Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Dany 13.01.23 08:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
Aký je to ročník?
Dával si originál samosvor? Skrátené radenie?
Pavučiny vo výfuku, zatuhlé tlačítko jazných režimov...
Humplovanie na krátke vzdialenosti a máš tam dieru v streche!
Ešte sa nad tým zamysli >:D -
speedfred 13.01.23 08:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
Takže 460.000? To by šlo, už stojim v rade aj ja. >:-[]
Asi som mal ešte vydržať s M235i a vydelal by som. Špéra bola ale radička už nie preto bol asi taký prepad ceny.
Ja som ju kupoval za 999t s DPH, kde tie lanské snehy sú. -
pradeda777 13.01.23 08:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
Dany....no problem... :yes: Poloviční cena je 920 000 Kč..... :-! Momentálně má najeto 11500km. (M performance parts mechanický samosvorný diferenciál a řadička).
[odkaz]
-
Thomasino 12.01.23 23:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
Tak jako taky jsem si dlouho říkal, že na to občasné víkendové ježdění stačí M2, že je zbytečné doplácet dalších 900 tisíc na Cayman GTS 4.0 >:-[] , který ani nebude mít takovou výbavu... Ale tak zase má o 200 kilo nižší váhu... Zvyšovat výkon umí každej, snižovat váhu je už náročnější...
Mimochodem jsem byl pozván na tajné představení nové M2 na živo. Museli jsme odevzdat telefon a pak nás pustili za závěs, kde jsme ji mohli očumovat v té hnusné bleděmodré z i30N. Jako na živo vypadá o něco lépe než na fotkách, ale stále je ten zadek docela brutus. Ale vyboulený blatníky s těmi prahy vypadají skvěle! -
woody-alien 12.01.23 19:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
iudex: Ano, to je pravda. Jenže se to dá říct i o spoustě jiných věcí, že je reálně nepotřebuješ, jenom chceš. Ne snad, že by to byl smysl života, ale dělá to život radostnějším. Tímhle ultrakorektním náhledem by ti za chvíli pověření hlídači začali určovat i jak často máš šu...at. S prominutím. >:D -
woody-alien 12.01.23 19:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
wl: Zdá se, že dědův altruismus (je ale škoda mít 1er v garáži jen na "občasné vyvětrání", když by mohla někomu sloužit celý rok) hraničí se sebepoškozováním. Nebo se ztrátou příčetnosti. >:D -
woody-alien 12.01.23 19:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
pd77: C-HR GR Sport "jede vlakem" a je momentálně někde ve Slovinsku.....
Tak kdyby tam někde u Lublaně potkala mojí Proace, ať jí vyřídí, že už to přejela a ať kouká mazat přímo na sever. >:-[] -
iudex 12.01.23 17:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
Fred: trafil si klinec po hlavičke. ;-)
Ale vlastne to platí pre nás všetkých, že tie autá nepotrebujeme, ale chceme? Potrebuje niekto reálne 300, 400 či 500k auto? Nepotrebuje. Na dochádzanie do práce, cestovanie a rodinné potreby objektívne nič viac ako povedzme Octaviu so 140 kW nepotrebuješ. Dvojmiestny športiak so štvorlitrovým šesťvalcom použiteľný len na víkendy za dobrého počasia tiež nepotrebujeme. Ale sakra ho chceme. >:D
P.S. Inak áno, pridávam sa do názorového tábora, že 1. hybridný crossover na daily a 2. zadokolka s R6 a manuálom na občasnú zábavu je dokonalá kombinácia, ktorá nepotrebuje meniť, je to ideál. -
pradeda777 12.01.23 16:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
Dany....mám v garáži místo jen na 2 auta. Tož vlezly by se i tři, ale to by 2 menší musely stát za sebou. Proto raději počítám jen se 2 auty.
M140i je teď dost využívaná a právě proto vidím, že manuál ano, ale něco menšího by mě vyhovovalo víc. Myslím, že to Aygo X manuál by bylo ideál. ;-) -
Dany 12.01.23 12:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
tož, keď sa takto ponúkaš. Ja ti to môžem vetrať a navyše ti nebude zavadzať v garáži ;-)
Je to smutné, že je takto nevyužívaná, ale peniaze zjavne nepotrebuješ. Prečo sa zbavovať občasnej zábavy a kupovať ďalšie nezaujímavé auto, zjavne iba kvôli manuálu? -
pradeda777 12.01.23 10:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
Dany.....tož ano....to je plán B. Je ale škoda mít 1er v garáži jen na "občasné vyvětrání", když by mohla někomu sloužit celý rok.
Když bych koupil i Aygo X manuál (nebo Yaris 1.5 manuál), tak bych si mohl procvičovat tuhnoucí klouby a svaly..... ;-) No a C-HR by pak byla na stand-by.... ;-)
Ano, původní plán byl jiný....... :-! -
Dany 12.01.23 07:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
Dedo, budeš mať "univerzálny" malý hybrid, ideálny do pekárny a ty rozmýšľaš nad ďalším malým autom? Asi tomu prestávam rozumieť...
Nechaj si jednotku a kašli na to. Ak sa ti raz do roka drapnú sadze, vezmeš prevetrať jednotku. Na všetko ostatné dobre poslúži CHRo. -
pradeda777 11.01.23 15:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
iu....souhlas. Ale naštěstí je stále z čeho vybírat. Ceny jsou už pěkně vyšponované to je taky pravda. A ano, EV s tím mají hodně co do činění. Nevím, ale tuším, že se díváš na náhradu za 3er a přitom něco menšího. Když chceš zůstat u BMW, tak 128ti by bylo fajn, i když není možnost manuálu ani adaptivního podvozku. U M135i stále chybí manuál. Pak je tu Ford Focus ST X. A ten má vše. Kdybych musel mít manuál, tak toto by bylo moje volba. Já bych se také díval na GGTi v manuálu, jelikož mám značkový servis v místě.
Já jsem bohužel teď chycen v pasti, protože jsem se rozhodl jít do univerzálu a k tomu C-HR už celkem nic nepasuje. :-( Leda tak Aygo X v manuálu na lítání do pekárny a do Kaufu....[odkaz] -
speedfred 11.01.23 15:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
Možno zabŕdnem trocha do konšpirácii ale toto je celosvetový trend našich vladárov a elektrifikácia musí byť za každú cenu aby nás (dalšie generácie) mohli kedykoľvek "vypnúť". Ktovie či automobilky nemajú nejaké skryté/tajné dohody preto nikde nič není. Toto už nemá s kalitalizmom nič spoločné.
PS: prdím na to a asi v nedeľu letím smer Portimao a čaká tam GT3 RS.
PS II : X Blow už má plne otvorený výfuk, snáď bude aj nejaký plamienok. -
iudex 11.01.23 14:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
Pradeda: keď ten zoznam zoberiem z pohľadu záujemcu o kúpu, tak je to dosť smutný pohľad: prvé dve miesta obsadili autá, ktorá sa kúpiť nedajú a celkovo tie ceny sú v polovici prípadov také, že popierajú podstatu hotheču (dostupné zábavné auto). Ak zoberiem ako takú akceptovateľnú hranicu 40000 eur, tak tú podliezajú iba 4 autá z 10 (oba Hyundaie, Ford a Yaris). Ak požadujem aj praktickosť a trochu priestoru (teda vylúčim triedu B), zostávajú iba dva kompaktné hotheče: I30N a Focus ST. Ak aj hranicu zvýšim na 50t, pribudnú len 3 autá: GTIC, 128ti a Leon. Bieda. 8-s
Inak práve som čítal, že príchod M2 sa oneskoruje min. o pol roka, jednak z dôvodu nedostatku súčiastok, jednak z dôvodu uprednostňovania výroby elektromobilov. Proste nielen BMW, ale asi všetky automobilky zjavne ani napriek enormnému záujmu o športovo ladené výkonné autá tieto nemajú záujem vyrábať a predávať, absolútnu prednosť má elektrina. 8-s
EDIT: včera som sa bavil s Legom, vraj obzeral na salóne 4GC, pričom s motorizáciou 20d stálo 75t. Za konzumný dízel! Pritom za rovnakú cenu predávajú elektrickú sestru i4, ktorá má ale 340 koní. Čiže aj takto sa znižujú predaje spaľovákov a tlačí elektro. :-/ -
pradeda777 10.01.23 14:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CtR
wl....sleduju.....tyto slevy jedou už několik roků.....ale na prodejně už ani ťuk..... ;-) >:D >:-[] Podle toho, co vidím teď v akčním ceníku, tak bych ušetřil víc jedině kdybych měl vůz na protiúčet. Ale už tenkrát mě sám prodejce řekl, že na tom budu o hodně lepší, když náš Yaris prodám sám....takže asi tak.... :-! -
Dany 10.01.23 10:59
« Re: Re: Re: Re: Re: CtR
Chlapi, všetko dobré v novom roku ;-)
Thom, veľká gratulácia. Plníš si sen mnohých z nás :yes:
iudex, ja sa na žiadnu blízku investíciu do povozu nechystám. Minulý rok som vrazil jedno malé auto do kuchyne... Vlastne som stále dosť spokojný na to, aby som v tejto divnej dobe nad niečím rozmýšľal. Ale jeden krok som spravil. Žene sa páči vozenie na kosoštvorci, tak mám dvere otvorené. Už len niekde vyhrať >:D -
iudex 10.01.23 08:41
« Re: Re: Re: Re: CtR
Inak sa rozmáhajú videá automobilových redaktorov a youtuberov o tom, kto si objednal type R. Mám pocit, že aktuálne polovica youtube petrolheadov si objednala buď GR86, alebo type R. Asi preto sú vypredané. >:-[] (a ešte viac videí je, ako sa objednať nedajú).
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Inak aj woodyho odysea by už asi bola na jedno dobre nasr_té video. >:-[] -
Thomasino 09.01.23 17:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: TYGR
A což teprve, když to bude COUPE GTS 4.0 s pevnou střechou !! ;-) >:-[]
"Boxster GTS za 70 700 liber vypadá jako překvapivě dobrá hodnota vzhledem k tomu, že sdílí stejný motor s dražším 718 Spyder. Audi R8 Spyder stojí více než dvojnásobek, ale jízda již není poutavá. Totéž platí pro nový Mercedes-AMG SL . A pokud si myslíte, že o něco levnější BMW Z4 je skoro stejná liga jako šestiválcový Boxster GTS 4.0, zamyslete se znovu. Pravda je, že za tyto peníze nemá GTS žádné vážné soupeře." -
pradeda777 09.01.23 12:05
« Re: CtR
iu...ok. Toto mě nepřekvapuje. Type R byly v Austrálii vždy populární. Hlavně mezi Asiaty, Vietnamci, kterých tam bylo už i za mých časů, habaděj. Já jsem moji ITR koupil od Vietnamce a taky Vietnamci nakonec i prodal. I úpravy, které jsem na ni dělal, prováděli Vietnamci. ALE. Jak už jsem několikrát zmínil, tato poslední CTR není u mě žádný Hot hatchback, ale je to Hot liftback. Na hatchback je to mooooc dlouhé. Zrovna tak jako moje M140i není hatchback, ale kombi. Mám to napsané i v techničáku. A právě proto, že je nová CTR tak dlouhá, nedělá na mě ten správný dojem. Takže, i kdybych byl potenciální kupec, tak by mě jeho "praktická nedostupnost" moc nemrzela. Už předešlá "divoká" CTR byla zbytečně natáhnutá a byla spíš liftback než hatchback. U mě je typickým příkladem hatchbacku VW Golf nebo Suzuki Swift. [odkaz] -
iudex 09.01.23 09:32
« CtR
Tak Civic type R je vypredaný nielen v Eu, ale aj v Austrálii. Aussies píšu, že kvóty na prvý rok sa vypredali za necelých 24 hodín a nové objednávky majú dodaciu lehotu 18 mesiacov až 2 roky. 8-s A to majú pomerne štedré počty: 600 ks ročne, napr. Kanada vraj má 546 ks na tri roky.
[odkaz] -
Thomasino 04.01.23 13:21
« Re: Re: Re: Re: TYGR
Jooo, Ondra Š. z Corners řídit umí, to se ví. Nakonec měl jsem s ním tu čest jet 2 kola na Nordschleife, kde mě z místa spolujezdce lehce koučoval a vylepšovali jsme stopu a trochu zrychlili, jelikož v řadě míst jsem byl prý opatrný až moc >:-[] No a druhý den mi to pak uklouzlo na oleji v zatáčce a byl jsem v háji... Nicméně video z té nehody viděl i on a taky mi psal, že s tím nešlo nic dělat, že jsem to v první chvíli pochytal dobře a pěkně držel po čumáku, než přišla ta hrozná rána do odstaveného auta :-O -
Market 04.01.23 13:09
« Re: Re: Re: TYGR
No chlapec to auto nesetri ani troska, asi ho ma pozicane... :-!
Do tych vracakov tam vraza jednotku a skoro stale toci az do obmedzovaca..
Auto po nom by som nechcel kupovat >:D
Co sa spetaku tyka, tak mal som tam ten adapter na zvysenie (plastovy z 3D tlaciarne vytlaceny), ale potom mi spetak tak vibroval, ze ma to viac sralo ako to, ze mi zavadzia. Tak som to vratil do povodneho stavu a rozmyslam o hlinikovom...