Leg 20.02.18 12:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Nohavica valí z Čech přes Moravu až na Slovensko
Ak sa nemýlim, Austrian Airlines je národný letecký dopravca, ktorý len pohltil Lauda Air, dôchodkovú aktivitu Nikiho Laudu. Ten si potom založil druhú aerolinku FlyNiki, ktorú pre zmenu zožral AirBerlin. Po krachu AirBerlin pred pár mesiacmi to vyzerá tak, že FlyNiki preberie Laudamotion, spoločnosť zasa kontrolovaná Laudom. Ten chlap je nezmar. >:D
Iudex: je to tak, má to svoje čaro. Aj keď z veľkej časti tkvie vo svojej relatívnej neobjavenosti. -
praděda7 20.02.18 12:13
« Re: Re: Re: Re: Nohavica valí z Čech přes Moravu až na Slovensko
Žes tady vzpoměl Austrian Air. Kdysi to byly Lauda Air. V roce 1990 jsem letěl v jejich B767 F004 z Bangkoku do Vídně. Bylo to krátce potom, co sám Nicki Lauda tento stroj pilotoval a airline si z toho dělala velkou reklamu. Dostal jsem tenkrát i Laudovu čepici. Měl sem velkou kliku, protože to samé letadlo se pár měsíců na to v Thaisku zřítilo........Ufffffffff........ :-( -
iudex 20.02.18 10:57
« Re: Re: Re: Nohavica valí z Čech přes Moravu až na Slovensko
Ad Thomasino a predaj M2: to je verím len sranda. Byť to M240i, tak by som na skorý predaj stavil boty, ale žeby M2 neuspokojila ani na obvyklé 2 roky? >:-[]
Fred: ak máš ako alternatívu M2 a GQV, čo je iná liga, tak asi money is no object a potom nie je o čom, 510 koní vs. 370, stredná vs. nižšia stredná, exotika vs. pomerne bežný výskyt. ;-)
Leg: presne tak, Atlantik ma chytil, je to také iné. A ešte to nie je také preplnené (no, pre Island to už neplatí, to už je masovka, ale Azory boli také príjemne poloprázdne, uvidíme, ako v lete Madeira). Ja viem, že pre Teba s Tvojou profesiou je to už možno nezaujímavé, aj môj synovec je "letuško" v nemenovanej leteckej spoločnosti z Emirátov (nomen omen) a ten už pobehal také exotické miesta, ktoré ani na mape neviem nájsť. Ale ja vyberám miesta, ktoré sú dostupné ako časovo, tak finančne (na tú Madeiru teraz spravil Austrian priamy let) a súčasne aby boli trochu iné než tie otrepané stredomorské destinácie. Inak v talóne do budúcna mám ešte Svalbard/Špicbergy. ;-) -
Leg 20.02.18 09:39
« Re: Re: Nohavica valí z Čech přes Moravu až na Slovensko
Tak nám to netrvalo dlho a Thomasino zasa predáva auto. :-) (ja viem, opakovaný vtip ;-) )
Fred: bež do tej Júlie, v reálnom svete je násobne atraktívnejšia než M2 či M3 a s klackom to bude v budúcnosti cenený kúsok. A ísť do talianskej techniky - to chce chlapa! :-) Inak nedávno som videl snáď prvý krát 4C v bežnej premávke, matnú bielu, a ako ma to auto na fotkách či v showroome zvlášť neoslovilo, medzi bežnou šedivou konfekciou vyzeralo ako prízrak - malé Ferrari, špica.
Iudex: vidím, že si naskočil na vlnu popularity ostrovov v Atlantiku, Island je totálna masovka, Kanáry a Madeira zaživajú renesanciu a Cape Verde je už klasika. Pred dvomi rokmi skoro nikto nevedel, kde sú Azory a teraz tam Ryanair rozbieha linky. A kolega nedávno vyhlásil, že sa chystá na Falklandy, napriek tomu, že tam cesta trvá niekoľko dní a nič tam nie je.
praděda7 20.02.18 09:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
No, pod 1.5 to by bylo za novou moc dobrý. Určitě ne v Renocaru........ ;-)
Tož pořád mě vrtá hlavú, že jak píšeš podvozek má M2 z M3/4, ale adaptivní M podvozek s M2 nenabízí. Co za tím vězí? To ji opravdu chtěli držet tak hard core?
iudex 20.02.18 08:31
« Re: Nohavica valí z Čech přes Moravu až na Slovensko
wl: dík za info, ale aj keby som bol veľký fanúšik Jarka (čo nie som), tak koncom apríla idem na fotovýlet na Faerské ostrovy; na to sa teším snáď viac než na auto. :-)
Btw. práve som dočítal knihu odohrávajúcu sa v Londýne 70. rokov (Haníf Kureishi: Budha z predmestia) a tam je pekne opísané, aký veľký význam mala hudba pre mládež v tých rokoch; viem, že to bolo sčasti aj u nás tak, ale predsalen na západe to bolo ešte silnejšie. Mňa vyrastajúceho v 80. rokoch to už minulo (možno iba čiastočne lízlo delenie na depešákov a metalistov). -
Thomasino 20.02.18 08:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Myslím že i nějaký motor tam bude, takový divný počet válců to má, furt to dělá kravál! :-( Jo a je to modro-zelený..
P.S.: Manuálem, dvouzonnova klima, vyhr.sedadla, střední audio HiFi, park.kamera, šedý pruh na čelním skle, prodl.záruka na 4 roky/100T, servis na 5 let v ceně.. Velká Navi, bixenony, samosvor a 370hp v základu ;-) Najeto 9300km. Nová se dá asi koupit pod 1,5 -
white label 19.02.18 23:33
« Nohavica valí z Čech přes Moravu až na Slovensko
iudex
Už máš lupeny na Jarka?
24. 4. 2018 19.00 hod
TRNAVA (SK) - Mestská športová hala
Rybníková 576/15, 917 01 Trnava
PRO VELKÝ ZÁJEM SE KONCERT PŘEKLÁDÁ
z Holiday INN do Městské sportovní haly.
Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Více informací najdete zde.
Předprodej:
od 20.2.2018 od 11.00 hod na www.maxiticket.sk
Informace a prodej: www.g-art.sk
speedfred 19.02.18 21:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
presne ako píše Tom,tie auta majú spoločný iba skelet a základ motora to ostatné je už rozdiel. Stále ale rozmýšľam či je dobré riešenie to predávať ,to ale ukáže až čas. JB4 som mal objednanú u jedného chlapíka ešte niekedy v novembri a doteraz ništ :-O
Keby som bol na 100% rozhodnutý pre M2 tak už počkám do leta kedy má prísť FL a celku nejaké ďalšie zmeny.
Takto je v hre ešte QV a Vilova M3.....sám som vcelku zvedavý ako to dopadne. -
praděda7 19.02.18 21:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Já osobně také plánuju změnu. Mám momentálně M140i v manuálu a dívám se po nějakém menším SUV. (Měl sem 2 roky X5 40d, ale to bylo nepraktické). Chvíli to vypadalo na Macan GTS, ale teď už si nejsu úplně jistý. Zajímá mě taky X3 M40i, ale jak Macan, tak i X3 jsou pořád dost velká auta. Líbí se mě X1 i X2 v benzinu. U X2 zatím ale nabízí jen slabší B48 4 válec. Čekám, že BMW vyjde s nějakou Mperformance řadou pro X1 i X2. :-! -
Thomasino 19.02.18 17:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
"Jo, a nač kupovat M2, když tvoje dvojka s JB4 a s LSD pojede zrovna tak dobře. Leda, že by ti chyběl ten manuál tak moc" - motorově to bude sice skoro stejný, ale to je tak všechno >:-[] >:-[] Rozdíl je především na podvozku, celkovém naladění auta vč. řízení. M2 není to samé jako M235i, nebo jen o kousek tvrdší auto :-! M2 má podvozek z M3/M4, vzadu je třeba uložení náprav natvrdo bez silentbloků (a ta tvrdost je sakra znát, někdy až moc na moje záda!), kdežto M140i/M235i/M240i (a zvláště M135i !!) má mnohem rozvláčnější a gumovější podvozek. Brzdy jsou taky z M3/M4 (dovedu si ale představit ještě lepší), a tak dále :-! Nemluvě o zvuku... -
Dany 19.02.18 11:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz
Strašne nerád sa staviam do opozície a nemám rád zaslepené obhajovanie akejkoľvek značky, ale tu sa skúsim postaviť na tenký ľad obhajoby. Tak ako mi je tŕňom v oku glorifikovanie podvozku Subaru (a že určité typy nerovností zvláda horšie ako Renault s lešeňovkou), tak ma nenecháva chladným ani odpálkovanie z prvej pri 4controle. (A že to je jednoduché s 340tkou na ceste ;-) ;-) ;-) , (dúfam, že tam je dosť smajlíkov)) . Nie, nie je to recept na všetky zákruty sveta, ale je to voľba. Treba sa s ním trochu zžiť. Že sa to bude správať inak, ako bez natáčania je asi jasné (tak ako sa inak správa zadokolka, štvorkolka, motorka, trojkolka, vznášadlo... O Ondrových schopnostiach nepochybujem. O Machym už si trošku dovolím. Z Ondrovho videa je jasné, ako sa snaží tú pretáčavosť nasimulovať (je tam trochu štrku) a aj tak mi to nepríde ako niečo nečakané. Machi potom písal niečo o gumách, ktoré majú už odjazdené niekoľko "desiatok" kilometrov... (čiže úplne nové mastné gumy). Vsadím svoje najobľúbenejšie boty, že všetci novinári nacvakali Sport prípadne Race a v "pomalých" rýchlostiach sa snažili spoznať. Už Rasťo pri prvých kontaktoch s 4controlom písal, že v Sporte pri pomalej jazde je ten pocit taký divnejší. Možno natáča zadné kolá na hraničnú hodnotu rýchlejšie ako v normálnych režimoch a to spôsobuje ten divný pocit. On ten 4control funguje, keď sa naňho pritlačí.
A tak tu máme hladký asfalt, nové gumy, najostrejší režim, prípadne trochu štrku, málo času...
Na druhú stranu sú tu tiež jazdci, ktorí s tým nemali problém. Rasťo Chvála je sic trochu pro Renaultovo orientovaný, ale hádam nikto nebude spochybňovať jeho um. Potom Marian Čabák, ktorému to auto sadlo. Tiež by som spomenul Štefiho Rosinu, ktorý zatiaľ jazdil len GTčkom a tiež sa mu to po čase začalo pozdávať...
Ja si počkám na osobnú skúsenosť. Nechce sa mi veriť, že by bol 4control v pomalých rýchlostiach tak vražedný. -
white label 17.02.18 16:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz
Na stránkách Autocaru jsem narazil na trefný citát Dana Prossera (Autocar/EVO/TG):
"MY FAVE HOT HATCH - VW GOLF GTI MK5: There are faster hot hatches and there are more exciting hot hatches, but for me the VW Golf GTI Mk5 is a near-perfect example of the breed. It’s great to drive quickly and modern enough to be comfortable every day, without being so new that it feels digitised. A bargain buy now too. Dan Prosser"
Překladač: Existují rychlejší horké poklopy a existují další vzrušující horké poklopy, ale pro mě je VW Golf GTI Mk5 téměř dokonalým příkladem plemene. Je skvělé řídit rychle a moderně dost, aby bylo pohodlné každý den, aniž by bylo tak nové, že se cítí digitalizováno. Vykupte také výhodu. Dan Prosser
Za sebe bych to "přeložil" tak, že GGTI5 už sice patří mezi tu "novodobější" část generací GGTI, ale přesto ještě působí příjemným analogovým (byť, na dnešní dobu už i poněkud retro) dojmem.
Asi je to jeden z hlavních důvodů proč ho stále mám a aktuálně neprodám. Jednu dobu jsem častěji jezdil s G6 GTI, ale pokud jsem s tím autem jel sám, tak mě to zdaleka nebavilo tak, jako s G5 GTI, až mě to samotného dost překvapilo, šestka má sice menší spotřebu (o cca 1,5 l), v režimu comfort je pohodlnější, je lépe odhlučněná..., ale přesto (nebo i právě proto) má charakterem blíž k běžným verzím Golfu (byť se silnějším benzínem). Ve finále jsem proto chtěl prodat šestku a nechat si pětku, nakonec si nechal šestku mladý na daily a 370Z teď prodává..., co bude dál je zatím ve hvězdách, ale představa, že prodávám pětku za pár šušňů se mi dost příčí..., když ji bude kde dát, nechal bych si ji klidně někde na "semeno" (viz: GTI Mk5 is a near-perfect example of the breed). -
white label 16.02.18 23:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz
sf
Díky, sice jsi to (omylem) napsal jako reakci na woodyho, ale i tak je jasné, jak si to myslel... >:D ;-)
P.S. Smečař bez nahrávače je jako hráč (volejbalu) bez balónu... >:-[] -
woody-alien 16.02.18 22:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz
wl: Zřejměs to trefil....to potom ale raději abys nestřídal auta. Koupíš si M-RS, po nějakým zvykání si konečně překonáš svý pudy kecat autu do smyku....a pak ti speedfred půjčí na chvilku svojí budoucí M2/QV (to ještě uvidíme) a může si rovnou spořit na nové. >:D
Následná debata u zraněného stromu.
"Ty voe,proč si nic nedělal ?"
"Sem myslel, že se to vytáhne samo. Renault to umí, germán (ital) ne ? To mě udivuje." >:-[] -
white label 16.02.18 21:00
Ono je snadné říct, že když ti začne ulítávat zadek, tak dělej jakoby nic a v klidu počkej jak to dopadne, ale člověk má taky nějaký pud sebezáchovy a pak logicky reaguje spíš podvědomě. Určitě to bude chtít minimálně čas a prostor (okreska není okruh) si na to zvyknout. -
Thomasino 16.02.18 17:22
Mě ten 4-controll přijde prostě zvláštní věc, nelíbilo se mi to už u Megana GT, ale měl jsem ho půjčeného jen asi na 2 hodiny. Prostě cítíš že ten zadek dělá něco jiného, nedovedu si to představit na okruhu když jedeš na hraně nebo se dostaneš do malého smyku, automaticky prostě dáváš kontra :-O 8-s
A mám to naučené i s přetáčivou zadokolkou, když jsme občas brzdil pozdě do zatáčky a zadek se utrhl. Taky jsem to párkrát honil zprava doleva a zleva doprava >:D
Viz.tady jedno video z Brna, ale na videu to vypadá vždy méně akčněji, než to je ve skutečnosti :-)
A pak ještě jednou ve druhé zatáčce na Slovakiaringu na mokru asi ve 130-ti, to mi málem zhnědly spodky, když mi začal ustřelovat zadek :-) [odkaz]
iudex 16.02.18 16:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz
wl: jj, tak si to i ja vysvetľujem. Teda prirodzená reakcia vodiča (hlavne toho čo má skúsenosti s RWD) je kontra, čo sa v prípade FWD s 4controlom zrejme správa kontraproduktívne a ako píšeš, ešte viac to auto rozhodí. Ako hovorí Rasťo, treba zrejme viac dôvery v ten systém a namiesto kontry to držať rovno a spoľahnúť sa, že to predok so samosvorom vytiahne a tiež že tie natáčacie zadné kolesá sa zrovnajú. Ale verím, že pocitovo to musí byť ťažké a možno nie moc intuitívne (a som si istý, že mňa by to rozhádzalo dokonale).
fred: keďže sa pýtaš iba odborníkov, tak ja neodpoviem >:D Obrátil by som sa na webpaju, ktorý tuším QV jazdil a ako majiteľ M3 (a bývalý majiteľ XE S) má zrejme relevantný názor.
EDIT: tak paja hovoril, že Ti moc nepomohol, sám by mal dilemu medzi M2 a GQV. -
white label 16.02.18 15:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz
iudex
Možná ti novináři na tu přetáčivost MRS(C) reagovali jako u klasického RWD (kontra), což by tady mohla být naopak chyba. Tady to asi vyřeší samotný 4C, ale v případě, že mu do toho začneš kecat volantem, vznikne problém a začne se to celé "hádat". -
iudex 16.02.18 14:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz
Hm, Rasťo vcelku obhajoval tú pretáčavosť 4controlu ako veľmi čitateľnú a na adresu kritikov (teda aj Ondra) sa vyjadril, že by im dal facku. >:D
Inak podľa tohto zdroja budúca 3er bude mať šesťvalec ako M Performance verziu, teda M340i, ale čo je hlavné, iba s automatom a iba so štvorkolkou. [odkaz] Všetci petrolheadi iste začnú demonštratívne páliť šiltovky BMW. >:-[]
Ostatné motory:
316i 150k (zrejme 1,5 R3), dvojlitre 320i 204k a 330i 265k a šesťvalcová M340i 380k. Teda všetky motory vcelku citeľne posilnia, najviac práve R6 (až o 54k). Zrejme i to je dôvod, prečo nebude RWD (a svojou voľbou som tiež prispel k presvedčeniu BMW, že pravoverní petrolheadi síce hlasno kričia, ale napokon si aj tak kúpia xDrive). >:D -
iudex 16.02.18 13:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Tom: nesúhlasím, práve dnes za mnou na križovatke zastala biela M2 a okamžite ma upútala hlavne tým agresívne tvarovaným predným nárazníkom, ten rozdiel oproti M240i som hneď zaregistroval. Ale to sme my, blázni do áut, podľa mojich pozorovaní bežní ľudia sú pomerne nevšímaví k detailom auta, ak to je rovnaký model a najmä farba, tak to nerozlíšia, takže som presvedčený, že prechod z bielej M25i na bielu M2 si 99% ľudí nevšimne (ak je to teda to, čo chceš; väčšinou ľudia s novým autom naopak chcú, aby bolo identifikovateľné ako nové).
Btw. tej M2 Competition to v sunset orange svedčí, konečne zaujímavá a výrazná farba pre M2 (popri tej modrej): [odkaz]
speedfred 15.02.18 18:49
« Re: Re: M2
tak na tých fotkách vypadá parádne.
Záleží aj aká bude za cena za "kompetišn" uvidím,predajca volal že skúsi zistiť podrobnosti a dá vedieť.
Jedno malé mínus to má už teraz ,bude tam aj particle filter.
PS : pre mňa by bola najlepšia biela,aby si okolie nevšimlo nové auto. :-) -
Thomasino 15.02.18 17:48
« Re: M2
ANO, M2 Competition má mít ten motor z M3, lehce podladěný na 405 koní. Hlavně tam prý půjdou objednat lepší sedačky z M3. Objednej to s nimi a pak je s tebou vyměním za více jak doplatek. Jako vážně. Ale to bys musel brát modrou, šedou nebo bílou s tím modrým prošíváním aby to šlo. Bude na výběr nová barva, ta oranžová SUNSET co nyní cpou všude (Iudex ji má objednanou na 340i), ale je celkem pěkná. A tam můžeš mít oranžové prošívání. Předpokládám, že většina objednaných M2 od léta bude v té oranžové :-) Ještě tam místo stávající tmavší šedé bude světlejší šedá "Silver Hockenheim", tu bych asi vybral já, ta je zajímavá. Tady je o tom něco:
Thomasino 13.02.18 18:51
« Re: Re: Re: CUPRA R
V Olomouci v Seat Autocentrum je taky jedna černá Cupra R, ale ceníková cena 1,100 míče je šílená !! >:-[] >:D Nevím jestli to někdo koupí, pokud sleva nebude aspoň 20% >:-[]
MARKET - jen pro zajímavost, jako jsi dostal na ni slevu? Kdyžtak do SZ, jestli nechceš veřejně, což se dá pochopit. Díky. -
Thomasino 10.02.18 10:23
« Re: Re: Re: CUPRA R
Dokonce jsou tam i přidané plastové lemy kolem blatníků, nejen ten splitter a pěkný zadní spoiler. Ten se mi líbí. Nevím jestli by šel i na Cupru ST. Obávám se totiž, že oproti původním prohlášením, že bude Cupra R také jako ST, že na to nedojde díky těm emisím. Všechny Cupry 300 dostanou od 27-mého týdny filtry pevných částic a sníží výkon na 290 koní. Jen 4x4 bude mít nadále 300 koní.
Taky tam jsou jiné výplně dveří, zmizela pěkná alcantara a je tam nějaká imitace karbonu. Ale zase je alcantara na volantu, což je super, už chybí jen na řadící páce >:-[] >:-[]
Což mě hrozně štve, že tam už není, mohla s tím být v zimě větší zábava.. -
speedfred 10.02.18 08:36
« Re: Re: Re: CUPRA R
priateľu sú to tvoje peniaze,ale môj názor je totožný s Tomom. Niečo málo priplatiť a ísť do kupéčka s klasickou koncepciou + keby ťa omrzel výkon R6 tak sú tam vcelku široké možnosti ladenia. A hlavne keď to je X-té auto v rodine.
Samozrejme tvoja voľba a hlavne nech slúži tá limitka. :yes: -
Market 10.02.18 07:25
« Re: Re: CUPRA R
Auto sa nedalo vobec konfigurovat, pre SR su iba cierna metaliza a manual (manual som na rozdiel od tej farby chcel).
Dokupit sa dali iba pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup za 812 Eur.
Auto ma vybavu navyse za cca 9.100 Eur, zrejme vsetko co sa da do LEONu dat, vcitane Full Digital Cockpit CUPRA, Adaptívny podvozok (DCC), Navigačný systém "Plus", kto chce, vsetko najde na oficialnej stranke SEATu.
Moje rozhodnitie pre CUPRU R vyrazne ovplivnilo, ze je to limitovana edicia, 5 kusov pre SR, 10 kusov CR a 15 kusov PL, cize predpokladam, ze si tu cenu snad udrzi, alebo ju strati minimalne (uvidime).
Auta ma uz mojom zivote stali vazne vela penazi.... -
white label 10.02.18 04:19
Th
Není to jen +10PS (u manuálu), jiná kola a "zvláštní edice", jsou to taky karbonové větší detaily (vpředu i vzadu), volant a řadička v alcantaře, jinak naladěný adaptivní podvozek, jiný výfukový systém, brzdiče Brembo a jiný odklon kol přední nápravy.
Pro ČR mělo být 10 ks, pro SR 5 ks, asi to počítali 1ks na cca mio obyvatel. >:-[]
Z těch tří barev bych dal přednost šedé v lesku, černá se mi naopak líbí nejmíň.
Letos má být i Leon ST Cupra R (335PS/awd). -
Covenant 10.02.18 00:55
Thomasino
Ty s tou cenou máš pořád zbytečné předsudky že je to seat, ale Cupry si vždycky držely dobrou cenu.... momentálně tříleté auto, když se dívám na ceny, tak jsem neztratil víc jak cca 70 tisíc, stačí se podívat třeba na tipcar.com je tam bílá (sice s DSG) 2015 39tis najeto a chtějí za ní skoro 606 tisíc...nemluvě o mobile.de a Německu, kde se Cupry prodávaly o dost dráž než v ČR. :-! -
iudex 09.02.18 23:27
« Re: CUPRA R
Market: v prvom rade vitaj, neregistroval som Ťa tu zatiaľ (ale Tvoju 3er som pozeral, keď som čítal recenzie na 3er tu na MACZ).
Každopádne Cupra R bude iste parádny hotheč, naviac taká exkluzivitka ako je 1 auto z 5 na celú republiku (až sa divím, že importér to na Slovensko doviezol, hlavne po mojej skúsenosti s GTI Clubsport, ktoré importér VW vôbec nepriniesol, a to ani nebola limitka ako Clubsport S). Či stojí to cenové navýšenie za tie rozdiely oproti štandardnej Cupre, je na zvážení každého (jedine žeby si vyjednal zaujímavú zľavu).
Ale cesty automobilové sú nevyspytateľné, ja som uvažoval o kompaktnom hotheči so zadným pohonom a skončil som v strednotriednom sedane so štvorkolkou.
Tak teda gratulácia k parádnej káre. :yes: -
Thomasino 09.02.18 23:13
« Re: CUPRA R
Cupru R za takový balík ?? To jsi ještě větší blázen než já !! >:-[] Taky mi jednu černou nabízeli, když jsem s nimi teď řešil Cupru 300 ST, ale navýšení ceny o čtvrtinu za deset koní a jiná kola, plus "zvláštní" edice, to mi přišel velký úlet :-) Ale třeba se mýlím, třeba si to udrží cenu..
No kdybych se rozhodoval já, jako že jsem tohle řešil před rokem a čtvrt, vybral bych znovu M240i, ale s manuálem (jen o něco dražší než Cupra R a má poháněnou správnou nápravu). Ale že jsem nakonec skončil o level výše u M2 je jiná věc... Nebo kdyby mi nevadil vzhled a chtěl předokolku, tak asi Civic Type R :-! Ale i Cupra, Golf R, i30N nejsou vůbec špatný auta... -
Market 09.02.18 20:44
« CUPRA R
Ahojte,
Predal som svoju 330d xDrive a rozmyslal som cim ju nahradim. Bolo to tretie auto v rodine, taka vikendovka.
Uvazoval som o CIVIC TYPE R cca 35000 Eur, Hyundai i30 cca 30000 Eur, SEAT Leon CUPRA cca 30000 Eur, BMW M240i cca 46000 Eur, pripadne nejaka jazdena BMW M2 do 50000 Eur.
Nevedel som sa rozhodnut, ci ist do lacnejsieho a unierzalnejsieho 5 dveroveho predokolkoveho hot hatch (preferencia 60%), alebo do drahsej 3 dverovej imidzovej a nepraktickej zadokolky (preferencia 40%).
Nejak som v cennikoch SEATu narazil na CUPRU R cca 40000 Eur, o ktorej som pred casom cital (limitka 799 kusov pre cely svet) a u dealera som zistil, ze je k dispozicii este posledny z 5 kusov urcenych pre SR.
Tak som ho dnes objednal...
Co by ste si vybrali vy? -
Thomasino 08.02.18 16:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy
Villa znám, kupovali tehdy 3 stejné a před tím měli bílé Megany R.S., potkávali jsme se často na Slovakiaringu a domlouval jsem pro nás koučing s Honzou Červenkou :-)
A kecáme v RenaultSport Slovakia FB skupině... -
speedfred 08.02.18 16:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy
tom : môžeš poslať aj mne niečo aké zľavy sa dávajú na plnotučné M ?
M2 už mám nacenenú,ja len či M3/4 nebude moc blízko.
tu v odkaze predáva svoju M3 chlapík z klubu, a myslím fakt dobrá cenofka.
iudex 08.02.18 15:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy
Cenu/veľkosť beriem, ale vyšší image Mercedesu nie. Podľa mňa je nemecká trojka na rovnakej úrovni, nemyslím, že niekto vníma napr. C kupé vyššie, ako 4er kupé.
Prírastok by mal byť podľa zmluvy do 3.4., takže ešte takmer 2 mesiace čas.
Btw. akú cenu/zľavu dostal ten kamarát?
Thomasino 08.02.18 15:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy
Tak Mercedes je vnímaný přece jen ještě o kousek výše než BMW a Audi :-!
A také ceny má vyšší...
Už víš, kdy čekáte ten oranžový přírůstek do rodiny? Známý dnes objednal do výroby M4, pomáhal jsem mu to trochu řešit a nasměroval na správného dealera v Praze, na poslední chvíli ještě nevěděl jestli chce M3 nebo M4 >:-[] Ale celkem jasno měl v manuálu :yes: -
iudex 08.02.18 15:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy
Tom: ako šesťvalcové kupé od BMW Ti prejde, ale šesťvalcové kupé od Mercedesu už nie?
Btw. vo Francúzsku je už konfigurátor na Megane RS. Ešte iba základná verzia Sport (za 39400 eur), ale dá sa spraviť predstava. Napr. prezentačné farby (oranžová Tonic a žltá Sirius) sú za mastných 1600 eur (obyč metalíza je 650 eur). [odkaz] -
Thomasino 06.02.18 17:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy
Jo, jo, céčko kupé je mooooc pěkné !! Sám jsem si nechal spočítat na kolik by přišlo C43 AMG kupé, nebo aspoň sedan, ale stále je to asi 1,7 míče :-( A ke všemu je to už úplně "politicky nepřijatelné" :-O -
iudex 06.02.18 16:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy
Jedna dnešná impresia z ciest: na križovatke som zastavil za ÁeMGéčkom C 63 S coupé. Fakt krásne kupé, ktoré sa mi páči viac ako M4, sýta modrá metalíza, širokánske valce kolies, vzadu rešpekt budiaca štvorica koncoviek výfukov: [odkaz]
Ale pri bližšom pohľade som videl, že tie koncovky sú (ako je to dnes žiaľ bežné) len fejky, ide fakticky o krytky koncoviek výfuku a skutočná koncovka výfuku (až smiešne tenká a obyčajná) ústila len do jednej z tej dvojice: [odkaz] Fakt nerozumiem tejto móde a či to má zrovna AMG model s vyše 500 koňovým osemvalcom v cene 90000 eur zapotreby. 8-s -
Thomasino 02.02.18 20:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy
Jinak ta Cupra ST se dá případně "oživit" decentním splitterem vpředu, jako má tady ta modrá co jsem s ní jel (podobný pěkný má i Covenant). Akorát tam má borec vzadu moc tmavá skla, ikdyž schválně. A vzadu má pak pěkný výraznější difuzor, taky to vypadá hned agresivnějí :-) Ale jistá nenápadnost a elegance se mi u toho modrého kombíku líbí..
[odkaz] (plus další foto před tím)
Snad si k dnešnímu svátku nekupuješ nějakou menší leteckou společnost?
P.S. Vše Nej! ;-)