Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 03.12.10 21:54
« Re: FOTOSOUTĚŽ NOVÉ TÉMA NA PROSINEC 2010
Ron: práveže ten môj ultrazoom vyzerá ako každý obyčajný kompakt (to je tá "nevýhoda", na ktorú narážal matii ;-) ) a objektív sa skryje úplne do tela fotoaparátu. Na rozdiel od konkurenčných, ako spomínaný Olympus SP-600, ktorý vyzerá ako delo, ale parametre má slabšie. -
-
Ronault. 03.12.10 21:48
Taky jsem váhal při koupi foťáku mezi klasickým foťákem a ultrazoomem... pak jsem si řekl všechna pro a proti, a přímo z praktické stránky prostě ultrazoom je velký skoro jak zrcadlovka, ale oproti kompaktu toho moc neumí, navíc to prostě zrcadlovka není. Na běžné focení a chození se zase ten ultrazoom pronese...
Takže jsem nakonec volil klasický kompakt za rozumnou cenu a až budou peníze, tak si pořídím zrcadlovku a ne jen něco, co jako zrcadlovka z dálky vypadá... -
iudex 03.12.10 21:10
White: Iudex nechcel primárne 15x zoom, to bola len taká - ekonomickým termínom nazvané - pozitívna externalita. ;-) Dôležitejšia bola min. ohnisková vzdialenosť - tých 24mm. Je zrejmé, že 360 mm ohnisko reálne nevyužívam, fakticky mám na ňom len 2 zábery: prvý, keď som na rovnakej scéne skúšal minimálny a maximálny zoom, a druhý, keď som odfotil mesiac s maximálnym možným priblížením (vrátane 4x dig. zoomu). -
white label 03.12.10 20:49
:-O :-)
Tak pokud si foťák vybíráš podle dojmu z jeho vzhledu, tak to poradit určitě vůbec nepotřebuješ, natož se ptát ostatních na zkušenosti s ním. Leda otázky typu, kolik bab už jste na tento červený Nikon sbalili? >:-[]
P.S. Pokud se ti hodně líbí, tak špatný určitě nebude, má dokonce i bráchu (Nikon Coolpix P100) s FullHD videem a ještě podstatně větším rozsahem zoomu... -
-
Krispos 03.12.10 19:50
Já mám Nikona D80, bohužel od narození mého synovce loni v září jsem ho neviděl, neboť švagrovi vypadl jeho foťák z auta při vystupování zrovna v momentě, kdy kolem jela dodávka PPL.... takže sestra si půjčila můj přístroj. Příští rok si ovšem pořídím novou D90 nebo D300, abych se s novým autem mohl také zapojit do fotosoutěže :-) -
white label 03.12.10 19:39
Digikompakt (zvlášť v této cenové hladině), bych zrovna u těchto značek nehledal, Nikon má naprosto špičkové digizrcadlovky, podobně jako Canon, ale s kompakty je na tom podstatně hůř. A u Olympusu je z kompaktů zajímavý spíš jen novější formát micro 4/3 (ve spolupráci s Panasonicem) a ten je cenově podstatně výš.
Zajímavé je, že většina lidí (hlavně chlapů) chce zpravidla nějaký levnější superzoom (viz i Iudex), opravdu všichni potřebují 15x opt. zoom (a víc)? -
white label 03.12.10 19:28
SAMSUNG WB600 (od 3.900,-) je asi nejlepší volba v této třídě a cenové hladině do 4000,- Kč. Ale znovu opakuju, že bych nějakých 900 Kč přidal a vzal si verzi WB650 (od 4.840,-) s excelentním amoled displejem se supervysokým rozlišení. Opravdu vyrovnaným konkurentem WB650 je v této třídě ještě Casio EX - FH100 s o něco vyšší cenou (od 5.649,-) a menším rozsahem optického zoomu (10x). -
iudex 03.12.10 12:49
Nechcem mudrovať, nie som odborník, ale presne tento foťák som mal vo výbere i ja. Po usmernení labela a podrobnom preštudovaní parametrov som ho vylúčil. Sú skrátka za danú cenu lepšie foťáky. Ja som na radu wl kúpil samsung wb600, má podstatne širší záber - ohnisko od 24 mm (prepočítané na 35 mm klasiku) a rovnako je to 15x ultrazoom. Ak chceš širokouhlý foťák, treba menej ako 28 mm.
Edit: z tých dvoch je lepšia voľba Nikon (lepší snímač, väčší monitor). -
iudex 03.12.10 12:22
Tak neviem, či budem mať čas nafotiť niečo k tejto téme, ale včera som len tak skusmo vytiahol foťák na mráz a pri fotení nočného sneženia (bez auta) sa hral s nastanovaním uzávierky, clony a ISO... avšak nikdy sa mi nepodarilo cez x pokusov byť lepší ako automat... ;-\ Tak neviem.
To white label: inak ten samsung wb600 je až prekvapivo plný funkcií a možností nastavení za tú cenu (na mňa amatéra možno až primnoho), ešte raz dík za tip.