Thomasino 16.02.19  19:57

« Re: Re: Driftování v Lungau - pecka akce !!

Ano, na předku. Vzadu Semperit Speedgrip 3. Jak je vidět, fungují dobře, driftujento skoro samo. Dokonce jsem dostal jeden ze dvou pohárů, za nejlepší osmičky a driftíky >:-[]

white label 16.02.19  19:23

« Re: Driftování v Lungau - pecka akce !!

To už máš ty nové 760tky? Jaké jsou?

Thomasino 16.02.19  18:28

« Driftování v Lungau - pecka akce !!

Nazdar pánové, tak jsme se včera vrátili z výletu do rakouského Lungau, kde jsme trošku potrénovali driftíky s BRZ klubem a Corners.cz >:-[] Fajnová partička lidí, skvělá zábava, moc jsme si to užili :yes: :yes: :yes:
    Tady jsem sestříhal video z akce, včetně pár pěkných záběrů z dronu a na závěr dal několik povedených fotek od fotografů. Pak dám fotky do galerie, zatím aspoň video :-) Je tam i jedno moje zapadnutí do sněhu, kdy mě museli vytlačit.

white label 16.02.19  16:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Spíš "odvahu"! >:D

praděda7 16.02.19  16:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Asi nemají tu drzost.... >:D

white label 16.02.19  16:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Zřejmě by si měli koupit Yarise, aby při příjezdu na hotel nevypadali tak "tuctově"...., navíc je to ideální auto na DéJedničku. >:D

praděda7 16.02.19  15:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Asi spíš nemají na pořádný Porsche..... >:D

white label 16.02.19  15:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Vážně..., že by už ani někteří majitelé Porsche neměli na pořádný hotel... >:D

praděda7 16.02.19  14:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

No divil by ses, co za plečky tam za 750Kč/den parkují.....i nějakého Macana jsem tam zahlédl..... >:D

white label 16.02.19  14:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Se nedivím, že už vás tam znají, jediní štamgasti s Yarisem. >:D

praděda7 16.02.19  09:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Nás tam už znají, portýr jenom salutuje..... >:D Já bych stejně našeho Yariska nějakému portýrovi jen tak nesvěřil. On je tam totiž dost komplikovaný točitý sjezd dolů. Co kdyby nám odřel plecháče.. >:D

white label 16.02.19  00:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Nemůže mít všechno, zase má tu S5ku s V8.
    Už vidím jak přijíždíte do Hiltonu a podáváš portýrovi klíče od Yarisu se slovy:
    "Zaparkujte mi to opatrně..." :-O >:D >:-[]

praděda7 15.02.19  22:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

X2 taky...... >:D
    Známý mě asi těžko v Praze potká, protože on na Hilton nemá.... >:D
    Ale jinak je s ním prča..... ;-)

white label 15.02.19  20:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

"...je spíš takový trochu výš "nakoplý" hatchback...."
    To vystihuje spíš X2, než Evoque. ;-)
    Jakpak asi ten tvůj známý hodnotí tebe? :-O :*) >:D
    A nemyslím, jenom když tě potká v Praze v Yarisu... >:-[] ;-)

praděda7 15.02.19  19:21

Jo, máš pravdu, Evoque je spíš takový trochu výš "nakoplý" hatchback.... ;-) Dnes jsem míjel novou bílou X3 a docela ji to šiklo....že by.... ;-) No, je dobře, že je stále si z čeho vybírat.
    Známý si nedávno koupil starší Audi S5 V8 kupé a je z něj nadšený...doufám, že mu vydrží...vypadá dobře....(to kupátko)....známý je už trochu ošuntělý.... >:D

white label 15.02.19  15:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Ten už má ale (na krabici) hodně pečlivě zakulacené hrany..., takový menší Velar.

praděda7 15.02.19  12:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Ještě k X3. Škoda, že zase povyrostla a na daily drive se už nehodí. Zůstává v zaměřovači jen v případě, že bychom zůstali u 2 aut. Ale "moja" už šoférovat nechce, tak 2 auta nedávají moc smysl. Na dálnici by X3 byla určitě lepší než X2. Ale to by zase X5 byla pohodlnější než X3. No uvidíme jak se povede ta X2 M35i.....jo a pak jsou tu ještě ty Audiny a AMG....a Evoque..... ;-) Jo ještě je tu varianta, že bychom zůstali jen u X5 a pro rohlíky bych jezdil na kole.....elektrokole?

praděda7 15.02.19  11:48

No, mě ti "krabicojdi" k SUV nějak víc pasují. I takové (pro mě) sexiest SUV Evoque, je pořád ještě "krabicoid".... [odkaz]

white label 14.02.19  01:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

X3 je praktičtější (což ty asi stejně nevyužiješ), ale taky designově "krabicoidnější".

praděda7 13.02.19  23:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Předešlá X4 byla o poznání kratší a kapku vyšší, ale nějak mě víc sedla [odkaz]
    Tahleta nová je nějaká natáhlá (4752mm) a těch bočních oken...no nevím, nevím....
    X3 je mi víc sympatická.....
    i když vkládám největší naděje v X2 M35i....
    ....já vím....ussrraný 4 hrnek....... ;-)

white label 13.02.19  18:15

Jj, karminrot vypadá i na fotkách jinak:

white label 13.02.19  17:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

X3M? Proč ne X4M, to bude spíš takový Macan Turbo (po face) od BMW.

white label 13.02.19  17:41

Může na V8 biturbo v C63 AMG stačit i B4/F4 turbo? Když je to B4/F4 turbo v Caymanu GTS, tak zřejmě ano:

praděda7 13.02.19  16:34

Náhodou jsem narazil na toto video. Je to posledních 20 minut z letošní 12 hodinovky pro GT cars na australském Bathurst okruhu. Kdo má zájem......[odkaz]

white label 13.02.19  12:39

No, vyslovil to skoro neidentifikovatelně, znělo to jako "...majred", ale guardsred neřekl určitě. Na karmínovou to ale nevypadá.
    Ta vypadá jinak: [odkaz]
    Buď se spletl, nebo to video výrazně zkresluje barvy.

iudex 13.02.19  12:31

wl má zrejme pravdu, bude to základná (pastelová) guards red (označovaná tiež ako Indischrot): [odkaz]

praděda7 13.02.19  12:00

Anebo že by to byla tato Lava Orange? [odkaz]

Carmine red je v konfigurátoru opravdu o hodně tmavší.....[odkaz]

Vypadá to tak, že redaktor nemá rád domácí úlohy.... ;-)

praděda7 13.02.19  11:49

Hmmmm.....poslechl jsem si komentář ještě jednou a pozorně a taky jsem rozuměl "kcharmájn ret"..... ;-) Na druhé straně, když jsem hodil do vyhledávače dotaz na carmine red, tak mě "vypadlo" toto....... [odkaz]
    Takže chybička se vloudila....anebo, že by to bylo počasím... :-O

praděda7 13.02.19  11:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

iu....ano, také jsem už četl. Vypadá to nadějně. Kdyby mě náhodou X2 M35i nechytila za srdíčko, tak bych možná i X3M zvažoval. Škoda, že ten poslední model zase povyrostl a přiblížil se velikostně staré X5. O ceně zatím nic.....vidím to tak na 2.1 - 2.3mil. Na druhé straně X3 M40i je silná až dost.....udělá 0 - 100 pod 5 sec......... :-!
    Cayman GTS v karminrot........jo, barva je to pěkná a Caymanu to sluší. Určitě by to byl správný "otočkrk"... ;-) Ale z toho videa jsem málem dostal mořskou nemoc.... ;-)

iudex 13.02.19  11:28

Aj sa mi zdalo, že vyzerá inak, ale redaktor vyslovene povedal carmine red.

white label 13.02.19  11:07

iu
    Není ani tak tmavá ani tak pěkná ani tak drahá jako karminrot, protože je to základní indischrot. ;-)

iudex 13.02.19  09:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Dedo: už je vonku X3M resp. X4M: 355 kW/483k a 377 kW/513k vo verzii Competition. Moc pekné čísla na stredné SUV, nový 3,0 R6 tým výrazne prekonáva doterajšiu M3/M3 Competition/M3 CS. [odkaz]
    Btw. tu je testík Caymanu GTS v karminrot a tam vôbec nevyzerá taká tmavá: [odkaz]

praděda7 12.02.19  14:09

iu...žlutá vede............ :yes:

U MRS ty červené highlity na discích ????? Nepřehodili náhodou během focení kola????[odkaz]

woody-alien 12.02.19  13:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

wl: Moji Valaši mi rozumějí... ;-) Jednoznačně. Flamme Red je nejlepší poměr mezi vzhledem a penězi. Černá kola pochopitelně ne.

speedfred 12.02.19  13:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

športové auto má byť vidieť a počuť.
    inak u tej mojej haraburdy tiež chcú za bielu perleť a competicione červenú 65t Kč.

white label 12.02.19  12:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

woody by vzal flamme, chtěl v ní i CRS a manželka (resp. spíš woody) by to přežil(a). ;-))Za mě taky červená a mezi žlutou a oranžovou raději tu žlutou.

iudex 12.02.19  12:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

OK, manželkin názor teda viem, ale čo Ty, vážne by si na MRS zobral nejakú nefarbu, ktorá to auto úplne pochová? Napr. strieborná: [odkaz] či čierna? [odkaz]
    Proste musíš uznať, že MRS tá žltá a oranžová posúva na vyššiu úroveň atraktívnosti: [odkaz]
    Ale ako kompromis medzi atraktívnosťou a cenou je dobrá červená flamme: [odkaz]

woody-alien 12.02.19  12:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

iudex: Možná jsi přehlédl, že jsem ti kromě snížené příčetnosti dal na výběr ještě velké nadšení. >:-[] To manželka by měla jasno a už by mi šla na úřad vyřizovat odebrání občanky. >:D

Dany 12.02.19  11:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Porsche tu mám kúsok a mávajú tam dosť áut nastavaných, tak ju skúsim pozrieť v reále.
    Červená má problém/výhodu, že potlačí design zadných svetiel. Niekde to je žiadúce a inde nie. 911 to rozhodne nepotrebuje.
    Tá šedá tomu sadne ako pr.el na šerbel, ako hovoríš.
    Nakoniec by som sa asi rozhodoval medzi menej výraznou kriedovou, alebo výraznejšou Miami. Ja modrú rád

iudex 12.02.19  11:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

woody: presne tak, pri carbon steel to nebolo ťažké, lebo cena bola ako za každú inú metalízu a zároveň tam bola tá jedinečnosť len pre GTI. Ale tam zase bola biela perleť za cca. dvojnásobok. Čo sa týka MRS, tie dve farby sú drahé (1600 eur), ale zase robia MRS výnimočným, najmä vďaka nim MRS vyniká na ceste, daj si tam nejakú šedú a to auto úplne zabiješ. Našťastie tam je ešte pekná červená flamme (aj keď tiež stojí o chlp viac ako bežné metalízy). Pri MRS by som mal ale veľkú dilemu s výberom farieb, možno by som ale (ako píšeš v stave zníženej príčetnosti) tú výraznú metalízu kúpil. ;-)
    No a zelené disky na Fabii sú presne tým, čo som mal na mysli pri riziku gýča. >:D

white label 12.02.19  10:45

Dany
    Pokud si vycházel z toho nového konfigurátoru pro 911/992, tak se ti vůbec nedivím, ten příšerně zkresluje odstíny, zrovna ta karmínová tam vypadá skoro jak vínová metla od Peguotu z 90. let, nebo ještěrčí zelená, jak hrášková metla. Hrůza, zlatý konfigurátor pro 991...

white label 12.02.19  10:39

sf
    Jj, jen to slovo "spotřebič" mívá v případě manželky (následně) "trochu" jiný rozměr... >:-[]

praděda7 12.02.19  10:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

iu.....barevné disky.....někdy se sladění povede, někdy ne. Je zajímavé, že společnost takovou věc víceméně akceptuje, když s ní vyjde fabrika. Ale jak se chce někdo individuálně odlišovat od dané normy, tak už je to složitější...... ;-)
    Proč automobilky nemají rády lakované disky? Technologie lakování disků je dost složitá a udržování standardu kvality ještě složitější. BMW by mohlo vyprávět o problémech s lakováním disků pro M140i a následnýmí reklamacemi od zákazníků. (2 pofiderní disky mám i já). Já pamatuji, když Toyota nějakou dobu lakovala disky pro Coronu CSX a pak pro Corollu SX. Quality Control HORROR...... >:-[]

woody-alien 12.02.19  09:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

iudex: CSG na GTI není úplně dobrej příklad z prostého důvodu, že stála úplně stejně jako ostatní metalízy. Čili ta vyjímečnost nebolela, tedy finančně. To ty dvě barvy (Sirius, Tonic) na M-RS už jsou jiná káva. Dát stejně peněz za barvu jako za techniku (podvozek Cup, samosvor) už vyžaduje velké nadšení.....nebo sníženou příčetnost. >:D

Dany 12.02.19  08:51

Woody, ale to je úplne iná záležitosť. To ladili výkon ;-)

Dany 12.02.19  08:48

Iudex
    jasné. Na to, aby som konfiguroval Porsche bez ohľadu na cenu, som nedorástol >:D
    S karmin červenou to mám podobne ako ty. Je to krásna farba, ale na 911 mi príde tmavá. Chcelo by to vidieť naživo a možno by som ju zobral na milosť.
    S tým príplatkom za farbu to vidím podobne ako WL. Ak by som mal 10 mio+ a objednával Porsche za 3 - 4, tak nejakých 75t By ma nerozhodilo a doprial by som si tú naj.

woody-alien 12.02.19  08:40

iudex: Tak občas někdo jiný disky zkusí.... ;-) [odkaz]

speedfred 12.02.19  08:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

to ma napadol jeden : prečo sa ženy vydávajú v bielych šatách ? Pretože další domáci spotrebič.

iudex 12.02.19  08:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Dany: vieš ako hovoria v Rolls Royce: keď sa musíš pýtať na cenu, tak na to nemáš. >:-[] (ale inak ceny sú pri jednotlivých národných konfigurátoroch, napr. na českom webe Porsche). M plebs sa musíme utešovať tým, že aj tak by sme dvojdverové kupé bez kufra nechceli, to je úplne nepraktické.
    Inak tiež som myslel, že karmínová je metalíza, zrejme preto, že je viacvrstvová, trochu klame telom a vytvára dojem hĺbky, naviac ten samotný odtieň je veľmi vydarený. Ale zrovna na 911ke by som zniesol aj svetlejšiu, ostrejšiu základnú guards. Za mňa osobne by však bol ideál nejaký stredný odtieň medzi nimi, trochu svetlejší ako karminrot, ale sýtejší ako guards.
    Wl: je to silne individuálne, niekomu sa páči nevýrazná pastelová farba, niekomu biele disky. Tiež nie som zástancom bielej (nielen z dôvodu, že budú stále špinavé), ale napr. k tej Integre type R mi to vcelku sedelo. Ja osobne nechápem, prečo automobilky neskúsia aj nejaké farebné disky; keď už po rokoch takmer úplného monopolu strieborných diskov prišla iná farba, tak tá úplne najhoršia - čierna. Možno by nebolo zlé mať disky zladené s farbou karosérie; samozrejme je tam veľké riziko gýčovosti, ale aspoň k niektorým decentnejším farbám, resp. v malom rozsahu by to mohlo sedieť: [odkaz] A napr. zlaté disky na modrej Impreze sa mi vždy páčili, tam to proste sedelo: [odkaz]

Dany 12.02.19  07:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

WL, ja som bol celý čas v tom, že karmínová je metalíza.

Mierne ma znepokojuje, že v konfigurátore Porsche sa nezobrazujú ceny. Ani v sumarizácii. Asi nechcú konfiguračom spôsobovať traumu.

white label 12.02.19  00:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Připadá mi to jak z plastu na hračce... a praktické to nebude, když náhodou někde vidím (vzácně) bílá kola na autě, tak nikdy nevypadají úplně čistě.
    Nelíbí se mi ani když je auto úplně celé bílé (bez jakýchkoli tmavých/kontrastních doplňků) a ještě k tomu bílá kola, ...to si pak auto klidně spleteš s ledničkou. Ale proti gustu...

praděda7 11.02.19  23:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Bílá kola byla nějakou dobu originál i na Corolle SX a slušelo ji to.
    Tady je 1er co prodával svého času MZ. Bílá kola vypadají báječně. Jednu chvíli jsem též zvažoval. Teď je už pozdě.
    A tady MPS někde z US.

Já měl ITR 5 let a s údržbou bílých kol jsem neměl žádný problém.

white label 11.02.19  20:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Jak už jsem psal, z nebarev křídová, z barev karmínová. Ale zatímco karmínová by se třeba na RS modely moc nehodila, tak tu křídovou si dovedu představit na 911ce od Téčka až po GT2 RS.
    Takhle vypadá křídová v reálu když stojí v interiéru a dopadá na ni denní světlo:
    A takhle nějak na slunci:
    V tmavší "poloze":
    No a bez přímého světla je ještě o kus tmavší.
    Ta Guards Red (ze tvého odkazu) jde na mě moc do oranžova, ze tří červených, které Porsche nabízí, se mi tahle červená líbí nejméně.
    911 GT3 RS je okruhově zaměřená/vytuněná verze vycházející z 911 GT3.
    GT3:
    GT3 touring paket*:
    GT3 RS:

Ten touring paket* šel u g. 991 objednat až po faceliftu a byl podmíněný manuálem a celkově výrazně omezenými možnostmi konfigurace, byla to taková 911R pro "chudé".
    Pře faceliftem si manuál nedostal do žádné GT3, po něm jen do GT3 (bez RS).

speedfred 11.02.19  20:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

wl za teba teda ktorá farba ide najlepšie na tú 911 ? Sivá krieda ?[odkaz] totok vypadá celkom fajn,len by to chcelo iné kolá.

Inak aký je rozdiel medzi GT3 a GT3RS ?

white label 11.02.19  20:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Osobně jsem odpůrce bílých kol na autě (teda pokud to není nějaký závodní speciál), podle mě je to kýčovité a navíc velmi nepraktické.

praděda7 11.02.19  16:32

iu....zmiňuješ oranžovou/žlutou na Megane RS,
    [odkaz] (v galeriích vede), což mě připomnělo dobu, když jsem kupoval ITR v CW s bílými koly [odkaz]
    a v nabídce byla tenkrát i žlutá, [odkaz]
    která se mě líbila víc, ale hůř by se prodávala jako ojetina, tak to nakonec vyhrála "bílá kola"..... ;-)
    Ve žluté dobře vypadá i nová AMG A35

white label 11.02.19  14:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Vícevrstvé ty speciální barvy jsou, a že to není vyloženě metalická barva mi nevadí vůbec (možná spíš naopak, byla by z ní zřejmě relativně normální stříbrná), viz Karminrot, ač nemetalická, za mě top odstín červené vůbec.
    Jinak vybírat barvu primárně/jen podle toho, ať ji má co nejméně lidí, by byla samo blbost, v prvé řadě se ti v ní dané auto musí líbit.
    74 litrů (i když ceníkových s dph) za barvu je hodně, ale je rozdíl rozhodovat se pro to u auta za milion, nebo u auta za 3-4 miliony a víc, kde stejně a víc stojí i spousta jiných/dalších příplatků.

Ještě ohledně designu nové Panamery, jak jsem byl nadšený z jejího designu (té klasické, ne "kombi") ve srovnání s předchozí g., tak když ji člověk vidí vedle 911, najednou
    to nadšení úplně zmizí, takže jsem v tomto ohledu musel dát za pravdu Legovi.
    Ani v Karminrot to není žádný designový zázrak, nejpřijatelněji vypadá ve vyloženě tmavých odstínech, ideálně v ristrettu se sedlově hnědou kůží a 21" Turbo design.

iudex 11.02.19  14:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Máš úplnú pravdu, že ak už človek má priplácať také prachy (skoro 3000 eur!) za farbu, tak nech je to na nej vidieť. A tým nemyslím len, nech je výrazná (viď oranžová/žltá na Megane RS), môže byť aj achromatická (nefarba), ale nech je niečím zaujímavá, jedinečná, ako bola carbon steel grey na GTI (metalíza, ktorá mala hĺbku, plus bola len pre GTI). Ale dať také prachy ako za nejakú trojvrstvovú metalízu/perleť za pastelový nemetalický lak vyzerajúci trošku ako základná farba... asi (určite) nie. Ale ako si písal tvary 911ky sú samé osebe dokonalé, takže chromatickú farbu nevyhnutne nepotrebujú. A naviac keď to berieš tak, že mať farbu, akú nemá nik, tak to asi bude fungovať, z tohto pohľadu mission accomplished.

white label 11.02.19  13:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

iu
    Ta zelená nebyla pro Carreru 991 vůbec v nabídce, ta je až teď pro g. 992.
    Křídová byla posledním novým odstínem g. 991, do nabídky se dostala až cca někdy od r. 2017.

white label 11.02.19  13:35

« Re: Re: Frgály podruhé

Zřejmě to máte tak, že když už dost připlácet za spec. barvu, tak ať je to pořádně vidět, což má svou logiku.
    Ten větší příplatek vytváří pro spec. barvy určitou exkluzivitu (samozřejmě jen do určité míry), a u křídové se k většímu příplatku přidává i určitá barevná nevýraznost/neatraktivnost, což dál snižuje pravděpodobnost, že za ni někdo tolik připlatí (viz i vaše reakce). Tím spíš v ČR/SR, na zahraničních webech má křídová (na 911ku) relativně velkou popularitu.
    Třeba Macana GTS jsem v Karminrot zatím nepotkal ani v Rakousku, Německu, nebo Itálii. Naposledy jsme stáli u motorestu v Rakousku a vedle nás přijel MGTS dokonce i na stejných kolech, jen byl achátově šedý (tmavě šedý metalický lak), což byla barva, kterou jsme měli původně jako alternativu ke Karminrot a bylo dobře vidět, že jsme se nakonec rozhodli dobře. V té křídové už jsem viděl i novou Panameru ("kombi") a dokonce i Macana po faceliftu. Nevypadalo to špatně, ale zrovna na tyhle "nesportovní" modely bych si ji taky nevybral, ty naopak potřebují nějakou tu berličku (každý trochu jinou) v podobě barvy, proti nim sedí křídová 911ce jak prd.el na hrnec.
    Pro mě má 911ka klasicky tak dokonalé tvary, že velmi výrazná barva může být spíš kontraproduktivní (myslím hlavně u no RS verzí), naopak křídová nechává vyniknout tvary 911, která pak vypadá víc jako "socha", křídová je vlastně obyčejná a přitom je zároveň retro i moderní, což se ke stylu 911 náramně hodí, tím spíš k designově minimalistickému pojetí GTS s černými koly a černými doplňky. Samozřejmě je to můj subjektivní názor, nic víc, nic méně.

Dany 11.02.19  11:58

« Re: Frgály podruhé

WL, mne sa vo všeobecnosti tieto nové šedé, plotové nefarby páčia. Z nefarieb je pre mňa kriedová určite top. Ak by som chcel byť výraznejší, tak by som váhal medzi klasickou červenou a modrou Miami. Karmínová je krásna elegantná farba, ale k 911 sa mi až tak nehodí (subjektívne). K Panamere, alebo niektorému z gazíkov by som neváhal.
    K tomu sport paket nárazníku. Neviem, ale niečo mi na tej fotke nesedí. Ten pohľad potlačil klenutosť blatníkov, zadné sklo vyzerá byť väčšie ako je a tá čierna strecha tomu tiež nepomohla. Nárazník je v tom asi nevinne.

iudex 11.02.19  08:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Ja to vidím obdobne ako fred, volil by som nejakú výraznejšiu farbu, karmínová červená je stávka na istotu a pre mňa No. 1, zrejme i lava orange, ale tú by som musel vidieť, aj miami modrá je fajn a dokonca aj tá jašteričia zelená sa mi pozdáva (ale tá nie je pre GTS). A na 911ku (notabene GTS s viacerými čiernymi doplnkami) sa mi pekne hodí aj základná červená.
    Kriedová (pastelková) je určite neopozeraná a z tohto pohľadu zaujímavá, keby bola medzi základnými farbami, rozhodoval by som sa medzi ňou a čefvenou guards; pri cene ako za metalízu už asi nie a za aktuálnu cenu ako špeciálnu farbu už vôbec nie.

speedfred 11.02.19  07:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Tak za taký príplatok by som sa na křídovú barvu vybodol,to už radšej nejakú specialnu farbu príp by som ostal u normálnych farieb.

white label 11.02.19  00:53

« Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Th
    Napíšeš GT3, ale odkazy dáš na GT3 RS.
    Na GT3 RS se takto výrazné barvy hodí, za mě z těchto dvou je jednoznačně lepší Miami Blue.
    Ale jakou barvu bys dal na klasickou Carreru, CS, CGTS (kupé 2+2)?

white label 11.02.19  00:30

sf
    Zvlášť při těch cenách to není snadné nakonfigurovat nejen co se barev týče. >:-[]
    Příplatky za metalízu jsou cca 34 tis. Kč a za speciální barvy ještě o 40 víc, tedy 74 tis. Kč, což je ještě, vzhledem k cenám 911ky, relativně snesitelné. Speciální barvy jsou karmínová, křídová, oranžová Lava, modrá Miami a zelená Lizard.
    Z barev je i za mě top karmínová, z nebarev pak právě ta křídová, která je (bohužel) za stejný příplatek.

Thomasino 10.02.19  22:39

« Re: Re: Re: Frgály podruhé

Za mě na 911 GT3 tyto dvě barvy :-)

praděda7 10.02.19  22:26

« Re: Re: Frgály podruhé

speedfred 10.02.19  21:54

« Re: Frgály podruhé

Len tak zľahka som na to pozrel a poviem pravdu,že niečo takéto zadávať do výroby tak nad konfigurátorom farieb strávim asi 2 týždne :-) . 992 tam pasujú snáď všetky farby pretože tvar tej karosérie je famózny, ale za mňa by som vyberal asi z : carmine red , lava orange ,miami blue - neviem ale aké sú príplatky za special colour. Nie sú tam ale zlé ani tie základné farby guards red a racing yellow. Pri čiernej a bielej zase viacej vyniknú tie cervené svetlá vzadu. Fakt neviem,chcelo by asi vidieť aj čo najviac 911 v rôznych farbách.

Thomasino 10.02.19  21:47

« Re: Frgály podruhé

Nějaký srazík na Slovakiaringu? To bych byl pro. Stejně jako třeba na okreskách :-!
    V úterý odjíždím mimochodem na otestování těch nových předních pneu Contíků TS 860S do Lungau k St.Michael am Lungau na středeční driftování, společně s BRZ klubem. Těším se jako malej kluk >:-[]

white label 10.02.19  16:24

« Frgály podruhé

Tak mrkni, zajímalo by mě taky, co by sis dal na normální 911ku, myslím "bez RS" model, 2+2 verzi.
    Konfigurátor 992:

Jinak ta opticky těžká záď se dá do značné míry eliminovat konfigurací se sport paketem, kde je jiný nárazník s RZ umístěnou výše, tady je to ještě v kombinaci s příplatkovou karbonovou střechou:

speedfred 10.02.19  16:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Mrknem do konfiguratoru,pretože neviem čo je momentálne v ponuke a na okruhoch človek vidí rôzne farby. Skôr ale nejakú výraznú.

white label 10.02.19  16:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

sf
    A kterou barvu bys teda na 911 vybral, z toho co Porsche nabízí?

speedfred 10.02.19  15:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Frgály podruhé

Známy má tú farbu(či podobnú) na A6 a reále vypadá veľmi dobre. Ani na tej 911 nevypadá špatne,ale ja by som chcel asi inú farbu. Inak zozadu je nová 911 ppč pekná.
    Nordšlajf nie je až tak ďaleko :-) a dá sa z toho spraviť aj pekný rodinný výlet. Je tam fakt pekná príroda.

white label 10.02.19  13:32

pd7
    To není metalická stříbrná (jako Hockenheim Silver), to je pastelová křídově šedá, podobnou má třeba Audi (Nardo Grey) [odkaz]
    , ale křída od Porsche je o poznání světlejší, na denním světle "zářivější", viz ta předchozí galerie.

praděda7 10.02.19  10:43

wl.....barvy....Hockenheim Silver........velmi blízko tomu "chalku".....

praděda7 10.02.19  09:09

wl........tak tak...Phillip Island, to je paráda

Můžeme tam omrknout i koaly....koala je ta vlevo..... >:D >:D >:D

white label 10.02.19  03:10

911 CS 992 v křídově šedé (viz galerie k článku):
    Co říkáte na 911/992 (viz text) a co říkáte na křídově šedou (viz galerie)?
    U názvu této barvy ze zajímavé, že zatímco v němčině má název "Kreide" (křída), tak v angličtině ji Porsche neoznačuje očekávaným "Chalk" (křída), ale "Crayon", tedy pastelka, i když to může být i voskovka, nebo kreslící uhel, ale nikoli křída.
    V int. diskusích (v angl. jazyku) ovšem stejně jednoznačně vede označení pro tuhle barvu ve formě "Chalk".

white label 10.02.19  01:16

sf
    Nordšlajf, proč tak blízko? Nebuď troškař, dejme si rovnou sraz na tom okruhu v Austrálii, kde jezdil praděda. >:D ;-)

white label 10.02.19  01:07

pd7
    Tak to už jsme potom doma, proč ti 19 cm připadá jako zanedbatelný rozdíl... >:-[]

foto Ronault-

Ronault. 09.02.19  21:26

Praděda: máme vyzkoušeno, že nejrychlejší je Jezkomet Silver line, na toho si netroufne ani 911 , takže pretieky jsou zbytečné >:-[]