Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 01.12.22  10:27

« Re: Re: Re: Re: Cenník type R

Market: presne ako píšeš, predokolka zostane predokolkou, fyzika nepustí. Aj keď v Honde zjavne spravili úplné maximum, čo sa pri predokolke dá a trakciu maximalizovali, zrejme iba kvôli tomu má CtR gumy až 265 mm (!).
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 01.12.22  10:09

« Re: Re: Re: Cenník type R

iu:
    Po mojej skusenosti s 310 konikovou predokolkou si myslim, ze nemas za cim lutovat (a pri ten cene novej CTR uz dvojnasobne).
    Ak bolo krasne a uplne sucho, tak to bolo fajn (akurat na tie sviznejsie rozjazdy trebalo davat pozor).
    Ale akonahle bol studeny alebo nebodaj vlhky asfat, tak ma ten prenos vykonu iba na predok dost sral (bolo to schopne zahrabat aj na trojke).
    TYGeR je v tomto uplne iny level...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 01.12.22  09:56

« Re: Re: Cenník type R

Ja som popravde rád, že nasadili takú brutálnu cenu, aspoň ma nemusí trápiť, že sú vypredané; aj keby neboli, 55 tisíc za predokolkový mainstream by som nikdy nedal. Stará stála 37t eur, to je nárast ceny o 18t alebo 49%. Asi neexistuje auto, ktoré by medzigeneračne zdraželo o polovicu.
    A s tým názorom o prestrelenej cene nie som sám, vo všetkých testoch zmieňujú, že cena je vysoká.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 30.11.22  14:56

« Re: Cenník type R

iu.....mám tomu rozumět tak, že objednávky na CTR přijímají??? Já měl za to, že nás "postkomunisty" z toho vynechají......Dále. Díval jsem se na specifikaci a nikde nemůžu najít zmínku o elektricky vyhřívaných sedadlech??? Chápu, že by to bylo s tímto stylem sedadel složitější a pamatuju, že v mé ITR taky vyhř, sedáky nebyly. V Austrálii mě to nevadilo. Ale tady by to byl pro mě závažný nedostatek. ... Specifikace: SPORTOVNÍ SEDADLA S LOGEM TYPE R
    Nová lehká závodní sedadla typu R jsou umístěna níže než dříve a jsou navržena tak, aby poskytovala větší oporu zad.
    Tak objednávky na CTR neberou. Před chvílí jsem volal do Brna a borec se moc omlouval a říkal, že už přes měsíc žádné objednávky neberou a že je na příští rok (23 kusů) už dlouho vyprodáno. Dále zdůraznil, že v EU máme velký problém s pokutami za emise a Honda bohužel nemá, jako na př. Toyota, žádné kredity které by mohla použít. Dále řekl, že v USA takový problém nemají a proto tam žádné restrikce na objednávky nejsou.
    Ještě štěstí, že se mě tato nová CTR moc nelíbí, tak mě to nemusí nějak mrzet.... :-!
    Dobrá zpráva je, že paštika od Gašpárika se po dlouhé době opět objevila na pultě tady u nás v prodejně Bachan. Změnila se jen nálepka a přirozeně i cena. [odkaz] .... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.11.22  09:46

« Cenník type R

Angláni pojem liftback nepoužívajú, pre nich je všetko, čo má 5 dverí hatchback, vrátane Octavie.
    EDIT: tak som zistil, že type R má už slovenskú cenu. Starý bol za 37t eur, nový som tipoval niekde okolo 43t. Ako sa zverejnili cenníky inde, usúdil som, že ten odhad budem musieť zvýšiť, ale ako hornú hranicu som tipoval cenu na úrovni prémiových štvorkolkových HH, t.j. 48-49t. No a realita je... 55t eur (!) presne 54990 eur :-(
    To je proste úlet. Nech je Civic akokoľvek dobrý, furt je to len mainstream so štvorvalcom, ktorý ale stojí viac, ako prémia so šesťvalcom (M240i stojí 54541 eur).
    EDIT2: česká cena je 1.299.990 Kč, český konfigurátor tu: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 30.11.22  08:36

« Re: CtR

CTR....ok. Věřím, že to bude super svezení. Jen nechápu, proč pisálci pořád trvají na názvu hatchback, když body styling je jasný lift-back....[odkaz]
    Jo, a svezl bych se v tom rád....hlavně abych CTR mohl porovnat s RS3.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.11.22  08:18

« CtR

Už sú vonku prvé recenzie na tajpár a sú podľa očakávania nadšené, Autoexpress dal 5* z 5 a hovorí o najlepšom hotheči súčasnosti, a to aj v konkurencii prémiových štvorkoliek.
    Jediné, čo vytýkali, je vysoká cena, v Anglicku 47t libier.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 29.11.22  14:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

iu....možná by bylo dobře doplnit, že v Austrálii, když policie v provozu viděla nebo nachytala někoho "ve vraku" (což ale bylo málokdy, protože tam nikdo nemusel jezdit "ve vraku", tak majitel dostal doporučenou obsílku, aby se do x dnů dostavil na policejní technickou kontrolu, která byla hodně přísná a "mastná". Vůz (pokud něco našli), pak musel dát do x dnů do pořádku jinak deregistrace.
    Jo, v Austrálii se taky každý rok platil za vůz nemalý registrační poplatek.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.11.22  13:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

Tady souhlasím s Iudexem, protože jsme národy, co vždy hledají cestičky jak to obejít a obe.chcat >:-[] >:-[] Jedu tam ve čtvrtek odpoledne, tak snad to projde :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.11.22  11:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

Deda: a ja práve tvrdím, že povinná STK je rozumná vec. Povaha nás Slovákov a Čechov je taká, že kým nás nebudú nútiť do údržby auta, tak by tu mnohí jazdili v šrotoch ako v Bangladéši. Pretože priemerný Slovák (Čech) vynaloží peniaze, len keď musí a bez kontroly by autá jazdili dovtedy, kým by sa nerozsypali uprostred cesty.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 29.11.22  10:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

tms...tož já sem si musel na STK taky zvykat. V Austrálii se technická dělá jen při prodeji vozu. Jinak je každý majitel za technický stav vozu zodpovědný sám. To jen tady komunisté vymysleli dobrý kšeft pro kámoše a ovce jim to žerou dodnes...... :'-( :'-( >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.11.22  09:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

Když já nejsem zvyklý na nějaké STK !! Když se koupí nové auto, platí technická na 4 roky a déle jak 3 roky jsem ho už přes 20 let neměl, takže já nejsem zvyklý řešit nějaké STK >:-[] >:D Jen při prodeji zajedu na evidenčku, to jsem za půl hodinky až hodinku pryč, a je vyřešené.
  • « 01 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.11.22  17:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

tms.....tož mě ani nenapadlo, že si to nepohlídáš....a taky sem nechtěl vypadat jako blbec že Ti připomínám takovou základní věc..... ;-) >:D >:-[] :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.11.22  17:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

Tak když to máš v diáři, proč nenapíšeš! :-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.11.22  16:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

tms.....to je fakt...STK na Yarise mám poznačené v diáři na 18.10.22, to sedí..... :-! Je třeba zkontrolovat kulatou nálepku vzadu na RZ. Jak si na tom s očima? Já byl teď u očařky a na můj věk prý docela dobrý..... >:-[] A nakonec to parkování pro invalidy bylo přece k něčemu dobré....taky z toho propadlého STK mohl později být pěkný flastr....
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.11.22  16:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

Praděda, vyskytl se nám na Yarískovi jeden problémek. Teda kromě toho, že jsme dostali za stěrač oznámení, že jsme spáchali přestupek se stáním na invalidech, v místě kde přes rok chybí značka (jen je namalovaná vybledlá na zemi a bez svislé značky je to neplatné) a kde tu značku bídáci před týdnem vrátili, ale předpokládám že ji tam dali v době kdy jsme tam už stáli a ukecám to a nic platit nebudu >:-[] Tak ke všemu nám na lístek dopsali, že máme od října propradlé STK !! >:-[] 8-s To jsme se ani nebavili, že STK končí hned v říjnu :'-( :-O Takže budu muset zajet a nechat udělat.
  • « 01 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.11.22  15:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

wl.....tož to mě napadlo taky.....ale těch pár tisícovek....čert je vzal.....nás komunisti připravili o desítky milionů..... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.11.22  02:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

pd7
    Zimní pneu nejsou něco, co by ti usnadnilo prodej takového auta za (pro tebe) atraktivní cenu. Spíš tím zbytečně upozorňuješ na to, že auto jezdilo i v zimě, což nejsou zrovna kladné body při jeho prodeji. ;-)
    P.S. Mladý to dělá profesionálně a podle něj je finančně rozhodně zajímavější prodat zimní kola zvlášť, než s autem, kde ti každý maximálně tak poděkuje, ale nezaplatí nic slušného za ně.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.11.22  20:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

w-a.....já rozumím....ale moje dilema spočívá v tom, že je šance, že v prosinci nebo lednu budu absolvovat několikadenní dovolenou a nechtěl bych dovolenou odkládat nebo někde uvíznout. Ano, nechystám se do hor, ale i v takových Luhačovicích může zamrznout a napadnout sníh a třeba zrovna když budu muset cestovat tam a nebo zpět. A na druhé straně se bude později 1er lépe prodávat, když k ní budou i "zimáky". :-!
  • « 01 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 26.11.22  19:16

wl: Přesně.Podstata zimáků je v tom, že buď bydlíš v oblasti, kde je v zimě pokaždé nasněženo, namrzlo nebo břečka, nebo potřebuješ jezdit každý den bez ohledu na počasí a samozřejmě nemůžeš spoléhat na to, že bude sucho. I kdyby v tvém okolí zrovna sucho bylo.

Kupovat si zimáky na auto, s kterým chceš vyjíždět jenom za sucha, je zbytečná investice. A dokonce kontraproduktivní.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.11.22  18:00

w-a
    Jj, kdyby byly celou zimu suché cesty, tak jsou zimáky zbytečné i v mrazu...
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 26.11.22  12:43

pd77: Až na to, že na suchou vozovku v zimě žádný zimáky nepotřebuješ. Zkus si přečíst tohle, přesně to odpovídá mým zkušenostem.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 26.11.22  08:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

wl.....72.4 dB by se ještě sneslo. To aquaplaning mě nepřekvapuje, když se člověk dívá na vzorek pneu. Proto jsou dobré na suchu. :-!
  • « 01 Reagovat !

foto white-label

white label 26.11.22  02:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

pd7
    72,4 dB
    Aquaplaning nejhorší ze všech testovaných, víc jak 15km/h rozdíl proti nejlepším.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.11.22  22:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

wl.....kolik to bylo v dB? Do 72 dB by se to ještě dalo....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.11.22  20:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

pd7
    Proti nejtišší v testu +3,7 dB, proti celkově nejlepší +3,5 dB.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.11.22  20:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

wl.....tož to není moc nadějné......a jaký byl rozdíl v dB mezi nejlepšími a těmi od Yokohama? Kolikrát je rozdíl mezi nejlepšími a nejhoršími zanedbatelný....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.11.22  19:38

pd7
    Hluk, až 16. místo z 21, v pořadí šestá nejhlučnější z dané skupiny.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.11.22  18:20

wl...dobrá ovladatelnost na suchu mě sedí.....o hluku nic?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.11.22  16:58

pd7
    Neboj, žádná velká sláva to není, jen průměr (Dobrá), v AutoBildu až 14. místo z 21 zimních pneu.
    + Dobrá trakce na sněhu, krátká brzdná dráha na mokru, dobrá ovladatelnost na suchu
    - Nedotáčivost na mokru, špatná odolnost proti aquaplaningu
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 25.11.22  10:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

Co se týče těch zimních, pro mě by byl klíčový hluk a chování na suché vozovce. Na snih bych vyrážel jen kdyby to bylo absolutně nutné. Prasynovec, který obchoduje s Yokohama pneu mě se slevou nabízí tady tyto: [odkaz]
    Pro mou potřebu asi zbytečně kvalitní.
  • « 01 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.11.22  09:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

Inak ešte k téme zimných gúm, tu je výborné porovnanie letných, zimných a dvoch celoročných Michelinov.
    Je jasné, že letné Pilot Sport 4S budú najlepšie na suchu a ďaleko najhoršie na snehu (a naopak pri zimných X-Ice snow), ale je prekvapivé, aké vyrovnané vlastnosti majú CrossClimate aj Pilot Snow All Season, kde PS All Season sú na mokre identické s letnými a CrossClimate zase na snehu veľmi blízke zimným.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.11.22  10:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

iu....tož ano, ale byl by to hezký Ježíšek...... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.11.22  10:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

Měl jsem na M240i gumy o 10mm širší, abych získal více gripu, když tam byly v sérii pneu jen 225/245mm R18 (dal jsem 235/35 a 255/30 R19). A v pohodě se tam vešly, místo v blatníku nějaké je.
    Na zimu mám v techničáku pro M240i 4x stejné kola 7,5x18 ET45 a pneu 225/40 R18 92V M+S, ty tam musíš mít to samé, ne? Ale můžeš dát i stejný rozměr jako máš na léto, tedy 225/40 R18 (vpředu) a 245/35 R18 (vzadu), ale to nedává tak moc smysl.
    Takže když vezmeš Borbet Y 8x18 ET43 5x120, tak jsi naprosto v pohodě a pneu dáš 225/40 R18 (všechny 4 ks). Za to že se ti to tam vejde ti osobně ručím, protože rozdíl máš jen 2mm ven.
    A do 2 týdnů. je máš doma: [odkaz] A ke všemu je to skoro stejný design jako má novější M135i: [odkaz]
    P.S.: Nebo ti na 3 měsíce pronajmeme Yaríska na celoročních gumách ;-) Aspoň bude stát v teple v garáži. No ikdyž jestli prodám hned začátkem ledna M2, na což to vypadá, tak bude Yarísek taky na pár měsíců v garáži, než dojde nové..
    P.S.S.: Ale jestli není ve finále levnější taxík !!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 24.11.22  08:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

pradeda: ale fred má pravdu, je jedno, či najazdíš za mesiac 15 alebo 300km, je to strašne málo, to skutočne stojí za zváženie, či tie zimáky vôbec kupovať. Ako sám píšeš možno už v januári budeš mať univerzála doma, na toho kúpiš zimáky a budúce zimy už budeš jazdiť iba na ňom. Takže vlastne sa bavíme o tom, či kúpiť na 1er zimné gumy iba na jeden-dva mesiace (teda na 300-600 km) a nikdy viac ich nevyužiť. Takže ja by som nielenže neuvažoval o zimákoch na nových diskoch, ja by som neuvažoval o zimákoch na 1er vôbec. My two cents.
    Inak budúci týždeň idem do Brna na ten polygón, zakývam, keď pôjdem cez Čejč. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.11.22  18:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

Freddie....no dovol? Od té doby co Yarisek "odjel" do Brna, tak jsem s 1er za 3 měsíce už najel skoro 1000km.....tož klídek.... :-! :-! :-! A zimáky budu jistě potřebovat, protože C-HR přijede (leden/únor) na letních. Ale možná by stačilo jen přezout a kola nekupovat. Příští zimu už bude "překonávat" C-HR..... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 23.11.22  17:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

Ani by som neriešil zimné pneu na 1-er pri tvojich 15km mesačne.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.11.22  16:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

1er zatím neprodávám a dodání C-HR se opozdilo, tak znovu řeším ty zimáky. Alu kola nabízí pro 1er 18 x 8 Borbet Y kola ve 3 verzích. ET30, ET34 a ET43. Originál kola jsou
    vpředu 18 x 8 ET 45 pneu 225/40 a vzadu 18 x 8 ET 52 pneu 234/35.
    Alu kola (pro 1er) nabízí balíček kola plus zimní pneu v rozměrech 18 x 8 ET30 kola a pneu 235/40. Mě se to zdá podezřelé, protože jak jsem se díval na auto, tak toho místa (v klidu) mezi pneu a vnitřkem blatníku zase nějak moc není. Tož nevím.... 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 23.11.22  13:27

Ja som tipoval tak od 45t, ale možný to je 8-s
    Pozeral som test hybridu od Maroša a je tam pár zásadných vecí, ktoré zdrbal.
    1. sedačky: ospravedlňuje to síce, že nejde o športové auto, ale vzhľadom na cenu mohli použiť lepšie sedenie. Vyššia verzia zrejme iba zmení poťah za kožený.
    2. svetlá: malý rozdiel medzi stretávacími a diaľkovými. Na tú cenu to nie je žiadny Hi-Tech
    3. Kickdown: Prečo elektromotoru trvá sekundu a viac kým zareaguje? To ako simuluje spalovák s veľkým turbom?

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.11.22  17:23

1.3M to bude, to si piš. Ale jestli vůbec budou.....???? Na Honda automobily zatím ničevó,,,, :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.11.22  14:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

Tak down under sa s tým nepárajú, tajpár drahší ako prémiové štvorkolky (S3, M135i), :-O to by na naše pomery znamenalo, že CtR by stála cca. 50t eur, alebo cca. 1,3M Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.11.22  13:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

Nová CTR objednávky v Austrálii od 1 prosince....no problem.....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.11.22  08:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brno

tms...příště dej vědět....hodíme řeč. (Mohl jsem Ti předat ten vyhř. blanket na sedadlo pro Yariska).
    V Top Centrum car je na fotce za oknem vidět ta skladová zelená RS3. Už tam dřepí rok a ne a ne se odtud odlepit. Ano, s cenou ještě nešli "na jih" a těžko říct co bude dál. Nakonec i tu ojetou Daytonu RS3 si taky cení dost vysoko. Tož nevím... 8-s
    Ty na zimních a tady i trochu padal sníh, ale moja soudružka na zahradě nasbírala 5 jahod. A další jsou ještě zelené a zbytek kvete. Divné jahody. Asi australské, protože tam je na ně právě čas.....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.11.22  22:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Brno

Praděda - dneska jsem si zajel na kafíčko do Kyjova a konečně stálo u Audi taky nějaký pěkný auto !! ;-) >:-[] [odkaz]
    P.S.: Na těch zimních mě to baví, ty rozjezdy do větších křižovatek s lehkým driftíkem neomrzí :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 18.11.22  11:47

« Re: Re: Re: Re: Brno

Iudex a Speedfred, tak super. Ještě by mohl dojet White Label aspoň na čumendu a svezeme ho :-) Takový malý srazík. Konečně !! >:-[]
    Zkusím dojet s oběma autama...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.11.22  09:26

« Re: Re: Re: Re: Brno

To nevypadá pro Evropu vůbec dobře.......German study predicts Europe will become a net
    importer of cars as sourcing from China grows
    EUROPE could import up to
    800,000 Chinese-made cars by
    2025, many of them battery electric
    vehicles (BEV), say a report
    published by the German branch of
    analytical agency PwC.
    Such a development would
    turn Europe into a net importer of
    cars, PwC said, with an estimated
    2025 import surplus of more than
    221,000 vehicles.
    In 2015, Europe exported
    approximately 1.7 million vehicles.
    PwC says the shift will come as
    Chinese brands increase their market
    share and, at the same time, European
    brands build more BEVs in China.
    Of the potential 800,000 Chinese
    cars to be imported into Europe by
    2025, approximately 330,000 would
    be from Western manufacturers such
    as BMW, Renault Group and Tesla –
    all of which currently export BEVs
    to Europe from China.
    “Global battery electric vehicle
    sales reached the two million mark
    for the first time in the third quarter
    of 2022, growing by 75 per cent
    compared to the corresponding period
    last year,” said PwC partner and
    automotive specialist Felix Kuhnert.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.11.22  08:43

« Re: Re: Re: Brno

Tiež som sa registroval a predbežne idem. Ale keďže je to v pracovný deň, ešte mi do toho môže niečo prísť, tak neviem s istotou, či dorazím.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.11.22  10:18

« Re: Re: Brno

tak můžeš trénovat hranice přilnavosti na mokru a v bezpečném prostředí se naučit vést auto rychle :-) Také jsem již registrován.
    Speedfred - SUPER :yes:
    Tak ještě IUDEX a White Label ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.11.22  10:12

« Re: Brno

Freddie....no přece s RAMem...budeš určitě výjimka..... ;-) >:D >:-[]
    tms......ale se mnou nepočítejte....já su ze staré škole...nám tlúkli do hlavy....že " ten kdo jede smykem jede pomaleji"..... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 17.11.22  08:07

« Brno

Tak ja som sa prihlásil, akurat neviem s čěm pôjdem.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…