Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 02.12.10 00:01
« Re: FOTOSOUTĚŽ NOVÉ TÉMA NA PROSINEC 2010
Matheas
Tvůj šalamounsky neobratný obrat "vyhlašuju" (se vší vážností) za hlášku roku, kterou si od teď dovolím používat taky :
"...zrovna Tvá absence mi chybí" >:-[] >:D :yes:
P.S. Není ta čeština úžasný jazyk, když můžem kohokoli poslat do pr.dele, případně mu dát "kopačky",
tak diplomaticky... ;-) -
Ronault. 01.12.10 21:46
Matheas: No uvidím, blíží se zkoušky, respektive do 17. mám hned dvě a pak jsem do vánoc na kaprech, takže na focení mám jen 25., čili moc času není... a tak to vypadalo i loni, kdy jsem sice vyhrál, ale kvalita fotky byla nic moc.
Ad foto Laguny... Říkat pane by mi měla od příštího čtvrtku a další týden již bude v Brně. ;-) Jenže aktuálně je na plechových kolech, které mají poklice na každé straně jiné, je špinavá, nevyleštěná a uvnitř je fakt slušně řečeno "binec", takže na focení to ještě není. Až bude tak měsíc až dva v mých rukou, tak bude ready, do té doby ji musím zkulturnit >:D No a přemýšlím, jestli na jaře nenechám nalakovat poškrábaný zadní blatník a možná nárazník, ale o tom rozhodnou až finance. :-|
Ad. focení... já rád mám nějaké výzvy, jako loni bylo focení v noci, nebo ten podzim s různými barvami, kdy jsem si mohl s HDR decentně a přitom efektně vyhrát. Teď mě trochu láká ta výzva noci s HDR, jen opět nebude čas ;-\ A aktuálně jak koukám z okna, tak ani nevím, jestli mi na ulici fanouš stojí, protože všechny auto jsou jako z White labelova snu: BÍLÉ >:D >:D >:D -
Matheas Ropak 01.12.10 21:22
Já to ani nebral od Tebe zle jen jsem chtěl vedět konkrétně co Ti vadí , s tím HDR na to mám podobný názor je na každém zda se to naučí a používá nebo ne , ale chápu i to , že je to oproti normální fotce trochu výhoda , ale trochu mi to překrývá ten můj první důvod takže .....
hdr v noci jde :-)
Jsem rád , že jsem Tě po mesících absence vyprovokoval a nasadil Ti brouka do hlavy >:-[] Takže můžu počítat s tvou účastí ?
btw: KDy uděláme foto s lagunou >:D -
Ronault. 01.12.10 21:09
Matheas: Však já to nemyslel nějak přehnaně kriticky či urážlivě. Jen mi příjde, že některé přehnané dodržování v soutěži, ve které jde jen o to, že nafotíme co nejlepší fotku, je těch třeba pár minut naprosto nepodstatné a já byl tehdy vybrán spíše jako první na kterém bylo striktně použito toto pravidlo, což mě dosti naštvalo.
O tom HDR je to tak, že když někdo přežene HDR, tak ho přehnal a ostatní mu prostě nedají hlasy, protože se mu to nelíbí, snad tady nikdo nedává body jen za to, že jde o HDR. ;-) To, že někdy HDR zvítězí nebo uspěje je spíše spuštěcí reakcí těch, co nevyhráli a neměli HDR fotku, ačkoliv jim nikdo nebránil ji mít ;-)
A samozřejmě se mi poslední měsíce nechce, to otevřeně přiznávám a i vlastně ubyly u mé recenze fotky a to mám 2 sady hliníkáčů, které nemám a asi už ani nebudu mít pořádně zvěčněné.
No ale zkusím se nad tím tento měsíc zamyslet, možná zkusím HDR v noci, nasadili jste mi brouka do hlavy... a možná taky nepoužiju, tak či tak to nepřiznám, možná to ani nepoznáte >:-[] ;-) -
Matheas Ropak 01.12.10 21:01
Hele Rone,
Jedná se o to pokud by nebyla pravidla tak by si každý dělal co chtěl , povolím to tobě o 10min a ohlásí se někdo další ,12min po a řekne 2min to není velký rozdíl mezi ronovými 10 min atd...
Další věc , řekni mi které pravidlo z těch 17 je zbytečné ? navíc tyto pravidla si postupně tvořili všichni.
HDR víš , že tuto úpravu mám rád a s oblibou jí taky dělám a to s foťákem za 4000 a stativem za 400 , ale nechápu Tvé reakce na to , že nebudou HDR jeden měsíc nechápu , ještě v době kdy jsi soutěžil nebyl seznam pravidel o moc kratší a nevadilo Ti to takže spíš beru to , že se Ti prostě nechce , zrovna Tvá absence mi chybí >:-[] .
Lehce použité HDR nejde moc poznat a tady byla řeč o přehnaných či větších úpravách HDR..
M. -
Ronault. 01.12.10 17:47
Teď zase bez HDR? :-O Nezlobte se na mě, ale jsou dva důvody, proč se poslední měsíce fotosoutěže neúčastním. Za prvé se mi nechce, to je ale z velké míry způsobeno tím, že soutěž má až přespříliš pravidel a třeba mých 10 minut po limitu znamenalo vyřazení fotky ze soutěže, ve které jde o prd... a teď další pravidlo k těm dalším sedmnácti. Brzy k tomu výjde ÚZ (úplné znění) a bude na to volitelný předmět na právnické fakultě 8-s >:D
A vyžazení HDR fotek z nočních fotek je zbytečné, ani si moc nedokážu předstvit, že bych fotil HDR v noci, i když proč to nezkusit... A taky ani jeden z vás nepoznal v mé nedávné tipovačce, které fotky jsou HDR a které ne, takže ten hon na HDR mi připomíná inkvizici. 8-s
PS: A pokud se někomu HDR nelíbí, tak a´t jim nedává body... a pokud se mu nelíbí proto, že je neumí udělat, tak si najděte na netu návod. Já je dělám kompaktem za 2800 a stativem za 220 ;-) -
Fotosoutěž Moje auto.cz 01.12.10 10:51
« Sláva matiimu
Ahoj Matii,
vzhledem k tomu , že jsem s provozních důvodů nazařadil Tvojí vítěznou fotku do síně slávy tak Ti to teď vynahradím. ( jinak už tam je )
Můžeš se Tři dny kochat 1. místem V TOP 10
(pokud doufám všichni čtou recenze a neshodí to)
Ještě jednou GRATULUJU :yes:
Matheas -
Fotosoutěž Moje auto.cz 01.12.10 10:42
« FOTOSOUTĚŽ NOVÉ TÉMA NA PROSINEC 2010
TÉMA NA MĚSÍC PROSINEC
"AUTO A NOČNÍ HRÁTKY SVĚTEL " (NO HDR).
POZOR !
tento měsíc nesmí být fotka upravena HDR.
1. Na fotografii musí být vaše auto (aspoň kousek) !.
2. Fotka musí být vytvořena v daném měsíci daného roku.
3. Držte se tématu!!
4. Fotomontáže a koláže se nepřijímají do fotosoutěže!
5. Fotka se přihlašuje od 15.12 do 25.12. 2010 do 20:00 hod přesně!!.
6. Fotka se přihlašuje vložením odkazu na ni do diskuze.
7. Netoleruje se zpoždění přihlášek
8. Přihlašuje se pouze jednou a ne přehlašuje se (dám fotku a už jí neměním ) !!
9. Hlasuje se zde v diskuzi od 25.12 od 20:00h do 27.12.2010 do 20:00h včetně a to formátem viz bod 10
10. Formát pro hlasování
1 - místo – xxx
2 - místo – yyy
3 – místo – zzz
Případný komentář až po tomto hodnocení !!!
11. Nejasná volba pořadí (např. více uživatelů na stejném místě) se NEZAPOČÍTÁVÁ!!
12. Nevyhlašujte průběžné výsledky!!
13. Vyhlášení konečných výsledků probíhá 27.12 v měsíci 2010 od 20:00 do 20:30hod
14. Výsledky vyhlašuje správce nebo jeho zástupce , nikdo jiný !
15. Účastníci (nominovaní) do fotosoutěže musí minimálně na dva dny (48 hodin) zobrazit výherní fotku jako fotku profilu svého vozu !
16. Téma na další měsíc vybírají držitelé prvních tří míst (domluva přes SZ vždy do konce daného měsíce a následně výherce daného měsíce zašle správci SZ s novým tématem).
17. Nové téma se vyhlašuje 1 den v měsíci pro který je určeno
Ad NO HDR .... je to jen na tento měsíc, naopak jsme mezi tématy chtěli auto a nebe, ale to si o HDR přímo říká, takže zase jedna noční. Jde o to, že tu je dost dobrejch fotek, ale ať už z jakéhokoli důvodu uživatelé HDR nepoužijí a pak jsou dost znevýhodněni. Takže pro tentokrát jednou bez. Co se týká toho, že někdo použije HDR a fotku jen lehce lízne .... jelikož se o nic nehraje, předpokládám, že zde registrovaní uživatelé mají v sobě dost poctivosti na to, aby nepodváděli. :-)