Emel 01.08.18 10:31
1. Thomasino
2. woody
3. speedfred
------------------
Vranis - hezké auto, hezká krajina, ale (podobně jako u mé fotky z Dachsteinu) mi to přijde jako taková "náhodná fotka", možná by pomohla lepší póza modelky ;-)
Boost - ta fotka má své kouzlo i poetický název... být to ze stativu foťákem...
------------------
iudex, pradeda, dany, emmel - musíme se ještě snažit ;-) -
iudex 01.08.18 09:07
« Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování
Tak zahlasujem aj ja.
1. woody-alien
2. Thomasino
3. Vranis
--------------------------------------… />A ešte pár slov k jednotlivým fotkám:
Thomasino: Pekná fotka technicky i tematicky. Pre Teba už typická prázdninová fotka z Álp, krásne prostredie, ktoré nemôže sklamať, kľukaté horské okresky a k tomu silná zábavná zadokolka, skrátka petrolheadova dovolenka snov. Kompozične som chvíľu rozmýšľal, či mi stredová kompozícia vadí, ale dospel som k záveru, že je to dobré, keď hory z okrajov sa symetricky zvažujú do stredu a línie pekne vedú zrak do stredu fotky k hlavnému objektu - autu.
Boost: parádna kára (divím sa, že nikto sa tu nepozastavil nad novou M3). Ale technicky je to poslabšie, nedostatok svetla mobilu zjavne nesvedčí a fotka je totálne zašumená. Aj kompozične to mohlo byť lepšie, iste sa dala nájsť krajina bez elektrických drátov. Škoda takej parádnej káry, chce to fotku cez deň v zaujímavejšom prostredí.
Speedfred: páči sa mi použitie princípu pars pro toto (časť miesto celku), kde aj bez ukázania auta štvorlístok jasne naznačuje, o akom aute je reč. Fajn sú odrazy oblakov na kapote, škoda len studených farieb a namodralého odtieňa fotky.
woody: výborná fotka, z hľadiska témy aj technického prevedenia. Hrad v popredí jasne evokuje výlety a dovolenku, k tomu pekný slnečný deň. Páči sa mi aj kompozícia, auto smeruje nosom k hradu a tie dva hlavné objekty na zábere sa pekne vyvažujú. Aj farebne je to fajn, teplé večerné svetlo pekne zvýrazňuje oranžovú metalízu. Možno len to steblo trávy ma trochu ruší, ale to som už zbytočný hnidopich.
Praděda: fajn, len by to možno chcelo vytiahnuť auto niekam mimo domu, stačilo kúsok za mesto, prostredie tam máte pekné.
Dany: parádny transformer, na letné výlety ako stvorený. Len okrajovo pripomínam, že by na fotke malo byť vlastné auto.
Vranis: obdobne pekná fotka ako u Thomasina, hory, zakrútené okresky, parádny letný výlet, fajn je aj kontrast osvetleného popredia s mrakmi v pozadí. Tesné tretie len kvôli detailom, nabudúce by som zvážil komponovať tak, aby spoza auta nevyrastali tabule; inak super.
Emel: pekné auto a fajn fotka, nabudúce by som ale zvážil zaujímavejšie prostredie než parkovisko bez kontextu, nech aspoň trochu evokuje dovolenku a výlety. -
Dany 01.08.18 08:03
« Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování
WL: super :yes: . Možno by nikomu nevadilo, keby si si našiel čas na zhodnotenie dojmov z jazdenia v jednej stope. Dostalo sa tam trochu ostrosti z FireBlade? Podvozok je viac komfortný, alebo pevne športový? Aká je komfortná hranica rýchlosti?
A ešte jedna otázka. Mal si to ako predvádzačku, alebo z požičovne? Tiež uvažujem nad nejakou formou ukojenia absťáku. -
Dany 01.08.18 07:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž júl/červenec
Woody: o to pokoj, mňa zaujme kde čo ;-) TajpáR je stavaný tak, aby bol najrýchlejšou predokolkou. Ja by som teoreticky hľadal niečo zábavnejšie, aj keď v nižších rýchlostiach. Možno ani to šmolkové šíkmé Háčko od vašich reklamných mágov by nebolo celkom odveci. Ak by to nemusel byť kompromis, tak by to bolo niečo úplne iné. -
white label 31.07.18 23:17
« Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování
Zkoušel jsem to tu přihlásit kolem deváté večer z mobilu z bazénu, ale nešel mi tu dát odkaz na konkrétní fotku, jen celé album, tak sem to raději smazal. Trochu jsem pak spoléhal na to, že večer už tu woody nechodí a uzavře to až ráno a evidentně jsem to prokaučoval, zrovna v tomto (výjimečně dvoukolovém) případě je to docela škoda. 8-s
No nic, s křížkem po funuse, vzpomínka na můj vzpomínaný červencový čtyřdenní úlet, který stál opravdu za to:
w-a Je to jen náhoda, že ten hrad připomíná Trosky? Někdo už tu někdy fotku s Troskama dával, nebyl jsi to náhodou zrovna ty? -
woody-alien 31.07.18 22:10
« Fotosoutěž - ukončení přihlašování
Takže já ukončuji přihlašování do Fotosoutěže za Červenec 2018 - téma "Léto, prázdniny a moje auto".
Přihlášeni jsou:
6. praděda 7
7. Dany
8. Vranis
9. Emel
Hlasování bude probíhat od teď do 3.8. 2018 do 22.00 hod. Hlasujte pro tři dle vás nejpovedenější fotky s uvedením pořadí. Hlasovat mohou i ti, kteří svou fotku do soutěže nepřihlásili.
Přihlášené fotky jsou k vidění zde: [odkaz] -
Dany 31.07.18 12:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž júl/červenec
aby som na začiatok uviedol na správnu mieru. Je to jedného dobrého kamaráta. Do "rodiny" bolo myslené, ako podobne trafených. Preto tie úvodzovky.
Mne na Rku najviac vadia tie zaslepené obrie prieduchy, zvlášť zozadu. Že sa na ňom šetrilo na menej podstatných veciach, ako interiér vzadu, kufor... Tam je to typický japonec v základe. Za tie prachy to mohli trochu posunúť. Potom prekvapí, ako tenký je zadný nárazník, napríklad.
Ale zrovna Rko nebude nikto kupovať kvôli designu. Tam sa počíta technika a váha. U civilnej verzie by som toho vytkol viac.
Iudex: som od Trnavy ;-) . Myslím že som istého času išiel za tebou (GTI) od Balakova po výpadovku na Špačince. Ale nie som si istý. -
iudex 31.07.18 10:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž júl/červenec
Dany: paráda. Súhlasím, že čierna to trochu schová, nie je to také kričiace ako pri výraznejších farbách (ale zase čierna je v princípe nepraktická farba, náročná na údržbu).
Inak Ty si z TT? Lebo ja som pár dní dozadu v TT fungl nový čierny tajpár videl, tak to mohol byť práve váš.
woody: pekné, na fotke vyzerá farba veľmi pekne. A čo je to za hrad? -
Ronault. 29.07.18 09:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Jenom do 31.7.? Jsem si myslel, že je to na prázdniny jako celek... To asi nestihnu, směr Hungary vyrážíme až v pátek :-|
Jinak, asi v klubu HH je blbost se ptát, nezkoušeli jste někdo robotickou převodovku od PSA? Nevím, jestli se nám doma nezredukuje počet Fabií ze dvou opět jen na jednu a místo tříválcové HTP nebude opět 1.6 HDI od PSA, protože jsem dostal zajímavou nabídku na Gran Piccaso od známých, ale s tímhle motorem, což je docela slabé a nafta a ještě s robotem :-|
white label 27.07.18 14:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
S Panasonicem nemám nic, ale měl jsem teď od pátku do úterý půjčenou tu novou CB1000R (až překvapivě úžasná všestranná motorka s nekonečným výkonem na povel), takže jsem na ní byl omezen na focení mobilem, viz i ty poslední tři západy jsou z ježdění po okreskách na CB1000R.
A už sis tu bezzrcadlovku definitivně vybral? -
iudex 27.07.18 14:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Ale jo, dnešné mobily robia už solídne fotky za svetla, byť niekde pod palmami pri mori, nemám problém s mobilovkou. Ale cez víkend sa nikam nechystám a v okolí moc "dovolenkových pozadí" niet, tak som uvažoval nad dnešným zatmením mesiaca, čo je zrovna jedna z kategórií, kde by bolo treba poriadny foťák. No uvidíme, núdza je matkou kreativity.
Btw. čo máš s Panasonicom? Ja zrovna prechádzam tiež na bezzrkadlovku. -
white label 27.07.18 14:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
iudex
Nedělej Zagorku, jde o hlavně o fotku, resp. primárně o to, co na ní bude obsahově, já budu taky dávat fotku z mobilu, není důležité zvítězit, ale zúčastnit se, hlavně teď na začátku, viz woody.
P.S. Přehnaným bazírováním na obrazové kvalitě tady spíš potenciální soutěžící odradíme, než přilákáme. Většina zajímavých fotek se naskytne ve chvíli, kdy u sebe nemáš "kufřík" s foto technikou, ale mobil, ten máš u sebe prakticky pořád. Mimochodem poprvé jsem tu vyhrál s fotkou z mobilu v dobách Nokie N86 a od té doby urazily fotomobily pěkný kus cesty dopředu. Takže ber to jako výzvu, uspět tady s pouhým mobilem. ;-) -
iudex 27.07.18 08:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Tak neviem, či sa do fotosúťaže zapojím, práve som rozpredal doterajšiu fototechniku (resp. zostal mi ešte foťák - telo, ale bez objektívov je akosi nepoužiteľný) a nový objednaný foťák ešte nedorazil. Jedine žeby som skúsil nejaký cvak mobilom, ale to nebude ono. ;-\ -
Thomasino 25.07.18 17:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Žádný snižování, auto bude pokud možno co nejvíce v seriovém stavu. Průměr těch kol 18" s pneu je o něco menší, proto jsou tam nyní větší mezery...
Nepočítám o něco lepší brzdové desky, druhá sada kol... Možná pak to sedadlo řidiče Recaro, ale to se pak zase před prodejem vyndá a vrátí samozřejmě původní :-!
P.S.: Jo a v tom Hradci na S-Drive Polygonu se jezdilo takto. Max. 5 aut na dráze, ty červeně označená místa byla kropená vodou, nalevo v mírném kopci kluzná folie a napravo půlkruh taky. A na FB to bylo propagováno dost, i od Garáže a nebo Jakuba Rejlka
Thomasino 24.07.18 23:38
« Re: Re: Re: Fotosoutěž
V pátek jsem nahodil na eMko 18" kola 513M (původně seriová z M4), nechal nazout jeté semislicky Federal 595 RS-RR co jsem koupil od známého a v neděli si jel zablbnout do Hradce na S-Drive polygon, kde bylo takové menší driftování, včetně kluzné fólie. Dal jsem si 3 desetiminutovky s Jakubem Rejlkem z Fasteru a Garáže, který mi vysvětlil jak na to a pak ještě dvě sám :-) Dokonce jsem mu to i na chvilku půjčil, názorná ukázka pomohla a po pár kolech jsem už taky místy driftil >:-[] Jak na fólii, tak na mokrém asfaltu, tak i na suchém asfaltu. Profesionální drifter ze mě teda nebude, ale byla to super zábava!!
Tady foto s šedýma 18-tkama, vypadá to zase trochu jinak. Pneu v rozměrech 255/35 R18 a 275/35 R18: [odkaz] -
woody-alien 23.07.18 11:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
iudex: To souhlas, mě spíš zaujala ta poznámka o výletu na Žižkov. Kdyby Dante psal svojí Božskou komedii dneska, tak by nutně po návštěvě Žižkova musel přidat desátý stupeň pekla. >:D >:D -
Leg 23.07.18 11:05
Iudex: odpovedal som na ss
Ronault: pekná Fabia, dobre si to vytunil, ja by som už ďalej s fóliami nešpekuloval, aj naše staré matere zvykli hovoriť, že zo Stylu Monte Carlo neupletieš. Keď chceš silou mocou auto odlíšiť, daj na neho 1,5 cm podložky a kratšie pružiny a auto získa hneď lepší postoj - najväčšia slabina dizajnu súčasných skodoviek. A ani to nebude tak biť do očí.
iudex 23.07.18 10:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
woody: otázka je, či si to tu necháme pokaziť nejakým vyšinutým spamerom. Keď sa tu ešte raz vyzvracia, zvažujem osloviť Martina, nech ho spacifikujú.
Leg: poslal som Ti SZ.
Ron: myslím, že tomu tá strecha pomohla. Možno by som zvažoval ešte aj A stĺpik a horný rám do čiernej, aby to bolo komplet. -
Hammunasakra 22.07.18 00:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Ty si ale drzej garrulus = neřikej že tě někdo poslouchá. Tak věř že ani tady ne :-)
Jestli si neudělal anketu se 100% účastí = tak nežvaň >:-[]
Takže nežvaň ;-)
Můžeš leda poděkovat za odkaz = když už se cizim lidem sereš do řeči
A neměl bys používat cizí slova kterejm nerozumíš = i když ty spam od faktu nepoznáš ;-\ -
pradeda777 21.07.18 16:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Ron....s temi stribrnymi nosniky je to presne podle meho gusta. Stribrna krasne zlomi prechod mezi cernou a bilou. Ja bych do toho urcite investoval. Wl je v tomto moc konzervativni...... ;-) -
Ronault. 21.07.18 15:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
WL: jasně, na MonteCarlo je podle mě jinak tvarovaný, proto je ta černá část kratší, tady na tom našem je ten "zlom" dále. Možná až to budu fotit na recenzi, půjde to lépe poznat.
Bílé hagusy bych určitě nedával, to spíše matný chrom nebo přímo chrom, ať to sedí k masce nebo kolům, ale nejde to, takže odpadá přemýšlení, jestli jo nebo ne. Nad tou maskou na černý lesk ještě popřemýšlím, možná bych si za dlouhých zimních večerů na to troufl sám.
Jinak trochu zklamán jsem, že se i nedaří spojit rádio s mirror linkem na mobily, nejsou kompatibilní. Hlavně, že Xiaomi, co se dva roky nevyrábí, kompatibilní jsou. 8-s
Hele a nemáš logo White Label na boční slupek, že bych to něl v místě jak Monte Carlo? >:D -
white label 21.07.18 15:17
Ron
Vypadá to líp, než původně..., MonteCarlo má ten střešní spojler řešený podobně jako na G5 GTI, kdežto u vaší Fabie je to jinak, ale vyřešili jste to (na dané podmínky) taky dobře.
Zrcátka do černého lesku bych dal, ale jedině nalakovat. Je to exponované místo a ta lesklá černá folie není v takovém místě dobrý nápad. Ale už origo jsou ty zrcátka v podstatě černo-bílá a na kolech taky žádný černý prvek není, takže to není až tak nutné.
Pradědův nápad, dát hagusy do bílé folie, raději ani nebudu komentovat... 8-s
To bych ti pak musel okamžitě odebrat copyright na označení "w.l.". ;-) -
Ronault. 21.07.18 12:01
praděda: chtěli jsme ty hagusy dát do chromu, nejlépe matného, ale má to takový hrubý povrch a folie na tom nechce držet. Jedině by se musely sundat a nalakovat a to obsahuje sundat stropnici a to zase nechceme... a nebo koupit originál stříbrné, ale stojí 7500 a co pak s černými, tak jsme to zavrhli.0
Takhle vypadá Fabia s černou střechou a stříbrnými hagusy: [odkaz]
ale Monte Carlo je má černé: [odkaz]
takže těžko říci... spíše jsem zvažoval stejně jako monte Carlo nebo white label zrcátka do černé, ale taťka je chtěl nechat bílé -
praděda7 21.07.18 10:22
Ron, customised Fabiaq looks cool..........já bych teď ještě zafolioval střešní nosníky na bílo. V originále proti bílé střeše jsou hezký kontrast, teď s černou střechou se ztrácí. Navrhuju udělat napřed "mock up", třeba jen obalit bílým papírem a "hodit čučku". Nebo to napřed zkusit jen v fotoshopu.......... -
woody-alien 21.07.18 07:06
« Fotosoutěž
K tématu Fotosoutěž:
Já s tím nemám problém, pokud se mi podaří něco zajímavého cvaknout, klidně přispěju a přihlašování, hlasování a vyhlašování "ošetřím". Na červenec 2018 tedy vyhlašuji univerzální téma:
LÉTO, PRÁZDNINY A MOJE AUTO
Přihlašování do 31.7.2018 do 22:00 hod
PS: Jedinej problémek může nastat s tím, že už jsem zapomněl přihlašovací údaje k fotosoutěži, tak snad to ještě najdu. :-)
1.) Vranis
2.) woody-alien