Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.02.24  16:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nástupca 340i

tms ...ale bacha! Já chtěl M2 hlavně k vůli tomu, že mají v nabídce manuál a to bohužel u M240i nenabízí. A tak když automat, tak raději to éreso..... ;-) :-! >:-[]
    Caymana bych bral, kdybych byl o 20 let mladší...
    teď už je k.u.r.w.a pozdě. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto ThomasinoSmith

ThomasinoSmith 09.02.24  16:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nástupca 340i

No špatně podle mě nevypadá M240i a dá se vzít jako RWD, tak xDrive :-)
    Buď modrá Portimao nebo ta fialová. Nakonec i Iudex o ní myslím chvilku přemýšlel. A tobě by těch 380 koní stačilo :-)
    Ale jinak Cayman by pro tebe byl velikostně úplně v pohodě. Když je i pro mě. A to nízký těžiště a ještě za tebou, to je návykové!!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.02.24  15:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Nástupca 340i

tms......Porsche nemá vůz, který by mě zaujal a byl vhodný pro moji potřebu. Jak už jsem psal dříve....Macan byl nejblíž, ale velikostně bohužel neprošel.... :no:
    Já byl vždy na menší a sportovnější kupátka a hatchbacky. Sedan je zkrátka sedan a na mě vždy působil moc usedle. RS3 sedan je hezký, ale pořád je to jen sedan.... ;-)
    Původně jsem chtěl zůstat u BMW, ale jediný vůz, který přicházel v úvahu byla nová M2, které ale stylisticky tak otrávili předek, že ať jsem zkoušel jak jsem zkoušel...."zkousnout" jsem jej nedokázal.... ;-\ >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.02.24  15:42

« Re: Re: Re: Re: Nástupca 340i

Market (aj ostatní): díky. :yes: A hlavne v poradí: 1-2-4-5-3. >:D [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 09.02.24  15:34

« Re: Re: Re: Nástupca 340i

iu: Gratulujem 5x :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.02.24  15:23

Tom: valec by mi chýbal, ak by som naozaj išiel do S3, ako som tu blafoval (a priznám sa, že aj tú som zvažoval). Ono výkon ani dynamika by zrejme nechýbali (310 koní, stovka za 4,7s), len ten R4 nemá absolútne zvuk ani charakter. Pri R5 mi valec určite nebude chýbať, zvukom, charakterom ani výkonom. Teda rovnako ako pri 340i predpokladám, že hlavným hajlajtom RS3 bude práve motor.
    Ešte je tu otázka reálneho dodania. V 11 kal. týždni pôjde von facelift A3 a je na 99% isté, že moje auto sa dovtedy nevyrobí. Takže je pravdepodobné, že sa to bude musieť preklopiť na objednávku faceliftu a dodanie bude tak najskôr v lete. Samozrejme môže dôjsť k nejakým zmenám, pre ktoré sa moja špecifikácia nebude dať vyrobiť a bude sa musieť robiť nejaká modifikácia. Ale vraj pri mojej výbave fakticky bez príplatkov by sa to nemalo stať a hlavne mám gentlemanskú dohodu (na papier to nikto nedá), že moja zľava zostáva (čo nie je bežné, lebo pri novom modeli či facelifte zvyknú ísť zľavy dole).
    Takže mám dosť času. Aspoň bude priestor na predaj 340i (kľudne môžete vo svojom okruhu známych dať avízo).
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.02.24  14:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nástupca 340i

Ja som skromný, stačí eFko aj keď Paganini by tiež šlo.
  • « 00 Reagovat !

foto ThomasinoSmith

ThomasinoSmith 09.02.24  14:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nástupca 340i

Myslíš PAGANI ?? >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.02.24  14:33

Porsche je zase prestupná stanica o triedu vyššie. To je už ale trochu iný finančný level.
  • « 00 Reagovat !

foto ThomasinoSmith

ThomasinoSmith 09.02.24  14:21

« Re: Re: Re: Re: Nástupca 340i

čtyři kroužky beru jen jako přestupní stanici (stejně jako BMW) a pak člověk u sportovních aut stejně skončí u PORSCHE >:-[] >:-[] >:D
    Je teda pravda, že většinou jde člověk od Audi k BMW, pak teprve Porsche. Iudex to vzal nyní lehce oklikou, ale je pravda, že to BMW nebylo eMkové, to ho asi čeká příště ;-) Spíše jsem u něj doufal v tu M340i, ale ta RS3 taky dobrá, zvláště sedan působí skoro o třídu výše proti Hatchbacku.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.02.24  13:56

tms....

V 10.30 je RS "předávačka".........ne C-HR "předváděčka"..... ;-) >:D >:-[]
    C-HR PHEV předváděčku zatím ve Zlíně nemají....
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.02.24  13:41

wl.....spíš nul....... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto ThomasinoSmith

ThomasinoSmith 09.02.24  13:36

« Re: Re: Nástupca 340i

Jako že jedete zkusit C-HR ? Já ji mám domluvenou na pondělí dopoledne na 3 hodiny >:-[]
    A pak mám po obědě schůzku v BMW a budeme řešit konkrétní nabídku na 223i Active Tourer. Tak uvidíme co z toho mi sedne lépe, ale z C-HR nějak špatně vidím, zrcátko zase nízko, dveře menší, na větší lidi to moc není. Škoda že není třídveřové :-) >:D Vidím to návrat k modré vrtuli :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.02.24  13:35

pd7
    To jako myslíš jak, vítej v klubu nul? >:D
    Kruh vypadá takto OOOO/oooo
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.02.24  13:17

« Re: Nástupca 340i

iu.....vítej v klubu 0000... :yes: Kdo bude další??? ;-) >:D >:-[]

Zítra je u nás Den D....10.30 AM... ;-) :-!
  • « 00 Reagovat !

foto ThomasinoSmith

ThomasinoSmith 09.02.24  13:02

To že jsem puntičkář jsem měl už na maturitním tablu >:-[] 8-s Ale to bylo ještě v minulém století ;-)
    IUDEX - tak gratulaci k pětiválci !! Snad ti nebude ten jeden válec chybět >:-[] A tu barvu jsi někde viděl na živo?? Jseš si s ní jistý ??
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.02.24  12:47

Th
    Nebuď taký puntičkáR... :-) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.02.24  12:34

Sakra, nedali ste sa oklamať. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto ThomasinoSmith

ThomasinoSmith 09.02.24  12:10

« Re: Nástupca 340i

Chybí ti v názvu jedno písmenko. "R" ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.02.24  11:47

« Nástupca 340i

Tak konečne vás tu prestanem zaťažovať svojimi špekuláciami, čo kúpim a či vôbec. Dnes som to rozsekol. Ako viete zvažoval som nielen hotsedany, ale všeličo od crossoveru Formentor po liftback Stinger. Nakoniec je to ale klasický sedan tak, ako som k tomu inklinoval najviac.
    Takže dnes som objednal a podpísal zmluvu. Tradááááá, bude to...
    Audi S3, sedan, žltá python, 19" disky, inak social edition, t.j. minimum príplatkov, len nevyhnutné veci ako vyhrievanie sedadiel a pod.
    Kúpené v Dunajskej Strede (rovnako ako 3er), zľava 14% z cenníka.
  • 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.02.24  09:46

« Řada aut letos skončí kvůli celému balíku vesměs zbytečných požadavků EU, poslední dostupné japonské sporťáky patří mezi ně

tento balík novinek zničil život i Subaru BRZ a Toyotu GR86.

Obě automobilky již potvrdily, že rok 2024 je pro malá dostupná kupátka konečnou, neboť ani jedna nehodlá vrážet dodatečné peníze do okrajového produktu. Navíc je to tak že by nutné úpravy dle Toyoty „výrazně ovlivnily dynamický charakter vozu“, který by poté „nebyl řidičským autem, jaké všichni znají a milují“. Obě kupátka tedy z nabídky zmizí, přičemž regulace Evropské unie zakazují i prodej skladových vozů.
    R.I.P.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.02.24  08:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

Stinger má v DE celkom zaujímavé ceny, kde oni na to furt chodia. Čím chudobnejší národ tak mu treba asi o to viac naložiť?

Freddie.....je to dané velikostí trhu. Také v USA vždy byly auta o dost levnější než kde jinde...ale je docela možné, že ty země s menší trhem jsou částečně využívány k vybalancování rozpočtu.
  • 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.02.24  11:43

« GR pro letošní Le Mans 24 hrs

• « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 07.02.24  17:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

Stinger vs 440i
    Myslím že nie vždy novinka musí byť lepšia ako starší model a u BMW mám pocit že v poslednej dobe to aj platí (min dizajnovo). Stinger má v DE celkom zaujímavé ceny, kde oni na to furt chodia. Čím chudobnejší národ tak mu treba asi o to viac naložiť?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.02.24  15:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

Dany
    Nejlepší manuál v Porsche je 6st.
    Ten 7st. sice taky není vůbec špatný, ale je to takový technický kompromis.
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 07.02.24  14:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

pd:

ano, je to tak... cital som o tom. technici Toyoty ten BMW manual do Supry prekopali a odladili...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 07.02.24  14:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

V Supře je manuál přebraný od BMW a možná tak trochu "vylepšený".....samozřejmě by Toyota nevyvíjela manuál jen pro pár Super... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 07.02.24  12:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

Tie Toyotie manuály nepoznám.
    V Supre prišiel manuál skôr ako v Z4, navyše je v Z4 za príplatok. To by nasvedčovalo že je Toyotí. Toyota ale asi nemala dôvod vyvíjať manuál na 500Nm+. Takže?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 07.02.24  09:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

iu....ale bacha. Ten manuál v Z4 M40i od Toyoty je zase jen trochu "poladěný" BMW manuál.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 07.02.24  08:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

Dany.....a co manuály v Toyotě Yaris GR a GR 86? Záměrně nezmiňuji Supru GR, protože ta používá BMW manuál, který jak víme není to pravé ořechové. Já za svou dlouhou (57 let) řidičskou "kariéru" sem měl tu čest vyzkoušet řadu manuálů. Do špičky bych zařadil Hondu ITR a Mazdu MPS gen.I, obojí FWD. Všechny ostatní byly průměrné až podprůměrné. Porsche manuál jsem kdysi zkoušel v modelu z roku 1977 a bylo to velké zklamání. Určitě se od té doby posunulo o kus dál.... :-!
    Nevím jak je na tom nová M3 a M2. Ale tuším, že nebude nic moc. Problém je, že se tady musí převodovka zase vypořádat s masivním krouťákem a na ten musí být stavěná. No a protože už nikdo dlouhé roky nevyvíjí vhodnou RWD převodovku (proč taky?), tak bude automobilka odkázána na to, "co zbylo ve skladě".... ;-\ >:-[] :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.02.24  08:29

Fred: Stinger je fajn, objektívne mi na ňom nič neprekáža, subjektívne potom fakt, že je to generačný rovesník mojej trojky, bol na trhu už keď som kupoval 3er, ale vtedy bol o dosť drahší. Dnes je to inak, ale stále tá cena nie je niečo, čo by som bol ochotný dať za Kiu: [odkaz]
    Iba v Nemecku sú za lepšie ceny: [odkaz]
    Dany: ja už som sa s manuálom myšlienkovo rozlúčil, ak sa nechcem vrátiť k mainstreamovému hotheču (už len dvojica Hyundai i30N a Focus ST), tak už nikde manuál nie je a na M3 nemám (plus podľa testov ani ten manuál v M3 nie je nič moc, gumový a neveľmi presný). Zdá sa, že jediný slušný manuál v BMW bude ten v Z4 M40i a aj ten prebrali Bavorskí od Toyoty.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 07.02.24  08:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

Po Stingeri občas pokukujem. Je to pekné a poctivo postavené. Nové za 60 t€, s cca 100t km za 35 a potom divné dovezenky a dvojlitre. Proti 340i bude spotrebou tak +2l. Neviem, či by si Iudex polepšil.
    Manual: Ono je to dobou. Málokto má možnosť živiť auto pre zábavu. Keď jazdím 99% času v špičkovej premávke, tak automat ocením viac a tá zábavná zložka sa dá celkom slušne odpádlovať. Navyše už dlhé roky do manuálov nikto neinvestuje a potom to tak vyzerá. Nezmyselne dlhé prevody, zlé radenie... Iste 7 st. manuál v Porsche by bola cesta :-! Možno je dobrý. V Mkách je aký manuál? Ten starý baworácky, alebo dali dokopy niečo slušnejšie? Čo nám ešte zostalo z dobrých manuálov? Mazda? Prehnane dlhá prevodovka. Naposledy bola použiteľná v trojke vo verzii 121 kW a MX asi. Honda TypeR?
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.02.24  09:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

iu...Alpina.. :yes: I ten Jaguár je ok. Problém by asi byl s dalším prodejem. Ale já osobně byl vždy na menší auta... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 06.02.24  09:15

Alpina je nádherná :yes:
    Jaguár tiež nevypadá márny a cena viac než dobrá v tejto dobe.Tam bude asi R4 2l ale 300 koní je stále 300koní.
    Stinger? Není v nejakých slušných cenách? To auto má šmrnc a na cestách ich je málo.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.02.24  08:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

pradeda: jo, tá RS6 vyzerá parádne, dizajnovo i technikou. To by bola príjemná dilema, či toto, alebo decentnejšiu Alpinu B5 touring: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.02.24  08:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

iu....nikdy nebyla na voze zimní výbava...a přes Vysočinu je povinná.....proto na přívěsu...... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.02.24  08:28

Freddie....500t >:D >:D >:D Kdyby to byly euro.... :yes: :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.02.24  08:16

Limitka RS6 Avant GT....iu....a car for you....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.02.24  08:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

pradeda: čo bola 140ka nepojazdná, keď ju odvážali na prívese? Alebo chce kupujúci pokračovať v tradícii nejazdenej garage queen? >:D
    Zaujímavý nález na mobile de: nová vyššia stredná prémia, 300 koní, 4x4 automat za 48t eur: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.02.24  21:03

Ja som ti ponúkal krásnych 500t a ty si mi dal košom.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.02.24  20:58

pd7
    A kde bys to taky škrábl..., jedině při montáži samosvoru. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.02.24  20:57

sf
    >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.02.24  20:13

Freddie....jasný, jsem rád že žiju.....a po 8 letech krom opravovaného pravého předního kola (obrubník) ani škrábaneček a za tu dobu pouze 3 "napjaté" okamžiky a hlavně, že jsem dobře prodal.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.02.24  15:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

.....od radosti?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.02.24  15:55

wl.........tož ano..... :-( :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.02.24  15:16

pd7
    Slza ukápla? :-O ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.02.24  15:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

pd7
    Modrá a červená se teď nedá objednat ani v Německu.
    Vyfoť potom ještě detail! přechodu střechy na ten carbon spoiler, aby bylo vidět to sladění jeho povrchu s folií. Díky
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.02.24  15:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

Freddie.....bye, bye baby..... M140i....."

[odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.02.24  14:59

Ja to práve neinzerujem a asi ani nechcem predať len som sa potreboval posťažovať >:D
    Sportovni vozy tak tam som predal M235 asi za pol dňa.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.02.24  14:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

Freddie....neházej flintu do žita... ;-) Třeba v Olomouci nebo na Kladně se vyskytují další šílenci, co Ti za Julču nabídnou dobrý peníz. Inzeruj na sportovní vozy a připlať si za "Náš Tip" na přední stránce. To velmi dobře zafungovalo v mém případě..... :-! :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.02.24  14:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

wl.....ližiny....tož kdo si je odmontuje bude mít o zábavu na nějakou dobu postaráno. Já bych použil karosářský tmel, zatmelil, zabrousil a přestříkal podle potřeby. Asi by to byl nejednoduší způsob, jak se děr zbavit.
    Modrá (Turbo) se už nedá v Česku objednat. Ani to Tango. Výběr barev je momentálně tristní.
    Černá střecha je super. I ty černé ližiny s ní dobře splynuly.... >:D
    Tady je i * zepředu...ale to focení s mobilem mě bohužel ještě nejde.... ;-)
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.02.24  13:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

Áno, som prekvapený ako si drží cenu na internete, aká by bola ale reálna predajná cena toť otázka pretože vyhodiť 40-60t € za 10 ročné auto a ešte s manuálom neviem, neviem.
    Áno, veľa aút málo a času a len jeden voľný zadok. >:D Nikde neinzerujem ani neviem či predať len mi je jej ľúto ako tam smutne stojí…..
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.02.24  13:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

iu
    Já jsem to u té JVQ pochopil spíš tak, že je speedfred naopak překvapený, že si to s tím (dnes už nemožně vzácným) manuálem dobře drží cenu.

S těmi cenami asi jak u čeho, třeba Porschce jsou u vás sice taky za eura jako v Německu, ale částky jsou znatelně vyšší, než tam.
    Ovšem takové Mazdy jsou u vás za lepší ceny, než u nás...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.02.24  13:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

Jj, v Reichu sa dajú zaujímavejšie ceny: [odkaz]
    Mám pocit, že v Čechách je to RS3 najdrahšie. To bude tou vašou silnou korunou, síce ste menovo nezávislí, ale zato platíte viac. >:D
    Inak keď tak rozmýšľam, na našich cestách som RS3 ešte nevidel (ak nerátam tú zelenú predvádzačku). Kdežto M340i vídavam, nie často, ale pár som videl.
    Fred: jo, aj ja mám obavy, či bude dopyt po mojom aute, predsalen ako píše pradeda je to trošku okrajový segment, resp. nadšencov by bolo veľa, ale tých, čo reálne dajú prachy za takúto jazdenku asi veľa nebude. A Ty teda zvažuješ predaj Júlie? Priveľa áut v garáži? Ale v zásade dvojica RAM a Spyder asi splní účel, jeden pracant na robotný deň, druhý na víkendovú zábavu.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.02.24  13:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

pd7
    Odmontovat to není problém, ale co pak s těma dírama po nich.
    Ten odstín modré (Turbo) vypadá na RS3 v reálu mnohem hůř, než na fotkách, tady vidím naživo často modrý sedan RS3 (navíc bez černé střechy) a za mě vůbec, to i ta červená Tango vypadá naživo mnohem líp.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.02.24  11:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

Freddie.....drahá auta s manuálem už nikdo nechce, ani dealeři. Moje zkušenost. Kvedlačů je nejvíc na hřbitově a těch živých je už jen hrstka. Já měl kliku, že se mě ozval ten borec z Kladna, který nabídl dobrou cenu. Ale prodával jsem skoro 2 roky. Kvedlačům to zkurvila kdysi F-1, když přešli na poloautomaty, a tím jakoby všem nadšencům vyslala signál, že jezdit sportovně s automatem je ok. A to už je pěkně dávno. Ok. Já bych ale RS3 v manuálu bral, kdyby byl a stál za to.
    Ano, RS3 se teď před FL, dá pořídit za rozumnou cenu. V Kyjově mají ještě 3 SB a 2 Limo. Ok, z Německa by byly levnější, ale z Německa.... ;-\ [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.02.24  09:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

Celkom pekne vypadá tá tvoja zelená :yes: na fotkách.
    Na sauto som len tak z voľnej chvíle pozrel RS3 od 2023 a je tam celkon slušný výber aj za "normálne" ceny. Ako daily auto by bolo asi fajn.
    Z ešte dlhšej volnej chvíle som pozeral na mobile.de QV s manuálom a nestačil som sa diviť v akých cenách (nie malých) sa predávajú. Ja premýšlam čo s tým autom robiť.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.02.24  06:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

wl....upřímně nevím, jak to má Audi s těmi střechami spočítané. Mám nějaký přehled o nákladech na výrobu karosářských forem a provozních těžkostech spojené s jejich skladováním, údržbou a manipulací. A proto mě tento přístup překvapuje.
    Ale jinak těm lidem co mají na střechách ližiny rozumím. V dnešní době je přeprava na střeše velmi populární. Ale jak jsem už psal jinde, já bych si je neobjednával. Jsem však rád, že je mám a další majitel je pak ocení.... ;-) ......nebo odmontuje.... >:D
    RS3 SB v modré barvě....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.02.24  01:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Inspekce

pd7
    Myslel jsem si, že by po těch ližinách zůstaly díry.
    Třeba i na Macany si hodně lidí připlácí za ližiny, ale pokud je nevyužiješ, tak to auto jen zbytečně zvýší a vzhledu to rozhodně nepřidá, naopak.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.02.24  17:55

« Re: Re: Re: Re: Inspekce

wl...ok....jak je vidět na druhých fotkách, vůz byl zaparkován předkem těsně u posuvné stěny, čímž byl přístup pro focení zepředu znemožněn. Byl jsem tam v sobotu a jednal se mnou jiný než můj prodejce a já ho tudíž nechtěl moc otravovat.... ;-) Fotka zepředu bude také, avšak později.... ;-)
    Ližiny odmontovávat nebudu. Jak jsem už psal, na ližiny jsem si zvykl. Myslím, že k vozu patří. Proto také většina RS3 SB ty ližiny má. Audi vede 3 střešní panely pro RS3 SB. Takže origoš záslepky pro díry nejsou. Když by ty ližiny chtěl někdo později odstranit, tak se zaslepením děr by musel improvizovat. Ne že by to nešlo, ale výsledek by byl dopředu nejistý.
    S folií na střechu jsem neměl na vybranou, protože střešní spoiler je v gloss carbonu. Ale i tak bych do 3D carbon imitace tentokrát už nešel.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.02.24  16:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená

sf
    Je to hlavně proto, že je to limitka...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.02.24  15:48

« Re: Re: Re: Inspekce

pd7
    Podle samotných fotek (navíc chybí fotka zepředu, kde je folie především) si netroufám hodnotit míru přidaného lesku díky transparentním foliím, ale je super, žes konečně zvolil ten carbon look v lesku! a ne v matu, jako u M140i (matná 3D "rohožka"), kde to navíc bylo v kombinaci se šíbrem. Teď už to tam ruší jen ty ližiny, mimochodem neptal ses, jestli jsou tam nějaké origo záslepky, nebo by po nich zůstaly díry?
    Ta černá (v lesku) plocha střechy celkovému designu opravdu mimořádně pomohla, zvlášť u tak výrazného odstínu (ve tvém případě zářivě zelené) je velmi žádoucí kombinace s tmavými neutrálními plochami a prvky. Čím méně tam té zelené zůstane, tím méně "vlezle" působí a vypadá zajímavěji a "vzácněji". U sedanu, kde je těch lakovaných ploch ještě víc, než u SB, se to dá eliminovat zaškrtnutím černé lesklé střechy v konfigurátoru, ale u SB to bohužel nelze, a proto je tohle (podle mě) u SB opticky fakt nutné řešení, samozřejmě to není potřeba u černého laku, nebo u tmavě šedé Daytony.
    Navíc to auto opticky snížilo, hlavně při pohledu zepředu zmizela střešní "boule".
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.02.24  11:22

« Re: Re: Inspekce

iu....díky.....fólie sice není na zadní části vozu, ale lesk je solidní. :yes: Jak jsem již dříve psal, čirá fólie je jen na předku, kapotě, blatnících, A sloupku a na dveřích FRT/RR. Carbon gloss je na střeše (good match with the carbon roof spoiler... ;-) ) a na zrcátkách.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.02.24  11:12

« Re: Re: Inspekce

tms....tož z dálky.... ;-) Dám vědět až bude RS3 v garáži..... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.02.24  21:56

« Re: Inspekce

Pradeda: super, fólia tomu dodala lesk, vyzerá to
    dosť lepšie, než na fotkách predajcu. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto ThomasinoSmith

ThomasinoSmith 03.02.24  21:35

« Re: Inspekce

Takhle z dálky pěkný. Přijedu na inspekci do Kyjova a očíhnu to zblízka >:-[]
    My si dneska dali malý sraz v kavárně M&A BU Cafe v Maršovicích nad Novým Městem na Moravě. Auta rozmanitá, tady pár fotek (plus za tím další): [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.02.24  11:50

« Inspekce

Dnes jsem provedl inspekci vozu po foliování a udělal pár fotek. Bohužel na nějaké lepší záběry nebylo dost místa. Předání bude příští týden.
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 03.02.24  07:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená

tms......jediné Porsche, které mě kdy zaujalo byl Macan, protože má nejblíž k hatchbacku. Ok, je to SUV, ale pořád 5dveřák. Bohužel po zkušenosti s X5 by byl pro nás moc velký. Kdyby byl velikostně cca C-HR, tak už mě dávno stojí v garáži.... ;-) >:D
    Btw...během posledního roku se mě podařilo prodat jedno staré auto a koupit 2 nová. Myslím, že to je můj osobní rekord...... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 02.02.24  22:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená

Tak som sa teda pozrel na ceny Dakar-u a skoro mi odpálilo dekeľ. Fakt sa to neboja slušne naceniť.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.02.24  21:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená

911 Dakar by bylo na daily super, jen ten příplatek za to "nakopnutí" 911 4GTS je drsný i na poměry Porsche... 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.02.24  15:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená

Praděda, takže něco 911 DAKAR ale s manuálem ?? >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.02.24  11:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená

tms....jo, kdyby mělo Porsche na trhu něco podobného jako RS3 SB v manuálu, tak bych to určitě zvážil. Peníze tu nehrají roli.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.02.24  10:57

Ano. Honda měla (má?) nejlepší manuály. Mazda 3 MPS měla taky parádní manuál. Gen I ještě lepší než Gen II. V Gen I i správně kovově cvakal. V Gen II už ne, ale byl pořád moc dobrý. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 02.02.24  10:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená

Áno manuál. Stále premýšľam či je lepší tento manuál alebo bol ten v Honde S 2000 čo som skúšal už ale hodne dávno.
    Teraz občas sadnem do Mazdy 3 a tam je tiež moc dobrý manuál.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.02.24  10:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená

To si musíte koupit drahou Poršku, aby byl manuál bez příplatku a negumový ;-) >:-[]
    Speedfred - ty máš taky manuál ve Spyderu, že?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 02.02.24  07:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená

wl.....tož já bych těch šest tisíc éček za manuál na RS3 dal, ale musel by být ne-gumový.... ;-) :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.02.24  18:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená

Šest tisíc eček za guMový manual, nekup to...
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 01.02.24  07:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená

Tak to sme sa dopracovali, za manuál priplatiť a ešte k tomu 6.000€. No asi nová doba.

Dany: vidíš, moto ma ani nenapadlo. :-! Asi už nie som ten čo som býval keď sme za mladi nadržaný aj po snehu jazdili.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 31.01.24  15:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená

iu....tož myslím, že zato může Supra...... ;-) >:D >:-[] Ale..... :yes:
    Škoda, že Audi manuál nenabízí s RS3.... ;-\ Řazení pádly není to pravé ořechové..... ;-\
    [odkaz]
    Ne, to není ta moje.....
    [odkaz]
    Ani tato....
    Carbon difuzor [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 31.01.24  13:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená

Tak predsalen manuály nielen ubúdajú, ale jeden pribudol: v Z4 M40i bude novo dostupný aj manuál: [odkaz]
    Podľa nemeckého konfigurátora to bude "len" 6000 eur navyše. >:-[] [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…