Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 04.07.23 09:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
iu....ok, ale musím tady trochu obhajovat Toyotu.
Jak víme, tak motor FA24 v Toyobaru je přímo od Subaru a bohužel (jak se teď ukázalo) měl historicky problém s "oil surge" za určitých okolností. Takže problém s motorem "vlastní" Subaru.
Na druhé straně problém pro Toyotu byl ten, že na použití tohoto motoru v GR86 "kývla" bez toho, aby si dostatečně prověřila historii tohoto motoru a následně pak ve svých reklamách "nabádala" majitele ke sportovním ježdění třeba i na okruhu.
Řekl bych že po tom, co si Toyota důkladně prověřila ten originální motor FA20 2.0 l v GT86 ( který problémy neměl), už tomu "bratru s větším obsahem" nevěnovala potřebnou pozornost.
CHYBA! Jestli z toho bude re-call, (a aktuálně existují pro něj podmínky), tak budou i v Toyotě "padat hlavy".
Co se týče odstranění příčiny, myslím, že pouhá výměna vany s přidanými "baffles" tento problém úplně neodstraní. Na normální ježdění ok, ale na okruh ? -
iudex 03.07.23 16:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
JJ, Rasťo Iliev je skvelý, priamy, presný a výstižný, má argumenty a ide k jadru veci. Ale to dezoláti nemajú radi, tak sa úboho zmôžu akurát na hejtovanie, že je gej. Ale nechajme politiku, do volieb jej budeme mať ešte vyše hlavy.
Pre pradeda, ktorý túto tému sleduje: javí sa, že problém odchádzajúcich motorov Toyobaru už má príčinu: pokles tlaku oleja pri prudkých pravotočivých zákrutách, motor sa nemaže dostatočne a práve to môže spôsobiť poškodenie: [odkaz]
Proste aj spoľahlivejším značkám sa občas chybička vloudí. -
pradeda777 01.07.23 20:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
wa... píšeš.....Nechci to zlehčovat, to rozhodně ne, na motorce mi určitě pomáhají dlouholeté zkušenosti z provozu a snad i srovnaná hlava, kdy se nevrhám do "smrdících" záležitostí, které hlavně nejsou závislé jen na mně, ale i na reakcích ostatních účastníků provozu.
Já taky nechci nic zbytečně dramatizovat. Jen jsem chtěl upozornit na šílence, kteří na "dvoukolaře" potenciálně číhají za každou nepřehlednou zatáčkou. A o bání tu nejde. Jde o respekt před nebezpečím.... -
woody-alien 01.07.23 20:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
dědo, nezlehčuju. Ale takhle (s vidinou všech bouraček a mrtvých) se prostě uvažovat nedá...můžeš minimalizovat riziko, ale bát se nesmíš. To je nonsens. Přece se nebudu bavit tím, co mě děsí.
Úplně od věci...dneska jsem byl ve větrným tunelu. To je taky dobrá prča. >:-[] -
white label 01.07.23 12:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
pd7
Nic nezlehčuje, má pravdu...
Já jsem teď třeba začal jezdit hřebenovky na e-MTB i v poměrně těžkém terénu, bez rizika to taky rozhodně není, ale mám raději sedět doma na gauči před TV a čekat až mě klepne pepka? -
woody-alien 30.06.23 20:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
praděda: Vždycky je třeba dávat pozor, ale kdybych se měl bát vyjet na silnice, tak to můžu rovnou prodat. A taky auta, kolo, koloběžku, brusle...a taky bych už v životě s dětma nešel na pouť, bo centrifuga, řetízkáč nebo i obyčejný lodičky (houpačky) jsou smrtonosný pasti. ;-)
Nechci to zlehčovat, to rozhodně ne, na motorce mi určitě pomáhají dlouholeté zkušenosti z provozu a snad i srovnaná hlava, kdy se nevrhám do "smrdících" záležitostí, které hlavně nejsou závislé jen na mně, ale i na reakcích ostatních účastníků provozu.
Zatím jsem nicméně docela mile překvapen, žádné schválnosti nebo nebezpečné chování jsem osobně od ostatních řidičů dosud nepoznal. Přesto mě jednou totálně odignoroval řidič Sharanu v protisměru, když začal předjíždět kamion jako bych tam vůbec nebyl a vyhnal mě na krajnici a na moje vzteklá gesta jen zablikal jako že soráč. A pak, když jsem ani na motorce nejel, mě zarazil blbec v dodávce, kterej se přilepil motorkářům doslova na pr.del v nomentě, kdy jeli opatrněji za deště. K ničemu mu to nebylo, předjet je stejně nedokázal, ale hlavně že stresoval.
-
pradeda777 30.06.23 14:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
wl....ano, "ty životy" už nejdou zachránit. To je jasný. Odkazy jsou tu za účelem, aby se motorkářům připomnělo, že nejsou nesmrtelní....protože já se taky tak kdysi cítil a jen zázrakem jsem tenkrát přežil. Jo, společné na těch havárkách je, že šlo v obou případech o srážky motorky s motorkou a ne s autem. Já se tenkrát srazil s valníkem Škoda 706 model 1952. -
pradeda777 29.06.23 16:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Tady to dobře znám. Pro motorky ráj....ale taky někdy hrob.
[odkaz]
[odkaz]
S motorkama jsem začal v roce 1961 a skončil v roce 1969. V roce 1962 jsem měl těžkou havárku a strávil 3 měsíce v nemocnici. Ale ani to mě na dalších 7 let neodradilo od "dvou kol". Bylo to super..... :yes: Tož kluci užívejte si, ale k.u.r.w.a opatrně..... :-! >:-[] -
Dany 29.06.23 09:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Roky som hľadal "koníčka" ktorý bude kombinovať zábavu, relax, aktivitu, duševnú očistu... Je to druh koncentrácie a námahy, ktorý ťa napĺňa a prináša uspokojenie. Si fyzicky unavený, ale pýtaš sa "prečo zas stojíme?", komu zas treba?
U mňa to bol dlhodobý proces. Začínať teraz, tiež by som si to nevedel predstaviť. V dnešnej premávke, koncentrácii debilov...
S výberom motorky som max spokojný. Na začiatku som pokukoval po retro kúskoch ako Thruxton, Nine-T a tak. Ako píšeš woody, na hodinku. Akurát, že je to droga a potrebuješ viac a viac. Časom mi okolie prestalo stačiť. 50 krát a stále poprvé. Proste ideš ďalej a ďalej, už len preto, že sa ti nechce zastaviť. Zistíš že potrebuješ niekde prespať. Prečo neísť rovno do Álp, kde ideš stále ľavá, pravá, kratšia, dlhšia, donekonečna. Tie horské priesmyky sú už len taký bonus (aby boli aj nejaké fotky) a prevažne tam je hustejšie a furt niekto zavadzia. Kamaráti čo majú XSR, KTM 690 SM ap. sa lepšie vybláznia za humnom, ale o moc ďalej to už nedávajú. Jasné, dá sa ísť aj na Pionieri na koniec Afriky, ale to je iný príbeh.
Netvrdím, že to musíš mať nutne takto, určite nie hneď. Ako tvrdím od začiatku, chcelo by to nutne tak 3 - 4 kúsky na rôzne príležitosti. To by bolo :-)
S jedným univerzálnym kúskom by som sa vedel posunúť... asi by mi stačilo doplniť tak 20 koní, ale aj to si nie som istý. Aj s tými 120imi sa dá odchádzať zo zákruty s tlstou čiarou za sebou, alebo po zadnom (s plnými kuframi to ide ľahšie >:D ) a že to neťahá nad 200 už ma netrápi. Aj tak tie gumy miznú podozrivo rýchlo. Na jeseň som menil zadnú v Grazi a zachvíľku už sa bude pýtať na skládku 8-s . Také BMW XR by bol smer k športovosti, ale určite ústupok od komfortu. Ducati Multi, KTM SA? Už sa vidím, že by som musel meniť gumy každých 4t km. Je to o hľadaní toho svojho kompromisu.
Ja nám len prajem, aby nás ten náš smer napĺňal a aby sme sa vždy šťastní aj vrátili. -
woody-alien 28.06.23 19:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Dany: Krásné výlety podnikáš... :yes: Já už si i motorku vybíral podle plánovaného používání a tím je to víceméně dané. Jet se na hodinku někam vyvětrat a zapomenout na svět. Pravda je, že už jsem se trochu rozjezdil a akční rádius se rozšiřuje ale nejdelší cestu jsem i tak zatím podnikl od plné nádrže do blikající kontrolky, což je asi 250 km. Ani jsem to neměl v plánu, ale tak nějak se mi nechtělo se vracet a vlastně ani zastavit. >:-[]
S čím musím absolutně souhlasit je ta potřeba plného soustředění, což ovšem vůbec není únavné. Vlastně je pro mě vyloženě relax, že se koncentruji jen a pouze na jízdu a nemám v hlavě čas a prostor na kraviny. A vůbec...mohl bych o tom psát celý elaboráty, ale nic z toho by nevystihlo skutečnost, jak mě to baví a jak se při tom cítím...