Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.06.14  12:33

« Re: Drobná změna na Meganovi R.S. Cup :-)

Ach jooo, to jsou mě zase názory >:-[] >:D Myslíš, že u Eibachu to neladí na daný model? Podle toho jak to funguje, tak určitě ladí. A vycházet z modelu obyčejného Megane je blbost, těch změn je tam samozřejmě spousta, ne jen pružiny ;-) :-)
    A jak si myslíš, že se vyvíjejí závodní auta pro poloamatérské závody? Vezme se rozumný základ a postupně se ladí a nastavuje tak, aby to fungovalo dle představ týmu a pro dané okruhy. A ti co se vyznají, tak vědí, že to co funguje na okreskách už tak nemusí fungovat na okruhu, nebo to co funguje na Ringu, nefunguje na okruhu typu Slovakiaring, SPA, Brno, RedBull apod. Na Ringu třeba potřebuješ měkčí nastavení podvozku, než na zmiňovaných okruzích :-) Prostě někdo ladí auto na okresky, někdo na okruh, jiní se marně snaží hledat kompromis (jako já), aby to fungovalo na okruhu a okreskách a překousne tvrdý podvozek do města >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 25.06.14  12:21

teda zasahovat do podvozku od renault sportu, rad by som vedel kolko veci si tym znizenim pokazil >:-[] to si si kludne mohol kupit klasicky megane 2,0 turbo ak ten motor este davaju, nachipovat a tuzit dalej :no:
  • « 10 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.06.14  12:00

Jo, jo, v kufru by se jí to líbilo ještě více >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 25.06.14  11:55

Teď by si mněl svést tu tchýni .....to by to teprve ocenila :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.06.14  11:37

Tak to jsem rád, že německé pružiny Eibach schvalluješ ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.06.14  11:28

« Re: Drobná změna na Meganovi R.S. Cup

Th
    Eibach musí být neskutečný univerzál, od MPV až po HH. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.06.14  11:26

Th
    Aspoň už snad konečně chápeš, proč dávám přednost německé kvwalitě... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.06.14  11:23

WL - chování auta a způsob tlumení změníš podobně už změnou pneu, jak jsem psal, větší rozdíl je jestli tam dám semislicky typu Yokohama AD08R, nebo tam nechám původní letní Michelin Pilot Sport 2. S novými pružinami je to nyní něco mezi tím. Na okruhu se semislickama a pružinama Eibach by to mohlo teď fungovat o něco lépe, ale to uvidíme. Byl to takový malý levný pokus, počítal jsem s tím, že se může stát, že to budu dávat zase zpátky >:-[] >:-[] Ale podle prvních desítek kilometrů včera na mých oblíbených okreskách k tomu není důvod a opět se Eibach osvědčil (už jednou jsem s ním byl spokojený na C-Maxu).
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.06.14  11:15

Pro mě je to nyní stále snesitlené i na rozbitějších cestách, pokud je to takto na letních pneu. Proto sis taky koupil univerzální HotHatch a ne MRS ;-) >:-[]

Mimochodem, včera za námi byli 3 slováci, kteří chtějí kupovat 3 stejné MRS Cup na firmu (s významnou slevou) a ještě váhají jestli to nebude Cupra 280 5D. Tu si už pořádně projeli, ale není prý zdaleka tak zajímavá na řízení a taky se jim tolik nelíbí, protože to vypadá jako obyčejný hatch. Akorát jeden vyšší boreček měl problém s výhledem přes střední zpětné zrcátko, mě tam taky omezuje ve výhledu, tak ještě uvidíme. Ale říkal jsem mu, že jsem si zvykl a kdyby bylo nejhůře, vždy to může oddělat a nechat dát (ikdyž složitěji) jiné. Ono i v novém Trophy-R je jiné bez dešťového senzoru >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.06.14  11:10

To víš, po tom co sis posledně u vás sedl do těch Recar, tak ty pružiny na levé straně praskly a bylo třeba je vyměnit >:-[] >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.06.14  10:59

Leg
    Kam se na Thomasina hrabou hoši z Dieppe. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.06.14  10:55

Iudex
    Žádné kratší pružiny, jenom jsem se mu na chvíli posadil do auta. :-O >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.06.14  10:38

Tak teraz si dosiahol presne to, čomu som sa ja chcel vyhnúť: ultratvrdé auto len na športovú jazdu, s obmedzenou použiteľnosťou do mesta či na rozbité cesty. Chcelo by to asi zase dokúpiť nejakú komfortnú mrdku na bežné jazdenie. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.06.14  10:27

Je to v popisu té fotky, jsou to EIBACH PRO-KIT. Nechtěl jsem dávat H-R, ty jsou o hodně tvrdší, tyto jsou jen mírné přitvrzení a hlavně opticky to sedí níže.
    Když je hodně nerovností za sebou, je auto jakoby nervóznější, má to kratší a rychlejší zdvih, kdežto před tím se to tvářilo pohodlněji. Ale je to tužší, nepotápí se předek při intenzivním brždění, v zatáčkách to sedí lépe :-) Vezl jsem hned kámoše co má taky MRS Cup a nyní semislicky, říkal že rozdíly jsou fakt malé (ale má jiné semislicky a ty jeho nemají tak tvrdé bočnice jako moje). Větší rozdíl byl v pondělí, kdy jsem změnil semislicky za letní pneu. Ty semisilicky jak mají tvrdší bočnice (o hodně), tak na letních to bylo o hodně měkčí, takže nyní s tužšími pružinami a letními pneu je to tak někde mezi. Až dám zpátky OZ kola a semislicky, tak to bude na okruh asi větší brutus >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 25.06.14  09:19

Vybral si tie prepravné dorazy, alebo ako to nazvať. Ale vážne, teraz to vyzerá o kusisko lepšie. Otázka na teba je, či to malo aj nejaký vplyv na jazdné vlastnosti, resp. nebojíš sa takto šťúrať v draho zaplatenom podvozku optimalizovanom v prvom rade na športovú jazdu?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.06.14  08:11

Dal si kratšie pružiny. Akú značku?
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 25.06.14  07:13

rozdílů?......změnilo se křoví za autem >:-[] :-)
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.06.14  23:48

« Drobná změna na Meganovi R.S. Cup :-)

... aneb najdi deset rozdílů ;-) :-)

[odkaz]

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 24.06.14  21:09

« Re: Kde končí neprodaná auta...

Ron: To je možné, a většina klidně může být smyšlená, ale jistě se tomu tak v nějaké míře děje.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 24.06.14  15:20

« Re: Kterak Yugo zvítězil nad Passatem a Borou

Šmoula: súkromie si treba chrániť, to je na webe zlatá pravda; pravda je ale aj to, že som prečítal stovky Tvojich komentárov a ani tak neviem ani len takú základnú vec, či vôbec máš auto (alebo aspoň vodičák). ;-) A to je vo fotosúťaži založenej na fotení vlastných áut pomerne podstatná otázka. ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…