Dany 29.12.23 12:07
« Re: Re: Re: Re: Kia EV6 GT vs. BMW 330e
EV6 je príjemné GT. Ja vám ani neviem, či ma ohúrila. Dynamika je podobná 400k autu nezaťaženého baterkami. Reaguje síce okamžite, ale slovo ktoré ma pri tom prenasleduje je pozvoľne. Je to celé akési uhladené, neemotívne, čo ešte podporuje absencia zvukov a vibrácií. Ku skoro 600k by som si predstavoval, trochu iné naladenie. Riadenie je dosť pomalé, brzdy aj v športovom režime majú taký hybridný charakter, najskôr rekuperácia a potom brzdenie. Keď som jazdil, tak pršalo a do zákruty som nevedel odhadnúť, ako to nabrzdiť. Plyn sa ovládal skvelo, na výjazde už nebol problém odchádzať pretáčavo.
Asi je len chybou od toho očakávať nejakú športovosť. Je to príjemne naladené výkonné presúvadlo. Ja by som ako Leg uprednostnil nejakú slabšiu verziu na zenové presúvanie do práce. Kľudne môže na to slúžiť aj GT, komfortné je dosť.
Za tie peniaze by mi ešte nevadilo, ak by bolo vo vnútri použitej trochu kožky, dreva, hliníku, karbónu a nie len recyklované fľašky.
Leg 23.12.23 23:36
« Re: Re: Re: 2023 recap
Iudex: ja viem. Btw na stránkach Porsche majú GT4 RS na ktorej niekto najazdil cez leto pár tisíc km a prihodili si odhadom 25000€ above sticker. Hádam sa tento Porsche hype postzpne trochu ukľudní a raz sa budú dať znova zohnať za rozumné prachy. :-)
Děda: ja viem ja viem, len ma trochu prekvapilo, že dve autá z dvoch koncov ponuky, výkon podobný a rozdiel v cene prekvapivo nízky (etron za 100 a jediná RS3 v ponuke za 80). -
Leg 23.12.23 21:44
« Re: 2023 recap
uff, boxster spyder, say no more. :yes:
presnoril som ponuky skladoviek väčšiny predajcov a zdá sa, že iba u nás sa váľajú stovky elektromobilov za zaujímavé ceny, napríklad asi 120 Enyaquov v slušných výbavách okolo padíka, Pekné ID3 po facelifte za 35 apod, Mache za 60 apod.
Niečo pre pradedu: [odkaz] 27 percent dole, prezlečené Porsche, len tá NV, celková dĺžka a us..ný bezhrnec. >:D Takže vlastne vôbec nie pre teba. Ale za mňa nie o moc drahšie ako RS3 a úplne iná liga. Čo liga, iný šport. :-!
Pekné sviatky všetkým -
speedfred 23.12.23 17:28
« Re: Re: 2023 recap
dedo: po Vianociach objednám a po Silvestri zruším.
iu: pekná rekapitulácia, ja môžem hodiť do placu len robotu (najhoršia, najlepšia, vydarená, spľuhavená a pod)
Na autá nejako okrem nákupu nebol čas.
PS uživajte voľno a kľudné krásne biele (aspoň na Orave) sviatky. -
iudex 23.12.23 14:55
« 2023 recap
A ešte moja malá automobilová rekapitulácia z toho, čo som tento rok jazdil.
Najvýkonnejšie auto: Kia EV6 GT 430 kW [odkaz]
Najmenšie/najslabšie: Toyota Aygo 1,0 R3 49 kW
Najdrahšie/najluxusnejšie: BMW i7 xDrive60 400 kW - cca. 180000 eur [odkaz]
Najväčšie sklamanie: Citroen C4 1,2T 96 kW [odkaz]
Najväčšie prekvapenie: Alfa Romeo Giulia 2,0T 206 kW [odkaz]
Najlepšia value for money: Ford Kuga hybrid 140 kW [odkaz]
Najlepšia jazda/najzábavnejšie auto: Porsche Boxster Spyder 4,0 B6 309 kW [odkaz]
Najviac by som chcel: Audi RS3 2,5 R5 294 kW. [odkaz] -
iudex 23.12.23 12:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Kia EV6 GT vs. BMW 330e
V rámci covidovej nudy som vyhľadal, aké autá nad 240 kW sa dajú kúpiť do 50t eur. A prekvapivo som ich našiel niekoľko:
1. Mustang GT 5,0 V8 331 kW: [odkaz]
6. M440i 3,0 R6 275 kW: [odkaz]
Samozrejme na SVK na takéto ceny môže človek zabudnúť. -
pradeda777 22.12.23 14:42
« Re: Re: Re: Re: Kia EV6 GT vs. BMW 330e
Leg......už jsem se rozhodl počkat C-HR PHEV. Byl jsem pozvaný do Zlína na test drive v nové C-HR FHEV, ale byla by to teď jen ztráta času a tak jsem to odřekl.
S nabíjením žádný problém. V garáži je místa dost i na wallbox..... :-! -
Leg 20.12.23 19:24
« Re: Re: Re: Kia EV6 GT vs. BMW 330e
Dědo, myslel som aj na teba, ak by si sa rozhodoval medzi plug a no-plug CHR. Ja viem, cena a hmotnosť atď ale takto keď porovnám plugin nx a nonplugin rav (čo by mala byť rovnaká technika), tak mi z užívateľského hľadiska viac zmysel dáva ten plugin. Ak ho samozrejme máš kam napichnúť v garáži.
Áno, NX je veľká krabica, ale zadanie ohľadne priestoru v rodinnom aute je jasne dané. (A áno, viem, dá sa uskromniť, sám som ako teenager jazdil s rodičmi vo štvorici na favoritke na lyže.) Ako auto primárne pre dvoch je to samozrejme nezmysel. Cenníkové ceny sú šialené, ale u nás mali v lete základ za 50000 v akcii a výhoda je, že to nie je f..k you základ ako u nemeckej prémie, kde ti naschvál dajú horší interiér a exteriér, aby si mal zlý pocit, že si si nepriplatil.
A nenechaj sa oklamať číslami, napriek slušným hodnotám výkonu a zrýchlenia je to rovnaký non-drivers car ako môj starý poľovník, len všetko ide o dosť rýchlejšie a menej to zavíja. Stále je to auto na pohodu - a treba uznať že parádne auto na pohodu.
iudex- áno, zmysel to nedáva a zaujímalo by ma, ako si to tu niektorí borci (veď-vieme-kto) sami pred sebou obhajujú, poslať do sveta skoro nové auto. Ale možno ak dodržíš princíp dobre kúp a dobre predaj, nie je to také hrozné. >:D
S električkami nevidím ani tak problém v dojazde, už s dnešnými sa dá jazdiť štýlom idem dve hodiny v zime po diaľnici a dvatsať minút nabíjam. Ak nepotrebujem dvakrát do týždňa otočiť Helsinki, tak sa to asi dá. Problém je infraštruktúra - aby som so značnou mierou istoty vedel, že stojan, ku ktorému prídem bude fungovať a podľa možnosti bude k dispozícii. Aby som nepotreboval sto kartičiek aby som mohol nabíjať za rozumnú cenu. A aby v destináciach (hotely, verejné aj súkromné parkoviská..) boli dostatočné možnosti pomalého nabíjania. V dnešnej dobe, keď je cca jeden zo sto automobilov elektrický sa to ešte relatívne dá, ale ak to chcú masívne naškálovať, toto je väčší problém ako vychrliť kvantá elektromobilov. -
iudex 20.12.23 13:39
« Re: Re: Re: Kia EV6 GT vs. BMW 330e
Leg: ad "pre nás nemá ekonomický zmysel po troch rokoch a 27000 km vrážať do nového viac ako 20000€ navyše". Presne tak, predávať trojročné málo jazdené auto je asi najväčšia možná strata, takže to spravíš, iba keď veľmi chceš nové auto, ekonomicky to ale moc zmyslu nemá. Podobne nad tým uvažujem aj ja, nové auto nepotrebujem, len chcem, ale čísla sú kruté: predám moje možno za 30t, nová M340i je za min. 64t, to je 34000€ doplatok, ale či je pridaná hodnota dvojnásobná... Zostáva tak len to chcenie mať ešte jeden zábavný spaľovák pred érou čistého elektra.
Deda: čaká to všetkých a v zásade s tým prestávam mať nejaký obrovský problém. Ak by som si mohol ešte užiť 10 rokov šoférskeho spaľováku, potom ochotne presadnem do električky. Už tie súčasné ponúkajú v zásade príjemné zvezenie, ako písal Leg, napr. tá EV6 jazdí dosť dobre, je praktická a priestranná, elektromotor je užívateľsky strašne príjemný a ak sa vyrieši dojazd a infraštruktúra nabíjania, nebudem mať problém. Ale ešte nie teraz... ;-)
Dany? Any thoughts about the EV6?
Další zajímavost .....zajimavosti/provozovatele-dobijecic… />