Thomasino 06.09.18 16:13
« Re: Re: Re: Fotosoutěž Srpen 2018 - Vyhlášení výsledků
Po tomto výletu a taky co mě známý svezl s mírně upravenou M2 u Šenkýře, kde má KW Clubsport podvozek (samozřejmě odklony a geoška), větší 6-ti pístkové brzdy AP Racing co brzdí jako sviňa, pak lehké Recaro Pole Position sedačky (zadní vyhozené ven a polorám), gumy Pirelli Trofeo, jsem viděl kam se to auto dá posunout a jak umí jezdit. Hlavně mě to s ním na NS bavilo i v sérii (ikdyž podvozek by to chtělo méně houpavý), takže možná nechám jako dailycar M2 (nebo vyměním za M2 Comp. s automatem, nebo M4) a bude :-! >:D -
Thomasino 06.09.18 13:48
« Re: Fotosoutěž Srpen 2018 - Vyhlášení výsledků
Nazdar pánové, omlouvám se že jsem se nakonec nezúčastnil, ale nějak nebyl čas a popravdě plný dojmů na Nordschleife jsem na to i zapomněl 8-s
Bylo tam samozřejmě super, dojeli jsme tam v sobotu odpoledne těsně po 15-té, takže jsme stihli kouknout na necelou hodinku závodů VLN. Pak v neděli něco málo pojezdili, občas zavřená trať kvůli nehodám nebo oleji na dráze, mezi 11-16 hodně plno, to jsme odjeli a vrátili se navečer po 16-té. Plus nějaké ježdění v pondělí a úterý navečer, kdy bylo 2,5 hodiny otevřeno a malý provoz. A zase střídání otevřeno a zavřeno i v PO+UT. V úterý jsme jeli hned mezi prvními na dráhu, kousek před námi se rozstřelila tahle Ibiza, když jsme tam přifičeli tak byli sice již venku ale nemávali ještě ani žlutými a spousta hlíny na trati. Takže se vyplatilo, že člověk má vždy nějaké malé rezervy pro podobné situace. A v další jízdě pak jedno Clio RS v kačeru před Liščí dírou a o minutu později starší BMW ve svodidlech a částečně v trati ve stopě za ExMuhle v Adenau..
Pak dám nějaké další fotky, až se trochu dostanu do normálu, tady prvních pár.. Vrátili jsme se včera večer ve 22 hod.. V pondělí jsme byli na procházce kolem tratě za Brunchenem, od tama spousta fotek, ten den tam měl Šenkýř trackday, takže hodně českých a slovenských sporťáků.
woody-alien 05.09.18 22:44
-------------------------
4. Ronault - 3 body
5. Dany - 2 body
6. praděda - 0 bodů
Díky všem zúčastněný i hlasujícím. Velká gratulace vítězi, o kterém tentokrát nebylo od začátku pochyb :yes: Takhle se zkrátka "ujíždí všem". >:-[]
Emel 05.09.18 20:41
« Re: Fotosoutěž Srpen 2018 - Konec přihlašování
Za mě tedy takto:
1) woody - tahle fotka mě nejvíc pobavila, krom toho jsi jednoznačný král přípravy scény
2) iudex - nevadí mi dřevo ani crocsy ani ta moucha na předním kole, na první pohled to fakt vypadá jako autíčko na provázku :-)
3) Ronault - líbí se mi ten omlácený angličák, vlastně je to obsahově dost podobné mé fotce.
---------
4) Dany - příjemná fotka, líbí se mi výraz i atmosféra
5) praděda - auto je super, fotka spíš taková dokumentární
Dany 04.09.18 08:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Srpen 2018 - Konec přihlašování
Za mňa tiež celkom jednoznačne:
3. Iudex
Emel, šlapacie Leninove sane v Top stave je proste najvác. Ten moskvič musel hádam opakovane padať z útesu. Navyše technická kvalita, ako už bolo spomínané, je za 1*. Rád som si zaspomínal. Ďakujem
Woody, oceňujem vtipnosť tebe vlastnú. Pobavil si ;-)
Iudex, pridávam sa ku kolegom s názorom, že fotku kazia detaily. Hlavne fakt, že ešte nemáš porúbané drevo, takto pred zimou >:D
Ron, vytrieskal si z toho celkom dosť. Nakoniec to nie je až také zlé, ako sa snažíš od začiatku podsúvať.
Dedo, dík, že ma nenecháš na poslednom samého
K hercovi na mojej foto by som chcel podotknúť, že viac ako herec je to kazisvet. Vzniklo asi 50 fotiek. Naivne som si myslel, že budem môcť ladiť kompozíciu, hĺbku ostrosti, svetlosť... Nakoniec sa dala použiť iba jedna z prvých foto, ktoré mali slúžiť ako nástrel. Leg, ver mi, že ten telefón už potom bol v každej možnej aj nemožnej pozícii. Lialo zo mňa ako z vola, lietal som okolo auta ako nasraný sršeň a aj z huby potichu vypadlo nejaké to zviera. Toto bolo proste maximum. -
Leg 04.09.18 02:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Srpen 2018 - Konec přihlašování
Dnes jednoznačne:
3. Iudex
__________
Emel - jednoznačné víťazstvo za perfektné technické prevedenie. Navyše to šlapátko má vďaka geometrii predných kolies a otlčeniej karosérii taký silný výraz, že by kľudne mohlo hrať vedľajšiu úlohu v Cars 4. A samozrejme aj osoba na druhej strane aparátu to musí vedieť zvečniť, čo sa ti perfektne podarilo
Woody: klasická woodyovka, toto by nikoho iného nenapadlo. Mňa teda určite nie, rešpekt
iudex: v tomto zasa jednoznačne vidím tvoj rukopis, nápad aj prevedenie, na vyššiu priečku ale tomu chýba celková dotiahnutosť, ruší tam kopa dreva a celkovo tam človek musí dej chvíločku hľadať. To som ale hnidopich, je to špica, len prví dvaja predsalen tentoraz kopú inú ligu. A vôbec, aj mňa zaujíma, ako si to spravil s tým špagátom. :-)
___________________
Ronault: taká emel wannabe, nie je to zlé, len aj na miere úprav je vidieť, že sám si z toho chcel vytrieskať viac
Dany: má to fajn atmosféru, mladý je evidentne herec. Škoda, že si neotočil telefón číselníkom k objektívu, takto to tam človek musí trochu hľadať
Deda: taká trochu z núdze cnosť, ale čo mám ja čo kritizovať, ja som sa nezmohol ani na to. Ale sľubujem, že nabudúce sa už pridám, nech ma aj rozšklbe. :-) -
Ronault. 03.09.18 23:21
« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Srpen 2018 - Konec přihlašování
Woody: Jó nápad byl, ale realizace byla hodně rychlá a na koleni. Nové auto jsem vyzvedával až dnes, v pátek jsem si ho vzal jen na focení pro havarijko před přepisem, navíc večery jsou krátké... no a pevnou 35mm objektiv jsme si pučovali až dneska a ta umí lépe makro a na tak miniautíčko to chtělo makro, což ta 18-140 mm vůbec neumí. 8-s Proto jsem licitoval o posunutí termínu >:D Samozřejmě jsem mohl Lambo položit na Citroena, ale chtěl jsem aby byl znatelný ten rozdíl velikostí snů a reality >:D Třeba příště bude lepší. Honza teď hodně fotí, vlastně já si koupil zrcadlovku a fotím tak 5% fotek, takže se výkony do fotosoutěže třeba budou zlepšovat jak se bude snižovat stav mého konta po koupi nových objektivů 8-s >:D -
woody-alien 03.09.18 21:55
« Re: Re: Re: Fotosoutěž Srpen 2018 - Konec přihlašování
Tak já zahlasuji:
2. iudex
3. Ronault
Emel - stejně jako Ron oceňuji technickou kvalitu. Pro stav toho autíčka pak máme v rodině zažitý výraz (a netýká se jen aut).....totiž že "prošlo Tobrukem". >:D
iudex - hrát si s velikostí objektů je vděčné a ty to neděláš poprvé. Pamatuju ještě krmení Focuse, tuším piškotem ? Každopádně hezká fotka.
Ron - hodně podobný nápad jako Emel, ovšem o poznání hůř zrealizovaný. Jednoduché to není ale snaha a autenticita (s tímhle autíčkem si kdysi opravdu slovutný MuDr. Ronault hrával >:-[] ) se cení. -
Ronault. 03.09.18 20:23
« Re: Re: Fotosoutěž Srpen 2018 - Konec přihlašování
Hlasuji:
3. iudex
Emel - svým způsobem by se dalo říct, že to je relativně jednoduchý nápad, ale provedení je technicistně dokonalé a ta dokonalost převýšila nad nápadem woodyho. Navíc jak si to tak vemem, i to šlapací autíčko má velkou hodnotu.
woody: zasmál jsem, hodně dobrý nápad :yes: Jen trochu jinak bych to nafotil, ale možná se to jinak nedalo...
iudex: nápad dobrý, ale trochu mi, podobně jako na mojí fotce, vadí detaily. V první řadě boty >:D no a pak to okolí kazí celý dojem z fotky a trochu ten nápad kazí. Ono to vypadá jako jednoduchý nápad, hrát si s velikostí objektů na fotce, ale lehké to není. Taky jsme bojovali a chybělo mnoho pomůcek a ještě chyběl figurant. Jen teda otázka na to lano? Jak to, že visí? to je photoshop?
Dany: velký plus pro aktéra fotky, hraje výborně :yes:
WL: jsem, to jsi nevěděl? :-O -
Ronault. 02.09.18 20:47
« Re: Re: Fotosoutěž Srpen 2018 - Moje auto a návrat do dětských let
Woody: Zasmál jsem se :yes: >:D I já mám nové auto z Nošovic :-O Naštěstí jen minulá majitelka tam bydlí :-!
iudex: fotka by to byla pěkná, ale dítě v Crocsech? 8-s Možná už to je profesní deformace, ale přesto - to neéé 8-s -
Market 02.09.18 20:12
« Re: Re: pekne porovnanie HH: i30N vs Type-R vs Megane RS vs Cupra R vs 308 GTi - DRAG RACE, ROLLING RACE, BRAKE TEST & REVIEW!
Ked som to pozorne pozeral, mal som pocit, ze keby ten drag race mal este aspon o 100m viac, tak TCR by uz stracal... Z toho, co predviedol MRS som bol aj ja "prekvapkany" :-) Este by to chcelo aj nejake objektivne porovnanie na nejakom dlhsom okruhu napr. Nordschleife. -
iudex 02.09.18 12:57
« Re: pekne porovnanie HH: i30N vs Type-R vs Megane RS vs Cupra R vs 308 GTi - DRAG RACE, ROLLING RACE, BRAKE TEST & REVIEW!
Market: zjavne máme rovnaký odber, tiež som to ráno pozrel. Podľa očakávania to bolo tesné medzi CtR a Cuprou R (čo Ťa iste teší), mňa ale celkom prekvapil ako dobre sa držal i30N a naopak ako zaostával M RS. -
woody-alien 01.09.18 20:55
« Fotosoutěž Srpen 2018 - Moje auto a návrat do dětských let
poterienko: Tak to sleduj jednou za měsíc, kolem 25. a my ostatní mezitím můžeme plkat o čem chceme. ;-)
Soutěž jsme obnovili teprve v červenci a teď jsem byl na dovolené, takže jsem neměl čas to tady furt dokola prezentovat.
Téma pro SRPEN 2018 je Moje auto a návrat do dětských let. Přihlašování do 2.9. 22:00 hod. Určitě budeme rádi za každou přihlášenou fotku. -
poterienko 01.09.18 17:41
« Re: Re: Foto soutěž?
iudex: Děkuji . A je tu nějaký admin, co by to házel do té "recenze" nebo ne? Jakože občas bych si zasoutěžil, ale pokud se tu pořád probírá nejsilnější diesel v renaultu, nebo co to tu bylo před lety, tak na to asi prdím, než abych to tu hledal . -
Ronault. 31.08.18 23:33
« Foto soutěž?
Přihlašuji se:
Fotka se jmenuje: dětské sny a realita života
To Lambo je opravdu moje autíčko, jak jsem byl malý. V podstatě bílé auto mám, futuristický design má taky, jen je to trochu větší >:D
Jinak musím teda říci, že jsme udělali chybu, protoe na tohle se můj objektiv zrcadlovky vůbec nehodí, na makro to chce něco jiného, to by i kompakt zvládl lépe -
iudex 30.08.18 10:28
« Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
Dany: fajn že si stihol testovačku. Zdá sa, že to vidíme veľmi podobne; rovnako myslím, že aj základ bez samosvoru má zmysel, RS Sport je parádne auto za dobré peniaze pre toho, kto chce hotheč na bežné cesty bez okruhových ambícií. A keď je tak solídny základ, Cup a Trophy môžu byť len lepšie.
Tom: chápem to správne, že predávaš M2? Prečo preboha, konečne máš vysnený športiak bez kompromisov, kupé, RWD, R6 a ideš ho predať, uvažujúc o FWD kompakte? :-O
P.S. keď už hovoríme o predaji, ja som pred kúpou novej bezzrkadlovky rozpredal celú svoju zostavu zrkadlovky s 5 objektívmi, niečo cez bazoš, niečo cez Ebay a moju radosť, ako dobre som predal trochu schladila faktúra od Ebay na províziu vo výške cca. 12% z kúpnej ceny. Dobrý biznis. 8-s -
Dany 28.08.18 13:49
« Re: Megane RS - jazdné dojmy
Tak aj ja som stihol MRS. Je to ten istý kus, ktorý skúšal Iudex. Prvé čo ma zaujme je, že farba sa im fakt vydarila. Ako druhé si všímam dorafané predné devätnástky. Asi už dostal trochu za uši. Pol hodinku pred záverečnou ukecaný predajca nemá čas a tak fasujem mladého, čo sa zaúča. Vyfarbí sa ako fanda do rýchlych áut. Berie prvé kolo, aby ukázal úzke cestičky medzi dedinkami záhoria a tiež kde sú limity stroja. Sťažuje sa, že ľudia sú hovädá. Hneď plný bez poznania prostredia a potom nevedia čo s tým, až sa bojí o život. Chalan jazdí slušne. Bez predvádzacej jazdy by som si na úzkych zatočených cestičkách určite nedovolil ísť tak tvrdo. Do zákrut je ale nakoniec celkom pekne vidieť a tak idem na to. Pre krátkosť času ani neskúšam normálny režim. Takže sport. Začínam naplno a postupne pridávam. Iudex to zhodnotil celkom pekne a tak sa ho pokúsim doplniť. Na takto úzke cestičky je výkonu akurát. Jedine širšia otvorená cesta dáva pocítiť, že v ladení motora ešte majú rezervu pre ďalšie verzie a vrch je plochý, bez špičky. Koniec koncov aj na TypeR by sa nejaký ten kôň ešte uživil. Kedy je dosť a za aké peniaze? Chalan spomína, že do 200 sa ťah vyrovná so starším dvojlitrom. Vo vyššom tempe už má dvojliter navrch. Zvuk motora je podobný ako u 1,6 TCe. Prím tu hrá výfuk a jeho chuligánsky prejav. Nie, že by sa nejakým Akrapom nedalo narobiť viac parády, ale za tie prachy. Prečo nie? Riadenie je trochu tuhšie ako v GT, ale inak je dosť podobné. Na rozdiel od ostatných, mám opačný problém a to, že v iných autách točím menej a potom musím uťahovať stopu. Pri 4controle som nepozoroval žiadnu zmenu v chovaní ani pri posunutej hranici na 100km/h. RS je tuhšie, širšie, kratšie, rýchlejšie, ale ten podobný charakter tam je poznať. Hulvátskym spôsobom sa dá docieliť nedotáčavosť, normálne je však RS neutrálne so snahou stočiť sa do zákruty. Zadok je celkom hravý, ale nejaké nebezpečné správanie cítiť nebolo. Pod plnými brzdami je zadok mierne neposedný. Že by som nešiel dostatočne pomaly? Ťažko povedať, čo z toho spôsobuje stabilizácia, bolo by to treba vyskúšať s Off na otvorenom priestore. Ani na hrane, v miernom šmyku, nebolo cítiť žiadne zásahy a vôbec mi nevadila. Som zvedavý, ako to zhodnotia naši testeri (vrátane Ondra) v riadnom redakčnom teste. Brzdy boli pod tlakom trochu tupejšie, gumovejšie, menej ostré a menej účinné ako v TypeR. Možno Cup to dorovná. Má vôbec Cup lepšie brzdy, alebo iba lakované brzdiče? Čo ma prekvapilo bol komfort podvozka pri tom ako funguje a na devätnástkach. Kto potrebuje adaptívne tlmiče? Až by som poznamenal, že je komfortnejší ako pri GT na sedemnástkach. Absenciu samosvoru som pociťoval v ostrom vracáku do kopca (Y križovatka). Na otvorených okreskách nechýbal vôbec. Predná náprava s oddelenou tehlicou prenáša výkon celkom slušne. K prevodovke len toľko, že celý čas som jazdil s manuálnym radením a v porovnaní s GT radí o chlp rýchlejšie, viac kope, pôsobí hutnejšie... Je cítiť, že je stavaná na väčší krútiak a ladená na športovú jazdu. Ak by som si mohol vybrať, beriem manuál z TypeR. ;-)
Ešte pár postrehov k interiéru. Volant a sedačky vyzerajú identicky s GT. Sedačky v RS majú však pevnejšie bočnice a ešte lepšie fixujú telo. Pri volante som mal pocit, že po presadnutí späť je veniec o niečo užší. Menej sa mi páči stvárnenie karbónu na obklade dverí. Interiér bol úplne bez pazvukov, teda aspoň som si nič pri tej nakladačke nevšimol. To u mňa sa po 30t. už nejaký ten šramot ozve.
Na rozdiel od Thoma si nemyslím, že sport je úplne márny a bez okruhových ambícií dáva zmysel. Bez zbytočných príplatkov je to slušný základ na okresky. Rozhodne to auto vie pobaviť. Cup bude za príplatok 40t/1500 €? To tiež nie je zlé. Alebo rovno Trophy, aby aj toho výkonu bolo navrch? Alebo GTI, Cupra, TypeR a prižmúriť oko, alebo posledný mohykán M140?
pradeda777 26.08.18 10:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
Leg 25.08.18 22:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
Dedo, že si niekto nekúpi výstredné auto môže mať dva dôvody, buď nechce vytŕčať, alebo je to auto pre neho škaredé. No a obávam sa, že u Civica prevláda druhá možnosť. ;-)
Ale súhlasím s tým, že v Európe a hlavne východnej sa v porovnaní s USA či Austráliou snažíme viac zapadnúť do davu, ísť s prúdom, nielen čo sa týka áut. Ako to súvisí s imigrantami ale neviem a ani to nechcem rozoberať. -
pradeda777 25.08.18 16:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
Zkrátka vidím svět jinak než vy, co jste žili v zakomplexované Evropě.
Současná situace s uprchlíky na Sicílii a konflikt mezi italskou vládou a vedením EU a mezi EU a so called Visegradskou čtyřkou jsou toho nejlepším příkladem.
white label 25.08.18 15:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
Ale už ji nemá...všechny auta které měl, má a bude mít... jsou jeho cestou k "evropsky rovnostářské" 911ce.
Jak už jsem psal, u tebe je vidět, že jsi v Austrálii příliš dlouho pracoval pro japončíky.
Mimochodem Civica 5. g. (3dv. hb v černé metle) jsme v rodině taky měli, jenže to byl ještě ve své době pěknější hb, než Golf, ale kde jsou ty časy.
P.S. Komunistické rovnostářství zasáhlo celou naši rodinu především znárodněním a vyvlastněním, takže o tom mi tu přednášky dělat nemusíš, jsem posledním z těch, kdo by ho podporoval, naopak. -
pradeda777 25.08.18 14:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
Jste zasaženi rovnostářstvím jako takovým. A to je evropský syndrom, zrovna jako Golf je především produktem evropským...
Je vidět, že jsi tu žil moc dlouho a toho rovnostářského batohu ses nezbavil a už asi ani nezbavíš.......... ;-) Snad tvůj syn......měl svého času docela slušně našlápnuto s 370Z............ >:-[] [odkaz] -
white label 25.08.18 14:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
Co by za tu "nudu" dala konkurence.
Takže my jsme jím zasaženi, a proto je to nejprodávanější hb na světě?
Tady ti něco nehraje...
Golf je od začátku "západní" produkt, nikoli "východní".
Je vidět, žes pro ty Japonce makal hodně dlouho. :*)
>:-[] -
pradeda777 25.08.18 13:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
Jo Golf vypadá pořád stejně...sousedy nenasere, nikoho neurazí, ale je to nuda. Zkrátka produkt rovnostářství, kterým i vy jste zasaženi. Já vím, že za to nemůžete. Já vám to nemám za zlé. Měli jste zkrátka smůlu... ;-\
Type R rules.......
white label 25.08.18 12:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
Golf vypadal/vypadá dobře pořád, což se o Civicu rozhodně napsat nedá, viz i woodyho odkaz. ;-)
Na vrcholu byl design Civicu v období 4.-5. g., pak to s ním šlo +- z kopce až do 9. g., která byla je a bude ošklivá věčně. 10. g je na to určitě lépe, teda až na ten zadek CTR.
Golf je dlouhodobě a suverénně nejprodávanější hb! na světě! (Corolla/Auris, Civic ani Focus by se bez sedanu! nechytali) a jedním z hlavních důvodů je právě jeho design.
P.S. Ten tvůj první odkaz nejede.
pradeda777 25.08.18 11:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
Životní zkušenosti jsou k nezaplacení, obzvlášť ty z vyspělé ciziny. A skleróza je fajn, když je selektivní....
Golf je perfektní příklad českého potažmo evropského rovnostářství, strach z vyčnívání ze stáda a nasrání sousedů.
Golf 1990
Golf 2018
Golf styling ustrnul ve 20 století, kdežto Civic styling se posunul do století 21
Civic 1990
white-clean-title.jpg
Civic 2018
white label 24.08.18 23:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
Životní zkušenosti jsou ti na nic, pokud máš sklerózu. Podívej se, jak vypadal Civic v 80tých/90tých letech a jak vypadá třeba jeho nedávná/minulá generace.
Civic hb dřív býval (designově) japonský Golf, v tom nejlepším slova smyslu. -
Thomasino 24.08.18 20:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
CTR se mi líbí v červené nebo v modré. V bílé ne, to tady stojí nyní u prodejce. V černé vypadá dobře, zanikají ty divné černé plasty v náraznících, ale černý auta mi nesmí domů, to nehrozí !! >:-[] Nakonec bílý taky ne.
A úplně nejhezčí je NSX v nové oranžové !! :yes: [odkaz] -
pradeda777 24.08.18 18:37
« Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
w-a....S Renaulty jsem na dovolené (ještě z Austrálie) objel 2x Evropu. První byl v roce 1994 R19. Moc pohodlné auto. Až na to, že nám ho v Nice vykradli, s ním nebyl žádný problém. Pak v roce 2000 Megane1 hb. Hezké auto, ale už ne tak pohodlné. Motoricky žádný borec, ale dělalo parádu.... ;-) -
Ronault. 24.08.18 18:32
« Jak jsem dneska nekoupil kola na Fabii
Blíží se zima a na novou Fabii otec nemá zimní gumy a jelikož nejsme fandové přezouvání pneumatik a atypický rozměr 16 na Fabii je lehce dražší, jal jsem se hledat originál alu 15 na Fabii. Našel jsem inzerát přesně dle gusta, skoro nové 15" kola Škoda, zimní Michelin. Zavolal jsem tam a dnes vyrazil za Opavu, z práce 50 km, zpátky 100 km.
Dojel jsem zrovna když začínalo pršet. Pán s malým pneuservisem a velkým množstvím kol, údajně z německa, kde pracuje, mi je ukázal, vše sedělo, rozměl pneu, kola bez vady, zaplatil jsem, naložil do auta a jel domů.
Jelikož jsem musel sklopit zadní sedačku na jedné straně koukám na ně v zrcátku a říkám si, že jsem je na žádné Fabii III neviděl. Nedalo mi to, zastavil jsem a koukám na kola. V zadu znak Audi...no budiž, koncern... šířka disku sedí, ale nikde jsem nemohl najít ET. Našel jsem ale číslo modelu kol a zadal do googlu a ejhle:
ET 29 a na Fabii má být ET 38 ;-\ Při bližším zkoumání jsem našel zbroušené ET 29. Tak mu hned volám, cože to jako znamená a jel jsem mu kola vrátit zpět.Že prý to sundal přímo z Fabie a že těch disků má hodně a kecy v kleci.
Tak jasně, někdou koupil Audi A1 a nelíbily se mu, na tak drahém autě, ale na Fabii se to určitě na zimu prodá a kupci se ozvou...
Dobrý podvodník :no: :-! [odkaz] Ještě že mi to nedalo a vrátil jsem se...
Takže opatrně pánové...
Woody: Rapid se stává králem silnic, taky jsem dneska v ranní špičce u O-vy jedouce 110 v 90 uhýbal služebnímu Rapidu, s přehledem nejrychlejší. -
Thomasino 24.08.18 11:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
Pokud bych se v budoucnu rozhodl že nechám jen jedno auto, nebudu do toho cpát měsíčně tolik peněz a hledal zase kompromis (přece jen pronájem druhé garáže, dvě pojištění atd., taky aby zůstávalo více prostředků na zážitky a další věci), tak pokud bych si nenechal jedno z těch co mám, tak zrovna CTR po faceliftu by třeba mohlo být řešení ;-) >:-[] Ale to jsou jen takové velmi předčasné úvahy :-! Stejně tak se dá nechat M2 jako jedno auto (pokud se pořeší sedadlo), nebo Cupra jako jedno auto, ikdyž proti CTR to nějaké drobné slabiny má.. A ještě jsou pak další odvážnější řešení, např. Alpinka nebo M4 v automatu :-)
(nebojte, letos už nic nekupuji, max. prodávám..) [odkaz] -
woody-alien 24.08.18 06:59
« Re: Megane RS - jazdné dojmy
iudex: Fajn text. :yes: Zřejmě se tahle generace M-RS nestane předmětem zbožné úcty jako ta předchozí, ale že by u Renaultu neuměli udělat hot-hatch, to taky ne. Sám nevím, kam by aktuálně vedly mé kroky, kdybych lovil v těchto vodách. Navíc když auto nehodnotíš jenom objektivně, ale i subjektivní dojmy maj velký podíl na rozhodnutí. To se týká hlavně N-ka, na jehož vnímání se u mě Vošický nehezky podepsal, ať se tomu bráním jak chci. Megana bych určitě zkusil, ale čistě od stolu by aktuálně zřejmě vedla Cupra. -
woody-alien 24.08.18 06:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
Když už píšeš, že M-RS Sport bez samosvoru nedává tak úplně smysl, tak mně zas nedává tak úplně smysl, aby si majitel M2 říkal, že si toho Civica Type R stejně jednou koupí. ;-) A tím nechci nijak snižovat kvality C-TR.