Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Fotosoutěž Moje auto.cz 11.12.10 23:36
« Re: FOTOSOUTĚŽ NOVÉ TÉMA NA PROSINEC 2010
TÉMA NA MĚSÍC PROSINEC
"AUTO A NOČNÍ HRÁTKY SVĚTEL " (NO HDR).
POZOR !
tento měsíc nesmí být fotka upravena HDR.
1. Na fotografii musí být vaše auto (aspoň kousek) !.
2. Fotka musí být vytvořena v daném měsíci daného roku.
3. Držte se tématu!!
4. Fotomontáže a koláže se nepřijímají do fotosoutěže!
5. Fotka se přihlašuje od 15.12 do 25.12. 2010 do 20:00 hod přesně!!.
6. Fotka se přihlašuje vložením odkazu na ni do diskuze.
7. Netoleruje se zpoždění přihlášek
8. Přihlašuje se pouze jednou a ne přehlašuje se (dám fotku a už jí neměním ) !!
9. Hlasuje se zde v diskuzi od 25.12 od 20:00h do 27.12.2010 do 20:00h včetně a to formátem viz bod 10
10. Formát pro hlasování
1 - místo – xxx
2 - místo – yyy
3 – místo – zzz
Případný komentář až po tomto hodnocení !!!
11. Nejasná volba pořadí (např. více uživatelů na stejném místě) se NEZAPOČÍTÁVÁ!!
12. Nevyhlašujte průběžné výsledky!!
13. Vyhlášení konečných výsledků probíhá 27.12 v měsíci 2010 od 20:00 do 20:30hod
14. Výsledky vyhlašuje správce nebo jeho zástupce , nikdo jiný !
15. Účastníci (nominovaní) do fotosoutěže musí minimálně na dva dny (48 hodin) zobrazit výherní fotku jako fotku profilu svého vozu !
16. Téma na další měsíc vybírají držitelé prvních tří míst (domluva přes SZ vždy do konce daného měsíce a následně výherce daného měsíce zašle správci SZ s novým tématem).
17. Nové téma se vyhlašuje 1 den v měsíci pro který je určeno -
Fotosoutěž Moje auto.cz 10.12.10 20:54
TÉMA NA MĚSÍC PROSINEC
POZOR !
3. Držte se tématu!!
8. Přihlašuje se pouze jednou a ne přehlašuje se (dám fotku a už jí neměním ) !!
9. Hlasuje se zde v diskuzi od 25.12 od 20:00h do 27.12.2010 do 20:00h včetně a to formátem viz bod 10
10. Formát pro hlasování
1 - místo – xxx
2 - místo – yyy
3 – místo – zzz
11. Nejasná volba pořadí (např. více uživatelů na stejném místě) se NEZAPOČÍTÁVÁ!!
13. Vyhlášení konečných výsledků probíhá 27.12 v měsíci 2010 od 20:00 do 20:30hod
15. Účastníci (nominovaní) do fotosoutěže musí minimálně na dva dny (48 hodin) zobrazit výherní fotku jako fotku profilu svého vozu !
16. Téma na další měsíc vybírají držitelé prvních tří míst (domluva přes SZ vždy do konce daného měsíce a následně výherce daného měsíce zašle správci SZ s novým tématem).
white label 08.12.10 12:07
Pozor, to se zásadně pleteš, to nebylo na téma foťáky za čtyři litry, ale na úplně jiné téma, které tu tak trochu "rozvířil" veselyt. Tedy na téma úměry mezi velikosí rozsahu zoomu objektivu a jeho hodnoty světelnosti (nebo chceš-li, clonového čísla).
P.S. Když tady ta fotodiskuse tak najednou zamrzla, že jsem si to tu doplnil (ale nezměnil) spíš jen tak sám pro sebe....
8-s ;-) -
iudex 06.12.10 12:41
wl: ad P.S.: to nečakám, samozrejme, len som poznamenal, že v debate o 4000 Kč foťákoch použiť príklad dvojnásobne drahého prístroja je irelevantné; to je ako v debate o zrýchlení Golfu 1,2TSI vs. Ceed 1,6 VCT poukazovať na zrýchlenie Golfu GTI.
P.S: A editovať zvykneš svoje príspevky po riadne dlhej dobe. ;-) -
Fotosoutěž Moje auto.cz 05.12.10 13:32
« FOTOSOUTĚŽ NOVÉ TÉMA NA PROSINEC 2010
TÉMA NA MĚSÍC PROSINEC
POZOR !
3. Držte se tématu!!
10. Formát pro hlasování
1 - místo – xxx
2 - místo – yyy
3 – místo – zzz
white label 04.12.10 00:13
EX1 má do velkých zrcadlovek (záměrně) hodně daleko, nejen cenou, velikostí a velikosti snímače, který je "velký" jen na poměry kompaktů. Je to přímá konkurence Panasonicu (Lumixu) LX5 (nástupce LX3) a vlastně i Canonu G12...
P.S. Přece bys nečekal, že bude stát špičkový kompakt (jako EX1, LX3, G12) kolem pěti tisíc Kč. Za kvalitu se platí všude a cena 10-13 tis. za tuto třídu kompaktů je minimálně o polovinu nižší, než před nějakými deseti lety, kdy měly navíc (pochopitelně) většinu parametrů zřetelně slabších... -
white label 04.12.10 00:05
Já to tak nekladu (tak to prostě je), jen reaguju na veselyta, který psal, že si vybírá mezi superzoomy k vůli lepší světelnosti objektivu, což je vlastně protimluv, protože nevím o superzoomu co má f2.0 a méně..., ale vím o kompaktech s podstatně menším rozsahem, které to mají...
Zoom je u objektivu jakýsi kompromis mezi komfortem a kvalitou, což se netýká jen světelnosti, i když té pochopitelně taky.
A při srovnatelné ceně dvou objektivů se dá zpravidla hovořit o nepřímé úměře mezi velikostí rozsahu zoomu a jeho optické kvalitě, včetně světelnosti. Spičkové objekltivy pro zrcadlovky (např. Canon L s červeným proužkem) nemají buď žádný (pevné sklo), nebo není rozsah zoomu příliš velký, tedy rozhodně ne takový, jako superzoomy o kterých tu píšeme... -
iudex 03.12.10 21:54
Ron: práveže ten môj ultrazoom vyzerá ako každý obyčajný kompakt (to je tá "nevýhoda", na ktorú narážal matii ;-) ) a objektív sa skryje úplne do tela fotoaparátu. Na rozdiel od konkurenčných, ako spomínaný Olympus SP-600, ktorý vyzerá ako delo, ale parametre má slabšie. -
-
Ronault. 03.12.10 21:48
Taky jsem váhal při koupi foťáku mezi klasickým foťákem a ultrazoomem... pak jsem si řekl všechna pro a proti, a přímo z praktické stránky prostě ultrazoom je velký skoro jak zrcadlovka, ale oproti kompaktu toho moc neumí, navíc to prostě zrcadlovka není. Na běžné focení a chození se zase ten ultrazoom pronese...
Takže jsem nakonec volil klasický kompakt za rozumnou cenu a až budou peníze, tak si pořídím zrcadlovku a ne jen něco, co jako zrcadlovka z dálky vypadá... -
iudex 03.12.10 21:10
White: Iudex nechcel primárne 15x zoom, to bola len taká - ekonomickým termínom nazvané - pozitívna externalita. ;-) Dôležitejšia bola min. ohnisková vzdialenosť - tých 24mm. Je zrejmé, že 360 mm ohnisko reálne nevyužívam, fakticky mám na ňom len 2 zábery: prvý, keď som na rovnakej scéne skúšal minimálny a maximálny zoom, a druhý, keď som odfotil mesiac s maximálnym možným priblížením (vrátane 4x dig. zoomu). -
white label 03.12.10 20:49
:-O :-)
Tak pokud si foťák vybíráš podle dojmu z jeho vzhledu, tak to poradit určitě vůbec nepotřebuješ, natož se ptát ostatních na zkušenosti s ním. Leda otázky typu, kolik bab už jste na tento červený Nikon sbalili? >:-[]
P.S. Pokud se ti hodně líbí, tak špatný určitě nebude, má dokonce i bráchu (Nikon Coolpix P100) s FullHD videem a ještě podstatně větším rozsahem zoomu... -
[odkaz]