Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
-
Thomasino 02.06.23 14:09
« Re: Spyder - no konečně !!
Pěkné shrnutí, už se nemohu dočkat svého Poršátka! >:-[] Ale posunuli mi to na září, tak snad už to bylo poslední posunutí!
A neboj, kdyby přišla u tebe nějaká finanční krizička, tohle auto prodáš za stejno, co jsi koupil, takže pohodička :-!
Jo a kšiltovka je nutná, od Porsche máš např. tady ;-) [odkaz]
nebo levnější černá zde: [odkaz] a bílá: [odkaz] -
pradeda777 02.06.23 13:48
« Re: Spyder - no konečně !!
Freddie....good report... :yes: :yes: :yes: Enjoy!
Cvakání rychlostí....velmi příjemný pocit. Zažil jsem na VTiR, ITR a také na MPS gen1. Na MPS gen2 bylo řazení stále skvělé, ale "cvakání" už "odstranili" zároveň s torque steering, které bylo na gen.1 až "moc zábavné".... >:D >:D >:D -
speedfred 02.06.23 12:17
« Spyder - no konečně !!
Tak som včera spravil cca 400km po okreskách a diaľniciach na novom “zelenáčovi”.
Prvé dojmy sú že to auto není tak výbušné ako QV ale i tak je hodne,hodne,hodne rýchle čo samozrejme ani nemôže prekvapovať pri 420 koňoch a váhe 1495kg (o 200kg dolu ako QV). Veniec volantu mi príde na môj vkus tenký (rovnako ako QV),hrubé BMW volanty mám radšej. O riadení toho moc nenapíšem pretože z mojich predchádzajúcich skúseností s Poršákmi viem že to začína fungovať až keď človek na to pritlačí a to sa mi moc nechcelo pri prvej jazde. Ostré je ale vcelku dosť aj keď mám pocit že na ostrosť QV tomu ešte niečo málinko chýba, ale i tak na “pohodové kabrio” je ostré až až.
Podvozok na počudovanie (pre mňa) vcelku komfortný a problém nastal až na hodne rozbitej ceste. Keď po okreske na to zatlačíš tak to začne v rámci možnosti krásne filtrovať rôzne hupy a nerovnosti, treba ísť ale trochu svižnejšie čo s týmto motorom, prevodovkou a celkovo šasi není absolútne žiadny problém.
Motor na to to že to je atmosféra s celkom dlhými kvaltami tak sa vie moc krásne pozbierať do otáčok povedzme aj na 4(237)-5-6 rýchlostný stupeň. Nižšie rýchlosti zvláda až moc motorkovo a k obmedzovači na 8000 rpm letí ako bláznivý hlavne to čo predvádza od 6-8000 stojí za to a hlavne je to aj slasť pre uši (viac sanie ako výfuk). Krásne tomu sekunduje aj “kutáč” cez ktorý cítiš ako tam jednotlivé rýchlosti zacvaknú. Normálne by som prisahal že aj v hlavici prevodovky je “niečo” čo akoby podporí to mechanické zacvaknutie jednotlivých rýchlostí.
Brzdy absolutne bez debaty, krásne tvrdý pedál s okamžitým účinkom.
Na večer som si dal aj jazdu bez stanu (moje prvé kabrio) a povedzme do 120 som mal pocit že je to tichšie ako so strechou. Šiltovku som nejako nikdy nemusel a ani nenosil ale až chcem nehať ten zbytok vlasov na svojom mieste tak budem musieť asi nejakú kúpiť.
>:-[]
PS: s tým výfukom budem musieť ale niečo spraviť.
PS I : keď som chodil v garáži okolo tej nádhery tak som si hovoril “ty blbec neistá doba a spravíš ďalšiu sekeru” ale včera sa to všetko nejako vyparilo z hlavy. Asi za to mohol ten prievan v kabíne.
PS II: 3 ide do 191km/h (samozrejme DE diaľnica). -
pradeda777 01.06.23 11:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
wa....výborný pomocník při řízení je H.U.D......měl jsem v X5, ale bohužel ani v jednom za současných vozů ho nemám. Škoda. V RS3 SB by byl, ale ten jsem nakonec "odvolal"..... ;-\ -
woody-alien 01.06.23 11:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
praděda: Ok, každej podle svýho....ale zvyknout si neznamená, že je to správně. Právě ty nejpotřebnější funkce by měly jít ovládat co nejjednodušeji. Je obrovskej rozdíl, když třeba S/S vypneš pouhým stisknutím tlačítka (když už musí být po každém startu aktivní) nebo když se kvůli tomu musíš hrabat v menu na displeji.....ovšem nejdřív si hezky počkáš než ten systém naběhne. Pokud vůbec. To samý klima, ventilace, vyhřívání sedaček atd.
Pokud se za jízdy jak správně píšeš věnuješ řízení, sleduješ kam jedeš a kam jedou ostatní.....pak je každá důležitá funkce ovládaná na displeji jasným krokem zpět v bezpečnosti. Kdo místo sledování provozu čumí do mobilu, tomu je to asi jedno.
-
pradeda777 01.06.23 09:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
wa.........Dobré téma k polemice. Já teda nevím jak ty, ale okukováním svého auta zvenku nestrávím ani zdaleka tolik času jako jízdou.
Ok. Já když jedu, tak se věnuju řízení...sleduju kam jedu a kam jedou druzí a interiér nevnímám...... ;-)
Pro mě je důležité, aby se mě auto líbilo z venku. Pak se cítím dobře i uvnitř. :-!
Samozřejmě než si auto koupím tak i ten interiér a ergonomii hodnotím, ale musela by to být úplná katastrofa, aby mě interiér od vozu odradil. Zkrátka provedení interiéru, kromě pohodlných sedadel a pocitu za volantem nepřikládám velkou váhu.
S moderními věcmi nemám problém. Časem si zvyknu a stejně používám jen ty nejpotřebnější funkce. Na display zatím používám pouze rádio a nyní i tok energie.... ;-)
Navigaci se musím ještě doučit a bude to celkem výzva, protože navigace funguje pouze přes mobil... >:D -
woody-alien 31.05.23 23:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
praděda: A to je důležité, protože se na vůz vždy díváš z jen venku....na interiér si rychle zvykneš
Dobré téma k polemice. Já teda nevím jak ty, ale okukováním svého auta zvenku nestrávím ani zdaleka tolik času jako jízdou. Ale ano, je to důležité, všichni chceme hezké auto v hezké barvě na hezkých kolech.....ale daleko víc než vady na exteriéru mě odradí vady uvnitř.
Ovšem teď nemluvím o tom, že bych nutně potřeboval z interiéru cítit eleganci a luxus, vybrané materiály a úžasně znějící audio. Vlastně jsem v tomto ohledu ochoten mnohé odpustit. Co ale neodpustím nikdy jsou blbosti a výmysly, ergonomická zvěrstva a obecně vítězství formy nad obsahem. A to co zmínil iudex, to k tomu přesně patří. Ergonomicky dotažený interiéry, kde sis možná mohl lehce zoufat nad nějakou rádobychromovou lištou z PVC, ale jinak se všechno ovládalo skvěle a na první dobrou, se s displejovým šílenstvím změnily na centrum nasírání.
To není žádný staromilství. Možná, že si časem zvykneš (a rezignuješ), ale nevěřím tomu, že kdy budeš schopen ovládat a regulovat celou řadu funkcí aspoň stejně tak rychle jako v interiéru s fyzickými tlačítky....a už určitě ne poslepu. -
pradeda777 31.05.23 20:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
5 Common Problems with the Alfa Romeo Giulia
Electrical Problems. Perhaps the most notorious of the Alfa Romeo Giulia's common problems has to do with the electrical system. ...
Engine Misfires. ...
Anti-Lock Brake Failure. ...
Failing Rear Brake Discs. ...
Fuel Leaks and Fire Risk.
[odkaz]
Is the Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio reliable?
2021 Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Review, Pricing, and Specs
Alfa Romeo isn't known for reliability, and over 40,000 miles with our long-term Giulia Quadrifoglio, we experienced quite a few quality issues. But this supersedan's sporting character and unrivaled beauty make it easier to overlook those flaws and enough to earn a spot on our Editors' Choice list.
So, když ji miluješ není co řešit...... ;-) >:D >:-[] -
speedfred 31.05.23 19:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
Dobrá obhajoba prečo nekúpiť Rolíka :-) .
Dedo, taká štatistika je k ničomu keď neviem koľko najazdia tie autá. Čo z toho keď mám 9000km za 10 rokov, tam sa snáď nemôže ani nič pokašlať až sa do toho nepustia kuny či iná háveď. -
iudex 31.05.23 16:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
Fred: tak pri Tvojom množstve áut asi neexistuje na Slovensku dom, kde by si všetky dokázal zaparkovať v garážach. >:D Naviac taký RAM sa do žiadnej štandardnej garáže nevlezie.
Mne napr. do oboch garáží vlezie max. 4,9m auto. Takže mám vlastne veľké šťastie, že si nemôžem dovoliť veľké auto, lebo ho proste nemám kde dať. Takže Rolls Royce, máš smolíka. >:-[]
Inak Julču s novými výfukmi by som si vypočul, už základ bol super a teraz to asi bude iný bzukot. Snáď sa Ti konečne tie srnky budú vyhýbať.
Pre Toma drag-race a okruh medzi Caymanom GTS a M2: [odkaz] -
speedfred 31.05.23 12:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
No musím vstúpiť do debaty dedo.
Prečo myslíš že Giulia by mala byť viac v servise ako doma? Zase nejaké krčmové kecy?
Jeden z dôvodov prečo som menil BMW bola aj spoľahlivosť (4 opravy za 16 mesiacov) kdežto Giu zatial funguje ako má (1 zvolávačka) a to už dostala celkom za uši.
Švagor má Toyotu Verso a tam furt niečo nejde, on povedal že tú značku už nemôze cítiť. Tojota je teda nespoľahlivá?
Včera som sa bol previezť na QV (decaty namontované) a to je celkom slušný hukot.
>:-[] -
pradeda777 31.05.23 11:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
iu.....Focus....TECHNIKA: 2.3 ECOBOOST, MANUÁL A SAMOSVOR…:yes: a z venku vypadá taky moc dobře. A to je důležité, protože se na vůz vždy díváš z jen venku....na interiér si rychle zvykneš, tak jako si rychle zvykám i já s C-HR. A velikostně na daily taky super.
[odkaz]
Z článku.....Prdelka Focusu je jako pěkné pozadí sportující slečny – proporčně vyhovující a na první pohled pevný. Focusu to sluší z každého úhlu pohledu a jediné partie, kde bych byl ještě odvážnější, jsou výfuky. Není to RS a ani nemělo být. Je to opravdu rychlé auto a rychlejší není potřeba. Když umíte řídit, je těch 280 koní tolik, že jste jednou nohou ve vězení a druhou pod zemí. Tohle auto bylo skvělý a mám takový tušení, že to je taková derniéra. Pokud můžete a máte o takové auto zájem, tak neváhejte a běžte ho vyzkoušet. Tohle je hothatchb pro rok 2023.
Kdyby mě nesedělo v garáži M140i, tak do toho hned jdu.... ;-)
Giulia looks great! No doubt about it.... :yes: Hlavně ta barvička....jako moje C-HR.. ;-) Ale ....taky chybí manuál a pak je tu možnost, že bude častěji garážovaná v servise než u Tebe doma..... ;-\
M2. Sladění s manuálem. S M140i (a snad i na Tvé 3er) je to podobné. Kvalty jsou dlouhé, protože BMW muselo udělat kompromis. Kdyby totiž byly kratší, tak díky mohutnému krouťáku by se řidič ve městě uřadil a na dálnici při 130km by motor točil jak crazy. Vysoký schodek mezi 5-6 by snad pomohl, ale co by to udělalo s převodovkou těžko říct. Ideálně by se dálnice pořešila 7 rychlostí, ale BMW takovou převodovku nemá a ani už mít nebude. A tím by se bohužel řešila jen dálnice, ale ve městě by to stále bylo samé řazení.... ;-\
M2 manual video. Autor správně říká, že manuál motoru nevyhovuje. A za to může krouťák. Už 500Nm u B58 je problematický a u M2 S58 je ještě o 50Nm vyšší, pak i větší turbo a tím i pomalejší nástup, což vytváří další problém.
Ano, N/A motory s nižším krouťákem byly jízdně k manuálům přívětivější. -
iudex 31.05.23 08:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
Pradeda: v poslednej dobe akosi viac inklinujem k sedanom. Nemám ale nič proti hatchbacku a hotheče sú stále teoreticky v hre. Focus síce spĺňa na papieri všetky požiadavky, vrátane toho manuálu, ale v poslednej dobe sa mi akosi prestal páčiť, notabene po facelifte, kde tlačidlový interiér nahradili tým otrasným tabletom á la Tesla. Plus - a to je pri HH zásadné - značne zdvihli cenu, a to sa mi pri Forde (z môjho pohľadu vždy cenovo prístupnému autu) ťažko spracúva.
Takže radšej nejaký elegantný sedan ako je Giulia. Po facelifte sa mi fakt páči: [odkaz]
A ešte k tomu manuálu. V teste M2 na bmwblog (ktorých rozhodne nemožno podozrievať zo zaujatosti proti BMW) ten manuál kritizovali (že nie je zladený s motorom a nevyužíva jeho potenciál) a autor sa vyjadril, že hoci sa mu to ťažko píše, radšej by bral automat: [odkaz] Fakt neviem, či by som si v M2 za ten manuál priplácal. Každopádne v bežných BMW je dilema vyriešená, manuál nie je. -
Thomasino 30.05.23 22:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
Iudex, pokud bys chtěl občas na okruh, tak bych vybíral z RS3 a M240i :-) (možná spíše tu RS3). Pokud by jsi chtěl okruhy vypustit a používat častěji jako daily, asi bych šel do M440i GranCoupe >:-[] :yes: Moooc pěkný auto! NO IKDYŽ S RS3 BY SIS OBČAS MOHL ZABLBNOUT BOKEM NA POLYGONU. -
pradeda777 30.05.23 15:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
iu....zajímavé vidět, že ani jeden "z vyvolených" není manuál..... >:-[] Tož, ono není v této kategorii v manuálu nic. Jo, je. Focus ST X. Na toho jsi asi zapomněl. Ok....u.s.r.a.n.ý čtyřvál, ale zato velký čtyřvál... ;-) .
[odkaz]
Já osobně bych bral Focus, kdybych musel mít manuál.
Ale jinak by člověk musel jít až k M2 a to už je o třídu dražší propozice a navíc.....ach ten předek.... >:-[]
Ok, také mě udivil ten výběr toho RS3 sedanu. I když jsme již párkrát uznali, že sedan RS3 vypadá líp než RS3 SB. ;-) -
iudex 30.05.23 15:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
Pradeda: tak pre nás, ktorých autá bavia, je zaujímavé zvezenie aj s autom, o ktorom reálne vôbec neuvažujeme. Minimálne aby som vedel, o čom sú tie vášnivé diskusie ohľadom električiek. ;-)
Inak stále platí, že kupujem najbližšie čistý spaľovák. Len tak interne som si zostavil poradie:
1. M340i xdrive
2. RS3 sedan
3. M240i xdrive
4. 330i
5. Giulia 2,0T
6. S3 sedan.
Pochopiteľne ideálom by bol viacvalec, teda tie prvé 3 miesta, v najhoršom ale aj dvojliter (v zaujímavom a peknom sedane). -
pradeda777 30.05.23 14:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
iu...ok. Rozšiřovat obzory je jedna věc a druhá věc je pro něco "zahořet" a dopředu vědět, že mě to s velkou pravděpodobností nebude vyhovovat. Ok, v tomto případě si to Tom jel jen potvrdit.
Baterkáče. Bohužel se jim už nevyhneme. Kdo má v garáži místo na dvě auta, tak ten si může jedno EV na popojíždění lehce dovolit. Určitě není na škodu si EV i hybrida už nyní vyzkoušet. Těším se na Tvoje dojmy..... :-!
[odkaz] -
iudex 30.05.23 13:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
Treba si rozširovať obzory, aj keď má človek favorita. Teda ak sa to vôbec dá, čo je dnes veľký problém pri výkonnejších spaľovákoch. Ak sa niečo propaguje, tak sú to baterkáče. Aj mne prišla pozvánka od BMW na predvádzačky... elektromobilov a hybridov. Síce nie som určite zákazník, ale v duchu: poznaj svojho nepriateľa som sa zaregistroval a budúci týždeň skúšam iX aj i7. :-O -
Thomasino 29.05.23 19:12
« Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
Právě že ta prkenost v nízkých rychlostech mě zase rychle hodila zpátky ke Caymanu GTS, který je měkčí a nižších rychlostech příjemnější, při tom neztrácí na zábavnosti. A110S se to snaží dohnat pubertálním práskáním od výfuku :-)
Iudex - ono to nejde tak úplně srovnávat s Caymanem T nebo základním Caymanen, který má sice taky 300 koní, ale je o 250 kg težší. Ale interiér vypadá lépe, plus image značky samozřejmě. S těmi abych srovnával základní A110 za cenu 1.6 mega. Výkonově se A110S blíží Caymanu GTS, ale zvuk a několik dalších věcí mluví jasně pro GTS se šestiválcem :-) Ale taky si za to zaplatíš (zaplatím). -
Dany 29.05.23 14:07
« Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
Mne sa tiež A110 veľmi páči. Retro vzhľad, pokiaľ nevadí funkčnosti, je pre mňa skôr bonus.
Thom, prekvapilo ma, že sa sťažuješ na tvrdosť podvozka. Všade Alpinku ospevujú, že vďaka ľahkosti môže byť podvozok mäkký a funguje. S-ko by malo mať pritvrdený podvozok, ale snáď nie tak, aby bolo prkenné.
Otázka kúpy. Ono sa ľahko teoretizuje, pokiaľ ani teoreticky nehrozí, že by som do toho mohol ísť. Musela by jazdne presvedčiť, že je lepšia ako Porsche. Pre mňa by bolo dôležité, aby bola zábavnejšia v nižšej rýchlosti. -
pradeda777 29.05.23 10:06
« Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
iu...ano, s garancí máš pravdu...po všech těch reklamách jednání Toyota US není férové.
Ale co se týče problému s motorem, třeba zdůraznit, že motor je od Subaru. Asi se na ně Toyota QC bude muset pořádně podívat.... :-! Btw....sleduji tu ságu s "kaput" motorem podrobně a v tuto chvíli se ještě neví, co byl/je "root cause" tohoto problému. Vyskytlo se tu velké množství "variables", tak "pátrání" je velmi složité :-! Ale rozumím opatrnosti ze strany Toyoty, protože přebráním odpovědnosti za motor failure, by se otevřely stavidla reklamacím a potenciálně by hrozil i recall. Doufám, že Toyota na tomto úzce spolupracuje se Subaru, aby se tento problém, co nejrychleji vyřešil. -
iudex 29.05.23 09:10
« Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
woody: presne na to narážam. Nejde o brandizmus, na značky sa tu väčšinou nehráme, ale mať na výber Alpine (pre väčšinu neznámu značku, evokujúcu autorádiá, pre tých znalejších Renault) alebo Porsche (etalón, ktorý pozná každý na svete), a to za rovnakú cenu, tak ten výber je asi jasný. -
woody-alien 29.05.23 08:53
« Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
iudex: To já se zase klidně přiznám, že se mi vzhled Alpine líbí moc. S "Emelovskou" podmínkou, tedy modrá je dobrá. ;-) Ovšem cena na úrovni Porsche je "drobný" problém. Tady by moje životní heslo "je mi u pr...ele, co si ostatní myslej, hlavně že já jsem spokojenej" asi narazilo při reálné koupi na svoje limity. >:D -
iudex 29.05.23 08:43
« Re: ALPINE A110S - no konečně !!
Tom: skúsenosť to musela byť fajn a nepochybujem, že Alpine jazdí skvele (tá váha je základ). Ale ako pozerám na tie Tvoje fotky, tak mi ten dizajn príde moc retro, také 90. roky, silne mi to pripomína Toyoty Celicu: [odkaz] A to bolo lacné športové autíčko, na rozdiel od Alpine, ktorá ako píšeš stojí ako Porsche. A keď už niečo stojí ako Porsche, prečo si rovno nekúpiť Porsche?
Pradeda: aj majster tesár (Toyota ako etalón spoľahlivosti) sa utne. Horší je ten prístup dílerov v štýle: auto bolo na okruhu, záruka padá. Ak ale reklamujem auto ako "track-ready", tak je potom úbohý alibizmus neuznať vadu ako záručnú s poukazom na jazdu na okruhu. :no: -
Thomasino 27.05.23 22:48
« ALPINE A110S - no konečně !!
Nazdar bando! Ve čtvrtek jsem se v Praze konečně svezl s malou lehkou hliníkovou Alpine A110S. Překvapivě skvělé auto!! Z předchozího svezení před 5 lety s A110 jsem si pamatoval lehké a přeposilované řízení, ale zřejmě na tom za ty roky zamakali a řízení úplně v pohodě. Něco mezi M2 a Porsche Cayman GTS 4.0 B Podvozek funguje velmi dobře, je ale poněkud tužší, nerovnosti moc nevstřebává. Podobně jako to bylo u M2 Competition. Musí se s tím jezdít hodně rychle, aby fungoval. Zvuk mi přijde slabší, co taky čekat od čtyřválce, ale umí prskat a střílet do výfuku a dělat cirkus, jen to prostě nemá charizma šestiválců. Nízká váha byla upřednostněna (1120kg). Výkon dostatečný, těch 300 koní s tím umí hýbat slušně. Brzdy relativně dobré, možná poněkud "tupé" a málo citlivé, nevím jestli problém konkrétního kusu, nebo jsou tak necitlivě nastaveny všechny. Prostor uvnitř i pro chlapa 190cm celkem OK, s přilbou bude možná problém, nad hlavou jen 3cm. Každopádně celkově velmi povedené auto, ta lehkost je návyková, řízení hodně dobrý, pár chybiček jako zvuk, malý kufr, nebo infotaiment se dá asi překousnout. Určitě konkurence ke čtyřválcovému Caymanu, taky cenově je to oboje těsně kolem 2 milionů CZK (bez aeropaketu, ten je plus 160T). Škoda, že to nedělají i s manuálem, tady by se hodil...
Zde na konci galerie nějaké fotky. Jo a taky jsem měl možnost na živo vidět a slyšet česko-slovenský supersport PRAGA BOHEMIA (cena 38 milionů) a je to velká pecka !! Do Průhonic kde jsem seděl ve čtvrtek na kafi po svezení s Alpinkou tam s ní přijel závodník Pepa Král, který ji pomáhá vyvíjet..
[odkaz] -
pradeda777 26.05.23 13:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GR86
Jo kamaráde, ten borec v US ho ještě nedostal. Věřím, že ho dostane, ale koule bych na to nevsázel..... ;-) >:D >:-[] Záleží také na tom, na koho tam borec "narazí" a jak dlouho vydrží se s nimi soudit, jestli k tomu přijde. Myslím, že udělal velkou chybu, že nechal motor totálně zničit, čímž možná zničil i evidenci ve svůj prospěch.... ;-\
2022 GR86 catastrophic engine failure at 5k miles, Toyota refusing to cover under warranty
34910 Views
350 Replies
63 Participants
Last post by
Ritter
,
11 h ago
celticpaul007
celticpaul007
Discussion Starter
·
Feb 14, 2023
I purchased a new Toyota GR86 in June of 2022, manual transmission, premium package, in white. I bought the extended warranty and the maintenance plan. I Loved it. I paid over the MSRP to get it.
On January 1st (less than six months old), the car with 5,010 miles spun a bearing resulting in a catastrophic engine failure. The vehicle had yet to have its first 7,500-mile service. No warning lights or indicators beforehand and the car was never tracked. It was flatbed towed to the nearest Toyota dealer (Toyota of Marin). The initial reports from the dealer, once they removed the oil pan and inspected it, was RIPG (or “rest in place gasket”), also known as RTV silicon, found in the oil pick up. The engine had metal particles in the oil pan, highlighting significant damage to the entire engine.
Fast forward six weeks later, after dozens of calls with the dealer and Toyota, they refuse to cover the failure under warranty. They also refuse to share the report from the Toyota Factory Service Specialist who inspected the car.
They are quoting me $27,500 out-of-pocket to replace the motor.
If you have a 2022 Toyota GR86, beware.
Any advice? I tried the Toyota Brand Engagement Center, but no luck.
Hmmm....to nevypadá dobře.....
Update. [odkaz]
[odkaz] -
pradeda777 25.05.23 20:58
« Re: Re: Re: Re: GR86
Emel....dostupnost GR86. Na Toyota,cz stránkách stále visí upozornění "Dočasně vyprodáno" . Na sauto.cz je v nabídce 6 ojetin. Na sportovních vozech pouze 2 nové, ale převzetí objednávky. 70 a 100k navýšení ceny.....
Btw...kdybych měl GR86 už doma, tak bych asap shodil vanu a zkontroloval to těsnění a oil pickup. -
Emel 25.05.23 17:01
« Re: Re: Re: GR86
iudex: no... podle mě - pokud někdo chce GR-86, tak není na co čekat. Jak jsem psal, teď zrovna u nás dostupné jsou k okamžitému odběru... holt prostě máš pár let záruku a případně si dáš nějakou svolávačku, jako měla GT-86 na ventilové pružiny.
Mám 245/45 R18 a ještě to není úplně urgentní... zatím jsem zahlédl jen pár testů a tam dobře vychází ta CSC7... GY jsem viděl hodně chvály pro opravdu sportovní ježdění z hlediska čitelnosti, ale to já zase tolik nepotřebuju. -
iudex 25.05.23 16:57
« Re: Re: GR86
Emel: tak ale keď sa začína črtať, že ten motor má nejakú (možno systémovú) chybu a nevydrží ani bežné jazdenie na okruhu, tak prečo si také auto kupovať? Ja súhlasím s pradedom, ak by aj bola GR86ka dostupná, tak po tomto by som bol veľmi opatrný, resp. išiel od toho.
Inak aké konkrétne gumy pozeráš? Ak si dobre pamätám, máš 18", že? To budeš vyberať presne z rovnakých možností ako ja. T.j. Pilot Sport 4S alebo S5 môžeme vyradiť (sú až od 19"), teda od Michelinu len Pilot Sport 5. Goodyear má (mnou preferované) F1 Superport; Conti CSC7 je novinka, ale javí sa veľmi fajn, zjavne lepšie, ako moje CSC5, ktoré nepovažujem za nič extra. Ja to vnímam tak, že Supersport a CSC7 sú o triedu vyššie, ako Sport 5, podľa mňa v tejto triede má Michelin Sport S5. Takže by som vyberal z GY a Conti, a to asi podľa ceny a dostupnosti. Contíky sú v 225/45 R18 za 137 eur, Goodyeary za 141 eur, takže v zásade to isté.
Daj vedieť, čo vyberieš.
M2 CS [odkaz]