Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Leg 29.11.23 14:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
fred: vždy 2x, raz cca 40 min a raz cca 20 min, cestovná rýchlosť 120, pri predbiehaní som to často "vrazil" do obmedzovača na 135 aby som nezdržoval letcov za mnou. Prekvapujúco, limitom bolo skôr to, že je to up! a nie to, že je elektrický. Inými slovami, komfort sedačiek a podvozka sa zdal byť väčším obmedzením ako dojazd a nabíjanie. A to je aj dôvodom, prečo si na tieto cesty skôr beriem fosila ako električku.
iudex: ionikua N ... kde začať ... asi tam, že to že sme šli do SUV sa z môjho pohľadu ukázalo ako krok stranou a ja osobne sa chcem vrátiť k "nízkym" autám skôr, než začne chrbát protestovať. Naopak, eup! sa osvedčil viac ako dobre a preto je už teraz viacmenej rozhodnuté, že budúci kočár bude podľa možností elektrické nonSUV schopné poslúžiť ako rodinné auto. Zo súčasnej ponuky ma oslovujú dva modely: EV6 a i4 (a samozrejme Taycan CrossTurismo, ale to je trochu iná liga). ioniq N má z môjho pohľadu tri problémy:
1. dizajn, obyč ioniq vyzerá ako kríženec Favoritu a Tesly. Ba čo viac, Ioniq N vyzerá ako kríženec vytuneného Favoritu a Tesly a to už nedávam.
2. vnútri mám pocit ako v obývačke, vyslovene SUV posed to nie je, ale nie je to ani "ono". A čierny strop a podsvietené N na škrupinách to asi nezachránia
3. Vo finále netúžim po 600koňovom aute, ak by som do ionikua šiel, stačil by mi obyč dvojmotorový, aj to hlavne kvôli štvorkolke, výkon samotný by mi stačil zadokolkový.
Z tohoto pohľadu ale nakoniec dáva viac zmysel EV6, ktorá má pre mňa lepší dizajn (aj keď nie na 100 percent) a je takpovediac menej SUV. A úplny ideál sa javí i4 40e, ktorá má takmer všetko čo chcem okrem štvorkolky a ako bonus pridáva tto, čo som mal rád na svojej milovanej jednotke - nízky posed a tradičný BMW feeling a ergonómiu. Len teda je zasa o kus drahšia. No a na obzore sa črtá neue klasse, uvidíme čo z toho bude a podľa toho sa rozhodnem. Nakoniec, Lexus nemá ešte ani 3 roky a 30000 km a aj keď by podľa niektorých to auto malo mať už piateho majiteľa, tak pre mňa je stále skoro nové (mobil mám dlhšie ako auto) a ak by som si spočítal predpokladané náklady vrátane straty hodnoty, bol by som asi cez 50 centov/km a to by som niesol dosť ťažko. ;-) -
white label 29.11.23 12:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
iu
Já bych si tu Rubinrot na RS3 nevybral ani kdyby byla běžně v nabídce.
Naleštěná nasvícená metalíza na salonu vypadá vždycky atraktivně a ani to nemusí být barva, viz třeba šedá Daytona. V běžném provozu bude většinou vypadat mnohem méně atraktivně. -
Leg 29.11.23 11:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
iudex: dojaz električky pri teplotách okolo 0 je cca 200km. Najhoršie čo som zažil je cca -12, vtedy to vychádzalo na necelých 150km, takže aj pri štandardnom nabití na 80 precent som bezpečne nad 100 km. A do Bratislavy to mám cca 40 km (podľa toho kam), takže pohoda.
BTW písal som sem, že už som u up!om otočil Prahu? 350 km po diaľnici tam, cez noc na hoteli nabiť a 350 km späť. -
iudex 29.11.23 08:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Leg: EV6 som šoféroval a je to prekvapivo fajn zvezenie, a to som išiel so základným 170k motorom. Takže 326k verzia musí byť celkom slušne dynamická. Ale ak už by si mal špekulovať o verzii GT s 585k za 75t eur, prečo nie rovno sesterský ioniq5 N za rovnaké peniaze, ale so 650k a ozaj hot naladením? Všade sa spievajú chvály na to auto.
Inak ako Ti drží baterka v týchto mrazoch? Dovolíš si vydať sa s eUpom aspoň do Blavy?
P.S. Ako pozerám miestne referendum o karosérii RS3 tesne vyhral sedan: ja, Tom, fred a Dany za sedan, dedo, wl a Leg za RS3 hatch. >:D
Inak čo do farby absolútne najkrajšia RS3 je v tejto farbe Rubinrot, žiaľ z katalógu exclusive farieb: [odkaz] -
-
Leg 28.11.23 19:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
No ja by som úplne netúžil po GTčku, kľudne by mi stačila štandard AWD s 240 kW, ale zasa reálny príplatok cca 10000€ za takmer dvojnásobný výkon a údajne o dosť sofistikovanejší podvozok, riadenie a brzdy... Skôr vidím ako slabinu výrazne vyššiu spotrebu.
Skúšať to ale nepôjdem, nemám ako iudex rozbehnutý žiadny veľký business a nechce sa mi po večeroch špekulovať, kde naškrábať na niečo čo ani nepotrebujem. >:D
inak v cenníku to majú pekne odstupňované:
RWD GT line 168 kW 63590
AWD GT line 239 kW 67590
GT: 430 kW 75590 -
Thomasino 28.11.23 18:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Však kdo by taky chtěl električku!! Neprodává se jim to zdaleka tak jak doufali. Všichni dávají slušné slevy. Kamarád říkal, že na HnůjDay Ionic5 mu nabízeli 15% dolů tuším (nebo 20%? zjistím).
U Macana by ten 2,0T na daily stačilo, ale jasně že šestiválec by byl lepčí!! >:-[] >:-[] -
speedfred 28.11.23 17:24
EV6 sa mi páči po exteriérovej stránke. Je pravda že som ešte som v tom ani nesedel aj keď ma už volali otestovať “lámač krkov” ako volajú GT verziu. Potom aby už neboli všetky spaľováky moc pomalé….
-
Leg 28.11.23 17:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
No hoši, nakazili ste ma nákupnou horúčkou, hlavne Thomasino sem dáva motivačné rady ako predajca BMW >:D . Tak som len tak pozrel na stránky KIA a majú tam 54 ks EV6 a k tomu 15 ks EV6 GT. Takže obdobie sucha už evidentne prehrmelo. BMW má 6 ks i4, všetko M50 okrem jedného, od 80000
Toto nemusí byť úplne zlé, 430 kW za necelých 70000 a hádam by sa dalo ešte niečo uhádať. [odkaz] -
speedfred 28.11.23 17:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Dva Poršáky mať doma by bolo pekné ale čo na to FÚ :-! ? Chrochtať môžeme ale mľaskať už radšej nie.
Cena za Makana vcelku fajn, len škoda toho motora.
PS koľko teda stojí nová M340i ? Nechce sa mi konfigurovať ani hľadať. -
Thomasino 28.11.23 12:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Však taky M340i je o třídu výše proti RS3 :-) To během 2-3 let splatíš, jsi šikovný, o tebe se nebojím ;-) Pak už si nic moc nekoupíš jako nové auto... Ikdyž výprodej Panamery před fejsem by taky nemusel být špatný! ;-)
P.S.: A nebo raději pěkného Macana? Tady lehce jetý za fajn pe.nis: [odkaz] -
pradeda777 28.11.23 08:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Tms.....že je RS3 vzadu hrozně malá...na to sere Bílý tesák...protože iudex vzadu sedět nebude... ;-)
A BMW už iudex má.... je načase změnit značku....i když bude už muset zapomenout na manuál...leda že by si na bláznění koupil ještě moji M140i...udělal bych mu cenu... ;-) -
iudex 28.11.23 08:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
WL ma dobre pozná, mojím favoritom je práve žltý sedan: [odkaz]
A ako píše fred, tá celočierna maska je diskutabilná, práve preto by som nechal strieborné kruhy a nedával ich do čiernej, aby opticky trochu rozbíjali tú černotu.
Inak ešte by som silno zvažoval červenú: [odkaz] ale tú prestali ponúkať, takže otázka farby by bola rozhodnutá.
Tom: M340i by bol ideál, ale cenovo je mimo dosah, takže smola. Popravde som dúfal, že vyššiu cenu vykompenzuje BMW vyššou zľavou a bude to niekde na úrovni RS3, ale zjavne som sa prepočítal. 8-s
A aj tá RS3 (v social edition) závisí od toho, či mi vyjde jeden obchod, alebo nie. V druhom prípade si kúpim akurát nové letné na 3er a mám vybrané. >:-[] -
Thomasino 27.11.23 21:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Osobně se mi RS3 líbí více jako sedan než HB (vypá jako RS4 nebo RS6). Tuhle stála venku RS3 sedan v Brně u ROSu ve žluté a ten odstín je bída :-( Raději červený nebo šedý Daytona, to už raději modrý nebo bílý. IUDEX - ale RS3 je uvnitř vzadu hrozně malá!! S tvojí výškou. Nebuť labuť, udělej si radost a jdi do M340i :-) Ještě lépe ale jako M440i GranCoupé!!! -
-
-
Leg 26.11.23 23:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Pradědo, keď vidím, ako rád spomínaš na starú lásku TypeR, neťahá ťa to zakoketovať si s jej pravnučkou - Civic TypeR? Ja som nedávno očumoval bežného Civica a to auto má veľa do seba: proporciami a tvarmi síce akoby navrhnuté starou školou ale pritom stále svieže a moderné. A interiér je akokeby o dve generácie pozadu, na prvý pohľad trochu archaický, ale po dlhšom zoznámení a spomienke na súčasnú konkurenciu to vlastne človek začne brať ako výhodu.
Proste klasika, oturbená štvorka (redline 7ot.), Honda manuál, poriadny diferák a vonku čierna (u teba by som možno z nostalgických dôvodov volil bielu), vnútro červená. Takto na papieri to neznie až tak lákavo, ale snáď s ohľadom na všeobecné ódy naprieč internetmi a hlavne na to, že evidentne nespomínaš na nič s väčšou radosťou by som si snáď aj dovolil tvrdiť, že u teba by sa dala aj ospravedlniť tá šialená cenovka. A po časoch, keď si všetci mysleli, že sa to na šedom trhu bude vyvažovať zlatom by sa možno aj nejaká voľná našla. :-)
[odkaz] -
speedfred 26.11.23 20:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Mám pocit že od áut sme sa pohli ku gynekológii a ešte sa tu objavuje aj nová zoznamka aby sme nakoniec zistili že tá pôvodná stará je aj tak najlepšia.
PS za mňa RS3 sedan, len keď sa pôjdem pôjdem zviezť tak sa bojím aby to neprerástlo v niečo váčšie. -
pradeda777 26.11.23 12:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Dávám vědět, že jsem se do RS3 opět zamiloval, ale těhotný ještě nejsem.... ;-)
Také upřesňuji, že tu nešlo tak o vzhled, ale byly to jízdní vlastnosti, které mě učarovaly.
Pokud se mě podaří M140i prodat za rozumnou cenu, tak začnu s RS3 SB znovu "randit". Ale tentokrát by se už žádný "potrat" nekonal.... :-! [odkaz] -
iudex 26.11.23 10:53
« Re: Re: Re: Re: Re: RS3
Vec názoru. Za mňa vyzerá RS3 výborne a sedan určite lepšie ako HB: [odkaz]
Samozrejme dizajnovo sú sedany lepšie pri rozmeroch strednej triedy, kompaktný sedan bude mať vždy určitú nevýhodu, ale Audi to zvládlo veľmi dobre, určite o dva levely lepšie, ako napr. Mercedes A, kde ten zadný stupeň pôsobí ako umelo dorobený: [odkaz]
Leg: dobrá analógia, ale skôr platila na pradedu, ktorý realizoval "umelé prerušenie" (mal objednané a zrušil to). Ja som len v štádiu flirtovania, námluv. ;-)
Redline v 12t rpm je celkom šialené.