Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.04.19  19:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: názvy dedín v Čechách

Ten Macan z Ostravy to ale schytal, viď?.... ;-) Ideálně pro nějakého EU poslance za stranu Zelených... ;-) Na 911 to ještě shoří..(fotky z Brna)....ale na Macanu je to "bomba"...
    Jinak ten černý Macan z Prahy by byl pro někoho, kdo po takovém voze touží (a černá mu nevadí), velmi dobrá koupě. Má to i střešní okno.... ;-) Ale jak už jsem psal....když by to měl být Macan, tak nový Macan S a barva asi křídová, aby jsme se mohli spolu vyfotit... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.04.19  18:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: názvy dedín v Čechách

Tak hlavně je to hodně nepraktické, ale jinak se na to dívat dá...
    Ty xenony mi na tom vadí víc, vypadají už zastarale.
    A zřejmě to má i kk brzdy.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.04.19  18:42

černý Macan ?? Fůůůj, to není vůbec pěkný 8-s 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.04.19  18:34

Ten Macan Turbo z odkazu nevypadá zle.
    V Ostravě teď mají tohle:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.04.19  18:09

p777
    No neblbní, vážně křídová??? Ale chápu, nemáš moc na výběr.... >:D ;-)
    Ty tvoje konfigurace vypadají děsivě, takhle nějak to má vypadat:
    [odkaz]
    [odkaz]

Akorát na tom konfigurátoru vypadá křídová spíš jako bílá...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.04.19  18:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: názvy dedín v Čechách

sf
    Už není ani odkaz ani auto. Ani se nedivím, za ty háky to byla dost dobrá konfigurace.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.04.19  16:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: názvy dedín v Čechách

wl.......pozdě bycha honiti.... ;-\ Už je v čudu..... ;-\ Ale žádná škoda.
    Kdybych se zbláznil a kupoval Macana, tak jedině nové S-ko v karmínové......[odkaz]

nebo v křídové....spíš v křídové, té červené je na tak velké kastli trochu moc....[odkaz]

Stříbrná Dolomite také není marná.... [odkaz]

Našel jsem další Macan Turbo....cena dobrá, kapku starši, ale výbava A1 a vypadá solidně. Tož Fredie, co ty na to.....? Jako pracovní na rychlé přesuny přes Pi.čín dobrý, ne...?
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 25.04.19  15:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: názvy dedín v Čechách

Máš nejaký odkaz? Nie že by som išiel kupovať ale len tak zo zvedavosti.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.04.19  14:39

Je to sice bývalá předváděčka, ale poměrně dobře nakonfigurovaná a za zajímavou cenu.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 25.04.19  14:20

A ja sľubujem že od pradeda potom toho Macana odkúpim :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.04.19  13:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: názvy dedín v Čechách

p777
    Každopádně bych BMW servisoval raději v Synotu, než v Renocaru.

P.S. Domluv jízdu s tím Macanem Turbo v Brně, svezeme se, uvidíme co se dá dělat s cenou a jestli by to stálo za to.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.04.19  12:28

« Re: Re: Re: Re: Re: OT: názvy dedín v Čechách

Tož v Renocaru mám prodejce, řekl bych skoro kámoše, který byl i s manželkou u nás párkrát na návštěvě a několikrát mě již zařídil půjčku různých vozů i přes víkend. Brno má pro nás výhodu také v tom, že tam často jezdíme a Renocar je u dálnice a pro nás po cestě do Olympie.
    Nemyslím, že bych ve Zlíně dostal nějaký lepší deal, ale strčit nos tam můžu, protože jezdíme kolem z Yarisem do servisu. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 25.04.19  10:51

Áno jazdil aj cez Pr.del (Řitku) ,mali sme nejakú prácu na Orlíku.
    V Synot-e som kupoval ja ,a vcelku OK.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.04.19  10:40

Pokud si jel do Pi.čína z Prahy, tak si jel pravděpodobně přes Řitku, která je od Pi.čína vlastně jen kousek (autem cca 20 minut), podobně jako v životě. ;-)
    No a Kozomín ten je z Prahy opačným směrem, nahoru (na sever), takže to je taky v cajku. >:-[]
    P.S. Když tu napíšeš Pičín, tak v pohodě, ale jakmile napíšeš (do) Pičín-a (bez pomlčky) máš tam hned hvězdičku. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.04.19  10:28

Pokud by trval na BMW, tak určitě raději do Synotu ve Zlíně. Měl by to stejně daleko, ...taky to tam není bez chyby, ale proti tomu jeho Renocaru zlaté. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 25.04.19  10:18

« Re: Re: Re: Re: Re: OT: názvy dedín v Čechách

Mal by zmeniť salón a možno aj značku.
    Hej cez Pičín som pár krát išiel. >:D ale vážne.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.04.19  10:11

« Re: Re: Re: Re: OT: názvy dedín v Čechách

p777
    Měl by si tam s nimi v tom Renocaru udělat pořádek, je to docela proflákle neschopná (až "všehoschopná") banda a ty jim ještě děláš neplacenou reklamu. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.04.19  14:34

« Re: Re: Re: OT: názvy dedín v Čechách

iu....good on you..........já marně čekám, že dostanu "echo" z Renocaru (když jim už 2 roky dělám bezplatnou reklamu... :-) [odkaz] )
    na slíbenou předváděčku X2 M35i a X3/X4 M a pořád nic.......... ;-\
    Looking forward to your comments....... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.04.19  14:26

« Re: OT: názvy dedín v Čechách

...nové Jawy z Indie....no nekup to....záchvat nostalgie i s "doutníkama"....ty přišly po "rybinách".....

[odkaz]

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.04.19  14:25

iudex
    V Pičíně, nikoli v Píčíně.
    "....Pičín, Kozomín, Řitka, skvěle složená kytka. Pičín, Kozomín, Řitka, tak tam to musí bejt..."
    I díky Yo Yo Bandu a jejich Rybitví je to docela profláklé, písničku jistě znáš, jen si ji zřejmě zatím neposlouchal dostatečně pozorně. ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 24.04.19  14:15

« Re: Re: OT: názvy dedín v Čechách

deda: tak keď neviem nič vecné k CtR (s ktorým som nejazdil, ani v ňom len nesedel), tak musím pi....ny. >:-[]
    Ale neboj, zajtra prispejem s nejakými dojmami, idem na predvádzaciu akciu BMW, kde bude 330i, Z4 M40i, X5 M50d, 850i a iné. so stay tuned. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.04.19  13:58

iu............já myslel, že nám (jako starý obdivovatel CTR), přispěješ něčím do debaty, a ty nám sem místo toho posíláš jakési 3.14čoviny........ >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.04.19  13:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: minivýlet + ZOO Brno

Tms....narazil jsem na toto news.....jestli k tomu dojde, tak CTR podraží. Ale aktuální facelift přijde ještě ze Swindonu....
    [odkaz]

Když už jsi zmínil Megane....tak se musí uznat, že vypadá moc dobře. Jako daily určitě lepší propozice než CTR. Ale CTR na tom zase bude mechanicky lepší....
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 24.04.19  13:40

« OT: názvy dedín v Čechách

Teraz sa ku mne v rámci práce dostala info o pozemkoch v Pičíne. Neveril som vlastným očiam, ale naozaj v Čechách (pri Příbrami) je dedina Pičín.:-) Lacná sranda, ja viem, ale celkom som sa pobavil. "Kde bývaš? V Rožnove pod Radhoštem, a ty? V Píčíne" >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.04.19  13:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: minivýlet + ZOO Brno

Tak kdybych náhodou do ní chtěl jít, tak si počkám na zimu a jaro na faceliftovaný model. Nyní ho již pilně testují na NS a zase trošku doladí. Ke všemu se zřejmě do 2 týdnů na svět dostane že Renault Sport zajel nový rekord s Meganem R.S. Trophy-R, který má nejen vybrakovaný a odlehčený interiér, ale také karbonovou kapotu a za příplatek karbon-keramické brzdy. Takže to dost vyhrotili a cena bude nesmysl. A počítám, že Honda si to nenechá líbit a do konce prázdnin zajede nový rekord. Navíc má nyní Nordschleife na hodně míst nový povrch a je tam o 3-6 vteřin rychlejší >:-[]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.04.19  12:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: X2 statické dojmy

I ta bílá (white) se mě tady, svým způsobem, dotýká osobně... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.04.19  12:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: X2 statické dojmy

...já psal o barvách......i ty barvy......voe,..... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.04.19  12:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: X2 statické dojmy

p777
    Nechci tady ukazovat prstem, ale já, naštěstí naopak, opravdu jen někdy! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.04.19  11:59

« Re: Re: Re: Re: Re: X2 statické dojmy

wl...jasný, barvy v konfigurátoru jsou kromě bílé a černé často "mimo"...a někdy i ty.... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.04.19  11:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: minivýlet + ZOO Brno

Tms....tož schopnosti CTR pro mě žádná novinka.... :-) S Hondama mám letité okruhové zkušenosti. Pocit jistoty tu dává hlavně "vymakaný" FWD.
    Ale bacha. Jestli chceš častěji jezdit na okruhy tak "sypání peněz" se nevyhneš. Platí to bohužel i o CTR.... ;-) Na sauto jich pár nových ještě k máni je, ale jak tyto zmizí, tak bude s nimi konec....navždy.....tak jestli to myslíš vážně, tak si pospěš. Před pár týdny ještě měli 3 nové v Olomouci, ale z webu již zmizely. "Ulítanou" CTR nemá cenu kupovat. A ulítané budou všechny, protože si je kupují jen "rychlí jezdci"....lehce jetou těžce sehnat...borci si je opatrují....
    Video z SR dobrý. Bylo by moc užitečné, kdyby při výjezdu na trať umístili větší billboard s nápisem " Nezapomínejte sledovat provoz za vámi ve zpětném zrcátku, kurwa".... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.04.19  01:06

« Re: Re: Re: Re: X2 statické dojmy

p777
    Hlavně si nedělej představu o konkrétním odstínu podle konfigurátoru, tím spíš podle tohoto pro 911/992. Např. ta karminrot je tady úplně mimo, podobně jako třeba ta mnou vzpomínaná zelená lizard, v konfigurátoru je to jako nějaká "eko/bio hrášková", přitom v reálu je to odstín ostrý jako břitva.
    Tradiční/typická barva pro sportovní/závodní modely německé produkce (obecně, včetně Porsche) je bílá a stříbrná, tuto "dvoubarevnou" výjimku mělo/má pouze Německo:
    [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.04.19  00:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: minivýlet + ZOO Brno

Tak aspoň, že v dlouhém táhlém nemají šanci. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.04.19  22:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: minivýlet + ZOO Brno

Měl jsem tu "čest" jednak jeho CTR asi hodinu řídit na pěkných okreskách a také s ním (za ním) jel na SK ringu chvilku s Cuprou. Za chvilku byl pryč!! Jednak Adam umí celkem řídit, ale hlavně CTR je neskutečně rychlé a schopné auto :yes: :-) Jestli se v budoucnu vrátím k častějšímu ježdění na okruhu a nebudu do toho chtít sypat nějak moc peněz, je CTR určitě jeden z hlavních adeptů >:-[] Prostě na zábavu je M2 dobrá, na rychlost na okruhu s přiměřenými náklady zase CTR. Když chceš oboje, potřebuješ skoro dvojnásobný rozpočet >:-[] >:-[]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 23.04.19  22:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: minivýlet + ZOO Brno

Áno.
    Aj tak tie HH idú véľmi,véľmi dobre.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.04.19  21:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: minivýlet + ZOO Brno

Spíše bych si tipnul, že Adam s černým CTR byl na SK ringu rychlejší, že? ;-) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 23.04.19  21:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: minivýlet + ZOO Brno

.....ale iba v priamke :-(
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.04.19  21:08

« Re: Re: Re: X2 statické dojmy

Barva nebarva, hlavně že se ti líbí a to je to důležité. Já mám rád také bílou, svého času jsem měl rád i stříbrnou a měl jsem v bílé teď 3 vozy za sebou. Nicméně kdybych si kupoval Porsche, tak by to musela červená jako tvůj Macan.... :-) Ale spíš bych šel do té jasnější červené Guards.....
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.04.19  18:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: minivýlet + ZOO Brno

Tak to tě asi nikdo z nich nepředjel... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.04.19  18:29

« Re: Re: X2 statické dojmy

p777
    Nepsal jsem, že jsem neměl na vybranou, a co se křídové týče, tak to byl jeden z hlavních faktorů pro rozhodnutí koupit to takhle rychle, hlavně v momentě, kdy jsem v ní GTS viděl poprvé naživo.
    Teď ve čtvrtek jsem na autodromu v Brně viděl všechny možné barvy na různých 911kách a jen mě to utvrdilo v přesvědčení, že z dostupných barev je pro mě křídová to pravé ořechové na 911 a barvu bych v žádném případě neměnil.
    V karmínově červené tam bylo Turbo S, ve žluté/láva orange/miami blue GT3 a v zelené lizard GT3 RS.
    Z výraznějších barev se mi nakonec naživo překvapivě nejvíc líbila zelená lizard, přitom podle konfigurátoru, fotek a videa bych favorizoval mnohem spíš miami blue, která se mi naživo líbila z dálky, ale z bezprostřední blízkosti se z toho odstínu mnohem víc prosazuje zelená složka a najednou je po parádě. Žlutá Racing a Lava Orange mě neoslovuje a karmínově červená se na 911ku úplně nehodí, na přímém slunci je to ještě O.K., ale ve stínu a pod mrakem působí (relativně) tuctově.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 23.04.19  17:12

« Re: Re: Re: Re: Re: minivýlet + ZOO Brno

S QV som išiel pojazdiť a zabehnúť nové brzdové dosky. >:D Bola aj Cupra,CTR,M4....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.04.19  16:55

« Re: Re: Re: Re: minivýlet + ZOO Brno

Tak to jo, jako osoba jsem nepřehlédnutelná... >:-[]
    S plackou jsem byl v Brně ve čtvrtek.
    S kým/čím si tam chvátal?
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 23.04.19  16:29

« Re: Re: Re: minivýlet + ZOO Brno

Myslel som ako osobu,pretože v diaľke som videl povedomého človeka len sme chvátali na SK ring.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.04.19  16:25

« Re: Re: minivýlet + ZOO Brno

Byl, ale ne s plackou.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 23.04.19  16:03

« Re: minivýlet + ZOO Brno

Nebol si náhodou v nedeľu v Olympii Brno?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.04.19  13:38

« minivýlet + ZOO Brno

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.04.19  10:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Ford GT vs. McLaren Senna na NB Ringu

Neznáš poměry na západě. Synáčci a dcérečky bohatých se rádi (přes známé) upíchli ve státní správě, aby měli i vlastní prachy, do kterých jim rodičové nemohli kecat. Znal jsem v Austrálii řadu takových borců a borkyň.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.04.19  09:43

« Re: Re: Re: Re: Re: OT: Ford GT vs. McLaren Senna na NB Ringu

Ak by pochádzal zo superbohatej rodiny, zrejme by nebol odkázaný na prácu v štátnej správe, to sa mi tak nejak vylučuje. Nech mal ale akékoľvek pozadie, tento biznis robí sám a podľa mňa ho robí dobre. A na to, že má 31 rokov, je milionár a má zbierku najlepších superšportov, tak to s ním zamávalo pomerne málo.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.04.19  09:29

« Re: Re: Re: Re: OT: Ford GT vs. McLaren Senna na NB Ringu

Dočetl jsem se, že borec pochází ze super bohaté rodiny a bydlí doma (mamahotel). Dlouho pracoval jako státní zaměstnanec (jistý příjem a málo práce) a zároveň podnikal, což ho stavělo do střetu zájmů. Až se mu "boční" business pořádně rozjel, tak ze státní správy odešel a teď se živí jako "jůtjuber". Mě není sympatický, protože se chová jako puberťák a snob.....sorry jako.... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 23.04.19  09:26

« Re: Re: Re: Re: OT: Ford GT vs. McLaren Senna na NB Ringu

Tak potom klobúk dolu pred tým ako sa vypracoval. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.04.19  08:57

« Re: Re: Re: OT: Ford GT vs. McLaren Senna na NB Ringu

Ad Shmee: naopak mne je celkom sympatický, je to selfmademan, ktorý sa vypracoval sám z ničoho, žiadne otcove peniaze či prevzatie rozbehnutého biznisu, začínal na Forde Fiesta. Podľa toho, čo píše na svoje stránke, začal s e-shopom s elektronikou (immediately set about growing an online electronics retail business that developed into a London high-street shop), neskôr pracoval ako investičný poradca (permanent position in the technology team of an Investment Consultancy in the City of London), popritom mal vlastný biznis (entrepreneur running smaller businesses and ventures). A kopec ďalších aktivít ( some freelance tasks for a tech company under Non-Disclosure Agreement, some catalogue work for an auction company, got involved in a few car sourcing/commission operations, some social media consultancy tasks and ran a few websites in the car world). A od r 2010 má YT kanál o autách, ktorý ho teraz fakticky naplno živí. Ako influencer s 1,7 milióna odberateľmi už teraz tie autá dostáva zrejme za úplne iné peniaze (a možno predá drahšie, než ich sám kúpil).
    Podľa mňa to robí dobre a hlavne je vidieť, že ho tá robota baví.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.04.19  19:50

« Re: Re: OT: Ford GT vs. McLaren Senna na NB Ringu

iu...a car in colour you love, for you....

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.04.19  19:43

« Re: Re: OT: Ford GT vs. McLaren Senna na NB Ringu

.....já sice nevím "čo robí", ale můj dentista by mu za "pár liber" spravil zuby tak, že by nejen vypadal lepší, ale nemusel by si při řeči ani tolik "šlapat na jazyk"..... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 22.04.19  19:32

« Re: OT: Ford GT vs. McLaren Senna na NB Ringu

Čo vôbec robí ten chlapík ? Mne je celkom nesympatický ten Šmí
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.04.19  19:02

« Re: OT: Ford GT vs. McLaren Senna na NB Ringu

iu...super video. It brought back so many memories.....thanks.... :-)
  • 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.04.19  17:53

« X2 M35i/X3 M

Na konf. pro X2 M35i přistála krásná 20" kola. I když borec na videu říká, že s 20" koly je vůz na hranice komfortu a doporučuje zůstat u 19", tak se "vynořil" i další zádrhel. S 20" koly totiž nelze objednat adaptivní podvozek. A to je velká škoda, protože bych i něco z komfortu obětoval pro taková parádní kola. Takže na 19"kolech s adaptivním podvozkem, náhradním kolem a střešním oknem plus pár nezbytností se cena vyšplhala na 1.743,326Kč-m. (Zajímavé je, že borec na videu ty kola na voze má i s adaptivním podvozkem. Že by to v UK měli jinak?).
    X3 M conf. je již také plně funkční a s podobnou výbavou tady hovoříme o 2,822.040Kč-m
    X3 M40i v podobné configuraci nám ukazuje na 2,148.536Kč-m.
    Nový Macan S (6vál.) v podobné konfiguraci lze za 2,265.650Kč-m
    Tady je jasně vidět jak si BMW "fandí"......
    Je tu třeba podotknout, že X3 se vyrábí v US a dováží se do EU a Macan vyrábí koncern v bývalém východním Německu. Těžko říct jak velký vliv to má na cenovku, ale nějaká "kačka" v tom určitě bude.
    Každým dnem by se mělo také objevit SQ2, které je přímá konkurence X2 M35i. Bude zajímavě vidět, jak si jej Audi "nacení". Normální Q2 se již nyní v top provedení dotýká
    1 mil... :-!
    AMG A35 je konkurenčně schopné @ 1,647.940Kč-m
    AMG GLA zmizelo z konf. Čeká se na A45....
    M2C pro porovnání, mě vyšlo na 1.944.046Kč-m
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.04.19  17:41

« OT: Ford GT vs. McLaren Senna na NB Ringu

Toto je petrolheadské nebo: preháňať dva vlastné superšporty (hypersporty) na Nurburgringu:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.04.19  12:43

« Re: X2 statické dojmy

iu...barvy...s bílou/stříbrnou/černou mám spojeno BMW. Porsche spíš nějaké živější barvy, ale jak wl psal, neměl v danou chvíli moc na vybranou.
    X2...exteriér se mě líbí, ale je to hlavně velikost, která ji dává body. Zajímavé, že vizuálně mě interiér vozů nikdy moc nezajímal. (Už jsem o tom kdysi psal). Pro mě je důležitá sedačka a řadička.... :-) Ano, u X2 už řadička nebude hrát takovou důležitou úlohu, ale o to větší úlohu bude hrát pohodlí. Tady mám obavy, protože X2 M35i má podvozek zase o něco snížený, což se určitě projeví negativně na pohodlí.
    Ano, dá se říct, že by to byl v mém případě "krok zpět. Ale během života je někdy nutno udělat krok zpět, aby se člověk posunul kupředu....;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.04.19  10:27

« X2 statické dojmy

Tak na tej fotke s M2 farba je taká nijaká, verím, že na živo to bude oveľa lepšie. Na zvuk som sám zvedavý, keď už Macan s "bežnou" V6kou má faktastický zvuk, tak verím, že šesťvalcový boxer bude fantastický.
    Inak v rámci testovania novej 3er (písal som koment pod webpajovým blogom) som staticky na salóne vyskúšal novú X2. A popravde: bol som totálne sklamaný. Zvonku síce zaujímavé, ale hlavne tou výraznou zlatožltou farbou, celkové proporcie také generické, mohlo by to kľudne mať znak Hyundai a bolo by to OK. Ale exteriér je ešte celkom fajn, viac som bol sklamaný z interiéru. Je pravda, že som doň presadol z 3er a X2 je auto o triedu nižšie, príbuzné z (budúcou) 1er, ale cenovo sú si dosť blízke. No a interiérovo X2 nemá popri 3er šancu. Je to skrátka ešte ten "starý" štýl interiéru, ako moja 3er či dedova 1er, ktorý kritizujem ako nie zrovna prémiový a kým 3er odskočila kvalitatívne a celkovým dojmom dosť výrazne, X2 zostáva na rovnakej úrovni. Teda nie je to nejak zlé, ale proste je to auto na úrovni kompaktných hatchbackov priestorovo a najmä kvalitatívne. To by bolo OK, je to vlastne len zvýšený hatchback, ale v kontexte tej dosť vysokej ceny to už nie je adekvátne.
    A aj priestor vzadu je taký stiesnenejší. A keď viem, že X2 je len zvýšená budúca 1er na platforme FAAR, s fakticky rovnakou technikou a predpokladane veľmi podobným stvárnením interiéru, tak to vo mne moc veľké očakávania budúca 2er nevzbudzuje.
    Osobne by som do X2 nikdy nešiel, nevidím tam nijakú hodnotu za tie peniaze a pri presadnutí z M140i to z môjho pohľadu nebude žiaden progres (a motoricky jednoznačne krok späť).
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.04.19  09:30

« Re: KSA v Brně a sraz s Thomasinem

Na živo ta barva vypadá o dost lépe než na fotkách! A má to moc pěkný zvuk :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.04.19  22:59

« KSA v Brně a sraz s Thomasinem

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.04.19  18:14

« Re: Re: minivýlet

wl.......tož kua čekáme odpověď na tms suggestion....... :-! Buchláky by byly fajn některou sobotu....v neděli je to tam divoký........ :-![odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 18.04.19  08:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring

K trojdverákom (s dlhšími dverami) by som dodal , že sa horšie operuje v stiesnených priestoroch a na štandardizovaných parkoviskách.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 18.04.19  08:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring

WL. S tou podložkou je to ako s peknou ženskou s bujarým poprsím. Kto jej už len bude pozerať na "podložky"? Ten predok si vyriešil pekne. Zadok, neviem celkom posúdiť v telefóne, má len mierne iný typ podložky a popis? Nedalo by sa to poriešiť minimalisticky, tak ako vpredu?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.04.19  23:44

« Re: Re: minivýlet

Ron
    Neboj, "taxi" béžová to není... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 17.04.19  23:36

« Re: minivýlet

WL: no, já mám spojenou tu béžovou světlou s klasickým taxíkem z Německa 8-s >:D Říkal bych tomu 911 TAXI >:-[] >:D

Jinak když jsme u těch úžasných žen... Picasso čeká karosárna a lakování dveří a blatníku... to je tak, když někdo při vjíždění do vrat má strach, že přejede kočku a raději odře auto... 8-s
    Naštěstí na MPV to člověka tak nějak méně bolí >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.04.19  21:30

« Re: minivýlet

BANDO - co takhle nějaký malý sraz ve Wajt Lejblově, okouknout naživo jeho šedou krásku? WL, kdy budeš doma, že bychom někteří dojeli na dobré kafe? ;-)
    Nebo na Buchlákách u Motorestu Samota, pokud by byl White Label ochoten někam dojet..
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.04.19  18:58

« minivýlet

Dvě momentky z dnešního minivýletu:
    [odkaz]
    [odkaz]

P.S. Naživo to vypadá líp a za určitých světelných podmínek jde ta křídová mírně do hnědobéžova a má to pak nádech do barvy bílé kávy, což se líbí třeba mé úžasné ženě.
    :yes: ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.04.19  18:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring

p777
    Ano, v porovnání se mnou skoro jo (taky je výrazně menší)..., ale v porovnání s tebou rozhodně ne, naopak je vyšší, než ty a ještě podstatně starší, než ty... a nestěžuje si na to. Proto jsem ho vzpomněl. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.04.19  18:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring

wl.....nenapsal jsem to srozumitelně. Nastupování/vystupování se mělo týkat jen M135i. A jak píšeš, příležitostně je to OK. Proto i v případě M140i, která sedí hodně níž než Yaris, se to dá. I na dovolené jsme to loni zvládali..... ;-) X2 M35i by mělo být fajn. Odhaduji, že to bude podobné jako z Yarise, protože M je oproti řadové X2 zase o něco sníženo. (Problém to bude spíš komfort za jízdy....)
    Ale bacha. Tvůj otec, jak ho pamatuju, je v porovnání s tebou tak poloviční váha. Proto nemá s tím příležitostným nasedáním/vysedáním problém. Kdyby byl "postavený" jako ty, tak by to bylo o něčem jiném. To musíš uznat.... >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.04.19  18:22

Navíc má LEON nějak zvláštně uspořádané ty dveře, já sedal za B sloupek kamsi dozadu dolů, kus za něj, prostě fakt divný pro větší lidi. No to byl taky jeden z důvodů, proč šel z domu >:-[] A protože už nejsem nejmladší a záda mi také tak neslouží, proto jsem zbaběle "na stará" kolena zvolil menší SUV ATECA FR :-) Teď jezdím daily v M2 a je to docela zátěž na záda, ten zadek s pevným uchycením náprav je fakt znát, je to docela nepoddajné a tvrdé :-! Ale zase ten zvuk, ten je prostě peckááááááá !!!!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.04.19  14:42

w-a
    Co ty RZ, lepší (viz foto včera 18:11)?
    Jinak je to právě tak, jak píšeš. Ještě bych dodal, že kombinace vyššího prahu a nízko položené sedačky je problém spíš při vystupování, než při nastupování. Při nastupování musí být sedačka úplně vzadu a v nejnižší poloze, tedy tak, jak ji mám i při řízení.

P.S. Takže při nasedání do Leonu si možná občas vzpomeneš, jak "nenuceně" se nasedalo do 3dv. GGTI.
    ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.04.19  14:36

p777
    Můžeš mi napsat, jaký problém může mít člověk s tvou postavou (narážím hlavně na tvou výšku) při nasedání/vysedání z takové X2? :-) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.04.19  14:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring

iudex
    Jaká to byla motorizace?
    Docela zásadní rozdíl je v tomto ohledu fakt, jestli se jedná o daily car, nebo jen o víkendovku.
    911 i jako daily může být, ale není to samozřejmě pro každého (teď nemyslím finance), ale jako víkendovku by si to mohla (v tomto ohledu) dovolit naprostá většina řidičů, seniory nevyjímaje. Můj otec sice není typický příklad osmdesátníka (letos v říjnu), ale nemá výraznější problém s příležitostným nasedáním/vysedáním/řízením 911ky. Dokonce už jel dvakrát kousek na zadním sedadle, a to je jiný level, než vpředu. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 17.04.19  12:24

iudex: Jako jo, jenže white label má pravdu v tom, co tady neustále opakuje. A sice, že třídvířko se svými dlouhými dveřmi mu umožní dokonce lepší nastupování než pětidvířko s krátkými. Vyhneš se tomu zalamování hlavy, které dělá mnohým lidem potíže. Nedá se to samozřejmě zobecňovat, to bys mi mohl hned otlouct o hlavu nějakej Lotus >:-[] , ale nakonec i wl píše, že u 911 je spíš problém kombinace vyšších prahů a nízko položené sedačky.

Za sebe mohu srovnat dvě taková běžnější auta. Klasický rodinný kombík a kupátko. A pokud se mých 186 cm a 80 kg týká, tak se mi kupodivu lépe nastupuje do o 13 cm nižší GT-86 než do Leona. Leon je svou kombinací dost šikmého čelního skla, krátkých dveří a přitom na dnešní poměry docela nízko uložených sedaček pro mou krční páteř tvrdším oříškem.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.04.19  11:36

iu...tož já prostředky na novou Carreru S mám,
    [odkaz]
    ale je to přesně tak jak píšeš. Ve třiceti jsem měl záda 100%, ale neměl prachy, teď mám prachy, ale záda jen tak na 70-80%. Takže priority se nutně změnily. Co se týče jízdního komfortu a nasedání/vysedání mám obavy i z takové X2 M35i. A nová M135i nebude o nic lepší. Testeři dokonce doporučují zůstat u X2 M35i na 18" kolech. No, su moc zvědaví jak se v ní budu cítit. :-) Už by to nemělo trvat dlouho. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.04.19  08:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring

wl: tak jasné, vyberať si medzi S-Klasse a 911, nemal by som o čom rozmýšľať ani sekundu a rovnako zrejme nikto z nás, čo sem chodíme. Len som chcel povedať, že kým sa človek dostane do životnej fázy, že si také auto môže dovoliť (ak bude mať to šťastie), tak sa môže stať, že už na to nemá zdravie (platničky a pod.), aby sa súkal do nízkeho tvrdého športiaku. Nie každý je Shmee, aby mal zbierku superšportov už ako tridsiatnik: [odkaz]
    A musím uznať, že má niečo do seba plaviť sa v eSku v absolútnom tichu a pohodlí na vzduchovom podvozku, motor si ševelí v 140ke pri 1500 otáčkach, sedačky ti masírujú chrbát a odvetrávajú pr.el, aby sa nezaparila >:D Jo, taký "taxík" má niečo do seba.
    Ale ako hovorím, radšej to odkrvenie mozgu pri akcelerácii 911ky, ako ukázal VII. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.04.19  23:39

VII
    No, skoro "základní" (motor)..., teď už má eSko (992) stejný počet PS, jako mělo GTS 991.2 a tenhle kousek (4S) má navíc i příplatkový sport chrono paket s launch control.
    Těch 316km/h je tachometrových, jinak papírovou maximálku má 4S/992 - 306 km/h.
  • « 00 Reagovat !

foto VII

VII 16.04.19  22:37

WL
    Těším se na pdobný On board ;) >:D

[odkaz]
    Neskutečné na skoro "základní" motor.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.04.19  20:40

wl.....od bývalých sousedů syn je na kluky a aj na vdolky...... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.04.19  18:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK ring

iudex
    Někdo je na holky, někdo na vdolky... ;-)
    Mně pro změnu (za ty háky) nic moc neříká klasická S-kláda - luxusní taxi.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…