Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 17.10.23  07:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka

Človek mieni, žena mení. Poznáme to všetci >:-[]

Dedo, keď si ty prišiel s 2AT, tak boli všetky bavoráky pekné, okrem "tvojho" bobra.
    Dnes je doba iná a i 2AT sa pohybuje niekde v strede poľa ;-)

Thom, o veľkosti si myslím, to čo Leg, že to bude vo výsledku 0,0 prd. Všetci vieme, koľko je 20cm a 10 je menšia polovička. ;-)
    Čo tá prevodovka? správalo sa to ako popisuje Hrubis? Čo tam vlastne dávajú za dvojspojky? S tým Macanom to vôbec neni špatný nápad, to je univerzálna odpoveď na všetko.

woody: ďaľšia poistná? Tomu sa hovorí otloukánek. Hádam nič vážne.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 17.10.23  07:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka

Tiež ma to napadlo ale nechcel som byť taký tvrdý. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.10.23  23:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka

Th
    A nebylo by nakonec jednodušší vyměnit partnerku... i s pamětí! >:D >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.10.23  23:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka

Tms....když se vám C-HR tolik líbí, možná by stálo zato se pokusit najít nějakou firmu nebo borce, který by uměl tu paměť na el. sedadlech přidat. Možná i v Toyotě by mohli poradit.. :-! [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.10.23  22:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka

Hlavní důvod jsou elektrické sedačky s pamětí a nesmí to být větší než Tiguan. Nejlépe o něco kratší, aspoň 10cm. Za mě zase to nesmí být moc krátký a musí to být mírně zvedlý. A musí to mít automat. Samozřejmě mě napadl 3-dvéřový Yaris GR s automatem, co bude nyní v nabídce. Ale asi nebude mít paměť na sedačky a už by to bylo na občasné delší cesty moc malé a krátký rozvor (poskakující). Však zkuste navrhnout něco jiného. Já na nic jiného s pamětí na sedačkách nepřišel, než Mercedes B220, GLA a Dvojka AT :-) Ale dlouho byl favorit C-HR, ta se nám líbí oběma. Než jsem zjistil, že sice má elektrické sedačky, ale nemá asi paměť :-( Taky jsme zkusili Kia X-Ceed, to taky není špatný.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 16.10.23  21:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka

Tome, to samozrejme môžeš a iste by to viedlo ku spokojnosti všetkých zúčastnených. Len som nevedel, že by to bol reálny scenár. >:D

Ale jedno je isté, caymana oprašovať v garáži nie je žiadne hrdinstvo, treba na ňom jazdiť a užívať. :-)

Pre mňa nejakých 12 cm a elektrické sedačky nie sú dôvodom na výmenu, ale ak to dáva zmysel tebe a ešte ušetríš, prečo nie. Myslím že je to lepšia voľba ako chr. Len sa obávam, že polovička na tom bude skoro rovnako ako predtým.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.10.23  21:26

« Re: Re: Re: Re: Hádanka

Už jsem myslel, že napíšeš, že si má drahuška nechat Yarise a já si mám ke Caymanovi koupit Macana >:-[] >:-[] Tak si představuji "Porsche na full time" >:D >:D
    Dvojka AT je o 12cm kratší, o 2cm užší a kousek nižší a hlavně opticky vypadá menší ;-) Interiér je u 2AT kvalitnější, kůže nahoře na palubce a nahoře na dveřích (ikdyž za příplatek), sedačky ještě lepší než u Tigouše, ale hlavně s pamětí. Jako uvidíme, varianta to je...
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 16.10.23  21:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Iudex: do prčic, tieto vaše komorové a špajzové zľavy ma pekne štvú:
    "Ste podnikateľ? Máte sročku?" "Nie"
    "Tak JUDr alebo MUDr?" "Nie"
    "Pracujete v niektorej z týchto firiem?" Vytiahne zoznam, ja viem, že do neho ani nemusíp pozerať... "Nie"
    "Tak potom nič. Asi pre Vás platí cenníková cena"
    "Tak mi dajte nejakú individuálnu zľavu"
    "Bohužiaľ to nejde"
    Alebo ako z autosalónu odísť s pocitom, že ti niekto nakadil na hlavu, lebo ty proste za to auto zaplatíš viac ako všetci ostatní.

Lexus má teraz NX 450 (plugin) v peknej výbave v akcii za 50000. Ak by sme odpočítali 21 percent, to je velice dobrá ponuka.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 16.10.23  21:21

« Re: Re: Re: Hádanka

HUD na sklíčku vyzerá infantilne - ako wannabe fighterpilot, hlavne zvonka.

Ja som jazdil s minulou generáciou 2AT a to auto malo prekvapivo výrazný BMW feeling. Proste to, ako bola nastavená ergonómia, sily v ovládaní a podvozok, celkovo som z toho cítil trochu DNA mojej starej stotridsiatky. Podobne ako v X5, skrátka, človek by to nečakal, ale aj tá 2AT pre mňa stále mala DNA BMW. Takže 2AT, prečo nie.

Na druhej strane je treba si položiť otázku, bolo by pre polovičku BMW až takým prínosom oproti Tichuanovi? Jasne, auto je o nezanedbateľný kus kratšie, ale stále je to drahá veľká krabica. Ona potrebuje niečo, u čoho sa nemusí báť, že jej muž pri odratom disku dostane infarkt. Niečo, z čoho je vidieť dozadu bez 360 kamery. Niečo, čo dokáže zaparkovať do štandartného parkovacieho miesta s tým, že na každú stranu má viac ako 10 cm rezervu.

Ja si myslím, že teraz je čas ukázať petrolheadské srdce, predať tigiho, mladá bude jazdiť na Yarovi a ty na Porsche full time. A keď nasneží vytiahneš služobák. Peniaze z predaja si odlož a keď ťa klepne staroba, môžeš kúpiť rovno sanitku. >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.10.23  20:34

« Re: Re: Hádanka

Tms....tož v odkaze je výbava včetně adaptivního podvozku i sedadel s pamětí, HUD, no má to všechno. Podvozek tvrdší? I v comfort nastavení? Má to větší kola (18"?) a nízkoprofilové gumy, které také nepomáhají.....
    150kW? Ještě nedávno to mělo 170kW....v konf. mají 160kW...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.10.23  17:43

« Re: Hádanka

Ještě nic neobjednávám, ale už jsem si to stihl půjčit a svézt se s tím asi hodinku ;-) >:-[]
    Tady nějaké foto, navečer napíši nějako dojmy. Není to o moc jiné než eRkový Tigouš (Báwo má překvapivě tvrdší podvozek, ale více přeposilované řízení), díky malému elektromotoru ten 2,0T 220ps jede podobně jako Tigoušek. tady nějaké foto (+další):
    [odkaz]
    A konfigurace půjčeného - musím kouknout jestli měl adaptivní podvozek, vypadalo to že ne: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 16.10.23  16:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Chodím na dovolenku so 4 ženskými naraz. Problém v tom nevidím len to musíš správne usmerniť.
    Tom : moja mladá (dcéra) vobec nemá problém jazdit aj s RAM-om, len by sa jej páčilo keby som ho požičal častejšie.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.10.23  15:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Freddie....tys asi nikdy nebyl na dovolené se ženskou....měl bys to jednou zkusit.... >:D >:-[] ;-) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.10.23  14:27

« Hádanka

Ještě mu nepřišlo jedno a už objednává další...
    Kdo je to? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 16.10.23  12:55

Jj, na Tomove víkendové výlety do Álp sú tie dva kufre Caymanu s prehľadom postačujúce.
    woody: ak Ti to všetko poisťovňa preplatí, potom je to jedno. Problém by nastal, ak by Ti krátili poistné plnenie (to oni radi).
    Inak prišla mi ponuka Lexusu so zľavami pre našu komoru a dávajú napr. na RX 15%, na UX aj ES 20% a na NX až 21% zľavy; to nie je zlé.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 16.10.23  12:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

To som si vždy myslel aj ja že vymenia iba povrchové diely a 3 škrabance boli snáď za 1.5M >:D
    Dedo, neviem čo treba tebe na dovolenku ale Gayman má vcelku veľký predný kufor a čo-to nahádžeš ešte aj dozadu.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 16.10.23  12:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

iudex: Čekám na prohlídku technika pojišťovny, měli by se dnes nebo zítra ozvat. Uvidíme co na to řeknou, hezkej pohled to není ale pořád to je jen výměna běžných dílů, žádné poškození konstrukce.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.10.23  12:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Jak to tak sleduju, tak usuzuju, že Tomově soudružce se líbí C-HR moc. A není nad to, když má chlap doma spokojenou ženskou. ;-)
    Takže....napřed by se měla soudružka s C-HR pořádně svést (víkend?) a pak se rozhodnout zdali je C-HR to pravé ořechové. Nevím, jaký výhled ze sedadla řidiče bude v nové C-HR, ale v té současné se šířka vozu (i když se sedí výš) odhaduje špatně. Na druhé straně mám ale 360° parkovací čidla, která při parkování fungují výborně. Nová C-HR je sice kapku kratší, ale také o kapku širší....
    No, a pokud bude soudružka happy, tak se sedadlo nastaví podle ní a když pojedete
    v C-HR spolu, tak bude řídit ona...problem solved.... :-!
    Na dovolené s Caymanem? To jako 2 trička a zubní kartáčky....ostatní se dokoupí na místě????

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 16.10.23  11:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Tom: OK, rozumiem, že 3 autá sú zbytočnosť a tiež že polovička si stále za volantom moc neverí a Tigi je jej veľký. Ale ako pozerám na to presklenie C-HR a zjavne neprehľadnú karosériu so zlým výhľadom, nie som si istý, že to je ideálne do mesta pre osobu, ktorej je kompaktné SUV ťažšie zvládnuteľné. Potom sa mi ako logické riešenie vidí len dvojica áut, Yaris pre ňu a Cayman pre Teba, najmä ak píšeš, že máš k dispozícii služobné kombi. V podstate SUV či crossover nepotrebujete na nič. Na dovolenky jazdíš preto, aby si jazdil, teda budeš chcieť ísť Caymanom, po meste Yarisom a na služobky služobným.
    Woody: tak to naozaj vyzerá, že to Toyobaru ešte máš šancu kúpiť, okrem avizovaného návratu GR86 mi občas chodia avíza na skladové BRZ, ktoré je trošku zabudnuté v tieni Toyoty (málo ľudí vie, že sa vôbec predáva) a aj tí díleri, ktorí mi sebavedome tvrdili, že sa BRZ bude predávať štýlom aukcie, tak volajú, či mám stále záujem.
    Inak ako vyzerá oprava Swišťa?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.10.23  10:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Kdyby to bylo jen na mě a mém ježdění, Tigouška si nechám. Jsem s ním nadmíru spokojen. Doufal jsem, že si k němu i drahá polovička najde cestu. Jako v sobotu ho řídila do Lednice a zpátky, přes dálnici i s kolonou, ale jednak se jí nelíbí, ale přijde jí furt moc velký. Pravda je, že na moje popojíždění po městě nutně tak velké auto nepotřebuji, na dovolené budeme jezdit převážně Caymanem a na služebky by auto velikosti C-HR nebo BMW 223i-AT stačilo. Hlavně máme nyní k dispozici ještě služební auto, které si mohu půjčit (Astra 1,4T) a když píši cesťák, tak prodělávám na spotřebě, protože má Tigouš moc velkou a musím to psát na jiné auto. Hlavní důvod je ale ten, že nemá smysl držet 3 auta, teď když už drahá polovička trochu jezdí a stačí jí to auto o víkendu, tak by se za Yarise a Tigouše koupilo jedno mezi tím (a doplatil Cayman), ale musí mít paměť na sedadla. Což teda C-HR asi nemá :'-( Jako co si budeme povídat, nejsem nejmladší, za pár let budu rád, když drahá bude umět řídit a bude mě moci v případě nouze vozit po doktorech >:-[] Už jsem to po bouračce zažil, jaký to je, když ona neřídila a měl jsem jezdit po rehabilitacích a vyšetřeních. A nyní má blízká dlouholetá kamarádka má nemalé zdravotní problémy, z ničeho nic a to je jí o 6 let méně. Bude to sice lehký skok dolů, ale vypadá to že i ten ActiveTourer 223i celkem jede, že to nebude o tolik horší. Ale není to na okamžitý prodej, spíše na řešení na příští rok (kvůli daním potřebuji Tigouše prodat až v příštím roce a hlavně než se prodá, tak to bude trvat). Ale je potřeba předběžně zjistit jak dlouho se čeká na dodání na nové ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…