Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto matii

matii 29.10.10  20:56

« Re: FOTOSOUTĚŽ Říjen 2010 – Vyhlášení výsledků !!

Fakt je, že tyhle mašinky umí ve zkušených rukách krásný fotky, ale citlivě použité HDR, nebo korekce světel a stínů ať už přímo na foťáku, nebo následně v PS udělají své a i z obyčejné fotky se dá udělat zajímavý snímek. Tohle je focený úplně obyčejným kompaktem za 2000Kč, ale PS tomu dodal zajímavý nádech.
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 29.10.10  19:23

Hmm... díky zat tip ;-) Chci ale to EXR, ten čip snímače je tam špička :-) A cenově je to o pár tisíc levnější :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.10.10  16:37

Jestli chceš rozumně velký přístroj, blížící se kvalitou fotek a možnostmi nastavování k zrcadlovkám, kup si CANON G11 nebo nový model G12, ten umí už i HD video. Tady White Label může jen potvrdit ;-) Mojito i já máme G11 a umí fotit parádně. Já s ní sice ještě moc neumím, ale co jsem viděl Mojitovi fotky v plném rozlišení, tak fotí fakt skvěle :yes:
    - viz.tato série ze Slavkova (ale to malé rozlišení to zkresluje):
    [odkaz]

Samozřejmě umí fotit ve 3 režimech expozice pro HDR fotky, umí RAW formát a hlavně má výklopný displej, což na to naše focení aut a pí.čo.vin se někdy náramně hodí >:-[] >:D

Ale bacha, vzhledem k tomu, že je to už fakt kvalitní foťák s pevným tělem (přežil i pád z 1m na zem a fotí stále skvěle - přítulkyni se v Itálii trochu nezadařilo a vystoupila z auta a zapomněla že ho má položený na klíně), tak také něco váží a mohl by jsi mít problém s tím přísavkovým držákem z venku na auto..
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 29.10.10  15:34

Thomasino, je to takový, že občas prostě vyfotí úplně hnusnou fotku, blbne senzor světla. Take jen budu muset nastavovat dobu ručně ;-) Ale popravdě už elší dobu přemýšlím o upgradu na Fujifilm Finepix S200EXR :-)

Mojito, ten dělá teda pěkný fotky! Ale jak jsi napsal, je to profesionál ;-) Zatímco my jsme jen banda amatérů většinou s kompakty nebo jim podobnými :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.10.10  15:11

Th
    Vyhrát cenu, kterou si musíš sám koupit/zaplatit, není zas takové terno... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.10.10  12:10

WL - WII-JAY ale tentokrát i něco vyhrál >:-[] Nový foťák, že WII?? ;-)
    Prý mu u focení té fotky za jízdy spadl z té kostrukce foťák a už nefotí jako dříve, takže si asi bude muset pořídit nový :-( ;-\ Aspoň je vidět, že vítězství je zasloužené a že do toho dal WII-JAY úplně vše...

WII - doufám, že to nebylo výrobní tajemství a něco jsem neprokecl ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.10.10  12:04

To jsou dost parádní fotky !! :yes: Jde sice dost o techniku, ale taky s tím člověk musí umět :-( A tento rozhodně umí ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 29.10.10  01:30

Á! Díky za odkaz, Mojito! Element5, když tu byl na návštěvě,mi říkal, že na macz. přibyl nějaký profík, ale jedním uchem mi to šlo sem a druhým tam....pěkné to má, chlapec! A viděl jsi už video, na které je odkaz u toho nového BMW? :-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.10.10  00:49

Mojito
    Nejen podle mě, to téma splňovala právě fotka Wii-Jaye nejlíp ze všech a samotného by mě určitě něco podobného napadlo dělat, ale jak jsem psal, je docela problém fotit a řídit najednou (to se týká i těch skvělých fotek z tvého odkazu)...
    Nevím proč a pro koho je velké štěstí, že sem nechodí někdo, kdo umí dělat parádní fotky?
    Naopak, čím víc tu takových lidí bude chodit, tím líp pro úroveň a zajímavost fotosoutěže, tu přece nejde o výhru (taky žádná cena za ni není), ale o zábavu a w. l.epším případě i o možnost "pokochat se" pohledem na takové fotky... ;-) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Matheas-Ropak

Matheas Ropak 29.10.10  00:37

Mojito
    no ani bych neřekl , že 5. Kdybych fotil Tím co on tak se nedivím nezapoměň , že třeba Já fotím kompaktem za 5tis a on tímhle [odkaz]
    alew uznávám , že je fakt dobrej
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 29.10.10  00:22

wii-jay - dokážu uznat svoji chybu,ale máš pravdu,vrtat se v tom nebudeme ;-)

Je velké štěstí,že se neúčastní fotosoutěže tento uživatel,páč je minimálně 5 levelů nad námi :-(

[odkaz]

Myslím,že je to nejlepší fotograf na MACZ,jeho profi stránky jsou naprosto neskutečný :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 28.10.10  23:50

Poustniku, tak tobe teda dekuji zvlášť >:-[]

Mojito, za druhou část děkuji a s tou první prostě nesouhlasim.... Ale vim že ty seš starej paličák a ani kdyby jsi vnitřně uznal, že ta fotka to téma naopak úplně přesně vystihuje, tak to nenapíšeš ;-) Už na to dál ani reagovat nebudu. Myslim že tu o tom bylo řečeno až až ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 28.10.10  23:38

ludex - souhlas s wii-jayem a white labelem

wii - když pominu téma,tak tvá kompozice byla opravdu výborná,klobouk dolů :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 28.10.10  23:38

« Re: FOTOSOUTĚŽ Říjen 2010 – gratulace !!

No já ti gratuloval jen pod svojí recenzí, tak ti ještě gratuluju tady! >:D A všem na bedně ....a zůčastněným...... i hlasujícím! A.........dál už nikomu! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Wiii

Wiii 28.10.10  23:30

ludex:
    Určitě se zační účastnit fotosoutěže. Každý někdy začíná a kdybys videl fotky, jaké jsem tu přihlašoval ze začátku, tak si jsem jistý, že by je vyfotil kdokoliv. Fotosoutěž je nejen o tom vyhrát, ale hlavně se zúčastnit a ještě k tomu vede k rozvíjení představivosti a tvých fotografických schopností :-) Já začal fotit až s fotosoutěží.

Jinak ještě jednou díky všem za gratulace :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Poustnik

Poustnik 28.10.10  22:21

Přidávám se k názoru Chobota a white labela a není mi jasné, proč jsi (jako pravidelný návštětěvník) zatím aspoň nehlasoval...?!!???? >:D /Jo a nekoketuj/ ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.10.10  21:18

Přidávám se k názoru Chobota a není mi jasné, proč jsi (jako pravidelný návštětěvník) zatím aspoň nehlasoval...? :-O
  • « 00 Reagovat !

foto Chobot

Chobot 28.10.10  13:01

Iudex: Nad touto myšlenkou nekoketuj a koukej s ´námi´ soutěžit. Tady nejde o nějaké vyrábění prvotřídních ´plakátů´(i když to tak občas vypadá), ale o zábavu a radost z focení a s tim spojenou projížďkou za účelem focení. Takže nesměle do toho, od 15 příštího měsíce jede další kolo.
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 28.10.10  11:48

Wii: GRATULUJU :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.10.10  10:46

Dovoľte i mne outsiderovi (ale pravidelnému navštevovateľovi) blahoželať, osobitne víťazovi, ktorého profesionálna fotka - pri všetkej úcte k ostatným súťažiacom - zaslúžene zvíťazila. Aj keď z času na čas koketujem s myšlienkou niečo sem hodiť, pri vysokej úrovni súťaže nemám odvahu. :*)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…