iudex 06.04.23 10:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
wl: natrafil, narazil na, našiel, postretol...
Ale čo si myslíš o tej stránke? Asi kameň úrazu bude ten "reimport", či? Lebo v dnešnej dobe 23% zľava je neuveriteľná, to má človek chuť sadnúť do auta smer Deutschland. -
iudex 06.04.23 08:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Naďabil som na stránku, kde ponúkajú BMW s výraznými zľavami, od 19 až do 24%. Napr. na M340i je to 23,6% a na M3C 22,3%: [odkaz]
Vyzerá to príliš dobre, aby to bola pravda, resp. to asi bude mať nejaké "ale". -
speedfred 05.04.23 16:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Nikdy by som si netrúfal tvrdiť že raz bude Porše aj ekonomická kúpa. >:-[] Áno je tam drobné ale, 2 vs 5 miest.
Teraz sa zdá moja nadácia "Porsche do každej rodiny" už aj celkom ako racionálna a rozumná. -
Thomasino 05.04.23 16:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Iudex a Speedfred uhodili hřebíček na hlavičku!! Raději už základní Cayman 2.0T 300 PS, lehce vybavený za 80 tisic EUR, než FWD CTR za 70T EUR.
Zkusil jsem to schválně rychle nakonfigurovat, jen středně nutné věci, jako větší kola 19", LED světla, střední sedačky Plus (základní je dost bída), akorát že jdou asi jen v kůži, takže jsem dal nejen vyhřívání, ale také ventilaci :-) Pak samosvor a adaptivní podvozek.. Ještě by se dalo ušetřit za tu metalízu (dát základní bílou, červenou nebo žlutou), ale zase tyto kola vypadají k té modré dobře. Tady konfigurace a na dalších pak fotky:
iudex 05.04.23 14:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Malý fun fact: na mobile.de je na predaj 6 ks nového type R. Všetky stoja oveľa viac, ako je cenníková cena (55t eur), väčšina z nich stojí 70t eur: [odkaz] 8-s
To sa už fakt začína javiť Cayman GTS za 100t ako dobrý kauf. -
speedfred 04.04.23 16:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Vďaka za "krásnu" konfiguráciu a aj keď je to Pórš tak ale ružovééé ani náhodou!
Obyč Boxster ani GTS nie, pretože ten Spyder/GT4 je v detailoch trošku iný ale celkovo pre moje oko nádherný. Technika tak isto kúsok ďalej ale druhá stránka je ten mastný príplatok za GT techniku.Ja viem všetci hovoria, píšu že GTS je v Porsche zlatá stredná a asi idealna cesta ale ja to tak nemám.
Ako sme boli jazdit v Portimao cez zimu, tak to bolo hotovo. V jededen z tých dní som dal snáď 40-50 kôl a už som na ňu (GT3 RS) začal aj tlaciť tak potom človek zistuje že tie peniaze čo pýta Porsche za svoje diela sú asi adekvátne aj keď je to stále strašne moc a pre väčsinu z nás nedostupné.
Ako píšu rôzny novinári, tak som pochopil čo to je keď ti volant začne tancovat medzi prstami a začneš cítiť ako auto ožíva. To už je ale celkom kalup na ktorý sa asi nedostane väčsina ludí pri takom zbežnom jazdení alebo prevezeni pretože faktor strachu keď vidíš cenu auta. A treba priznať že aj vo vyladení elektroniky čuť tie peniaze pretože keď som to vypol tak bolo hodne veselo a podarili sa aj nejaké digitálky (hodiny).
To len taký krátky poznatok. -
pradeda777 04.04.23 15:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
tms.....Tvůj kámoš Šenkýř má také jednoho na prodej....má to ale nějaké úpravy. Kdo ví kolik závodů to má za sebou..... >:-[] >:-[] >:-[] Ale to z Prahy s těma polepama vypadá dobře včetně ceny. Ty jsi s ní jel? Tož poreferuj. Proč je to tak levný??? -
iudex 04.04.23 15:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Ako ja nemám moc rád polepy, tak práve tento vyzerá vkusne a prijateľne a rozhodne osvieži nudnú bielu.
Inak ceny šialené za jazdenky. Fakt prestáva platiť to staré pravidlo, že auto nie je investícia, lebo stráca na hodnote hneď, ako vyjde zo salónu. Dnes na hodnote dramaticky rastie, ojazdíš a ešte so ziskom predáš. 8-s -
Thomasino 04.04.23 12:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Spyder je pěkný jako design, ale ta jednovrstvá střecha by mě asi vadila, raději tišší 3 vrstvou v Boxsteru. A ještě si ho můžeš udělat v barvě jaké chceš. Akorát to nepůjde nyní podle všeho už s PDK, mají nedostatek. Tady jsem ti Speedfred udělal pěknou konfiguraci (a další fotky). Už od 2.6 milionu Kč
pradeda777 04.04.23 08:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Tož v Porsche jsem jel v Austrálii 2x. První byla 911S z roku 1973 2.4 l, 5kvalt manuál a byl to ulítaný křáp, takže dojem byl celkově nula celá nula nic......
Druhý byl nový Boxer cabrio a projížďka kolem moře byla úžasná. Toho bych tenkrát hned bral, kdybych na něj měl. Dnes už na něj mám, ale použití pro něj nemám a tělesná schránka už vyžaduje spíš něco jako C-HR.... >:D >:D >:D -
Thomasino 03.04.23 21:53
« Re: Re: Re: Re: Re: M2
Mě se ta běžná metalická modrá Gential moc nelíbí. Jako ujde to, stále lepší než černá nebo bílá, ale jsou tam lepší barvy. Ikdyž se zlatými koly, jak jsem to viděl za plotem v Katowicích, je to zajímavá kombinace. Spyder bych bral v modré Shark, nebo stříbrné GT Silver. Bohužel GT4 a Spyder nemá moc barev na výběr. U mého GTS 4.0 jich je naštěstí více :-) -
Thomasino 03.04.23 20:29
« Re: Re: Re: M2
Ano, to jsem jel do Mostu na Porsche sraz. To jsem ti do telefonu neříkal??
Spydera jsem fotil hlavně pro známého, který má stejnou konfiguraci objednanou (Tomáš s vinovou Giuliií QV) :-)
Jasný, příští rok už se svojím Caymanem!! Jinak mají v Krakově asi na prodej černý Spyder ;-) -
speedfred 03.04.23 20:14
« Re: Re: M2
Takže ty si bol v Moste ako som ti blikal v piatok? Celkom slušné množstvo Stuttgaských som videl po ceste (tiež som bol v Moste).
Budúci rok tam už budeš aj so svojím?
Toho modrého Spajdra si tam dal provokačne 3 fotky?
k M2 : tá súčasná teda nestojí za moc dizajnovo, neviem kde k tomu chodia a kto to schvaľuje. Asi som už moc starý. -
Thomasino 03.04.23 19:29
« Re: M2
No mezi řádky je u některých testů znát, že je tam značný posun ke GéTéčku, ten nárůst váhy a menší zábavnost se mi nelíbí.
Jinak v pátek jsem byl v Mostě na upršeném Porsche Day, díky počasí nedorazily avizované skvosty jako Carrera GT, nebo 959, nebo 918. Bylo celkem asi 180 Poršek. Pěkná akce! Tady pár fotek: [odkaz]
Jo a chvilku jsem pokecal s Muldixem (skvělé testy MM automotive, neboli Martin Miler), mimochodem říkal, že GTS 4.0 je skvělá volba, že je to taková tajná volba znalců :-) Zvláště s manuálem.
A dneska jsem viděl na živo modrý nový CTR a vypadá famózně!! Stále agresivně, ale už to není jak devadesátkový tuzing :-)
pradeda777 03.04.23 17:57
« Re: M2
iu.....tož já jsem si myslel, že po tom, co BMW "udělalo" s předkem na M3, bude už nemožné udělat ještě zoufalejší předek, ale strašně jsem se mýlil....BMW to dokázalo s M2.... >:-[] >:-[] >:-[] Ano, je to hrůza! Manuál? Že ho ten strejda nedoporučil, mě nepřekvapilo. Asi ho ve svém autě nemá..... ;-) Video z Carwow.....ten guy s tím jeho příšerným pommy accentem je mě odporný.....sorry jako... ;-\ A ano, M240i vypadá "a heaps better".....i samotné 230i by nebylo matné....180 kW 0-100 5.9 sec. a je o 150kg lehčí.... ;-) :-! -
iudex 03.04.23 08:56
« M2
Konečne sú vonku testy novej M2 a sú celkom nadšené. Akurát na Autoexpresse trochu prekvapivo píšu, že treba brať radšej automat, lebo manuál je stále "bavorácky" a má zbytočne dlhé prevody: [odkaz]
Tomovi sa budú páčiť gumy, 275 vpredu a 285 vzadu, takže žiadna nedotáčivosť pre nedostatok gripu vpredu.
Tu je video z Carwow: [odkaz]
Ja len neviem stále stráviť ten dizajn, štandardná 2er (s M paketom, resp. M240i) vyzerá lepšie. -
pradeda777 31.03.23 15:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
iu....sorry, ale u mě je malé auto pod 4 metry na délku. 4-4.5 metru je kompakt. Průměrný kompakt je potom 4.25 metru na délku. C-HR je potom nadprůměrný kompakt. Čili pro mě "velké auto".... ;-) Tiguan s délkou těsně nad 4.5 metru je zrovna tak jen větší kompakt. BMW F15 X5, kterou jsem svého času měl, bylo pro mě "až moc velké auto"..... ;-) ;-) ;-) -
iudex 31.03.23 13:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
dedo, tá Tvoja teória, že CHR je nejaké veľké auto... Už sme sa bavili, že je rozmerovo pod priemerným kompaktom, je napr. kratšia (-2 cm) a užšia (- 3cm) ako Focus. Proste malé kompaktné auto. A dávať to do jednej vety s Tiguanom sa nedá, ako písal Tom, to je o 15 cm dlhšie a 11 cm (!) vyššie auto, proste iná trieda. -
pradeda777 30.03.23 22:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Tož kdyby se Tiguan a C-HR postavily za sebe a vedle sebe, tak by asi nějaký velký rozdíl nebyl.....mě se zdálo C-HR originálně také menší....ale není...je to pěkný cvalík..... ;-) Až bude trochu solidní počasí něco zorganizujeme.....
Thomasino 30.03.23 22:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Klidně :-) Stačí na 2 hodiny a projedeme se kolem Kyjova. Aspoň budeme vědět, co od vás zase za pár let koupíme >:-[] CH-R se mojí soudružce líbí, jen jí to přišlo velké. A mě tehdy místo Tiguana malé. Spíše vzhlížím k novému CH-R, jestli bychom měli najít něco mezi Tiguanem a novým Yarisem.
Fotit umím jenom trochu, naštěstí mám cit pro kompozici a výběr místa, ale nějaké nastavování foťáků mi nikdy nešlo, potřebuji automat :-) Mistr přes focení je tady iudex a White Label..
Ale občas se taky nějaké fotky povedou, třeba tyto dvě cestou do Rožnova jsou tzv. "katalogové":
Thomasino 30.03.23 17:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Nahodili jsme letní kola a snížili našeho eRkového Tigouška o dalších asi 20mm díky pružinám H&R, plus dozadu hodili podložky 10mm, aby se ty kola pěkně srovnala s blatníky :-) (stejně jako vpředu, kde je to bez podložek). Už se to tolik nenaklání a je to o kousek tužší. A stále se do toho o dost lépe nastupuje, než do Golfa, taky díky většímu otvoru na výšku. Původní výška mezi koly na třetí fotce. Na druhé srovnání velikostí s iudexovou CX-5 ;-)
pradeda777 30.03.23 16:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
iu....CX-60 Tady chválí dost.....[odkaz]
a tady už míň...[odkaz]
a tady borec podvozek vůbec nezmiňuje, což by mohlo znamenat, že byl pro něj ok.
Tož já bych do toho šel, kdybych potřeboval něco většího. Šestiválec v benzinu tady asi neuvidíme, takže není třeba čekat. Zaujal mě ten super výkon. Kdyby se ukázalo, že ten podvozek je opravdu moc tuhý, tak bych to pořešil menšími ráfky a měkkými, vyššími pneu. Originály jsou 21", tak prostor pro takovou akci tu je. V nejhorším případě výměnou tlumičů. Chce to se jen pořádně s vozem projet...jako vždy.... ;-) -
iudex 30.03.23 13:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
pradeda: CX-60 vyzerá fajn, ale je to veľkostne a hlavne cenovo o triedu vyššie ako CX-5 (min. 300t Kč). Hybrid by teoreticky šiel, odkedy mám fotovoltiku, ale ten v testoch zrovna nechvália. Zdá sa, že Mazda ako nováčik v rámci PHEV to ešte nevychytala, tu je Toyota ďalej. To lepšie recenzie má ten R6 dízel, ktorý chvália, Rasťo bol dosť nadšený: [odkaz] Ale ideálom by bol ten R6 benzín, ktorý majú v Amerike, k nám sa ale zrejme nedostane.
Výhoda Mazdy ale je, že veľa áut majú skladom, na rozdiel od spomínanej Toyoty.
Btw. aj by som sa Ti smial, že Ti robí problém základné nastavenia auta, ale pomaly sa aj ja posúvam to kategórie, že ma nové fičúry len rozčuľujú a nebaví ma študovať si ovládanie niečoho, čo malo byť intuitívne. -
pradeda777 28.03.23 20:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Já bych raději bral Mazdu CX 60 2.5 l PHEV 327/500 vrchol. Mají jich skladem v AutoPalace několik. Ale nejsou z levného kraje....to je pravda.... ;-)
Edit. Dobrá zpráva. Už se mě podařilo "oživit" digitální rychloměr v C-HR, tak už vím jak rychle/pomalu jedu... ;-) Problém je, že si nepamatuju, jak jsem to udělal.... ;-) -
pradeda777 28.03.23 11:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
iu...CX-5 je cool.. :yes: Když jsem v 2014 prodal MPSu a čekal na novou, která nikdy nepřišla jako Godot, tak jsem si projel všechny verze CX-5 a byla velká spokojenost. Jen mi tam chybělo to 2.3 l turbo.... ;-) Diesel byl o hodně lepší než benzin, ale zrovna v tu dobu propukla u Mazdy ta aféra s naftou v oleji a tak Mazda vypadla z "rovnice". ;-\ Ale jinak souhlas s tím, že jako rodinné auto by byla v benzinu fajn. Z nafty bych měl pořád trochu obavy. Ale jestli potřebujete ten extra prostor, tak RAVka by byla potom lepší, to je fakt. Tu CX-5 jste měli v benzinu nebo naftě?
Něco z Austrálie....By MATT BROGAN
MAZDA has detailed pricing and
specification for its forthcoming
CX-90 large SUV, the three-row
family hauler due in showrooms
from August priced from $74,385
plus on-road costs.
Now available to order, the “largest
and most luxurious SUV ever to lead
the Mazda range” is offered in three
grades, and with the choice of mildhybrid assisted and turbocharged sixcylinder petrol (254kW/500Nm) or
diesel (187kW/550Nm) engines.
All variants are equipped as
standard with an eight-speed
automatic transmission and rearbiased all-wheel drive system, all
variants offer four selectable drive
modes: Normal, Sport, Off-Road
on a 3120mm wheelbase. The
numbers make it 25mm longer,
25mm narrower, and 15mm shorter
than the current CX-9, with 190mm
more space between the front and
rear axles.
Mazda says the dimensions mean
the CX-90 offers the same or greater
head- and shoulder room in every
seating row, while also providing
608 litres of cargo space – accessed
via a hands-free electric tailgate –
with all seating rows in use.
Tak toto by bylo zajímavé i když trochu větší.... -
iudex 28.03.23 10:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
No popravde RAV4 je u nás potenciálny kandidát na nástupcu Mazdy. Ak polovička niečo 6ke vytýka, je to zlý výhľad (kvôli značne šikmému čelnému sklu, pričom spätné zrkadlo spolu s konštrukciou kamery pred ním zakrýva značnú časť výhľadu. Keď teraz dostala náhradnú CX-5ku, veľmi si pochvaľovala lepší výhľad. Takže najbližšie rodinné auto zrejme bude SUV, CX-5, RAV4 a podobné, pričom RAVka je na tom priestorovo lepšie, ako CX-5.
Momentalne nukaju na novu M2 zlavu 14%, co by bolo super...
Stale som vsak toho nazoru, ze keby som si kupil auto drahsie ako 40.000 Eur bez moznosti odpoctu DPH, tak by som ho uz nikdy za rozumne peniaze nevedel predat...
Inak, vcera som bol po okreskach prevetrat TYGRA a bolo to take fajn, ze mam pocit, ze mat auto s 400 koni a viac je uz uplne nevyuzitelne...