Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 09.11.18  23:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Narazil jsem náhodou na tyto stránky........nu což, kára je už po záruce...;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 09.11.18  22:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

300 koní z 1.8l....v dnešní, emisemi sešněrované době......to je hustý.......určitě tady Renault zužitkoval hodně poznatků z F-1 racing.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.11.18  22:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Jasné, ešte príde top verzia Trophy s 300k, najviac track-oriented. Otázka je pouziteľnosť na bežné jazdenie a tiež cena.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 09.11.18  22:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Tms.....MRS CUP ještě není ta nejsilnější verze mám dojem............ :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Insolito

Insolito 09.11.18  21:57

« Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování

hlasuji:

1. iudex
    2. white label
    3. Dany
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.11.18  21:56

« Fotosoutěž - konec hlasování 22:00

Připomínám, že ve 22:00 končí hlasování. Výsledky vyhlásím o něco později, ale na hlasování po termínu nebude brán zřetel. Děkuji za pozornost. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.11.18  17:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Jo, Tvoje dojmy a porovnanie s minulou generáciou by ma zaujímali, tak píš. A ak si šoféroval aj základný MRS (bez Cupu), tak tiež porovnaj. Čo som ja šoféroval bola len základná verzia Sport a už tá sa mi veľmi páčila, tak verím, že Cup bude ešte lepší.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 09.11.18  17:22

Thomasino: Tak to se pak důkladně rozepis, dost by mě zajímalo srovnání od bývalého majitele bývalé generace... A taky kdyby někdo měl srovnání Cup a RS.
    Ne že bych na to měl peníze, ale už mám ten dieselový kombík moc dlouho >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 09.11.18  17:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Samozřejmě znám pravidlo třetinek a to že by mělo auto ideálně směřovat do fotky (což by tady zrovna nešlo, nebo by tam pak byl zadek auta a to mám sice taky nafocené, ale není to tak pěkné), na druhou stranu ne vždy je třeba to úplně dodržovat, ale to je asi už pak každého pohled a hlavně asi záleží celkově na tom co vše na té fotce je. Pak najdu i tu fotku kdy je auto opačně, jede nahoru do kopce a umístěné je dole vpravo. Mimochodem jsem takto kdysi fotil i Megouše, hned po převzetí na první projížďce.
    [odkaz]
    Možná napravo i dole mohlo být o trochu více místa. A taky jsem tu fotku pak použil k článku do Fasteru....

Mimochodem jsem dnes asi 45 minut řídil nový Megane R.S. ve verzi CUP s manuálem a samosvorem, pak napíši nějaké postřehy. Zkráceně zatím že příjemné překvapení, podvozek tuhý, ale neodskakuje zadek tak jako moje MEGGIE, trochu to prdí do výfuku i s manuálem při ubrání plynu a na to natáčení zadních kol se asi dá zvyknout
    >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.11.18  08:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Tom: ako píše Dany, základné kompozičné pravidlo je, že hlavný objekt sa nedáva rovno do stredu, ale do tretiny obrazu (tzv. rule of thirds, pravidlo tretín): [odkaz] To súčasne umožní pozorovateľovi vnímať aj okolie, kontext a v konečnom efekte to pôsobí pútavejšie, menej nudne: [odkaz]
    [odkaz]
    Samozrejme to neplatí, ak chceš ukázať iba auto samotné a okolie je nepodstatné: [odkaz]
    Ale ako všeobecné pravidlo platí tá tretinová kompozícia, v prípade auta je naviac ideálne, ak predok auta smeruje dovnútra fotky (to je obdoba kompozičného pravidla, že pohľad človeka či jeho smerovanie by malo ísť dovnútra fotky).
    Ale to už asi zbytočne mudrujeme, mne sa Tvoja fotka páčila i tak a preto som ju dal na druhé miesto.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 09.11.18  08:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Dany.....taky si myslím, že jsem měl být jednička.......... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 09.11.18  07:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Thom: práve to, že je auto v strede, pôsobí kompozične nevyvážene. Skúsil som to orezať, aby si videl čo som myslel, ale z tohto pohľadu a ohniska by vždy volačo vypadlo. Je to iba môj pohľad na vec a drobnosť. Nakoniec si na bedni ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 09.11.18  06:49

Dedo, ešteže si nemohol zahlasovať za seba, že si najlepšie splnil zadanie >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.11.18  23:50

Mně by ani tak nevadilo, žes podle toho podzimu vybral svou finální fotku, ale hlavně to, žes podle toho i hodnotil... :*) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 08.11.18  21:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Tms....that´s the old age for you.... ;-) It´s the real bastard..... ;-) It was meant to be an explanation for wl..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.11.18  19:46

A co tě na tom zmátlo? Podzimní čas je prostě PODZIM :-)
    ...For you: AUTUMN ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 08.11.18  19:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

wl....

Tms....Přihlašuji fotku do fotosoutěže na téma "Moje auto a čas":
    [odkaz]
    Pojal jsem to jako "podzimní čas" a v rámci dnešní projížďky v Moravském krase jsem udělal pár podzimních fotek

..............tak tohle stačilo, aby mě to zmátlo....jsem přece jen starší člověk....... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.11.18  19:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Th
    Těžko se k tomu můžu konkrétně vyjádřit, když nevím, jak to tam přesně okolo vypadalo.
    Ale jen tak, na první dobrou, s tím (s kompozicí) problém nemám.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.11.18  18:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

prad7
    V tématu nebyla o podzimu zmínka.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.11.18  18:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

iudex - téma jsem pojal jako "podzimní čas", protože téma bylo hodně široké :-)

Dany - těch fotek z daného místa jsem měl několik, protože to místo mám rád a jel jsem tam cíleně že něco také pofotím. Nakonec jsem to ale vybral a ořízl takto, protože mi přišlo kompozičně vyvážené, že auto je uprostřed, nalevo nahoře jsou stromy a napravo dole zase silnice. Ale každý to samozřejmě může vnímat jinak, to je pravda. Zajímal by mě tady názor i iudexe a WL.
    Jo a nalevo nahoře už těch stromů více nebylo, takže kdybych to celé posunul a auto bylo napravo dole, ty stromy mi tam už chyběly a nevypadalo to tak dobře ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.11.18  17:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Dany
    Je to focené za pár minut jedenáct v odrazu to pak vypadá jako pár minut po jedné.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.11.18  17:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezúvanie

w-a
    >:-[]
    Jako u nás - "Mám v kufru ty šedé plavky?"
    "O žádných šedých nevím, ale ty modré jsem ti vzala..."
    >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 08.11.18  12:54

V zadání bylo podzimní téma a podle toho jsem také hodnotil....(a na poslední chvíli změnil i svoji entry.....)
    iudex....téma a technika
    fred......téma a technika
    tms......téma
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 08.11.18  08:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Iudex: skúšal :-) . Je to pre mňa čarovná komnata, do ktorej sa mi asi nikdy nepodarí vstúpiť. To by som sa asi musel zbaviť rodiny :-!
    Bol to tak trochu poskladaný showcar, kabrio, karbónový polep, červená koža, automat... ale aj tak je to úžasné auto. Ten osemvalec, ten osemvalec.
    Fotky som pridal pri debate s Pajom o nových Volvách. Vo firme máme momentálne politiku, že nie "prémiový" výrobcovia, aby to nepôsobilo nabubrelo. Tak frčíme na Volvách. XC60 s T5 už mám pojazdené. Teraz novinka 90CC ocean race s D5. Tá je riaditeľská, tak som zvedavý kedy sa k nej dostanem.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.11.18  08:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Tak stručné zdôvodnenie môjho poradia:
    1. Dany - páči sa mi tento štýl, je tam jednak nápad aj téma, jednak to vyžaduje trochu premýšľania pri realizácii a vyššiu mieru zvládnutia fototechniky, čo vždy ocením.
    2. Tom - tu som viac zohľadnil vizuálnu stránku a ako na mňa pôsobí výsledok, proste páčivá jesenná fotka, aj keď tému tam možno nájsť len vďaka možnosti širokého výkladu.
    3. Ron - presný opak Tomovej fotky, vizuálne nie moc pôsobivá, ale ocenil som práve ten nápad, jednoduchý, vtipný a na 100% tematický.
    white label - mohlo to byť kľudne tretie i druhé miesto, možno keby som nehlasoval tak narýchlo a viac to zvažoval, tak by si bol na bedni, ale takéto bolo moje prvotné rozhodnutie. Inak tá druhá fotka je z môjho pohľadu lepšia, netreba tam tú tému tak hľadať ako na súťažnej, tú by som zrejme ne bedňu dal bez rozmýšľania.
    Fred, Emel, dedo - tiež dobré a každá má niečo do seba, pri slabšej konkurencii by to stačilo, ale v tomto kole boli silnejší súperi.
    wl: ad oranžová sunset: na tých fotkách sa aj mne ten odtieň (takmer červená) páči, vyžaduje to ale vhodné svetlo, reálne je tá farba väčšinu času taká tehlovo-oranžová, nejak takto: [odkaz]
    Dany: v tom albume máš aj zaujímavé autá, jednak to Volvo, ale aj starú M3: [odkaz] tú si skúšal?
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 08.11.18  08:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

hlasujem:

1. Iudex

2. white label

3. Thomasino

Iudex, najvyváženejšia fotka a je to vidieť aj na hlasovaní. Má to šmrnc, farby, je tam jeseň, pohyb, kompozične vyvážené :yes:

white label, páči sa mi nápad ako dostať čas do auta. Je to fotené o pol noci?

Thomasino, tradične dobrá technická kvalita. Kompozične by som trošku pohol foťákom doprava, tak aby zákruta nevyšla zo záberu a v pravom dolnom rohu sa dostal okraj cesty rovno do rohu. Ale po boji je každý múdry, že

Ron, Dedo, Emel, Fred, oceňujem nápady a snahu prispieť za každú cenu.
    Špeciálne ešte Dedovi, za to že vymenil fotku z garáže za fotku s nápadom :yes:
    Ron, ktorý z tých cukrov je malá ručička?

K mojej fotke: Znak je presne tam kde je plánovaný, tak aby rozohral fantáziu aj zvrhlejším povahám ;-) a pridal ďaľší rozmer. Tiež mi to nevyšlo tak, ako som si predstavoval. Vapkou som pohyboval príliš rýchlo, čo sa už nezobrazilo na fotke. Tiež časovanie bolo komplikované, aby som vo výsledku akoby pobehoval okolo auta. Chcelo by to viac tmy, viac času.
    Prvý nástrel:
    [odkaz]
  • « 20 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.11.18  06:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezúvanie

wl: Jj, a pak se moje žena vzteká, když nemůžu ve skříni najít svojí modrou bundu. Jenže já přece žádnou modrou bundu nemám. Jo ty myslíš tuhle téměř černou, ale rozhodně ne modrou ? No tak to máš říct. 8-s >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.11.18  00:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezúvanie

Ale jo, cihlově červenou bych ti uznal.
    Tak to jsem asi (v tomto ohledu) ženská...
    S házením růžové a oranžové do jednoho pytle už jsem se setkal, dokonce i u některých žen. Pro mě je to něco naprosto nepochopitelného, v principu je to jako házet do jednoho pytle třeba zelenou a fialovou, ty mají přece taky jednu barvu (obě mají společně základ v modré) společnou.
    Já mám spíš zkušenost, že ženy vidí některé barvy, resp. jejich odstíny, jinak. To co je např. pro mě výrazně spíš šedé, než modré, je pro moji ženu spíš modré, než šedé apod.
    Co se týká samotného tyrkysu, tak tam to může být poměrně široká škála odstínů, od modré, přes modrozelenou, až po zelenou:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 08.11.18  00:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezúvanie

WL: muži rozeznávají omezené množství barev, můj otec třeba nerozeznává růžovou a oranžovou, pro něj je každá oranžová růžová. Nemyslím si ,že je to forma barvosleposti, protože cíleně je odlišit dokáže, ale prostě to považuje za zbytečné názvy navíc... takže buď rád, že jsem trefil alespoň to, že jde o barvu blízkou >:D
    To je totéž, jako holky tvrdí, že můj Zázrak - Fanouš I je tyrkysově modrý, já tvrdím, stejně jako výrobce, že jde o zelenou, karibskou zelenou, tyrkysově modrý byl tenhle: [odkaz]

A jsme zase u těch barviček aut. 8-s

PS: A zase zbytečně prokrastinuju 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.11.18  00:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prezúvanie

boost
    To si možná pleteš PS4 a PS4S.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.11.18  23:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Ron
    Díky, původně jsem chtěl něco v tomto stylu: [odkaz]
    a tu soutěžní jsem cvakl jen tak, ale pak ve finále mi to (na monitoru) přišlo zajímavější..., i když zase (jako obvykle) jak pro koho, počkám ještě na komentář iudexe...

P.S. Ona ta iudexova 340i je oranžová (viz i název barvy), i když zrovna mně se na ní nejvíc líbí ta ohnivě červená poloha, kterou umí (za správných okolností) taky:
    [odkaz]
    U té soutěžní bych řekl, že je to spíš taková cca/cčá - cihlově červená/oranžová.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.11.18  21:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

hlasuji:

1. Iudex

2. White label

3. Dany

Iudex - líbí se mi barevné a technické zpracování, krásně ta červená vyniká
    WL: výborný nápad a pěkné zpracování
    Dany: Prvně jsem přemýšlel, jestli na to auto jako močíš, pak jsem si říkal, jestli to jako nemá znamenat, že tě logo Renaultu vzrušuje a jsi připraven k činu... a pak mi to došlo jak jsem prozkoumal okolí >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.11.18  19:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Dobrý nápad..., výhodné pro nás, "skoro svaté". ;-)
  • « 10 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.11.18  19:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

wl: Jj, mohli by zájemce o pojištění vyslýchat podobně jako tady: [odkaz] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.11.18  19:23

Hlasování:
    1.) iudex
    2.) Dany
    3.) White Label
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.11.18  18:37

« Re: Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování

1. iudex
    2. Dany
    3. Ronault (za improvizaci/nápad)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.11.18  18:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Dany
    To je možné, ale pevně věřím, že Fred bude ten poslední, koho by jejich případný mínus (na jeho voze) trápil. ;-)
    Pokud by znali alespoň jeho nick, možná by si to jeho pojištění rozmysleli. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 07.11.18  16:45

« Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování

Points from Granddad

1) iudex

2) speedfred

3) thomasino
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 07.11.18  12:47

no dobre keď je hlasovanie povinné tak :

1) iudex
    2) pradedo
    3) thomasino
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 07.11.18  12:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

WL, ale Fredova poistka je lacná. Poisťovňa zaplače už po prvej udalosti a predpokladám, že pri ukončení poistenia budú v slušnom mínuse.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.11.18  12:22

« Re: Fotosoutěž - hlasování

Tiež zahlasujem, nech nezabudnem, koment dodatočne:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.11.18  12:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Dany
    Tak to se potom nedivím, že se ti zdá Fredova pojistka relativně laciná.
    Čím větší škoda, tím víc je pojišťovna opatrnější při vyplácení, ale pokud je to klient, který už do nich nasypal spoustu peněz a další nasypat může, pak si nedovolí dělat problémy, protože konkurence na trhu je velká.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 07.11.18  11:54

Woody: Je to dosť. Neplatil som auto v hotovosti, čiže je možné, že to trochu natiahli na poistke. Poisťovňa sa vybrať nedala a nemal som tam žiadne iné poistky. Čiste havarijná bola 3% z kúpnej ceny pred zľavou ;-\
    Inde by sa určite dalo lepšie
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.11.18  10:56

« Fotosoutěž - hlasování

A já jdu na to, abych se zase někde nezasekl. Jinak díky všem za pěknou účast, komentář k fotkám přidám později.

1. iudex
    2. Ronault
    3. white label

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.11.18  10:51

Dany: To je docela dost. Za obyčejnou nižší střední (pravda, o něco slabší) platím výrazně ale opravdu výrazně méně. Nemám tam úplně všechno možné, ale třeba GAP , skla, nějakou rozšířenou asistenci atp. ano. Je fakt, že mám celkem velkou slevu za bezeškodní průběh....a ani mně se nechce zkoušet, jestli je to dobrá pojistka nebo ne. Je ale u renomované pojišťovny.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 07.11.18  07:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

WL, tak ako je poistka a poistka, je udalosť a udalosť. Dve kolá pri dlhodobom bezškodovom priebehu je pre poisťovňu nič. Chleba by sa začal lámať pri väčších škodách. Až potom sa odhalí poistka v plnej nahote. Zažil som dvojročnú X5 buchnutú na predné koleso (nárazník, kapota, blatník, zavesenie...) bez poškodenia motorovej časti. Poisťovňa to vyhodnotila ako totálku. Pochopiteľne by vyplatili zostatkovú hodnotu. Vtedy to stálo veľa vybavovačiek a známostí, aby zaplatili opravu.
    Ja platím jemne cez tisíc € za obyčajnú nižšiu strednú. Je v tom všetko možné vrátane GAP. To je cena, ktorá atakuje poistku na Fredovu Julku.
    Či je to dobrá poistka sa mi ale skúšať nechce ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.11.18  22:54

« Fotosoutěž - ukončení přihlašování

Je vidět, že mě Emel už docela zná. >:-[] Zasekl jsem se u pěkných fotek v galerii nové X5. No nic, takže ukončuji přihlašování. Do soutěže za Říjen 2018 se přihlásili:

iudex
    speedfred
    Thomasino
    white label
    Dany
    praděda
    Emel
    Ronault

Přihlášené fotky jsou k vidění zde: [odkaz]

Hlasování bude probíhat do pátku 9.11.2018 do 22:00 hod.
    Připomínám, že hlasovat může kdokoliv, tedy nejen přihlášení účastníci soutěže. Pro účastníky je však hlasování povinné. Hlasuje se pro první tři a pozice nelze sdílet. Musíte se holt rozhodnout, kdo bude první, druhý a třetí. ;-)

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.11.18  22:44

« Re: Re: Re: Fotosoutěž

Woody: uuuž to funguje :-) jooo, prokrastinace, to je věc.

Mimochodem dnes cestou na hotel jsem pod prodejnou Oplu BS Auto viděl krásně osvětlenou garáž kde renovují veterány, mooooc pěkná podívaná. Nechtěl jsem si to přes okno fotit ať mě někdo nenařkne, že to jdu vykrást, přece jen byla tma... >:D

Tohle bude asi ono: [odkaz]

edit: prý "cnost"... ach ten můj češtin
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.11.18  22:41

« Re: Re: Fotosoutěž

Ron: Ten odkaz dej ještě jednou. Nechám ti čas do 05:00, kdy vstávám. ;-)

edit: OK, už mi to funguje
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.11.18  22:37

« Re: Fotosoutěž

Tak když to zkusil Emel, zkusím to taky

Je to z nouze cnost, foceno na hotelu v Praze, ačkoliv auto je 400 km daleko, ale tohle jsou nové krytky na Citrouše, takže pravidlo, že alespň kus auta musí být na fotce vidět, splňuji.

Je čas na Citroën: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 06.11.18  22:29

« Fotosoutěž

Po termínu, částečně spoléhaje na benevolenci pořadatele, částečně smířen s diskvalifikací, v naprosto nevhodných podmínkách pro focení... ale odhodlaný to nevzdat a přece jen něco přihlásit - Moje auto a ztracený čas.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 06.11.18  22:27

Dnes jsem byl opět v Buchlovských kopcích pokochat se krásou podzimních listnatých lesů. Byl tam docela klídek a vozovka naprosto suchá i na severních svazích. Občas nějaký ten kamion, ale v porovnání s nedělí skoro pusto. I na Samotě jsme měli oběd naservírovaný do 10ti minut. Zkrátka moc povedený výlet, i když trochu foukalo....... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.11.18  13:47

iudex
    Pojišťovna se logicky snaží ušetřit kde se dá, ale zase to neplatí úplně obecně/vždycky. Pokud máš dlouhodobě havarijně pojištěná auta, na kterých bylo relativně málo plnění, tak si pak při jedné události nedovolí dělat zbytečné problémy, protože mají dobře spočítané kolik už si jim dal vydělat a kolik jim ještě vydělat můžeš, pokud se nebudou zbytečně cukat u aktuálního plnění.
    Osobně s nimi (v poslední době) nemám žádnou špatnou zkušenost, naopak. Naposledy jsem v noci levou stranou najel na podložku mobilního dopravního značení a narazil si oba levé disky. Na předním to zevnitř bylo normálně vidět a na zadním až po puštění na vyvažovačce. Ve finále mi bez problémů zaplatili oba nové origo disky.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 06.11.18  13:14

Ja som mal snáď prvú takúto udalosť (dúfam že aj poslednú) a všetko viac-menej dopadlo OK a je to už všetko uzatvorené. Myslím že aj servis sa trošku omastil pretože keď som videl čo všetko sa menilo....
    Inak je dobré mať asi aj GAP-ko.
    Prémia pre istotu rezervu ani nemontuje >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.11.18  12:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

woody: na tú čínsku rezervu som úplne zabudol, predvčerom bola u nás návšteva na novej XC90ke, mohol som im v kufri ukázať tú prémiovú výbavu. >:D
    Ad poistenie: nech máte poistku drahú či lacnú, isté je, že ak auto rozbijete, poisťovňa sa bude cukať vyplatiť plnú sumu a väčšinou si niečo zrazia. No a pri krádeži ani nehovorím, to bude človek automaticky podozrivý a budú to vyšetrovať, naťahovať a viniť vás, čo ste všetko zanedbali. Vedel by som rozprávať.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.11.18  12:29

Je pojistka a pojistka, ten rozsah možné ceny (včetně různých slev) může být i na úplně stejné auto relativně velmi výrazný a nelze to brát podle jednoho příkladu . Naposledy jsme vybírali pojištění na MGTS a tam to lítalo od jednoho mantinelu k druhému jen to hvízdalo.
    Jedna věc je cena, druhá co (přesně/konkrétně) za to... a pak možná sleva.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 06.11.18  12:16

WL, iste. Mal to vztiahnuté k nejakému mesačnému nájazdu. Poistky, palivo, gumy... Nepamätám presne ten nájazd, ale spomínal, že na tom behal aj dlhšie zahraničné trasy.
    Pointa je, ak chceš opicu, musí byť aj na banány.
    Na Julku je poistka prekvapivo nízka
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 06.11.18  11:38

Ruším entry do soutěže z 31.10 a vkládám novou.....motoristův podzim....

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.11.18  11:05

Dany
    Měsíční náklady můžou být velmi široký pojem, ale pokud by se jednalo o samotné pojištění, pak je 40t./měs. na M3 hodně přestřelené, teda pokud se bavíme o běžném provozu (bez okruhu apod.).
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 06.11.18  10:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

U mě byl první nástřel na X5 90k Kč..... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 06.11.18  10:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

však prvý nástrel poistky bol 60t :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 06.11.18  10:32

Fred, to je super. Čakal by som podstatne viac
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 06.11.18  10:21

Ja mám ročnú poistku (hav,sklá,krádež,povinné) myslím cca 28t Kč pri spoluúčasti 5%
    Bez poistenia by som asi nevyšiel ani z garáže.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 06.11.18  10:13

Tož k pojistění. Na F15 X5 40d jsem za pojistku platil 36k Kč se slevou za satelitní sledování. Za M140i platím 21k Kč. S přihlédnutím k cenám dílů a práce myslím že je to rozumná investice. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.11.18  09:41

« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

iudex: Jasně, jsou to pálky ale zase ve srovnání s majitelem prémiového Volva jste na tom ještě dobře. Nemusíte si hned od novoty připlácet tisíce za normální rezervu a odrezovač. >:D >:D >:D
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 06.11.18  09:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Fred, k mobilu by si ešte potreboval nejaký tmavý filter. Tá moja fotka má expozíciu 10 -12s a bez filtra aj pri plnom priclonení by bola prepálená. Prípadne počkať kým sa zotmie...

Len tak informačne, ak to nie je tajné. Koľko stojí Julinka na poistkách?
    stealth tuším spomínal mesačné náklady na M3 cca 40t.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 06.11.18  09:28

« Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Iudex, z núdze cnosť. Tiež opakovaný ftip už nie je ftipom.
    Ale majster ma presvedčil, že ešte pred zimou stihneme dať facelift baráku, ale nejak nepočítal so zmenou času. Tak momentálne nič nestíham. Ešteže to počasie drží.

Ale ty máš výrazne lepšiu fotku, ako si pamätám pri vložení príspevku ;-) Tiež tam pobehoval nejaký duch
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 06.11.18  08:50

« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

aha,aha dobre vedieť. Ja som naposledy fotografoval s radosťou a bolo mi to koníčkom niekedy za komúšov. Doma sme mali Smenu,Zenit a podobné filmové foťáky,otec potom vyvolával fotky.
    Ten vyber u BMW je troška komédia,to už radšej pritlačiť nejaké euríčko a kúpiť fakt poriadne brzdy,či dať spraviť na zákazku.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.11.18  08:43

« Re: Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Fred: tak teoreticky sa aj s mobilom dá spraviť taká fotka ako Dany, ale musíš mať v mobile možnosť manuálneho nastavenia času uzávierky (odhadom tak 10-20 s) a samozrejme mať ho na statíve. Počas expozície budeš stáť polovicu času vpredu a potom prebehneš nabok a budeš stáť zvyšok expozície tam. Chce to trochu skúšania.
    Ad ceny, holt kúpili sme si prémiu, tak nemôžeme čakať ceny ako na Dacii. :'-( Aj ja som včera pozeral tie M Performance brzdy a stoja 3000 evri. Ale zato si môžeš vybrať tri farby strmeňov, no nekúp to. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 06.11.18  08:32

« Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Kua ako robíte tie fotky ? Ja som rád že to dokážem vôbec s telefonom >:D

QV ništ extra len som cez leto poškrábal "troška" predný nárazník a vrámci prevencie menili pol predku. Keď som videl tie ceny tak ma brali mdloby : karbónový vysúvateľný spliter je za cca 100t Kč :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.11.18  08:12

« Re: Re: Fotosoutěž - přihlášení

Dany: pekné; tuším sa Ti zapáčilo fotenie duchárskych siluet. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 06.11.18  07:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 100 let Č(S)R...

Fred, čo sa stalo Julinke? Vniesol si trochu svetla do bŕzd, či niečo horšie?
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 06.11.18  07:00

« Re: Fotosoutěž - přihlášení

Prihlasujem do súťaže

"Čas na očistu"

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.11.18  03:21

« Fotosoutěž - přihlášení

Přihlašuji fotku s podtextem
    "...jak dostat rožnovské hodiny do auta"
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.11.18  20:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 100 let Č(S)R...

Tak,tak aspoň bude v teplej garáži :-) ,nevidel by som to až tak tragicky okrem poisťovne.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 05.11.18  20:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 100 let Č(S)R...

Šak je čas na zimní spánek, ne? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.11.18  19:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 100 let Č(S)R...

Podle fotek co jsme viděli, si v tom servise asi chvilku pobude :-O 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.11.18  19:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 100 let Č(S)R...

hej viem,bol som s ním. Moja bola “nemocná” do nedávna :-)
    Správna Alfa musí okupovať servis za každých okolností >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.11.18  18:34

« Fotosoutěž

Přihlašuji fotku do fotosoutěže na téma "Moje auto a čas":
    [odkaz]
    Pojal jsem to jako "podzimní čas" a v rámci dnešní projížďky v Moravském krase jsem udělal pár podzimních fotek :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 05.11.18  17:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 100 let Č(S)R...

No, v celých Buchlovských kopcích asi ano.....ale na srazu asi tak 14. Byl tam i tvůj kolega Tomáš z Prostějova s Corvetou. QV má od soboty ve "stavu nemocných" jak víš... :-(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…