white label 28.03.18 23:27
w-a
Promiň, tahle tvá reakce mi nějak utekla. Jasně, v tomto ohledu jsme za jedno, taky bych bral 3er jako rwd + M Sport Shadow + (sport)automat + adaptivní M podvozek. Navíc bych neodolal zaškrtnout Champagne Quartz, a to ani přesto, že stojí o 28.444,- Kč víc, než běžná metalíza.
Na druhou bych klidně (jako iudex) ušetřil na kolech a nechal tam ty 18" co jsou k M Sport Shadow bez dalšího příplatku.
A hlavně za mě - 140i ne, 340i ano, a to bez ohledu na pohon/převodovku.
I Júlii se čtyřlístkem bych bral s "důchodcovskou" 8st. ZF, s manuálem to bude určitě skvělé svezení, ale to by pro mě musela být ryzí víkendovka, což mně (osobně) ke středně třídnímu sedanu úplně nejde, byť je výkonově (motoricky) na úrovní současné 911 GT3!, což je fakt mazec! A zrovna u té GT3 bych se mezi manuálem a PDK rozhodoval spíš, to by mohla být ideální víkendovka pro pokročilé (bohužel nejen jezdecky, ale taky finančně), jenže PDK v 911 funguje taky skvěle a navíc je zrovna u GT3 "bez příplatku", takže skoro Sopfiina volba. ;-) -
white label 28.03.18 20:17
iudex
Ke tvé konfiguraci (s M Sport Shadow) by tě stál sport-automat "jen" 2.429,- éček. Ten rozdíl (3.750,-) je příplatek za nutnou minimální výbavovou linii (Sport line Shadow) ke sport-automatu, který se k základu (Advantage) vůbec nenabízí, proto je základní cena se sport-automatem celkově o tolik vyšší. -
white label 28.03.18 18:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV
Každopádně je to v tom konfigurátoru uděláno dementně. U té ceny by měla být poznámka s vysvětlením, takhle se to tváří, že je to příplatek jen za samotný sport automat. A k tomu sport automatu by měl konfigurátor automaticky nabízet všechny vyšší výbavové stupně a nejen ten s (nej)nižší cenou.
white label 28.03.18 16:23
w-a
Zkoumat už to ani nemusíš, je to tím, že konfigurace se sport-automatem je podmíněna jakoukoli vyšší výbavovou linií, než je základ (Advantage), takže ti tam třeba u nás připočítají automaticky i cenu za Edition Line Shadow (97.500,- Kč) případně za ještě dražší linii, takže pokud je to auto např, v M Sport Shadow (viz iudex) tak je ten rozdíl mezi autom. a sport autom. jen 5.408,- Kč.
A třeba v Německu nejde objednat 340i v základu (Advantage) ani s manuálem. -
Market 28.03.18 15:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV
Uz sa tej CUPRAy R neviem dockat. Snad po Velkej noci. Som na nu vazne zvedavy...
Kedy tebe pride BMW?
Priplatok za sportovu prevodovku je realnejsi, ale az ked si vyberies v konfiguratore manual a potom ti to ponuka automat, alebo sportovy automat. Vtedy je to par stoviek rozdielu medzi oboma... -
iudex 28.03.18 10:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV
Market: toto by Ťa mohlo potešiť, na Autoexpresse celkom vychválili Cupru R: [odkaz]
woody: čo ja viem, tak Steptronic sport má skutočne naviac len tie pádla pod volantom a launch control (aj bežný Steptronic má možnosť radiť manuálne, akurát iba pákou voliča). Vraj by mala športová AT radiť o chlp rýchlejšie, ale v udávanej hodnote zrýchlenia sa to neprejavuje. No a ten volič trošku ináč vyzerá: [odkaz] Cenovo automatická prevodovka je + 2222 eur, "športová automatická prevodovka" je + 6179 eur, čo je dobre mastné a naozaj nepochopiteľný rozdiel. Ale aj keby bola bez príplatku, tak proste beriem manuál. >:D
P.S. zdravím svojho stalkera. -
speedfred 27.03.18 21:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV
takže netrá riešiť pádielka ale kúpiť poctivý manuál pre chlapov!!!
wp: dík za pekné zhrnutie.Sám som prekvapený z toho podvozku. Žiadny kostitras ale je cítiť takú tuhosť. Na aute je aj citiť ako sa snažili odľahčovať ,minimálne na kapotách a dverách to je patrné.
Tá tvoja M3 je tiež celkom slušný masaker,ten prelet ručičky otáčkomerom a zvuk sú fantastické. Prvý krát som mal česť s touto V8 :yes: -
speedfred 27.03.18 20:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV
keď som ja kupoval bmw, tak myslím za športovú automatickú prevodovku bol príplatok cca 6.000 Kč a mali tam byť naviac myslím iba pádla a iný volant.
Market : ani sa tomu pánovi nečudujem že menil man. za automat , ja som ale odhodlaný bojovať. >:D -
woody-alien 27.03.18 20:16
« Re: Re: Re: Re: Re: QV
Market: To se mi nějak nezdá. Příplatek za ten sportovní automat je podle motoru minimálně 103 tisíc. To je blbost, aby to bylo jenom za možnost přepnout do sport módu, řadit manuálně nebo pádlama. V tom příplatku musí být zahrnuto ještě něco, já nevím, možná registrační poplatek na Slovensku. >:D ;-) -
Market 27.03.18 19:45
« Re: Re: Re: Re: QV
Poznam pripad od dealera z DS, kde si zakaznik objednal novu Giuliu QV vyslovene s manualom a po par stovkach kilometrov ju tam odviezol, ze uz ju nechce ani vidiet, ze nech to predaju niekomu inemu a on si hned objednal rovnaku QV, ale s automatom!
Cela sranda ho stala peknych par desiatok tisic EUR, ved len registracny poplatok za kazde auto zaplatil 2x3900 EUR.
Ten manual v takom silnom aute asi nebude taka sranda.
Ale ak by som na to mal, tak aj ja by som si QV kupil s manualom :-) -
Market 27.03.18 19:28
« Re: Re: Re: Re: QV
Ked pozeram do cennika, tak teraz je ten priplatok vazne obrovsky, ale ak si dobre pamatam, tak este pred par mesiacmi to bolo radovo v stovkach EUR.
Tu prevodovku som mal v 330d xDrive a mala moznost prepnut do rezimu sport, kde bola rychlejsia a dalo sa radit aj manualne alebo packami na volante.
woody-alien 27.03.18 17:40
« Re: Re: Re: QV
wl: Slovenská obdoba slavného Styronova románu, která tu nedávno vycházela na pokračování pod názvem Iudexova volba >:-[] , mě samozřejmě inspirovala k bezpočtu konfigurací na stránkách BMW. Takže to mám ještě v hlavě. Příplatek za automat 58t, příplatek za x-drive 65t. A jelikož jsem součástí zdejší důchodcovské lobby >:D , pokaždé mi to vyšlo tak, že bych bral automat a vykašlal se na x-drive. Ano, ano, 340i jsem nejel, ale třeba toho červenýho krasavce jo a automat mi vážně nevadil. ;-)
Prostě důchodce......ale se srdcem řidiče. :-)
PS: Budu tady za blbce ale nechce se mi to hledat. Vrtulkáři všech zemí, co přesně znamená "sportovní automatická převdovka" pro 3-er, že za to chtěj takovej ranec ? -
webpaja 27.03.18 07:40
« Re: Re: Re: Re: QV
Ten manuál je v GQV naprosto lahodný. Přesný, lehký, rychlý. Je jedno jestli tlačíš nebo jedeš relax. Obecně je ovládání příjemně lehké i přes brutální motor.
Ještě jednou děkuji za možnost svezení, mám z hlediska jízdy jen ty nejlepší dojmy. Podvozek pevný, ale ne kostitřas, řízení lahodně vyvážené, žádná hluchá nebo přeposilovaná místa. Spojka možná až moc lehoučká, nicméně s jasným záběrem a motor? To je peklo se čtyřmi dveřmi. Auto je na tu velikost lehoulinké a i ve vyšších rychlostech ten ohromný nápor výkonu dokáže zavrtět zadkem.
Nicméně jen když chceš, jinak to je z mého pohledu i příjemný a tichý cesťák.
Za mě skvělá volba! :yes: ;-) -
speedfred 27.03.18 05:50
« Re: Re: Re: QV
Tak somozrejme že som skúšal QV aj s automatom,je tam ten fantastický 8st ZF ale chcel som MT,však automat som mal.
Tu ide asi aj o celkové naladenie auta ako napr M3 vs 340i, tá 340 je taká ako uvoľnenejšia na denné jazdenie a príjemnejšia.
Tak samozrejme že zatiaľ som spokojný a pri každom pridaní plynu :-)))) -
white label 26.03.18 22:57
« Re: Re: QV
Myslíš podobně, jako ses ty (juniore) nechal "zviklat" z rwd na awd? >:D >:-[]
P.S. Mě by zajímalo, kolik % lidí, kteří mají možnost se v tak silném sedanu (střední třídy) pořádně svézt s oběma převodovkami, si nakonec vybere manuál?
Že jich bude méně, je jasné (viz konec manuálu v JQV), ale o kolik % méně? :-| -
speedfred 26.03.18 21:58
« QV
No poviem to takto: spravil som na tom cca cez 600km a koní mi nikdy nebolo dosť,ale už som mal chvíľky že som sa opýtal či nemala 235 ostať doma 8-s . R6 motor mi príde kultivovanejší ako V6,ťažko ale takto vravieť keď pri rovnakom objeme je tam 180koní viac + zlatý automat + sedačky.Sedačky perfektne držia,len to moc nie je na stále nastupovanie/vystupovanie a k tomu ma dnes seklo v krížoch tak som mal chuť ísť dalej autobusom.
Človek musí bojovať s manuálom,a vcelku to auto aj ide už v otáčkách tak do 5000rpm,viac ho nechcem točiť aj keď je vcelku problém to ustriehnúť na nižších rýchlostiach :*)
Prevodovka je skôr stavaná na nemeckú dialnicu vtedy tam dáš v tichu aj 6 ,príp jazdiť okresky 2-3-2-3 a už tá 3 ťa dostáva do k.rva vysokých rýchlostí.
Brzdy som ešte poriadne netestoval,ale brzdí to >:D
To len tak narýchlo čo ma napadlo,robím si ale poznámky aj k ostatným veciam tak to kdesi potom vypľujem.
PS: ja ako stály fanúšik F1 (začala nám nová sezóna) iba nechápavo krútim hlavou ako zvládali tie monštrá v 80-tych rokoch s manuálmi.
PS2 : asi starnem,príp som už na to všetko starý -
iudex 26.03.18 21:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog
Leg: ani sa Ti nedivím, to musí byť pre Teba radikálna zmena. Mal si tuším nejaký starší Canon vyššej rady, tuším 40D alebo tak niečo, čo boli vcelku obludy a tuším si spomínal telezoom, čo je obluda ešte väčšia. Teraz jeden z najmenších mirorlessov a k tomu malý pevný "štamprlík", rozdiel už ťažko môže byť väčší: [odkaz]
Aj keď je pravda, že mať podobný zoom na Fuji, tá úspora by nebola taká veľká.
Fred: tak sa neokúňaj a preháňaj, 510 koní pod zadkom tu nemá nik, ešte aj ten pajov osemvál je o dosť slabší. -
Leg 23.03.18 12:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog
Kupoval som v UAE, bohužiaľ som to nestihol pred koncom roka a zavedením DPH. Tú 56-ku som pôvodne zatiaľ neplánoval. Do obchodu som nakráčal s úmyslom vybrať medzi kitom s 23 alebo X100F. Hlavná dilema teda bola medzi skladnosťou, kedy X100 môžem strčiť do väčšieho vrecka a možnosťou rozširovania arzenálu objektívov v budúcnosti - a s tým súvisiacimi nákladmi. Potom som si pre zaujímavosť poručil tú 56-ku a bolo rozhodnuté.
Zatiaľ mi zoom absolútne nechýba, keď nemám možnosť meniť objektívy, fotím proste 23-kou. Naopak, užívam si tú ľahkosť a už sa mi nechce zvyšovať hmotnosť výbavy. Ak by som v budúcnosti chcel rozšíriť arzenál, asi by som šiel do 16 f1.4, to ale vzhľadom k cene nebude tak skoro. :-)
Ja to zatiaľ tiež riešim fotením do JPEGov, tie filmové simulácie sú super a aspoň mi zatiaľ stačí karta, čo mi pribalili ku foťáku. Aj tak je ten JPEG väčší ako RAW na starej zrkadlovke. :-) -
iudex 22.03.18 14:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog
Leg: congrats, ani si sa nepochválil. A kde si kupoval, na tom eglobalcentral-e alebo niekde vonku priamo? Pretože slovenské ceny sú dosť vysoké.
Inak X-T20 a X-E3 považujem asi za najlepšiu voľbu (z hľadiska value for money) v rámci Fuji (a Fuji asi za najlepšiu voľbu v rámci mirrorlessov). V podstate sa líšia iba umiestnením hľadáčika (mne viac vyhovuje hľadáčik v ose objektívu, preto by som volil X-T20). A aj pekné sklíčka si kúpil, tú 23ku si avizoval, ale pri tej 56ke si sa buchol po vačku (oproti plánovanej 50ke) a z môjho pohľadu si spravil dobre, také sklo nemá skoro nik a na f1,2 budeš mať portréty ako z fullframu. Ja by som z praktických dôvodov kúpil aj zoom (resp. len zoom namiesto tej 23ky, buď 18-55 alebo možno aj ten lacný 16-50 (pre situácie, kedy sa objektívy nedajú meniť). Pri 23mm by mi chýbalo širšie ohnisko hlavne na krajinky.
A keď riešiš software, asi vieš, že pri Fuji to má veľký význam, lebo nie všetky programy vedia dobre spracovať Fuji RAWy (kvôli špecifickému X-trans senzoru), takže na to si daj extra pozor a zisti, ktoré programy sú vhodné pre Fuji. A možno dopadneš ako mnohí, ktorí prešli na Fuji a fotia už len do JPEG (ktoré Fuji vie). ;-) -
Dany 22.03.18 12:07
tá fudžina vyzerá parádne. :yes: Všetci veľkí hráči s bezzrkadlovkami a veľkým čipom zaspali dobu. Vždy si na to spomeniem, keď mám niekam ťahať zrkadlovku. Časom sa asi tiež poberiem týmto smerom. -
iudex 22.03.18 08:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog
Leg: a skúšal si aj ten Zoner? Je to asi najlacnejší all-in-one softvér a ak nerobíš náročné úpravy fotiek typu bracketing s viacerými rovinami ostrenia či štvorradové panorámy, tak toto bohate postačí. Btw. ako stojíš so zamýšľanou výmenou fototechniky? Na eglobalcentral.eu som videl Fuji X-T20 za 612 eur. -
Leg 21.03.18 11:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog
Affinity je obdoba photoshopu, to nie je úplne to čo hľadám, Capture One stojí tuším dvacku mesačne, takže to tiež nič nerieši. Ja som si na vyskúšanie stiahol trial Lightroom, ON1 a Corel After Shot Pro. Lightroom je super, len je drahý, ON1 by som asi zniesol ale nie je to úplne ono (teraz je v akcii za $80) a Corel mi vôbec nesadol.
BTW Lightroom stojí v USA $10/mesiac, u nás 12€. Asi je u nás vyššia kúpna sila. -
iudex 21.03.18 08:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog
Leg: ono čakal som, že to predplatné ZPS bude drahšie; ono aj štandardne je 48 eur ročne, ale keďže mám staršiu verziu a upgradujem, mám to so zľavou za 29. Tak som si to rovno predplatil.
Inak všeobecne obľúbený vo fotokomunite je Capture One (podľa niektorých vytiahne z fotiek viac detailov, ako Adobe), ale neviem, ako je to s editovaním a ani s cenou. Inak špéci len pre Mac je Affinity, ktorý je naviac podstatne lacnejší ako produkty Adobe. -
praděda7 20.03.18 16:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog
Žes vzpoměl ten filtr pevných částič. Od září povinně i na benzínách (I think?). Z toho co jsem o PPF na různých stránkách četl, tak by to výkon motorů nemělo nějak zásadně ovlivnit. Pamatuji se ale, když jsem v roce 1985 koupil novou Celiku SX, tak ta už měla povinně cat. Musel se do ní kupovat unleaded benzin a měla proto také nižší výkon. To se mě ovšem nemohl líbit, že? Já to tenkrát obešel tak, že jsem získal od borců ze servisu další cat, z kterého jsem vymlátil keramiku, přehodil caty a jezdil dál na super. Origoš sem měl v záloze pro strýčka příhodu. Myslím, že i tady by se to dalo podobně řešit, kdyby bylo třeba. A ano, moc lidí by něčeho takového nešlo, takže naše planeta by zas tak moc netrpěla. ;-) -
Leg 20.03.18 16:30
iudex: presne, vyskúšal som pár trial verzií iných programov a dosť ma hnevá, že na vec, ktorú som v Aperture odbavil stlačením jednej klávesy, v novom programe potrebujem zdĺhavo hľadať v menu kde čo je. Ale to je vec dočasu, človek si zvykne. Horšie je, že okrem lightroomu som zatiaľ nenašiel nič, kde by sa dalo vedľa seba zobraziť trebárz 5-6 fotiek so 100 perc. náhľadom na ten istý detail a podľa miery ostrosti si vybrať tú najpodarenejšiu a zbytok vymazať. Keď mám ísť jednu za druhou a každú načítavať 5 sekúnd a kým prídem na koniec tak neviem čo bolo na začiatku a takto prejsť 500 fotiek, to sa na to radšej vybodnem.
Zatiaľ to teda vyzerá tak, že ostávam pri Aperture, kým bude fungovať. Kým sa tak stane, budem dúfať, že niekto vydá alternatívu k lightroomu. Obávam sa, že to ale bude ako doteraz, na papieri (resp. fancy internetovej prezentácii) všetko vyzerá super, človek skoro ale narazí drobné ale zásadné obmedzenia.
29 € za rok nie je nič strašné, ja osobne by som to za program na fotky bez problému dal. Ale každý to máme inak. :-) -
iudex 20.03.18 11:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog
Leg: tiež to z času na čas začnem riešiť, ale nakoniec to nechám tak. Ono najväčší problém (aspoň pre mňa) je učiť sa nový program a ovládať odlišný systém. Takto som si raz stiahol kreknutý Lightroom, ale proste mi to bolo cudzie a nemal som chuť tráviť hodiny len učením, ako s programom zaobchádzať. Notabene keď Lightroom je len na RAWy a JPEGy aj tak musíš doupravovať vo Photoshope (ktorý som zadarmo nezohnal). Takže som sa pekne vrátil k Zoneru, aktuálne mám verziu 17. V podstate s ním nemám problém, je to all-in-one program, akurát je pomalý, ale to môže byť aj mojím počítačom. Jediné, čo mi chýbalo, sú vrstvy; to ZPS síce pridalo, ale až v tejto poslednej, predplatenej verzii X. A možno nakoniec aj to pravidelné predplatné akceptujem, je to 29 eur ročne (to je jak s tými filtrami pevných častíc, chvíľu to človek môže odmietať, ale nakoniec inú možnosť mať nebude).
speedfred: presne na to som myslel. ;-) -
Leg 20.03.18 08:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog
No tak si mi moc neporadil, podobné programy sú často na mac aj windows ale zrovna zoner nie. Ja by som aj predplatné zniesol, nakoniec človek aj tak časom upgraduje a musí dokúpiť novú verziu, ale 12€/mesiac za program, ktorý použijem párkrát do roka sa mi zdá celkom dosť. Ale chápem, že ak je pre niekoho foťák lopatou, tak to kľudne dá.
Nejde mi o nejaké zásadnejšie úpravy ako skôr o nástroje umožňujúce rýchle načítavanie, porovnávanie side by side, triedenie, mazanie a katalogizovanie. Na toto bol aperture geniálny, a stále je, len je len otázkou času, kedy sa jeho používanie stane značne obmedzeným. -
Leg 20.03.18 08:18
Teraz to po sebe čítam a vidím, že som sa vyjadril ako neandrtálec. Jednoducho, potrebujem tip na program na správu a úpravu fotiek, niečo podobné ako Lightroom alebo už nepodporovaný Apple Aperture. Kde je iudex, ten by mi iste poradil. Dúfam že sa zrovna nenecháva ošľahávať atlantickým vetrom. >:D
EDIT: ja o vlku a vlk aj so stalkerom furt tu. >:D -
iudex 20.03.18 08:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog
Leg: ja síce viem, o čom píšeš, ale tiež Ti nepomôžem. Keďže nepoužívam jablkové produkty, ale majoritné PC s oknami, neviem, čo fičí na Macu. Ja používam najlacnejšiu z platených možností na spracovanie fotiek, a to český Zoner Photo Studio. Ten stál vždy nejakých symbolických 40 eur (a bolo len na mne, či som prešiel na novšiu verziu). Ale aktuálne tiež po vzore Adobe prešli na systém ročného predplatného, čo v princípe odmietam, takže fičím stále na starej verzii ZPS 7. Nie je to žiadny Photoshop, možnosti sú značne obmedzenejšie, ale na základné úpravy RAWov, ako aj editáciu JPEGov to bohate stačí (možnosti programu sú aj tak násobne vyššie, ako moje schopnosti pracovať s ním).
P.S. Stalkeri všetkých krajín starajte sa len sami o seba a nešpehujte už. -
Leg 19.03.18 19:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog
Vidím, že tu sa z hothatchov postupne presedláva na supersedany (gratulujem fredovi k novému autu a železným nervom), ja mám ale oveľa prízemnejší problém. Keďže Apple hodil bobek na Aperture a už niekoľko rokov ho neaktualizuje, v mojom počítači pomaly ale isto stráca dych. No a keďže som lakomý platiť 12€/mesiac, teda 144€/rok a teda takmer 750€ za 5 rokov za Lightroom, ktorý Adobe naviac postupne začal trieštiť za účelom získania ešte väčšieho množstva peňazí, nejak neviem nájsť za Aperture náhradu. Požiadavky sú jasné, prehľadné triedenie s albumami, hodnotením, tagovaním (nemienim sa hrabať v súboroch a zložkách), nedeštruktívne možnosti upravovania fotiek v RAW formáte, prehľadné ovládanie (napísal by som to kapitálkami keby mi to nebolo proti srsti) a verzia pre mac. Čo používate vy? Dajte inšpiráciu! :-) -
speedfred 14.03.18 18:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog
len si to pekne nehaj,140i je parádny voz.
Ja po večeroch stále rozmýšlam o tom mojom rozhodnutí predať 235,už s tým nejako nespravím nič ale stále cítim v sebe tú radosť ked som ju kupoval.
Snáď všetky tie spomienky zaženie prvá jazda s 500PS :-) a kutáčom -
praděda7 14.03.18 17:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog
Ahojtě! Práve jsem se vrátil z hradu..... ;-) ...chcu říct z Renocaru. Jízdu do Brna a zpět jsem si opravdu užíval. Speciálně jízdu zpět, protože to už sem měl namontovanou moji novou (you beauty) M performance řadičku. Takže..... Nic se nebude prodávat....po 4.5 měsících abstinence jsem si totiž potvrdil, že ta moje M lite je opravdu parádní mašinka. Co tomu rozhodnutí taky napomohlo, bylo zklamání z nové X2 a X3, na které jsem v Renocaru hodil čučku a které jsem měl nějakou dobu v zaměřovači. X2 vypadá naživo stejně jako s obrázků jen ve skutečnosti menší. Z profilu by nikdo nehádal, že jde o BMW. Tim pádem je jasné, proč stylisti picli na C sloupek tu BMW vrtuli. Ono totiž takových zvýšených hatchbacků jsou na silnicích dnes k vidění mraky. Zkrátka bez vrtule jen další korejec nebo škodovka. Kdyby alespoň zachovali na 1/4 okně Hofmeisterovu křivku.....
X3 je velké jako kráva. Snad větší než originální X5. A z profilu taky žádný krasavec. Takže dnešní winner je moje nová M řadička. :-) [odkaz] -
Thomasino 09.03.18 20:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog
Speedfred - tak to velká gratulace! Přeji hodně šťastných kilometrů na okreskách a málo cest do servisu :-)
A rozhodně jsem pro nějaký sraz, sezóna pomalu začíná a už se nemohu dočkat. Akorát od 19.3. do 28.3. jsem u móře, ideálně někdy po velikonocích :-) -
speedfred 09.03.18 15:15
« Re: Re: Re: Re: blog
wl : zatial mám obidve >:D
iu : áno je to ona tá biela, pôvodne som pásol ale po tej červenej,ale posral som to o jeden deň ;-\
čo som si tak všimol tak z CZ inzerátov tento týždeň zmizli 4ks QV >:D
Keď Júliu vidíš live tak neodoláš a je hotovo,a hlavne s manuálom nové už nebudú.Snáď si ju nehám do konca života (hej to som sľuboval aj pri 235 :-| )
M3/4 sú v tej cene ale už s nejakými km nájazdmi a hodne dovozov,problém je ale malý výber manuálov.
Pri GT3 to by bola fakt ťažká voľba výberu.