ThomasinoSmith 08.01.24 17:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cupra
Tak že by mi konečně fungovalo aspoň nějaké přihlášení ???
Tož vitajte v novém roce >:-[]
iudex - RS3 schvaluji, M340i taky ;-)
Stejně jako rodinné BMW X3 M40i nebo šestiválcové Porsche MACAN S. Ale bacha, na to se už špatně shání kvóty, tady musíš rychle (řeší nyní kamarád). -
pradeda777 07.01.24 14:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Cupra
iu....píšeš: V podstate jediný jasný posun sú len RS3 a M340i a tie sú zatiaľ mimo badžet. Ale zrejme nebudem robiť kompromisy, proste treba v Speedfredovom duchu viac makať a ten badžet zvýšiť.
Ok. Ale musíš si celou věc dobře naplánovat, protože čas se těm dvěma "stallionům" rychle krátí a navíc ani jeden z nich nemá tu "správnou" převodovku.
M340i Ti zase nedá tu správnou radost z nového auta, protože je velmi podobná tomu co teď máš.
Já bych tedy zůstal u té RS3. A jako bonus je také levnější..... ;-) :-! -
iudex 07.01.24 10:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Cupra
Leg: ako vždy si to posúdil správne, je to taká thomasinovská túžba po novom aute, po zmene. Proste 3er už bude mať 6 rokov a hoci mu nič nechýba, chce to niečo nové. Ale ako píšeš takmer všetko je síce drahšie, ale horšie, či už priestorovo (2er), motoricky (Giulia, 330i), alebo ide o mainstream. V podstate jediný jasný posun sú len RS3 a M340i a tie sú zatiaľ mimo badžet. Ale zrejme nebudem robiť kompromisy, proste treba v Speedfredovom duchu viac makať a ten badžet zvýšiť. :-)
A keďže Mazda 6 o dva mesiace ide z domu, tak túžbu po kúpe nového auta dočasne uspokojím na tomto fronte. Síce docela jiný sport, rodinné SUV, ale ten proces výberu je vždy fajn. :-) -
Leg 07.01.24 00:00
« Re: Re: Re: Re: Cupra
Ja neviem... možno je za tým prostý fakt, že to za tú cenu nikto nechce. Nemci sú celkom ekológovia a je dosť možné, že o pár rokov bude s takýmto autom problém sa do niektorých oblastí dostať. Navyše to nie je moc úsporné, benzín lacnejší nebude a tak sa toho trocha boja. A tí, čo môžu peniaze rozdávať o Seat moc nezavadia.
U nás sú skladové ID. Buzzíky zlacnené napríklad zo 75 na 54 (28 percent). A je ich viac, čo majú zľavu 22000. Proste to majú problém predať.
Konšpiračné teórie o stáčaní by som moc nebral. Jedna vec je stočiť zo 150000 na 100000, ale po bežnom nájazde predvádzačky okolo 5000 km si neviem predstaviť, ako by niekoho presviedčali, že auto si dalo kolečko okolo továrne a potom na kamióne ku dílerovi. Tam už je vidieť, že to nie je funglovka.
Inak za 50 je to podľa mňa cekom dobrý deal, športové SUV so skvelým päťvalcom a pohonom, RS3 predminulej generácie stála tuším 50 v holobyte a to je síce Audi vs Seat, ale tiež si treba uvedomiť že holobyt Audi je niečo iné ako holobyt Cupra a takisto HB vs SUV.
Tiež voči dizajnu Formentora nemám výhrady, ale nie je to môj "šialok", ak sa to má tváríť nasrdene, tak nech to nie je suv.
Vo finále je to u iudexa SUV vs sedan, Seat vs BMW, R5 vs R6, predokolková vs zadokolková koncepcia, DSG vs (preferovaný) manuál. Takže takto od stola taký jeden krok vpred a dva vzad, síce vo finále horšie, ale o to drahšie. Ale hlavne že je to niečo nové a iné (tzv thomasino move). Ale čo ja viem, posaď ma za volant a možno budem rozprávať úplne inak. :-) -
speedfred 05.01.24 21:27
« Re: Cupra
Tým cenám moc nerozumiem čo píšeš, jedine že by bol rozdiel fakt vo výbave. Aby ofiko díler stáčal km to sa mi moc nechce veriť ale doba je divná to je pravda.
Formentor: keď prišiel na trh tak som ho nejako prehliadal ale posledné 2 mesiace som mu nejako prišiel na chuť a začína sa mi isto páčiť + motor R5.....perfekt. -
iudex 05.01.24 09:21
« Re: Re: Cupra
Jasné že záleží na výbave. Ja ale riešim práve ten holobyt, základ, ktorý v slovenskom cenníku len začína na 71t eurách a ako je možné, že v Nemecku ho ponúkajú za 47t. A nie jeden podozrivý kus, ale desiatky. To je rozdiel oproti cenníku 24t eur (!), cca. 34%. Proste päťvalec Audi za 1,16M Kč :-O Keby to bolo reálne kúpiť za tú cenu, tak do toho asi aj idem, Formentor sa mi páči čím ďalej tým viac a hlavne s tým parádnym päťvalcom z RS3. -
pradeda777 04.01.24 17:41
« Re: Cupra
iu....mrkl jsem se na ty mobile.de stránky a viděl jsem tam mezi těmi dražšími i vozy za 70-85 000 euro. Některé byly se silnějším 450k motorem. Ale i těch za
+ - 60 000 euro mají v nabídce celkem dost. Ty pod 60 000 euro budou asi předváděčky se stočeným tachometrem..... ;-) >:D >:-[]
Taky bude dost záležet na výbavě, že? U RS3 SB holobyt se dá pořídit za 1 600 000Kč a když tam přihodíš všechny věci "bez kterých nemůžeš být", tak seš najednou na 2 100 000Kč...... ;-) >:D >:-[] -
iudex 03.01.24 16:06
« Cupra
Zaujala ma cena Formentoru VZ5. Cenníková cena u nás je 71560 eur, čo je samozrejme úplný nonsens. Dá sa zjavne aj nejaká zľava, ale stále najlacnejší dostupný Formentor je u nás za 60t eur: [odkaz]
Kdežto v Nemecku vidím stovky oveľa lacnejších Formentorov, už za necelých 47t eur: [odkaz]
Prečo je to v Nemecku o toľko lacnejšie, kde je tam háčik? Bežne síce sú rozdiely v skladovkách SK-DE v jednotkách tisíc eur, ale toto je rozdiel min. 13t eur a to je dramatické. :-O -
pradeda777 03.01.24 10:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kia EV6 GT vs. BMW 330e
Leg.....C-HR nová versus stará. Jelikož jsem si ji dobře prohlédl i v ní seděl a už jsem o tom psal někde dole, tak jen zopakuji. Ano, nová vypadá lépe, ale trochu jinak. Stará naopak vypadá sportovněji....I think...A ano, nová je kompaktnější a předek modernější. Mě ale nejvíc zaujala výbava, silnější motory a možnost plug-in verze. -
Leg 02.01.24 22:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kia EV6 GT vs. BMW 330e
dědo, včera som videl na ceste novú chr a nevyzerá to vôbec zle. Prvý dojem bol, že B4X0Z (či ako sa volá tá elektrická šialenosť) vyzerá lepšie ako si pamätám, je menej ťažkopádna a predok má jak z Pria. Až potom mi cvaklo, že je to chr. Určite výrazne lepšie ako predchodca, ale že by som si z toho cvrkol, to tiež zasa nie. Tmavočervená metalíza (bordó)
dany: dobré dojmy, na to, že sa jazdilo po rovnej ceste medzi kruháčmi si toho nachytal dosť. Ja som sa napríklad o brzdách nedozvedel takmer nič, okrem toho že dokážu vydesiť spolujazdca. :-)
iudex: u mňa je to jasné, na zábavu M2 a vypichnúť oči, na každý deň EV6 bez prívlastku.
Všetci: šťastný Nový rok!
A na víkendy má od léta Astona Vantage s osmiválcem z MB GT, v brčálové zelené, tak chtěl Macana aby ho to bavilo ikdyž pojede s rodinkou :-) [odkaz]