Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.09.23  20:37

« Porsche Experience Centrum Lipsko

Zdravím z Lipska, cestou k Dűseldorfu k příbuzným partnerky, když jsem jel kolem, musel jsem samozřejmě navštívit Porsche Experience Centrum a prodejnu Porsche. Bylo na co koukat !! :-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.09.23  14:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: RS3

Ad mapy.cz: táto navigácia ma napr. poslala vo Fínsku cez les, normálne že turistická trasa s trčiacimi koreňmi stromov či na Morave rovno do poľa. Proste usilovne hľadá úplne najkratšiu trasu. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 28.09.23  12:16

« Re: Re: Re: Re: Re: RS3

Právě jsem se vrátil z 3 denního výletu do Telče. (2 noci by stačily....) Náměstí v Telči si opravdu zaslouží důvod k návštěvě. Zrovna tak i zámecký park a zámecká cukrárna a jogurtová zmrzlina na náměstí u Makedonce..... ;-)
    Samotný zámek a zámecký mobiliář slabší průměr plus stále probíhající opravy....
    Cesta tam po sil. č. 23 byl "omyl!!! Po velmi dlouhé době jsem opět podlehl vábení navigace Mapy,cz a díky ní jsme objevovali dosud neobjevené krásy Jihozápadní Moravy. I když jsme neměli v plánu "vidět" na západ od Brna dálnici D1, tak nám to umožnila navigace dokonce 2x. Naštěstí jsme ji jen přejížděli po mostě, ale i tak nám to nahánělo hrůzu, kdeže nás ta navigace zavedla. Na 23 jsme se vrátili v Náměšti nad Oslavou po trati mistrovského závodu Zámeckého vrchu, aby jsme ji opět opustili na křižovatce s 38 a vydali se na další objížďku. Zde jsem finálově "slečnu z navigace" poslal do p.r.d.e.l.e.* a vsadil jen na občasné oranžové šipky na stromech a na svoji intuici, která nás šťastně dovedla do Telče. Ovšem lokace hotelu, kde jsme měli rezervaci na ubytování bylo další dobrodružstvím. Moje rada je, pokud Telč někdy navštívíte se nespoléhat na vědomosti místních o jejich městě....asi tak.... >:-[]
    Cestu zpět jsme absolvovali raději po 38 směr Znojmo a dále pak po 53 na Pohořelice, která byla "bez zážitků". Odtud po 381, kde jsme sjeli další trať závodů Do vrchu u Diváků, kde můj prasynovec nedávno slavil v závodech jedno vítězství a jedno druhé místo ve své třídě.
    Příjemné překvapení na mě však čekalo až doma, kdy mě "budík" na C-HR ukázal průměrnou spotřebu 5.1 l/100km. Tož tak... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.09.23  09:54

« Re: Re: Re: Re: RS3

Iudex: Když je řeč o zpřevodování, zrovna teď mě pobavil jeden test na moji CB650R. Redaktor si tam pochvaloval zábavnost vysokootáčkového čtyřválce a celý test uvedl bombastickým titulkem, něco v duchu "Nepusťte ji pod 10.000".

Trochu jsem se nad tím zamyslel a protože se mi nepodařilo dohledat (myslím dostatečně rychle na to, aby mě to neotrávilo) převodové poměry a pilový diagram pro tuhle motorku, tak jsem si to prostě odměřil na silnici. Předesílám, že oněch zmíněných 10.000 otáček je fakt interesantní záležitost při jízdě, ovšem stále ti ještě 2.000 otáček chybí, aby bylo dosaženo hranice maximálního výkonu.

Nuže po vynechání "udržovacích a eko" >:-[] kvaltů č.5 a 6 jsem došel k těmto hodnotám:

2 při 10.000 ot jede 110 km/h
    3 140 km/h
    4 165 km/h

A pořád teprve míříš k hranici maximálního výkonu. Z toho jednoznačně vyplývá, že bych si měl pro dobrou zábavu na okreskách vystačit s jedničkou. :-!
    Pche, kdo potřebuje nějakej quickshifter... >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 24.09.23  08:54

« Re: Re: Re: RS3

Pradeda: to sme už párkrát riešili. Sprevodovanie 340i na manuále je veľmi dlhé, trojka ide vyše 170 a štvorka ide do 220. Na druhej strane šestka pri 130ke točí skoro 3000. Takže ako píšeš viac rýchlostí a kratšie prevody by určite pomohli; z tohto pohľadu je automat ZF s 8 stupňami sprevodovaný (logicky) oveľa lepšie a lepšie využíva potenciál motora (napr. trojka "len" do 140, na 8ke pri 130ke len cca. 2200).
    Tu je pekne vidieť zrýchľovanie 340i s automatom: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.09.23  19:07

« Re: Re: RS3

Freddie.....ale o tom, že B58 je motorový klenot nebylo nikdy pochyb, ne? ;-)
    Nevím jak je to s iu u 3er, ale u mojí 1er má manuál moc dlouhé kvalty a tím se nedají točivé vlastnosti motoru často využít. 8 rychlostní automat je sladěn s motorem lépe. Manuál by potřeboval 7 kvalt.... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 23.09.23  17:09

« Re: RS3

Takže testom RS3 si sa uistil že motor B58 je parádny.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.09.23  12:20

No budu tam až do středy já! >:-[] >:D A rád bych konečně viděl Speedfredova Spydera ;-)
    P.S.: po domluvě odsunuto na jindy..
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.09.23  12:14

« Re: Re: bílá kola

Tvl.....tms......do těch bílejch kol se nedá dostárnout.....to musí být v tobě hned od narození, kurwa..... >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.09.23  11:44

Th
    Co je zítra odpoledne v Rožnově, kromě toho, že má být škaredě a kosa (a máme zavřeno)?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.09.23  11:41

Iudex - pěkné shrnutí! Mě by se RS3 na daily taky líbila, ale vzhledem k mým zádům je pohodlnější mít mírně zvedlé auto. Nemusí to být moc, ale aspoň něco jako A4 Allroad apod, abych nesedal tak dolů a ke všemu dozadu za B sloupek (u menších aut). Nedávno jsme si byli projet X-Ceed 1.5T, přišlo mi to ještě jako celkem rozumný kompromis. Nad A4 Allroad jsem tehdy dost přemýšlel, škoda že nebyla i nějaká ostřejší verze :-) Pak by k tomu na vikend klidně stačila GR86 nebo BRZ. Co ten sraz zítra odpoledne v Rožnově ?? Máš čas? A co Speedfred?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.09.23  21:04

« Re: bílá kola

No tak to asi ještě nééésu tak starej, když se mi nelíbí bílá kola >:-[] >:D
  • 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.09.23  20:30

« Sorry, ale myslím, že tento příspěvek je moc důležitý...

Tomáš Kriššák

Představte si svobodu, kterou máte.
    Představte si, že Slovensko ztrácí hodnotové ukotvení garantované současnou ústavou
    Představte si, že naše občanská práva a svobody mizí, protože zvolení zástupci v Národní radě hlas
    Představte si, že se probudíte v zemi, která není ve svobodné Evropě, ale ve sféře vlivu říše nesvobody.
    Představte si, že se průběh dějin obrátí a režim se bude šířit od Tater k Dunaji, který najdete v Evropě pouze v Rusku nebo Bělorusku.
    Vidím vizi takového Slovenska, kde ztrácíme občanská práva a svobody pokaždé, když slyším, jak někteří politici usilují o reflexní kontrolu a směřování k občanům, občanské společnosti a i soukromému sektoru a veřejně signalizují svou mantru, že jen oni politici mají monopol o politické komunikaci.
    Není to pravda? Lež, která pouze slouží moci a aktivně vytváří dojem, že občané nemají žádnou legitimitu ve svých aktivních a pasivních občanských právech a
    Všichni můžeme mluvit o politice. Ten muž je "zoon politik". Definoval to starověký filozof Aristoteles. Každý člověk je politik, tedy společenská bytost nebo společenská bytost. Jeho přirozená podstata je život ve státě.
    A člověk má právo žít tento život podle svého svědomí a svědomí. A když mu svědomí říká, aby jednal a mluvil, má svobodu tak jednat. A tato práva zaručuje náš základní zákon, Ústava Slovenské republiky.
    A také máme právo postavit se proti a bránit demokracii a její hodnoty. Že tolik z nás jednají jen slovy je to nejmenší a že proti tomu, že jednáme jako občané nejvíce, jsou proti volení zástupci, kteří přirozeně tato občanská činnost komplikují jejich osobní politické cíle je pochopitelné.
    Ale to opravdu nic nemění na našich činů, když rezignujeme. Když nic jiného, tak se podívejme na ústavu.
    Čl.
    Občané mají právo postavit se proti každému, kdo ruší demokratický řád základních lidských práv a svobod stanovených v této ústavě za předpokladu, že fungování ústavních orgánů a účinné používání právních prostředků není možné.
    Nikdy to s tebou nevzdávej. Nikdy se nevzdávejme.
    Slovensko je krásná země a žijí tu dobří lidé.
    Demokracie k nám přišla díky práci našich předků a s pomocí našich spojenců v západních demokraciích v roce 1918 a přežila pouhé 2 desetiletí. Naši předkové museli přežít a bojovat desítky let, aby konečně po roce 1989 získali naše práva zpět. Demokracie ukázala, že není samozřejmost a už v roce 1998 museli občané bránit svou svobodu, abychom se nestali Běloruskem.
    A je to stejné i teď. Ještě nikdy nebylo tak jasné, že tyto volby jsou o křižovatce mezi obranou a respektováním dědictví a práce našich předků, liberální demokracie, a s ní veškerá práva a svobody, kterých se po desetiletí požíváme nebo se vzdáváme společnosti a pro osobní cíle některých prominentních a politicky aktivních osob dojde k ničení hodnot, za které bojovali naši předci a vydáme se na cestu za druhým Maďarem nebo v horším případě Běloruskem.
    Mé přesvědčení, že budeme hájit naši historickou roli a hodnotovou orientaci je silné a věřím, že Slovensko zůstane liberální demokracií. Nebudeme generací, která nechává své svobody plýtvat. Budeme bránit naši svobodu.
    #teamŠtefánik #teamGabčík
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.09.23  20:03

« Re: Re: Re: bílá kola

pd7
    Hustý...
    A na kastli si měl prachovku? ;-)

P.S. U nás taky nikde není bláto, teda aspoň tam kde jezdím autem, na eMTB to mám jinak, ale i to je častěji silně zaprášené, než od bláta.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.09.23  17:28

« Re: Re: Re: bílá kola

wl....v Melbourne blato nebylo...smetáček na prach bohatě postačil..... :-! [odkaz]

kolem toho jezera se jezdí F-1 GP
    13 reasons why Melbourne is the world's greatest city
    Regularly voted the best place to live in Australia, Melbourne has it all for the ultimate holiday Down Under
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.09.23  16:43

« Re: Re: bílá kola

pd7
    Ty to mastíš na sucho, to potěš koště, teda smetáček... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.09.23  15:44

iu....rozumím Tvému částečnému zklamání nad RS3 SD. Řekl bych, že mě to ani nepřekvapuje. Když někdo už roky řídí 6 vál. 340k, 4x4 3er, tak nějaký šok se asi s RS3 dostaví těžko.
    Mě osobně na RS3 nejvíc zaujala lehkost a přímost řízení, které jsem postrádal na 1er. Naladění podvozku mě také příjemně překvapilo.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.09.23  15:29

« Re: bílá kola

wl...tvl.....mě se bílá kola na bílém autě líbila už tenkrát, když sem ještě měl silný proud moči.... ;-) >:D >:-[] Jo, a kvalitně nalakovaná kola se udržují velmi snadno. Stačí je jen občas smetáčkem oprášit....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.09.23  14:06

Jj, bez drift módu ten zadek (tím spíš na suchu) těžko odsadíš...
    Instruktor byl nějaký neinformovaný.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.09.23  14:02

Máš pravdu, režimy AWD som neprepínal (len všeobecné režimy drive mode), drift mód som neskúšal (ani som nezistil, kde je zakopaný). Tam by sa zrejme prejavila tá preferencia zadku.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…