Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 19.10.23 11:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka
X1 nelze s novou C-HR vůbec srovnávat . Úplně rozdílná auta a pro úplně jiné zákazníky.
Právě ten čelní pohled na C-HR je to, co mě, moji soudružku a řadu dalších čumilů zaujalo nejvíc. Zkrátka městské SUV pro 21 století.... [odkaz] [odkaz]
Naživo ten předek je opravdu super. Bude ale potřeba zafoliovat....
Naproti tomu BMW X1 "dezajnový jazyk" bohužel ustrnul v minulém století. Ale pro někoho, kdo potřebuje prostor a výkon bude X1 25e dobrá volba.
[odkaz] -
iudex 19.10.23 08:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka
Tak tá promo fotka z nadhľadu a s ideálnym nasvietením ešte vyzerá OK, ale ten čelný pohľad na CH-R je des: [odkaz]
A ako som pozeral cenník, tak tie ceny sú dosť nadsadené, najmä plugin z môjho pohľadu nemá cenovo zmysel, GR Sport za 47t to je hodne silná káva. Za 48t je už BMW X1 25e, o triedu väčšie (4,50 vs 4,36m), výkonnejšie (245 vs 223k) a s dlhším dojazdom (90 vs 66 km) a pohonom 4WD (vs FWD u CHR).
P.S. Ako tak pozerám tú X1, tak to vôbec nie je zlá ponuka, za 50t je plugin s 326k, stovkou za 5,6s a elektrickým dojazdom 76 km. A predpokladám, že na rozdiel od Toyoty sa v BMW bude dať baviť o nejakej zľave. -
pradeda777 18.10.23 20:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka
Leg......nevím jestli je na fotce koncept, ale vůz tak skutečně vypadá..... [odkaz] [odkaz]
[odkaz]
No vidíš a na tu paměť jsem zapomněl....ach ta stařecká demence.... ;-) >:D >:-[]
Sedáky byly ale kožené a kdo ví co byly zač, protože jak nám bylo řečeno, vůz byl poskládaný systémem "co dům dal".... ;-) >:D >:-[]
Nic se ale neděje....to se dá zjistit dodatečně....ale mám neblahé tušení, že tam ta paměť nebude, jinak by se tím už asi pochlubili.... ;-\ -
pradeda777 18.10.23 18:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka
Právě jsem se vrátil z Hradu...ehm za Zlína z Toyota předváděcí akce.
C-HR a další....ano, nová C-HR vypadá moc dobře. A to celkově. Co mě nejvíc potěšilo je to, že zredukovali velikost 12V baterie v kufru. Ta je teď umístěna v zadním blatníku a dno v kufru šlo dolů, čímž se nákladový prostor podstatně zvětšil. :yes: Předek naživo je jako z jiného světa...[odkaz]
Interiér podobný jako moje stávající C-HR. No problem...
Výhled ze sedadla řidiče díky tvaru/hraně kapoty a blatníku je podobně "špatný" jako na mojí C-HR.... ;-\
Hodil se mnou řeč Toyota dealer z Trenčína a přemlouval mě abych šel do 220k PHEV a naopak můj prodejce ze Zlína mě následně přesvědčoval, abych zůstal u 197k FHEV. Aby mě přesvědčil, že co se týče performance, není díky velké/těžké baterii v PHEV téměř žádný rozdíl, chtěl mě vzít na projížďku s novým Priusem, který již ten 220k PHEV systém používá. K tomu ale již nedošlo. Myslím, že podstatná bude až projížďka s PHEV C-HR. Prosinec 23/Leden 24. Tak nebo jinak, důležitější než performance bude pro mě asi ten 77 km dojezd na elektriku. :-! -
Thomasino 17.10.23 23:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka
Ale však už jezdí 1,5 roku, a než by ho vyrobili, je to dalšího půl roku. Navíc daňově na změnu auta to jde jen příští rok a pak si musím dát pár let pauzu! Kuuwwaa to bude těžké! >:-[] >:-[]
Jinak ta převodovka, jak se někdo ptal, sice občas lehce kope, ale otáčky má v pořádku v obou režimech, což u mého Tigouše a většiny koncernových aut v Drive režimu jezdí hodně pod otáčkama a trápí motor. Proto mám vyšší potřebu, protože je mi motoru líto a jezdím převodovku na Sport. Jo a divný je pocit z brzdy u té 2AT :-( -
Leg 17.10.23 15:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka
Thom: neviem, či to chápem správne, ale tvoja žena potrebuje malé auto na ktorom sa bude učiť jazdiť. Pri šoférskych začiatkoch je asi najlepšie zbaviť sa zbytočného stresu. Tomu nové nablískané BMW s jeho hrdým ale úskostlivým majiteľom na sedadle spolujazdca ("hlavne mi to prosím niekde neoder a vyhýbaj sa kanálom") rozhodne nepridáva. Preto si myslím, že ak môžete, vydržte ešte nejaký rok-dva s Yarisom, kým sa polovička neoťuká a časom nebude mať problém ani s Tiguanom. Vlastne, čo si to navrávam, ten už bude mať dávno druhého alebo tretieho nástupcu, ktorý bude mať el. sedačky.
Skrátka, potrebuje sa vyjazdiť aby nabrala sebadôveru na väčšie a drahšie auto, dovtedy môže spraviť šrámov na dědovej Yarmile koľko chce. No a potom už si aj tú sedačku nastaví za desať sekúnd. -
Leg 17.10.23 14:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Ja som to nemyslel priamo na Lexus, ten som kúpil so slušnou zľavou. To čo som popisoval bola skúsenosť u viacerých iných predajcov, nielen jedného (námatkou Toyota, Mazda, VW, Opel, povedal by som, že je to skôr pravidlo ako výnimka). A nejde ani o konkrétne číslo, ale o samotný princíp, vymenovať všetkých, pre ktorých majú super akciu a nakoniec oznámiť, že ja zrovna do žiadnej škatuľky nezapadám a zľavu mi nedajú. Človek odtiaľ odchádza ako keby mu nas*li na hlavu. Samozrejme, vo finále by som asi niečo vyžobral, ale nikde sme sa už ďalej neposunuli. -
VII 17.10.23 13:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Zrovna jsem se divil, že byl LEG tak naštvaný, když Lexus dává 20-25% už u dveří úplně každému i na FO a ještě k těm akčním cenám co uváděl Iudex umí dát něco navíc dolů. A když je to výběhový model, co nikdo nechce, tak se dřív dalo dostat i k číslu co začínalo 4kou. -
woody-alien 17.10.23 13:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
iudex: Leg určitě nezávidí, a ani já ne. Nicméně to mi nebránilo hodit to do placu coby vtípek při jednání se zákaznicí. A zakončil jsem to obstarožním vtipem "co znamená 100 právníků na dně moře ?" Zákaznice ovšem ani neprotáhla koutky, tak se ptám: "Vy jste právnička?" "Hmm, koncipientka" >:D >:D >:D -
iudex 17.10.23 12:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche
Leg: komorové a špajzové zľavy >:D >:D
Ale nemusíš závidieť, zistil som, že tie špéci zľavy "enem pro nás a naše dítky" sú odžub, počítajú to totiž zo štandardných cien a nedajú sa kombinovať s inými. Teda ak ja mám pri NX350h 21% zľavu z cenníkovky 52.400, mám to za 41.396 eur. Ale v akciovom cenníku má teraz NX cenu 41.990 eur. Pre každého, aj pre Teba. Takže toľko k našim extra špeciálnym osobitným zľavám. >:-[]
Ak ustrnutie v minulom storočí znamená normálny pozerateľný dizajn, tak áno, som priaznivcom ustrnutia v minulom storočí. Ale chápem, že dizajn je silne individuálny, mne sa páči X1 ako dizajnovo vydarené a nadčasové SUV a expresívnosť a tvarová prekombinovanosť CH-R je pre mňa neprijateľná. Samozrejme hodnotím čisto dizajn, je mi jasné, že mestský crossover a rodinné kompaktné SUV sú iné kategórie, ktoré sa trhovým zacielením míňajú, tú X1 som dal hlavne pre kontext, že za cenu toho 2+2 miestneho mainstreamového crossoveru je o triedu väčšie auto, plnohodnotné SUV prémiovej značky.