Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 24.08.18  06:42

« Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy

Zdravím pradědu z Českého ráje. Možná, že není nad šestiválec, ovšem realita prokazuje, že služební Rapid je nejvíc. Ať už na okreskách, kde se pouští do předjížděcích manévrů, jež by majitele šestihrnku bez ohledu na značku vyděsily k smrti, tak i na dálnicích, kde mu blazeovaní řidiči hot-hatchů, rychlosedanů a opulentních SUV tak tak stačí vyklízet levý pruh. Tu firmu si musím vygooglit, zřejmě slušnej oddíl. >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.08.18  23:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy

Až zase Honda (potažmo Japonci) začne dělat auta (včetně hh), na které se většina evropanů ráda podívá, může tady čekat odpovídající zájem.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.08.18  21:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy

Já mám k některým japoncům pozitivní vztah. Zvláště k Hondám, kterých jsme měli v rodině několik. Už dlouhé roky si říkám, že si toho Civica Type R stejně jednou koupím, jen ty poslední 2 generace se mi vůbec nelíbily. Tohle je o něco lepší, ikdyž mám stále výhrady >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.08.18  13:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy

Tms. Jsem rád, že se tu konečně dal někdo přemluvit a má zájem o Japonce...... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.08.18  11:19

« Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy

Myslím, že Civic Type R bude stát opravdu za prozkoumání !! Pěkně napsaný test, zvláště ten konec :-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.08.18  23:02

« Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy

Zdravím všechny z Kyjova......právě jsem se vrátil se svou M140i z výpravy do Františkových Lázní a s radostí oznamuju, že se potvrdilo, že není nad šestiválec (B58)........tak se všichni s těmi "usrrannými čtyřhrnky" hoďte do klídku............ ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 22.08.18  09:20

« Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy

Cupra rozhodně... naštěstí se zatím nepotvrdily zvěsti o konci MT nebo snížení výkonu, takže se pořád dá koupit 300k v MT ST :-) .
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 22.08.18  07:08

Iudex, tak flotila RS Tour už je v Senici. 8-s Ak mi vyjde čas, skúsim ešte tam.
  • « 10 Reagovat !

foto white-label

white label 21.08.18  23:04

Jak už jsem tu psal, G8R má mít také výkon (v PS) začínající čtverkou, takže s max. výkonem by problém být neměl, otázkou je, jestli dostane dvoustupňové přeplňování, které mělo být právě v G7R420, další věc je, jestli už opravdu bude jen jako 5dv.

Jinak toho "veterána" jsem teď dal technicky trochu do kupy (nové rozvody, druhá výměna oleje v dsg, výměna ventilu odlučovače oleje, dotažení uchycení přední nápravy...) a po překročení mety 100 tis. km zase jezdí jako za mlada.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.08.18  16:40

Tak konkurentom Tvojej limitovanej Cupre R bude až Trophy, Cup je konurent pre bežnú Cupru.
    wl: je mi jasné, že MRS nie je pre Teba, ak už za niečo vymeníš svojho veterána, bude to musieť byť niečo špeciálne, nie bežná konfekcia. Ale keďže projekt R400 zarezali, neviem, či Ťa uspokojí nejaký TCR. Žeby predokolková 1er? >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 20.08.18  18:44

« Re: Megane RS - jazdné dojmy

Zaujimavy popis skusenosti. Ten Renautik sa mi dizajnovo paci, ale zatial som v nom sedel iba v BA na autosalone. Ak budem mat niekedy moznost sa v tom povozit, tak napisem porovnanie s CUPROU. Ale priamym konkurentom mojej CUPRY R bude asi az ta CUP verzia...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.08.18  18:17

iudex
    Zrovna jsem neměl čas na to nějak (podrobněji) reagovat.
    Je to napsáno poměrně podrobně... a podobně jako Pája, z toho žádné překotné nadšení necítím, ale samozřejmě ani zklamání, což je pozitivní.
    A kandidát na případný budoucí hh to (pro mě) není určitě...
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 20.08.18  13:04

Každý má svoje, to bez debaty. Sport je stavaný na denné použitie a viac by mi tam vadil ten priestor vzadu, ako menší motor a chýbajúci samosvor. Na druhú stranu má peknú cenovku v základe, ktorá pôjde pri záujme ešte skresať. Svojho kupca si to isto nájde. V CUPe a Trophy sa možno viac prejaví absencia dvoch deci.
    Páči sa mi, že viacerí ponúkajú 2 - 3 verzie svojich ostrejších a ak sa ti páči design, tak techniku v rámci možností doladíš.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.08.18  12:58

paja: ako som hovoril, ja som spočiatku pomerne kritický a k autu si vzťah vytváram dlhšie, tryskajúce nadšenie ani nemožno čakať (ak to nie je 911ka), takže naopak moje dojmy z MRS boli na prvý kontakt veľmi pozitívne. Asi by to bol horúci kandidát na hotheč, optimálny výkon, dizajn, jazdné vlastnosti, manuál aj samosvor, skrátka všetko mi tam sedí. To samozrejme nerobí z GTI ani Cupry zlé autá, stále hrajú prvú ligu. A popravde ak by som naozaj kupoval HH, asi by som si počkal na GTI TCR (ideový nástupca vydareného Clubsportu), ktorý má prísť na jeseň. A tam by mal Golf veľké šance: väčší a výkonnejší motor (2,0TSI 213 kW/290k) plus hodnotnejší interiér. Aj keď má vraj mať iba DSG, čo by zase nahrávalo Meganu RS (samozrejme vo verzii Cup). A napokon cena, RS stojí celkom zaujímavý peniaz, limitka TCR bude asi hodne vyššie.
    Dany: ako píšeš, dať tam dvojliter, asi by neboli tie výhrady k priebehu výkonu. Ale opakujem, sú to nuansy, tých 206 kW tam bezpochyby je. Choď sa zviesť, testovacia flotila je stále v TT.
    Tom: samozrejme že by som šiel do Cupu, ale predvádzačka je len Sport, Cup sa u nás ešte nepredáva. A práve ten základ ukáže potenciál, ak som spokojný so Sportom, je zrejmé, že Cup bude len lepší a teda by som doň šiel aj bez testovačky.
    wl: žiadny koment?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.08.18  12:25

Já se půjdu pak projet s verzí CUP, protože mě prostě verze Sport bez samosvoru nedává tak úplně smysl. Pak mi přijde lepší univerzál Golf GTI, Leon Cupra či další, kteří mají adaptivní podvozek a pořádný samosvor. No ikdyž pořádný.. Tady právě poslední dobou pociťuji, že u Cupry ten koncernový VAQ není tak dobrý jako byl v Meganu R.S. poctivý samosvor. Ale na běžné ježdění to stačí, to je fakt :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 20.08.18  12:19

Iudex, pekná dovolenka.
    k Meganu: vyčerpávajúco a prekvapivo pozitívne spísané dojmy. Škoda toho dvojlitra. Zrejme by museli vyvýjať komplet nový motor a tak im bolo ľahšie zväčšiť jednašestku. Viac parády môže narobiť v Alpinke, ako v prerastenom Megane. Ak bude ešte k dispozícii, tak sa stavím skúsiť.
    Nu čo, aj tak je pekné, že je stále z čoho vyberať. Je dobré, že sa nesnažia všetci napodobniť guru GTI, ale každý má vlastný recept na ideálny kompromis.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.08.18  10:55

i30N má dvoulitr (1998 cm3).
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.08.18  10:43

i30N má 2,0 Turbo... Velmi schopné auto, ale interiér dost bída. Jejich agresivní kampaň, chování českého zastoupení k dealerům, plus zkušenosti s i30 v rodině po 5 letech a také servis na Jižní Moravě, to vše vede k jasnému výsledku, tohle určitě ne !! >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto webpaja

webpaja 20.08.18  10:02

...když to tak čtu, přijde mi, že GTI nebo Cupra jsou ještě stále skvělou volbou. Je skvělé, že MRS má pohodlný podvozek, dá se zvolit ultimativnější verze, ale zrovna ty máš na HH ujeto dost a nevidím žádné tryskající nadšení ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 20.08.18  09:10

Iudex: :yes:
    Jen poznámka, eNko má pokud vím jedna šestku, ne dvoulitr ;-)
    To místo vzadu je slabší, ale kombi má opět více místa vzadu a je taky ve verzi GT, jen už to není taková paráda jako GT220 a není v manuálu
  • « 20 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.08.18  08:54

« Megane RS - jazdné dojmy

Ako som písal, v piatok som mal predvádzaciu jazdu s novým Meganom RS.
    [odkaz]
    Bol to základný model Sport, teda s otvoreným diferenciálom, ako typická predvádzačka ale nabitá výbavou. Prevodovka bola dvojspojkový automat, príplatková oranžová tonic (za 1600 eur), 19ky disky, vnútri alcantara, veľký príplatkový displej a zrejme iné veci, ktoré som v rýchlosti nezaregistroval, ale už od pohľadu sa interiér líšil od základu, čo ukazuje konfigurátor.
    Začnem subjektívne: MRS sa mi páči, zvonku aj zvnútra. Zvonku presne triafa pre mňa ideálny mix decentnosti bežného hatchu a výraznosti športovej verzie, najmä zozadu auto pôsobí pekne svalnato, celkovo nie je tak nenápadný (až fádny) ako napr. Golf R, ale zďaleka nedosahuje tuzingovú vizuálnu agresivitu tajpáru, takže o nápadnosti alebo nenápadnosti môže dosť rozhodnúť farba. Oranžová tonic (ako aj žltá sirius) robia z auta výrazný a nápadný zjav, nejaká šedá ho kľudne schová do radu bežných GT verzií. Ja by som napriek horibilnej cene priplatil tú oranžovú, v nej je to pre mňa to pravé orechové.
    Interiér sa mi tiež páčil, teda aspoň vybavená testovačka. Možno v detailoch nedosahuje úroveň Golfu GTI, napr. vnímaná kvalita plastov a vypracovania, najmä plasty okolo displeja infotainmentu, ale nie je to veľký rozdiel a oproti konkurenčnému Hyundaiu i30N je to o ligu lepšie. Proste príjemné miesto pre život vodiča. Parádne sú sedadlá, výborne držia telo, notabene v alcantare, hlavne horná časť operadla výborne drží ramená. Sedí sa príjemne nízko, tu rovnako žiadne výhrady. Prístroje sú digitálne a dajú sa zvoliť rôzne režimy, aj keď mne konzerve najviac vyhovuje klasika dva budíky. Volant je tiež výborný, malý a hrubý, výrazne tvarovaný; volič automatu tiež bez výhrad, registrujem elektronickú ručnú, ale ja nie som Arese a nevadí mi to. Celkovo ma na ovládaní nič negatívne nerušilo, možno i preto si neviem detailne spomenúť dráhu brzdového pedálu a pod., skrátka z môjho pohľadu mi to všetko sadlo na prvú dobrú a teda hodnotím ovládanie ako plne vyhovujúce.
    Pri jazde v normálnom režime pôsobí Megane prekvapivo kultivovane a civilne, najmä pruženie je solídne, čo prekvapuje pri absencii adaptívnych tlmičov a na nízkych 19kach (ale mali by to byť nie úplne obyč tlmiče, majú hydraulické dorazy, teda by mali byť dostatočne mäkké pri normálnej jazde, ale pri väčších náklonoch by sa to malo pritvrdiť). Aj zvukovo sa drží relatívne v ústraní, proste civilný Megane so silným motorom. Predajca má nakonfigurovaný režim Individual, kde má všetko v najostrejšom režime s výnimkou stabilizácie, ktorú v predvádzačke nevypínajú. A ako je dnešným zvykom, charakter auta sa dosť zmení, je ostrejšie, hlučnejšie, reaguje na plyn výbušnejšie, výfuk prská a strieľa pri preradení. Celkovo je to veľmi podobné i30N v režime N. Podvozok je stále primerane komfortný, ale nemám žiadne výhrady, žeby bol príliš poddajný či sa zbytočne nakláňal. Brzdy sú primerane ostré, nie s tak ostrým nástupom ako v GTI, ale ani nie tak neskoro ako v 3er, taký zlatý stred. Riadenie sa neviem nejak osobitne vyjadriť, moc som ho nevnímal, teda opäť zrejme slušný štandard, žiadna prehnaná ukecanosť, ale tupé úplne nie je, k čomu napomáha aj pomerne strmý prevod riadenia.
    Motor je taký mix, na jednej strane má výkon, nie že nie, ťahá pekne od podlahy až do 6500 otáčok, kedy automat preradí. Len nad 5000 otáčok sa mi javí, že už tak vehementne neťahá a do tých 6 a pol to už tak neletí. Ako si matne spomínam na dvojliter v eNku, tak ten ťahal hore lepšie, nepamätám si, žeby som mal nejaké výhrady k poľavovaniu ťahu a celkovo mi ten motor prišiel tuším lepší. Takže sa asi zdá, že ten downsizing motoru zrovna nepomohol. Aj zvukovo to nie je ono, v športovom režime sa síce výfuk snaží prehlušiť všetko ostatné, brble, prská a hučí, ale aj za počuteľnej pomoci reprákov, čo som bol schopný aj ja počuť. Popravde to brblanie sa mi už zdalo trochu prehnané, resp. umelejšie ako v i30N. Motor samotný má taký nijaký zvuk, proste fúkaný downsizovaný motor. Ale ako píšem, moc to nevadí, pretože zvukových podnetov je v aute kopec a ľahko sa na motor zabudne, notabene keď má výkonu dostatok a krútiaku tiež.
    Čo sa prevodovky týka, viete, že nie som priaznivec dvojspojok, ale táto mi vcelku nevadila. Radila veľmi rýchlo hore i dolu, nechávala motor točiť až do maxima a na rozdiel od DSG v manuálnom režime sama neodradila, nechala poctivo seknúť obmedzovač. Ale ja by som ani tak nepriplácal.
    No a asi najkontroverznejšia časť MRS: natáčanie zadnej nápravy. Snažil som sa na to síce zamerať, ale neviem potvrdiť tvrdenia novinárov, že to spôsobuje nečakanú až zákernú pretáčavosť pri ostrej jazde, na to som jazdil málo (alebo málo ostro). Každopádne prvé pocity boli podľa očakávania také, že auto v ostrých zákrutách akoby točilo samo, človek pocitovo zatočí volantom viac, ako je treba, to natáčanie fakt pomáha agilite a pocitovo je auto živšie, agilnejšie a mrštnejšie, ako konkurencia s klasickou konštrukciou (napr. tá i30N). Na kruháčoch okolo Peugeotu (Dany vie) som sa točil dosť dlho, práve aby som pozoroval správanie systému, ale nejak som nezaregistroval v testoch spomínanú tendenciu k pretáčavosti, notabene nejakej zákernej. Ale jazdil som za ideálnych podmienok, suchý asfalt, dobré počasie, gumy akurát zabehnuté (Dunlop SP Sport Maxx), takže auto držalo výborne. Na výjazdoch ten systém pomáhal zabudnúť na fakt, že verzia Sport nemá samosvor a teda zo zákrut predok nevytiahne tak dobre, práve ten točiaci sa zadok to pomáha eliminovať. Samozrejme za horšej adhézie by sa iste absencia samosvoru prejavila viac a kombinácia samosvoru vpredu s natáčacou nápravou musí asi fungovať parádne. Teda moje dojmy z 4controlu sú také, že toho systému sa netreba báť a pri ostrej jazde to celkom pomáha (na úplnú hranu som sa ale logicky pri krátkej predvádzačke nedostal). Takže ja dávam natáčacej zadnej náprave v hotheči zelenú.
    Na záver ešte dve nepodstatné, ale praktické veci: priestor vzadu je dosť malý, ja sa za seba nevojdem (na rozdiel od Golfu) a aj kufor nie je nijak obrovský (a to auto nemá ani rezervu, len lepiacu sadu). Ale deti sa vojdú a pár litrov v kufri asi nerozhoduje v tejto kategórii.
    Ako asi vyznieva z textu, Megane RS ma celkom oslovil a potvrdil moje papierové predpoklady, že to by mohol byť ideálny hotheč, ktorý by som v súčasnosti kupoval. Dizajn je pre mňa optimálny kompromis, zvnútra auto pôsobí dostatočne hodnotne a hlavne jazdne je výborné, od agility podvozka cez výkon motora až po celkový pocit, že s tým autom jazda proste baví. A keď si zoberiem, že to je úplný základ, v októbri sa začne predávať verzia Cup a onedlho príde aj ultimatívna 300k verzia Trophy, tak to vyzerá fakt na jeden z najlepších hothečov. Len keby tam boli nechali ten dvojliter...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.18  01:08

« Re: Zase hotheč

iudex
    Pěkné moře...
    Tak co ten 4Control v MRS? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.08.18  14:22

« Zase hotheč

Ešte dve ukážky ciest na Madeire:
    [odkaz]
    [odkaz]
    Inak v piatok som mal testovaciu jazdu na tomto: [odkaz]
    Keď bude trochu času, napíšem pár dojmov.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 17.08.18  22:59

« Tak tohle je mazec

Kam se se.reme s našimi "adrenalinovými" auto-zážitky, trefováním apexů, snahou cítit hranu....tohle jsou frajeři, Dokonce předjíždění při couvání - to je nejvíc. >:D 8-s 8-s
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 17.08.18  22:56

« Re: Re: Re: Re: Srpen

iudex: :yes: ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.08.18  20:01

Na Madeiře jsem byl dvakrát a moc se mi tam líbí !! Nádherná příroda. Koukám, že jsi byl i za jeptiškama ;-) (první foto) Ani jednou jsem tam neřídil, vždy výlety s minibusem, ani mi to popravdě nechybělo, mohl jsem se kochat výhledy... Až budeš mít komplet galerii, pošli odkaz, rád zase kouknu.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.08.18  10:51

« Re: Re: Re: Srpen

Dovolím si podeliť sa so zážitkami z ciest po Madeire. Sú tam najstrmšie cesty, po akých som v živote jazdil, nájsť kilometer rovný úsek diaľnice je nemožné, o okreskách ani nehovorím. Bežne bolo aj na diaľnici stúpanie/klesanie 10-12%, okresky bežne 20% a keď sme párkrát išli do hôr na túru, bol tam úsek s 32% stúpaním, kde som cez kapotu ani nevidel na cestu a išiel v podstate naslepo. A aby to nebolo jednoduché, pozdĺžne náklony boli kombinované s priečnymi. [odkaz]
    Mať tam svoje auto (alebo nejaký hotheč), tak by som si to neskutočne užil.
    Ono o tých cestách som vedel už predtým, tak som si nevybral tú najmenšiu kategóriu auta ako pred rokom (čo bol veľký omyl), ale objednal som si Golf; nakoniec bolo všetko inak a dostali sme esúvéčko Jeep Renegade. Ale nebolo to zlé, dízel sa vďaka svojmu "krútiaku vocpoda" slušne vyrovnával s prudkými stúpaniami a aj vyšší podvozok občas pomohol. Každopádne SUV nie je moja šálka kávy, zbytočne vysoké ťažisko ma pri tých náklonoch znervózňovalo a kvôli malému preskleniu kabíny bol zlý výhľad dozadu. Relatívne mäkké pruženie, väčšie náklony či riadenie bez citu som od SUV očakával, takže moc vytýkať nemôžem. Inak bolo to auto s necelými 1000 km, vyrobené v apríli 2018, takže úplná voňavka, výbava zodpovedala aktuálnemu dátumu, všemožné asistenčné systémy, v interiéri ovládanie cez dotykový displej (čo je zvlášť pri takýchto zákrutovitých cestách vcelku nebezpečné, sekundu chce človek niečo prestaviť a už ide po krajnici). Ale napokon to auto všetko zvládlo, 8 dní každodenného jazdenia a cca. 500 km bez šrámu (no, popravde jeden kvetináč som pri parkovaní rozbil, ale jeho plast bol mäkší ako plast nárazníka Jeepu >:D ). Btw. parkovanie je tam ďalší extrém, vzhľadom na absolútny nedostatok miesta sa parkuje ako v Paríži, nárazník na nárazník, bežne v 15% svahu (a potom odtiaľ vycúvaj). [odkaz]
    Ale krajina je to krásna, na aktívnu dovolenku (turistika, levady, poznávanie) dokonalá.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 15.08.18  21:03

« Re: Re: Srpen

Nooo, já mám nápad, ale materiál budu mít asi až 3.9. :*) Ale tak třeba příště :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 14.08.18  21:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Srpen

Thom: 1.a 2.9. je vlastně víkend, takže proč ne, klidně. Uděláme tedy uzávěrku 2.9. ve 22:00. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 14.08.18  17:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Srpen

Neměl na konci značky M240i ??
    Jinak tady jedno tématické foto k fotosoutěži z nedělního výletu na Slovakiaring ;-) Ale neznamená to, že bych ji přihlašoval, v hlavě mám jeden nápad, který snad budu mít čas zrealizovat. A taky se první víkend v září chystáme zřejmě na Nordschleife, ale to bude již po termínu na přihlášení :-( Woody, neposuneme přihlašování na 2.9. večer, když jedu na "dětské hřiště pro velké kluky" ?? ;-) >:D
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.08.18  00:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Srpen

Místnímu známému "spadl" na auto (M240i) cyklista (s 3,15 promile v krvi) přímo z (vedlejší) cyklostezky. Když se daří, tak se daří...
    P.S. Cyklista to zatím přežil (leží na JIPce) zřejmě hlavně díky hladině alkoholu v krvi.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 13.08.18  22:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Srpen

iu.....bylo načase aby ses svezl v SUV a zjistil, že existuje život po hot sedanu a hot hatchie..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.08.18  23:24

« Fotosoutěž - Téma pro Srpen 2018

Tak, pánové, žádné protinávrhy nepadly, tudíž vyhlašuji jako Téma pro Srpen 2018:

"MOJE AUTO A NÁVRAT DO DĚTSKÝCH LET" ;-)

Přihlašovat se začne 25.8. a konec přihlašování bude 31.8. ve 22:00 hod.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 12.08.18  22:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Srpen

Jaká část PT?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.08.18  09:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Srpen

Vcelku jo. Na úzkych ostrovných cestičkách by sa hodilo aj niečo menšie, ale zase táto hranatá krabica má výhody v tom, že sa slušne odhadujú rozmery auta, vyšší posed znamená dobrý výhľad. Jazdné vlastnosti typické SUV, mierne sa to nakláňa, združenie mäkšie, ale ľahko prepruží. Motor je prekvapivo slušný na 1.6ku, tipoval som to dvojliter, má slušný krútiak, čo sa veľmi hodí pri tunajších prudkých stúpaniach (bežne 32%).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.08.18  01:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Srpen

A..., dobré?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.08.18  23:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Srpen

Ja som dočasne presedlal na úplný protipól môjho automobilového zamerania: americké SUV s talianskym dízlom
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 11.08.18  10:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Srpen

Bodejť by neprodával, když zanedlouho začne potkávat M2 comp............. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 11.08.18  08:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Srpen

tak to som fakt nečakal (K.Gott) že nejako uspejem s foto. To bola iba taká rýchla “telefonovka” keď som bol zabehávať nové brzdové dosky (robené na zákazku)
    Ďakujem.
    Thom ty už predávaš M2 ??
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.08.18  02:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Srpen

Pojízdná školní třída - Pátá Bé.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 10.08.18  21:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Srpen

V tom případě... je libo trošku černého humoru?
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 09.08.18  15:06

Soutěž. Dětská léta.....moje dětství je krutě poznamenané tímto hradem, kde jsem měl od komunistických * povoleno vídat jednou za půl roku svého otce....Mírov, věznice pro politické vězně 1948-1989 [odkaz]

Omlouvám se, ale dětství mě komunisté totálně zkurvili.....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.08.18  23:25

Th
    To by bylo téma šité přímo pro tebe, ty jsi mentálně v dětských letech prakticky dodnes... >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.08.18  21:41

Navrhuje vítěz, takže Woody, další bedňáci mohou případně přidat své nápady ;-)
    Já jsem klidně pro ty "dětská léta" >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.08.18  15:30

V 69tém jsem ještě tahal kačera..., ale tyhle "chytré" mašinky se stejně objevily až v 80. letech, tahle konkrétně v r. 1983.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 08.08.18  11:40

A to si měl kdy? V 69 tém..... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.08.18  23:59

Já měl Atari 800 XL:
    [odkaz]
    S kazeťákem XC12:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.08.18  14:58

« Re: Srpen

Emel: Návrat do dětských let je dobrej nápad. Že bych zkusil ještě najít ZX Spectrum ? ;-)

Jinak vyzývám ostatní účastníky ať navrhují téma pro Srpen 2018 a uzavřeme to desátého.
  • 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 07.08.18  11:29

« Srpen

No fajn, tak co téma na srpen? Napadlo mě... co třeba "návrat do dětských let" nebo něco takového? Děti, nějaké retro...
  • « 00 Reagovat !

foto Vranis

Vranis 07.08.18  07:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování

Taktiez dakujem za vsetky hlasy a gratulujem vitazom :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 06.08.18  14:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování

Iudex: tá moja nutnosť, vychádzala čisto z bysomárčiny. Reálne by som rozmýšľal nad univerzálom z kategórie cestných endúr, prípadne cestný liter podobný tomu Ztku.
    Enduro v motorkách nie je až taká márna kategória, ako pri autách. Nie je tam taký nárast hmotnosti (prípadne sú ľahšie) a s tým spojené negatívne vplyvy. Napríklad taká Multistrada je neskutočne multifunkčná a nestratí sa ani na okruhu. Alebo Super Adventure od KTM. 160 koní, palivové mapy, adaptívny podvozok. To všetko robí z týchto endúr dokonalé univerzály.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 06.08.18  14:40

« Re: Ukončení hlasování, vyhlášení výsledků

Gratulujem víťazom, česť porazeným.
    Nabudúce sa už budem snažiť regulérne zapojiť do súťaže.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 06.08.18  13:59

« Re: Pochvala!

Gratulujem woodymu k víťazstvu a symbolicky mu ako posledný víťaz odovzdávam putovný pohár najlepšieho miestneho fotografa. Mne sa bohužiaľ nepodarilo sa ani pokúsiť obhájiť titul. Teším sa, že pri pokuse o oživenie súťaže sa podarilo zapojiť toľko fotiek, rešpekt páni. A tiež sa teším, že z titulky konečne zmizne emelovo cédečko. :-)
    Iudex: taká tvoja klasika, veľmi pekné, má to atmošku
    Tom: hovoriac o klasike, u teba by človek ani iné nečakal. Je to taký tvoj (veľmi vysoký) štandard
    Boost: waw, M3, gratulujem. šum by sa dal zredukovať znížením iso, ak hovoríš, že si fotil na 1/400. Toto by si mal dať z ruky na nejakých 1/50 a pri adekvátne zníženom ISO by šum výrazne ustúpil. Mne sa to ale celkom takto páči, má to takú vintageovú večernú atmosféru.
    Fred: super
    Woody: žlté pole, zrúcanina, bezoblačná obloha. Z toho a hlavne z toho laku prázdniny priam žiaria
    Deda, emel, dany, vranis: pekné fotky
  • 00 Reagovat !

foto webpaja

webpaja 06.08.18  12:32

« Pochvala!

Všem, za krásný fotky kluci :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 04.08.18  22:36

Vítězství bylo zasloužené, ale hlavní je, že jsem neskončil poslední!!! :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 04.08.18  16:23

« Re: Re: Ukončení hlasování, vyhlášení výsledků

Téma na srpen/ august? Ne....západ slunce už ne..... wl....mír...mír...mír..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.08.18  15:35

Blahoželám woodymu k jasnému a zaslúženému víťazstvu, tiež aj ostatným medailistom. Myslím, že na začiatok netreba až tak striktne dbať na pravidlá a zrejme aj keby fred hlasoval, len by zvýšil woodyho náskok. :-)
    A v auguste/srpnu to verím bude lepšie.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.08.18  14:56

« Re: Re: Re: Re: Ukončení hlasování, vyhlášení výsledků

Tak to "z další" jsem přehlédl >:-[] To víš, já čtu to co potřebuji !! >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 04.08.18  14:47

« Re: Re: Re: Ukončení hlasování, vyhlášení výsledků

Thm...kua šlajfuj....píšu z další účasti........ ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.08.18  14:33

« Re: Re: Ukončení hlasování, vyhlášení výsledků

S tím souhlasím a tedy děkuji za 1.místo ve fotosoutěži!! >:-[] >:D >:D
    Děkuji svým nejbilžším, děkuji své rodině, děkuji svému skvělému autu a v neposlední řadě děkuji vám hlasujícím ve fotosoutěži >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 04.08.18  14:13

Navrhuju, aby byl w-a banován z další účasti v soutěži, jejikož se tím že soutěž organizuje a pak se jí i účastní dostal do střetu zájmu............. ;-) w-a...mír...mír...mír.... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 04.08.18  09:23

Kua ja som zasa zmeškal aj prihlasovanie aj hlasovanie. :'-( keď bude trochu času, niečo napíšem, ak by teda niekoho zaujímal moj názor.
  • 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.08.18  23:50

« Ukončení hlasování, vyhlášení výsledků

Po sečtení všech hlasování je výsledek tento:

1. woody-alien 23 bodů
    2. Thomasino 15 bodů
    3 speedfred 10 bodů
    ---------------------------------

4. Vranis 8 bodů
    5. boost 3 body
    6. iudex 2 body

Emel, praděda a Dany bez bodu.

V průběhu přihlašování a hlasování se nám vyskytlo pár porušení pravidel, včetně mého pozdního hlasování. Praděda např. měl dělené třetí místo, což není přípustné, ale zjevně to neovlivnilo pořadí. Horší už je fakt, že speedfred nehlasoval vůbec a striktně bráno tak získal výhodu nepřidělením bodů "soupeřům". Co se mě týká, já bych to napoprvé toleroval. Nebylo to dostatečně zdůrazněno a sf nemá žádné zkušenosti s předchozím fungováním soutěže. Ale záleží i na vás.

Jinak se sluší poděkovat všem účastníkům soutěže i hlasujícím. Jsem rád, že jste do toho šli. :yes:
    A za sebe osobně díky za vaše hlasy. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.08.18  23:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování

Omlouvám se za zdržení. Spadlo pár kapek vody a silnice plný bouraček. ;-\

Hlasuji:

1. speedfred
    2. Thomasino
    3. boost
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 03.08.18  20:24

Off topic... Tak taťka právě dojel na první trochu delší cestu, od nás ze severu do Nitry, jeli ve čtyřech dospělých, žádná ořezávátka, po dálnici prý tempomat pořád 130, plný kufr, motor ještě nezajety a spotřeba 5.2... tak a pak že downsizing nefunguje :-! Za tolik to měl problém dávat Peugeot v naftě... :yes:
    Jo a podařilo se rozjet Android auto, takže navigace z mobilu na displeji, otec nadšený.
    Musím se pochválit, dobře jsem mu to vybral :-! :-! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.08.18  20:04

1. woody
    2. speedfred
    3. Vranis
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.08.18  15:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování

Hoci sa do motoriek moc nevyznám, aj tu by som bol naopak za nejakého univerzála. Naked bike/street fighter je ako píšeš dosť obmedzujúci, bez kapotáže a s malou nádržou to nie je na dlhé cesty, superšport o to menej, to je čistá jednoúčelovka. Na druhej strane enduro je trochu mýtus asi ako potreba SUV, všade v EU sú asfaltové cesty a na Náhorný Karabach sa až nepotrepeš, aby si musel mať poloterénne enduro.
    Veľké touringy typu Gold Wing sú zase neohrabané na kratšie trasy a v meste ťažko použiteľné, to platí aj pre veľké cruisery/choppery. Čisto bysomársky by som sa orientoval na nejaký polokapotovaný street či tourer s motorom V2 od 650 do 800 ccm.
    Btw. kamarát si teraz kúpil Triumph Tiger, 800vka, R3, vraj slušný kompromis dynamiky, obratnosti a použiteľnosti na dlhé cesty. Ďalší známy si kúpil Triumph Scrambler, čo už je taká retro imidžovka.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 03.08.18  14:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování

WL: díky za postrehy. Práve tú zlobu v prejave motora od Hondy by som už nečakal. Zveriť design Talianom bol tiež pekný ťah na bránku. Trochu bojujem s tým "skútrovsky" poňatým výfukom. Inak je to moc pekné, vrátane materiálov.

Prichádzam k záveru, že, tak ako pri autách, by som NUTNE potreboval dva až tri kúsky. Jeden podobný naháč na kratšie výjazdy po vyprázdnených cestách. A potom nevadí malá nádrž, nulová ochrana pred počasím a menej pohodlia. Druhý pohodlný stroj na niekoľkodňové výlety (napr. Kawa Z1000SX). Do tretice enduro na poznávanie tretích krajín...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.08.18  10:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování

iudex
    Jj, auto HDR, ten kolík tam ruší..., je tam jen docela úzká (dvě auta se tam nevyhnou ani omylem) zpevněná cesta a všude kolem blízko ní elektrické ohradníky, navíc jsem to fotil trochu ve stresu protože ke mně přišel nasraný býk a pořád na mě bučel, byl jen pár metrů za tou motorkou (proto není vidět) a dělil nás jen tenký drát, kdyby náhodou nešel proud, tak než posbírám batoh a přilbu neměl bych šanci stihnou odjet. >:D Tady je ta situace za motorkou vidět, to už bylo slunko níž: [odkaz]
    Hlasování (na rozdíl od přihlášení) snad stihnu. ;-)

P.S. U nás v okruhu 10 km teď byly dva smrťáky
    (+jedna spolujezdkyně v kritickém stavu) na motorce (včera a předevčírem. Jezdit rychle mezi autama je riziko poměrně velké, já jsem si ale vyloženě vybíral místní prázdné okresky které dobře znám a něco jsem se po nich i na motorce najezdil. Užíval jsem si hlavně zrychlení, nikoli max rychlost, takže moje průměrná rychlost byla nižší, než kdybych jel třeba s GTIčkem.
    Ta nová CB1000R je takový Jekyll a Hyde v jednom balení a je jen na tobě, co si zrovna vybereš,m v tomto ohledu připomíná hh, ale dynamika je úúúplně jinde, na tu bys u auta musel k cenovce CB1000R přidat ještě jednu nulu (a pořád to nebude ten přímý kontakt se vzduchem). Motor táhne krásně "odspodu" (ideálně s vysokooktanovým benzínem) a dá se točit do 11 tis. ot/min. (146 PS v 10.500 ot./min.), nahoře má krásný zvuk (i se sériovým výfukem), ale do otáček + 8,5 tis. se člověk v běžném provozu moc nepodívá, protože už na 1. rychlost hravě překročíš 90ku a motoru je celkem jedno jakou rychlost tam máš, zrychluje i na šestku z malých rychlostí parádně. Přední kolo má tendenci odlepovat se i na trojku (v režimu sport). Jsou tam čtyři režimy: Sport, Normal, Rain a User, který si můžeš přizpůsobit podle sebe.
    Našel jsem jeden pěkně napsaný test se kterým můžu jen souhlasit (i pro Danyho):
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.08.18  08:48

« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování

wl: prekvapivo slušná fotka, ten mobil (zrejme s automatickým HDR) veľmi dobre zvláda vyrovnanie dynamického rozsahu scény (prekreslenie tieňov na motorke vs. jas slnka priamo v zábere). Aj umiestnenie do prostredia pekné, krajina vo vašom okolí je krásna. Možno len kompozične by som sa trochu posunul doprava, aby som zväčšil odstup motorky a slnka, teda aby slnko bolo viac vpravo a súčasne nebol v zábere ten kolík.
    Inak naháč vyzerá zaujímavo, aj keď ja som na chuť motorkám nikdy neprišiel, to je pre mňa darcovstvo orgánov; aj tento týždeň som parkoval vedľa chalanov na motorkách, ktorí vášnivo debatovali a o 5 minút už som ich míňal na ceste, kde ťahali jedného z nich aj s jeho motorkou z cesty (našťastie chalan prežil).
    P.S. ešte si nehlasoval.
  • « 00 Reagovat !

foto Vranis

Vranis 02.08.18  23:02

Za mna to bude:

1. Thomasino za krasne auto a celkovo fotku
    2. Boost za krasne auto a pochmurnu atmosferu
    3. Woody-alien za krasne auto a najvymakanejsiu fotku
    :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 02.08.18  21:06

« Re: Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování

Když už, tak mi to připomíná Bezděz.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.08.18  20:34

w-a
    Jj, moje chyba, mohl jsem poslat sms.
    Stejně nevím, jestli by to tu prošlo, když to má jen dvě kola.
    Ale kdo chce, může se k té fotce vyjádřit (kritika) i mimo soutěž.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.08.18  20:12

« Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování

wl: Tak to mě mrzí. Možná stačilo z toho mobilu napsat, že ještě budeš přihlašovat fotku a přihlašování bych odložil.

Já fotku s Troskama nedával.....no a ta podoba možná prostě vyplývá z toho, že věže a hradby odolávaj zubu času nejvíc, zatímco veškeré ty doplňkové budovy mezi nimi už jsou dávno pryč. Hazmburk je ovšem poměrně známou dominantou Českého středohoří.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 02.08.18  18:20

i: Canon 600D w/ 18-55mm

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 02.08.18  13:32

boost: tak to bude nejaký dosť starší Canon, nie? Pretože nové APSC foťáky ISO3200 zvládajú s prehľadom, aj môj (práve dnes predaný) obstarožný Pentax (model z r. 2013) fotil prijateľne do ISO6400. Btw. to nemá s foto skills nič spoločné, šum senzora na vysokom ISO neovplyvníš; to, čo môžeš spraviť je, že na vysokom ISO proste nefotíš (teda fotíš za svetla alebo v noci použiješ ten Emelom spomínaný statív).
    Dany: no problem, woody Ťa zaradil a nik s tým nemá problém, sme radi, že sa fotosúťaž opäť rozbieha, keď to bude zabehnuté, môžu sa aj pravidlá brať striktnejšie.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 02.08.18  07:24

Po splnení povinnosti (doštudovanie pravidiel :*) ) pridávam podporu k svojmu hodnoteniu:
    Woody, najviac si cením fakt, že si vyhnal celú rodinu z auta (všetci vieme aké to je náročné), najvyváženejšiu kompozíciu, technickú kvalitu a v neposlednom rade dodržanie témy (oproti nám niektorým lemrám pridávajúcim fotky mimo pravidiel, témy, z archívu atp.)
    Thom, tradične pekná Francovka, pardon Alpovka
    Vranis, pekné prostredie trochu kazia kompozičné nedostatky, tabule, baba pózujúca svišťom...

Emel, pekná metalíza. Čo je to za zrno?
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 01.08.18  22:36

V rychlosti a bez komentáře, bo neni čas...
    1 woody alien
    2. speedfred
    3. Vranis

těsně Thomasino... vadí mi uvnitř auta cestující ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 01.08.18  21:59

iudex: nj, však co jsem psal do sz... ;-)

dík za feedback, no, je vidět, že se moje skills zhoršily, když je ta fotka z DSLR brána jen jako cvak z mobilu haha. Stativ jsem prodal a canon jsem vzal do ruky tak po dvou letech. Víc jsem z toho vytřískat bez stativu asi nemohl (f/4, 1/400, iso 3.2k); přijde mi, že ten objektiv nemá příliš dobrou světelnost, ale to se asi jen blbě vymlouvám.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 01.08.18  21:38

« Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování

Moje hlasování

1. woody-alien: celkově moc povedená fotka
    2. thomasino: pěkný panorámata
    3. iudex: body za vybavení na dovolenou a komparz

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…