Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 16.10.23 08:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Tom: počkaj, toto mi nejak uniklo, Ty vážne uvažuješ o kúpe C-HR? Načo preboha? Veď máš Tigiho. Alebo sa Ti ten javí príliš priestranný, praktický a výkonný a usúdil si, že škaredý, nepraktický a slabučký hybrid od Toyoty je to pravé orechové namiesto Tigiho? >:-[] [odkaz] -
pradeda777 16.10.23 08:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Tms...el. nastavení sedadel....ano vím, ale o paměti ani ťuk. Obvykle se tím výrobce rád pochlubí. Tož to se budeš muset do toho víc "zavrtat"... ;-) U mě to nehraje roli, protože soudružka už řídit nechce. B220 nevypadá nic moc. To 223i AT už vypadá líp. Ovšem obě jsou jen taková "obyčejná" auta... ;-)
[odkaz]
No, nevím nevím....já bych se jen k vůli té paměti C-HR nevzdal...ale chápu, že to může být pro fajnšmekry jako Ty "bod zlomu"... ;-) -
Thomasino 15.10.23 22:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Bez elektrických sedaček s pamětí by mi C-HR bylo k ničemu :-( A podle videí to asi fakt nemá :-(
Pak nastupuje do úvah především BMW 223i Acitve Tourer, tady je test od Hrubiše (video uvnitř textu) a ke všemu ve stejné barevné vnější kombinaci (vč.kol): [odkaz]
-
Leg 15.10.23 22:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Lexus má tri druhy nastavovania sedadiel (u Toyoty to asi bude podobne): socky majú mechanické, v stredná výbava je elektrické bez pamäti a šľachta má pamäť. Elektrické nastavenie bez pamäti je asi najhoršie z oboch svetov: nemám výhodu, keď po druhom účastníkovi nasadnem do auta a stlačením tlačidla (alebo použitím správneho kľúča) mám behom pár sekúnd nastavené sedadlo na milimeter presne. - to je to, čo chce thomasino. A zároveň strácam rýchlosť mechanického nastavenia, keď pomocou pár páčok viem behom pár sekúnd nastaviť sedačku aspoň zhruba. Namiesto toho držím gombík a čakám a čakám, kým sa sedačka doplazí do želanej polohy. Zrkadlá by snáď mali byť súčasťou pamäťového balíka.
U môjho plukovníka som práve kvôli očakávanému striedaniu vodičov chcel sedačky s pamäťou, ale super japonská politika výbav v spojení so špecifickou akciou znamenali, že auto by muselo byť o 20000 drahšie. Tak som to oželel netušiac, že polovička si časom aj tak uzurpuje pre seba električku a plukovník ostane len pre mňa. Ale elektrický volant mám, tam je výhoda, že po vypnutí zapaľovania sa volant maximálne zasunie a zdvihne. Osobne v tom význam nevidím, možno dlhí/širokí to ocenia. -
Thomasino 15.10.23 21:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Koukni na ceník C-HR. Je to u výbavy Executive a GR Sport je nad ní, takže má vše co Executive ;-) Ale je tam jen že má elektrické nastavení sedadel, nic o paměti. Tak možná si to neumí zapamatovar, to bych musel vybrat jiné auto :-( Třeba BMW 223i Active Tourer nebo Mercedes B220i -
Thomasino 15.10.23 20:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Ten černý zadek u C-HR je jen u dvou nejvyšších verzí GT Sport Premiere Edition a Executive Premiere Edition. A zároveň je tam prosklená střecha a také HUD, ani jedno z toho nechci. Naštěstí nechci ani černý zadek. A součástí aktuálně druhé nejvyšší výbavy GR Sport a Executive (liší se hlavně sedačkami, kdy Executive má kožené a GR Sport má kůži jen na kraji a uprostřed alcantaru) jsou elektricky stavitelné sedačky se 2 pamětmi. Ale nevím jestli si to pamatuje i zrcátka (to té mojí taky trvá). -
woody-alien 15.10.23 18:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Leg: Jo, přesně tu GR-86. ;-) Je sice pravda, že v té době jsem se utěšoval, že si to vzhledem k tomu obrovskému promotion objednají i lidé, kteří o to vlastně vůbec nestojí a prostě jenom mají tu možnost. A pak zjistí, že se do toho neleze jako do X5, že z toho neviděj na semafor a že z přetáčivého smyku jim je šoufl....ale moc jsem tomu nevěřil. No, zdá se, že někteří takoví asi přece jen byli. -
pradeda777 15.10.23 17:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Tms....223 Active Tourer...??? No nekeke....kdysi jsem ho tu vychvaloval...je to už pár roků, byl také na mém Schidlerově listě a sklidil jsem od zdejších "kolegů" velký posměch..... ;-) >:D >:-[] Ale u mě pořád ok... :yes: Ale ta zelená na BMW ok... "plukovnická zelená"....na C-HR jako Ocean Blue... s tou by šly nějaké zlaté polepy... >:D Já už je na C-HR mám... >:D
[odkaz]
[odkaz]
C-HR stříbrná s černým zadkem je můj favorit. Jestli půjdete do C-HR, tak jedině s černým zadkem, protože by Vás to později (až je budete na silnici potkávat), určitě mrzelo že jste do toho nešli. Budete si pak připadat jako "chudí příbuzní"... ;-) >:D >:-[]
El. sedačky ano...ale s pamětí? Ani nevím, jestli je C-HR vůbec má v nabídce? Snad v nějakém paketu....no nikde to nevidím .... ;-\ Tož bacha na to.... :-! Bordel je, že HUD nelze objednat bez panoramy. A ta se nedá otevřít, takže pro mě "no use"... -
Leg 15.10.23 15:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Dědo, ten čierny zadok je možno fajn, ale najnepraktickejšia farba je na najexponovanejších miestach- strecha, prahy, zadok. Avšak, ak sa ti to páči, prečo nie. A v garáži sa ti aj tak nezablatí. >:D (sorry musel som) -
Leg 15.10.23 15:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
woody: myslíš tú GR86, čo ich mali na prídel tak málo, že si ich rozobrali influenceri a youtuberi pretože už nikdy nič podobné nevznikne? >:D
Tom: ja som tu čítal, ako si sa dopracoval k myšlienke nahradiť Tiguan Toyoutou Chr a aj mi to dáva racionálny zmysel. Napriek tomu neverím, že by si do troch mesiacov od prevzatia neobjednal niečo nové. Síce som ani na jednom konkrétnom kúsku nejazdil, ale podľa všeobecného jazdného prejavu hybridných Toyot a hot Volkswagenov som presvedčený, že práve pre teba to bude downgrade jaxviňa. Niečo ako GTI -> i30. -
Thomasino 15.10.23 14:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Praděda- uvidíš na živo. Ale mě se ten černý zadek nelíbí. Té černé je tam už hrozně moc :-( Ta stříbrno-zlatá barva OK, ale bez černého zadku. A to podle všeho ani nejde v této barvě. Nám se líbí Carmin Red v GR Sport, stačí FWD. Ještě ale připadá do úvahy BMW 223i Active Tourer v M Sport paketu v zelené s černýma ledvinkama, nebo Mercedes B220 (B250) s AMG paketem v modré nebo vínové, případně Rose Gold ala Čína >:-[] Ale hlavně tam musí být elektrický sedačky s pamětí, to u Tigouše hodně chybí a moje drahá si vždy 10 minut hledá správnou polohu a není s tím v pohodě :-) Tady je bez černého zadku v modro-zelené od 0:27 a 2:38 min: [odkaz] -
pradeda777 14.10.23 09:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Tms....to jo...za 223k si připlatíš....ale musím potvrdit, že i těch 183k v mojí C-HR bohatě stačí (jen pro předjíždění by se pár poníků navíc sešlo... ;-) a v nové + 15k bude určitě znát a bude víc než stačit. -