Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 28.02.24 13:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
Ja nemám k fastbacku nejaké veľké výhrady, bral by som v pohode HB aj FB. Všeobecne mám liftbacky rád, považujem ich za praktickejšie alternatívy k sedanu pri zachovaní podobnosti sedanu. Ale zrovna tu sa tá praktickosť úplne nepodarila, ako píšete, ten kufor nie je o moc väčší a aj zvonku tvarovo vidieť, že sa vychádzalo z HB a až dodatočne bol FB, ktorý nechceli moc natiahnuť oproti HB a spraviť z toho klasický liftback. Ale opakujem, nie sú to nejak závažné výhrady, ak by bol len FB, v pohode beriem. Ak je ale HB, z danej dvojice mi príde vyváženejší (plus ako bonus o chlp lacnejší). -
iudex 28.02.24 13:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
Dany: čo si pamätám tak keď prišiel fastback (nejaké dva roky po HB), tak mal inak naladený podvozok, údajne trošku komfortnejší. Ale pri facelifte toto naladenie dostal aj HB a teda sa to vyrovnalo. Preto už sa o rozdieloch nepíše, lebo žiadne nie sú.
Ak je voľba parformance modrá vs. šedá shadow, je to asi jedno, obe sú pre mňa na rovnakej úrovni, nie je to top, ale obe v pohode. Modrá je typická a identifikuje Nko, na druhej strane ju má 90% eNiek. Šedá je menej zaujímavá a taká všedná, ale zase ich toľko nie je.
Každopádne je to jeden z posledných dostupných hothečov, stará dobrá škola, parádny zvuk, mechanický samosvor, stovka za 5,4s, proste výborná voľba.
Ono v podstate po konci i30N už toho nič moc nezostane v rámci normálnych dostupných HH: Focus ST, Golf GTI a Leon, hotovo. Prémiová D3 je cenovo inde. Fakt najvyšší čas kúpiť, kým nejaké i30N ešte je v salónoch. -
Dany 28.02.24 12:41
« Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
Vidím to ako label, hb praktickejší, fb krajší. Keďže Megan zostane doma, tak praktickejšie auto nepotrebujem. Skusnem aj ten hatch keď bude treba.
Skôr platilo, že fastback je pohodlnejšie nastavený + sa lepšie pracuje s váhou, kvôli mierne dlhšiemu zadku. Teraz tie nové však neviem, nikde nespomínajú rozdiely medzi verziami. Mali by mať tuhšie pružiny a mäkšie naladené tlmenie... Niekde majiteľ prvej verzie vyhlásil, že je po face použiteľnejšie, príjemnejšie.
Jazdil som kedysi dávno prvú verziu s manuálom. Megane RS automat, základ. Type R predchádzajúcej generácie. Všetky mi prišli použiteľné na každý deň až na tie R20 u TypeR. Tie u nás trpeli.
Farbu by som preferoval Dark knight
U nás sunset není. Objednáno by malo byť 20ks performance blue a šedá základná.
České skladovky, červená pastelová, performance blue, šedá základná, čierna metla a jedna serenita v Prahe -
iudex 28.02.24 11:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: farbičky
pradeda: tak ak by RS3 nedostalo žiadne zmeny, o to lepšie, nebudú mať dôvod dať vyššiu cenu. A vyšší výkon netreba, ak niečo RS3ke nechýba, je to výkon motora; včera som videl video ako RS3 na Autobahne išla 298 kmh. :-O Horšie sú tie zvesti o výrobe až budúci rok, snáď sa to týka iba vzdialených Aussies a nie nás.
Ale späť k Danymu a jeho výberu. Hoci ja by som bral manuál (preto že v i30N stále je), nijako automat neodsudzujem, ak to má byť daily car, prečo nie; naviac tú 8° dvojspojku testy len chvália. Ale neskúšal som (a myslím, že ani nikto tu). Farba je menej podstatná a hlavne pri posledných skladovkách na trhu si nemožno vyberať. Modrá bude dobrá, aspoň jasne ukazuje, o aký model ide. :-)
Ale ja vám neviem. Hatch je klasický hatch, ktorých sú mraky.
Fast vnímam podobne ako sedan pri RS3. Na faste sa dokonca skôr zvažuje strecha, siluetou je to bližšie BMW4 gran kupé. Tiež zadok nemá pomerovo kratší. Akurát je to celé v menšom. Mne sa práve ten fast páčil od začiatku.
Z hatchov sa mi páči, pre niekoho disproporčné, staršie BMW1 a Mazda 3.