white label 18.09.23  15:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

pd7
    I když k němu časem začali nabízet i kupátko (Cayman), tak Boxster byl/je dál výhradně "bez střechy". Prostě BOX(er)/(road)STER.

Leg 18.09.23  14:54

Vidím že u kolies platí gold is new black. Takto sa pomály dostaneme oklukou ku klasickej striebornej ja ja budem zasa spokojný. :yes:

Poršáky parádne, dúfam, že majiteľ Dakaru tomu bude riadne nakladať mimo cesty a nie ho oprasovat v garáži. (Podobne GT3RS na okruhoch)

A modrý spyder so zlatými kolesami a červenou kapucou z fotiek vyzerá ako dosť fail. Hádam je to naživo lepšie, ale pochybujem.

white label 18.09.23  14:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

iu
    Učil ses právě výborně, jen to teď zužitkovat... ;-)
    Pokud bys netrval na něčem novém, nebo skoro novém, tak se dá něco najít i za relativně slušný peníz.
    Myslím si, že ani fred na něm nebude lámat "rekordy v nájezdu", vzhledem k tomu, kde ho má ustájeného.

speedfred 18.09.23  14:43

iu : ty si sa učil až moc dobre, to ja s mojimi 3 zimami na obecnej škole moc nepremýšlam a idem do toho po hlave. Rozmýšlam až potom k čomu mi to je keď nemám čas takmer na nič.

pradeda777 18.09.23  14:19

wl....big deal....pro mě to byl Boxer cabrio ;-) . Že k tomu nevyráběli kupátko o tom sem ani nevěděl. Tak dalece mě to nezajímalo. V Austrálii nebylo Porsche nějak populární. Tam letěly spíš V8 Holden Commodore a Ford Falcon a japonské vozy. Evropské vozy velice málo.... ;-) >:D >:-[]

white label 18.09.23  12:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

pd7
    Boxer cabrio?
    Je to Boxster a každý Boxster je roadster.
    A speedfredův Spyder je trochu jiný svět, než tehdejší Boxster.

pradeda777 18.09.23  12:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

tms.....doma v garáži je pořádný stroj na h.o.w.n.o. Je s ním potřeba jezdit. Ideálně i do práce. V Austrálii se mě to dlouho dařilo. Bohužel tady na Moravě se mě to už a hlavně k vůli věku, nedaří..... ;-\ Tož v Austrálii sem se svezl v Boxeru cabrio a bylo to moc dobré, ale co týče celkového požitku z jízdy, tak moje Integra Type R na tom byla lépe.... :-!

iu....tady pro Tebe "a lawyer special" [odkaz]

iudex 18.09.23  12:09

Chapci, ja som sa tak dobre neučil ako vy, takže u mňa Porsche asi nehrozí. >:-[]
    Každopádne Fredov Spyder je fascinujúca hračka, výkon a dynamiku som čakal, ale najviac ma prekvapila bezprostrednosť reakcie (motora, riadenia) a dokonalosť manuálnej prevodovky. Toto je auto, kde plne uznávam labelov prístup: leštiť, užívať cez pekné víkendy a nechať si ho "až do truhly" (ale je mi jasné, že fred na tom spraví ročne viac, než niekto na bežnom aute). :-)

foto Thomasino

Thomasino 17.09.23  22:39

No jooo, jak se jednou někdo sveze v Porsche a pozná jak ukecané může být řízení a celá ta zpětná vazba od auta, tak je chycen a pak už jen šetří a přemýšlí jak to udělat, aby to měl doma v garáži!! >:-[]

white label 17.09.23  22:32

sf
    Tak to si rád počkám na vyjádření jeho tiskového mluvčího... >:D ;-)

speedfred 17.09.23  22:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

Včera sa snád aspoň trošilinku nahlodal iudex a začne nad hradom uvažovať aj on. To ale nemyslím ako turistický výstup.

white label 17.09.23  22:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

Snad se tam potkáme příští rok všichni... :yes:

foto Thomasino

Thomasino 17.09.23  19:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

V těchto dnech by se měl vyrábět, snad konec září převzetí. Uvidíme >:-[]
    Tady fotky ze včerejšího srazu, pár jich je od SpyderFreda, zbytek od známých co tam byli. Já nakonec nejel, ale příští rok si nenechám ujít :-) [odkaz]

pradeda777 16.09.23  13:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

Freddie....musíš počkat až Tom dostane to svoje "proše", což by už nemělo být dlouho....a pak můžete uspořádat...."prošesraz"....... :-! ;-) >:D >:-[] Tom, jak to vypadá???

pradeda777 16.09.23  11:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

Kurwa kluci na silnicích opatrně.....[odkaz]

speedfred 15.09.23  17:33

No nádhera, ja som už začal zohrievať "flat six".

white label 15.09.23  16:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

Aktuálně to vypadá, že zítra nakonec nepojedu nikam... :no: ;-\

white label 14.09.23  15:55

« Porovnání rozměrů původní 911 se současnou 992

Pôvodný model Porsche 901 z roku 1963 (neskôr sa z neho stal model 911)
    Rázvor 2211 mm
    Dĺžka 4290 mm
    Šírka 1700 mm
    Výška 1300 mm

2023 Porsche 911 Carrera (typ 992)
    Rázvor 2450 mm
    Dĺžka 4519 mm
    Šírka 1852 mm
    Výška 1298 mm

Největší mezigenerační skok udělala, první vodou chlazená, 996.

white label 14.09.23  13:29

iu
    Dobrý tip, dám si burčák a pojedu dál... >:-[]
    Ty budeš v sobotu asi taky někde v luftu.

white label 14.09.23  13:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

Tak to ses měl spíš zeptat, kolik a čeho na večeři sežeru... >:D

iudex 14.09.23  12:19

A keby ste mali chuť na burčiak, môžete sa zastaviť u nás v TT, tento víkend je tu jarmok: [odkaz]

Dany 14.09.23  12:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

No vidíš, nebude to drahé. Pozvem ťa aj na večeru ;-)

white label 14.09.23  12:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

Já můžu vypít hodně, ale po prvním půllitru mi pivo přestává chutnat. :-!

Dany 14.09.23  11:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

Koľko tak môžeš vypiť piva, keď musíš ráno šoférovať? >:-[]

white label 14.09.23  11:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

Dany
    To byste měli drahé... ;-)
    Tam bych dal kufry max tak ze dvou motorek.

Dany 14.09.23  11:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

white, to by bolo, naložili by sme ti kufry a cestovali naľahko >:D
    Jasné že s nocľahom

white label 14.09.23  10:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

Dany
    Jako, že bych dělal motorkářům safety car? >:-[]
    A večer u piva kde, nebo to máte v plánu s noclehem?

Dany 14.09.23  10:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

definitívne sa bude vyberať podľa počasia. Pravdepodobné varianty sú Nízke Tatry až Slovenský Raj. Čechy s pravdepodobným cieľom v Krumlove, prípadne Rakúsko Alpy...
    Možná kombinácia Krumlov - Rakúsko.

alebo takto: Kašlite na zraz a poďte s nami zajazdiť. Zrazíme sa večer u piva ;-)

white label 14.09.23  10:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

Dany
    OK, ale třeba se může někde na chvilku "srazit" jak pojedu zpátky, teda pokud zrovna nebudeš někde v Tatrách.
    Nebo bych mohl přibrzdit někde u Trnavy, když nebude iudex někde na skále. ;-)

Dany 14.09.23  10:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

sorry jako, ale budete si to musieť zorganizovať za horšieho počasia :-!

white label 14.09.23  09:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

Dany
    Tak přijeď autem, nebo na kole. ;-)

Dany 14.09.23  06:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

white:

Keď budem na moto, tak budem niekde ďalej brúsiť stupačky ;-)

white label 13.09.23  20:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

Leg
    Optickou lehkost 992 ztratila, a to i proti širší verzi 991.
    Jak jsem psal, 992 má pr.del nejen širokou, ale i vysokou, a to už je pak té hmoty prostě moc.
    U klasické GT3 je to logicky umocněno tím velkým žehlícím prknem vzadu.

Ja ťa práve (osobne) stále nepoznám... ;-)
    Klidně bych se přizpůsobil a kdybys neměl čas přijít tam, přijel bych třeba až po té akci někam, kde ti to bude zrovna vyhovovat.
    P.S. Pošlu ti kontakt přes SZ.

white label 13.09.23  20:00

Tak přijeď na moto?

white label 13.09.23  19:59

sf
    Nejspíš jo, tak sonduju, kdo by z vás přišel na nějaký minisrázek. ;-)

Leg 13.09.23  13:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

wl: Vy chlapci od Porsche ste iný oddiel, väčšinou si dávajú autisti stretnutie niekde na poli alebo v lepšom prípade na opustenom letisku či parkovisku, ale vy nie, vy v strede mesta. Nechceli ste to náhodou dať na piatok poobede? Vtedy by ste tam určite nikomu nezavadzali. >:D

Ja by som aj došiel ak bude čas, ale poznáte ma. :-)

Ja samozrejme presné milimetre v hlave nemám, ale takto od oka mi pripadala aj sivá GT3 touring odzadu zbytočne mohutná, ako keby stratila optickú ľahkosť, ktorú vždy 911 mali, aj 991. U Carrery mi to tak nevadilo.

speedfred 13.09.23  12:20

WL: ideš na tú akciu v BA ?

Dany 13.09.23  10:00

to vyzerá aj na tie ramená a hnutú geometriu. Ja mám 124t a podvozok zatiaľ ok, ťuk, ťuk

iudex 13.09.23  09:49

Ad 911ka: súhlasím, že tie nové sú strašne široké a zozadu obtlstlé. Ale keď som sa v servise bavil o tej 911ke, čo mali vystavenú, tak sa vyjadrili, že "jazdiť denne by ste v tom určite nechceli, nevošli by ste sa tam, je to vnútri strašne malé a nízke". Za mňa bola veľkostne optimálna generácia 997 a základná (nerozšírená) 991.
    Na druhej strane keby som veľmi musel, tak by som to nejako prežil aj v tej tlstej 992. >:-[]
    K tej mojej 3er: tiež som nečakal, že podvozok sa ohlási tak skoro (mám 58t km), sám som zvedavý, čo konkrétne a prečo mi vymenia, ale už teraz mi je jasné, že peňaženka zaplače. 8-s A to mi odporučili vymeniť gumy, že ich mám zboku zošľahané.

Dany 13.09.23  09:26

ja sa chystám teraz predĺžený víkend na moto. Keby sa niečo zmenilo, rád sa pripojím.

iudex, mne tiež začalo, v období sucha, niečo vŕzgať pri väčšom prepružení (spomalovače, väčšie jamy). V servise premastili horné úchyty tlmičov a moc to nepomohlo. Potom som prestrekol úchyty stabilizátora a zatiaľ je kľud. Uvidím dokedy.

pradeda777 13.09.23  07:59

Nová C-HR...první dojmy....[odkaz]

white label 13.09.23  00:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

Leg
    Zdravím tě, nebudeš teď v sobotu v Blavě?
    Stejná otázka i pro iudexe, Danyho a Speedfreda.
    Narážím na sobotní sraz Porsche pod hradem.

992 je "tlustá berta" nejen šířkou prd.ele (tu měly širokou už i širší verze 991), ale i její výškou (daň za OPF, která ji dělá opticky tak těžkopádnou, a nepomohly ani o palec větší kola vzadu) a taky celkovou šířkou kabiny + celková změna architektury interiéru, díky tomu všemu 992 tzv. "zPanamerovatěla".

P.S. U Carrery 992 už nejsou dvě různé šířky karoserie, vše je široké už od základu. Ani GT3 992 není širší, než všechny Carrery 992.
    Jen to Turbo má vzadu na šířku o 48 mm víc, šířka v oblasti zrcátek by měla být stejná i u Turba.

Leg 12.09.23  23:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

Nie sú maličké, to tie nové sú obrovské.

A s odstupom času musím dať white labelovi za pravdu, 992 je tlustá berta. Hlavne rozširené verzie (turbo, gt3) už z diaľky vyzerajú nečakane ťažkopádne, akoby to ani 911 neboli.

Ja mám pocit, že na Čertovici musím vždy stretnúť aspoň jedného pacienta, čo má pocit, že predbiehať kamión s drevom v zatáčke je super nápad. Pritom tade rád chodím, ale keď si predstavím, že ho stretnem v protismere… not so much.

white label 12.09.23  20:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

Krásný prcek!
    Původní 911, první generace. :yes:

pradeda777 12.09.23  18:25

iu....kolik km máš najeto s 3er?

speedfred 12.09.23  15:44

Nejako zavčasu sa ti ozýva podvozok, číííí nie?

Tie staršie 911 sú malinké, všakže.

iudex 12.09.23  10:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

Dnes som nechal 3er v servise (pazvuky od podvozka, vyzerá to na výmenu silentblokov a ramien) a mali tam pekne spravenú starú 911ku: [odkaz]

pradeda777 11.09.23  14:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

Sorry, ale svědomí mi nedalo.....[odkaz]

iudex 11.09.23  09:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

prededa: pre sebevrahov alebo Poliakov. >:-[] Tí jazdia ako blázni. Cez víkend som vybehol do Tatier, išiel som cez horský prechod Čertovica. [odkaz] Piatok večer, šero, na krátkych rovinkách medzi zákrutami minimum príležitostí na predbiehanie a ak, tak max. 1 auto. Mal som pred sebou tri v tesnom vláčiku na čele s dodávkou, takže bez šance na bezpečné predbehnutie. A Poliak na starom Passate za mnou do toho išiel a pred horizontom absolútne bez výhľadu dopredu predbehol mňa i ďalšie dve autá a narval sa za to prvé. Proste čistý samovrah. 8-s

pradeda777 10.09.23  14:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse

I já jsem ve středu provětral baby M (Brno Secar každoroční kontrola, oběd vedle v Bistro Na Plynu by Ocean 24) a pochvaloval si, jak moc dobře baby M funguje. Co jsem si ale nepochvaloval, byl hustý provoz na silnicích i na dálnici, takže využití těchto strojů je v dnešní době už hóóódně limitované. Kolony kurwa všude..... >:-[] >:-[] >:-[] Předjíždění, i když člověk sedí "v raketě", je často jak úkol pro sebevrahy.... >:-[] >:-[] >:-[]