iudex 22.03.24 08:09
« Re: Vážení Caymana GTS 4.0
Tom: tak hmotnosť 1395 kg je super, notabene v dnešnej dobe, keď aj kompakt váži aj 1,5 tony.
Ale aby si si moc nenamýšľal, náš rodinný kombík strednej triedy, 5-miestny, 5-dverový, s automatom, 511 l kufrom a plnou * výbavy váži 1496 kg. Takže dvojmiestne maličké kupátko s manuálom by malo byť výrazne ľahšie. >:-[]
P.S. Niekto v našej dedine si kúpil nový G8 GTI, červená metla, veľké disky a (minimálne zvonku) to auto vyzerá dosť dobre. A aj sa chcel trochu pretekať, takže hotheč v správnych rukách. -
speedfred 20.03.24 22:05
« Re: Vážení Caymana GTS 4.0
Na Pd do Mostu teda ideš? Ja to hodne zvažujem ale tá cesta.....už mám toho jazdenia plné zuby aj ked to má byť s P. Známemu (4x P911) som to spomínal tak ten chce rezervovať box až pôjdem aj ja aj keď to má hneď za barákom.
Váha moc pekná na túto dobu, skúsil by som to so Spyderom a potom ešte s KTM.
PS príde mi že u GTS sú väčšie rozdiely váhy medzi jednotlivými kolesami ako u M2. -
Thomasino 20.03.24 19:44
« Vážení Caymana GTS 4.0
Rozdíl váhy mezi Caymanem GTS 4.0 (manuál) a předchozí M2 Competition (automat) je 200 kg !! Dnes jsem byl po 3000 km na výměně oleje v motoru a také diferáku u Šenkýř Motorsport a nechal jsem auto opět přesně zvážit (také přehodit kola na letní). Váha 1395 kg se skoro prázdnou nádrží, což není vůbec špatné :-) (takže pohotovostní s 90% nádrže je nějakých 1440 kg). Před 3 lety jsme zvážili M2 Competition také se skoro prázdnou nádrží a vážila 1597 kg (naměřeno 1599 kg, ale po odečtu autoatlasu, mikiny a velkého deštníku jsme na 1597 kg). Když odečteme automat (25kg), tak přesný rozdíl je 177 kg. A to měla M2 o kilo lehčí kola než byly z fabriky (ale u Caymana jsem zase připlatil za lehčí kovaná kola).
Jinak u Šenkýř Motorsport je vždy radost pohledět na ty závodní auta, ale také ty upravené okruhové. Aktuálně se dokončuje projekt s novou M2 na verzi TrackDay, představí ji za týden v pátek v Mostě na BMW ///M DAY. A budou o den později v sobotu 30.3.2024 na Porsche Racing Day, kam se také chystám.
Fotky zde (a doprava další): [odkaz]