Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
matii 27.11.10 13:05
« Re: POKRAČOVÁNÍ HLASOVÁNÍ ! FOTOSOUTĚŽ Listopad 2010
Matheas ... já to myslel z legrace, ale fakt je, že někdy je v té diskusi takový chaos, že se pomalu nevyznám, kdo na koho reaguje a koho cituje. :-)
Přišlo mi to jako kdyby bylo mezi řádky řečeno .... i kdyby ta lžíce na to auto spadla, stejně je to jen Francouz. A jelikož jsem si nevšimnul, žes jen citoval Ronaulta ... přišlo mi to jako výstřel z Aurory. >:D >:D >:D .
>:D -
matii 27.11.10 12:58
« Re: POKRAČOVÁNÍ HLASOVÁNÍ ! FOTOSOUTĚŽ Listopad 2010
Já používám PS a úpravu Re-Dynavix. Fakt je, že na některých fotkách je HDR jak pěst na oko i v malých dávkách ... zejména u detailů, naopak při úpravě nebe, porostu, trávy atd ... je HDR mocnou zbraní. Tady malý příklad, kdy HDR tolik nepomůže:
Původní fotka
[odkaz]
Vytažená světla a stíny (asi v tomto případě nejlepší úprava)
[odkaz]
Klasické HDR
[odkaz]
Přehnané HDR
[odkaz]
;-) -
woody-alien 27.11.10 10:04
« Re: ZAČÁTEK HLASOVÁNÍ ! FOTOSOUTĚŽ Listopad 2010
1 - matii
2 - white label
3 - vette
matii - moc pěkně provedeno, doufám že jsi u toho nakladače nejdřív důkladně zkontroloval veškerou hydrauliku. >:D
white label - super nápad. Ještě zručnou písařku a na koncert je zaděláno. ;-)
vette - moc pěknej kontrast parádní káry a vozejku. :yes:
-
Wiii 26.11.10 23:21
Taky si nemyslím, že by HDR bylo vždy výhodou. Ano, pokud se to umí, tak to výhoda je! Ale to je stejné jako s focením, když to umíš - je to výhoda ;-) Takže bych to nezakazoval.
Navíc abych řekl pravdu, je nebo bylo tu málo lidí, od kterých by se mi HDRka libila ;-) Když to shrnu, tak prakticky jen matii - který to nepřehání, s-mike - který to opravdu umí a mojitovi se taky občas nějaké HDR povede. Jinak si myslim, že pěkné HDR se tu moc často neobjeví. ;-)
PS: Neberte si to nikdo osobně, je to jen muj osobní amatérskej názor :-) -
iudex 26.11.10 21:06
Ja s HDR úpravou problém nemám (ako zrejme i z môjho poradia vidieť). Častokrát dodá zaujímavý nádych možno fádnej scéne, osobitne v exteriéri a s oblohou v pozadí. Samozrejme samoúčelné omaľovánky slabú fotku nespasia, ale dobrý základ môžu posunúť vyššie.
Inak čo za program používaš? -
Matheas Ropak 26.11.10 20:55
Matii
jejda chlape kdes koukal :-) to jsem nepsal Já o té lopadě a o tom přeHDR to jsem pouze zkopíroval hodnocení Ronaulta jelikož měl rozpor ohledně třetího místa v hodnocení měl White Labela a v komentáři Mně >:-[] Tak jsem chtěl jen vysvětlení co je správně >:-[]
No v některých případech bych nebral HDR jako výhodu 70% populace zde ho nemá moc rádo viz již stažená recenze na BMW od supermika to bylo řečí , že mají vypálené oči no a pak přišlo bílé macz a nikdo neřekl ani popel.
Proto není úprava HDR vyjmuta z pravidel , a nějak bych jí nezakazoval není důvod každý jí může použít a stejně tak jí zkazit jako vytáhnout?
Co Vy ostatní na to HDR ?
2 matii
3 marx88