Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.12.10  21:54

« Re: FOTOSOUTĚŽ NOVÉ TÉMA NA PROSINEC 2010

Ron: práveže ten môj ultrazoom vyzerá ako každý obyčajný kompakt (to je tá "nevýhoda", na ktorú narážal matii ;-) ) a objektív sa skryje úplne do tela fotoaparátu. Na rozdiel od konkurenčných, ako spomínaný Olympus SP-600, ktorý vyzerá ako delo, ale parametre má slabšie.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.12.10  21:51

Teraz som pozrel ten Samsung EX1: špičkový kompakt, snímač 1/1,7´´ je bomba, rovnako ako svetelnosť f1,8, má len malú chybičku: stojí dvakrát toľko ako prístroje, o ktorých sa bavíme a je pomaly na úrovni zrkadloviek. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 03.12.10  21:48

Taky jsem váhal při koupi foťáku mezi klasickým foťákem a ultrazoomem... pak jsem si řekl všechna pro a proti, a přímo z praktické stránky prostě ultrazoom je velký skoro jak zrcadlovka, ale oproti kompaktu toho moc neumí, navíc to prostě zrcadlovka není. Na běžné focení a chození se zase ten ultrazoom pronese...
    Takže jsem nakonec volil klasický kompakt za rozumnou cenu a až budou peníze, tak si pořídím zrcadlovku a ne jen něco, co jako zrcadlovka z dálky vypadá...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.12.10  21:14

matii: ano, ten L110 vyzerá skvele, tiež som naňho pozeral, každopádne nedosahuje parametre toho WB600/WB650 (a je i o niečo drahší).
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.12.10  21:11

Ja by som to nekládol tak, že ktorý superzoom dá f2,0 a menej, ale ktorý kompakt v danej cenovej hladine vôbec?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.12.10  21:10

White: Iudex nechcel primárne 15x zoom, to bola len taká - ekonomickým termínom nazvané - pozitívna externalita. ;-) Dôležitejšia bola min. ohnisková vzdialenosť - tých 24mm. Je zrejmé, že 360 mm ohnisko reálne nevyužívam, fakticky mám na ňom len 2 zábery: prvý, keď som na rovnakej scéne skúšal minimálny a maximálny zoom, a druhý, keď som odfotil mesiac s maximálnym možným priblížením (vrátane 4x dig. zoomu).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.12.10  20:49

:-O :-)
    Tak pokud si foťák vybíráš podle dojmu z jeho vzhledu, tak to poradit určitě vůbec nepotřebuješ, natož se ptát ostatních na zkušenosti s ním. Leda otázky typu, kolik bab už jste na tento červený Nikon sbalili? >:-[]

P.S. Pokud se ti hodně líbí, tak špatný určitě nebude, má dokonce i bráchu (Nikon Coolpix P100) s FullHD videem a ještě podstatně větším rozsahem zoomu...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.12.10  20:12

Třeba Panasonic umí i superzoomy s velmi dobrou světelností, třeba f2.8, ale v celém (poměrně velkém) rozsahu zoomu ...
    Ale který superzoom umí f2.0 a méně?
  • « 00 Reagovat !

foto matii

matii 03.12.10  20:10

No ono taky jde u foťáků o to hlavní ... tedy nemusí moc dobře fotit, ale musí dobře vypadat, aby člověk mohl machýrkovat, což s tou WB 600 nemůže, bo vypadá jako každej druhej kompakt. Tohle je materiálek:
    [odkaz]
    >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.12.10  20:03

Právě naopak, kompakty s nejlepšími hodnotami světelnosti objektivu (f2.0 a méně) mají optický zoom jen tak kolem "3x". Např. Samsung EX1 f1,8 - 3x opt. zoom
  • « 00 Reagovat !

foto Krispos

Krispos 03.12.10  19:50

Já mám Nikona D80, bohužel od narození mého synovce loni v září jsem ho neviděl, neboť švagrovi vypadl jeho foťák z auta při vystupování zrovna v momentě, kdy kolem jela dodávka PPL.... takže sestra si půjčila můj přístroj. Příští rok si ovšem pořídím novou D90 nebo D300, abych se s novým autem mohl také zapojit do fotosoutěže :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Chuck-Norris

Chuck Norris 03.12.10  19:46

mám také superzoom... o maximální zoom mi opravdu nešlo ale šlo mi o světlost objektivu. kterou mají kompakty oproti superzoomum leckdy až směšnou... na čemž závisí i šum fotky.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.12.10  19:39

Digikompakt (zvlášť v této cenové hladině), bych zrovna u těchto značek nehledal, Nikon má naprosto špičkové digizrcadlovky, podobně jako Canon, ale s kompakty je na tom podstatně hůř. A u Olympusu je z kompaktů zajímavý spíš jen novější formát micro 4/3 (ve spolupráci s Panasonicem) a ten je cenově podstatně výš.
    Zajímavé je, že většina lidí (hlavně chlapů) chce zpravidla nějaký levnější superzoom (viz i Iudex), opravdu všichni potřebují 15x opt. zoom (a víc)?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.12.10  19:28

SAMSUNG WB600 (od 3.900,-) je asi nejlepší volba v této třídě a cenové hladině do 4000,- Kč. Ale znovu opakuju, že bych nějakých 900 Kč přidal a vzal si verzi WB650 (od 4.840,-) s excelentním amoled displejem se supervysokým rozlišení. Opravdu vyrovnaným konkurentem WB650 je v této třídě ještě Casio EX - FH100 s o něco vyšší cenou (od 5.649,-) a menším rozsahem optického zoomu (10x).
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.12.10  12:49

Nechcem mudrovať, nie som odborník, ale presne tento foťák som mal vo výbere i ja. Po usmernení labela a podrobnom preštudovaní parametrov som ho vylúčil. Sú skrátka za danú cenu lepšie foťáky. Ja som na radu wl kúpil samsung wb600, má podstatne širší záber - ohnisko od 24 mm (prepočítané na 35 mm klasiku) a rovnako je to 15x ultrazoom. Ak chceš širokouhlý foťák, treba menej ako 28 mm.
    Edit: z tých dvoch je lepšia voľba Nikon (lepší snímač, väčší monitor).
  • « 00 Reagovat !

foto matii

matii 03.12.10  12:35

Já uvažuju o tomto:

[odkaz]

Máte s ním někdo zkušenosti? Chtěl bych foťák se širokým záběrem.

Teď jsem ještě objevil tenhle:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.12.10  12:22

Tak neviem, či budem mať čas nafotiť niečo k tejto téme, ale včera som len tak skusmo vytiahol foťák na mráz a pri fotení nočného sneženia (bez auta) sa hral s nastanovaním uzávierky, clony a ISO... avšak nikdy sa mi nepodarilo cez x pokusov byť lepší ako automat... ;-\ Tak neviem.
    To white label: inak ten samsung wb600 je až prekvapivo plný funkcií a možností nastavení za tú cenu (na mňa amatéra možno až primnoho), ešte raz dík za tip.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.12.10  01:07

Tak Lumix je vlastně každý "digitál" od Panasoniku...
  • « 00 Reagovat !

foto matii

matii 02.12.10  13:44

No mohl bych ti to zjistit přesně, ale myslím že je to typ:

Panasonic Lumix

Model: Na hov.o

Zvláštní funkce: samočinné vysouvání objektivu, vypadávání a požírání baterií
    ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.12.10  13:25

Přesné označení neznáš? Stativ se dá i v terénu "nahradit" položením/opřením na/o něco, není to takový komfort, ale většinou to nakonec jde bez velkých probémů...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…