Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 13.09.23 20:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
Leg
Optickou lehkost 992 ztratila, a to i proti širší verzi 991.
Jak jsem psal, 992 má pr.del nejen širokou, ale i vysokou, a to už je pak té hmoty prostě moc.
U klasické GT3 je to logicky umocněno tím velkým žehlícím prknem vzadu.
Ja ťa práve (osobne) stále nepoznám... ;-)
Klidně bych se přizpůsobil a kdybys neměl čas přijít tam, přijel bych třeba až po té akci někam, kde ti to bude zrovna vyhovovat.
P.S. Pošlu ti kontakt přes SZ.
-
Leg 13.09.23 13:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
wl: Vy chlapci od Porsche ste iný oddiel, väčšinou si dávajú autisti stretnutie niekde na poli alebo v lepšom prípade na opustenom letisku či parkovisku, ale vy nie, vy v strede mesta. Nechceli ste to náhodou dať na piatok poobede? Vtedy by ste tam určite nikomu nezavadzali. >:D
Ja by som aj došiel ak bude čas, ale poznáte ma. :-)
Ja samozrejme presné milimetre v hlave nemám, ale takto od oka mi pripadala aj sivá GT3 touring odzadu zbytočne mohutná, ako keby stratila optickú ľahkosť, ktorú vždy 911 mali, aj 991. U Carrery mi to tak nevadilo. -
iudex 13.09.23 09:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
Ad 911ka: súhlasím, že tie nové sú strašne široké a zozadu obtlstlé. Ale keď som sa v servise bavil o tej 911ke, čo mali vystavenú, tak sa vyjadrili, že "jazdiť denne by ste v tom určite nechceli, nevošli by ste sa tam, je to vnútri strašne malé a nízke". Za mňa bola veľkostne optimálna generácia 997 a základná (nerozšírená) 991.
Na druhej strane keby som veľmi musel, tak by som to nejako prežil aj v tej tlstej 992. >:-[]
K tej mojej 3er: tiež som nečakal, že podvozok sa ohlási tak skoro (mám 58t km), sám som zvedavý, čo konkrétne a prečo mi vymenia, ale už teraz mi je jasné, že peňaženka zaplače. 8-s A to mi odporučili vymeniť gumy, že ich mám zboku zošľahané. -
Dany 13.09.23 09:26
ja sa chystám teraz predĺžený víkend na moto. Keby sa niečo zmenilo, rád sa pripojím.
iudex, mne tiež začalo, v období sucha, niečo vŕzgať pri väčšom prepružení (spomalovače, väčšie jamy). V servise premastili horné úchyty tlmičov a moc to nepomohlo. Potom som prestrekol úchyty stabilizátora a zatiaľ je kľud. Uvidím dokedy. -
white label 13.09.23 00:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
Leg
Zdravím tě, nebudeš teď v sobotu v Blavě?
Stejná otázka i pro iudexe, Danyho a Speedfreda.
Narážím na sobotní sraz Porsche pod hradem.
992 je "tlustá berta" nejen šířkou prd.ele (tu měly širokou už i širší verze 991), ale i její výškou (daň za OPF, která ji dělá opticky tak těžkopádnou, a nepomohly ani o palec větší kola vzadu) a taky celkovou šířkou kabiny + celková změna architektury interiéru, díky tomu všemu 992 tzv. "zPanamerovatěla".
P.S. U Carrery 992 už nejsou dvě různé šířky karoserie, vše je široké už od základu. Ani GT3 992 není širší, než všechny Carrery 992.
Jen to Turbo má vzadu na šířku o 48 mm víc, šířka v oblasti zrcátek by měla být stejná i u Turba. -
Leg 12.09.23 23:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
Nie sú maličké, to tie nové sú obrovské.
A s odstupom času musím dať white labelovi za pravdu, 992 je tlustá berta. Hlavne rozširené verzie (turbo, gt3) už z diaľky vyzerajú nečakane ťažkopádne, akoby to ani 911 neboli.
…
Ja mám pocit, že na Čertovici musím vždy stretnúť aspoň jedného pacienta, čo má pocit, že predbiehať kamión s drevom v zatáčke je super nápad. Pritom tade rád chodím, ale keď si predstavím, že ho stretnem v protismere… not so much. -
iudex 11.09.23 09:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
prededa: pre sebevrahov alebo Poliakov. >:-[] Tí jazdia ako blázni. Cez víkend som vybehol do Tatier, išiel som cez horský prechod Čertovica. [odkaz] Piatok večer, šero, na krátkych rovinkách medzi zákrutami minimum príležitostí na predbiehanie a ak, tak max. 1 auto. Mal som pred sebou tri v tesnom vláčiku na čele s dodávkou, takže bez šance na bezpečné predbehnutie. A Poliak na starom Passate za mnou do toho išiel a pred horizontom absolútne bez výhľadu dopredu predbehol mňa i ďalšie dve autá a narval sa za to prvé. Proste čistý samovrah. 8-s
-
pradeda777 10.09.23 14:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW Neue Klasse
I já jsem ve středu provětral baby M (Brno Secar každoroční kontrola, oběd vedle v Bistro Na Plynu by Ocean 24) a pochvaloval si, jak moc dobře baby M funguje. Co jsem si ale nepochvaloval, byl hustý provoz na silnicích i na dálnici, takže využití těchto strojů je v dnešní době už hóóódně limitované. Kolony kurwa všude..... >:-[] >:-[] >:-[] Předjíždění, i když člověk sedí "v raketě", je často jak úkol pro sebevrahy.... >:-[] >:-[] >:-[]
Tak přijeď autem, nebo na kole. ;-)