Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 16.07.19 18:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To nevymyslíš...
sf
Vím, že NS nemá statut okruhu, je to "rychlá okreska".
Ale stejně to nebude s pojišťovnou jednoduché, jeho pojišťovna bude tvrdit, že to zavinil řidič RX/7, ta jeho zase, že zato může ten olej atd.
Myslím, že s pořádným rychlým vyplacením se budou cukat.
Jsou lidi, kteří si i na NS připojišťují auto.
Zachránáři udělali z M2 cabrio a tahali údajně Th ven (vrchem) i se sedačkou.
P.S. NS je skvělá trať, ale za mě raději ne, když je "plná" všemožných „touristfahren“. Ideální je pronájem pro omezený počet podobně zaměřených/rychlých vozů a jezdců. -
woody-alien 16.07.19 16:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To nevymyslíš...
Dany, iudex: Pátek by byl ideál, jenom dejte aspoň chvilku dopředu vědět. Ať nemusím vyklopit rodinu někde u stánku s buřty, protože spěchám na sraz. >:-[]
Jinak dneska jsme byli s dětma na motokárách ve Frenštátě, holku jsem tahal dvakrát z pneumatik ale pobavili jsme se parádně. Nicméně kdo jel Motobydlo, tomu už takováhle trať stačit nemůže. ;-) -
pradeda777 16.07.19 16:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To nevymyslíš...
Za mých "závodnických časů" jsem měl "number of offs", ale nikdy jsem nic "neohnul"....párkrát jsem si odvezl nějaké to kilo štěrku z kačírku v krytech pod motorem, ale to bylo tak vše. Okruhy byly vcelku bezpečné s dostatečným prostorem pro run off v zatáčkách a auta byla pomalejší. Nejrychlejší byla cílová rovinka na Phillip Island GP circuit ....(moje max. rychlost cca 210km/hod). Ale i tam na konci rovinky byl dostatečný prostor pro "exhibice" .....
To NS je jiné kafé........ :-!
Tomovi......brzké uzdravení......... :yes: -
Dany 16.07.19 14:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To nevymyslíš...
Narážal som na ten dážď, ale máš pravdu predpovede sú dnes vrtkavé.
Ja osobne by som sa vedel uvolniť už doobeda, ale to Iudex asi nedá. Dvomi autami by to bol fajn výlet, tak uvidíme, ako sa dohodneme.
PS: hlavne nech to dobre dopadne. Ostatné vyrieši poistka a M2C napríklad. -
white label 16.07.19 14:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To nevymyslíš...
Dany
Zima být v pátek nemá, a jestli bude pršet, to ještě dneska stejně nikdo neví.
Zvědavost je, neboj.
To byste přijeli (s iudexem) jedním autem?
P.S. Thom měl mít nějaký problém s obratlem, k vůli tomu ho raději vystříhávali z auta (a proletěl se prý i vrtulníkem), taky proto je M2 K.O.
Přítelkyně psala na FB, že už to s ním teď vypadá výhledově relativně dobře, tak mu budeme držet pěsti! :yes: -
iudex 16.07.19 08:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: To nevymyslíš...
wl: Ja s Danym sme zvažovali dobehnúť v piatok, za Danyho nechcem hovoriť, ale ja by som tak neskôr poobede. Ale ešte neviem presne, predtým by som Tebe alebo woodymu zavolal.
Sakra: zvažuj. A zvažuj aj to, či je niekto na Teba vôbec zvedavý. >:-[] -
VII 12.07.19 13:06
« 2.0TSI
Ahoj Thomasino,
mohl bych tě poprosit o dojmy z motoru 2.0TSI 140kW, který máš v Atece?
Příští rok uvažuju o jeho koupi a chtěl bych zejména vědět:
Průběh výkonu- jak to jede v nízkých, jestli to vadne ve vysokých otáčkách, vibrace atd. Všude to chválí, ale chci zkušenost někoho, kdo je zvyklý na výkonnější auta.
Spolupráce se 7DSG - kolik to točí při 100, 140, 160km/h. Jak nízko to na D-čko posílá otáčky, jestli cuká při rozjezdu, rychlost řazení, podřazování.
Spotřeba- Hlavně dálnice při rychlostech 140-160km/h + extrémy jak nízko a vysoko se dá dostat.
Díky moc.
-
woody-alien 11.07.19 20:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 992 4S
pradeda: To tvoje přesvědčení mi silně připomíná výkřiky škoda-haterů ze srovnávacích testů. Když jednou konečně Škodovka prohraje, stejně nejsou spokojení, protože prohrála nedostatečným rozdílem a vůbec...stejně je to jenom úlitba když už to jinak nešlo. >:D
Anebo ještě lépe povídku Šimka a Grossmanna Moje jízda tramvají.
Stará paní na nás ukázala prstem a pištěla: „Darebáci, starýho člověka nepustí sednout.“ Upozornil jsem ji jemně, že celou cestu stojím na jedné noze a ještě ne na své. „Stojí, stojí, ale kdyby seděl, stejně by nepustil, já je znám,“ vřeštěla ta paní a udeřila Jónu deštníkem.
>:-[] -
pradeda777 11.07.19 13:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 992 4S
iu....klídek. Je jasné, že evropští novináři trpí US a Japan fóbií, ale občas vylezou se zastíracím manévrem a naškrábou nějaké to uznání i pro ně. Mě ale rohlíkem neopijí. Sleduji ten trend už 10 let a je to pořád stejné. -
iudex 11.07.19 10:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: 992 4S
Prd makový, európski novinári práve priznali, že americká guma je lepšia než európske, viď môj odkaz na porovnávačku Goodyear F1 Super Sport vs. Michelin 4S a Conti CSC6, kde Goodyeary vyhrali. Takže na nejaký lokálpatriotizmus by som to nehral. Proste je fakt, že Michelin bol posledné roky kráľom UHP a SS gúm, nenadarmo väčšina rekordných jázd bola na SuperSportoch (na novšie 4S) a Cup 2 a tie sú v prvovýrobe mnohých športových áut.
P.S: tie Tvoje odkazy naozaj nejdú, Error 410. -
pradeda777 11.07.19 10:20
« Re: Re: Re: Re: Re: 992 4S
Bridgestony "odrovnaly" Micheliny v F-1. To je fakt. Potenzy jsem používal v Austrálii již před 40 léty a panovala velká spokojenost. Na kruh však byly lepší semi-slicky Yokohama Advan.
[odkaz]
PS. Renault neobul MRST do Bridgestonů na rekordní jízdu na NS pro nic za nic.
Problém je v tom, že evropští novináři nechtějí nebo se bojí přiznat, že i někdo jiný než Michelin a Pirelli umí vyrobit vynikající pneu. -
iudex 11.07.19 10:03
« Re: Re: Re: Re: 992 4S
Ak myslíš S001, blato to síce úplne nebolo, ale nadšený som z nich tiež nebol, ani v testoch sa dobre neumiestňovali, ich hlavnou devízou bol dobrý kilometrový nábeh, ale to nie je pri UHP gumách to, čo hľadáš.
Tie S007 sú trochu záhada, nikto ich netestoval, nikde sa o nich nepíše, pritom sa vraj už niekoľko rokov vyrábajú, tak neviem: [odkaz] -
white label 09.07.19 16:47
« Re: Re: Re: 992 4S
Být tvojí milenkou, už by sis ani neškrtl. :-O >:D
Já bych sex se svojí ženou nevyměnil za žádné auto.
Ale ty máš zřejmě na mysli jedno svezení za jedno "svezení". >:-[]
Že je to dál pořád jedno z absolutně nejlepších sportovních aut je samozřejmě pravda, ale k tomu o čem jsem snil už jako malý kluk, má prostě 991 o poznání blíž. ;-) -
white label 09.07.19 14:23
« Re: Re: 992 4S
Já už jsem na ty Čabákovy dětinské komentáře alergický, zlatý Rasťo, s tím se naopak většinou shodnu... a Rasťo má i obvykle podobný vkus (včetně detailů a barev) jako já.
Naprosto trefně a přesně popsal rozdíl mezi 991 a 992 Ondra už v tomhle videu.:
[odkaz]
Prostě 992 se charakterem posunula ke sportovnímu vozu "pro všechny" (movité), je to taková malá Panamera kupé, byť stále s koncepcí vše vzadu. Je větší, těžší, přitom rychlejší, uživatelsky přívětivější a může s ní být velmi rychlý i průměrný řidič (viz rozhovor s Walterem). Na to, jestli je to dobře, je těžké odpovědět, protože jako všechno v životě, vždycky je něco za něco. Když jsem měl možnost bezprostředního srovnání (včetně statických dojmů), tak bych řekl, že u 991 jsou ještě podstatně více cítit kořeny Brouka, potažmo Tatry, u 992 je už tohle celkově (opticky i akusticky) výrazně potlačeno (pocitově blíž k Panameře) a je to nejvíc vidět/cítit při možnosti bezprostředního porovnání. O to více cením Odrův trefný komentář, který takovou možnost neměl.
Extrémním potvrzením toho co píšu, je např. Wet mód pro blonďáky, nebo volič PDK v podobě "kostky" domina. A to je něco, k čemu je nikdo nenutil, na rozdíl od OPF/GPF. -
iudex 09.07.19 09:34
« Re: 992 4S
Ja neviem, ja nejak toho Čabáka nemusím, akosi mu neverím a vadí mi ten jeho trošku afektovaný bratislavský štýl ("toto je sex na kolesách" a pod.). Aj keď videá robí Topspeed kvalitné.
Z iného súdku: kto by chcel vyberať nové UHP gumy, tu je prvý porovnávací test s novými Goodyear Eagle F1 Super Sport. A novinka rovno vyhrala, aj keď (podľa očakávania) je to tesný súboj medzi ňou, Michelinmi Sport 4S a Conti Sport Contact 6, na suchu tesne najlepšie Conti, na vode s odstupom najlepšie Goodyeary: [odkaz] -
white label 08.07.19 20:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
w-a
U auta na daily to mám samo taky trochu jinak...
Protože jak říkal WalteR:
"Auta nejsou jako lidé, auta potřebují lásku." ;-)
[odkaz]
-
woody-alien 08.07.19 17:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
wl: Nádhera to opravdu je :yes: , ale nic pro mě. :-) Snaha udržet auto v hezkém čistém stavu by byla, ovšem boj s hmyzem, ptáky a počasím je předem prohraný. Omezuju se tedy na velmi pravidelné čistění skel a občasné umytí celého auta. Už mě ani ten hmyz, ani ptačí trus, ani déšť následující hned druhý den po důkladném umytí auta nedokážou rozčílit......ale kvůli kropícímu vozu už jsem se párkrát otočil a jel jinudy. ;-) -
white label 08.07.19 14:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
iudex
Parádní fotka! :yes:
Ta kola (přesto, že jsou celá černá, a proto si "vynutila" 4 milimetrovou matnou zlatou linku po obvodu), jsou fakt nádherná, ale na čištění je to peklo, dokud jsou ještě mokrá tak to jde, ale jak uschnou, můžeš začít znovu, a že je těch plošek k čištění..., to vše x 4... 8-s >:D -
white label 08.07.19 14:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Dany, to je 20 L konev na vanilkovou (v tekutém stavu), kterou vozím do stánku na koupališti. No a s tou je opravdu třeba sa ponáhľať . >:-[]
-
pradeda777 07.07.19 15:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
No myslím, že "kaká velmi tenká hovínka". Z jedné strany Piráti a bruselští auditoři a z druhé ho vydírá zlodědek z hradu.....socani se šprajcují a komanči ho také vydírají. No a pak je tu ještě Okadíra, který si se zlodědkem tyká a už už se vidí ve vládě, kde ho estébák jakože nechce, ale jak víme účel světí prostředky, tak není nic vyloučeno......no zkrátka není to jen špatná stolice, ale i špatné spaní..... ;-)
Tož nechtěl bych být aktuálně v "jeho botách"...