Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.10.23  13:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka

Pradeda: to si dal minulú generáciu X1, tá aktuálna je toto: [odkaz]
    Ak ustrnutie v minulom storočí znamená normálny pozerateľný dizajn, tak áno, som priaznivcom ustrnutia v minulom storočí. Ale chápem, že dizajn je silne individuálny, mne sa páči X1 ako dizajnovo vydarené a nadčasové SUV a expresívnosť a tvarová prekombinovanosť CH-R je pre mňa neprijateľná. Samozrejme hodnotím čisto dizajn, je mi jasné, že mestský crossover a rodinné kompaktné SUV sú iné kategórie, ktoré sa trhovým zacielením míňajú, tú X1 som dal hlavne pre kontext, že za cenu toho 2+2 miestneho mainstreamového crossoveru je o triedu väčšie auto, plnohodnotné SUV prémiovej značky.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 19.10.23  11:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka

X1 nelze s novou C-HR vůbec srovnávat . Úplně rozdílná auta a pro úplně jiné zákazníky.
    Právě ten čelní pohled na C-HR je to, co mě, moji soudružku a řadu dalších čumilů zaujalo nejvíc. Zkrátka městské SUV pro 21 století.... [odkaz] [odkaz]
    Naživo ten předek je opravdu super. Bude ale potřeba zafoliovat....
    Naproti tomu BMW X1 "dezajnový jazyk" bohužel ustrnul v minulém století. Ale pro někoho, kdo potřebuje prostor a výkon bude X1 25e dobrá volba.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.10.23  08:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka

Tak tá promo fotka z nadhľadu a s ideálnym nasvietením ešte vyzerá OK, ale ten čelný pohľad na CH-R je des: [odkaz]
    A ako som pozeral cenník, tak tie ceny sú dosť nadsadené, najmä plugin z môjho pohľadu nemá cenovo zmysel, GR Sport za 47t to je hodne silná káva. Za 48t je už BMW X1 25e, o triedu väčšie (4,50 vs 4,36m), výkonnejšie (245 vs 223k) a s dlhším dojazdom (90 vs 66 km) a pohonom 4WD (vs FWD u CHR).
    P.S. Ako tak pozerám tú X1, tak to vôbec nie je zlá ponuka, za 50t je plugin s 326k, stovkou za 5,6s a elektrickým dojazdom 76 km. A predpokladám, že na rozdiel od Toyoty sa v BMW bude dať baviť o nejakej zľave.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.10.23  20:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka

Leg......nevím jestli je na fotce koncept, ale vůz tak skutečně vypadá..... [odkaz] [odkaz]
    [odkaz]
    No vidíš a na tu paměť jsem zapomněl....ach ta stařecká demence.... ;-) >:D >:-[]
    Sedáky byly ale kožené a kdo ví co byly zač, protože jak nám bylo řečeno, vůz byl poskládaný systémem "co dům dal".... ;-) >:D >:-[]
    Nic se ale neděje....to se dá zjistit dodatečně....ale mám neblahé tušení, že tam ta paměť nebude, jinak by se tím už asi pochlubili.... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 18.10.23  20:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka

Tá strieborná vyzerá vskutku kozmicky, len to je ešte koncept, nie?

Najdôležitejšu vec si zistil - či to má pamäť sedačiek? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.10.23  18:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka

Právě jsem se vrátil z Hradu...ehm za Zlína z Toyota předváděcí akce.
    C-HR a další....ano, nová C-HR vypadá moc dobře. A to celkově. Co mě nejvíc potěšilo je to, že zredukovali velikost 12V baterie v kufru. Ta je teď umístěna v zadním blatníku a dno v kufru šlo dolů, čímž se nákladový prostor podstatně zvětšil. :yes: Předek naživo je jako z jiného světa...[odkaz]
    Interiér podobný jako moje stávající C-HR. No problem...
    Výhled ze sedadla řidiče díky tvaru/hraně kapoty a blatníku je podobně "špatný" jako na mojí C-HR.... ;-\
    Hodil se mnou řeč Toyota dealer z Trenčína a přemlouval mě abych šel do 220k PHEV a naopak můj prodejce ze Zlína mě následně přesvědčoval, abych zůstal u 197k FHEV. Aby mě přesvědčil, že co se týče performance, není díky velké/těžké baterii v PHEV téměř žádný rozdíl, chtěl mě vzít na projížďku s novým Priusem, který již ten 220k PHEV systém používá. K tomu ale již nedošlo. Myslím, že podstatná bude až projížďka s PHEV C-HR. Prosinec 23/Leden 24. Tak nebo jinak, důležitější než performance bude pro mě asi ten 77 km dojezd na elektriku. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 18.10.23  12:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka

Tak co sporťáku (Tom) už máš sporťák?
    Prípadne si to schválne oddialil nech máš už 2024.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.10.23  11:58

Th
    Jestli 1,5 roku řídí a má problém s velikostí Tiguanu, není to problém auta, a jestli se jí Tiguan nelíbí, tak za to auto taky nemůže. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.10.23  23:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka

Ale však už jezdí 1,5 roku, a než by ho vyrobili, je to dalšího půl roku. Navíc daňově na změnu auta to jde jen příští rok a pak si musím dát pár let pauzu! Kuuwwaa to bude těžké! >:-[] >:-[]
    Jinak ta převodovka, jak se někdo ptal, sice občas lehce kope, ale otáčky má v pořádku v obou režimech, což u mého Tigouše a většiny koncernových aut v Drive režimu jezdí hodně pod otáčkama a trápí motor. Proto mám vyšší potřebu, protože je mi motoru líto a jezdím převodovku na Sport. Jo a divný je pocit z brzdy u té 2AT :-(
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 17.10.23  15:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka

Thom: neviem, či to chápem správne, ale tvoja žena potrebuje malé auto na ktorom sa bude učiť jazdiť. Pri šoférskych začiatkoch je asi najlepšie zbaviť sa zbytočného stresu. Tomu nové nablískané BMW s jeho hrdým ale úskostlivým majiteľom na sedadle spolujazdca ("hlavne mi to prosím niekde neoder a vyhýbaj sa kanálom") rozhodne nepridáva. Preto si myslím, že ak môžete, vydržte ešte nejaký rok-dva s Yarisom, kým sa polovička neoťuká a časom nebude mať problém ani s Tiguanom. Vlastne, čo si to navrávam, ten už bude mať dávno druhého alebo tretieho nástupcu, ktorý bude mať el. sedačky.

Skrátka, potrebuje sa vyjazdiť aby nabrala sebadôveru na väčšie a drahšie auto, dovtedy môže spraviť šrámov na dědovej Yarmile koľko chce. No a potom už si aj tú sedačku nastaví za desať sekúnd.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 17.10.23  14:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Ja som to nemyslel priamo na Lexus, ten som kúpil so slušnou zľavou. To čo som popisoval bola skúsenosť u viacerých iných predajcov, nielen jedného (námatkou Toyota, Mazda, VW, Opel, povedal by som, že je to skôr pravidlo ako výnimka). A nejde ani o konkrétne číslo, ale o samotný princíp, vymenovať všetkých, pre ktorých majú super akciu a nakoniec oznámiť, že ja zrovna do žiadnej škatuľky nezapadám a zľavu mi nedajú. Človek odtiaľ odchádza ako keby mu nas*li na hlavu. Samozrejme, vo finále by som asi niečo vyžobral, ale nikde sme sa už ďalej neposunuli.
  • « 00 Reagovat !

foto VII

VII 17.10.23  13:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Zrovna jsem se divil, že byl LEG tak naštvaný, když Lexus dává 20-25% už u dveří úplně každému i na FO a ještě k těm akčním cenám co uváděl Iudex umí dát něco navíc dolů. A když je to výběhový model, co nikdo nechce, tak se dřív dalo dostat i k číslu co začínalo 4kou.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 17.10.23  13:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

iudex: Leg určitě nezávidí, a ani já ne. Nicméně to mi nebránilo hodit to do placu coby vtípek při jednání se zákaznicí. A zakončil jsem to obstarožním vtipem "co znamená 100 právníků na dně moře ?" Zákaznice ovšem ani neprotáhla koutky, tak se ptám: "Vy jste právnička?" "Hmm, koncipientka" >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 17.10.23  12:27

Tak to je teda fakt pekný "oďžub", asi si myslia že neviete počítať.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.10.23  12:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Porsche

Leg: komorové a špajzové zľavy >:D >:D
    Ale nemusíš závidieť, zistil som, že tie špéci zľavy "enem pro nás a naše dítky" sú odžub, počítajú to totiž zo štandardných cien a nedajú sa kombinovať s inými. Teda ak ja mám pri NX350h 21% zľavu z cenníkovky 52.400, mám to za 41.396 eur. Ale v akciovom cenníku má teraz NX cenu 41.990 eur. Pre každého, aj pre Teba. Takže toľko k našim extra špeciálnym osobitným zľavám. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.10.23  11:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka

all
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.10.23  11:16

Tiguan
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.10.23  11:07

What´s wrong? [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 17.10.23  10:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hádanka

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.10.23  10:01

Dany.......okrem "tvojho" bobra.....to je co?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…