Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 04.08.23 12:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Automobily se zvětšují
wl....tož aby bylo jasno. Já ten spoiler a ani ty ližiny neobjednával. Ne, že by se mě ten karbon spoiler nelíbil, ale byl pekelně drahý. Ližiny bych určitě nechtěl, ale prodejce často ližiny na předváděčky přidává....asi ví proč. Zrovna tak jako některé další věci v interiéru včetně kožených sedáků, které jsem nechtěl.
Nicméně, prodejce mě tenkrát, když jsem objednávku rušil naznačil, že výbavu pozmění a auto vezmou na sebe jako předváděčku. Že tu výbavu nafouknou "až tak", jsem netušil... :-!
Ale jestli mě to vyjde, tak se ni zajedu mrknout a dám si s prodejcem jedno lungo... ;-) -
white label 04.08.23 01:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Automobily se zvětšují
iu
Nemám tady taky problém s bílou, ale problém mám naopak se schizofrenní kombinací karbonového střešního spojleru (na 5. dveřích) a střešních ližin... 8-s
[odkaz]
A že RS3 dává smysl mnohem spíš v základu, než ve "fulu", tu řešíme od začátku...
-
woody-alien 02.08.23 21:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Automobily se zvětšují
Dany: To je dobře. Teda, že jsi tu. Ne, že nemáš čas jezdit. ;-) Já taky zrovna netrhám rekordy v nájezdech, aktuálně mám najeto 2000 km, ale CBčko se mi líbí čím dál víc. Prostě mi sedlo, foukání mi nevadí, nějaké stížnosti z testů na tvrdší podvozek se pro mě ukázaly jako nepodstatné....vyhovuje mi to a jezdit delší čas v kuse není žádný problém. Jinak je Honda opravdu blbuvzdorná a trpělivě snáší moje chyby. Zároveň se držím hesla Shut up and practice. Akorát mi v blízkém okolí chybí nějaká cvičná plocha. Takže ke zkoušení jízdy po zadním jsem se zatím nedopracoval. Ale to je jedno, na každou jízdu se těším jak malej Jarda a když jsem se byl projet po 14 dnech půstu (dovolená s rodinou), připadal jsem si, jak když jsem si něco šlehnul. >:-[] A co motor ? Uznávám, že někdy bych přivítal šťavnatější odšťuch vocpoda ;-) , ale zase v těch vysokejch otáčkách je to nádhera. Jindra Fáborský (jednoustopou) teď testoval Horneta 750 a konstatoval, že teprve teď doceňuje čtyřválec z CB(R)650R. -
pradeda777 02.08.23 14:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Automobily se zvětšují
Dany....takový je život. Je plný rozhodování a je dobře, že tomu tak je. Jinak by byl život moc nudný. Málokdo to totiž "trefí na první dobrou"...... ;-) >:D >:-[] Patří se ještě dodat, že je dobře, že máme teď možnost se o většině věcí rozhodnout sami, protože za bolševika za nás o většině věcí rozhodovala strana a vláda.... >:-[] >:-[] >:-[] -
pradeda777 02.08.23 10:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Automobily se zvětšují
Freddie....já jsem podobný (o něco méně nákladný) "kůsek" provedl v roce 2014, když jsem čekal na novou MPS (která se nakonec nedostala do výroby..... ;-\ ), koupil novou X5 40d v M paketu a po najetí 1000 km ji prodal a objednal M3 v manuálu, ale po víkendovém otestování M135i jsem objednávku na M3 změnil na M135i v manuálu a tu jsem pak zrušil, protože šla do výroby M140i, kterou jsem pak objednal a koupil..... ;-) >:D >:-[]
Edit. Ano, ta 911TS by byla super. V příštím životě bych si ji určitě koupil.... >:D -
pradeda777 02.08.23 09:57
iu...máš pravdu. Za ty peníze by byla M3 to je fakt. ALE....řídit M3 a řídit RS3 je velký rozdíl. Řídil jsem obě a já raději tu RS3. Tím, že je FWD bias se řídí velmi lehce a přesně. Mě by tedy víc vyhovovala RS3..... :-! -
Dany 02.08.23 09:37
Som tu, momentálne nemám čas ani jazdiť.
Ja som videl iba fotku a vyzeralo to na Z1000.
Tej mojej mrche sa už v dialničných na zadné nechce. Len tak do trojky ;-)
To ja len tak priposrate, odlepiť koleso, odľahčiť žalúdok, to mi úplne stačí.
Posledne som skúšal v bezpečí v Dlhej:
[odkaz]
Voody, tuším začínaš skákať. >:-[]
Kolega čo minulý rok kúpil CBčko už jazdí na Traceri ;-\ -
speedfred 01.08.23 22:11
Chcel by som sa raz dostať do situácie že čakám na 911 a len tak z dlhej chvíle si objednám RS3, no asi "neco delám špatne".
iu zaujímavé videjko a chcel by som skúsiť "light" terén na erárnej moto ale asi väčšia terén vložka je trochu mimo mňa. Kedysi som to skúšal ale strach preveliký. Mám rešpekt pred kros a enduro jazdcami. -
Leg 01.08.23 18:50
iudex: práve dnes som zachytil bleskovú správu, že pri Trnave sa zabil chalan na zelenej Kawasaki. Ale Dany me nepripadá ako typ, čo by jazdil na zadnom po diaľnici...
2,3 mega za A3, to snáď nemyslia vážne. Možno pred rokom by im to niekto zožral. A tá konfigurácia je fakt hrozná. -
Thomasino 01.08.23 17:59
Za mě nesmyslej konfig >:-[] >:D
Kámoš teď koupil RS3 v zelené, co klient zrušil objednávku, protože mu po roce došla 911-tka rychleji než RS3 po 1,5 roce (původně to mělo být naopak a RS3 dočasné řešení).
Naštěstí tam má základní sedačky s alcantarou (nevím proč někdo chce kůži), nezhoršuje se těžiště nějakou skleněnou střechou, ale je tam elektr. zavírání kufru (nemusel bych to, zbytečná váha u HotHatche, to je potřeba u vyšších aut jako SUV), tuším že jen Apple CarPlay a Android auto a nepřiplácí se za NAVI. Cena asi 1,8 mega. A to nechtěl moc smlouvat, já bych na ně přitlačil, když znám několik lidí co to dostali se slevou 18-20% >:-[] -
iudex 01.08.23 15:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Automobily se zvětšují
pd: Ako nie som fanúšikom bielej na aute, rovnako ani čiernych diskov, ale na RS3 s tými čiernymi doplnkami to vyzerá celkom fajn.
Ale tá cena je úplne mimo, takmer 97t eur, za to chcem vybavenú M3 Competition. Oproti týmto 97t mi ta ponuka predajcu na moju konfiguráciu RS3 sedan (58800) príde ako super kauf.
woody: pozor, tu niekto začína s kaskadérskymi kúskami na moto. >:D -
pradeda777 01.08.23 11:34
« Re: Re: Re: Re: Automobily se zvětšují
tms.....karbon věcičky jsou ok. Konečně dorazilo do Top Centrum "moje" RS3. Vypadá to tak, že po tom, co jsem zrušil moji objednávku, přihodili na něj ještě pár věcí, čímž se vůz citelně prodražil a je z něj teď předváděčka.
[odkaz]
Tak na tu by se ten karbon hodil.... ;-) Brzy ale bude facelift, rozběhnou se znovu objednávky a s tou cenou budou muset jít borci dolů.
Ale jak to tak vypadá, tak pár těch karbonových věciček by se hodilo i na M140i, pokud ji tedy neprodám.... ;-) -
woody-alien 31.07.23 20:10
« Re: Re: Automobily se zvětšují
iudex: Malinko Rasťovi závidím tu spotřebu, já se stěží dostávám pod 5 litrů. Protože je opravdu těžké nedopřávat si ten pocit, že se tě od nějakých 8.000-9.000 otáček výše ta doposud hodná holka snaží sundat dolů. ;-) Jinak ale souhlas. Každá utracená koruna za benzín je proměněná na čirou radost, i když já osobně prostě dávám přednost silnici a terén mě vůbec neláká. Á propos, ve stoje na stupačkách už jsem taky jel, ale to jsem nedržel řidítka....a já i motorka jsme to přežili ve zdraví. >:D -
pradeda777 30.07.23 15:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nová M2 versus Cayman GTS 4.0 - CAR Magazine
Ano, to by byl ten nejrychlejší způsob..... ;-) >:D >:-[] ...ale kuwa bolestivý.... ;-\
Prasynovec v akci tento víkend...
[odkaz]
Děkujeme Edda Cup - nezávislé závody do vrchu za perfektní závody
Dnes znovu 2.misto H -
pradeda777 30.07.23 09:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nová M2 versus Cayman GTS 4.0 - CAR Magazine
To je pravda. Ale ten zadek mě až tak nevadí a ten předek by se dal nějak upravit. Třeba do nasávacích otvorů po stranách nárazníku bych přidal nějaká pěkná, kulatá driving lights, čímž by se narušila jejich čtveratost.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Nahoře s ledvinkama je to složitější, ale dalo by se to snad pořešit černým polepem, kterým by se některé části "zakulatily". No, chtělo by se s tím trochu "pohrát".... ;-) -
pradeda777 28.07.23 11:58
« Re: Nová M2 versus Cayman GTS 4.0 - CAR Magazine
Freddie přesně. Kdyby neměla M2 ten "znásilněný" předek, tak už stojí (a sbírá prach u mě v garáži.... ;-) ). (Nechápu, jak mohlo vedení něco takového podepsat. Asi byli všichni moc ožralí a nebo se na předek ani nepodívali....) S boku a zezadu totiž M2 vypadá moc dobře. Plus má manuál a adaptivní podvozek, což je přesně to, co by pro mě "doktor naordinoval".
[odkaz]
[odkaz] -
woody-alien 28.07.23 10:14
« Re: Re: Re: Nová M2 versus Cayman GTS 4.0 - CAR Magazine
Leg to vystihl, to je pravda....mně zase při pohledu na M2 naskočily vzpomínky na dobu, kdy si klucí v garáži s laminovací soupravou tunili svoje bazarový Fabie 1. Co nejjednodušší tvary a příšernej výsledek. -
Leg 28.07.23 09:21
Veru, ani jedno som nejazdil (a M2 som ani naživo nevidel), ale neviem si predstaviť dôvod, prečo by som mal uprednostniť M2 pred GTS.
Bezrámové obličky vyzerajú ako ústa deda bez protézy a zvyšok bodykitu radšej nekomentujem. A že je o cca 50 kg ťažšie ako podobne výkonné Chevy Camaro už vôbec nie. -
iudex 28.07.23 08:36
Ad dizajn M2: webpaja sa po vzhliadnutí M2 naživo vyjadril, že je až nepochopiteľné, o koľko je krajšia M240i oproti M2. Proste M2 je škaredá, punktum.To, že jazdí skvele nikto nespochybňuje, všetky testy chvália, ale proste kupé by malo aj dobre vyzerať a to M2 nerobí. -
Thomasino 28.07.23 00:09
« Nová M2 versus Cayman GTS 4.0 - CAR Magazine
Závěr srovnání nové M2 s Caymanem GTS 4.0 od CAR Magazine B Najdou se samozřejmě i pozitiva pro M2 jako větší prostornost a zadní sedačky, modernější interiér (pro mnohé možná až moc na sportovní auto), menší hluk od kol, prostě vhodnější jako dailycar. Mezigeneračně je tam posun směrem ke GéTéčku. Porsche Cayman GTS 4.0 má lepší řízení, lepší motor i zvuk, lepší manuální převodovku (ikdyž poskládanou na dlouhé převody), také poměr výkon/váha má lepší díky o 300 kg nižší váze, ikdyž má o 50 koní méně: [odkaz]
A ještě zajímavé srovnání TopGearu nové M2 s 1M Coupé a Caymanem GT4: [odkaz]
-
pradeda777 24.07.23 13:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Tož nové není, ale je chválihodné, že bude..... :-!
[odkaz] ...hezká kola...
Jinak....okurková sezóna v plném proudu??? -
pradeda777 22.07.23 13:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Dobrý článek, i když jsem se při jeho čtení cítil jako na pohřbu..... ;-\
[odkaz] -
pradeda777 16.07.23 14:13
tms...ok. Půlka září už není až tak daleko. A co ty chlebíčky? Budou? ;-) >:D >:-[]
Tož na tom M2 mě přepinač režimů spletl, protože já mám ten samý přepinač a v tom samém místě na M140i a slouží k nastavení tuhosti podvozku. Ale já tušil, že v tom bude nějaký "chyták"... ;-) Protože jsem si trochu pamatoval, že když pak později představili M2 CS, tak se zdůrazňovalo, že jako jediné M2 má také adaptivní podvozek. :-!
-
Thomasino 16.07.23 01:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Zatím je termín půlka září, ale uvidíme. Nedávno si jeden přebíral podobný Cayman GTS 4.0 a čekal rok a čtvrt. Což by bylo až na jaře >:-[]
U první M2 je přepínač Comfort/Sport/Sport+ odjakživa, ale řeší jen tuhost řízení a odezvu pedálu na plyn. A ve Sport+ posouvá zásah ESP na později (jinde se dá úplně vypnout). Novější to má ale pak kombinované s možností uložení pod tlačítky M2 a M1, kde si nastavíš i rychlost řazení u automatu nebo právě zásah ESP. -
pradeda777 15.07.23 11:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
tms....a tož jak to vypadá s Tebú? Kdy je ETA pro Tvůj nový stroj? A kde plánuješ oficiální představení? Budou chlebíčky? :-! ;-) >:D >:-[]
Objevil jsem inzerát na M2 manuál, kde je na jednom obrázku přepinač nastavení sport-comfort. Já měl zato, že takovou věc měl pouze M2 CS model. Nebo se nejedná o nastavení podvozku?[odkaz]
[odkaz] -
pradeda777 12.07.23 14:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Freddie....ok. Tvoje situace a potřeby jsou jiné. Ale jinak by to v Tvém případě vycházelo spíš na PHEV než FHEV. BMW ale stejně FHEV nenabízí.... -
speedfred 12.07.23 10:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Áno:
X5 45e som chcel pretože sa mi páči a niečo aj utiahne (2,7t). Jazdím zväčša mesto (EV ideál) alebo dlhé štreky a tam sa hodí aj spaľovák. A v tejto dobe musíš byť predsa EKO :-)
Nie:
predsa len 3,5t na ťažnom sa hodí viac. Občas vozim aj chlapov a ja som stále v montérkach takže interiér by trpel. Terén kde sa podarí niekedy zájsť kvôli práci tak to už radšej vôbec nie.Cca 2 roky dozadu bolo dodanie ošemetné a už aj tá cena nebola zrovna ľudová.
Vím, že to není ta tvoje konfigurace, to by tam přece musel být šíbr. ;-)
Každopádně ližiny v kombinaci s karbonovým spojlerem jsou za mě mimo mísu...
To, že ten spojler stojí nesmysl (což je fakt), je jiná věc.
Schopnosti prodejců bych (obecně) zbytečně nepřeceňoval, čest vzácným výjimkám.