Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Krispos 03.12.10 19:50
« Re: FOTOSOUTĚŽ NOVÉ TÉMA NA PROSINEC 2010
Já mám Nikona D80, bohužel od narození mého synovce loni v září jsem ho neviděl, neboť švagrovi vypadl jeho foťák z auta při vystupování zrovna v momentě, kdy kolem jela dodávka PPL.... takže sestra si půjčila můj přístroj. Příští rok si ovšem pořídím novou D90 nebo D300, abych se s novým autem mohl také zapojit do fotosoutěže :-) -
white label 03.12.10 19:39
Digikompakt (zvlášť v této cenové hladině), bych zrovna u těchto značek nehledal, Nikon má naprosto špičkové digizrcadlovky, podobně jako Canon, ale s kompakty je na tom podstatně hůř. A u Olympusu je z kompaktů zajímavý spíš jen novější formát micro 4/3 (ve spolupráci s Panasonicem) a ten je cenově podstatně výš.
Zajímavé je, že většina lidí (hlavně chlapů) chce zpravidla nějaký levnější superzoom (viz i Iudex), opravdu všichni potřebují 15x opt. zoom (a víc)? -
white label 03.12.10 19:28
SAMSUNG WB600 (od 3.900,-) je asi nejlepší volba v této třídě a cenové hladině do 4000,- Kč. Ale znovu opakuju, že bych nějakých 900 Kč přidal a vzal si verzi WB650 (od 4.840,-) s excelentním amoled displejem se supervysokým rozlišení. Opravdu vyrovnaným konkurentem WB650 je v této třídě ještě Casio EX - FH100 s o něco vyšší cenou (od 5.649,-) a menším rozsahem optického zoomu (10x). -
iudex 03.12.10 12:49
Nechcem mudrovať, nie som odborník, ale presne tento foťák som mal vo výbere i ja. Po usmernení labela a podrobnom preštudovaní parametrov som ho vylúčil. Sú skrátka za danú cenu lepšie foťáky. Ja som na radu wl kúpil samsung wb600, má podstatne širší záber - ohnisko od 24 mm (prepočítané na 35 mm klasiku) a rovnako je to 15x ultrazoom. Ak chceš širokouhlý foťák, treba menej ako 28 mm.
Edit: z tých dvoch je lepšia voľba Nikon (lepší snímač, väčší monitor). -
iudex 03.12.10 12:22
Tak neviem, či budem mať čas nafotiť niečo k tejto téme, ale včera som len tak skusmo vytiahol foťák na mráz a pri fotení nočného sneženia (bez auta) sa hral s nastanovaním uzávierky, clony a ISO... avšak nikdy sa mi nepodarilo cez x pokusov byť lepší ako automat... ;-\ Tak neviem.
To white label: inak ten samsung wb600 je až prekvapivo plný funkcií a možností nastavení za tú cenu (na mňa amatéra možno až primnoho), ešte raz dík za tip. -
matii 02.12.10 08:58
Mám nějaký asi tři roky starý Panasonic Lumix klasika kompakt 3x opt. zoom, 6,3Mpix. Sice má noční režim, ale chtělo by to stativ.
Ad NO HDR .... je to jen na tento měsíc, naopak jsme mezi tématy chtěli auto a nebe, ale to si o HDR přímo říká, takže zase jedna noční. Jde o to, že tu je dost dobrejch fotek, ale ať už z jakéhokoli důvodu uživatelé HDR nepoužijí a pak jsou dost znevýhodněni. Takže pro tentokrát jednou bez. Co se týká toho, že někdo použije HDR a fotku jen lehce lízne .... jelikož se o nic nehraje, předpokládám, že zde registrovaní uživatelé mají v sobě dost poctivosti na to, aby nepodváděli. :-) -
white label 02.12.10 00:01
Matheas
Tvůj šalamounsky neobratný obrat "vyhlašuju" (se vší vážností) za hlášku roku, kterou si od teď dovolím používat taky :
"...zrovna Tvá absence mi chybí" >:-[] >:D :yes:
P.S. Není ta čeština úžasný jazyk, když můžem kohokoli poslat do pr.dele, případně mu dát "kopačky",
tak diplomaticky... ;-) -
Ronault. 01.12.10 21:46
Matheas: No uvidím, blíží se zkoušky, respektive do 17. mám hned dvě a pak jsem do vánoc na kaprech, takže na focení mám jen 25., čili moc času není... a tak to vypadalo i loni, kdy jsem sice vyhrál, ale kvalita fotky byla nic moc.
Ad foto Laguny... Říkat pane by mi měla od příštího čtvrtku a další týden již bude v Brně. ;-) Jenže aktuálně je na plechových kolech, které mají poklice na každé straně jiné, je špinavá, nevyleštěná a uvnitř je fakt slušně řečeno "binec", takže na focení to ještě není. Až bude tak měsíc až dva v mých rukou, tak bude ready, do té doby ji musím zkulturnit >:D No a přemýšlím, jestli na jaře nenechám nalakovat poškrábaný zadní blatník a možná nárazník, ale o tom rozhodnou až finance. :-|
Ad. focení... já rád mám nějaké výzvy, jako loni bylo focení v noci, nebo ten podzim s různými barvami, kdy jsem si mohl s HDR decentně a přitom efektně vyhrát. Teď mě trochu láká ta výzva noci s HDR, jen opět nebude čas ;-\ A aktuálně jak koukám z okna, tak ani nevím, jestli mi na ulici fanouš stojí, protože všechny auto jsou jako z White labelova snu: BÍLÉ >:D >:D >:D -
Matheas Ropak 01.12.10 21:22
Já to ani nebral od Tebe zle jen jsem chtěl vedět konkrétně co Ti vadí , s tím HDR na to mám podobný názor je na každém zda se to naučí a používá nebo ne , ale chápu i to , že je to oproti normální fotce trochu výhoda , ale trochu mi to překrývá ten můj první důvod takže .....
hdr v noci jde :-)
Jsem rád , že jsem Tě po mesících absence vyprovokoval a nasadil Ti brouka do hlavy >:-[] Takže můžu počítat s tvou účastí ?
btw: KDy uděláme foto s lagunou >:D -
Ronault. 01.12.10 21:09
Matheas: Však já to nemyslel nějak přehnaně kriticky či urážlivě. Jen mi příjde, že některé přehnané dodržování v soutěži, ve které jde jen o to, že nafotíme co nejlepší fotku, je těch třeba pár minut naprosto nepodstatné a já byl tehdy vybrán spíše jako první na kterém bylo striktně použito toto pravidlo, což mě dosti naštvalo.
O tom HDR je to tak, že když někdo přežene HDR, tak ho přehnal a ostatní mu prostě nedají hlasy, protože se mu to nelíbí, snad tady nikdo nedává body jen za to, že jde o HDR. ;-) To, že někdy HDR zvítězí nebo uspěje je spíše spuštěcí reakcí těch, co nevyhráli a neměli HDR fotku, ačkoliv jim nikdo nebránil ji mít ;-)
A samozřejmě se mi poslední měsíce nechce, to otevřeně přiznávám a i vlastně ubyly u mé recenze fotky a to mám 2 sady hliníkáčů, které nemám a asi už ani nebudu mít pořádně zvěčněné.
No ale zkusím se nad tím tento měsíc zamyslet, možná zkusím HDR v noci, nasadili jste mi brouka do hlavy... a možná taky nepoužiju, tak či tak to nepřiznám, možná to ani nepoznáte >:-[] ;-) -
Matheas Ropak 01.12.10 21:01
Hele Rone,
Jedná se o to pokud by nebyla pravidla tak by si každý dělal co chtěl , povolím to tobě o 10min a ohlásí se někdo další ,12min po a řekne 2min to není velký rozdíl mezi ronovými 10 min atd...
Další věc , řekni mi které pravidlo z těch 17 je zbytečné ? navíc tyto pravidla si postupně tvořili všichni.
HDR víš , že tuto úpravu mám rád a s oblibou jí taky dělám a to s foťákem za 4000 a stativem za 400 , ale nechápu Tvé reakce na to , že nebudou HDR jeden měsíc nechápu , ještě v době kdy jsi soutěžil nebyl seznam pravidel o moc kratší a nevadilo Ti to takže spíš beru to , že se Ti prostě nechce , zrovna Tvá absence mi chybí >:-[] .
Lehce použité HDR nejde moc poznat a tady byla řeč o přehnaných či větších úpravách HDR..
M. -
Ronault. 01.12.10 17:47
Teď zase bez HDR? :-O Nezlobte se na mě, ale jsou dva důvody, proč se poslední měsíce fotosoutěže neúčastním. Za prvé se mi nechce, to je ale z velké míry způsobeno tím, že soutěž má až přespříliš pravidel a třeba mých 10 minut po limitu znamenalo vyřazení fotky ze soutěže, ve které jde o prd... a teď další pravidlo k těm dalším sedmnácti. Brzy k tomu výjde ÚZ (úplné znění) a bude na to volitelný předmět na právnické fakultě 8-s >:D
A vyžazení HDR fotek z nočních fotek je zbytečné, ani si moc nedokážu předstvit, že bych fotil HDR v noci, i když proč to nezkusit... A taky ani jeden z vás nepoznal v mé nedávné tipovačce, které fotky jsou HDR a které ne, takže ten hon na HDR mi připomíná inkvizici. 8-s
PS: A pokud se někomu HDR nelíbí, tak a´t jim nedává body... a pokud se mu nelíbí proto, že je neumí udělat, tak si najděte na netu návod. Já je dělám kompaktem za 2800 a stativem za 220 ;-)