iudex 03.10.18  14:52

« Re: Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Normal, len neviem, či nebude problém fakt, že nemám rezervu. Asi by som dokúpil nejaký tyre-fit.

white label 03.10.18  13:30

« Re: Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Takže z toho vychází nejvhodnější kompromis 225/45/18" vpředu i vzadu.
    A chceš pneu RF/SSR, nebo normal?

praděda7 03.10.18  13:26

« Re: OT: BMW 3 konfigurátor

iu...už sem to psal jinde....BMW bojuje s flotilovými emisemi. Proto se (doufám, že zatím) manuály neobjevují. Ale nebyl bych překvapen, kdyby se u trojek benzinů už vůbec nenabízely.... ;-\
    V Paříži chybí X2 M35i, myslím, že i zde ještě bojují s EU normami....

iudex 03.10.18  13:06

« Re: Re: OT: BMW 3 konfigurátor

wl: existujúce disky chcem nechať na leto, teda na zimu chcem komplet novú sadu disky+pneu. Hlavne kvôli zjednodušeniu kúpy (diskov aj gúm) by som chcel rovnaký rozmer, teda 225 všade (napr. čo som pozeral nejaké disky Dezent aj AEZ, je problém jeden dizajn z rôznych rozmeroch). A ako píšeš 17ky nevyzerajú na strednej triede moc dobre, takže asi by som nechal rozmer 18".

white label 03.10.18  12:34

« Re: OT: BMW 3 konfigurátor

Tak těch 354 může být "základ" a těch 380 v performance nabídce.
    Ale předek je proti minulé g. kýčovitý (tím spíš v eMpku) a hrb na hraně víka kufru je prostě ošklivý.

Záleží taky na tom, jestli si chceš nechat stávající disky:
    - jen na léto
    - na léto i zimu
    - jen na zimu
    Na E39 jsme měli na zimu o palec menší kola a stejný rozměr i vzadu, takže stejného rozměru na zimu bych se nebál, na vodě/sněhu je to logicky výhoda a s trakcí na suchu by u x-driveu problém být neměl.
    17" na zimu by měly jediný problém - vzhled.

iudex 03.10.18  08:43

« OT: BMW 3 konfigurátor

Na nemeckom webe je už konfigurátor novej 3ky. Zatiaľ len dva motory, 30i a 20d. Škoda, že aj dvojlitrový benzín má povinne automat, zato by to mala byť jediná verzia, kde sa bude dať priplatiť samosvor. Pribudli nejaké nové farby.

Inak ide zima, musím riešiť zimné gumy a disky. Čo by ste odporúčali, ponechať aktuálny rozmer, alebo ísť do iného? Aktuálne mám 225/45 R18 (8Jx18 ET34) vpredu a 255/40 R18 (8,5Jx18 ET47) vzadu. Hlavne či nechať rozdielnu šírku diskov a gúm (čo bude znamenať obmedzenejší výber a vyššiu cenu), alebo zjednotiť rozmery? Techničák pripúšťa aj to, na oboch nápravách 225/45 R18, dokonca i 225/50 R17.
    Tom, Leg, Boost, ako to máte na zimu?

Ronault. 03.10.18  00:52

« Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování

1) Dany
    2) White label
    3) iudex

Vysvětlení je podobné jako podal Emel :-) Jak jste zmínili níže, materiál by pro mě problém nebyl, cerpam nastradanou dovolenou za dva roku plus studijní volno, tedy studuji a píšu atest
    práci, doufám, že už konečně poslední zkoušení 8-s Už se mi chce zase zvracet 8-s >:D

Thomasino 02.10.18  22:27

« Re: Hlasujem

1) Dany
    2) White
    3) iudex

Dany a white si vyhráli, ve finále mě Danyho fotka zaujala trošku víc

iudex a Thomasino - ty fotky jsou si dost podobné vč. značky auta :-) , nakonec ten Ariel v pozadí převážil misky vah na stranu iudexe

Za svou mobilovku se omlouvám, nic lepšího jsem tentokrát nespáchal... ale aspoň nebudu muset vymýšlet příští téma >:-[]

iudex 02.10.18  09:33

« Hlasujem

Tak rovno zahlasujem, nech nemusím sledovať termín uzávierky.
    Dany: paráda, presne tento typ hrania sa s foťákom mám rád, chce to trochu premýšľania a hľadania optimálnej expozície, priehľadné auto spolu s rekvizitami jasne evokuje "natankujem a už ma niet". U mňa jasný víťaz s veľkým náskokom.
    Thomasino: osvedčená klasika, športiak a slávny okruh, tematicky na 100%, len mám pocit, že z tých okruhoviek je táto kompozične najmenej zaujímavá, hlavne to popredie vpravo je dosť rušivé, zvyšok fajn.
    Emel: tak téma tam je, ale u Teba som zvyknutý na vyšší štandard než len rýchla mobilovka.
    white label: tak na toto sme mysleli asi všetci, to doslovné stvárnenie "benzínu v krvi", tiež som zvažoval, kde zohnať rekvizity, ale potom som si povedal, že Dr. Ronault to iste premaká viac, má väčšie možnosti. Ale napokon to nik nerealizoval, len Ty a preto Ti právom patrí kredit.
    Škoda slabšej účasti, na druhej strane je fajn, že máme úspešne za sebou už 3. kolo obnovenej fotosúťaže a ocenenie patrí všetkým zúčastneným.
    -------------------------
    -------------------------
    P.S. Nová 3er je už vonku, tu je detailné predstavenie: [odkaz]

white label 02.10.18  08:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přihlášení white label

Jj, takto to vyzerá, keď máš "benzín v krvi"! ;-)

iudex 02.10.18  08:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Přihlášení white label

Takže takto vyzerá vysokohorská turistika v Alpách á la label. >:D
    Ale aspoň že si dostál slovu a dal foto do súťaže, na rozdiel od Lega.

white label 01.10.18  22:51

« Re: Re: Re: Re: Přihlášení white label

Uplynulý prodloužený víkend jsem strávil v Tyrolsku a měl jsem tam (mimo jiné) jedinečnou možnost vyjet autem s místním starousedlíkem, až těsně pod vrcholky rakouských Alp, kde se v zimě lze dostat pouze lanovkou, případně rolbou.
    První fotka je pohled přes okno spolujezdce ve výšce přes 2200m nad mořem, další pak přes čelní sklo při zpátečním sjezdu (místy doslova):

woody-alien 01.10.18  22:36

« Fotosoutěž - ukončení přihlašování

Ukončuji přihlašování do fotosoutěže za Září 2018 - téma MÁM BENZÍN V KRVI.

Do soutěže se přihlásili:

Dany [odkaz]
    Thomasino [odkaz]
    Emel [odkaz]
    iudex [odkaz]
    white label [odkaz]

Můžete začít hlasovat. Hlasuje se pro první tři dle vašeho výběru. Hlasování bude probíhat do 4.10. do 22:00 hod.

Thomasino 01.10.18  22:20

« Re: Re: Re: Přihlášení white label

Asi furt někde honí sestřičky (v tom lepším případě) a nezbývá mu čas na fotosoutěž >:-[]

white label 01.10.18  22:14

« Re: Re: Přihlášení white label

Ron
    Já musel aspoň ten zdravotnický materiál někde sehnat, kdežto pro tebe by to byla brnkačka, tak nevím proč jsi to vlastně nestihl..., nebyl po ruce žádný figurant/figurantka? ;-)

Ronault. 01.10.18  21:59

« Re: Přihlášení white label

WL: vidím, že jsi zpracoval můj nápad, na který mi nezůstal čas :yes: :-)

white label 01.10.18  21:28

« Přihlášení white label

Explicitně tématickou fotku už tu máme..., tak teď jedna absolutně tématická:

Thomasino 01.10.18  14:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uzávěrka

M2C není zdaleka lepší auto, ale o něco málo lepší bude. Jel jsem v ní na místě spolujezdce v pátek, zvuk je fakt o dost horší, ale má to konečně přímé vstupy vzduchu k předním brzdám, ne jen přes chladiče jako u mojí M2. Má to za příplatek větší brzdy a o něco lepší sedačky. Obě tyto věci měla ta oranžová co mě v ní známej vezl. Bylo to v automatu, ten řadí pěkně, navíc se dá nastavit ta rychlost řazení. Dobrý jsou ty tlačítka M1 a M2 pod které si nastavíš vlastní nastavení auta (ikdyž adaptivní tlumiče to stále nemá). Podvozek je podle všeho stejný, nebo hodně podobný. Jo a všimněte si na videu od iudexe toho hnusného velkého tlumiče u M2C :-(
    Mě by k výměně tlačil jen jeden důvod, výměna za automat, pokud bych z těch dvou aut chtěl udělat jen jedno (ale jsem mimochodem zvědavý taky na novou M340i s 380hp, kterou nyní představí v Paříži).
    Jinak náročný víkend, v pátek po okreskách od Jihlavy cestou z Prahy, v sobotu s M2 výlet přes Buchláky do Uh.Hradiště. V neděli s partičkou z Motor Café (taky z MACZ pod Nicky: Bully, Covenant, Kaa a další) výlet na Červenohorské sedlo a chvilku ježdění na něm. Navečer jsem dojel domů a byl jsem kaput :-)

iudex 01.10.18  11:14

« Re: Fotosoutěž

Taktiež sa prihlasujem.
    Nič s pískajúcimi gumami a oblakom dymu som akosi nenafotil, takže len záložný plán:

foto Emel

Emel 01.10.18  08:54

« Fotosoutěž

To jako že dneska? Tož dobrá, za mě tedy jedna explicitně tématická...

praděda7 30.09.18  23:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uzávěrka

iu.....M2C je daleko lepší vůz. A zvuk? Trochu občanské neposlušnosti to vyřeší.... ;-)

iudex 30.09.18  21:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uzávěrka

Niečo preThomasina: zvuk M2 vs M2 Competition: [odkaz]
    Na moje prekvapenie M2 Competition znie o triedu horšie, ako M2. Údajne by to mohlo byť spôsobené filtrom pevných častíc, ktorý už M2C má. Teda jeden drobný argument pre ponechanie si M2.

praděda7 29.09.18  18:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uzávěrka

Tož s Kyprem už konkurovat nemožu....doufal sem, že slunečné dny ke konci týdne soláry ještě nakopnou, ale nestačilo to. Na Kypru je moře ještě 28°C, ale v bazénu mám po několika opravdu chladných nocích už jen 24.5°C. No, určitě by se našli borci, co by do toho ještě skočili, ale pro nás kmety, zvyklí na 29-30°C, je to už poněkud chladné.....

praděda7 29.09.18  16:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Uzávěrka

Kýho výra.......sorry jako.....mělo být vykonala víra....

Ronault. 29.09.18  13:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Uzávěrka

Sedím si tak na ambulanci v Nošovicích v HMMC a někdo tu v areálu kde je max. 30 a ostraha to docela hlídá (nedávno za mnou malém nevyrazili, když jsem se služební Tucsonem odjel s pískajícími gumami a u třiceti to zase zašlápl >:D ), litá kolem s i30N typnul bych to tak stovkou... střílí to do výfuku a zvuk moc pěkný.
    Asi budu muset apelovat, že Tucson pro záchranářské činnosti je moc pomalý, že to chce něco silnějšího :-! >:D

foto pradeda777

pradeda777 29.09.18  11:57

« Re: Re: Re: Re: Uzávěrka

Rnl......ta mapa co je v odkaze verne ukazuje jak to bylo s nemeckym osidlenim. I podle ni byli Nemci na Tesinsku v mensine. Ale co tyce podnikatelu, tak tam Nemci asi vedli. Myslim, ze to za RU i za prvni republiky platilo vsude. I u nas v byvalem okresnim meste na jizni Morave tomu tak bylo. Nakonec i muj otec byl pocesteny Nemec rodem puvodne ze Svabska. Mas urcite pravdu v tom, bezne Nemce nahnala do naruce Hitlerovi bida, zrovna tak jako je nahnala v Cesku komunistum. Zajimave, ze to neplatilo u Slovenska, kde sve asi vykonala vyra.

foto pradeda777

pradeda777 29.09.18  11:49

Ronault. 28.09.18  22:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

iudex: jj, mám, spousta lidí si v práci myslelo, že mám rozbité razítko nebo je tisková vada na jmenovce >:D I když to taky není správně, protože původně to bylo psáno německy, resp. prusky a pak se to někomu z předků hodilo aby to bylo popolštěné a teď zase někteří to píšou česky... Prostě Těšínsko >:D

praděda: No na Těšínsku Němci byli v menšině, takže kdyby to bylo dne národností, tak asi Polsko, ale pravda, že místy by to byly německé enklávy.
    Samotné Sudety by asi nezabránily vzniku 2.sv., ale pokud by po 1. sv. válce nebylo Německo tak okleštěné, deprivované a neplatilo tak velké reparace, možná by mezi lidem nebyla tak velká touha po nápravě toho bezpráví na národu a třeba by to ti nacisti neměli tak lehké. Ale to je hodně těžká polemika a diskuze 8-s >:D

Thomasino 28.09.18  19:58

« Re: Re: Re: Re: Uzávěrka

Tak já se přidám a přihlašuji své foto do fotosoutěže >:-[]
    ...když už jsem to nestihl minule s podobným tématem a byl jsem začátkem září na tom "dětském hřišti pro Petrolheady" :-)

P.S.: Jo a včera jsem absolvoval tohle a je to hodně zajímavý !! >:D

praděda7 28.09.18  19:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

SQ2....další pán na holení... ;-) [odkaz]

praděda7 28.09.18  08:54

iu....hymnu mě ani nepřipomínej....jak je možné, že se Moraváci nikdy proti ní nepostavili? Vždyť se v ní zpívá ....země česká domov můj....to je přece pro Moraváky "faux pas"...... >:-[]
    Napřed si nechali ukrást Moravské markrabství a pak jako blbci 70 let zpívají hymnu o zemí České...
    Btw....přičlenění Moravského markrabsví k Československé republice bylo nezákonné, protože o tom nejednal a nerozhodl řádně zvolený, zákonodárný Moravský zemský sněm.
    A s těmi měsíci máš pravdu....a bohužel to není jen s měsíci........... ;-\
    Ad Tom.... >:D Aby to nebyl po zvýšení výživného jen push bike... ;-)

Dany 28.09.18  08:32

>:D >:D >:D "zvýšenie výživného"

pohľad právnika

praděda7 28.09.18  08:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Dany......máš pravdu. Já tady v Česku prodal poslední 3 auta pod 8k km. Ale já jsem jiný případ. Mě totiž "tlačí" čas......... ;-) Na M140i mám najeto 7600, tak je nejvyšší čas.... ;-)

iudex 28.09.18  08:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Ron: no vzhľadom na tú chaotickú históriu Tešínska je možné, že text vašej hymny Kde domov múj vznikol práve u vás. >:D A tuším aj Ty máš také nie české písmená v priezvisku. Ja si síce čo-to z dejín štátu pamätám, ale viac poznám situáciu na juhu Slovenska, kde to bolo minimálne rovnako divoké, ak nie viac.
    WL: no veď práve, samotní Rakúšania si to píšu s mäkkým i, Tirol, ale vy ste pápežskejší než pápež a prepíšete im to na y. Ako s tými vašimi mesiacmi, proti všem. >:D Inak asi to nie je moc známe, ale aj u nás mali štúrovci pôvodný úmysel zaviesť "prírodné" pomenovania mesiacov inšpirované českými (Veľkí Sečeň, Malí Sečeň, Brezen, Duben, Kveten, Lipen, Červenec, Klasen, Malí Rujen, Velkí Rujen, Listopad, Prosinec), ale neujalo sa to (našťastie) a sme kompatibilní so západnou Európou (aspoň v niečom).
    Ad Tom: ja vidím postupnosť takto: M2 - M2 Competition - Cayman - 911 - zvýšenie výživného - i30. >:-[]

praděda7 28.09.18  08:22

Píšeš..............Ta historie tady na Těšínském slezsku je dost komplikovaná a každý by si ji rád vykládal po svém Že někdo chtěl v Bielsku Biala do České republiky protože byl čech, je sice možné, protože i dva lidi mohou mít názor v statisícové oblasti, jen extrémně menšinový. V Těšínském slezsku se mluvilo na konci I. sv.v. většinově polsky, proto taky Polsku připadla většina Slezska nakonec.

To by pak ospravedlňovalo (a já s tím problém nemám), kdyby Sudety po I svět. válce, protože tam žili většinově Němci, připadly Německu, potažmo Rakousku. Stejným způsobem přišlo Srbsko o Kosovo.
    Bylo by zajímavé vědět, jak by se historie vyvíjela, kdyby ČSR vznikla bez Sudet. Samozřejmě by odpadl Mnichov, ale myslím, že II svět. válka by se stejně konala. [odkaz]

Dany 28.09.18  07:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Je to nešvar. Autá sa tu začnú predávať snáď z nájazdom do 10t km.

Ronault. 27.09.18  23:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

praděda: Bělá Bílska nejde, když tak Bílská Bělá. To je jako bys řekl Králové Hradec nebo Dunajovice Dolní. Sorry, překlep, samozřejmě jsem myslel období po 1.sv. válce.
    Však to v té citaci máš napsáno jasně: "neuznané Republice Německého Rakouska" a " jakési pokračování rakousko-uherských poměrů, jednak stát s výrazně větším zastoupením německé národnosti", prostě část skopčáku či sudeťáků chtělo tam, kde je více Německa. Stejně si to pak historie psala jak chtěla, po Mnichovu chvíli Těšínsko v Polsku a pak hned v Německu. Proto byl děda jako Polák odveden do Německé armády, kdyby se příhlásili k české národnosti, tak by jej neodvedli. Naštěstí pak vzápětí (už to bylo ke konci války) přeběhl k angličanům a jezdil se sanitou u RAF.
    Ta historie tady na Těšínském slezsku je dost komplikovaná a každý by si ji rád vykládal po svém ;-) Že někdo chtěl v Bielsku Biala do České republiky protože byl čech, je sice možné, protože i dva lidi mohou mít názor v statisícové oblasti, jen extrémně menšinový. V Těšínském slezsku se mluvilo na konci I. sv.v. většinově polsky, proto taky Polsku připadla většina Slezska nakonec.

praděda7 27.09.18  22:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Pořadí slov? Nechápu....Řeč byla o I. světové ne II. Wiki říká, že Bílští by raději byli součástí Československa. Co je na tom špatně?

Ronault. 27.09.18  20:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Praděda: už jen to pořadí slov je naopak 8-s
    Především však jde o nepochopení historických spojitostí. Rozhodně v době na konci 2.sv války nežilo více Čechů či byl více česká, to rozhodně ne. Bielsku už vůbec ne. Slezsko má dosti komplikovanou historii, střídavě bylo v Polské, České (menší dobu), Pruské, Rakousko uherské, samostatné atd. Největší míchanice byla asi tady u nás, v Těšínském Slezsku. A jelikož už tady žijeme jako rodina po řadu generací, nejsme nějaká naplavenina z období komunistické výstavby, přišli jsme sem z otcovy strany z Pruska, z matčiny Slezané a Poláci, tak ti mohu směle říci, že by Poláci chtěli do Česka, to je absurdum. V meziválečném období bys měl problém se na českém těšínsku domluvit česky, Češi tu byli v menšině.
    Tady bylo vždy živo, viz třeba Těšínské niebo - divadlení hra o Těšínu s písněmi Jarka Nohavicy.
    [odkaz] samozřejmě nejlepší je originál
    [odkaz] celá hra

white label 27.09.18  20:45

w-a
    >:-[] jj, čekal jsem kdo s tím na mě tady přijde jako první... ;-)

woody-alien 27.09.18  20:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

iudex: Snad nechceš srovnávat moji náhradu za čtyři roky staré auto (a to ještě pro mnohé v uvozovkách) s Thomasinovým přelétáváním z květu na květ. ;-) To bylo slávy s M2, málem jsem mu ji jel škrábnout na Karlovarskej festival >:-[] ....a už je v inzerci. Cupra ST byla ideální daily car, dokud tam nebude filtr a je k dostání s manuálem....a od inzerce ji už taky mnoho nedělí. A jak je to dlouho ? Možná ani ne půl roku, řekl bych. ;-)

woody-alien 27.09.18  20:22

wl: Nečti už toho hamunu, začínaj se ti do příspěvků dostávat rovnítka. 8-s >:D ;-)

woody-alien 27.09.18  20:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Ron: V nejhorším tě zachrání otec. Ten má aspoň rozum a polorozpadlého francouze vyměnil za jistotu všech jistot. :yes: >:D

praděda7 27.09.18  18:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Měl jsem v Toyotě ve vývoji kolegu z Bělé Bílska (pracoval tam než utekl v místní automobilce FSM - Fabryka Samochodow Malolitrazowych) a ten mě říkal, že ta oblast byla historicky víc česká (moravská) než polská. Za RU tam ale žilo a podnikalo hodně Němců.
    Tady kousek z Wiki.....
    Tváří v tvář rozpadu rakousko-uherské monarchie se zastupitelstva obou měst přihlásily k mezinárodně neuznané Republice Německého Rakouska. 13 listopadu 1918 vkročila do Bělé polská vojska a město se spolu s celou Haličí stalo součástí Polska, náleželo ke krakovskému vojvodství. Území Těšínska, včetně Bílska, bylo předmětem československo-polského sporu. Bílští podporovali spíše Československo, jelikož v něm viděli jednak jakési pokračování rakousko-uherských poměrů, jednak stát s výrazně větším zastoupením německé národnosti, přesto ale byl nakonec region rozhodnutím Konference velvyslanců v červenci 1920 rozdělen a jeho východní část s Bílskem připojena k Polské republice jako součást autonomního slezského vojvodství.

white label 27.09.18  17:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Jj, v agličtině je to jako u nás = taky správně... >:D ;-)

praděda7 27.09.18  17:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Zajímavé, že v angličtině také preferují tvrdé Y.... ;-) Tyrol....[odkaz]

Ronault. 27.09.18  16:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

WL: Ich bin ein Berliner! >:-[] Přiznám se, že to ""počešťování"" názvů moc nemusím. Teď to google dotáhl tak daleko, že i v Polsku dal česká jména městům a tedy, nevím které je které 8-s ;-\ Bílsko Bělá - když to čtu, chce se mi zvracet 8-s

iudex: tak u tebe pozoruji pro jistotu pořízení si ještě dalších německých značek, sice jedna je od f - folkswágn, ale BMW to jistíš, kdyby došlo na slova o vlaku.
    Já teď vyměnil jistotu všech jistot Škodovku za druhého a ještě k otmu ojetého Francouze, no úplně se bojím :'-( :-( >:D

white label 27.09.18  15:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Jistě, slovensky ano (v němčině není žádné Tirolsko, ale Tirol), ovšem tady píšeme česky, teda pokud zrovna nejsme Slováci. ;-)
    Kdyby to napsal místně - "Tirol", tak "nema problema", ale hlavně tady je každá nahrávka na smeč dobrá. >:-[]
    O archaizmus/archaismus nejde:

Mimochodem, když si otevřu tvůj druhý odkaz, tak tam mimo jiné také vidím:
    "Tyrolsko či Tyroly je spolková země na západě Rakouska. Metropolí a současně největším městem Tyrolska je Innsbruck, sídlo Tyrolského zemského sněmu a dalších zemských institucí. Jedná se o severní část původně většího Tyrolska, jehož zbytek náleží od 10. září 1919 Itálii. Prakticky celé rozlehlé území zabírají Alpy."

iudex 27.09.18  14:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Ron má pravdu, Tirolsko je s mäkkým i (teda aspoň v slovenčine a nemčine):
    Ale možno v češtine to máte inak. Ja som teraz čítal deťom pred spaním Čapkových Devatero pohádek a hoci som si myslel, že po česky viem, tak také výrazy ako v tej knihe som v živote nepočul. Ale je možné, že sú to archaizmy, ktoré sa dnes nepoužívajú. A Tyrolsko je jeden z nich. ;-)
    Ron: plne chápem, ani môj Ford sa nie a nie rozpadnúť, a to podľa všetkých predpovedí som mal dávno chodiť vlakom. >:D

white label 27.09.18  14:15

Ron
    Ale já jedu do Tyrolska, v Tirolsku to neznám... >:D ;-)
    Zatím mám zjištěné, že tam teď nemá tři dny pršet..., ale zaprášené to bude stejně, to je fakt... :-O :*) >:-[]

Ronault. 27.09.18  14:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Dany, iudex: a já už mám taky auto 5 let, to to uteklo :-) Při koupi jsem si říkal, že tři, max. čtyři roky a pryč. Letos na jaře jsem si říkal, že na podzim a na podzim jsem si řekl, že ne, že ještě tak alespoň 3 roky a z domu šla Fabie :-O Když on ten Megane tak spolehlivě slouží, ťuk, ťuk, ťuk... záruka skončila >:D >:D >:D

WL: a už sis našel kde v Tirolsku je ruční mytí, nejlépe uzavřené? >:-[] >:D

white label 27.09.18  13:59

iudex
    Dal jsem allroada do garáže k otcovi a u sebe mám MGTS >:D , takže na tom s těmi yt nejsem tak špatně. Ted´s ním zrovna pojedu na pár dní do Tyrolska. ;-)

Dany 27.09.18  13:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

50D som kupoval pri predstavení 60D, kde sa takým tým novátorským spôsobom zvýšilo rozlíšenie, pridalo video, nejaké funkcie, vyklápací displej ale znížila kvalita prevedenia. 50D bola taká stará škola v poloprofi prevedení za dobrú cenu. A to sklo vyšlo vtedy podobne ako telo. Tým, že je veľký a ťažký, lepšie stabilizuje ;-)

iudex 27.09.18  12:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

...povedal woody, ktorý si pred pár mesiacmi kúpil nové auto. >:D Ale máš pravdu, sú tu stále label a Leg so svojimi 10 (11?) ročnými youngtimermi. ;-)
    Dany: 17-55/2,8 je vysoko cenené sklo u Canonu a tuším aj dosť drahé. Aj 50D bola svojho času parádna zrkadlovka, vtedy tuším ich vlajková loď v rámci APSC. Len to je vcelku tehla (to i môj Pentax bol menší) a oproti súčasným bezzrkadlovkám je to obrovské: [odkaz]

woody-alien 27.09.18  12:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Dany: "To tempo, akým sa tu menia káry je závratné..." Zase bys neměl brát Thomasina jako normu. >:D >:D My ostatní jsme při výměnách většinou podstatně opatrnější a rovážnější. ;-)

Dany 27.09.18  11:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Neni všetkým dňom koniec. Hádam stihneme to stretko pred generačnou výmenou >:D . To tempo, akým sa tu menia káry je závratné. Až sa bojím, že aj nákazlivé.

Ja fotím na 50D od Canonu s takým lepším seťákom. 17-55 svetlosť 2,8 v celom rozsahu. Pentax moc nepoznám. Kamarát fotil Pentaxom a tiež nadával, že sa nikam neposúvajú ešte v dobe zrkadloviek. Prešiel na Nikon.

iudex 27.09.18  11:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Tak to som fotil ešte starým Pentaxom, žiadna moderna, model z r. 2012, ale funkcií mal dosť. Paradoxne nový foťák mi z hľadiska kvality fotiek neprináša progres, tam je skôr bonus v podstatne menších rozmeroch a polovičnej hmotnosti.
    Keby nebola taká sk....á kosa, poviem, že poďme na motokáry a tam na parkovisku môžeš na mojom aute aj nejaký prach zvíriť a ja to cvaknem.

praděda7 27.09.18  10:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uzávěrka

Zapoměl jsem dodat, že i diskuze pod článkem je zajímavá....

Dany 27.09.18  10:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Iudex, tak moderný foťák, aby za mňa niečo skladal, nemám. Tak musím makať.
    Pekné foto :yes:

Inak, teoreticky som zamýšľal, zachytiť kolá v pohybe s prachom a tak, nech to má aj nejakú dynamiku. Nepodarilo sa mi to ani s kratšími časmi.

PS: som zvedavý na novú techniku v praxi ;-)

iudex 27.09.18  09:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Uzávěrka

Jasné, Photokinu sledujem od začiatku, všetko zaujímavé novinky: dve avizované fullframe bezzrkadlovky Panasonic, kompaktný stredoformát Fuji, konzorcium Panasonic-Leica-Sigma, pred Photokinou prvé fulframe mirrorlessy od Nikonu aj Canonu, samé zaujímavé veci. Akurát ako fanúšika (a donedávneho majiteľa) Pentaxu ma mrzí, že Ricoh spí a nič s Pentaxom nerobí, mám obavy o ich budúcnosť, na druhej strane ma to utvrdilo v správnosti rozhodnutia opustiť značku a prejsť na perspektívne Fuji (mimochodom kúpil som - rovnako ako Leg - objektív 56mm f1,2 (!) a som z neho nadšený).

praděda7 27.09.18  09:10

« Re: Re: Re: Re: Uzávěrka

Myslím, že by vás, mladší borce fotografy, mohl tento článek zaujmout.....

woody-alien 26.09.18  22:18

« Re: Re: Re: Uzávěrka

Thom:

Můžete přihlašovat své fotky do fotosoutěže za září 2018. Téma je:

MÁM BENZÍN V KRVI

Přihlašování probíhá do pondělí 1.10. 22:00 hod.

Thomasino 26.09.18  22:12

« Re: Re: Uzávěrka

jaké je téma??

praděda7 26.09.18  17:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW novinky

Podezřelé to je, když auto vypadá na 100k a na tachu je 7k..... ;-)

white label 26.09.18  15:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW novinky

Pod 10 je to hlavně podezřelé... :-)

praděda7 26.09.18  15:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW novinky

No šak ano.....nejlepší je to držet pod 10kkm..... ;-)

white label 26.09.18  15:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW novinky

Nemyslím si, že by v případě prodeje hrálo nějakou výraznější roli, jestli to má najeto 10-15 tis., nebo 20-30 tis. ;-)

praděda7 26.09.18  15:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW novinky

wl...tvůj otec je borec! ALE. Není praděda a nejezdí v M140i..... ;-) Jo, a s M140i bych jezdil častěji, ale jednak není důvod a nechci taky najíždět zbytečně km. Při prodeji to hraje dost velkou roli...jak víš.... :-!

white label 26.09.18  15:13

No, hezky se nám tu praděda odkopal, káže vodu a sám pije víno rovnou ze sudu... >:D ;-)

woody-alien 26.09.18  15:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW novinky

Dany: ad PS 13:43 - to víš, odříkaného chleba největší krajíc. >:-[]

white label 26.09.18  15:04

« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Dany
    V tom případě ani není o čem zasedat... a pravděpodobně nebudeš první, jen jako přihlášený. :yes: ;-)

woody-alien 26.09.18  15:01

« Re: Uzávěrka

Emel: Zkusím takové to hamunovo viz já >:D dnes 8:05. Anebo to napíšu rovnou - UZÁVĚRKA JE V PONDĚLÍ 1.10. 22:00.

iudex 26.09.18  14:59

« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Ja som na prvý pohľad myslel, že je to dvojexpozícia a aj tak by to bolo OK, ale pri jednocvaku s dlhou uzávierkou je to na 100% kóšer. Mimochodom podobnú fotku som tu svojho času mal aj ja (a tuším som s ňou aj vyhral), ale fotil som to ako multishot (dve expozície spojené priamo foťákom do jedného záberu, teda bez úprav a Photoshopu): [odkaz]

Dany 26.09.18  14:49

« Re: Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

WL: s tým som samozrejme, po prvotnom faux pas, počítal. Je to jeden cvak bez úprav (iba mierny orez).
    Je použitý 1000 ND filter, statív, 10s oneskorenie, expozícia 10s. Jav je dosiahnutý odjazdom z miesta pomocou launch controlu, aby bolo učinené za dosť téme. Dokonca ani asistentku som nemal ;-)

všimni si tie čáry v prachu...

Ak by zasadala komisia, môžem poskytnúť RAW.

white label 26.09.18  14:12

« Re: Re: Fotosoutěž Září 2018

Dany
    Fotka pěkná a zajímavá, ale nevím jestli to tu projde:
    "JAKÉ ÚPRAVY JSOU POVOLENY ?
    Jemný postprocesing je bonus; s barvičkami si pohrát můžeš. Stejně jako HDR. Ale kromě úprav poznávací značky jsou všechny zásahy do struktury fotky jako retuše, koláže a podobně zakázány."

white label 26.09.18  14:06

Ad P.S. - Přesně to mě taky napadlo. >:-[]

Dany 26.09.18  13:55

« Re: Fotosoutěž Září 2018

Tak budem prvý aspoň takto:

Titul: Plná, môžeme vyraziť

Dany 26.09.18  13:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW novinky

WL: RS3 samozrejme. Už mi to docvaklo. Tak už len počkať na to Porsche. Hádam nebudú brať kasne od Renaultu.

Dany 26.09.18  13:43

Dedo, vím, vím. Až príde na predaj X5 40i, po nemeckom dôchodcovi, pardon, austrálskom, s takýmto nájazdom, tak daj vedieť. Možná okúsim vody bazárového kovboja >:D

PS: o Yariske viem, ale že je s CVT som nevedel. To sa ti potom bojuje za manuál >:D