pradeda777 06.07.19 16:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Co se týče EU dotací do východní Evropy.
Záměr byl správný a chválihodný.....posunout úroveň těchto států blíž k západní Evropě. V řadě oblastí se to podařilo. Jako třeba čističky odpadních vod, veřejná hygiena a opatření na kontrolu škodlivých emisí z dolů a průmyslu. Ale jinde se z toho stala typická socialistická rozkrádačka, na kterou byli zdejší občané a úředníci zvyklí a EU tuto zdejší silně zakotvenou vlastnost podcenilo. EU mělo zaslat s dotacemi i úředníky, kteří by na rozdělování dotací dohlíželi. Ano, část těch dotací by pak nutně šla na platy těchto "inspektorů", ale i tak by byly prostředky spravedlivěji rozděleny a oligarchové a podvodníci by "utřeli nos".... :-! -
pradeda777 06.07.19 09:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
wl....dotace EU....to mi povídej. Že si to ta EU nepohlídala. Pokud vůbec chtěla, že? I u nás a v okolí se objevily takové projekty. Investoři byli většinou z řad z komunistů, kteří měli konekce a uměli v tom chodit. Nadělalo to zde spoustu "zlé krve". -
speedfred 06.07.19 03:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Ako myslíš BiTdi v roude? Známi to už má teraz. Ako ja som baworákový a normál sedan/kombi vyberám u nich, ale tieto oplastované kombíky sa mi hodne páčia a tam je A6 za mňa TOP. Preto Allroad a nie S6. -
white label 06.07.19 00:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
pd777
Pro samotnou stavbu možná, ale pro hotel (jako celek) apod. to rozhodně neplatí obecně. I za 7 let se dá hodně věcí zničit, vybydlet apod. Je to obdobné jako u auta, jedno vypadá po sedmi letech úplně jinak, než druhé, stejně staré.
Lokalita (okolí Rožnova a Horní Bečvy) je na turisty poměrně bohatá, v tom není hlavní problém, ale je tady spousta konkurence. A z velké části tam byly investovány i peníze/dotace EU.
Zrovna dnes jsem zjistil, že už to majitel zkouší nabízet k odprodeji.
Když to bylo nové, byli tam skvělí kuchaři, jenže ty někdo po čase přetáhl k sobě, pak přišli další, situace se opakovala, až to došlo do dnešního stavu. Opravdu dobrých kuchařů je tak málo, že si klidně řeknou třeba o 50 litrů čistého, a na to zdaleka každý provozovatel nevydělá. -
white label 05.07.19 23:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
sf
To je pravda, proto ho mám taky. Ale teď má vůbec poprvé allroad (A6) možnost shodné motorizace s S6 a S6 se dá objednat i na vzduchu, takže ta auta mohou být celkově podobná mnohem víc, než kdy předtím. -
pradeda777 05.07.19 20:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
wl...tož je to relativně "nové". 7 roků na takovou stavbu je přece mucha. Dalo by se říct, že cokoliv postavené po plyšáku je moderní.... ;-) Jen si myslím, jestli to investoři trochu nepřepískli. Nevím, jestli lokalita je schopná takový projekt "utáhnout".......
Jo, kuchaři? Kapitola sama pro sebe. Každý dobrý kuchař si založí svoji restauraci a pak na ty podnikatele v pohostinství zbudou jen béčka a céčka....a i těch je nedostatek, protože po plyšáku rodiče tlačili děcka na studie a řemeslo jim nebylo dost dobré. A stát to nepřímo podporoval, protože na gympl se dostal kde kdo, přímačky nebyly a nebo "lehce patkou". Školy dostávaly od státu peníze podle počtu studentů, takže emphasis byla na kvantitu a ne na kvalitu. No a teď aby kuchaře pohledal........ :-(
white label 05.07.19 17:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Jo taaak..., nové to bylo v r. 2012, od té doby už nějaká voda (kolem protékající) Bečvou protekla a místy už je to tam docela znát. Nejvýraznější devizou areálu je stylový vnitřní bazén, který je na poměry hotelových bazénů mimořádně velký a taky relativně hluboký.
Poslední dobou to tam jde ekonomicky poněkud z kopce, jsou problémy s personálem (hlavně kuchaři), takže aktuálně se vaří jen pro ubytované. A voda v bazénu (projektovaném jako relaxační) už se neohřívá na cca 30 st., ale spíš jen kolem 28 st. -
white label 04.07.19 17:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
w-a
>:D Ještě, že už je teď hladina zase hodně nízká, ale co kdyby zrovna upouštěli přehradu na Horní Bečvě...
Jj, Mělník je podobný případ, podobně např. Vsetín, pravopisně je možné psát obojí, ale místní to vidí jednoznačněji.
Když nevím, volím raději univerzální formulaci typu: "V obci Prostřední Bečva..."
Než vyrazíte, všem oznam (aby bylo jasno), nejedeme do Prostřední Bečvy, ale na Prostřední Bečvu! >:-[] -
woody-alien 04.07.19 16:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
wl: OK, dobré vědět. ;-) Tohle je problém pro ty, co nejsou místní. Názvy obcí na -ice, např. Vilsnice, Vrutice, Plísnice - taky nikdy nevíš jestli jsi ve Vrutici nebo ve Vruticích. A s Bečvama je to tedy stejné jako s Mělníkem, rodina mojí ženy mě taky musela poučit, že nejsem v Mělníce ale na Mělníku. Budu si to pamatovat, nechtěl bych celý týden strávit v řece. >:D >:D -
white label 04.07.19 16:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
w-a
Tady se "odjakživa" říká: "Na (Dolní, Prostřední, Horní) Bečvě", když řekneš: "V ... Bečvě" (a nebudeš tím myslet řeku, ale obec), bude to místním "rvát uši"... v Bečvě se můžeš vykoupat, ale bydlet/ubytovat se tu můžeš "jedině" na Bečvách (Dolní, Prostřední, Horní). :-)
pd777
Tak vidíš, za chvíli (v tomto případě) znamená za deset dní, přesněji týden od 14. 7. ;-) -
pradeda777 04.07.19 12:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
iu.....M340i is offering. In US-spec, like the car reviewed here, the M340i has 382 HP while EU versions only have 340 HP to rely on.
Zkkuurrvveenní euroekokomunisti......42 koní v prrddeelli...... >:-[]
wl...."za chvíli"....mě dá vědět kdo? Kdy? -
mb44 01.07.19 23:53
« Fotosoutěž
Zdravím, dočetl jsem se něco zběžně o fotosoutěži, což se mi celkem hodí do krámu a rád bych také něčím přispěl. Snad už to není pasé - a jestli jo, i tak se rád pochlubím, když jsem tu nový. Zde foto:
Když už si dáte tu práci s clayováním a glazurou, byla by škoda neudělat nějakou tu fotku.
;-) -
white label 01.07.19 23:36
« Re: Re: Re: Re: SSS
w-a
Já jsem si polepšil (proti G5GTI) "jen" o 3.2 s, ale jestli sis ty polepšil o celé 4 s (proti G7GTIP), tak to máš teď auto, které umí stovku za 2.4 s, a to teda musí být mazec! :yes: >:D ;-)
Ad děda a barva, tu modrou bych si sice na SSS nevybral, ale že by byl problém zrovna s tím, že je moc tmavá, si taky nemyslím.
Tady je fotka SSS z evropské výstavní premiéry ve Frankfurtu, už v září 2017!
woody-alien 01.07.19 21:39
« Re: Re: Re: SSS
Pánové, díky moc. Zatím uvolněným tempem najeto cca 500 km....a vážně mám radost. Od ovladatelnosti přes minimálně nadprůměrnej manuál až po motor. Ten se Suzuki vážně povedl, ale to sepíšu v nějakých jízdních dojmech. Pochválit ale musím i řízení a nakonec i dostatečně snesitelný podvozek pro běžné užívání.
Ještě mě tak napadlo - kupujou se tady teď skvělý káry a mnohé z nich jsou předmětem nejen mého obdivu. 911, Giulia QV, 340i, M2. SSS je proti nim plochá historka okresního formátu. ALE - já jsem si oproti předchůdci polepšil v udávaném zrychlení 0-100 o nějaké 4 vteřiny. Tím se troufám tvrdit nemůže pochlubit ani white label, ani speedfred,ani iudex či Thomasino. Tak aspoň nějaká útěcha. >:D >:D
PS: pradeda - Speedy Blue je téměř totožný odstín jako škodovácká metalíza Race. Viz. foto vedle Fabie v té barvě. Ty fotky jsou sice špatné, z mého nefotomobilu, ale jinak se mi ta barva moc tmavá nezdá. -
pradeda777 29.06.19 21:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 12h le Ring
Neboj, brzdy mám ....vpředu i vzadu.... ;-) Brake pads jsou určitě metalické semi-competition, protože mě po zimě chvíli pískaly.......spíš bych pořídil nějaké semi-slicky a obul je na nová kola..... :-!
Zadní dveře jsou pro můj lifestyle (a daný věk) moc užitečné. S dvou a třídveřáky jsem skončil v roce 2009. Do té doby jsem jich měl asi 8. I dvě dcery jsem odvozil v kupátcích. Ale jinak jsem měl radost, že MPS byla pětidveřák a pak s 1er už to bylo jasný......... ;-) -
woody-alien 29.06.19 19:51
« SSS
Nejsem si úplně jistej, jestli náhodou pradědův samosvor nestál víc než moje nová nákupní taška, ale to mi radost nekazí. Cesta z Budějovic bez dálniční známky se nesla v duchu hesla: Vymeteš rád každou ves, když máš v ruce SSS. Jsme doma. ;-)
pradeda777 29.06.19 15:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 12h le Ring
Asi jsem měl napsat, že auto tam měli od 7.00 až do 16.30. Jestli na tom dělali nepřetržitě to nemůžu říct. Mě odvezli v 8.00 do Olympie a přijeli pro mě v 13.30. V cca 14.00 jsem se byl s technikem podívat na dílně a borci ještě usazovali ten nový diff. Originál diff ležel na podlaze. V cca 15.00 mě technik ukazoval na monitoru, že vůz je již u ajťáků a že přes Mnichov nahrávají nový program na ECU. No a v 16.30 byl vůz po otestování připraven k převzetí. Takže ano, pro mě to byl celý den.
Next step....[odkaz] ;-) -
speedfred 29.06.19 13:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 12h le Ring
Celodenná práca? Kurwa to čo tam robili,dlabali sa v nose? Diferák vymením za 1hodinu keď budem piť z ešte kafe 30min.Mne to menili v zime a rozdiel to bol celkom citeľný.
Inak pekne mi ju šperkuješ,len škoda toho páru dverí naviac. -
pradeda777 29.06.19 11:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 12h le Ring
Včera jsem se vracel z Brna a vzadu mě "vrněl" samosvor. Otestovaní se zatím nekonalo, protože jsem měl (a ještě mám) v kufru krabici s originálním difošem. (Je to těžký jak sviňa a budu potřebovat další pár rukou, abych to někde přesunul).
Stačil jsem ale zaznamenat, že nájezd šikmo za silnice a nahoru ke garáži byl ve zlomu úplně v pohodě a samosvor fungoval na 1.... :-! (V minulosti tam byla vždy určitá prodleva a "kopanec").
Byla to první 1er, na které instalovali M performance samosvor. "Řešili" ale už několik 2er kupátek. Byla to celodenní operace, kde spoustu času také vzalo překódování řídicí jednotky (ECU).
Tož tak....můžeme vyrazit na okruh......... ;-) -
woody-alien 28.06.19 20:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 12h le Ring
Nj, neodpověděl. ;-) Ne, zatím ho doma nemáme, ale zítra touhle dobou už bude v garáži. Stran barvy souhlas, pro mě byly přijatelné jen dvě. Červená jako zřejmě nejlepší a ta Speedy Blue. Modrou jsem viděl naživo, v showroomu i na slunci a prostě s ní nemám problém. Sám bych vzal nejspíš červenou, ale k volbě modré vedly dvě skutečnosti. Jednak si ji přála manželka a taky to byla jediná zajímavější nabídka. Nové auto za cenu půlroční předváděčky. Jinak moc s prodejci Suzuki nebyla řeč, a to ani při osobním jednání. -
white label 28.06.19 17:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 12h le Ring
w-a
Psal jsem, v "některých případech" a zrovna na tebe jsem tím rozhodně nenarážel. Těch filmů ve slovenštině je u nás v TV velmi málo a málokdo si nastaví u filmu z disku zrovna slovenštinu.
My to tady máme jednodušší, na Slovensku (máme to kousek) jsme poměrně často a dcera má i kamarádku z Bratislavy, takže u nás s tím problém přirozeně není.
Nic lámat přes koleno samozřejmě nechci, ale to rozdělení za dobrou věc nepovažuji.
I z ekonomického hlediska je rozdělení menšího trhu na dva ještě podstatně menší trhy nešťastné.
Neodpověděl jsi mi na to auto, jestli už ho máte doma.
Zrovna dnes jsem zase naživo viděl SSS v té jeho povedené červené, a ta barva mu maximálně sedí, proti jeho všem ostatním barvám (naživo) vypadá právě v této až neuvěřitelně výrazně lépe, aspoň se synem jsme se na tom na 100% shodli. -
woody-alien 28.06.19 15:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 12h le Ring
wl: Já sice jsem spíš na severozápadě, ale se slovenštinou v rodině problém nemáme, i když zrovna za rohem pro nás taky Slovensko není. Jak jsem reagoval na jeden idiotskej příspěvek v diskuzi pod novou Pumou (tedy myslím tu Fordí opuchlinu), moje děti narozené 16 a 19 let po rozpadu federace rozumí slovensky bez potíží a naučily se to zcela přirozeně z hudby, filmů a hovorem. Vždyť narazit na slováka na našem území není žádná vzácnost, spíše naopak, jen v naší malé obci je hned několik smíšených manželství. A jak píše Dany, sledovat v našich hodně blízkých jazycích věci společné a věci rozdílné je zábava. Btw: Moje dcera ještě nedávno "jela" v Potterománii a porovnávala překlad těch knížek do češtiny a do slovenštiny. A jak má slovenštinu ráda, byla dost naštvaná, že slovenský překlad hodně rezignoval na abych tak řekl lokalizaci příjmení a místopisných názvů.
Pokud se týká užšího propojení, tohle je lepší nelámat přes koleno. Líbí se mi třeba návrhy na federální ligu v některých sportech (zejména když dobrých klubů není ani v ČR ani v SK dost), reprezentace už je ale zase něco jiného. Povšimni si, že je třeba Velká Británie v některých sportech (fotbal, ragby) stále rozdělena na Anglii, Skotsko, Wales a Severní Irsko. Spíš než ve spojené reprezentaci bych viděl potenciál třeba ve společném pořádání větších sportovních nebo kulturních akcí nebo stavebních projektech. Zkrátka všude tam, kde tyhle sobě blízké země mohou spolupracovat a pro obě je to výhodné. -
white label 28.06.19 14:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 12h le Ring
I starší generace už mohou mít (v některých případech) se slovenštinou trochu problém, pokud bydlí třeba někde v západních Čechách, tak jsou už od slovenštiny docela dlouho izolováni a ne každý má dobrou paměť.
Hokeje by bylo škoda? Možná jsme místo 9. a 4. místa mohli hrát společně o zlato, a to by škoda nebyla... ;-) -
Dany 28.06.19 14:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 12h le Ring
Pre teba jasne. Mladšie generácie myslím. Je pre mňa nepochopiteľné, ako nedokážu rozumieť. Zákon neviem. U nás doma som zákon ja ;-) >:D
Rozprávky sa u nás bežne pozerajú na viac krát a zvukovú stopu meníme a bavíme sa na oblastnom používaní ftípkov a slovných spojení. Tiež prijímame české programy a prechod nijak nejde poznať.
Osobne si neviem predstaviť predabovanú českú klasiku.
Zas hokeja by bolo škoda -
white label 28.06.19 14:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 12h le Ring
Pro mě osobně určitě ne..., ale u vás to už přece máte nějak hlídané/omezené zákonem, co už musí být ve slovenském jazyce apod., ne?
Já bych to zase spojil, klidně jen formálně (ne ekonomicky), taková ČSFR, ... a třeba v některých sportech bychom zase mohli reprezentovat společně. ;-) -
white label 28.06.19 13:39
« Re: Re: Re: Re: Re: 12h le Ring
Tak tos je osobně poznal ve stejný den, kdy se u nás začal vysílat váš veleúspěšný seriál Milenky. Holky (kromě jedné) si to hezky samy nadabovaly do češtiny, já bych to nechal v původním znění, ale asi už je tady dost lidí, kteří mají problém všemu (slovensky) rozumět. -
Dany 28.06.19 11:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs FieSTa
Vybavujem si to. Škoda, že v texte nie je celá výsledovka.
Koubek to má za 4. z celkového počtu? V rámci skupiny umiestnený v strede. Na body za CZ je priemer 67,4 a on má 75.
K fotke 68 by sedel popis. "Koubek tady prostě sedí a permanentne neví" >:D -
white label 28.06.19 11:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs FieSTa
Tady je odkaz na novinářskou akci, kde byl Koubek (v rámci dané skupiny) spíš podprůměrný (Ondra byl první jako jednotlivec), a to tam byl Koubek myslím jediný, kdo dlouhodoběji osobně vlastnil právě MX-5.
Rasťo to dělá dobře, vždy se snaží i o jistou míru atraktivity. -
Dany 28.06.19 10:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs FieSTa
V rámci novinárov je to asi ok.
Ide o to vybrať si z tých testov to svoje. Mať novinárov načítaných a spraviť si vlastné názory. Ideálne odskúšať si to na vlastnej koži a zrovnať si to. Je vlastne dobre, že každý to robí trochu inak.
Rasťo sa vždy zameria na nejakú oblasť ktorá ho zaujme a celkový obraz si z toho nespravíš, ale robí to zaujímavo. -
white label 28.06.19 10:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs FieSTa
Průměr v rámci dané skupiny motoristických novinářů. V tomto případě není průměr žádná podpásovka, ani urážka. Nevím, jestli je Ondra (absolutní) TOP, ale u nás řidičsky určitě patří k novinářské špičce.
Vůbec neřeším dílčí kritiku Koubka, i Ondra našel na FieSTě slabší místa, ale jízdně byl mimořádně nadšený, Koubek "jen" chválil a právě o tom byla má reakce. ;-) -
Dany 28.06.19 07:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs FieSTa
WL: a ja som zase rád, že sa iba nechváli. To máš potom, bez vlastnej skúsenosti, pocit aký tu máme dokonalý produkt bez záporov. V podstate upozorňuje na fakty ako vyššie umiestnená a tesnejšia sedačka (a že je to dôležité viď aj Woodyho poznámka k sedačke SSS), vyosený volant, užší kufor... že launch control obmedzuje výkon a keď vieš tak vieš lepšie. Nič s čím by som mal problém. Ak by som bral ST ako generátor radosti, tak sa mu dá kde čo odpustiť. Ak si to chce niekto nadeliť ako plnohodnotné auto, tak treba brať do úvahy aj všetko ostatné. A zvuk. Som proti Koubkovi asi iba "priemerne" hudobne vzdelaný, ale mám sluch a s väčšinou nevzdelaných a hluchých sa málokedy zhodneme. Ja mu rozumiem a rád si spravím vlastný názor.
A potom sa len chváli. K jazde tam nevidím žiadnu pripomienku. Z testu je jasné, kam sa ST posunula komfortom voči predchodcovi a že to bude použiteľné na každý deň. Mám v čerstvej pamäti Woodyho mini testy, vrátane predchádzajúceho ST, pri vyberaní GTI. Mne teda Koubek dotvoril celkový obraz o ST a som rád, že to zobral komplexne.
A k tomu priemeru. Ak máme Ondra ako top, a ja mu to neberiem, kde je 0?
Nie že by som sa Koubka zastával, ale priemer je podpásovka. -
woody-alien 27.06.19 23:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SSS vs FieSTa
wl: Tak jako Ondra jezdí málokdo, nejen z novinářů. ;-) Byl jsem hodně zvědavej na jeho názor na sedačky v SSS. Nemyslím si, že jsem extra prostorově náročnej, ale i mně připadaly tak tak. Po 20 km jsem si zvykl, ale do té doby jsem se cítil poněkud utlačenej. Když jsem pak nechal SSS (staticky) zkoušet svou ženu, ani jsem nedýchal. >:-[] Kupodivu žádná námitka nepadla.