tak pozerám tú X1, tak to vôbec nie je zlá ponuka, za 50t je plugin s 326k, stovkou za 5,6s a elektrickým dojazdom 76 km. A predpokladám, že na rozdiel od Toyoty sa v BMW bude dať baviť o nejakej zľave. -
pradeda777 18.10.23 20:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka
Leg......nevím jestli je na fotce koncept, ale vůz tak skutečně vypadá..... [odkaz] [odkaz]
[odkaz]
No vidíš a na tu paměť jsem zapomněl....ach ta stařecká demence.... ;-) >:D >:-[]
Sedáky byly ale kožené a kdo ví co byly zač, protože jak nám bylo řečeno, vůz byl poskládaný systémem "co dům dal".... ;-) >:D >:-[]
Nic se ale neděje....to se dá zjistit dodatečně....ale mám neblahé tušení, že tam ta paměť nebude, jinak by se tím už asi pochlubili.... ;-\ -
pradeda777 18.10.23 18:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka
Právě jsem se vrátil z Hradu...ehm za Zlína z Toyota předváděcí akce.
C-HR a další....ano, nová C-HR vypadá moc dobře. A to celkově. Co mě nejvíc potěšilo je to, že zredukovali velikost 12V baterie v kufru. Ta je teď umístěna v zadním blatníku a dno v kufru šlo dolů, čímž se nákladový prostor podstatně zvětšil. :yes: Předek naživo je jako z jiného světa...[odkaz]
Interiér podobný jako moje stávající C-HR. No problem...
Výhled ze sedadla řidiče díky tvaru/hraně kapoty a blatníku je podobně "špatný" jako na mojí C-HR.... ;-\
Hodil se mnou řeč Toyota dealer z Trenčína a přemlouval mě abych šel do 220k PHEV a naopak můj prodejce ze Zlína mě následně přesvědčoval, abych zůstal u 197k FHEV. Aby mě přesvědčil, že co se týče performance, není díky velké/těžké baterii v PHEV téměř žádný rozdíl, chtěl mě vzít na projížďku s novým Priusem, který již ten 220k PHEV systém používá. K tomu ale již nedošlo. Myslím, že podstatná bude až projížďka s PHEV C-HR. Prosinec 23/Leden 24. Tak nebo jinak, důležitější než performance bude pro mě asi ten 77 km dojezd na elektriku. :-! -
Thomasino 17.10.23 23:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka
Ale však už jezdí 1,5 roku, a než by ho vyrobili, je to dalšího půl roku. Navíc daňově na změnu auta to jde jen příští rok a pak si musím dát pár let pauzu! Kuuwwaa to bude těžké! >:-[] >:-[]
Jinak ta převodovka, jak se někdo ptal, sice občas lehce kope, ale otáčky má v pořádku v obou režimech, což u mého Tigouše a většiny koncernových aut v Drive režimu jezdí hodně pod otáčkama a trápí motor. Proto mám vyšší potřebu, protože je mi motoru líto a jezdím převodovku na Sport. Jo a divný je pocit z brzdy u té 2AT :-( -
Leg 17.10.23 15:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka
Thom: neviem, či to chápem správne, ale tvoja žena potrebuje malé auto na ktorom sa bude učiť jazdiť. Pri šoférskych začiatkoch je asi najlepšie zbaviť sa zbytočného stresu. Tomu nové nablískané BMW s jeho hrdým ale úskostlivým majiteľom na sedadle spolujazdca ("hlavne mi to prosím niekde neoder a vyhýbaj sa kanálom") rozhodne nepridáva. Preto si myslím, že ak môžete, vydržte ešte nejaký rok-dva s Yarisom, kým sa polovička neoťuká a časom nebude mať problém ani s Tiguanom. Vlastne, čo si to navrávam, ten už bude mať dávno druhého alebo tretieho nástupcu, ktorý bude mať el. sedačky.
Skrátka, potrebuje sa vyjazdiť aby nabrala sebadôveru na väčšie a drahšie auto, dovtedy môže spraviť šrámov na dědovej Yarmile koľko chce. No a potom už si aj tú sedačku nastaví za desať sekúnd. -
Leg 17.10.23 14:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Ja som to nemyslel priamo na Lexus, ten som kúpil so slušnou zľavou. To čo som popisoval bola skúsenosť u viacerých iných predajcov, nielen jedného (námatkou Toyota, Mazda, VW, Opel, povedal by som, že je to skôr pravidlo ako výnimka). A nejde ani o konkrétne číslo, ale o samotný princíp, vymenovať všetkých, pre ktorých majú super akciu a nakoniec oznámiť, že ja zrovna do žiadnej škatuľky nezapadám a zľavu mi nedajú. Človek odtiaľ odchádza ako keby mu nas*li na hlavu. Samozrejme, vo finále by som asi niečo vyžobral, ale nikde sme sa už ďalej neposunuli. -
VII 17.10.23 13:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Zrovna jsem se divil, že byl LEG tak naštvaný, když Lexus dává 20-25% už u dveří úplně každému i na FO a ještě k těm akčním cenám co uváděl Iudex umí dát něco navíc dolů. A když je to výběhový model, co nikdo nechce, tak se dřív dalo dostat i k číslu co začínalo 4kou. -
woody-alien 17.10.23 13:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
iudex: Leg určitě nezávidí, a ani já ne. Nicméně to mi nebránilo hodit to do placu coby vtípek při jednání se zákaznicí. A zakončil jsem to obstarožním vtipem "co znamená 100 právníků na dně moře ?" Zákaznice ovšem ani neprotáhla koutky, tak se ptám: "Vy jste právnička?" "Hmm, koncipientka" >:D >:D >:D -
iudex 17.10.23 12:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Leg: komorové a špajzové zľavy >:D >:D
Ale nemusíš závidieť, zistil som, že tie špéci zľavy "enem pro nás a naše dítky" sú odžub, počítajú to totiž zo štandardných cien a nedajú sa kombinovať s inými. Teda ak ja mám pri NX350h 21% zľavu z cenníkovky 52.400, mám to za 41.396 eur. Ale v akciovom cenníku má teraz NX cenu 41.990 eur. Pre každého, aj pre Teba. Takže toľko k našim extra špeciálnym osobitným zľavám. >:-[] -
Dany 17.10.23 07:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka
Človek mieni, žena mení. Poznáme to všetci >:-[]
Dedo, keď si ty prišiel s 2AT, tak boli všetky bavoráky pekné, okrem "tvojho" bobra.
Dnes je doba iná a i 2AT sa pohybuje niekde v strede poľa ;-)
Thom, o veľkosti si myslím, to čo Leg, že to bude vo výsledku 0,0 prd. Všetci vieme, koľko je 20cm a 10 je menšia polovička. ;-)
Čo tá prevodovka? správalo sa to ako popisuje Hrubis? Čo tam vlastne dávajú za dvojspojky? S tým Macanom to vôbec neni špatný nápad, to je univerzálna odpoveď na všetko.
woody: ďaľšia poistná? Tomu sa hovorí otloukánek. Hádam nič vážne. -
Thomasino 16.10.23 22:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka
Hlavní důvod jsou elektrické sedačky s pamětí a nesmí to být větší než Tiguan. Nejlépe o něco kratší, aspoň 10cm. Za mě zase to nesmí být moc krátký a musí to být mírně zvedlý. A musí to mít automat. Samozřejmě mě napadl 3-dvéřový Yaris GR s automatem, co bude nyní v nabídce. Ale asi nebude mít paměť na sedačky a už by to bylo na občasné delší cesty moc malé a krátký rozvor (poskakující). Však zkuste navrhnout něco jiného. Já na nic jiného s pamětí na sedačkách nepřišel, než Mercedes B220, GLA a Dvojka AT :-) Ale dlouho byl favorit C-HR, ta se nám líbí oběma. Než jsem zjistil, že sice má elektrické sedačky, ale nemá asi paměť :-( Taky jsme zkusili Kia X-Ceed, to taky není špatný. -
Leg 16.10.23 21:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka
Tome, to samozrejme môžeš a iste by to viedlo ku spokojnosti všetkých zúčastnených. Len som nevedel, že by to bol reálny scenár. >:D
Ale jedno je isté, caymana oprašovať v garáži nie je žiadne hrdinstvo, treba na ňom jazdiť a užívať. :-)
Pre mňa nejakých 12 cm a elektrické sedačky nie sú dôvodom na výmenu, ale ak to dáva zmysel tebe a ešte ušetríš, prečo nie. Myslím že je to lepšia voľba ako chr. Len sa obávam, že polovička na tom bude skoro rovnako ako predtým. -
Thomasino 16.10.23 21:26
« Re: Re: Re: Re: Hádanka
Už jsem myslel, že napíšeš, že si má drahuška nechat Yarise a já si mám ke Caymanovi koupit Macana >:-[] >:-[] Tak si představuji "Porsche na full time" >:D >:D
Dvojka AT je o 12cm kratší, o 2cm užší a kousek nižší a hlavně opticky vypadá menší ;-) Interiér je u 2AT kvalitnější, kůže nahoře na palubce a nahoře na dveřích (ikdyž za příplatek), sedačky ještě lepší než u Tigouše, ale hlavně s pamětí. Jako uvidíme, varianta to je... -
Leg 16.10.23 21:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Iudex: do prčic, tieto vaše komorové a špajzové zľavy ma pekne štvú:
"Ste podnikateľ? Máte sročku?" "Nie"
"Tak JUDr alebo MUDr?" "Nie"
"Pracujete v niektorej z týchto firiem?" Vytiahne zoznam, ja viem, že do neho ani nemusíp pozerať... "Nie"
"Tak potom nič. Asi pre Vás platí cenníková cena"
"Tak mi dajte nejakú individuálnu zľavu"
"Bohužiaľ to nejde"
Alebo ako z autosalónu odísť s pocitom, že ti niekto nakadil na hlavu, lebo ty proste za to auto zaplatíš viac ako všetci ostatní.
Lexus má teraz NX 450 (plugin) v peknej výbave v akcii za 50000. Ak by sme odpočítali 21 percent, to je velice dobrá ponuka. -
Leg 16.10.23 21:21
« Re: Re: Re: Hádanka
HUD na sklíčku vyzerá infantilne - ako wannabe fighterpilot, hlavne zvonka.
Ja som jazdil s minulou generáciou 2AT a to auto malo prekvapivo výrazný BMW feeling. Proste to, ako bola nastavená ergonómia, sily v ovládaní a podvozok, celkovo som z toho cítil trochu DNA mojej starej stotridsiatky. Podobne ako v X5, skrátka, človek by to nečakal, ale aj tá 2AT pre mňa stále mala DNA BMW. Takže 2AT, prečo nie.
Na druhej strane je treba si položiť otázku, bolo by pre polovičku BMW až takým prínosom oproti Tichuanovi? Jasne, auto je o nezanedbateľný kus kratšie, ale stále je to drahá veľká krabica. Ona potrebuje niečo, u čoho sa nemusí báť, že jej muž pri odratom disku dostane infarkt. Niečo, z čoho je vidieť dozadu bez 360 kamery. Niečo, čo dokáže zaparkovať do štandartného parkovacieho miesta s tým, že na každú stranu má viac ako 10 cm rezervu.
Ja si myslím, že teraz je čas ukázať petrolheadské srdce, predať tigiho, mladá bude jazdiť na Yarovi a ty na Porsche full time. A keď nasneží vytiahneš služobák. Peniaze z predaja si odlož a keď ťa klepne staroba, môžeš kúpiť rovno sanitku. >:D >:D >:D -
pradeda777 16.10.23 20:34
« Re: Re: Hádanka
Tms....tož v odkaze je výbava včetně adaptivního podvozku i sedadel s pamětí, HUD, no má to všechno. Podvozek tvrdší? I v comfort nastavení? Má to větší kola (18"?) a nízkoprofilové gumy, které také nepomáhají.....
150kW? Ještě nedávno to mělo 170kW....v konf. mají 160kW... -
Thomasino 16.10.23 17:43
« Re: Hádanka
Ještě nic neobjednávám, ale už jsem si to stihl půjčit a svézt se s tím asi hodinku ;-) >:-[]
Tady nějaké foto, navečer napíši nějako dojmy. Není to o moc jiné než eRkový Tigouš (Báwo má překvapivě tvrdší podvozek, ale více přeposilované řízení), díky malému elektromotoru ten 2,0T 220ps jede podobně jako Tigoušek. tady nějaké foto (+další):
[odkaz]
A konfigurace půjčeného - musím kouknout jestli měl adaptivní podvozek, vypadalo to že ne: [odkaz]
-
speedfred 16.10.23 16:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Chodím na dovolenku so 4 ženskými naraz. Problém v tom nevidím len to musíš správne usmerniť.
Tom : moja mladá (dcéra) vobec nemá problém jazdit aj s RAM-om, len by sa jej páčilo keby som ho požičal častejšie. -
iudex 16.10.23 12:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Jj, na Tomove víkendové výlety do Álp sú tie dva kufre Caymanu s prehľadom postačujúce.
woody: ak Ti to všetko poisťovňa preplatí, potom je to jedno. Problém by nastal, ak by Ti krátili poistné plnenie (to oni radi).
Inak prišla mi ponuka Lexusu so zľavami pre našu komoru a dávajú napr. na RX 15%, na UX aj ES 20% a na NX až 21% zľavy; to nie je zlé. -
speedfred 16.10.23 12:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
To som si vždy myslel aj ja že vymenia iba povrchové diely a 3 škrabance boli snáď za 1.5M >:D
Dedo, neviem čo treba tebe na dovolenku ale Gayman má vcelku veľký predný kufor a čo-to nahádžeš ešte aj dozadu. -
woody-alien 16.10.23 12:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
iudex: Čekám na prohlídku technika pojišťovny, měli by se dnes nebo zítra ozvat. Uvidíme co na to řeknou, hezkej pohled to není ale pořád to je jen výměna běžných dílů, žádné poškození konstrukce. -
pradeda777 16.10.23 12:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Jak to tak sleduju, tak usuzuju, že Tomově soudružce se líbí C-HR moc. A není nad to, když má chlap doma spokojenou ženskou. ;-)
Takže....napřed by se měla soudružka s C-HR pořádně svést (víkend?) a pak se rozhodnout zdali je C-HR to pravé ořechové. Nevím, jaký výhled ze sedadla řidiče bude v nové C-HR, ale v té současné se šířka vozu (i když se sedí výš) odhaduje špatně. Na druhé straně mám ale 360° parkovací čidla, která při parkování fungují výborně. Nová C-HR je sice kapku kratší, ale také o kapku širší....
No, a pokud bude soudružka happy, tak se sedadlo nastaví podle ní a když pojedete
v C-HR spolu, tak bude řídit ona...problem solved.... :-!
Na dovolené s Caymanem? To jako 2 trička a zubní kartáčky....ostatní se dokoupí na místě????
-
iudex 16.10.23 11:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Tom: OK, rozumiem, že 3 autá sú zbytočnosť a tiež že polovička si stále za volantom moc neverí a Tigi je jej veľký. Ale ako pozerám na to presklenie C-HR a zjavne neprehľadnú karosériu so zlým výhľadom, nie som si istý, že to je ideálne do mesta pre osobu, ktorej je kompaktné SUV ťažšie zvládnuteľné. Potom sa mi ako logické riešenie vidí len dvojica áut, Yaris pre ňu a Cayman pre Teba, najmä ak píšeš, že máš k dispozícii služobné kombi. V podstate SUV či crossover nepotrebujete na nič. Na dovolenky jazdíš preto, aby si jazdil, teda budeš chcieť ísť Caymanom, po meste Yarisom a na služobky služobným.
Woody: tak to naozaj vyzerá, že to Toyobaru ešte máš šancu kúpiť, okrem avizovaného návratu GR86 mi občas chodia avíza na skladové BRZ, ktoré je trošku zabudnuté v tieni Toyoty (málo ľudí vie, že sa vôbec predáva) a aj tí díleri, ktorí mi sebavedome tvrdili, že sa BRZ bude predávať štýlom aukcie, tak volajú, či mám stále záujem.
Inak ako vyzerá oprava Swišťa? -
Thomasino 16.10.23 10:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Kdyby to bylo jen na mě a mém ježdění, Tigouška si nechám. Jsem s ním nadmíru spokojen. Doufal jsem, že si k němu i drahá polovička najde cestu. Jako v sobotu ho řídila do Lednice a zpátky, přes dálnici i s kolonou, ale jednak se jí nelíbí, ale přijde jí furt moc velký. Pravda je, že na moje popojíždění po městě nutně tak velké auto nepotřebuji, na dovolené budeme jezdit převážně Caymanem a na služebky by auto velikosti C-HR nebo BMW 223i-AT stačilo. Hlavně máme nyní k dispozici ještě služební auto, které si mohu půjčit (Astra 1,4T) a když píši cesťák, tak prodělávám na spotřebě, protože má Tigouš moc velkou a musím to psát na jiné auto. Hlavní důvod je ale ten, že nemá smysl držet 3 auta, teď když už drahá polovička trochu jezdí a stačí jí to auto o víkendu, tak by se za Yarise a Tigouše koupilo jedno mezi tím (a doplatil Cayman), ale musí mít paměť na sedadla. Což teda C-HR asi nemá :'-( Jako co si budeme povídat, nejsem nejmladší, za pár let budu rád, když drahá bude umět řídit a bude mě moci v případě nouze vozit po doktorech >:-[] Už jsem to po bouračce zažil, jaký to je, když ona neřídila a měl jsem jezdit po rehabilitacích a vyšetřeních. A nyní má blízká dlouholetá kamarádka má nemalé zdravotní problémy, z ničeho nic a to je jí o 6 let méně. Bude to sice lehký skok dolů, ale vypadá to že i ten ActiveTourer 223i celkem jede, že to nebude o tolik horší. Ale není to na okamžitý prodej, spíše na řešení na příští rok (kvůli daním potřebuji Tigouše prodat až v příštím roce a hlavně než se prodá, tak to bude trvat). Ale je potřeba předběžně zjistit jak dlouho se čeká na dodání na nové ;-)
Ja som bol v tomto egoista, páčilo sa mi takové-makové a kúpil som, ostatný sa museli prispôsobiť.