Dany 20.11.23 08:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Giulia
celoročky. Ja som momentálne odporučil celoročky na dve autá. Mame, ktorá jazdí len po meste a 10 km k nám, ak bude sneh alebo ľad, tak môže sedieť doma na *. Švagrinej čo žije v Holandsku. Tá jazdila iba na zimných a to už mi tá celoročka príde ako lepší kompromis, keď jazdí 99% času v normálnych podmienkach. Potrebuje sa dostať na sviatky do Oravskej Lesnej, ak je tam sneh aj tak treba nahadzovať reťaze.
Navyše mi odpadne "povinnosť" riešiť to 2x do roka.
To vyváženie a kontrola sa dá tiež nejak s rozumom poriešiť. Ak vbehnem do jamy, začne triasť, vyvážim. Inak pri tých babkovských/pradedovských kilometroch stačí raz za 2 roky.
V pneuservisoch tiež nie je zrovna výkvet. Za obúvačkou, vyvažovačkou stojí väčšinou pomocná pracovná sila za pár šupov a tak to aj vyzerá. -
Dany 20.11.23 08:26
« Re: Giulia
Iudex, pekne. Mne je Giulia i sympatickejšia ako 330i. Je olschoolová takým tým správnym spôsobom. Je ale lepšia? Ak áno, mala by byť lacnejšia? Tiež potrebujú v tej kusovej výrobe aj niečo zarobiť >:-[] .
Vaculík spomínal nejaký motorový problém s 2,0 benzínom. To by si ale ty s nájazdom do 100t nemusel zažiť ;-)
Ešte že nemusím riešiť tieto dilemy.
Idem ale pozrieť tu tour, či je ešte u nás. -
woody-alien 19.11.23 20:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Giulia
pradědo: Ale nezaspal....je to jak píše wl nebo i ten tvůj odkaz. Pořád je to kompromis, lepší než dřív, to je pravda....a spoustě řidičů bude stačit, ale dobře zvolený letní/zimní pneu jsou i nadále lepší. Další nevýhody popsal wl a tak zbývá ještě jedna ne úplně nepodstatná věc. Při každém přezouvání dávám na auto znovu vyvážená a zkontrolovaná kola. Zajímalo by mě, kolik asi uživatelů "celoroček" tohle udělá, aby si zajeli do pneuservisu, nechali sundat kola, vyvážit a vrátit zpátky. Moc asi ne, protože by se to jaksi vylučovalo s tou úsporou peněz a času, kterou jim mají celoročky přinést výměnou za kompromisní vlastnosti. -
pradeda777 19.11.23 14:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Giulia
Tms.....tož z Násedlovic tos mohl vzít přes Kyjov.. :-| Myslím, že budete s C-HR spokojeni. Já se ještě nerozhodl, jestli půjdu u nové do PHEV nebo zůstanu u FHEV. Musím pozorně zvažovat plusy i mínusy každé verze. (Decision analysis.... :-! )
Uvidíme, jaké budou recenze na PHEV, která by se mohla objevit již v prosinci....tady je již jedna na prodej...nechápu kde ji vzali...může to být nějaké "ranní ptáče" pro fotografy.... [odkaz] -
Thomasino 18.11.23 17:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Giulia
ANO, Násedlovické zatáčky. Ale skoro celé Násedlovice se opravují a mají horní vrstvu asfaltu pryč, musel jsem jet krokem a zpátky jsem se tama už nevracel :-O :-(
Celoročky na Yarisu zvládají v pohodě i sníh, v těch celoročkách udělali za poslední roky velký pokrok, na vaše ježdění by úplně v pohodě stačily.
Jinak jsem koukal na nějaké nové videa z představení nového CHR z Ibizy a podle všeho má verze GR Sport i 2 paměti na sedačky !! >:-[] :yes: V tom případě by nám klidně stačilo levnější CHR za necelý milion (200ps, FWD), než BMW 223i Active Tourer za 1,2 mega (po slevě). A zbylých 200 litrů aspoň vrátím co mám nyní půjčené na Caymana >:-[] -
white label 18.11.23 12:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Giulia
pd7
Do Kyjova apod. dobré celoročky na rodinné auto (s menším nájezdem) stačí, ale kompromis je to logicky pořád a vždycky bude.
Navíc nemůžeš zvolit rozdílný profil pneu, nebo jiný/odolnější disk pro zimní podmínky. -
woody-alien 17.11.23 23:56
« Re: Re: Re: Re: Giulia
No tvl, dědo :-O Být prodejcem Audi v Kyjově (nebo i jinde), tak beru nohy na ramena. Několik měsíců jednání, předváděcí jízdy a když už konečně přijde objednávka, tak se několikrát mění (možná nejen) kvůli barvě.....aby se nakonec stejně zrušila. >:D Hele, v pohodě, ale měj trochu empatie k těm lidem z prodeje a na Audi zapomeň. >:-[] >:-[]
Ale inak ja tie celoročky chápem. Keby sme nechodievali do hôr lyžovať či skialpovať, tak tuto v našich končinách tie zimáky vlastne nepotrebujeme. Minulú zimu napadol sneh presne dvakrát, aj to sa v priebehu dňa roztopil. Takže u deda je prezúvanie absolútne zbytočné. Vybral by som si celoročky (s dôrazom na dobré vlastnosti v lete a na suchu) a hotovo. [odkaz]
Dany: ad Giulia: presne aj mne je sympatickejšia ako 330i, menšia hmotnosť, vyšší výkon a agilnejší podvozok a riadenie vo výsledku znamená lepšiu dynamiku a jazdné vlastnosti. 3er je zase väčšia a priestrannejšia, máš oveľa širšie možnosti konfigurácie (žiadne vnucovanie kože, ak chceš vyhrievané sedadlá) a i. A hlavne Alfa imidžovo nie je BMW a proste nemôže mať takú cenu ako BMW. Takže Giulia za 60t je moc a to nedá v podstate nikto (ako to ukazujú predaje). A je to škoda, auto je to krásne a výborne jazdiace.