Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 04.02.24 15:48
« Re: Re: Re: Inspekce
pd7
Podle samotných fotek (navíc chybí fotka zepředu, kde je folie především) si netroufám hodnotit míru přidaného lesku díky transparentním foliím, ale je super, žes konečně zvolil ten carbon look v lesku! a ne v matu, jako u M140i (matná 3D "rohožka"), kde to navíc bylo v kombinaci se šíbrem. Teď už to tam ruší jen ty ližiny, mimochodem neptal ses, jestli jsou tam nějaké origo záslepky, nebo by po nich zůstaly díry?
Ta černá (v lesku) plocha střechy celkovému designu opravdu mimořádně pomohla, zvlášť u tak výrazného odstínu (ve tvém případě zářivě zelené) je velmi žádoucí kombinace s tmavými neutrálními plochami a prvky. Čím méně tam té zelené zůstane, tím méně "vlezle" působí a vypadá zajímavěji a "vzácněji". U sedanu, kde je těch lakovaných ploch ještě víc, než u SB, se to dá eliminovat zaškrtnutím černé lesklé střechy v konfigurátoru, ale u SB to bohužel nelze, a proto je tohle (podle mě) u SB opticky fakt nutné řešení, samozřejmě to není potřeba u černého laku, nebo u tmavě šedé Daytony.
Navíc to auto opticky snížilo, hlavně při pohledu zepředu zmizela střešní "boule". -
pradeda777 04.02.24 11:22
« Re: Re: Inspekce
iu....díky.....fólie sice není na zadní části vozu, ale lesk je solidní. :yes: Jak jsem již dříve psal, čirá fólie je jen na předku, kapotě, blatnících, A sloupku a na dveřích FRT/RR. Carbon gloss je na střeše (good match with the carbon roof spoiler... ;-) ) a na zrcátkách. -
pradeda777 03.02.24 07:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená
tms......jediné Porsche, které mě kdy zaujalo byl Macan, protože má nejblíž k hatchbacku. Ok, je to SUV, ale pořád 5dveřák. Bohužel po zkušenosti s X5 by byl pro nás moc velký. Kdyby byl velikostně cca C-HR, tak už mě dávno stojí v garáži.... ;-) >:D
Btw...během posledního roku se mě podařilo prodat jedno staré auto a koupit 2 nová. Myslím, že to je můj osobní rekord...... ;-) -
pradeda777 02.02.24 10:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená
Ano. Honda měla (má?) nejlepší manuály. Mazda 3 MPS měla taky parádní manuál. Gen I ještě lepší než Gen II. V Gen I i správně kovově cvakal. V Gen II už ne, ale byl pořád moc dobrý. :yes: -
-
speedfred 01.02.24 07:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená
Tak to sme sa dopracovali, za manuál priplatiť a ešte k tomu 6.000€. No asi nová doba.
Dany: vidíš, moto ma ani nenapadlo. :-! Asi už nie som ten čo som býval keď sme za mladi nadržaný aj po snehu jazdili. -
-
pradeda777 30.01.24 14:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená
Tož ano....manuál musí být přesný, mechanický a hlavně musí mít krátké dráhy. Proto si většina fajnšmekrů pořizuje "short shift", aby řazení bylo jen zápěstím "cvak cvak"..... ;-) :-) >:D
Zajímavé, že i borci co měli Hondy Type R, které měli super shift si pořizovali ještě "short shift". Já ho měl taky na mojí ITR. Chtělo to pak trochu víc síly při řazení, ale to "cvak cvak" za to opravdu stálo..... :-) ;-) >:D
-
Thomasino 30.01.24 10:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená
Jako automat na daily a dlouhé výlety je super. Ale včera jsem po asi 10-ti dnech na chvilku řídil Kajmánka s manuálem a řeknu vám, že když je ten manuál takto přesný a mechanický, tak je to velmi obohacující !! áááách.... :-) [odkaz]
-
pradeda777 28.01.24 12:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená
wl.....ano, M2 velké zklamáni... ;-\ Moc jsem se na ni těšil a určitě bych si ji koupil jako "sběrače prachu" do mé garáže......ale....ach ten předek....management určitě to styling podepsal aniž by ten předek vůbec viděl....kdybych byl jeden z nich, tak bych si pak určitě "hodil mašlu"... >:-[] No a to řazení...raději pomlčet...to na tom musí být BMW hodně špatně, že nemá peníze na vylepšení řazení a nebo na to management s.e.r.e......asi to bude spíš to druhé.....protože je nás v Evropě málo a to asi i mezi těmi BMW managery.
Sraz...ano....ale asi až na jaře....ledaže bychom se složili a půjčili iuimu ty peníze, které mu na tu žlutou RS3 Limo v Kyjově chybí..... ;-) >:D >:-[] -
pradeda777 28.01.24 11:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená
iu....sraz by byl hlavně kvůli Tobě, aby ses mohl podívat (popřípadě koupit.. ;-) ) na tu žlutou RS3 Limo. Ale jinak se srazem počkáme až na lepší počasí. To mě tady v Česku s.e.r.e....půl roku každý rok v p.r.d.e.l.i.... >:-[] >:-[]
Ano, je to tak. BMW manuál...ach jo.....nejsem si jistý, jestli bych 1er vůbec prodával, kdyby ten "shift" byl jako na Hondě ITR a nebo alespoň jako ten na MMPS..... :-!
-
iudex 27.01.24 20:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená
Zraz nie je zlý nápad, ja by som do Kyjova aj niekedy cez víkend mohol dobehnúť na pokec.
Pradeda: aby sa Ti z toho manuálu na automat ľahšie prechádzalo, toto je z testu M3 s manuálom (na motor1.com): The six-speed makes this car more engaging, for sure, and I’m so glad it’s available as an option, but it’s just not a great gearbox in every scenario. Clutch engagement feels vague and the throttle calibration and gearing are such that it’s difficult to get off to a smooth start and quickly execute a clean 1-2 upshift in succession. The shifter has the BMW’s typical rubbery action, too.
The M3 Competition’s excellent automatic complicates matters. It’s not as engaging as the stick, no, but is perfectly calibrated for all types of driving. I want to recommend the manual on principle, but it’s hard when the automatic is better in more instances than not. -
pradeda777 26.01.24 15:51
« Re: Re: Re: Re: Re: RS3 zelená
V Kyjově jsou stále k máni 3 SB a 2 Limo RS3. Ve žluté je SB i Limo. [odkaz]
Jsem pro sraz. Zařídím inspekci vozů v podzemní garáži Top Centrum a pak posezení u mě ve sklípku.... ;-) :-)
Odstín červené Audi barvy není moc povedený. Proto jsem ji nakonec vzdal. Samozřejmě kdyby byla v nabídce rubinrot, tak tu beru, i když v podobné barvě máme už C-HR. Novou C-HR PHEV budu ale objednávat ve stříbrné..... ;-)
Ok. Keramika na dveřích nebude, bude na nich taky fólie.... :-!
Na střeše a na zrcátkách bude Carbon gloss.... ;-) -
Thomasino 26.01.24 12:16
« Re: Re: Re: Re: RS3 zelená
Ty stříbrné jsou origo zimní sada, kamarád je kupoval i s pneu v Audi za 60-65 tisíc.
[odkaz] / [odkaz]
Jsou stejné jako ty celé černé, jen bez barvy a užší vepředu :-)
Až tu žlutou uvidíš na živo, tak ji asi už chtít nebudeš. Dojeď se podívat do Kyjova, dáme sraz :-) Ale koukám, že z konfigurátoru v CZ zmizela červená, takže zbývá zelená a šedá Daytona. -
iudex 26.01.24 11:57
« Re: Re: Re: RS3 zelená
Tom: Jo, disky na RS sú slabé, hlavne tie základné sú otrasné, takže si vlastne nútený si priplatiť za dizajn, hoci rozmerovo nič nezískaš.
Ale zdá sa, že po facelifte by mohli byť lepšie disky, tu to vyzerá na obyč strieborné, ale s pekným dizajnom, to by mohol byť základ a to by som bral: [odkaz]
Inak do RS3 v pohode vojdem, problém s miestom je vzadu, ale to ma netrápi.
Ad žltá: naživo som nevidel, je mi jasné, že bude potrebovať slnko, aby zažiarila: [odkaz] ale ani bez svetla to nie je zlé: [odkaz] -
Thomasino 26.01.24 11:37
« Re: Re: RS3 zelená
Krásná barva !! Jen ta černá kola to kazí. Bohužel u RS3 není moc na výběr co se kol týká. Ale to je častý problém. Asi bych k červené dal ty s tím stříbrným krajem, ale ne celé stříbrné (ikdyž to je asi jen zimní sada, jak koupil právě kamarád - viz. ty fotky). Červená RS a stříbrné kraje kol: [odkaz]
IUDEX - jseš si jistý tou žlutou? Viděl jsi ji na živo? Hrozně smutný odstín, mě se teda nelíbí (ale hlavně když se líbí vám). Jen se bude pak špatně prodávat. To raději šedou metalízu: [odkaz]
Hele a ty se tam vejdeš?? Mě by to nastupování za B sloupek dozadu dolů dělalo na daily problém se zády, proto muselo jít GTI CS300 pryč.
-
Thomasino 26.01.24 10:01
« RS3 zelená
Pradědo - dneska se keramika na taková auta už moc nedává. Nové PPF fólie udělaly za poslední 2-3 roky velký pokrok a chovají se jako keramika, krásně z toho steče voda a navíc ti to ochrání lak před kamínky (ale pravda stojí to na celé auto asi 90-100 litrů) [odkaz] Ke všemu tam máš vpředu širší pneu než vzadu a bude ti to házet kamínky na zadní blatníky.
Jinak gratulace !! Moc jsem nevěřil, že to fakt koupíš! Už o tom mluvíš 2 roky... Sedačky jsou celokožené, nebo kombinace alcantara uprostřed a kůže jen na kraji, jak to mám já rád ?? :-) Mám pocit, že polovina RS3 je v zelené ;-) Kamarád má stejnou [odkaz] , další dvě tady potkávám v okolí bydliště. Ale nejvíce se mi líbí asi v červené (to má jiný známý jako HB) a ještě více jako sedan (ikdyž není tak praktická). Tuhle ji měli v Porsche Brno a myslím že byla volná (iudex?). -
pradeda777 26.01.24 07:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
wl....tož, když člověk vidí vedle sebe tu bílou a zelenou, tak si uvědomí, že v té bílé RS3 jaksi zaniká a naopak v té zelené vyniká..... ;-) >:D >:-[] Navíc, ta bílá neměla ideální výbavu. Naopak ta zelená má pro mě dost zbytečností. Ty ale určitě ocení příští majitel. ;-)
Mimochodem, i soudružka mě docela překvapila, když s tím souhlasila a na zelenou "kývla".
Teď rychle řeším fólii na předek. Součástí by měl být pás na přední části střechy. S tím si nejsem docela jistý, protože jednak to bude vidět a potom, protože si pohrávám s myšlenkou dát přes celou střechu DYNOcarbon gloss fólii, by to bylo zbytečné. [odkaz] -
pradeda777 25.01.24 20:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
RS3 je už zaplacené. Teď řešíme STEK fólii. Předek, světlomety, kapota, blatníky, A sloupky, přední část střechy a krytky zrcátek. Dveře zatím ne. Keramiku budu muset řešit jinde. Top Centrum na to nemá lidi....
V úterý budu řešit pojistku a asi i přihlášení. Ve středu by mělo být éreso na cestě domů...... ;-) -
iudex 25.01.24 17:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Tom: u mňa pri týchto dvoch nie je čo riešiť: modrá Portimao. Naopak tá šedá Skyscraper je asi najnudnejšia farba, čo BMW ponúka, oproti tomu bola aj Mineral grey super. Z tej palety farieb čo je pre 2AT by som ale najskôr volil Piemont red, ale tá je len pre základ a nie pre M sport, takže pri M pakete okrem Portimao by som zvažoval ešte Sanremo green. Ale tú naživo nepoznám.
Ale dnes je predsalen deň RS3, tak nech sa pradeda pochváli. ;-) -
-
pradeda777 25.01.24 16:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
wl.....já prodal Mazdu3 MPS gen,2 v roce 2014, protože měl být F/L a ten nikdy nebyl. >:-[]
Proto nebudu zase čekat. Navíc se bude čekat na dodání 12 a víc měsíců. Mě se líbí tato skladovka, i když má řadu věcí, které bych neobjednával. Ale na druhé straně jde jen o peníze a vůz budu mít v garáži příští týden. A to je důležité... :yes: V Kyjově se dá jezdit na letních žádný problém. Letos zatím pouze 3 dny, kdy se nedalo vyjet.
Klíčový byl prodej 1er, aby bylo místo v garáži..... :-! -
iudex 25.01.24 07:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Pradeda: no neverím, že do toho ideš, ale ak áno, palec hore!
Inak dúfam, že tá Tvoja cena bude o hoooodne lepšia, ako to, čo uvádzajú na stránke: [odkaz]
Dúfam, že si to stlačil hlboko pod 2,0M. Vzhľadom k tomu, že až 4 z 12 skladoviek RS3 v ČR má Kyjov to vyzerá, že im to moc na odbyt nejde a teda priestor na zľavy tam bude.
Inak s tým faceliftom RS3 je to také tajomné, nikto z predajcov nič poriadne nevie, od výrobcu ani importéra nič. Niektorí tvrdia, že facelift bude už v marci/březnu, iní že až v júli/červenci. Zhodujú sa ale v tom, že posledný slot vo výrobe na súčasný model bude zrejme v marci, aj to len na sedany (HB už sa do F/L nebudú robiť). Ale čo bude obsahom F/L, či len drobná zmena vizáže, alebo aj navýšenie výkonu a technické zmeny, to nik nevie.
Inak s tým objednaním je to tak, že je rezervovaný nejaký slot vo výrobe (niekoľko jednotiek kusov pre Slovensko, to sa rozdelí medzi predajcov podľa ich predbežného záujmu), a buď ho včas využijú a objednajú konkrétnu špecifikáciu, alebo to prepadne. Takže ak objednám, budem mať s istotou súčasný model, ak nie, treba čakať na otvorenie objednávok na facelift.
Je to hlavně proto, že je to limitka...