Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
speedfred 29.05.19 12:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy
Tak v Brne som jazdil asi pred mesiacom so zadnými pneu KO (tam som ich už dorazil),a práve v tom stúpaní som si celkom užíval tú jazdu bokom a skúsil to prehadzovať. Samozrejme raz som to mal podobne ako Tom a skoro som si z rúk uplietol vianočku. :-) Od toho ale práve jazdíme na uzatvorené trate a hľadáme limity auta,pneu či svoje. -
iudex 29.05.19 11:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy
Jj, zdá sa, že tá RS3 má podstatne lepší grip, môže sa viac oprieť a tie zákruty viac utiahnuť a ísť skôr na plyn (čo je prekvapivé s ohľadom na povesť Audín s motorom pred nápravou a i s ohľadom na fakt, že Tom mal lepivé semislicky), kdežto M2 očividne vyžadovalo pozvoľnejší a väčší oblúk, inak malo tendenciu začať zadkom ustreľovať. No a to je práve to na čo si pri zadokolke neviem zvyknúť, resp. mi to príde nepríjemné (a na tých zahriatych semislickoch v štýle on/off až zákerné). Proste s AWD či FWD môžeš už v polovici zákruty dať plný a ono to pekne vytiahne, resp. čitateľnou nedotáčavosťou dá najavo, že to je už moc. Kdežto to RWD komunikuje prílišný plyn v zákrute prudko až nečakane (z môjho amatérskeho pohľadu, Tom či Speedfred to asi vidia inak). -
pradeda777 29.05.19 09:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy
tms....díval jsem se na to video párkrát. RS3 volilo v zatáčkách jinou (utaženější) stopu a výjezd měla o hodně rychlejší. Hold čtyřkolka a S-tronic. Ale na brzdách jsi byl lepší. No a potom ta 911...že tam takové křápy vůbec pouští.... >:D -
Thomasino 29.05.19 00:13
« Re: Re: Re: Re: Pozdrav z Moravy
Ještě jedno kolo z okruhu kde byl celkem provoz, sice to nebylo o zajíždění času, ale zase jsme si zapředjížděli. Té šedé RS3 to jelo pěkně, ale borec tam má přes 500hp a vylepšené chlazení, v tom kopci mu to jelo slušně! Mě tam pak chvilku brzdila ta 911..
[odkaz] -
pradeda777 28.05.19 21:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV
iu....video .....good stuff! So, MRST´s back in the race....
Teď už jenom záleží na kvalitě řazení, o kterém borec nic neřekl, ale na videu bylo vidět i slyšet, že "slape" dobře. Tož v HH brigádě s manuálem nám zbývá už jen pát mohykánů. Nový GGTI a GR nečekám že budou v manuálu. Tak už zbývá jen CTR, MRST, i30N a FFST. Tož který?.... ;-)
PS. U Andermattu jsem kdysi překonával Furka Pass. Soudružka žena mě celou dobu strachy brečela...takže passy už nezkouším...Zeman taky ne... >:D -
pradeda777 28.05.19 17:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV
Em....já bych to "emisní výpalné" spíš přirovnal k odpustkům, se kterými se hodně ve středověku kšeftovalo. Církev s nimi v novověku skončila, ale EU se jich chytla coby dobrý business a kšeftuje s nimi dodnes. Samozřejmě že jde o pokrytectví, protože nějaká ekologie je jim u zádele. Je to pouze jen další nástroj, jak si v Bruselu vylepšit blahobyt. Ale bacha! Nejsem proti EU myšlence jako takové. Jen mě se-re, jak se v tom poslední dobou současní "lídři" EU koupou.... >:-[] -
pradeda777 28.05.19 16:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV
iu...dívám se na ty sedačky a vypadá to tak, že když je budeš chtít s elektrickým ovládáním, tak "vyplázneš" dalších 950 E. U "starého" M140i bylo toto v ceně. Takže 1650 - 500 - 950 úspora = 200 E.
A teď bacha. Viděl jsem to i u dalších nových vozů BMW. Dřívější 5 letá záruka už není zadarmo a chtějí za ni zaplatit. Myslím, že se to v konfigurátoru i u 1er brzy objeví. Takže ta úspora 200 E se může rychle změnit v 500 E cenové navýšení..... :-| -
iudex 28.05.19 11:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV
deda: čo tam po záruke, hlavná správa je, že predokolka stojí viac, ako zadokolka. Nová 118i stojí 28200 eur, kdežto stará 118i stála 27700. Toľko k úspore a lacnejším riešeniam. 8-s Pritom niekde som čítal, že prechodom na FWD sa nákladovo ušetrí 660 eur oproti RWD. Takže nielenže celú úsporu na lacnejšej technike zhrabne BMW, ale ešte aj auto zdraží. :no:
M135i je síce o chlp lacnejšie, ako stará M140i xdrive A/T (48900 eur vs 50550), ale to je len zanedbateľných 1650 eur, pričom stratíš 2 valce, 25 kW či xdrive s preferenciou zadku. ;-\ A napríklad M športové sedačky nie sú v sérii (prečo v M Performance modeli nie sú M sedačky?!!), ale sú za príplatok 500 eur.
Proste "dáme vám menej za viac". ;-\ -
iudex 28.05.19 08:44
« Re: Pozdrav z Moravy
Tom: v prvom rade blahoželám k novej káre.
A na tom okruhu si si pekne zalietal. >:-[] No a teraz nech mi niekto rozpráva o pekne čitateľnej zadokolke, mám pocit, že si išiel do tých zákrut strašne opatrne a s predokolkou by si tam bol rýchlejší a aj tak Ti to nečakane ustrelilo. Presne takto som z ničoho nič začal lietať na webpajovom F-type, len s tým drobným rozdielom, že to bolo na normálnej ceste a lietal som do protismeru od jarku k jarku. Najhoršie je, keď si myslíš, že ten prvý šmyk si zvládol a ono sa to začne prehadzovať zo strany na stranu. Ale zvládol si to pekne.
Inak vidím, že Ťa to stále ťahá k tomu okruhovému pretekaniu, prečo sa nespojíš s webpajom a nevyskúšaš ten Radical? -
pradeda777 27.05.19 23:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV
Hodil sem čučku na ten německý konf. Jedna zajímavost. Nenabízí žádnou verzi prodloužené záruky. Jinak, moje verze by mě vyšla v přepočtu na cca 1 450 000CZK. Tož, zdá se, že čtyřvál bude o nějakou tu kačku dražší než šestivál..... -
Thomasino 27.05.19 21:16
« Pozdrav z Moravy
Zdravím bando! Hlásím se po náročném víkendu. V pátek po obědě jsem byl převzít ATECU, pak hned na okruh, kde se jela od 16 hodin 12-ti hodinovka vytrvalostní série Creventic "24h Series", s účastí tří českých týmů. Jednak Scuderia Praha s 488 GT3 a Pepou Králem, pak Šenkýř Motorsport s M4 GT4 a ve stejné třídě pak přátelé z týmu RTR Projects s KTM X-Bow GT4. Ti jeli se dvěma auty, v jednom byl hvězdou Tomáš Enge a ve druhém závodnice Gábina Jílková (mimochodem když jsem sledoval její časy, jezdí dost pěkně a rychle). Byl jsem hostem týmu RTR, byl s nimi v boxu, ledoval tam onboard LIVE z Engeho auta, něco se i přiučil :-) V pátek se jeli 3 hodiny, pak v sobotu v 10h restart a zbylých 9 hodin. Druhé auto mělo nějaké opravy, také díky nezaviněné kolizi s Porsche. Ale první nakonec po boji vyhrálo svoji třídu GT4, Šenkýř pak na 4.místě. Celkově ale vyhrálo Ferrari Scuderia Praha! Pěkné závody, a takto z blízka v boxech u závodního týmu to bylo fajn (viz.moje fotky na FB Driversweb.cz). [odkaz]
V neděli bylo pak ježdění na okruhu pro veřejnost. Přes noc dokonce uklidili trať, to poklona, to jsem nečekal. Dal jsem jen dvě půlhodinky, hned v prvním jsem zkusil APLIKOVAT některé věci z toho jak jsem jezdil s KTM a podobně jezdil i Enge a ostatní, a povedlo se o 3 vteřiny vylepšit čas na 2:32,9 >:-[] Jezdím zatím vždy s posunutým ESP, nějaké lehké zavrtění zadkem dovolí, ale na výjezdech občas zasáhne a výkon na chvilku zamezí. Tak když mě to tak šlo, tak jsem na poslední 2 kola ESP komplet vypnul, no a takto to dopadlo :-) :-) Do té doby o 1,5 vteřiny lepší čas, ale každý den není posvícení ;-) >:D [odkaz] -
pradeda777 25.05.19 14:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV
Na dovoz obzvláště dobře vypečených, křupavých ratíškovských rohlíčků je nejlepší Yaris s CVT. Z jiného auta by mě asi nechutnaly..... ;-) Možná to bude hybrid, ale napřed se v něm svezu. Snad nebudou motor-y dělat takový kravál jako v Corolle.... ;-) Dnes jsem "rozleštil" 2 škrábance na dveřích, kterých si prodejce v Toyotě ve Zlíně všiml. Jinak na Yarisku nenašel nic a říkal, že Yaris jako ojetina se prodává moc dobře. Tak doufám, že přijde se solidní nabídkou. Vůz jsme konečně koupili od nich a také byl u nich pravidelně servisován.
-
white label 25.05.19 00:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV
Většina VW HH konkurence (seg. C a B) zase dodnes! nemá v nabídce pořádnou dvojspojku, za mě v dnešní době u současných hh (především v seg. C) větší průser, než absence manuálu. Ideálem je nabídnout obě převodovky, ale proti tomu jde současný složitý schvalovací proces, kdy je auto s odlišnou převodovkou (nebo odlišným počtem dveří...) bráno jako další samostatně a složitě schvalovaná verze. -
pradeda777 24.05.19 15:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV
iu....rozdíl v ceně Yarise A/T u verze Selection mezi non a hybridem je 41 000 CZK. Myslím, že na to jak vůz používáme, by byl hybrid zbytečný. S nájezdem 3700 km ročně by se nám ta investice nevyplatila. A navíc v hybridu dostaneš slabší motor. Pořád sice 1.5 l , ale o 11 k slabší a z 0-100 o 0.6 sec. pomalejší.
Čekáme, co nám zlínská Toyota za Yarise nabídne. :-) -
white label 24.05.19 15:18
« EVO
iudex, Dany
Ten výběr je primárně/zásadně vymezený podmínkou, že jde o auta, která přišla na (britský) trh v r. 2018 (auto roku 2018) a jen z takových se tam dostaly tři hh a pokud UP! GTI skončil před MRS a FieSTa dokonce o pět! pozic před MRS, není to pro MRS rozhodně žádné velké vyznamenání, ten bral v minulých g. úplně jiné pozice, a to nejen v rámci samotných hh.
Samozřejmě, že tak různorodá auta nemohou srovnávat absolutně a musí přihlížet k různým třídám a hlavně k ceně! Není to o výkonu, rychlosti v přímce..., ale o určité míře "zábavnosti" za volantem, kterou člověk (i s přihlédnutím k ceně) očekává, a to očekávání je buď naplněno, nebo to překvapí, pozitivně, nebo naopak negativně, a o tom je to konečné pořadí především.
A z těch osmi aut nejvíc zklamal MRS (i v rámci těch třech hh) a Ferrari 488 PISTA (v rámci ryze sport. aut).
Na druhou stranu už samotný fakt, že se MRS dostak mezi TOP 8 kandidátů znamená, že to rozhodně špatné auto není.
"...mu chybí upřímnost starších modelů Renault Sport - ten pocit, že byly postaveny lidmi, kteří milují řízení. Nový Mégane působí zavalitě, často se chová nepřirozeně a někdy i nepříjemně."
Po CRS se tak zdá, "...že zlatá éra RenaultSportu nejspíš míří ke konci. Upřímně doufáme, že tomu tak není. Obnovit zašlou důvěru bude chtít ale hodně práce." -
iudex 24.05.19 13:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV
deda: tak ten Yaris pre rožky bude asi neprekonateľný (dokonalý by bol Yaris hybrid), možno prídeš na to, že vlastne žiadne hot-SUV nechceš a stačí Ti to, čo v garáži máš teraz. :-) Ja som mal včera 3er v servise (výmena oleja) a za volantom Mondea som si opäť hovoril, čo vlastne tomu autu chýba. Z môjho pohľadu len lepšie sedačky (nižšie a s lepším bočným vedením), inak najmä podvozkovo a motoricky je to auto stále výborné.
Aj keď Tebou skúšaná Corolla 2,0 hybrid by (v kombi verzii) bol asi prvý hybrid, ktorý by som akceptoval ako rodinné auto. Dostatočný priestor pre rodinu a batožinu bez nejakých obmedzení, prijateľný dizajn, konečne solídny výkon a znesiteľná cena. Ale potom pozriem na Proceed 1,6T a je (bolo by) vymaľované. :-)
WL: tak tá zostava ako píše Dany asi to bude skôr taký reprezentatívny výber zo všetkých kategórií od mini po superšporty, inak by asi ťažko obstál Up v jednej skupine s okruhovými beštiami typu GT2 RS. Ak by to ale platilo absolútne, bez kategórií, tak je to naopak veľký úspech MRS, proste je v osmičke vedľa stotisíceurových superšportov ako McLaren či Ferrari (a iné konkurenčné hotheče sa tam nedostali).
I keď ja som stále na pochybách, či to natáčanie zadných kolies bol dobrý nápad, neviem, ako by sa to správalo na okruhu a celkovo radšej by som bol, keby tam nebolo, z mojich krátkych skúseností nemôžem povedať, že by to spôsobovalo nejaké problémy, takže apriori kvôli tomu by som MRS neodmietal. Osobne ho stále mám ako top voľbu, v mixe mojich požiadaviek na hotheč z hľadiska výkonu, dynamiky, výzoru, prevodovky a ceny vychádza aktuálne najlepšie práve RS Trophy. -
Dany 24.05.19 12:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV
WL: Ja to vidím ako zástupcov jednotlivých kategórií od mini až po supersport. MRS tam je ako zástupca nižšej strednej a nehľadal by som v tom, že je horší ako UP.
K tomu natáčaniu sme tu už viedli nejakú tú debatu. Sám by som si radšej vybral viacprvkové zavesenie ako natáčanie. Ak bude niekomu vadiť, že sa zadná natáčacia náprava správa inak ako pevná, tak mu to bude vadiť u všetkých. Doladenosť sa potom môže odvíjať aj od ceny. Na druhú stranu, na auto sa treba pozerať ako na celok za svoju cenu a žiadne nie je "dokonalé". Je tu RS od použiteľného na každý deň (s nutným natáčaním) až po vykuchaný extrém TrophyR. Poloslepý a precízny pôjde do TypeR atď.
-
pradeda777 24.05.19 11:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV
Natáčení zadních kol. Předesílám, že jsem s Meganem a ani jiným vozem, který tuto technologii dnes v Evropě používá nejel. Jel jsem ale kdysi dávno v Austrálii s Hondou Prelude, která tuto věc měla a žádná negativa jsem nezaznamenal, Ani místní motor pisálci neměli vůči systému výhrady. Proto se divím, že s odstupem času, během kterého se mohl systém ještě více zdokonalit, čtu tady v Evropě často negativní hodnocení. Ale jinak opravdu platí, že když dva dělají totéž, nemusí to ve finále fungovat stejně. -
pradeda777 24.05.19 11:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV
Včera jsme byli s Yarisem na servise ve Zlíně a při té příležitosti jsem se svezl s novou Corollou. Byl to 2.0 l hybrid s CVT převodovkou.
Verdikt. 4.5 hvězdičky.
0.5 hvězdičky srážím za nadměrnou hlučnost motoru-ů při prudším přidání plynu.
Jako jediné auto do naší 2 členné rodiny bych to viděl jako ideál. Není divu, že se ve světě tak dobře prodává.
My ale zůstáváme u dvou aut, takže to asi bude další Yaris, který je pro funkci "rohlíkového přivažeče" přece jen lepší volbou. -
white label 24.05.19 11:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: SQV
Letos vyhrál máj hlavní cenu za věrné ztvárnění októbra...
MRS byl docela zklamáním, fakt že před ním skončil i UP! GTI je dostatečně výmluvný.
Prý už je to hh, který by mohla vyrobit jakákoli jiná značka, takže ono optimistické, kdyby Porsche vyrábělo hh... už u MRS neplatí. I to natáčení zadních kol považují za nepovedené/nedotažené, když dva dělají totéž (Porsche) nemusí to být totéž. -
-
white label 23.05.19 15:33
« Re: Re: Re: Re: SQV
Kupte si aktuální číslo české mutace časopisu EVO!
Je našlapané:
911 CS 4.5*, Lexus ES 4*, DS7 Crossback 3.5*, P 508 3.5*, Kia ProCeed 3.5*, Mitsu Outlander 3*, Cupra Ateca 4* , AR Stelvio QV 5*, Subaru Levorg 4*, BMW M850i XD 4*.
Konečné pořadí osmi finalistů AUTO ROKU 2018:
8. Mégane RS
7. VW UP! GTI
6. Ferrari 488 PISTA
5.BMW M2C
4.FieSTa! (já jsem vám to říkal)
3.911 GT2 RS
2. Alpine A110
1. McLAREN 600LT
GT roku - AM DBS Superleggera
Sportovní sedan roku - Stinger GT S
SUV roku- AR Stelvio QV
SUPERSEDAN roku - BMW M5 Comp.
HYPERAUTO roku - McLaren Senna
ROADSTER roku - Lotus Exige Sport 40
A 5 NEJ AUT za posledních 20 let (1998 - 2018), dle jednotlivých porotců:
F 430 SCUDERIA (2007)
FORD GT (2005)
AUDI R8 V8 MANUÁL (2007)
FERRARI F12 (2013)
-
white label 23.05.19 00:03
« Macan S facelift
[odkaz]
Jak tam zaznělo, ideálně počkat na GTS.
Pro mě u Porsche obecně platí, proč S, pokud je i GTS (resp. mohu si dovolit na něj počkat).
Sko se obvykle dá nakonfigurovat tak, aby se hodně přiblížilo GTS, jenže pak stojí minimálně stejně jako GTS, a GTS to pořád není.
Navíc u 911ky je GTS(rwd) nejrychlejší možnou zadokolkou v konfiguraci Coupé 2+2.
Zrovna v 991 je místo vzadu relativně použitelné, za mnou samozřejmě ne, ale za ženu se naše 12 letá dcera vejde překvapivě slušně (na kratší trasy), takže se dá říct, že pro nás je 991 prakticky třímístná. V 992 už je vzadu místa znatelně méně, zejména k vůli stěhování chladičů vzduchu a vzduchových filtrů ("díky" OPF) a o palec většímu obvodu kol vzadu. -
pradeda777 22.05.19 19:01
« Re: Re: Re: SQV
Ok. Pokud se naskytne příležitost, tak se se Stelviem svezu. Ale tady dole ten comment about a hard core ride......makes me somewhat worried....
The Stelvio Quadrifoglio is a first-order performance creation of breathtaking pace and uncompromising temperament, as absorbing to drive as almost anything Turin has made in decades.
You’ll probably have assumed that, because it’s an SUV, it might be something of a half-measure in most of those respects. Well, guess again. This car has speed, soul, poise and verve to burn. But was it a mistake to have its credentials as an everyday-use family car hamstrung by such a hardcore ride, and by handling that can, at times, feel like too much to stomach? Not least given that the Stelvio’s dynamic temperament seems even more uncompromising, at times, than the Giulia Quadrifoglio’s does. :-! -
pradeda777 22.05.19 12:44
« Re: Re: Re: RS Q3
Freddie, Stelvio...v tomto případě mě stačí, když si přečtu několik recenzí, a většina z nich označuje podvozek za tvrdý. Ověřil jsem si to za ty roky u mnoha aut. Vždy jsem byl ve shodě s autory..... :-! Jinak, jak jsem už psal. Stelvio QV je zbytečně silné a 2 litr zase nic moc na tak těžké auto...(1660kg).... -
-
white label 22.05.19 12:07
« SQV
p777
Jestli se na Stelviu QV zřejmě nedá něco kritizovat, tak je to právě motor a podvozek (včetně brzd). Navíc je na poměry menších/středně třídních SUV relativně lehké, SQV váží 1830 kg. pro srovnání F-Pace SVR má 2070 kg, Macan Turbo 1925 kg.
Zbytečně silná? Je to 4x4 (jasně preferující zadek!) s automatem, tak v čem je problém? Plynový pedál není vypínač se dvěma polohami (on/off).
Na interiéry (včetně IT) náročný nejsi a pokud se ti Stelvio QV líbí, jel bych se sním projet, slevu lze na něj dostat hodně velkou.
V aktuálního čísle časopisu EVO dostalo SQV plný počet 5*, a to hlavně za jízdní schopnosti (mimochodem na ringu je rychlejší, než Gallardo).
"...auto, které nikdo nepotřebuje, ale každý ho chce."
"...ale možná až moc velké náklony vozu. Na druhou stranu je fajn, že hliníkový podvozek úspěšně maká na tom, aby z vás na nerovnostech nevymlátil kůži. Skutečně mu to jde."
Takže přehnaně tvrdého podvozku se předem bát nemusíš. -
pradeda777 19.05.19 18:01
« Re: Re: X2 vs Q2
iu....musím jen opakovat, co jsem už napsal tady dole. Udělám si obrázek až si X2 M35i pořádně odzkouším. Samozřejmě beru "on board" všechny výtky, o kterých se v testech zmiňují a je jich teď dost. Nejproblematičtější stále vidím ten "natvrdlý" podvozek a na ten se v road testu nejvíc zaměřím..... :-! -
pradeda777 19.05.19 17:43
« Re: X2 vs Q2
VII.....nemám....při posledním sčítání jsem vybíral z 25 různých modelů..... ;-)
Ok. Seriously. Tak já hodně dám na J.A, který má kopu zkušeností s BMW a i na videu X2 M35i celkem chválí. Ano, já vím, J.A má dobré styky s BMW a také BMW vlastní, takže musí být opatrný.... :-)
Jedno je jasné. Pokud se s X2 M35i pořádně nesvezu, tak žádné rozhodnutí nedělám. Po shlédnutí videa se SQ2 posunula o pár příček dolů na pořadníku. I tato není zatím k máni. A také se čeká na RSQ3, která by nakonec mohla být to pravé ořechové.... ;-)
BMW také (možná zatím?) nenabízí 170kW motor v X2 řadě. V X1 ho již nabízí. Že by tu šlo o nějakou hru?
Ale jinak, kromě tikotu hodin, mě nic netlačí. :-! -
iudex 19.05.19 14:03
« Re: X2 vs Q2
Keď si už načal X2 M35i, na Autoexpresse je prvý test. No a pre X2 to nedopadlo moc slávne, v podstate ju dosť zvozili v zmysle že to nie je M Performance auto, ale len rýchejšie bežné auto: "the X2 appears muted and a bit too sensible. It feels like little more than a faster version of the standard car, rather than an M Performance model"
Proste že konkurenčná Cupra Ateca je lepším autom: je zábavnejšia, jej motor znie lepšie, je priestrannejšia a samozrejme lacnejšia.
"it ultimately lacks excitement. Where the Ateca inherits much of the hot SEAT Leon’s scrabbly, unhinged character, the X2 feels muted and less engaging than the old M140i ever did. Part of that is down to the downsized four-cylinder engine, granted, but even compared with the identically endowed Cupra, the BMW feels a little too sensible for its own good."
Keď k tomuto názoru pridám svoju statickú skúsenosť, kde bola pre mňa X2 sklamaním, tak by som si X2 M35i nikdy nekúpil. Notabene nie ako majiteľ šesťvalcovej M140i. -
pradeda777 18.05.19 12:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
-
white label 17.05.19 23:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
woody mě předběhl! >:D
Dnešní Hondy (auta) se mi (až na velmi vzácné výjimky, viz iudex) nelíbí.
Pro mě byla Honda designově na vrcholu v první polovině 90. let (Civic mk 5, Prelude IV) a koncem 90. let třeba S2000. -
pradeda777 17.05.19 20:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
Tak na toto byli policajti v AU opravdu psi. Jakmile viděli nějaké nestandardní auto, tak to byla první věc na co hodili čučku. Proto si všichni borci dávali bacha, aby pneu nečučely ven z kastle. Nikdy jsem nad tím nešpekuloval a borci v pneu servis, co mě montovali ty AM 17" na VTiR, si sakra dávali pozor.... ;-) -
pradeda777 17.05.19 18:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
Kola jsou origoš 15", což na tehdejší dobu bylo ok. V základní verzi byly Hondy tenkrát na 13". Myslím, že na DC5 byly pak v nabídce i 16", ale to bylo z fabriky tak asi vše. Samozřejmě, že AM nabízel i 17". Jedny takové jsem použil na předešlé VTiR. [odkaz]
ale ty se mě tenkrát zdály too big.... . ;-)
Lakované zástěrky samozřejmě moje invence, i když několik modelů bylo s body colour zástěrkami k vidění. Vím, že lakování určitých plastů a povrchů bylo tenkrát problematické a dodavatelé se do toho nechtěli pouštět k vůli zmetkům a reklamacím. -
white label 17.05.19 16:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
iu
Já mám teď původní fotku přes celou plochu 27" monitoru a relativně v pohodě, jasně, detaily nejsou, ale to mi při této kompozici nevadí, naši mají v tomto stylu velkou fototapetu a tam taky detaily nejsou, jen sytě černé obrysy a kontrastní žlutoranžový západ slunce.
Právě, že z mobilu je většinou ta černá zašumělá/zrnitá, ale tady je čistá i bez úpravy.
Tvoje čb fotky se mi líbí, jen jsem nečekal, že na všech třech uvidím to auto jen zepředu. -
iudex 17.05.19 14:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
wl: na mobile super. Na 17" monitore už je samozrejme vidieť, že je to také rozmazané, detaily nie sú, ale to je logické. A keďže väčšinou ľudia pozerajú tie fotky na mobile, tak je to úplne v cajku.
A čo zase hovoríš Ty na tie moje "čb portréty" veterána?
-
iudex 17.05.19 08:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
wl: ad fotosúťaž: ja som za a sypem si popol na hlavu, že som už dlho nič neodfotil. Posledné dva razy, čo som auto umyl, tak do 24 hod. zmoklo a bolo zase špinavé. Aj pri poslednom zraze s webpajom a dinarom som niečo plánoval cvaknúť, ale pršalo a nič z toho nebolo. Ale niečo určite cvaknem.
EDIT: tu sú zase o niečo odhalenejšie fotky novej 1er: [odkaz]
Exteriér už viacmenej mám predstavu, pri interiéri je to stále otázne. Ak vychádzam z technickej príbuznosti s X2, tak to o intriéri 1er neveští nič dobrého, proste za mňa X2 je interiérovo stále starý (rozumej neprémiový) bavorský interiér. Ale nové fotky naznačujú interiér bližší 3er či Z4 a to by už bola iná pesnička. Tak uvidíme onedlho, každopádne ako som písal po skúsenosti s pajovým Áčkom, bavorskí budú musieť hodne zamakať, aby sa interiérovo priblížili k A-Klasse, čo je v súčasnosti jednoznačný etalón triedy v tomto ohľade. -
pradeda777 16.05.19 18:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: AC
Hmmmmmm, tak to jsme 4 (vlastně 5....ještě ten starší bavorák, kupé) v dobré společnosti. O vybrané společnosti nic nevím....tam patří nespíš Babiš, Zeman a Mynář..... ;-)