Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
šmoula nešika 25.06.14 19:59
« Re: Drobná změna na Meganovi R.S. Cup :-)
Th: Musíš to brát s rezervou. Ale u nás, kde nerostou pomalu ani brambory, natož víno, a kde je snad už týden v kuse jen pod mrakem, až se to nelíbí ani mým stinomilným bylinkám, co jsem jim namíchal supervýživnou hlínu, to má v zimě jinačí grády. ;-) -
poterienko 25.06.14 19:12
« Re: Drobná změna na Meganovi R.S. Cup
Také jsem nedočkav. Zrovna minulý týden jsme si v číně objednali outdoor kameru, vypadá jak gopro, točí jako gopro, ale stojí 1/3 a týden to vyseli DHLku přede dveřma, až dnes to konečně odešlo do EU, takže to jiné na auto bude i čím natočit. -
Thomasino 25.06.14 18:02
Na ty otázky odpovědi znáš, nemá cenu znovu řešit :-)
C-MAX - odpočet DPH, v té době jsem potřeboval větší auto a teprve následně jsem "dospěl" do HotHatchů :-)
GTI a i30, jako jeden z mála znáš důvody, neřeším. Ano, kdybych počkal pár měsíců s koupí GTI a svezl se s MRS Cup, které představili později než jsem objednal, nevím jestli bych koupil tehdy MRS, vše má svůj vývoj. Taky jsem si nejdříve musel zkusit univerzál HH, abych pochopil že mě baví trochu více zábavnější auta, se kterýma se dá navíc na okruh >:-[] A rozhodně nejsem ten typ, co si koupí auto na 10 let, mě déle jak 3 roky nevydrží, rád zkouším a objevuji něco nového ;-) A ikdyž mám nyní MRS a jsem spokojený, stejně vím že se časem posunu zase dále, je to normální vývoj, člověk se musí někam posouvat :-) -
white label 25.06.14 17:49
Vybral jsem si GGTI právě proto, že je už z výroby (svými uživatelskými vlastnostmi) takový, jaký je.
To, jestli s ním najedu ročně 8 tis., nebo 80 tis. km s tím logicky nemá nic společného.
Ostatně roční nájezd je relativně nic neříkající hodnota, mnohem podstatnější je fakt, kolik s ním najedu celkově, což bude už velmi brzy víc, než tvých 60 tis. km na G6GTI, které si po třech letech vyměnil za i30. Za dobu co mám G5GTI už máš minimálně čtvrté nové auto (C-Max, GTI, i30, MRS), kolik máš za tu dobu průměrný nájezd na jedno auto? A kolik činí celková ztráta při prodeji tvých třech předešlých aut?
Kolik si mohl ušetřit, kdybys od začátku věděl co vlastně chceš? Podle toho co dál děláš mám dojem, že to nevíš dodnes. Úsměvným příkladem je C-Max, nové MPV na tuningovém sportovně přitvrzeném odpružení v kombinaci s 16" koly, které mají zachraňovat diskomfort MPV v důsledku vzpomínaného tuningu.
Zeptám se tě tedy tvou vlastní otázkou, proč sis kupoval C-Max, nebo i 30, když si je zhruba po roce prodal se ztrátou. To sis ty auta mohl klidně půjčovat, nebo je aspoň koupit ojeté a eliminovat větší ztrátu při prvním prodeji. ;-) -
Thomasino 25.06.14 17:03
Kdybys k tomu chtěl přistupovat takto, tak proč sis kupoval GTI ?? >:-[] >:-[]
Vzhledem k tomu, že s ním najedeš za 5 let tolik, co jiní za rok, tak to sis mohl koupit do garáže velký plakát a každé 3 měsíce se na nějaké GTI zajet podívat k Hellerovi a případně se krátce svézt ;-) >:D
Někdo má rád prostě nová auta a ke všemu MRS s podvozkem Cup a sedačkami Recaro v té době na trhu nebyly a také dneska tato kombinace je jen vyjímečně :-(
Každopádně já si rád auto zajíždím sám, ale myslím že zrovna tobě ty výhody vykládat nemusím. Zvláště pokud si člověk vyjedná slušnou slevu. Taky se mi ten čumák po "fejsu" líbí o dost více :-! -
šmoula nešika 25.06.14 13:05
No jestli přijde nějaká studená fronta, tak spíš to druhé. Ta břečka se sněhem a ledem by ti klidně mohla tím nahrnutím udělat aquaplaning před pneumatikou a tvrdé odpružení zase zaboření vnějšího kola na nájezdu do ledu. Samosvor zahrabe, uděláš kluznou plochu... a buď si zadriftuješ, nebo pojedeš rovně. Uvidíš, jak to půjde, no, ale ve výše položených oblastech se to bude nejspíš dooost cukat. -
šmoula nešika 25.06.14 12:40
Th: Pěkné, ale co budeš dělat, až namrznou silnice a napadá na to sníh? Doufáš, že po loňsku tam u vás zima nebude, nebo poběžiš pro i30...?
Edit: Když tak koukám do blogu, napadá mě jedno zadokolkové démantové vozítko...