Leg 14.01.24 16:00
« Re: M2
pradedo, internet je plný testov M2 a ty si vyberieš asi ten najhorší... desivé zrýchlenie, vysoká hmotnosť (aj keď dobre zamaskovaná), odťažité riadenie, otravní asistenti a smrk smrk žiadne poctivé ručičky ale tablet cez pol kokpitu. Zbytok omáčka. Také by som dokázal napísať aj ja, ak by mi to požičali na pol hodinu. 8-s >:D -
pradeda777 13.01.24 08:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kia EV6 GT vs. BMW 330e
iu....jak to tak sleduju, tak není o čem.....CX-5... :yes:
I když ta Kuga HEV by taky nebyla marná....
A ano, C-HR není pro rodinu s dětmi kvůli tomu výhledu ze zadních sedaček zrovna nejlepší volba, i když vypadá nejlíp.... V nejnovější verzi bude ten výhled o něco lepší, ale nevím jak moc lepší, protože jsem to nezkoušel.... -
Leg 12.01.24 11:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cupra
Thom, wl: zdá sa, že s odbytom Macanov aktuálne Porsche nemá problém, tak prečo by predávali eská, keď za GTS môžu utŕžiť podstatne viac a rozdiely vo výrobných nákladoch sú minimálne.
iudex: krabica jak krabica, posaď ju do toho a sama ti povie, čo jej vadí a čo sa jej páči. Ostatné je nepodstatné. Nakoniec skončíte tak, že ak je spokojná so šestkou a chce sedieť vyššie, kúpiš jej CX-5 a bude spokojná. Menší kufor nevadí, aspoň budete na dovolenky vláčiť menej rárohov. ;-) Ja keď som kupoval SUV, tak mi všetky prišli úplne rovnaké. Trochu charakteru som cítil akurát z NX, tak som zobral ten, napriek niektorým objektívnym výhradám. Zaujímavá bola ešte Mazda, ostatné mainstreamové SUV (Tiguan, Kodiaq, QQ, CRV apod) boli všetky na jedno brdo, nič z čoho by bolo cítiť nejakú emóciu. Keď sme pri NX, nová generácia je dobrá voľba a dá sa aj plugin, ale to je asi hodne cez budget... (v akcii býva za cca 40 resp. 50 za plugin)
dany: Taycan vraj jazdí ako skutočné Porsche (až na zvuk), ale osobne som nezažil. Napríklad sa celkom konzervatívne stavajú k rekuperácii a ak sa nemýlim, nedá sa ani nastaviť automatická rekuperácia pri uvoľnení plynového pedálu. Mňa osobne rekuperácia na EV6 nijak nerušila, priam by som povedal, že som si ju ani nevšimol. Ale to bude asi tým, že som zvyknutý z domu a v EV6 bude asi lepšie nastavená ako v mojom low-low-coste, resp. prerastenom Priuse. Inak to vidím presne ako ty, EV6 je super auto, len tých 600 koní je celkom zbytočných, akurát to výrazne viacej žerie a tým pádom uberá na ďalšej dôležitej disciplíne Grand Toureru - dojazde. -
iudex 12.01.24 10:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kia EV6 GT vs. BMW 330e
Dany: ako si správne napísal, Kia označuje tú najsilnejšiu EV6 ako GT a to sedí, takže jej nemožno vytýkať, že to nejazdí ako hotheč. To sa bude dať v prípade ioniq 5N, ale zase píšu, že to je asi prvé auto, kde sa dá pojem elektrický hotheč použiť.
Ad CR-V: to by bol popravde môj favorit č. 1, fajn dizajn exteriéru aj interiéru, pohon aj obrovský priestor. Ale je cenovo mimo.
pradeda: budget je nižší, aj keď na české sa to nedá priamo prepočítať, lebo vaše ceny sú vyššie (viď ten Tiguan, ktorý je u nás o dosť lacnejší, ako v ČR). Približne 1,0M, takto nejako:
Fred: ako som písal, ja som síce so šestkou plne spokojný, ale je to manželkine auto a jej vadí zlý výhľad z auta. A keď mala požičanú CX-5, tak si práve ten lepší výhľad pochvaľovala. Deťom zase vadí tankoindný pocit vzadu, nízky posed, malé okná, tam naozaj moc nevidíš, doboku ani dopredu. Takže preto SUV. A súčasne to musí byť klasické SUV, nie nejaké SUV-kupé-crossover, ktoré celú výhodu lepšieho výhľadu zahadzujú (viď C-HR).
Scénic nie je zlý tip, ale Renault nemá u nás doma moc vysoké renomé a ja nie som úplne nadšený z motorizácie 1,2 R3. Ešte teoreticky by som mohol prihodiť nejaký výpredajový Kodiaq, ale ako pozerám tie lacnejšie skladovky sa rýchlo vypredávajú a výroba už skončila. -
Dany 12.01.24 09:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kia EV6 GT vs. BMW 330e
Leg, do Kie som liezol s jediným zámerom a to zistiť, či je to športové auto. Že je to špičkový elektromobil a vynikajúce auto o tom som nepochyboval. Vyznieva to asi dosť negatívne, ale v dnešnej politicky korektnej dobe sa snažím zistiť negatíva a či som ochotný s nimi žiť. Že by riadenie mohlo byť ostrejšie som zistil hneď v prvom kruháči, zvyknutý zo svojho dvojotáčkového. Brzdy som skúšal už na rovinke smerom na Linč, nechcel som sa nechať prekvapiť pred zákrutou. Hardware dobrý, ale pokiaľ do toho bude šahať rekuperácia a o nástupe bŕzd rozhodovať program, nemôže to mať nikdy dobrú odozvu.
Je to označené ako GT a je to fajn univerzálne auto. Asi je to tak v cajchu...
Už ste niekto jazdili s Taycanom napr.?
Dany 12.01.24 08:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cupra
Iudex, ja som bol v tom, že Ford mal od Toyoty obšlahnuté riešenie, ale že pohon vytvorili vlastný. Máš info, že nakupujú celý systém od Toyoty? V týchto nových hybridných variáciách sa prestávam orientovať. Tiež by som postavil Madzu a Forda pred dieselového Tiguana. CRV už bude cenovo mimo?
Z mainstreemu sa mi momentálne najviac páči ako pristupujú k interiérom Mazda, Honda a Renault.
Formentor sa mi páčil už od príchodu. Taký nasrdený hatch. Čo by mi za tie prachy vadilo, by bol vŕzgajúci interiér. Štefuca vedel na ňom zahrať pesničku a dotykové group-neduhy. -
speedfred 11.01.24 23:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cupra
Tiež ma to napadlo, není chyba v aute (inak parádnom) ale v nákupnej komisii.
iu: tak to máš pekný výber, klasické sedany/kombi už opúšťate? Za mňa Magda/Kuga ale inak radšej toho Makakana s V6. (-:
Tento týžden som bol v salóne Renoltu (dodávka) a výber oku lahodiacemu áut tam majú dosť. Espace, Megane, Arkana, Austral fakt všetko pekné autá. Interier tak isto moc slušný. -
pradeda777 11.01.24 16:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cupra
iu...tož Q3 s tronic 190k je jen lehce přes 1.1 mil kč ....a je také levnější 110 kW/150k verze a kupujete prémiovou značku. A vypadá dobře. Ano, já vím, za tu cenu je jen v holobytu..... ;-)
Tigouš se už dávno líbil i mojí soudružce, ale C-HR se jí líbí víc.... ;-)
Mazda CX-5 mám projeté všechny verze. Pěkné auto a moc hezké svezení. Tenkrát (2014) jsme čekali na novou MPS, ale bohužel zbytečně. Nová už nebyla. Nakonec jsme koupili X5, ale to byla chyba..... ;-\ -
iudex 11.01.24 13:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cupra
Tom: Mazda mala probémy s dízlom 2,2, ale benzíny sú nepriestrelné. A ono na jednoduchej atmosfére 2,5 sa ani nemá moc čo pokaziť. Aj tá naša šlape ako hodinky. To už by som mal skôr obavy pri Forde, ale zase ten hybrid je od Toyoty, je na trhu dlho a nemá žiadne problémy.
Pradeda: ako píšeš budget nepustí, Audi je ďaleko cez. RAV4 je tiež, aj keď s nejakou zľavou by možno vošlo, skôr je problém v tom, že polovičke sa nepáči a je to auto pre ňu, takže tadiaľ nejde vlak.
Proste tých 5 kandidátov prešlo prvým sitom (1. páči sa, 2. vojde do badžetu, 3. ponúka dostatočný priestor pre rodinu, 4. je primerane motorizované a vybavené). Manželkin favorit je Tiguan, potom Sportage; môj CX-5 a Kuga; X-trail je underdog, ktorý ale môže prekvapiť.
ThomasinoSmith 11.01.24 11:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cupra
Mazda má poněkud diskutabilní pověst ohledně motorů, spousta lidí s tím mělo problémy, zvláštní řešení záručních reklamací (na tom je Ford v tomto směru ještě hůře), plus mi v Mazdě nesedí materiály v interiéru a sedadla. Ale ty máš s ní teď zkušenosti, asi dobré když o ní uvažuješ znovu, tak proč néé nakonec :-)
A infotaiment ve starším (mém) Tiguanu je právě super, mnohem lepší než v novém! To nemá ten debilním co je v Golfu 8 nebo Octavii 4. Rozměrově jsou ty auta hodně podobná, podle mě i v kufru. Jen údaje o velikosti kufru mého Tiguanu se hrozně liší a netuším kde je pravda >:-[] >:-[] -
iudex 11.01.24 11:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cupra
Tom: áno, starý Tiguan bol vo výbere, ale sú už len skladovky a zľavy na ten nový sú blízke starému. Práve o tom osvedčenom starom infotainmente VW pochybujem, skôr verím tomu, že nová generácia bude už vychytanejšia ako tá problematická minulá. Plus nový je o niečo väčší vo vnútri a v kufri, čo je podstatný faktor. Ale starý úplne nevylučujem, ak by sa našla nejaká extra zaujímavá skladovka.
Píšeš určite nie Ford ani Mazda, čo je zlé na CX-5? Tá je stále môj favorit, nepriestrelná spoľahlivosť, špičkové vypracovanie, dokonale ergonomický tlačidlový interiér, len ten kufor nie je najväčší. A Kuga ma zase presvedčila jazdne, proste jazdí ako Ford, plus ten hybrid je celkom príjemný a vychytaný (je od Toyoty). Najväčšou neznámou je pre mňa X-trail, papierovo vyzerá dobre, zaujímavá technika a najvyšší výkon, v testoch ho veľmi chvália a jediná kritizovaná vec - vyššia spotreba - je pri služobáku bezpredmetná. Kia sa páči manželke exteriérom, pre mňa je ale na konci rebríčka. -
ThomasinoSmith 11.01.24 11:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cupra
iudex - ale taky vím o jednom pěkným zánovním Tiguanu R za 1,250 milionu CZK (pro tebe), tedy asi 50 tisíc EUR, starý 1,5 roku, najeto aktuálně 31 tisíc km, lak původní, na kapotě PPF fólie, záruka ještě 3,5 roku, jen pravé zadní kolečko mělo loni v zimě drobnou nehodu na sněhu a má vyměněnou těhlici a rameno, plus nový disk (vše na pojišťovnu) >:-[] : [odkaz] -
ThomasinoSmith 11.01.24 10:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cupra
No on by právě vzal ještě nějaký skladový starší model, určitě ne ten nový. Já to samé. Někde najít skladovku na starý, s osvědčeným infotaimentem a slušným zpracováním, což u nových VW jde ta kvalita poměrně do háje, stejně jako u BMW a jiných :-(
Nenašel jsi někde předchozí Tiguan s 2,0 TSI jako skladovku za výprodejovou cenu??
Z níže uvedených tak leda KIA Sportage, určitě ne Ford ani Mazda. Známej měl předchozí Sportage a po 7 letech koupil nový a velká spokojenost! Jel jsem s Kia Niro 1,6T hybrid a celkem to i jede. A KIA udělala velký pokrok za poslední roky.
edit: V ČR je stále dost skladových Tiguanů předchozí 2.generace, vč. těch silnějších 2,0 TSI 245 PS (a hodně 190 ps), např.: [odkaz]
iudex 11.01.24 08:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cupra
Tom: tak výber SUV od Tiguana R4 po Macana V6 je pekne veľký rozptyl. >:D
Inak keď spomínaš Tiguana, toho som zahrnul do finálového výberu nášho nového rodinného povozu. Badžet je síce nižšie, na 2,0TSI nevydá (a aj tak bude TSI dostupné až od decembra/prosince), vojde sa 2,0TDI v tej uvádzacej výbave Limited. Ale skúsiť sa ešte nedá, na predajniach bude tak najskôr o mesiac.
Inak keď už som načal tému výberu SUV, vo výbere mám týchto kandidátov:
1. nový VW Tiguan 2,0TDI 110 kW Limited
2. Ford Kuga 2,5hybrid 140 kW ST-line X
3. Mazda CX-5 2,5 143 kW
4. Kia Sportage 1,6TGDI 132 kW 30th Edition
5, Nissan X-trail 1,5T hybrid 150 kW N-Conecta.
Teda všetko stredné SUV, ale motorizácie tiež "ode zdi ke zdi", benzín, nafta, hybrid. >:D
Keby ste mali nejaké tipy, sem s nimi.