Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.12.22  12:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

iu
    S MINI Cooperem to jde jízdně z kopce už delší dobu, tam bych už dnes taky nelovil.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.12.22  12:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

pradeda: ja som si tiež dakedy v rámci hothečov konfiguroval Cooper S, ale vtedy to bol jednak manuál, jednak mal motor s vyšším výkonom (tuším 192k). Teraz už Cooper S ako hotheč nevnímam, s výkonom len 178k a automatom pre mňa nie je hotheč.
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 19.12.22  12:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

w-a: Aku Toyotu tak tuzobne ocakavas?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.12.22  12:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

iu....1.5 Cooper manuál ve výbavě podle mě, je jen o "pár" korun levnější než Cooper S automatic.
    Cooper 975.945.- oproti Cooper S 1.004.586.- ve stejné výbavě.
    Při tom je Cooper S 2.0 4 vál. a o dost silnější. 156k/220Nm pro 1.5 3 vál a 178k/280Nm pro 4 vál.
    Myslím, že to bude bye....bye....manuál..... ;-\

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.12.22  11:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

sf: Tak to je ještě dobrý. Já prvního Avatara viděl a v září jsem se nechal normálně nachytat, když ho znovu nasadili do kin. Jen tak povšechně jsem prolítl program Cinema City, hele Avatar, tak super a vyrazili jsme do kina. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.12.22  10:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

iu...ok. Mini tvrdé. Oni si to také uvědomují a proto je nyní v nabídce elektronické nastavení tuhosti podvozku. Nevím jak efektivní ale je. Třeba vyzkoušet.....
    S C-HR můžeš mít pravdu, ale mě se MINI líbí moc. Bylo to také moje první auto v Austrálii a vůbec..... [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 19.12.22  09:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Tak ja som nevidel ešte ani prvého Avatara. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.12.22  08:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

pradeda: Coopera som nejazdil, ale čo som čítal, je to pomerne tvrdé auto, zrejme podvozkovo ešte tvrdšie, ako Tvoja 140i (čo má aj logiku, malé auto s krátkym rázvorom a jednoduchším podvozkom ako 1er). Takže ako rohlíkový expres do mesta to nebude práve ideálne. Počkaj na CHR a zrejme zistíš, že to bude ideálny rohlíkový expres, ktorý ale zvládne cestu do Varov oveľa lepšie ako Yarísek. Teda fakticky allrounder.
    P.S. Včera som videl Avatara (v Imaxe), odporúčam (ak teda niekto nečaká Shakespeara).
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.12.22  17:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Hahaha.... >:D ......Kúpra eS můžem kupovat až prodám M140i nebo ho dám na protiúčet Renocaru. Cooper S už také nelze objednat s manuálem a to je škoda.....3válec Cooper má zatím manuál v nabídce. Motor 1.5 je ok. Mám vyzkoušeno v 2AT. Tož nevím.... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 18.12.22  16:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Kúp “Kúpra S” a ja ho potom za normálnu cenu od teba zoberiem. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.12.22  12:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

"Můj" Cooper S......[odkaz]

A co vlastně za Toyotu Woody kupuje?????
    Kdyby mě ten Cooper S nevyšel, tak bych zvažoval i Aygo X v manuálu....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 18.12.22  12:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Cooper S som chcel kúpiť tento rok, oholiť na kost a spravit z neho nejaký “racing tool” za pár kačiek. Nakoniec to skončilo všetko inak.

Inak Wúdy s tou Kojotou máš peknú trpezlivosť, mňa by asi eblo.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.12.22  10:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Freddie....tož ok. Já jel oba. 1.8 i 2.0 a můžu říct, že jako náhrada za Yariska jsou oba super. Ano, převážně do města, ale jak píše Mička, ani na dálnici se 2.0 "neztratí".... ;-) Já ho však kupuju jako univerzála. Až prodám M140i, tak by mělo být místo v garáži jen pro něj. Ale pokukuju i po Mini Cooper S jako rohlíkovým expressu. Tož na jaře uvidím.....
    Jinak.....moje nabídka platí.... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 18.12.22  09:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Asi budem patriť k "tvojej" menšine ale mne sa CHR fakt páči, a ten tuningový obrázok co tu bol tak :yes: :yes: (no hej ešte mi chýba šiltovka dozadu). Ja som to auto skúšal myslim s 1.8 ale fakt mi ten pohon na moje jazdenie nereže. Do mesta ale inak super, myslim.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.12.22  08:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Freddie.....já myslel, že Honza Mička není blbec.....píše..."Už dlouho mě kompaktní crossover nenadchl tak jako dvoulitrová Toyota C-HR GR Sport. Z mého pohledu vypadá skvěle, má hodnotný interiér, bohatou výbavu a jezdí za málo. Hybridní pohon je bezproblémový a ze strany řidiče nevyžaduje specifický přístup. To si často myslí hlavně ti, kteří s ním nemají dost zkušeností, stojí na plynu jako na rýči a pak si stěžují na hluk motoru".

...jinak doporučuju otestovat a pak komentovat. Pokud se Ti nepodaří jeden k testu sehnat, tak budeš u mě vítán si ho projet až ho budu mít pod střechou a počasí dovolí. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 18.12.22  06:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Dedo no super. Už len takýto športový “kvílič” nám tu chýbal.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.12.22  21:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Honza Mička a C-HR Sport 2.0 Hybrid [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.12.22  23:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

tms...tak takových kluků jsem v Austrálii znal spoustu. Nakonec si většinou ale pořídili závodní speciály a tahali je na okruhové klubové závody na přívěsu. Oni totiž v jednu chvíli zjistili, že dál upravovat cesťáky už nedávalo smysl. Plus je měli většinou na slickách a s těmi se na silnic nesmělo. A pak ono se každou chvíli něco jelo, protože každou chvíli některý z klubů pořádal klubový sprint, takže si těch závoďáků užili. Jezdilo se taky celý rok, protože tam zima jako tady u nás není. Velká výhoda... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.12.22  17:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

U Šenkýře si dokonce asi 3 lidi už koupili závodní verzi M4 specifikace GT4 (a jeden Mercedes GT ve verzi GT4), na takového to domácí okruhové ježdění >:-[] >:-[] No občas i zkusí nějaký závod, nebo zimní testování, jako jsou nyní v Portugalsku v Algarve - Portimau :-)
    Třeba tady ta barevná: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.12.22  15:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Dany,,,,kamaráde, vím o čem mluvíš......been there....done that...... >:D >:D >:D [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 16.12.22  13:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Dedo, postup je snáď jasný. Zákazník kúpi najviacnajlepšie auto, začne jazdiť na okruhy, zistí, že mu to nestačí a už sa veze...
    Keď sa na to pozeráš od konca, tak by si šiel rovno pre Porsche. Potom začneš jazdiť okruhy, zistíš, že ti to nestačí a už sa vezeš... ;-)

Chlapci upravujú samozrejme aj ostrejšie kusy:

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.12.22  11:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Dany....video super! Jen by mě zajímalo, proč asi si borec vybral pro tuto aktivitu jako základ M2CS (s adaptivním podvozkem), když jako základ by snad postačila M2C?
    No, ale s přihlédnutím k tomu, na jaký level s těmi úpravami šel, tak na tom asi tak moc nezáleželo.....
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 16.12.22  10:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Technické okienko na piatoček: M2CS-R

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.12.22  10:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Zajímavost....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 16.12.22  09:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Videl si kmitať na nohy Sennu? >:D

[odkaz]

určite trénoval na bicygľu
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.12.22  08:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Umístění pohonu před zadní nápravou a zadní pohon, to je v pořádku, to chválím. Ale těma nohama se tam kmitá až moc, to pro mě není !! ;-) >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 16.12.22  08:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Thom, základom je stále zadný pohon s motorom uloženým pred zadnou nápravou. Či už sa jedná o EKO-BIO pohon, alebo špinavú elektriku (v podstate hybrid). >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 16.12.22  08:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

woody, keby to nebola pravda, tak by to bolo aj smiešne
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 15.12.22  21:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Člověk tady chvilku není a je z toho cyklokoutek >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 15.12.22  19:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

wa: Aku Toyotu tak netrpezlivo ocakavas? GR86?
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 15.12.22  18:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Heh, člověk tu chvíli není a tady mezitím bují debata jak z Cimrmana.

"Cimrmanův ansámbl proslul nezvykle rychlými přesuny. V době, kdy bylo jízdní kolo v západní Evropě přepychem horních deseti tisíc, u nás aparátem podivínů a v carském Rusku pouze předmětem vášnivým debat v anarchistických kroužcích, používal Cimrmanův umělecký soubor bicyklu zcela běžně." >:-[]

Problémy s dodáním nových pořádných aut i e-biků, jak píše wl, se ke vší smůle týkají i vozů nepořádných. Nechci se tu opakovat, ale nedá mi to, jelikož tragikomedie pokračuje.

2.11.2021 objednávka
    31.7.2022 předpokládaný termín dodání
    30.9.2022 nejzazší termín dodání podle smlouvy, možno vypovědět smlouvu bez sankce
    25.10.2022 vozu přidělen VIN kód = vůz je vyroben
    14.11.2022 určený termín dodání
    28.11.2022 posunutý termín dodání
    06.12.2022 dealer neví nic, ani kde vůz je, ani kdy dorazí
    07.12.2022 intervence u importéra Toyota CECZ
    15.12.2022 termín dodání odložen na Únor 2023, bez záruky
    28.02.2023 teroristický útok na centrálu Toyoty v ČR. Neznámý atentátník použil blíže neurčený japonský vůz. Z dobře informovaných zdrojů víme pouze to, že objem trhaviny byl 265 litrů, což odpovídá plně naloženému zavazadlovému prostoru teroristova vozu. >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 15.12.22  18:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

GR Yariska nam od 1.12. podrazila...
    Zeby prve auto, na ktorom by som zarobil? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 15.12.22  14:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Jo, ten argument, že ebike Ti výrazne rozširuje rádius, teda dôjdeš tam, kam by si s normálnym bikom neprišiel (lebo kondička, vzdialenosť), beriem. Ako píše Dany, u nás sa dá ísť do Malých Karpát, tam je cyklotrás plno, len kým tam človek dopedáluje, tak je unavený. Ebike by toto riešil.
    Ale potom je tu ten "problémik", ako píše wl, že za cenu ebiku má woody solídnu motorku.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 15.12.22  12:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Sú také stúpania, kde by ťa s Ebikom ani nenapadlo a netreba ani do Vysokých Tatier. Stačí Vysoká, Skalnatá v Malých Karpatoch (sedemstovky). Ľahký bike hodíš na hrb a šľapeš. To už ale nie je o jazde na biku...
    Je to jak so všetkým, záleží čo jazdíš a čo od toho očakávaš. Ak máš fyzičku, na technickejšiu trať, na zjazdy je lepšie mať ľahký bajk. Vylezieš všetko. Možno nie tak rýchlo, ale vylezieš. Limitom je trakcia
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.12.22  12:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Market
    Jj, viz já 11:35
    Na druhou stranu to používá dost lidi i na běžných asfaltových cyklostezkách s minimálním převýšením, a tam mi to smysl nedává...
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 15.12.22  12:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

wl: ano, v tom momente to tak je...
    ALE potom pride take stupanie, kde si to das na 2., alebo 3. stupen podpory a zrazu si niekde, kde by si bez ebiku nikdy nebol :-) napr. na Sliezkom dome v Tatrach :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.12.22  11:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

pd7
    S novými pořádnými e-koly i auty je to teď stejné, jsou drahé a přesto nejsou skladem a musí se na ně dlouho čekat.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.12.22  11:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Market
    "...ten najnizsi, ktory ti v zasade kompenzuje vahu ebiku a jeho odpor,..."
    To zní jako nahrávka na smeč, protože v tomto režimu to e-kolo vlastně moc nedává smysl a vypadá to jako vyhozené prachy. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.12.22  11:35

iu
    Jak píší ogaři, s MTB ebikem se vydáš i tam, kde by tě to s normálním kolem ani nenapadlo (nekonečné táhlé prudké stoupáky apod.), a pak budeš muset makat jako na normálním kole na "normální" trati a nejen "trochu šlapat". Chce si to zkusit v tom prudkém dlouhém táhlém, ideálně někde v horské oblasti.
    E-kolobka je na to, vozit si pr.del, ne na sport a taky většina z nich opravdu prudké stoupání nedává, pokud teda jezdec neváží 30kg i s ponožkama.
    "Sranda" je hlavně to, že dnes pořádný MTB e-bike stojí skoro stejně, jako woodyho nová dospělá motorka.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 15.12.22  10:50

Na normálnom biku potrebuješ mať kondičku, aby si niečo videl, zažil. Kedysi (dávno) som dával hrebeňovku po Štefánikovej až po Biely Kríž s tým že po Karpaty som šiel po vlastnej ose. Dnes by som umrel v polovičke cesty tam. Ebike sprostredkuje tento zážitok širším masám. Záleží na používaní. Ja sám by som sa teraz nevedel rozhodnúť, či ísť do čo najmenšej váhy (karbónové kolesá sú najviac), alebo pomôcť tej svojej ne-kondičke. Každým ďalším rokom sa asi prikláňam k pohonu...
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 15.12.22  09:17

iu: Kym som ebike naskusil, mal som uplne rovnaky nazor ako ty. Vieš, ono strasne zalezi na tom, aky stupen podpory si das, ci iba ten najnizsi, ktory ti v zasade kompenzuje vahu ebiku a jeho odpor, alebo najvyssi, ktory je pre dochodcov a dedkov... :-)
    Ja som jazdil v lete skoro 1000 km mesačne a mozem ti povedat, ze som schudol 5 kg a objavil som vo svojom okoli take lesne a polne cesty, kopce a miesta v prirode, kde by som sa v zivote na normalnom biku nedostal...

S ekolobezkami suhlasim a duplom nechapem samovrahov, ktori si kupia ekolobezky s max. rychlostou vyse 40 km/h, kde s tymi pidi riadidielkami a malickymi kolieskami je to o zivot. Neraz ma taky samovrah predbehol, ked ja som isiel cca 30 km/h a on okolo mna preletel aspon 50 km/h... To je vazne o zivot...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 15.12.22  09:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Sranda je, že tie bicykle dnes stoja toľko, čo dakedy (menšie) autá. >:-[] 8-s
    Popravde ja som zatiaľ ebikom (ani ekolobežkám) moc neprišiel na chuť, príde mi, že v dnešnej dobe bicykel je športové náčinie (a nie ako dakedy nutnosť pre ľudí, čo nemali na auto), teda jazdím na bicykli preto, že si chcem trochu zamakať. No a baterkové bicykle idú tak trochu proti tej myšlienke. Aj keď beriem, že na tom ebiku stále aspoň trochu šliapem, na rozdiel od ekolobežky. Tam sa ľudia tvária športovo, že sú na vzduchu a robia niečo pre zdravie, ale reálne len pasívne stoja a vezú sa. Ešte rozumiem dôchodcom, ktorí už nevládzu a chcú podporu, ale pri zdravom človeku mi to moc zmysel nedáva.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 15.12.22  08:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Ach jo....já věděl, že to tak jednou dopadne.....Číňani přesedli s kol do aut a my zase z aut na kola....já to věděl....já to tušil....ach jo... :'-( :'-( :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 15.12.22  08:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

wl: no stary 3 mesacny s 2500 km najazdenymi som predal o 700 eur lacnejsie oproti nakupu a novy (lepsi) bol o 500 eur drahsi ako stary, cize vysledok je doplatok 1200 eur...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.12.22  01:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

1000 euro tě stálo co, ta výměna biku?
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 14.12.22  22:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Neviem ti poradit, nesedel som na tom...
    Parametre to ma na papieri OK, len neviem najst kolko kg to vazi...
    Cena je uz ale dost vysoka...

Moj prvy ebike (najazdil som na nom za 3 mesiace 2500 km) bol hlinikovy, zdvih 120 mm a kedze sa mi vobec nepacili tie zvary na rame, tak som ho vymenil za ten karbonovy, ktory ziaden zvar nema a je o 1kg lahši :-) Cela ta sranda ma stala vyše 1000 Eur. Kazdy sme troska uchylny svojim sposobom :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.12.22  21:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Já bych chtěl právě spíš celohliníkový rám.
    Mám vyhlédlé tohle:
    [odkaz]
    Ale ani za ty prachy ho pořád nejsou schopni dodat.
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 14.12.22  21:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Ak sa nemylim, tak vsetky 140 (vyska zdvihu tlmica) maju:
    C:62® Monocoque Advanced Twin Mold Technology, Aluminium 6061 T6 Rear Triangle
    To znamena, ze hlavny ram je karbon a zadna stavba je hlinik...

Potom ma CUBE aj celokarbonove ramy, kde by sa usetrilo na hmotnosti asi okolo 1 kg, ale to uz bolo o dost drahsie, takze na to som sa vyprdol... Ale pozeral som to niekedy na jar, uz presne nepamatam detaily.

Ono, keby mal clovek vsetko takto detailne preluskavat, tak by tym zadrbal cely svoj volny cas. A to sa mi nechce.

P.S.: Teraz uz par hodin pozeram a pocuvam vyfuky na TYGRa a uz len z toho ma ide slak trafit kolko ich je a ako su rozdielne drahe a zvuk pocujem len na YT... No vyber si :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.12.22  21:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: YaGRis

Market
    Díky. Všechno jen rámy v karbonu?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.12.22  21:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Body kit pro C-HR

pd7
    Jsem stydlín... ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…